Petra nagyon cuki!!!
A hajhullás megszűnik, a vitaminhiány meg a hormonális át (vissza) állás okozza. Pár hónap múlva rendbejön!!!
Viki, bármit lehet neki tanítani, amit jónak látsz, akár teljesen hétköznapi dolgkat is. Julit pl, nagyon korán megtanítottam hogy ha büfizik vagy köhög tegye a kezét a szája elé, és ezt már 1 éves kora után tudta. Na nem azért mert olyan kis illedelmes vagy okos, hanem mert megszokta hogy mondom neki és így vette természetesnek.
Nemrég pl. megtanítottuk neki hogy járnak a zombik

hehe nem vagyok infantilis, áááá. Nem mintha ez nélkülözhetetlen lenne az élethez, de nagyon vicces ahogy lábujjhegyen, a kezével ijeszteget és mókás arcot vág. Persze nyilván nem tudja mi az hogy zombi (én se nagyon).
Vagy egy jobb példa: hogy csinálnak az indiánok? Érted, fogalma sincs mi a túró az az indián, de azt meg tudja tanulni (mert utánoz) hogy kell csinálni. Az állathangokat mind meg tudod neki már most tanítani, figyeld meg, hamarosan kész állatkert lesz nálatok!!
A pápá is ilyen, látja hogy mindenki ezt csinálja, ő is fogja, és előbbutóbb megérti hogy ezegyfajta elköszönés.
A lényeg hogy előbb tanulnak mint megértenek egy csomó mindent, érdemes próbálkozni!! Legyél kreatív, nézz körül a lakásban, az utcán, annyi minden van amit tud utánozni (autó, repülő, állatok, eső, turmixgép stb)!
Nyilván nem kell neki lexikont adni, de ne érezd úgy hogy bármi is korai lenne!!! Tanítsd az élet egyszerű dolgaira és majd ő kiválasztja mi az ami már jöhet és mi az ami korai