A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok!

Gabi, májustól tervezünk belekezdeni a projektbe, de a dokim még tavaly mondta, hogy ezt az évet (2007) még végigszüli, utána meg már csak az onkológiát szeretné. Vagyis én a 2008-as szülésemmel már eléggé kilógok... Ezért sem akarom a régi dokimat erőltetni.

Most abban reménykedek, hogy vagy valaki eljön az Uzsokiba :) Vgay a MÁV-ba, mert az még elég közel lenne hozzánk, és az még egy olyan kórház, amiért fizetnék pluszt... HA a Kútvölgyi megszűnik. Mert ha nem, akkor szeretnék oda járni továbbra is. Nekem nagyon-nagyon bejött, hogy nem 200 ágyas a szülészet... És, ami nem elhanyagolható, hogy ugyan a szülészetet sok helyen dicsérik, de a csecsemősöket már nem :? A Kútvölgyiben meg ilyen téren is jó dolgunk volt, és ez sem mindegy. Én ugye nem nagyon tudtam szoptatni, és szeretnék legközelebb ezen javítani, de ehhez elkel a szaktanács is!

Hát lesz majd valahogy... :)
Süt a nap, megyek olvasni a teraszra, a fiúk alszanak :D

mtunde

Látom nincs ma nagy forgalom, ebben a gyönyörű időben gondolom mindenki kint van!

Azért benéztem hátha van valami újság......

Beni ma fél éves! :!: :lol: Úgy rohan az idő!!!!!!!!

Heni

Kép

Kép
cancan

Heni
Nagyon boldog szülit Beninek! Mármint hófordulót! :lol:

Tünde
A Szent Imrében is úgy tudom, hogy nincs túl sok ágy a szülészeten és arról is nagyon jókat hallottam, mint orvos, mint csecsemősök terén!

Lehet, hogy ez a topik pár hónapon belül már nem bővül új emberekkel? :( Na mindegy, szerintem ne paráztassuk magunkat feleslegesen, majd ha már biztosat tudunk, akkor keresgélhetünk új kórházat vagy dokit! Addig meg reméljük a legjobbakat!

Veronikusz
Én is ilyen vagyok, szerintem folyamatosan van tejem, de mindig parázom rajta, hogy nincs. De azért próbálok nem aggodalmaskodni feleslegesen! Amikor van, akkor nyugodt vagyok! :lol:
Szerinted másfajta sör nem használ? Én mindenfélét iszom, csak azt nézem, hogy alkoholmentes legyen. És ha sokat iszom (minden este egy doboz), mintha tényleg hatna! Le tudnád írni még egyszer annak a nevét?

Györgyi
Jázmin hányszor eszik egy nap? Azt számoltam, hogy Dani általában 7x, néha hatszor és az altatós könyvben (Aludj velem!) az van írva, hogy 3 hónaposan 5x kellene ennie! Kiderült, hogy nekem azt a könyvet adták kölcsön, amit Gál Éva írt!
Dani továbbra se nyomja ki magát, de most már állandóan az oldalára fordul, ha leteszem, de mindig a balra :D

Ancsa
Nem írtad, hogy mi van tejcsi, ill. kiütés ügyben! Jobb már a helyzet? Tejpöttyös még Lara? Van, hogy nem kell pótlást adnod?

KépKép
barimami

Cancan!
Benedeknek boldog hófordulót! Milyen nagyfiú már! :D

Barbi!
nem írtam a márkáját a sörnek, mert nem emlékszem. Német, 0,5l-es alkoholmentes maláta sör. Finom sötétbarna színű és édes. Mi a Savoya Parkban vettük mindig. Csak itt volt a HERBÁRIÁBAN kapható. 8) Nem tartom kizártnak, hogy más sör is jó. :D

Ja! Szofi hajnali 2kor kelt kajálni, majd kipattant szemekkel becumott 150-et és bulizott 4-ig :shock: Most úgy nézek ki mint a mosott kaki. :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Barimami! szerintem mindenki így van az elején a tej-kérdéssel.
Nem tudom iszol-e esteleg Laktoherb teát? én azt ittam az elején fél évig, de szerintem a sima ásványvíz (sz.mentes) is megteszi, én a mai napig szoptatok. pedig én is paráztam.. huuuu de mennyire
A kórházban első nap 10! mg volt a max. amit tudtam adni a gyereknek. (Böbe aranyos volt, sokat segített, - meg minden csecsemős) Szóval szerintem változó,hogy kinek mitől lesz több teje? Nagyanyáink szerint : rántott leves, madártej, nektársör.
SZóval "koronként" változik.
AZ a lényeg,hogy ne stresszelj ! és akkor sokáig lesz.... :D :D

Remélem mindenki kihasználta ezt a gyönyörű időt. :D :!:
Vendég

Sziasztok!

Férjem készített lesi pocis fotokat a héten, így most megszemélyesedhetek én is. :-)

Kép

Ma voltunk 4D-s UH-on, s jelentem, gyarapítjuk a fiút táborát. :-)
Nagyfiam nagyon boldog, h öcsikéje lesz. Kisfiam viszon folyamatosan a hátsó fali lepénybe nyomta a pofiját, ha esetleg kicsit elfordult, akkor mind a két kezét odatette az arca elé. :?
A lényeg, hogy úgy néz ki minden rendben van, korához képest minden mérete szuper. :-)

Szép estét és a következő hétre sok napsütést kívánok Nektek.

Hali, Vali

Kép
Kép
Kép
v30

Sziasztok!

Barimami, szerintem ez a para a tej miatt azért van, mert ugye tőlünk függ a gyerek étkeztetése, és ez olyan nyomasztó dolog...

Sör. Mindegyik jó: az élesztő és a maláta-komló (gabona) miatt. Ezért is jók ezek a gabonabogyók. A gabona a csoda benne :)

Egyébként nekem egyedül a sör segített :) Igaz, az belga volt, epres, és kicsit alkoholos :oops:

A Szent Imrét én is hallottam, de innen Miskolcra hamarabb leérnék szülni, mint Dél-Budára... (Az M3-as mellett lakunk :))

mtunde

Heni

Gratula Beninek!!!

Veronikusz

Hát én is ilyen hülye parás vagyok, de szerintem sokan. Na mindegy. Kipróbálom a sört is.

Barbi

Hát most számolgatom, valahogy így eszik: reggel 8 körül, aztán 11 és dél között, aztán 3 és 4 között, aztán 7 körül, aztán amikor ébred. Ha szerencsém van akkor 10-11 körül megetetem, aztán csak 5 körül kel a kis drága, de ha akarnám azt is kibírná cumival visszaaludni, de inkább megetetem. A pocifájásra ébred. Pukizik, aztán aludna tovább. Hát akkor kevesebbszer mint Dani. De hiába adnám neki gyakrabban nem kéri most. Viszont most mértem és már szépen hízott, pedig még keddig van ideje. :lol: :lol: :lol: Ja és hogy mennyit eszik,a z elég változó. Van olyan nap, hogy 150-eket, 140-eket, de van olyan hogy 120-akat, 110-eket.

Vali

Gratulálok nektek!!!

Tünde

Na mostmár tutira kipróbálom a sört!!!

Kép
gyorgyi33

Barbi,
mi ugyan nem járunk biopiacra, de anyukám ott garázgálkodik és veszi Máténak az almát, már egy egészet megeszik pépesítve tízóraira.

Bizony, jól láttad, hogy eltűntünk, Balatonon voltunk, apa fényképezett, Máté meg sírdogált a babakocsiban. Vettem neki egy tündér kabátot a NEXTben, hát nem tetszik neki :-( Sírni kell ha rajta van :-( Ahogy levettem róla és bebugyoláltam a takaróba, minden rendben lett. Barbi, ha netán érdekel a kabát, lefényképezem neked, még próbálkozom egyszer-kétszer, de erőltetni nem akarom.

Cancan,
Boldog "félszülinapot" Benének, tényleg hogy megy az idő!!!!

Vali,
gratulálok a kis kukacoshoz :-)))))

Barbi,
ha az megnyugtat, Máté van hogy csak 4x eszik egy nap és negatív rekordokat dönget, ma pl. délben és délután is 100-100-at evett. 2 hetesen több volt az adagja! S mindeközben szépen gyarapodik, ez a lényeg! No para!

Masni
masni

Sziasztok!

Remélem mindenki kihasználta a mai napot , és a gyönyörű időt! 8) :lol:
Mint írtam korábban - délután a Duna partra mentünk lánykámmal, és megkapta első fagyitölcsérjét, (igaz fagyi nélkül) a fagyit Anya ette.
Kép de azért így is nagyon örült neki... 8)

Aztán mentünk a parkba, és rájött,hogy milyen jó szálanként tépkedni a füvet... :D

Kép

Úgyhogy estére rendesen elfáradt,nem volt gond az elalvással :D

Mindenkinek jó éjszakát kívánunk! :) :)
Vendég

Masni
Köszi a megnyugtató szavakat!
Kabira kiváncsi vagyok, ha lefotózod, megmondod a méretét és írsz egy árat, lehet, hogy lecsapok rá! :wink: Bár elég sok kabink van, de ruhából sosem elég! :lol:

Györgyi
Akkor ezek szerint, ha jól számolom, azért Jázmin is eszik 6x 24 óra alatt, nem? Ma Dani is csak 6x fog enni elvileg, nagyon kivi vagyok, mivel fél 9kor elaludt, ez rekord, majd holnap reggel megírom, hogy milyen volt az éjszaka...

Tünde, Veronikusz
Oké, akkor iszom a sörömet, most épp egy Schlossgoldot nyomatok befele :lol: Egyébként én se nagyon vagyok oda a sörért, csak Manócsi kedvéért erőszakolom magamra.

Gabi
Laktoherbet nem merek inni, mert itt többen panaszkodtak, hogy attól fájt a babájuk hasa és Danca nagyon hasfájós, de akkor mostantól ráfekszem a Szentkirályira is! Meg biopiacon vettem biobodzaszörpöt és azt iszom, nagyon fincsi! :D

Steffikém, merre csavarogsz?

Mindenkinek nyugodt, átalvós éjszakát kívánok! :)

KépKép
barimami

Gabi, egyszerre írtunk, édesek a képek! Encike nagyon vagány a kis gombás mellényében! :lol:

KépKép
barimami

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 14:36-kor.
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 14:36-kor.
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 14:37-kor.
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 14:37-kor.
Vendég

Lilluska!
nekem a húgom szedte ezt, és nagyon szerette, mert a migrénjére is jót tett. Szerintem sem lehet túladagolni.

Írtam az Uszoki topicjába, és nem akarom fényezni magunkat, mi sem válaszolunk mindannyian mindig minden érdeklődőnek, de 1 szóval sem válaszoltak nekem :(

Ja, Nextet én i simádom, mindig azt vadászom a turkálókban :)

mtunde

Sziasztok Lányok!

Próbálok válaszolgatni, és elolvasni az egy heti termést, de nem könnyű!!! :oops:

Lara mindenkinek köszöni a dícséretet! :wink:
És teszek majd még fel képeket! :wink:

Gabriella,
Hát most ült Lara először a vödörben, azóta sem, mert fáj a csúklóm és nem tudom, hogy kell tartani. Másként kell mint a kiskádban, de amúgy tetszett neki :lol: mindent imád ami vizes, amikor macskapózban fürdették a kórházban, a többi baba sírt, Ő meg élvezte, és azóta is így van. Nyeklett nyaklott a vödörben, de nem zavarta, mert víz volt benne! :wink:

Nagyon édesek a képek Enciről!

Gabbóka,

Az a kesztyű az overálhoz volt, amit most hordtunk a kesztyű majd jó lesz ha 10 éves lesz! :wink:
Sári aztóta is mosolyog?

Képzeljétek, tegnap éjszaka meséltem Larának a Micimackóból, persze azért mert nem tudott aludni sírt, és ez megnyugtatta úgy figyelt rám csücsöritett a szájával, nem értette hogy Anyából mennyiféle hang jön most! Olyan édes volt!

Nektek hogy telt a tegnap éjszaka?

Masni,

Köszönöm a képet Mátéról, de mint már írtam nem láttam pöttyösnek gyönyörű rajta, mint ahogy a mostani képeken is! Jajj lányok, és lányos anyukák reszkethetünk!!

Veronikusz,
Igen, igen technika ördöge lesz, de tényleg úgy nézi már most a monitort!
Nem tudom miért? De tetszik neki, akkor is ha nincs bekapcsolva.

Remélem már jól van Szófi! Kata nyelve?

Közel lakik a Nagynénéd? Vagy mért járt hozzátok annyit?

Köszönöm hogy felajánlottad, hogy megadod az More milk pluszos nőci elérhetőségét, de kiderült, hogy a férjem növére könyvel neki! Ő is ajánlotta ezt a kapszulát, de addig még Ti nem mondtátok nem mertem kipróbálni, mert nem tudtam hogy mi ez! Szóval a férjem is oda ment el érte. De érdekelne, hogy mennyiért adta neked! Megírod priviben? Köszönöm előre is!

Igen, igen és képzeld már hátról is megfordult hasra, igaz ez csak egyszer volt!

Zsúzsóci,
Légy üdvözölve!

Cancan,

Tényleg elapadt a tejed mikor abbahagytad a MMP? :cry: Jaj szegénykém!
Én is egyetértek veled, én is nagyon nagyon akarok szoptatni és tényleg mindent kipróbálok ha látok egy kis reményt, de én úgy gondolom hogy ez is adottság kérdése!
De még nem adtam fel!!

Liluska,
Nagyon jók a képek!
Tényleg? Nem is ettél tejterméket? Hát most a doktornő azt mondta hogy ne igyak tehéntejet, de én most minimálisra csökkentettem a tejtermék fogyasztást mert a tejfogyasztásom így sem volt magas, és hát kitudjal.
Séta után nagyon szép Lara arca, amúgy nem nagyon múlik!
Azt mondják hogy van szteroidos krém, ami két nap alatt meggyógyítja de a doktornő olyat még nem ír fel mert kicsit vagyunk!

Barbi,
És mitől volt Danin a pötty? TE dokid mit mondott?

Veronikusz
Ki fogom próbálni ezt a tejfokozó bogyót is!
És más is ehet ebből a bogyóból?

De édes lehet Kata ahogy a tejet kéri! Zabálnivaló! Miért melyiküket meddig szoptattad/szoptatod?

Remélem Apuci nem dolgozott ma!

És mit csinált Kata a nappaliban a hálózsákban Mimimaxot nézett?

Györgyi,Jázmin most hogy alszik?

Eni,
Jól teszed hogy hétvégén családozol!!! Nagyon helyes! Elfogadjuk a mentséget!

Kirszta, :wink: hát nem tudtam újat mondani a Védőnéninek mindent tudott! Azt is hogy szerintünk eddig azért nem volt tej mert szurit kaptam két hónapig!
Semmi olyat nem írtál ami terhelő lenne, de ha olyat mondanál, azt sem adnám tovább nyugodt lehetsz, hisz teljesen más egy Anyóssal a kapcsolat mint egy védőnénivel! :lol:

Milyen teát lehet adni a babának? Mikortól? 4 kg-tól?

Képzeljétek! Mi pénteken lettünk 4 kiósak!! És azóta már 4090 g-ot nyomunk!

Most meg már azt mondta a doktornő hogy az a baj hogy sokat eszünk és sokat hízunk! KI érti ezeket! :oops:

Barbi,
Milyen vízet próbáltatok ki?

Manóka,
Szegény Mikolt, remélem már jobb neki!

Eni,

Margit sziget? mikor? Ki jön még? Hosszú hétvége után? Bár nem tudom hogy jutok át oda, mert kiderült, hogy lehet innen nem is megy busz :oops: :cry: most nézem a bkv honlapját de nem látom.

Kedves ht,
Légy TE is üdvözölve.

Steffi,
Nagyon édes vagy hiányoltál!!! Puszika

Tabló!
Még mindig kint van a ctg szobában! Tök jó!!!

Sajnos még csak a 308 lapot tudtam átolvasni és válaszolni rá! De most már mennem kell egy picit aludni! Mert Lara lassan ébred! És kell hogy legyen tejci, és ezért pihenni kell előtte!!!

Sírásmentes, átalvós nyugodt éjszakát mindenkinek!!!

Bocsánat hogy "kicsit" hosszú voltam!
De igyekszem válaszolni hisz Ti vagytok az interaktív családom és tanácsadóim!
Annyira jó!!!

Puszika

Ancsa

ancsaboszi

A nagy sikere való tekintettel, íme pár mostani kép!

Kép Indulok a kórházba! [img]

Kép Az első puszi egy igazi férfitől

ancsaboszi

Kép Séta után

Kép Anyával

Most már téynleg megyek aludni!!!

Jó éjt!

ancsaboszi

Jó reggelt!

Gabi

Nagyon szépek vagytok!!!

Barbi

Ne a Szentkirályira feküdj rá, hanem inkább a Nestlé vízre. Ha érdekel miért majd leírom privibe, mert nem akarom hogy hitelrontásért bepereljenek. :lol: :lol: :lol:

Ancsa

Nagyon jó képek. Jázmin jól alszik, egyszer kelek hozzá 3 és 5 között. :lol: :lol:
Fel is teszem a képet a ma reggelről: Kép A NAGY ágyban

Kép
gyorgyi33

Ja még azt szerettem volna kérdezni egyet. Napközbeni alvás:

Jázmin mostanában azt csinálja, hogy szinte nem alszik semmit egész nap. :( Reggel fél 8-kor szopizik, aztán játék a szőnyegén. Kb. fél 10-ig elvan. Aztán amikor elfárad beteszem az ágyba, elalszik, aztán kb. fél óra múlva felébred! És nem tudom visszaaltatni, mert nem hajlandó. Aztán a 2. szopi után ugyanez. :( Kb alszik másfél órát egy nap. Ez nagyon kevésnek tűnik nekem. Vagy nem?

Kép
gyorgyi33

Barbi,
privi ment NEXT ügyben :-) Kabát ügyben még reménykedem...

Ancsa,
olyan kedves vagy, köszönöm szépen :-)Igen, az igazság az, hogy azért írogatok ide, hogy a kisfiamnak kinézzem a jövendőbeli barátnőjét :-) Ilyen szép kislányok közül nehéz lesz választani!

Szerintem ne kend még Larát szteroidos kérmmel, még bőven van ideje elmúlni a pöttyöknek.

Tea: úgy tudom enyhe kamillát lehet adni bármikor, kis cukrot is lehet beletenni, ha Lara nehezen kakil. A tea-granulátumok 4 hónapos kortól ajánlottak.

Györgyi,
tényleg kevés ez az alvás. A babáknak vannak korszakai, egy hétig alszik, mint a mormota, aztán meg semmi. Lehet, hogy a melegfront van rá ilyen hatással.
Nekem azt mondta a barátnőm, hogy Máté 4-5 hónapos korára fog beállni a napunk - igaza lett :-)
Tudom, hogy milyen idegesítő, ha nem alszik a gyerek, de ha jó a kedve, nem lázas, akkor ne aggódj.

Masni
masni

Sziasztok!

Nagyon jók a képek a babákról!!! Édesek!!!

Hétvégén nem voltam, bár szombaton olvastalak titeket, de Martin nagyon lekötött! Szombatról vasárnapra tök jól aludt, tegnap meg voltunk Kikában, Diego-ban, pólusban, a sok inger már megint megkavarta, de hazajöttünk elmentünk sétálni és ott aludt. Éjjel is jól aludt fél 7kor :!: letettem negyed 11kor ébredt, de csak azért mert bejelzett a légzésfigyelő (lepedőt cseréltem és valszeg elcsúszott a lap), de azért megetettem és aludt 3/4 2-ig aztán 6-ig és fél 8-ig. Bár éjfél és egy között rekodrott döntöttünk apával, mert a légzésfigyelő megint beriasztott és rohantunk, de csak vaklárma volt, de elmondanám, hogy ritka szar érzés volt!
Tegnap este akartam írni, de egész nap fájt a fejem, délelőtt vettem be egy algopyrint (muszáj volt, mert migrénné kezdett fajulni), de nem múlt el aztán hazaértünk a sétából 4körül akkor sem múlt még el, apa meg elment elvitte az autót és meg kezdtem rosszul lenni! Fájt a gyomrom és a fejem, alig láttam, Martinra is úgy kellett koncentrálonom. Aztán mikor hazajött vittük is Martint fürdeni, megszoptattam, megfürödtem és fél 9kor már aludtam. Most jól vagyok, de nem értem tegnap mi volt velem. Hányingerem is volt.
Na ez volt velünk.

Remélem többiek jól vagytok? Én úgy várom már a szerda estét!!!!! Onnantól kezdve 4 nap!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hurráááá!

Györgyi!
Elküldöd nekem is a víz témát priviben? A teás dolog után én mindent elhiszek neked! :wink:
És a gabonapehelyhez a cuccokat a DM-ben is lehet kapni?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi

Remélem jobban vagy!! Ebben a pillanatban mondják a tv-ben, hogy migrén, melegfronra és kimerültségre vall. :) Aludjál!!! Hát a DM-ben nem tudom lehet-e kapni. De szerintem igen, mert ott is vannak ilyen biocuccok nem? Ment a privi. Ja és mi lesz szerdához 4 napra? Lemaradtam.

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!
Lányok, ez a jó idő nekem meg a gyomromra ment... :( Tök szar, alig van jártányi erőm, ropi, tea, és semmi más...
Úgyhogy szerintem ne csodálkozzatok azon, ha a gyerkők meg rosszul alszanak. Elég megviselő ezaz időjárásváltozás...

mtunde

Sziasztok!
Olvaslak ám tényleg benneteket, csak... :?
Heni, Beninek nagyon boldog szülinapot!!! Már 6 hónap??? :roll: Lassan jöhet a tesó. Hogy álltok a 3. baba témával? Esetleg?
Ancsa, igen, erősen időjárás-függő, de remélem, összehozzuk a sziget-dolgot. :D És remélem, jöttök csajok minél többen piknikezni. :lol:
Györgyi, Benő ugyanez. Bár nem hiszem, hogy vigasztal, ha azt mondom, nálunk is ilyen az alvás nappal. Ha elalszik, akkor viszont sokszor képes durmolni 4 órát is egyhuzamban (ezt kizárólag séta, babakocsiban, vagy autóban). Itthon szinte állandóan szopi előtt fél órával ájul be, miután jól kinyöszögte magát. Sokszor már a fáradtságtól nyekeg szegény. Ma már 2x "porszívóztam".

Megyek is, de megpróbálok jönni minél hamarabb. Puszi nektek.
Gabi, Enci nagyon aranyos! Hát igen! :wink:
vbea

Tünde!
Te is???? Nagyon együttérzek, de jó, hogy nem csak én vagyok ilyen! A férjem meg megint este jön, hogy bírom ki addig??? Na majd ügyesen!

Györgyi!
Köszi! Majd pénteken megnézzük a DM-et, hátha! Szerda este hazajönés 4 nap a mienk!!! Hurráááá!!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Heni!
Tényleg boldog félévességet Beninek! Hogy megy az idő!

Sziget tali: csajok nekünk jövő hónapban lesz meg a könnyű babakocsink, ugye akkor is lesz ilyen??? Én is akarok veletek randizni!!!!!!

Alvás:
naná nekünk is volt ez! Nem kell megijedni rá fog jönni, hogy jobb neki, ha alszik! Én is ezerrel hajszárítoztam és 2-3órákat sétáltunk. Majd elmúlik ez az időszak!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok lányok!

Köszi mindenkinek a dicsérő szavakat, bezsebeltük...

Györgyi! Most nem tudom,hogy válaszommal megnyugtatlak, vagy elkeserítelek, de Enci ugyanezt csinálta. Napközben szinte semmit nem aludt, :( 2 x félóra és kész. SZinte egész nap fent volt, én meg kibukva, hogy más gyerek eszik-alszik,eszik-alszik. Mi meg eszünk-sírunk-játszunk-néha alszunk...Szóval ő ugyanígy nyomta.
Nyáron jobb volt a helyzet, mert a meleg elnyomta, és akkor tovább aludt félóránál...Szóval kitartás! Vannak gyerekek akiknek ennyi az alvásigényük! A lényeg,hogy éjszaka aludjon minél többet.
Ahogy nőnek úgy lesz napközben kevesebb, illetve egyszeri alvás.
(szerintem) :)
Jázmin nagyon édes!!!!!!!!
Ja és nekem is ird meg priviben légyszi mi van a Sztkirályival?? én azt iszom.... :cry: :?:
Vendég

Steffi-sorstárs, nem gondoltam, hogy van még más kákabelű is :)

Te is diétázol? Ma ropin fogok élni :)

mtunde

Csajok köszi a nyugtatást, most éppen felébredt 20 perc alvás után. Délután jön a terasz. :))

Tali

Jövő héten délután valamikor? Kinek mikor jó?

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Szeretnék tanácsot kérni Tőletek!
Kisfiam két hét mulva lesz 5 hónapos.
Nem emeli még rendesen a fejét, és nem tudja kinyomni magát.
Ma beszéltem a gyerekorvossal, aki azt mondta, hogy ezt már legalább két hónapja kellene csinálnia és minél elöbb vigyem el fejlődésneurológushoz.
Jól megijedtem., mit gondoltok tényleg ennyire le vagyunk maradva?
Köszi a segítséget előre is.
Nóri
sznori

Tünde!
Igen, csak én sós chips-szel nyomom, ez van csak itthon, meg víz. A hűtőt ki se merem nyitni a szagok miatt :roll:
Pedig ma az ebédem is fincsi lesz!
Te hogy vagy?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Gabi!
Nálunk alvás az volt, de evés... Úgyhogy mi a nem eszik-alszik-nem eszik-alszik voltunk :D Egy barátnőmmel meg is beszéltük, hogy úgy látszik vagy esznek, vagy alszanak. Mert az ő lánya meg tök jól evett, viszont nem aludt. :D Enci nagyon édes!

Ancsa! Nagyon szépek vagytok. Többet nem mondok anyósnak semmit, ennyi lehetne benne, hogy Tőled akarja hallani a dolgokat. :?

Tünde! Steffi!
Most mi van? Gyomorrontás, vagy vírus? Hát, jobbulást.

Steffi! Nekem is volt ilyen a múltkor. Bazi fejfájás, a végén még a könnyem is folyt. Csak az alvás segített. Bár, gondolom, Martini mellett nem olyan egyszerű.

Nóri! Szia! Ha Jube jön, beszélj vele. Én nem tudok neked segíteni, de valaki biztos fog itt a topicon.

Tünde! Én is gondoltam, írok a Margitos topicba, de aztán nem mertem :oops: Padig ha kútvölgyinek annyi, mi is hasonló helyzetben leszünk. :( Szegények, most aláírást gyűjtenek. Gondoltam, ha látom valahol őket óbudán, alá fogom írni. Szolidaritásból.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Steffi, én kezdek jól lenni, de azért normál kaját nem eszem. Reggel azt hittem, gyomorrontás, de nem, ez olyan tavaszfordulós gyomor-fájdalom. Fekélyeseknek szokott lenni, nos nekem fekélyem bizonyítottan nincs, de azért ez produkálom :)

Nóri, szerintem is érdemes megkeresni egy szakembert. Nem biztos, hogy annyira vészes a helyzet, csak ő meg tudja mondani, hogyan kell neki segíteni. Jube Pannija pl hipotón volt (letapadt izomzat) és egy jó gyógytornászt találtak, aki sokat segített rajtuk. Ugyanez volt egy másik barátnőmnél is.

A doki adott címet-beutalót, hogy hova menj?

mtunde

Szia Nóri!

Hát én sem tudok jobb tanácsot adni, minthogy keresd fel mindenképpen a Dévény tornásokat. Csodákat művelnek. Fáj a piciknek, de tényleg jó. Főleg ha az orvos is azt mondja! Ha 6 hónapos kora előtt jut el pillanatok alatt kijavítják a lusta izmokat. :lol: Ő még benne van ebben. Később már nehéz. Szerintem még ma telefonálj nekik, a neten biztosan megtalálod az elérhetőséget. www.deveny.hu :lol: Ja és persze nyugi!!! Márcsak ezért is érdemes beszélni szakemberrel.

Kép
gyorgyi33

Ja mi is járunk, pedig Jázminnak nincs igazán semmi baja, de a dokinőm ajánlotta, mert nagyon hosszú volt amikor született és a lábát jobb "helyre tenni" megelőzhető egy csomó felnőttkori gerincferdülés, ficam, stb.

Kép
gyorgyi33

Köszi lányok a tanácsokat és a biztatást :)
Mi Fehérváron lakunk, először is felveszem a kapcsolatot a neurológussal akit a dokink ajánlott.
Ja és persze megnézem a Dévényit is.
Nóri
sznori

Lányok, nagyon édesek a babák!
És köszi mindenkinek a féléves köszöntést! :lol: :lol:
Eni! Na, azért annyira nem rohanok a 3. bébi felé...... Most fogyózom éppen.....Ugyan nagy korkülönbséget sem akarok, de most építkezés, nyáron egy kis nyaralás van betervezve. majd meglátjuk, még várunk....

Kútvölgyi:
az exsógornőm most 12 hetes és azt mondta, hogy úgy tájékoztatta a doki, hogy úgy tudják júnisuban lesz változás. 95 % , hogy sajna megszűnik a szülészet, úgyhogy még nem tudja hol fog szülni, de a dokija ( többünk orvosa) így is vállalta, csak megy ő is valahova.....Eléggé elszonytolodtam.......

Györgyi:
Beninek is volt ilyen időszaka, hogy alig aludt, aztán meg nagyon sokat - én meg izgultam, hogy biztos beteg lesz. Lehet front, nyílik az értelme, jobban izgatja minden és nincs ideje aludni. :lol:
Annyira szép idő van, nekem meg majd leesik a fejem olyan álmos vagyok. És édességet akarok enni!!!!!!! :mrgreen:

Heni

Kép

Kép
cancan

Keressük az Év Bábáját!

Az Országos Bábaszövetség keresi az év bábáját.
A díjat a kismamák javaslatai alapján szeretnénk odaítélni.
Keressük azt a szülésznőt, aki munkájával, gondozásával, szüléskísérésével segítséget nyújtott a születő családnak, empátiájával segítette az anyát és újszülöttjét a Nagy Úton.

Kérjük, javaslataikat küldjék el a következő címre:
Országos Bábaszövetség, 1038 Budapest, Ráby Mátyás utca 28/b.
vagy emailben: endomed@t-online.hu

Szülésznő neve:………………………………………………………………………………….

Kórház neve:…………………………………………………………………………………….

Kismama és babája neve:………………………………………………………………………..
nováky_rita

Sziasztok!

Ismét itthon! Bocsi, hogy nem bírtam elköszönni síelés előtt, de akkor épp élni nem volt időm.
Szóval, nagyon jó volt, gyönyörű idő, sokat sétáltunk, alig aludtunk - srácok felváltva csinálták a bulit éjjelente - és egy kicsit még síeltünk is.
Igazából csak beugrottam, hogy minden rendben van-e Veletek, de a visszaolvasásra sajna nincs időm, majd esetleg este, ugyanis újabb taggal bővült kis családunk: 30. szülinapomra tegnap este meglepett a párom egy pici, 6 hetes vizslakölyökkel, úgyhogy most lett egy 3. gyerekünk is. :oops: :lol: Tündéri aranyos, csak még nem szobatiszta, úgyhogy mászkálunk utána felörlő rongyokkal. kristóffal viszont országos haverok lesznek, már most lehet látni. :wink: Teszek majd fel képet róla is, ha nem baj, még ő is baba. :lol:

Bocsi, de rohannom kell, mert Dió lent nyüszít 1000-rel.
Még próbálok jönni este,
Dorka

Remélem, mindenki jól van!!!!?????

Kép
Kép
dorka77

Sziasztok!

Mi 2órát sétáltunk ebben a klassz időben. Csak egy vékony hosszúujjú volt rajta, egy mellénnyel, de a mellény majd leszakadt rólam! Isteni idő van, vétek otthon lenni!!!! Én fagyiztam is, bibi! :P :lol:

ja és igen, úgy néz ki megmaradok! :lol:

Tünde!
TE hogy s mint???

Most komolyan megszűnik a Kútvölgyi? Ezt nem hiszem el! Hol fogom szülni a 2. babát???????????????????????????? :(

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Helyes, hogy senki nincs itt, sétáljatok csak! Én meg nézek Lost-ot! Bár ez senkit se érdekel, na mindegy...

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi, én vagyok néha,
most itt fetrengek a nappaliban, Benét meg végérvbényesen elrontm, mert megy neki a mese EGÉSZ NP:)
mÉG NINCS SOK ENERGIÁM...
De jobban vagyok gyomorilag.
Szierintem holnap már ok leszek.

mtunde

Én most megint szédrlgek...
Nem is értem :?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

sziasztok!

Elvagyok keseredve a hírek hallatán. A tesóm ma este megy a dokinkhoz, mondtam neki,hogy kérjen infokat kórház ill. szülészet ügyben... HA többet tudok majd írok!!! Megkérdezem a szülésznőmet is.

Nováky Rita! Nem tudnál biztatni minket 1 kicsit???
Vendég

Steffikém! Most akkor örülhetek, hogy jobban vagy? Vagy még ne?
Húúú, fagyiiiii!!!!! Holnap úgyis kismamákkal a Daubnernál talizunk, azt hiszem, ez kihagyhatatlan ezek után! :roll:

Györgyi, nekünk Dani ugyanezt csinálja, napközben csak sétakor hajlandó aludni 40 percnél többet (olyankor akár 1,5-2 órát is), egyébként kaja, büfi, játék, peluscsere és utána 30 percet alszik általában, majd kezdődik az egész újra! Ráadásul az alvást úgy kell időzíteni, hogy ébredés után már nics kecmec, enni akar rögtön, max 5 percet hajlandó várni! Ma is pl. felébredt, még volt fél óra etetésig, de nem volt hajlandó kivárni :lol:
Jázmin nagyon édin néz a képeken! Forgolódással hogy áll? Dani már 360 fokot fordul úgy, hogy bal oldalára billen, majd vissz és így pörög a hátán :roll: De kinyomni még egyáltalán nem tudja magát! :(

Ancsa
Lara nagyon szép a képeken! Daninak tejkiütése volt, azt hiszem már írtam, de szivesen leírom még egyszer. A doki azt mondta, hogy ez akkor van, ha hirtelen sokat kezd el enni és ez természetes, így reagálnak a nagy mennyiségű tejre. Daninak kb 1-1,5 hónapig volt, nagyon durván, a nyakán, arcán, még a szemhéján is!! De aztán fokozatosan eltűnt! Ja, és szopi után mindig nagyon erősen lehetett látni, aztán a köv. etetésig halványult, majd újra előjött!

KépKép
barimami

Steffi! biztos kifárasztott a séta!

T

mtunde

Sziasztok!
Most jöttem a dokitól!!Rákérdeztem a kórházra és azt mondta,hogy még nem tudnak semmit!!!
Remélem mindenki jól van!!!

emano/Andi
KépKép
emano

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: