A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Talán 1-2 hét múlva már a dokik és RITA is tud valamit :)

mtunde

most hallom a Margit szülészete is bezár :cry: :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Tünde!
ez már 1-2 hónapja volt. Talán újságban láttam? nem tudom.

Mi lesz Kiscsillaggal. Ő is Margitos. :cry:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz, értem.

Majd este benézek a Margit topicjába, hátha ők tudnak valamit.
Őrölet.

mtunde

Tünde,
Én benéztem a Margit-os topicba, mert az egyik kolleganőm ott fog vagy hát már nem is tudja hogy hol fog szülni. (12. hétben jár) És hát síralmas amit ott írnak a lányok, nagyon elvannak keseredve és holnapra valami tüntetést is szerveztek az ott dolgozok. Nagyon sok ott szült kismama csatlakozik a tüntetéshez. Nagyon sajnálom őket, de bevallom őszintén, hogy én sem nyugodtam meg, mert a SOTE össze van vonva, amiből nem tudjuk hogy a Kútvölgyiben marad a szülészet vagy sem.

Amúgy a Schöf-Méreit is bezárják!!! :evil:

Hát igen, Kiscsillag jó kérdés! Ráadásul rá jobban oda kell figyelni!!

Hova, merre tartunk???? Hihetetlen és felháborító ez az egész!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil:

Csak gratulálni tudok Molnár úrnak!!!!!!!!!!! :evil: :evil:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Sziasztok!

Régóta olvaslak Titeket, de eddig sajnos nem volt miért csatlakoznom, (még várom a babavárást).
Azért írok mégis, mert látom Ti is nyugtalanok vagytok a kórházat illetően. Én egy kicsit bennfentes is vagyok, de megnyugtatni nem tudlak teljesen titeket. Pillanatnyilag az a helyzet, hogy senki sem tudja, mi lesz itt a szülészettel. Döntés még nincs, és maga az egyetemi vezetés sem tudja mi lesz. Hírek keringenek persze, én is hallok sok mindent odabennt, de az nem jelent sokat. Az biztos, hogy a SOTE-nak ugye ott van a két szülészeti klinikája, és nem biztos, hogy az itteni ellátásra oly nagy szüksége van, ha le kéne építenie valamit, akkor ajjaj!
Egyelőre (legalábbis a mai napig) káosz van, döntés nincs, de az talán most jó, mert még él a remény:)
curt

Curt! Köszönjük, hogy írtál, és légyszi tedd még meg, ha van valami hír! Hátha te látod azt is, ami nem szerepel a címlapokon!
Azt továbbra sem értem, hogy a sok budapesti kismama közül miért nem szülhet 1 sem SOTE-n??? Curt, erről nem tudsz semmit? Oda nem utalhatják őket?

Mondjuk azt megnéztem, hogy az egyéb járóbeteg vizsgálatok: labor, uh, stb 600.- ft. Ugye vizitdíj nincs kismamának, de ha nem a sjaát helyünkre megyünk, akkor meg dupla vizitdíjat kell fizetni, plusz a szülés 1/3-a.

És hova fognak menni a dokijaink? Mert nyilván őket próbáljuk majd inkább követni...

Nehéz ügy ez. Megnéztem, és pl érthetetlen, hogy én miért az Uzsokiban kéne szüljek, és miért nem a IV. kerületben, amikor ez utóbbi 5 percre van tőlünk. Persze a lakhelyet ugye kerületben nézik, nem utcában. Hadd ne mondjam, a gyerek meg a Heim Pálba tartozik nagyrészt, miközben a Madarász és a Bethesda is sokkal közelebb van.

mtunde

Sajna nem látom értelmét logikát keresni a rendszerben pillanatnyilag.
De talán valamelyest képlékeny a dolog, ezért is van annyi pletyka, bizonytalanság. Még elszórakozik ezen egy kicsit a politika.

A szülészek meg majd eldöntik hova akarnak menni, ha menni kell. Bár valószínű innen nem a világ végére mennek dolgozni, és ha szerencsénk van, nem is egy privát klinikára.
curt

Én sem igazán értem ezt a kórház dolgot ! Jó lenne tudni mi lesz a Kútvölgyivel, mert én sem szülném (majdan egyszer) a másodikat máshol !!! Max. körbenéznék a magán klinikákon. Most biztos megnő a forgalmuk. De, az biztos egy vagyon lehet.
És tényleg, mi lesz, ha a Kútvölgyiben van a háziorvosom?

Megy valaki holnap a Hundgexpóra ruhákat nézni. Én vasárnap terveztem, tavaly voltam kint én nagyon megérte, nagyon nagy választék volt, egy egész pavilon tele volt.

steffi!!

Nekem is legurult már VIrág az ágyról, egyszer, amikor velem volt :( , egyszer, amikor az apjával :x , de nem lett semmi baja! :wink:

Uzsonnaételnek a túrót mivel lehetne vegyíteni? Vagy a túrórudi belet, tejpépen kívül?
eva1

Sziasztok!

Hát ez remek! Mi vidékiek vagyunk, de a fiam is már a Kútvölgyiben született. Nagyon rosszul érzem magam most... Vajh május végén még szülhetek a Kútvölgyiben, vagy sem, a dokim tovább megy-e, ha igen hová, mi lesz a szülésznővel stb. Lányok, teljesen kivagyok. S így legyek nyugodt, higgadt kismama, s óvjam a babát a stressztől... Remélem hamarosan lesz valami ami legalább biztos, mert így ezen rágom magam egész nap, ami biztos nem használ a kicsinek. :-(

Ami talán jó, h vasárnap megyünk 4D-s UH-ra, remélem minden rendben lesz, s talán meg is mutatja magát Bébike. :-)

Kisfiamnak mi nem huzogattuk annak idején, mert mindenki óvott ettől. Azt hiszem 1,5 éves volt, amikor a Heim Pálban a doki kicsit erősebben meghúzta a letapadt bőrt, s azóta minden rendben. Máig nem tudom mi a jó megoldás, ha kisfiúnk lesz, sztem ismét utána járok majd a témának, oly sok minden változott 6 év alatt.

Szép estét Nektek!

Hali, Vali

Kép
Kép
Kép
v30

sziasztok!
Curt
Légyszi tájékoztass majd minket minden friss inforól, amit hallasz. Mondjuk megkérdezem majd a dokimat is, hogy mi a helyzet, mi várható. Szeretnék második babát, és azt is a Kútvölgyiben szeretném majd megszülni!!!
Senki ne mondja meg nekem, hogy hol szüljek!!!!! :evil: Pláne,hogy szabad orvos választás van nem? és nyilván odamegyek ahol az orvosom van,nem?
Az a baj,hogy minket nem kérdeznek meg,csak döntenek a fejünk fölött.

Cukipofa!
Reggel ill.hajnalban magától szokott mindig felébredni.Órát lehet állítani hozzá, mindig ugyanakkor. Felkel, kiveszem,megitatom, vagy szopik, aztán visszateszem az ágyába. ott folytatja az alvást.
Az a könyv amiről beszélsz, nem abban van az,hogy hogyan tanítsuk aludni a gyereket? 1ör 1 perc, aztán 3 perc, aztán 5 perc múlva lehet bemenni ha sír. Ezt mi is végigcsináltuk... 2 éjszakába telt, és azóta a saját ágyában alszik. Mi anno akkor szúrtuk el amikor jött a foga, és kivettem magam mellé amikor sírt, és ott maradt éjszaka is ,mivel többször felébredt. De ezen hál Istennek túl vagyunk, azért vagyok most tanácstalan, a hajnali ébredését illetően. De lehet,hogy tényleg kevesebb lett az alvásigénye.
Viszont napközben változó, van hogy fél órát alszik, van hogy kettőt. SZóval ehhez nincs menetrend.
SZerintem a ma éjszaka is ilyen lesz,jön a 9.foga.Egész nap nyügi volt, alig evett. Csak rágcsált... :)

Bárcsak holnap szép idő lenne! Megy valaki a babaruhabörzére? :D :?:
Vendég

Sziasztok!!!
Hát én is kezdek aggódni, hogy április végén vajon tudok-e a Kútvölgyibe szülni????
Hétfőn megyek dokihoz rákérdezek!!!

emano/Andi
KépKép
emano

Vali, lehet, hogy a vidéki lakhelyeddel te leszel a befutó! :)

mtunde

Eni,
olyan 3ezer felé vannak a rugik, aminek hosszú ujja van, az drágább. De aranyosak, szépek, szóval senkit sem lebeszélni akartam, csak meglepődtem az árakon.
Ma vettem ott Máténak kis atléta-bodykat, nekünk az nagyon bevált a hosszúujjú rugi alá, ajánlom mindenkinek :-)

Veronikusz,
C&A meg H&M nekünk is nagyon bejön. Sajnos rugiból nincs olyan választék, de kis szettekből nagyon jók vannak. Kislánycuccokból sokkal nagyobb a választék, jó nektek...

Nálunk a NEXT még a kedvenc, a Westenden van, elég borsosak az árak, leárazáskor érdemes körbenézni.

Cancan,
kár még ezen a kórháztémán filózni, majd meglátjuk hogy mi lesz az aktuális tarifa. Lehet, hogy a dokiknak is kicsit alább kell adniuk, ha fizetős lesz a kórház, mert sokan nem tudják bevállalni azt a plusz költséget.
Érdekes, hogy a II., III., XII. kerületnnél is a Jánost hozza ki a program, akkor mégis ki tartozik a Kütvölgyihez????

Masni
masni

Hát nem hiszem, a hétvégén változhat vmi, utána meg ott az ünnep. A szülészek sem tudnak egyelőre semmit (Honnan is, mikor még a vezetésnek is homályos minden), csak találgatnak. De ki tudja, mi mikor derül ki!

Mindenesetre kedves aggódó kismamák bár nehéz a helyzet, de nem reménytelen, és mivel ezek rajtunk kívülálló okok, felesleges túlstresszelni. A problémák mindig megoldódnak, a szülészek dolgoznak és fognak is! Maximum követni kell őket:)
curt

Most sikerült csak jönnöm, és szeretném tovább elbizonytalanítani a kukacproblémával foglalkozókat. gyerekorvosunk azt mondta, hogy 2 éves koráig ne huzogassuk a bőrt, míg a védőnő az előtérben meg azt mondta, hogy huzogassuk, de csak óvatosan, amíg engedi. na, most legyünk okosak!!! :?
végül mi óvatosan huzogattuk, de hiába, mert brutális szűkülete volt Ricsinek, úgyhogy 1 éves korában műtve lett. én azt ajánlom azoknak, akiknek kétséges, hogy van e fitymaszűkülete a fiuknak vagy nincs, hogy néessék meg, mert ha műteni kell, azt jobb minél korábban, szerintem.
volt ott aznap egy 2,5 éves fiú is, de azt az anyukája sehogy sem tudta lenyugtatni,mert már ment volna, meg minden, így a műtét után szegény hányt is. ezzel szemben én Ricsit könnyebben tudtam nyugtatni, mikor felébredt az altatásból, mert még kicsi volt.
úgyhogy én nem bántam meg, hogy megnézettem mással is, és nem 2 éves kora után eszmél rá a gyerekorvosunk, hogy hát ez bizony műtét.

mivel mi Gödön lakunk, így nehéz eljuttatni bármiféle pocinyugtató cuccot, de feljegyeztem, hogy mit használtatok, majd próbálkozom azzal is.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Sziasztok lányok,

Curt,
nagyon köszönjük a tájékoztatást, és várjuk a további híreket, ha lesz.
Masni, Cancan,
én is végignéztem még Budakeszit (gondolván Cancanra) és az I. keületet is (magam miatt), de azt is a Jánoshoz adja ki.... Sehol nem találtam a Kútvölgyit.
Mindenesetre izgulok. :cry: :cry: :cry:.
Szép napot!
Hurcia

Kép
hurcia

Sziasztok!

Én is teljesen transzban vagyok ettől a kórházügytől. Teljesen homályos, mi lesz a Kútvölgyivel, a megszűnő kórházak, osztályok közül sehol nincs feltüntetve.
Érdekes dolgot olvastam egy cikkben, idemásolom.:

"Kijelölt kórházba menni kötelező!

Április elsejétől térítésmentesen csak a háziorvos által kijelölt kórházakba lehet menni. Ha a beteg mégsem a beutalón feltüntetett kórházba megy, vagy beutaló nélkül akar ellátást igénybe venni, akkor az ellátás összegének 30 százalékát, de legfeljebb 100 ezer forintot köteles fizetni. Az ÁNTSZ egyébként már kijelölte, hogy mely kórházaknak mely települések lakóit kell ellátniuk.

Ez a rendelkezés leginkább a terhes nőket sújtja, ezzel ugyanis csak annál az orvosnál szülhet, amelyik a területéhez tartozó kórházban dolgozik. Ha mégis választott kórházban vagy orvosnál akar szülni, akkor ez százezer forintjába is kerülhet.

A kormány egyébként szerdán döntött az átmeneti intézkedésekről is. Így ha valaki megszűnő kórházban vagy osztályon fekszik, annak ellátását akkor is befejezik, ha az áprilisra átnyúlik. A döntés értelmében pedig térítésmentesen követhetik orvosukat azok a kismamák, akik már választottak maguknak szülészorvost. Amennyiben pedig a beteg olyan kórház várólistáján van, amelyik megszűnik, vagy az adott osztálya szűnik meg, akkor a feladatát átvevő intézmény várólistájára kerül időpontjának megfelelően."

Ezt én úgy értelmezem, hogy amennyiben már választottunk orvost, és megszűnne a szülészet, ingyenesen követhetjük orvosunkat akkor is, ha nem a számunkra kijelölt kórházba megy dolgozni. Jól gondolom szerintetek?

Amúgy jól vagyunk, minden rendben, hétfőn megyek ultrahangra a kórházba. Nagyon kíváncsi vagyok, most be tudjuk-e lőni végre a baba korát, mert eddig elég nagy a káosz e tekintetben, mást mér a kórházi gép, mást a magánrendelőben lévő, de a doktor úr azt mondta, hogy a kórházi gépben jobban bízik. Talán végre lesz terminusom! :)

Szép napot mindenkinek!
Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Hurcia!
De jó hallani rólad! Rég jártál erre. Mi van veletek?
Mi még mindig gethesek vagyunk ezért nem jeletkeztem. :?

Curt!
De jó hogy te is itt vagy és hozod madj a friss híreket. :D

Györgyi!
Elfelejtettem írni egy tejfokozó trükköt. Mi a Savoya Park-i HERBÁRIÁBAN (nem a bioboltban) vettünk régen mindig alkoholmentes maláta sört. Finom édes, 0,5l-es kiszerelés, német márka. Más Herbáriában mi nem kaptunk, csak itt. A nevére nem émlékszem, de ha így ezt elmondod tudni fogják. (én különben utálom a sört, de ez nem volt rossz) hukk-hukk :lol: :lol: :lol:

Mi valahogy felemásan vagyunk. Szofi tegnap azzal a lendülettel kihányta a gyógyszert és az esti tejét ahogy megitta, majd később sikeresen evett egy kicsit és megkapta a kanalasait és aludt reggel 5-ig. Szóval volt valami bíztató is. :D

Hajrá! Délután már süt a nap! (ha jó a békám!) :lol:
Derűs napot!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Zsuzsóci!
szerintem csak a pocakos kismama követheti az orvosát. Aki most tervezi még csak a babát, mint itt egy páran, annak azt írják, hogy a területi orvoshoz kell mennie.
FÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ! Aki ezt kitalálta azt elküldeném egy vadidegen NŐI urológushoz! :twisted: :twisted: :twisted: Elmebetegek. Két bevált szülés után, meg ne mondják nekem, hogy most menjek egy vadidegen nőgyógyászhoz. :twisted: :twisted: :twisted:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz, nincs más hátra, azonnal teherbe esünk :D

Azért durva, hogy 1-2 hónapon fog múlni nálam ez a dolog jó esetben :(

mtunde

Én is nézegettem a Margitos topicot. Szegények! Állítólag a Margit szülészete ezerrel modernebb, mint a Jánosé. Tegnap az egyik rádióban egy kispapa telefonált, és elmesélte, hogy két hónapja született a második bébijük, és a Jánosban, és el volt képedve a Jánostól, végig azt figyelte, fejükre szakad-e a plafon, és az a mérhetetlen kosz ami ott volt, kicsit kiakasztotta. Ja, és az elsőt a Margitban szülték 11 éve (!), és már akkor modernebb volt, mint a János most.
Nekem is mindig a Jánost adja ki a kereső, ha Borosjenőt írom be, ha a 3., ha 12. kerületet.
De a belgyógyászat se semmi. Minket a Jánosba küldene, amikor a Margit kb.10-15 percre van. A szentendreieket meg a Margitba, ami nekik sokkal messzebb van, mint nekünk. Szerintem aki ezt összeállította, fordítva tarotta a térképet, vagy mi.
De én a gyerekkórházaktól is ki vagyok akadva. Miért kellett megszüntetni a Budai Gyerekkórházat, amit pár éve építettek, és tök modern volt?
ÉS HOL FOGOM SZÜLNI A 2. GYEREKEMET??? (Ha végre összejön...)

Mérges, mérges...

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Tünde!
ez nagyon aranyos! :lol: :D :lol: :D :lol: :D
nekünk is pár hónapon múlik, de én a kapott oltás miatt meg kell várnom a 3 hónapot. Május legkorábban amikor indulhat.

Azt nem értem, hogy a 12 felsorolt intézmény közül, ahol funkcióváltás miatt azt írták, hogy megszünik a szülészet, NEM SZEREPEL a Margit. Ezt érti valaki?

"Tizenkét olyan kórház lesz, ahol megszűnik a gyógyítás, azaz a sebészet, a belgyógyászat, a gyermekosztály és a szülészet. Ezek az intézmények a jövőben csak idősek és krónikus betegek tartós ápolásával foglalkoznak.

Ezek az intézmények a következők: a sümegi városi kórház, a zirci Erzsébet Kórház, a mezőkövesdi Megyei Reuma Kórház, a szikszói II. Rákóczi Ferenc Kórház, a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház, a kapuvári Lumniczer Sándor Kórház, a sárvári Önkormányzati Kórház, a szentgotthárdi Vas Megyei Rehabilitációs Kórház és Gyógyfürdô, a Parádfürdői Állami Kórház, a várpalotai Városi Kórház, a budapesti Szent Rókus Kórház és a miskolci Szent Ferenc Kórház."

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz!
Lehet, hogy azért, mert ott megmarad a belgyógyászat és az onkológia. Hogy miért pont a szülészet szúrta a szemüket, azt nem tudom.
De azért az időzítés megvolt: Boldog Nőnapot kedves anyukák, menjetek, amerre láttok. Köszi!

Kép
Kép
kriszta36

Szerintem később is választhatsz orvost (továbbra is meg fog oldani mindent a pénz, ezért jó, ha van:)), mint itt többen írtátok is, csak fizetni kell. A 100000 a maximum, abból úgy emlékszem max 30e kell fizetni szüléskor. De mint bármi, ez is változhat. Teszem hozzá, ha minden orvos olyan lenne, mint a választottunk, ezen most nem kéne rágódni.
curt

Ildi! Hol vagy? Boldog névnapot!!!

Kép
Kép
kriszta36

sziasztok!

szép napot mindenkinek! :D
bár ami a fórumhangulatot illeti az pocsék!!! szerintem ezt a kórház átszervezést (bezárást) senki nem tudja megmagyarázni. Ez miért jó? kinek jó? nekünk nem az tuti. és ezért fizetjük a tb-t.
és az a legrosszabb hogy nem kapsz egyértelmű választ. nekem a Margitot adja ki, de ott megszünik a szülészet. (pont tegnap tüntetett ott a Szandi meg egy páran ,mai blikkben olvastam)
szóval akkor hol szüljem majd a másodikat (ha összejön)??? az erdőben?vagy itthon? vagy ahol akarom...
De azért mondják ,hogy fogy a népesség. Hát csodálkoznak!! :?: :?: :?: :?: amikor azt is megmondják HOL SZÜLHETSZ??? ezek után még majd azt is meghatározzák, hogy fiút vagy lányt szüljél...stb.
Délutánra reméljük kisüt a nap, hátha a kedvünk is jobb lesz!!!???
Vendég

Gabi!
Enikőd ma mindneben 1-ső!!! Láttad?

Kép
Kép
kriszta36

Hahó!

Tünde, sajnos a mi településünk nem tartozik a Kútvölgyi ellátási területéhez.

Curt, a szülés költségeinek 30%-át kell átvállalni, ha nem a kijelölt kórházban szül a kismama, de max 100.000,- Ft-ot.

Kicsit logikáztam, ami cseppet sem nyugtatott meg. Az EÜM honlapján lévő táblázatból az látható, hogy a SOTE-nak 200 ágyas lesz a szülészete, nőgyógyászata. Ennek örültem, viszont eszembe jutott a Baross utcai I-es női klinika, ami szintén SOTE fenntartású. Megnéztem a honlapon, s ők hogy-hogy nem, pont 200 ággyal rendelkeznek. No ezért paráztam be este, mert hát ezek szerint az I-es női ágyait számolták a SOTE-hoz, a Kútvölgyiét nem.
Ez magyarázza azt is, hogy a közeli kerületek lakóinak, sőt senkinek nem dobja ki azt, hogy a Kútvölgyibe mehet szülészeti vagy nőgyógyászati ellátásra. Nem dobja ki, mivel az ágyszámok alapján, ezek szerint, elképzelhető, hogy nem lesz a Kútvölgyiben szülészet.

Sajnos azt gondolom, hogy a kórházi körülmények cseppet sem mindegyek, és nem olyan egyszerű elmenni az orvosommal, hiszen a szülésznő, a gyerekosztályos nővérek és a többi kolléga nem fog együtt vándorolni, pedig mi ezzel a csapattal érezzük magunkat biztonságban!!!

Szomorú és még mindig bizonytalan vagyok... az meg végképp nem jó, ha ez fennmarad hosszú távon. S ezt csak a baba miatt gondolom. Kár, hogy erre a nagyok közül senki nem gondolt! Mennyi kismama aggódhat most babával a hasában! Senki ne mondja nekem, hogy ennek így kell lennie!

No nem dühöngök, vár a munka, legalább lekötöm a figyelmemet.

Bocs, h hosszú voltam, de Ti értitek meg a legjobban a problémát jelenleg. :-)

Hali, Vali

Kép
Kép
Kép
v30

nem tudom pontosan a szülés árát, mivel attól is függ, normál vagy császár, de szülés esetén (egy nőgyógyász mondta) ez kb 30000 ft lenne, ami ugye a max 100000 30%-a, tehát ugyanazt mondtuk.
(Ezek szerint a szülés tehát kb 100000-be kerül a kórháznak, ennek mondjuk utána tudok nézni)
curt

Lányok!
Én már azon filózom, hogy akkor hova menjek. Az tuti-fix, hogy a Jánost kihagyom. Szerintem ez akkor fog számunkra eldőlni, amikor mindenkinek a saját dokija majd azt mondja, hogy ide meg ide megy át. Akkor lehet kalkulálni, hogy kinek kell ott fizetni, vagy nem fizetni, vagy ki megy a dokija után magánklinikára. :cry: Remélem májusra kiderül, hogy legyen lehetőségünk dönteni. Minden esetre a leendő szülők megkopasztása nélküli szabad orvosválasztásnak úgy néz ki: lőttek! :oops: Éljenek a fogyatkozó MAGYAROK! :?

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Tárnok a Sote-hoz tartozik és azonbelül gondolom a 3 kórházat majd felosztják. Feltéve, ha marad 3. A gyerekkórházban is a Sote az illetékes, ami ugye 8 ker. Mi érd mellett lakunk. Számoljak?
Remélem sosem lesz rá szükségünk és akkor nem is izgat, hogy milyen messze van.

Anyósék a Kútvölgyi felett laknak, de akkor nekik áprilistól már máshova kell járniuk, mi viszont lehet, hogy oda fogunk tartozni.

Szerintam az volt a koncepció, hogy mindnekinek mennie kelljen legalább egy fél órát, míg beér. Gondolom így találták igazságosnak.

Réka
Vendég

Vali! Nem akarlak elkeseríteni, de van a II. Női klinika is, az is Sote, legalább még 200 ággyal! Ehhez a Kútvölgyi kb 30 ágy smafu! És gazdaságtalan lesz!

Veronikusznak igaza van, majd az orvosunk megy valahova, és mi utána, ha tudunk. És ha mázlink van, oda megy, ahova nekünk kéne :)
Azt már ne is mondjam, hogy én a kistesót nem az eddigi dokimnál szeretném szülni, hanem Tóth dokinál vagy Mészárosnál... Vagy ki tudja, még mások is szóba jöhetnek...
Úgyhogy nekem még orvosváltás is lesz.
Bár most írt egy barátnőm, hogy 2x szült az Uszokiban, most újították fel és szuper... Nem tudom, ha belegondolok, hogy idegen helyen műtsenek esetleg... ez olyan intim dolog... annyira bizalmi...

Dehát ezt nem nektek kell magarázni :(

mtunde

Tünde,
Miért akarsz orvost váltani???? Nem vagy megelégedve az orvosunkkal??? Vagy van más oka is?? Küldheted priviben is, de nagyon kíváncsi lennék!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Kriszta36!

Igen láttam,hogy Enci ma mindenben az első!! :D :D
Most voltunk sétálni,kihasználtuk,hogy nem esik az eső. végre..

Tünde! miért váltasz majd? kinél szültél ? (nem emlékszem a táblázatra, most nem keresem vissza...) Tóth doki tényleg jó! :lol:
Reméljük marad ő is, a kórház is. És az egész csapat! szülésznők, csecsemősök. Én fizetek csak hadd menjek oda majd a második babával is! :wink:

Ja! és szerintetek mit kell nézni ??az állandó lakcím szerint vagy tartozkodási hely szerinti kórházat????
Én tartozkodási szerint:Szentendre - Margit kórház
állandó szerint- Uzsoki kórház
NA most ha az állandó lakcím szerint kell nézni, akkor nem kevés idő amíg innen beérek az Uzsokiba.
És egyébként nem arról volt szó hogy a lakhelyhez legközelebb eső kórházba tartozol????
Na most Szentendrének a MArgit a legközelebbi????kétlem.
És ott is egy csomó osztály megszünik.... akkor meg mi értelme ennek az egésznek?
:?: :?: :?: :evil:
Vendég

Tünde!
ezt az orvosváltást nekem is megírod priviben?!

Satuk, Jube!
jártok még erre? mi van veletek?

Gabriella!
én az állandó lakcímre szavaznék. :?

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

2 hétig nem volt netünk, úgyhogy most 2 napig olvastam, pótoltam a hiányokat. :oops:
Gyönyörűek a babák és én is sok szeretettel gratulálok Merciéknek!
A kórház-téma engem is felháborít és csak bizakodom, hogy júliusig még pozitív irányban történhet változás.Természetesen mi sem a lakhely szerinti közelebbi kórházba vagyunk irányítva a bemásolt link szerint :(
Más: sajnos most nem vagyok biztos benne, hogy ki kérdezett a túródesszertről. Én annak idején amikor elkezdtük a túrót enni, saját magam készítettem "krémtúrót".Túró+kis tejföl+Gyümölcs(banán nagyon bejött)Ha nem volt elég édes akkor egy kis cukorral "bűnöztük"meg.Kezdetben kicsit turmixoltam, később csak villával összenyomkodtam.Nagyon kiadós volt, és tuti friss és tartósítószer mentes. :lol: De "házi" gyümölcslevet is kreáltam,apróra összevágtam a gyümiket és szénsavmentes ásványvízzel kissé felhigítva összeturmixoltam.

MIndenkinek szép estét kívánok!

-Ktina-
ktina

Sziasztok!

Én is itt vagyok! Olvasni szoktalak titeket, de most ez miatt a bizonytalan helyzet miatt úgy gondoltam írok is. Én nagyon be vagyok sz....va. Én augusztusban szülök, nagy nehezen találtam dokit a kútvölgyiben, erre lehet, hogy bezárják. Én nagyon remélem,hogy nem főleg, hogy idáig nem volt a megszűnnő kórházak listáján. Teljesen kész vagyok és csak szidni tudom az eü. minisztert és a kormányt. Persze, ha nekik kellene szülniük, akkor biztos másképp látnák ők is a helyzetet.

Curt: Köszönjük a híreket és ha tudsz valami, akkor kérlek jelentkezz.

Rólunk annyit, hogy túl vagyunk már a 18. uh-n is, a pocim növöget, elvileg 5 hét múlva kéne mennem terhelésesre, de nem tudom, hogy most mi lesz?
Mennyi tejet és zsömlét vigyek magammal? Elfeljtettem megkéredzni.
cukorfalat

Cukorfalat,
1 zsömle és 2 dl tej kell. 7.30tól van labor. Mikor nekem kellett menni, odamentem már 7-7.15 felé, letéptem az első sorszámot, gyorsan leszedték a vért, aztán végre reggelizhettem, 1 óra várakozás és még egy vérvétel. Mondjuk én nehezen bírtam az éhgyomorral utazást a kórházig. :-) Ha kesőbb mész, elég sokan lesznek, igaz 3an veszik a vért és elég gyorsan pörögnek a betegek.

Veronikusz,
hogy telt a napotok???

Masni
masni

Jó estét csajok!

Zsömle meg tej? nekem valami borzasztó cukoroldatot kellett meginnom....
aztán vért vettek 1 óra múlva, meg 2 óra múlva.
Már szédelegtem a végén... A zsömle meg tej jobban esett volna.

cukorfalat ki a dokid?? :)
Vendég

Masni!
Köszönöm kérdésedet. :D Jól. Apuci úgy elaludt, hogy már Kata is fent volt mikor indult volna ... így addig könyörgött neki, míg magával vitte. Persze nem hagyta f..gani se. :lol: Úgyhogy elájulva hozta haza délben a vállán. Ez ágybarakásra persze kinyít a kis csipája. :lol:
Most épp tart az "úgye odafekszel?"-ről való leszoktatás. Már 4. napja megy az ágybarimánkodás. Eddig én győztem. :lol: Elmehetnék papnak. Kép :lol:

Sírásmentes, nyugodalmas jó éjszakát!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Szép jó reggelt Mindenkinek!

Juj, de szépen süt a nap!!
Kinek hogy aludt a babója? Az éjszakánk egész jó volt, kiváncsian várom a mai napot, lehet, hogy tényleg a baracklé okozta Dani puffadását (2 napja nem ittam már)!

Masni
A Next nekem is kedvenceim közé tartozik, néha az angol turiban, ami a Bajcsin van, sikerül kitúrnom párat, azoknak nagyon örülök! :D

Tegnap voltunk szokásosan a biopiacon, hát Manó hihetetlen volt, 2 órán át aludt, ki se nyitotta a szemét (végig a kocsiban oda, aztán a kenguruban a piacon, aztán visszafele a kocsiban). Annyira sok kismama, meg baba van, mindig pásztázom a tömeget, hátha meglátom valamelyikőtöket, bár még senki nem írta, hogy járna oda :oops: :lol:

Zsófi, Györgyi, Steffi? Rég írtatok! Merre csavarogtok? Remélem az apukákkal csináltok jó kis hétvégi progikat!

Györgyi, hogy sikerült a vendégségözön?

KépKép
barimami

Sziasztok!

Nincs idom visszaolvasni, tegnap ota nincsen netunk, azt latom, hogy para van a korhazak miatt. Most indulunk sielni, szoval 1 hetig ne hianyoljatok! :lol:
Most is a parom irodajaban vagyunk, itt ekezetek sincsenek, bocsanat ezert is.
Ha megjottunk jelentkezem, addig hatha mar tisztabban latjatok a korhazunk sorsat... :cry:

Mindenkinek kellemes hetet!

Zsofi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Sziasztok Lányok!

Merci!
Gratulálok a gyönyörű kisfiadhoz!!!
Nem semmik a méretei!
30 óra?? hú, hát nem semmi.
majd várjuk a beszámolót!

Lányok! Ezek a talizós képek fantasztikusak!
irigykedek én is egy picit!
és mit szóltak a babák egymáshoz???
olyan kis szépek?
figyelték egymást?

Eni-Gabó!
Doki bácsi mit szólt hogy együtt mentetek?
:wink:

Györgyi!
Jázmin nagyon szép! és nem is sovány! Gyönyörű baba!

Én is ha tehetem olvasgatlak ám titeket, de a mostani napjaink kicsit zsúfoltak voltak.

Mi is voltunk 6 hetes vizsgálaton, meg voltunk tegnap a sebészeten is a HP.ban, hát az hogy néz ki az a korház, alaksorban lent a sebészet, borzasztó :cry: :cry:
De a lényeg, hogy azt mondta a doktorbácsi, hogy nem kell izgulni semmi baj nincs a popsival, figyelni kell és egy hónap múlva vissza kell menni ellenőrzésre!

Györgyi,
azt hiszem TE kérdezted, hogy hogy vettem észre hogy kevés a tej. hát én még kezdő anyuka vagyok, így mérem mindig és ebből láttam.

More milk plus
hát én nem tudom, van hogy úgy érzem hogy használ, van hogy nem.

Zsófi,
jó sielést!

Gyönyörű idő van, menjen mindenki sétálni!

puszika

Ancsa

ancsaboszi

Masni: Köszönöm. Akkor viszek magammal 2 dl tejet és 1 zsemlét.

Gabi:Nekem dr. Hegedűs Tibor az orvosom.
cukorfalat

Sziasztok!

Nem kell priviben írnom a dokiváltást, mert itt is vállalható, mivel nem szakmai okok miatt váltanák. Egyszerűen Bene születése alatt rájöttem, nekem olyan doki kell, aki kicsit lelkizik, többet beszélget velem. Erre nekem igényem van ilyenkor. Ennyi. Ráadásul Hegedűs doki mire én szülnék, lassan abbahagyná a praxist, így ezért is kézenfekvő a váltás.

mtunde

Györgyi, ne hari, kicsit lassú a felfogásom, tehát nem is kell sütni a sütit? Csak pirítani a hozzávalókat, összekotyvasztani és kész?

KépKép
barimami

SZiasztok!!

Hú nincs időm visszaolvasni nagyon, üdvözlök minden új anyukát és jelöltet!!! Mindenkinek nagyon jó hétvégét!!! Sok sétát, annyira jó idő van. Mi elmentünk egy kiállításra a Műcsarnokba. Jázmin tök jól bírta a kengurut. Végigaludta élete első kiállítását :)))

Barbi

Igen csak kotyvasztani kell!! :lol: :lol: Egyszerű nagyon. Azt nem tudom mennyire használ, mert ugye mint kiderült van tejem, csak fájta pocija és nem akart szopizni. Még most sem az igazi, de tényleg nagyon érdekes, mert kizárólag szopinál fáj neki, és akkor pukizik. Érdekes...

Veronikusz

Neked hogy használt a golyó? Mármint a gabonagolyó. Érezted, hogy jobban megtelik a cicid? És hány nap után és meddig volt hatása?

Gabó, Eni

Hú mincsoda pasik. Majd megmutatom őket Jázminnak. :lol: :lol:

Kép
gyorgyi33

Tünde!
És mikorra tervezitek a következő babucit?
Írtad az orvosváltásnál, hogy addigra már a dokid biztos nyugdíjba menne......
és van elképzelésed hogy kihez mész??

látom, nem sokan voltunk ma a neten.... bár szép idő van ne is a gép előtt üljünk!!!! Én is összeszedem magam meg Encit és megyünk a Dunapartra.

Este jövök!
sziasztok :D :D
Vendég

Györgyi!
Én folyamatosan paráztam, de mindig elég volt a tejem. Biztos ami biztos én szinte álamdóan csináltam ilyet és ettem. Azt hogy mikor mitől telt meg a cicim nem tudom, mert ahogy írtam én vagy 4-5 félet ettem, ittam, szetdem egyszerre. Nem is érdekelt hogy mitől van csak az hogy van. De egy ismerősünk esküszik hogy neki ettől több volt. Gondolom 1-2 nap kell míg megemészted és belekerül a tejbe. A somszédasszonyom meg a sörre esküszik amit írtam. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: