A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » János Kórházas Anyukák topicja

hát júli 8-óta. kérdeztem pszichológust, szte nem valszin h ez megzavarja.
meg más az, h miután megszületett, mint h a fogantatás óta. és különben akkor vigyem terápiára? :lol: :lol: :lol:

(amúgy ezeket már én is végigzongiztam.:))
kerekpocak

jajj nem azért terápiát nem igényel :lol:

Csak ez is egy plusz faktor lehet, plusz életkor plusz sokat dolgozol. plusz költözés, plusz kimerült vagy :arrow: egy ekkora gyereknek ez éppen elég stressz lehet. De nem akartalak bántani, gondolom már mindent végiggondoltál Te is, csak esetleg egykét dolognak kevesebb jelentőséget tulajdonítasz, mármint hogy Samura milyen hatással van.
Orvoshoz nem viszed el? Vagy most két orvos között vagytok?

Viki: szerencsére Julinál ez egyáltalán nem jellemző, de tény hogy vizsgák/zűrösebb időszakok alatt gyakrabban fordul elő. Mondjuk a mau nagyon extrém volt.

Klári
Kép
ganti

Hát ez az alvás-nem alvás úgy tűnik minden életkorban előjön rövidebb-hosszabb időre, de hogy ez ilyen hosszan tartson Samu-nál?!
Remélem hamarosan rendeződik +++++++++++++++++++++++

Kép
bogen

szisztok!
Csatlakoznank a nem alvos csapatba... modjuk anna eddig sem aludta at az ejszakat de azert aludt egyfolytaban 6-7 orat. Most csak 4 orat alszik furcsi utan de azt is ugy hogy 3-szor van elaltatva es utanna mar csak harmat es jatszani kell vele, majd kb. 2 ora mulva megint alszik 1 orat nem ertem ezt mar 3 napja csinalja nem tudom mi a baj...

En igazan nem vagyok stresszes meg nincsenek vizsgaim, nem is tanulok... semmi

Egyebkent mi csak a valunkon tudjuk elaltatni van valakinek valami otlete hogy lehet leszoktatni rola (mondjuk letennem a kisagyba es ott elaludna) mert mar kezd nehez lenni es ha meg hizik 1-2 kilot mar el sem birom??????

Bogi tok jo hogy ilyen jol alszik a kicsi fiad egy kicsit irigykedem is :D

Zsofi kitartast neked sok +++++++++

na puszi agi

Kép
cica_1

CicaÁgi:
Alvás ügyben annó Zsófitól kaptam jó ötletet, s megtanult Balázs a kiságyban egyedül elaludni ... az elején kemény volt, mikor 20-30 perceket sírt, de most már sokkal jobb. Leteszem, csendben elvan 10-20 percet s aztán alszik! Este sem a vállamon altatom el... persze ha baj van, nyűgi vagy bármi akkor az más!
Nekem ez rengeteget jelentett... :wink:

Mégegyszer köszi Zsófi!!!

Kép
bogen

Hat ezzel az a problem hogy Anna hason alszik es ezert nem tud elnezelodni es emelgetni kezdi a buksit es a popsit aztan ugy felhergeli magat hogy ember legyen a talpan aki el tudja altatni... :)

Egyebkent csak ennyi hogy mikor latod hogy almos leteszed... Anna mikor almos nyoszorog, sirdogal mintha sajnalna hogy el kell aludjon Balazs is ilyen?

lehet hogy mikor mar tud forogni csak akkor lesz eselyem ehhez hozzaszoktatni remelem nem....

agi

Kép
cica_1

CicaÁgi: Balázs is hason alszik, nem tud még forogni, s ő is bizony kúszik-mászik a kiságyban emelgeti a fejét!
Az egész altatásnak a "rendszer" a lényege, ami kiszámítható a babó számára. Evés-játék-alvás háromszög, ami kitölti a napjainkat. Ébredés után szopi, büfizés, pelenka csere, aztán 10-20-30 perc játék, attól függően mire van igénye. A játék vége mindig "szertartás szerű", mert "jön érte az alvós maci", s már tudja hogy mi következik... ő sem szeret egyébként aludni, attól tart, hogy lemarad valamiről... :twisted: :evil: :twisted: :evil:
Mondom, az elején nehéz volt, akár fél órát is bömbölt, de aztán elfáradt és elaludt, volt hogy bezárkóztam a fürdőszobába, hogy ne halljam ... de ez csak 3-4 napig volt ilyen kemény. Aztán egyre kevesebbet sírt, majd csak nyöszörgött, méltatlankodott.
Mostanra már letszem és csendben van ... max emelgeti a fejét, forgatja és nézelődik. ... de elalszik.
Persze van olyan szaka a napnak, amikor NEM hajlandó aludni csinálhatok bármit, így akkor már nem is próbálom lefektetni!
Így néz ki a napunk általában:
Ébredés 5 körül, szopi, pelus-csere és alvás kb fél órán belül (ilyenkor nem is igényli a játékot, végig félkómában van :wink: )
8 körül kel megint, szopi, büfi, pelus csere, játék(eközben reggelizek én is) és kb 10 körül fektetem le, ilyenkor hamar elalszik, max 5 percet nyögdécsel.
13 körül ébred, evés, büfi, rövid játék és 14 körül fektetem
Fél 4 körül ébredés, szopi, büfi és megyünk sétálni. Ez azért ilyen későre tolódott mert, délután már mindig nyűgi, sosem aludt .... kb 1,5-2 órát sétálunk, azt a friss levegőn végigszunyókálja. 5-fél6-ra érünk haza, szopi és játék következik ... 6körül már apja is itthon van és ő játszik vele, míg én főzök vagy bármi.
Fél8-szopi, aztán 8-fürcsi, utána mini játék, míg készül a tápcsi, vacsi és akkorra már annyira elpilled, hogy sokszor büfiztetés közben elalszik a vállamon ... 21-kor már alszik a kiságyban. Éjjel még meg-megébred 2-3 között párszor, de nem megyek oda hozzá és visszaalszik, így csak reggel találkozunk... (külön szobában alszik, kb 2 hetes kora óta) :oops:

Szóval nálunk így megy ez.... :wink:

Kép
bogen

Ja, az kimaradt még az előbb, hogy nem várom meg, hogy annyira álmos legyen, hogy nyöszörögjön, sírdogáljon, mert akkor átbillen már és valóban nem tud elaludni, se velem, se egyedül.....
...amúgy ha a vállamon altatom el, azzal az volt a baj, hogy amint letettem felébredt, vagy ha valami csoda folytán akkor nem, max 45 percet aludt... azóta mióta egyedül alszik el sokkal többet és mélyebben, nyugodtabban alszik... nyilván mert így kiszámítható neki is, nincs az, hogy mikor elalszik ott van anya, mikor meg ébren nem.... meg ha alvás közben megébred, napközben sem rohanok azonnal, van, hogy visszaalszik... :!:

Kép
bogen

Sziasztok!
Zsófi, részvétem! Tudom, milyen szar! :( Nekem 7 hónapos kora óta játsza ezt. Vagy csak játszotta? Képzeljétek, 3 éjszakája alszunk! :shock: Átaludta az éjszakát! :shock: Nemhogy nem virraszt, de nem is ébred! :shock: Nem mertem írni először, mert volt már ilyen, aztán visszaesett. Szóval nem akarlak Zsófi semmire rádumálni, Te tudod. Mi elhagytuk az összes tejes dolgot, tejszármazékot. És most csak a déli főzihez kap husikát. Melyik segített, nem tudom. Esetleg mindkettő. De 8-tól alszik 6-ig, akkor kakil egyet :D és cicivel alszik még egy órát. Nem hiszem el! És bár áttörtek a rágói, kinn csak a felső kettő van teljesen, alul az ínye nagyon duzzadt és fáj is neki. Szóval még így is aludt. :shock:
A másik kérdésedre Zsófi, bocs nem reagáltam. Szóval engem a kórházban (mint Dévais beteget) vagy levegőnek néztek vagy nagyon undokok voltak velem. Ez a szülésznőre is érvényes volt, bár lehet, hogy ő ilyen morc típus, nemtom.
Sajnálom, hogy a dokinknál nincs már hely. Nem fogad több tb-kártyás beteget? Eddig is szerencsésnek éreztem magunkat, de ezután még inkább!
Klári! Köszi a drukkot, sok drukk megy Nektek is régóta, bár nem írtam. Gondolni sokat gondoltam Rátok. Szóval jártam a Tóth dokinál, a gyerekdokink férjénél (fenn van ugyanazon a weboldalon). Azért írom, mert tök jó fej, nagyon jó doki ő is és ugye budaörsi rendelésű. Ő tett rendbe. Szó szerint. Azt mondta, ha leállok a szopival, a köv. 3 hónapban 95 %-ra spontánul sikerülni fog. Ha mégsem, menjek előbb hozzá, hormonálisan ő is rendbe tud rakni. Doma ugyebár a 3. inszemre sikerült, a gondot igazán nem tudtuk meg, mondjuk hormonálisan totál gázos voltam. Szóval feladat: leállni a szopival. Ez gááááááááááááz. Gyermek többet szopizik, mint valaha. De próbálom tavaszra leszoktatni. Addig is és utána is, kb. őszig spontánul próbálkozunk. :D Ez jóóóóóóóóóó! Oszt nem jön össze, Tóth doki, és ha év végéig nem jönne össze (de miért is ne jönne össze???), akkor Dévai. Ha kell, visszamegyek, tesót mindenképpen szeretnénk. Legalább egyet.
Kíváncsi vagyok Juli hajacskájára én is!
Most ennyi.
Remélem, délutánra befejezi az eső, Doma nehezen viseli ezt a bezártságot.
Puszi

KépKép
melba

Ja bocs, visszajöttem, totál hülye vagyok. Azért ne gondoljátok, hogy Doma 7 hónpos kora óta eszik husit vagy tejterméket. Kisebb korában véres volt a kakija, nem tudtuk mitől, doki néni azt mondta, nem kéne nagy hercehurcanak kitenni a gyereket miatta, elmúlik. Alapvizsgálatokat csináltattunk csak, mindent rendben találtak. Persze részletesebben kitárgyaltuk, de ez a lényeg. Kinőtte. Ellenben én, ha nem is sokat, de ettem tejtermékeket és husit. Doma meg szopizott. Nagy eséllyel így utólag végiggondolva, lehet, hogy ezért virrasztott és ébredt már akkor is... :shock:
melba

Még valamit kihagytam, amit akartam. Tök jó, Kata! A mágnesterápiákról csak jókat hallottam eddig, mellesleg nekem segített Dománál is. Szorítok, hogy epilepszia esetében is sokat segítsen, hajrá!!!!!!!!!!!!
melba

Bogi: tök jó végig nézni, hogy most már te tudsz tanácsokat adni, másnak... Menniyt okosodik az ember! :D :D :D

Nelly

Kép
breeki

végignézni

Nelly

Kép
breeki

Bogi nagyon koszonom a leirast el is mentettem gyorsan... jovo heten azt hiszem kiprobalom, hetvegere nem merem tenni mert apuci is sirni fog a babaval egyutt es ugysem hagyna hogy orditson... szerintem Anna nem fog majd ennyit aludni de mar az is jo ha de alszik 1-2 orat es du. is. Egy idobe kepzeld napkozbe semmit sem aludt barmivel probalkoztam is :evil:

Egyebkent nagyon ugyes vagy hogy igy kialakitottad a programot nalunk nem nagyon van rendszer vagyis nagyon laza kb mindig minden akkor tortenik de itt 1-2 ora elcsuszas is lehet kiveve a furcsi mert addigra behozzuk magunkat minden a reggeli ebredestol fugg....

Sajnos nekunk 2 szobas a lakasunk es nem gyerekhez volt berendezve ezeret a haloszobaba van a kisagy amit eddig nem is
bantam de most mar jo lenne a kulon szoba... tervezunk elkoltozni de az meg min. 1ev vagy tobb ugyhogy lehet a nappali lesz majd az ideiglenes alvohelyunk :?

Ja el is felejtettem mindenkinek koszonjuk a baba bokokat :D egyebkent Anna mindig mosolyog ha dicserem es most is tolmacsolom... :lol:

Kata hajra magnesterapia drukk hogy bejojjon...

agi

Kép
cica_1

CicaÁgi: Ezt a rendszert nem kell ilyen komolyan venni, alakul az magától. Nekünk is vannak benne csúszások néha... a lényeg, hogy Anna igényeit vedd első helyre!
És amíg megpróbálod rászoktatni erre, addig nagyon nehéz lesz, ez biztos, de megéri az 1-2 hét szenvedés, szerintem!
...hát igen, a karácsony nekünk is labilisabb volt, mert a drága apuka nálunk is azonnal kikapná a kiságyból. Párszor össze is vesztünk ezen, de én keményen tartottam magamat ehhez a "rendhez", s idővel ő is belátta, hogy hatékony!
Először Balázs sem aludt ám ennyit, ne gondold! 45 perceket, aztán 1,5 órákat... és most alszik ilyen 3-4 órákat napközben is egybe, mióta átalussza az éjszakákat! A reggeli ébredés is be fog állni nektek is idővel...
Sok sikert hozzá, s ha bármi miatt úgy érzed ez a módszer nem nektek való, akkor ne erőltesd ... hiszen mindannyian mások vagyunk, mások az igényeink is!
Ha viszont "bejön", akkor pedig kitartás kell, míg valóban ilyen mesésen kialakul a helyzet!

Nekünk is pici a lakásunk, de tudod akkor építkeztünk, amikor pocakos voltam és direkt úgy alakítottuk ki, hogy legyen külön szobája... az első nap óta a kiságyában alszik, 2 hetes koráig én aludtam nála a földön, aztán szépen visszaköltöztem! Azóta ő is és én is sokkal nyugisabban alszunk...

Nelly: Engem is jó érzés tölt el, hogy már tanácsot tudok adni, ez azt jelenti, hogy vannak saját tapasztalataim... emlékszem, nem rég még milyen kis bizonytalan voltam... :P

Kép
bogen

hat igen en mar korabban is ereztem hogy belem valahogy nem szorult anyai oszton... vagy csak jobban feltem a koraszules meg a sok herce hurca miatt kitudja minden esetre nem adom fel.

Kép
cica_1

Te jóóó ééég, CicaÁgi hogy mondhatsz ilyet??? Tessék elfelejteni az ilyen buta gondolatokat!!

Csak azért, mert még nincs kialakult rendszer, vagy mert izgulsz hogy valamit elrontasz még igenis ott vannak az ösztönök!! Különben honnan tudnád hogy éhes, álmos a babák, hogyan tudnád megnyugtatni??

És ez nem olyan dolog, amit az anyakönyvi kivonattal átnyújtanak, hogy "tessék, 30 évre való anyai ösztön".

Elárulom, és biztos nem én vagyok az egyedüli a világon, hogy Juli 3 hónapos koráig azt sem tudtam hol vagyok, hová csöppentem. Kb 1 éves kora után éreztem úgy igazán anyának magam (annak ellenére hogy totál egymásra hangolódtunk Julival), és néha még mindig csodálkozom, hogy gyerekem van, mikor még én is annak érzem magam.

Szóval az ösztönök ott vannak, ne izgulj, csak néha a para meg a fáradtság meg a sok újdonság háttérbe szorítják.

Klári
Kép
ganti

hello :)

Melba ti Domával miért jártatok mágnesezni?
jöhet privi is...

amúgy tényleg jókat hallottál róla?
az jó. mert bár én is, de kis szkeptikus lévén jobb több helyről hallani az ilyet :lol:

ma nagyon meg lett dícsérve Lizi, sokat fejlődött a kéztámasza, aminek nagyon örülünk :)

most már csak várjuk nagyon, hogy magától is 4kézláb álljon :)

Zsófi hát nekem is még max annyi tippem lett volna mint Klárinak.

de azt tudjátok, h akármennyire is szkeptikusak vagyunk, az tény, hogy a gyerek = velünk.
miinden érzésünk, gondolatunk szűrő nélkül megy át őbelé.
és ők ugye kis szenzitív lények :)

szal Zsófi én nem csodálom hogy a pszihomókus szerint ez nincs hatással Samura, de ki tudja hogy az ő kis adóvevője milyen érzékeny....

amúgy meg én nem hiszem hogy ilyen "gondokra" a hagyományos pszihológusok megoldást tudnak adni...
de ez már az én "mániám" :wink: :wink: :wink: :wink:
én nagyon hiszek/bízom ezekben a spirituálisnak mondott dolgokban...

és egy kép, hogy milyen ügyes nagylányosan ücsörögve várta az én Drágám hogy sorra kerüljünk ma a HRG-ben :lol:
Kép

meg egy tojáslabdán tornászós
Kép

meg egy mágnesezés közben - érdekes, mert totál relax ilyenkor Lizu :lol:
Kép
lmkata

én 2.5 hónapig belehaltam az egészbe.

még most is csak nézek nagyokat....

ági nemáááááááááááááááááárrrrrrrrrrr!!!!!!!!! szuper anya vagy!!!!!
kerekpocak

jaj kérem az ösztön, az attól ösztön, mert nem kell feltétlen éreznünk a jelenlétét ;)
az akkor bújik elő, amikor nem is gondolnánk :wink: :lol:

nálam példul az is bejátszik, hogy rettentő sok megérzésem, ötletem jön - most Lizi dolgaira, fejlesztésére, stb gondolok elsősorban - és idővel mind be is igazolódnak, van hogy így hallom vissza a szakembertől mit hogy csináljunk.
MOndom oké, mert én így csinálom.
erre mindig néznek nagyot hihihi :lol: !

döbbenetes és ugyanakkor félelmetes érzés, de bírom! 8) 8)
lmkata

jó, az eleje furi volt, erre emlékszem. tudom hoyg így éreztem, amikor az első 3 hétben semmire nem volt időm.
ésszel.
mert amikor meg megpróbálom felidézni, hoyg mi is volt furi vagy mire nem volt időm, nem emlékszem.
hihhhhhetetlen könnyűnek és természetesnek tűnik minden így visszagondolva.
:lol:

pedig aggódásban, parában, kórházban sem volt hiány...
lmkata

onnan lehet leginkább felismerni hogy van ösztön, ha bármi apróságért a baba kapcsán képes vagy aggódni és parázni.

Klári
Kép
ganti

Kata!!!!!!!!!!!!!!!! juhéééjjjj!!!!!!!!!!!
ügyesOkosDrága Lizinek sok-sok puszi!!!!!!!
örülök Nektek nagyon!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink: :wink:

Ági, az elején szinte mindenkinek nehezen megy! fel a fejjel!!!!!!!! menni fog, csak próbálj nyugodt lenni, most semmi nem számít csak a kis családotok!!!

Viki, próbálok jönni és Neked még írok!!! :) :) :)
mangó

Zsófi, nekem is ez jutott eszembe, hogy Samu érzékeny lehet a körülötte zajló dolgokra, hm?....... de nem akarok okoskodni...... amikor mi átköltöztünk és megnyugodtunk, utána kezdett a Bende is nyugodtabb lenni, szóval kitartás!!!!!
mangó

CicaÁgi: te jó ég!!! Mit írtam ilyen féreérthetően?!?! Miért gondolsz ilyen hülyeségeket?! Szuper anya vagy! Ezt nem csak mondom, tényleg!!!! :wink:

Kép
bogen

persze, biztos lehet, h a költözés meg a terhesség is bezavar, de mondjuk a költözés előtt is szar volt már hónapok óta, a terhesség meg --hááát nem tudom. azért egy foganás nem hiszem h kiborítja samut annyira (aki amúgy nem egy raplis valaki) h elfelejt éjjel hónapokig aludni? és akkor mi a megoldás? nyugodjak bele h nemsokára megszületik jónás, akkor az immár tárgyiasult féltékenység tetőfokára hág és onnantól kezdve 5-6 évig nem alszom??

izé...

klári nagy hajfotót kaphatunk???!!

lizut meg kell zabálni!!!!! kata pont csabával néztük, h milyen hosszú lizi!!! elképesztő!! hány cm most? mi van nonoval? veletek él? vagy már nem?

melba nagyon köszi az összes mindent, a déviszes cuccot továbbítottam a barátnőmnek. sajnos igencsak azt igazoltátok, ami miatt nem akar a jánosban szülni. :? nem nagyon tudok neki okosat írni. :?

eduékkal zsókáékkal mi van????

samu egyébként éjjel kicsit köhögött és náthásodni kezdett, így gyorsan stodal és oscilo (homeos cuccok) köhögésnek reggelre nyoma sem volt, és (lekopogom) sztem sikerült idő előtt fülöncsípni az influenza szerű cuccot, mert mára már csak egy kicsit náthás. ez csak azért volt rossz, mert ma nem mertem kivinni, nehogy ráfázzon.

ti náthásan mentek sétálni? vagy csak én parázom túl?

éjjel a baba csak 8 órát aludt, du 2őt, ami nem sok, de nem nyűgös, pakol- meg nem áll- most éppen az összes cdt szedi le a polcról. nem nagyon tudom megakadályozni, szal lesz mit visszapakolni. az előbb rászóltam, akkor nem dobta, hanem óvatosan levette és úgy tette a földre :) :)

ma áthoztuk a könyveink felét (holnap jön a maradék) mert sikerült amíg öcsém haza nem jön kiadni a lakást és így mindent szépen el kell hoznunk. samu is segített pakolni, megmutizom:
kerekpocak

Kép
kerekpocak

Ági: ne viccelj, jó anya vagy, és hamarosan te is meg fogsz nyugodni, minden rezdülését ismerni fogod, és pont ez fog megnyugtatni.

Kata: nagyon ügyes Lizi, és milyen okos, hogy a bemer közben ilyen nyugiba van!

Zsófi: a többiek írásai alapján nekem az jutott eszembe, hogy a költözés előtt az hathatott Samura, hogy idegeskedtetek a miatt, hogy minden meglegyen, és karácsony előtt át tudjatok költözni.

Nelly

Kép
breeki

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lmkata 2008.09.27 17:48-kor.
lmkata

sziasztok !

Kata, Laura is 92-98-sokat hord, és őt is kb.ennyinek mérték a bölcsiben, mint Lizát.
hajrá fitness terem! mi {apájával} jan elejétől járunk újra, és állati fittnek érzem magam, márcsak a tudattól, h. ott vagyok, meg az izomláztól.
gratula a támasztáshoz !

ja a loknis hajas kép, meg törölközőbe csavart Liza nagyon tündéri !

Zsófi, miért ne lehetne náthásan sétálni?
én csak akkor nem megyek ki vele, ha lázas, köd van v. eső. ja meg nagy szél.
szerintem a friss levegő kifejezetten jót tesz, nem kell egy taknyos gyereket szobafogságra ítélni.

milyen bölcsiben volt?!?!? találtok vmi újat?

ágálós kolléganődnek biztos nincs gyereke, de legalábbis empátiás készsége. :roll:

a fenti képnek azt a címet adnám, h. "pedagógus házaspár kisfia rámol"

tényleg ezeket a jó kis fordítási munkákat honnan szerzed?

Bogi, ügyik vagytok nagyon !

Melba, Klári, mi ez a negatív diszkrimináció a dévais betegekkel? :shock: miért?

Marcsi

KépKép
alon

[quote="ganti"]
írta:
gantiÉs ez nem olyan dolog, amit az anyakönyvi kivonattal átnyújtanak, hogy "tessék, 30 évre való anyai ösztön".

Klári, ez nagyon tetszett !!

ÍGÉRTÉL KÉPEKET, HOL VANNAK???

Marcsi

KépKép
alon

[quote="ganti"]
írta:
gantiA sulimban többen rohadt bántóan beszóltak, hogy otthon maradok Julival 3 éves koráig. Szerintem elég fura hogy manapság már ez a kirívó.

Klári, én meg eleinte azért voltam szemmel verve a munkahelyemen, h. miért kezdtem el egy 1 éves gyerek mellett dolgozni.

ezeknek semmi sem jó... :lol:

Marcsi

KépKép
alon

koszi csajok a sok biztatast

Ma mar meg is beszeltem apaval, hogy holnaptol nem kapkodjuk fel ahogy egyett szusszan es azt mondta partner lesz benne... na majd meglatjuk :roll: hetfotol meg megprobaljuk az egyedul elalvast kivancsi leszek....

Mindig arra gondolok, hogy azert vagyok itthon hogy ra vigyazzak de tenyleg most mar tok ciki hogy wc-re sem tudok elmenni mert ha leteszem panaszkodas, nyivogas van... es hat hamarosan vizsgakra kell tanulnom, apa 15-tol uj munkahely szinte nem is talalkozunk, nagyi meg a vilag masik vegen ja es egyebkent, anyos, joba vagyunk ha nem talalkozunk tul gyakran, az en szuleim sajna nem elnek ezert muszaly muszaly megoldani.... :?

Marcsi, Kata jo nagyok vagytok :)

Zsofi nagyon jo a pakolos kep :lol:

na puszi es jo ejszakat

Kép
cica_1

Szilvi, fiaid szépségesek ! az üstben ülő Ákos zabálnivaló.

értem kb. mit akartál írni ezzel a modernizáció-globalizációval kapcs, de Vikihez hasonlóan, én is úgy érzem, h. vannak dolgok, amikkel jó ill. illik lépést tartani, pl. Ákos is eldobható pelust használ gondolom, és mosógépben mostok, nem a patakparton. és ezek most sarkos példák, de az élet egyéb területeiről is össze lehet mazsolázni azokat a "modernizált" dolgokat, amelyek a javunkat szolgálják, és nem feltétlen az emberiség ellen dolgoznak.

Viki, mit akar apája vállalkozni !?

Tündérkisfiú, tündér kisfiadon jót mosolyogtam. bimbamház.. :lol:
autóügyileg mi újság? v. inkább ne feszegessem? :?

velünk semmi extra nincs most. sajnos v. hálistennek. köszönöm a wellness hétvégés hsz-ket !

Marcsi

KépKép
alon

Cicaági, minden első gyerekes átesik ezen, hidd el ! a bizonytalanságon, a "kellett ez nekem?" érzésen stb.stb. Anna nem véletlenül válaszott titeket, te vagy neki a legjobb anya ! amúgy már csak azért sem lehetsz rossz anya, mert a rossz anyákba ez a kérdés meg sem fordul. :wink:
amúgy gyere ide nyugodtan, akkor is, ha rossz kedved van !

Marcsi

KépKép
alon

marcsi: maradtunk a bölcsiben. sajnos anyagiakban nem tudtunk megegyezni 8jó sokat fizetünk) de megnéztünk párat a környéken és sem a g.nénik, sem a hely ne jött be, így maradt minden. itt imádják samut és nagyon esztétikus, mega gyerekközösség is szuper. szal maradt minden.

igazából csak úgy náthásan én is vittem eddig, de most nagyon náthás volt és nem vmi betegség vége, hanem első napja volt kint meg itt egész de. esett, utána is maradt a ködös, nyirkos, párás fos idő.és mivel nem tudtam h vajon kifelé v befelé megyünk a kórba nem mertem. de merhettem volna??

kolléga: ffi. és van gyereke. nekem fura mert én tuti nem csinálnék belőle nagy ügyet, főleg mert én már helyettesítettem őt 1.5 hétig ő meg engem eddig 4x, de mások vagyuk. sajnos tudomásul kell8ett) vennem, h gyerkőc mellett nem tudom a samu előtti 180%os teljesítményt nyújtani. még a 100%ot se nagyon. inkább 70 körül. (nem tudok annyi plussz progit csinálni, bentmaradni sokáig stb) hát ez van.

fordítás: a bnőm tesója filmproducer, így a bejövő külföldi filmeket a bnőmmel fordíttatja (aki meg 3unknak, van még1 srác is szétdobja.) nem a mozi változatot fordítjuk, hanem azt a példányt, amit a filmben dolgozó magyarok forgatás közben olvasnak. nem fizet túl jól, de könnyű szöveg, viszonylag gyors, így meg mégse rossz pénz.

samu beszédileg sehol nincs lolohoz képest (tudom, tudom fiú, de sztem ez nem számít a nagy számok alapján) pár szó. igazából annyira jól elkommunikál a maga módján, h sztem nincs rákényszerítve. legújabb dolga: a puszi adás (frankón cuppan) és minden mindent megpuszil, és ha pl elmegyünk, vagy csak rájön a szeretet ad.

A VILÁG LEGJOBB DOLGA PUSZIT KAPNI!!!

ja és köszönöm lányok a sok kedves segítő ötletet!!!!!!!!!
kerekpocak

basszus bocsi a sok hibáért, meg, h úgy alapból nem nagyon használok vesszőket. valójában tök gáz. csak eszetlen gyorsan gépelek ilyenkor és így kimaradnak... :oops: :oops: :oops: :oops:
bocsi!!!!!!!!

ági: HAJRÁ !!!!!!!!!!!!!!
kerekpocak

Manóka tegnap óta szrutyog, kezd eldugulni az orra, meg tán' többet tüsszög, mint eddig?!
Mi lehet az oka? Se láza, semmi...étvágya is van, meg a kedve is jó!
Van valami jó ötletetek?! Így a hétvégére... :roll:

Kép
bogen

occsilococcinum (okszilokokszinum) homeopátiás cucc, stodal köhögés elleni homeopátiás cucc. babák, terhesek stb is szedhetik, sima gyógyszertárban kapható. sztem nagyon jó. kiegészítésnek és megelőzésre is.
kerekpocak

[quote="kerekpocak"]. írta:kerekpocak.. hanem első napja volt kint meg itt egész de. esett, utána is maradt a ködös, nyirkos, párás fos idő.és mivel nem tudtam h vajon kifelé v befelé megyünk a kórba nem mertem. de merhettem volna??

Zsófi, olvass vissza lsz, pont az írtam, h. esőben-ködben-szélben szerintem se !

jaj, a puszi nagyon édes lehet ! már én is nagyon várom !! Laurának, ha mondom, h. puszi, akkor elismétli, h. puszi v. puszika, és tartja hozzá a kis arcát.

Bogi, ha anyatejet cseppentesz az orrába, azis sokat tud segíteni. és ha taknyos, akkor szívni ezerrel ! nem sajnálni ! :wink:
ha hallod, h. szörtyög, de a porszívó nem szívja le mégsem, akkor sterimar-ral v. fluimar-ral, v.aquamaris-szal {nekünk ilyen van} fel kell lazítani a cuccot, és utána szívni. ezek ilyen tengervizes spray-k. tehát tengervizes spray,szívás, anyatej. én ilyen picinek másfajta orrcseppet biztos nem adnék, bár van 1 éves kor alatti Nasivin is.

Marcsi

KépKép
alon

esetleg cebion is mehet még.
kerekpocak

basszus lolo elismétli h puszi?? hehehe samu ott trat h a páp az pl tátá stb... ill. az állatokat utánozza, meg pár szót mond (anya, apa, labda -táta, lámpa-tata ?? :shock: :shock: :shock: , anya gyere, aja --apa-- gyere, adide stb. kb ennyi) de hogy puszika... de ügyi Laura!!!!!!!!!!!!!!!
kerekpocak

remek éjszaka!!!!!!!! de most azért, mert direkt odafigyeltem és külön főztem neki vacsit, vagy mert nem aludt előző éjjel sokat és ki volt purcanva??? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: passz. 11 órát aludt éjjel. f9-f8ig.

mennyit hagyjam du aludni??
kerekpocak

max két órát, viszonylag korán, mondjuk 1-3. Utána brutál lefárasztás :lol: Akkor lehet hogy este megint alszik mint a tej.
Nem tudom este nálatok mi a rituálé, de esetleg próbáld meg, hogy kicsit többet babusgatod mint szoktad, ének, vers mittudomén. Akkor még alvás előtt az rögzül benne, hogy anyával milyen jó volt, stb és akkor hátha nyugodtan alszik.

Több tippem nincs - nálunk ez vált be zűrösebb (=vizsgák, munka stb.) esetén.

Én nem írtam rosszat Dévairól, pont azt, hogy semmivel se kezeltek msképp mint más Anyukákat. Nem volt választott szülésznőm se, kettőt is elfogyasztottam, mindkettő nagyon rendes volt.

hát igen Marcsi, de én tojok rá mit mondanak mások, én se szólok be senkinek. Ez teljesen egyéni, ki mikor megy/nem megy dolgozni, eszembe se jutna ezért leszólni valakit.

Klári
Kép
ganti

eltűnt amit írtam :twisted: :twisted: :twisted:
kerekpocak

szal klári nálunk az szokott lenni h

12-2ig van alvás. ha csak f1kor alszik el vmi miatt, akkor is 2-kor keltem, h legyen ideje kifáradni. hehe

3-5, f6ig séta (ami ma kimarad az eső miatt)

aztán játék egyedül, anyával és apával.
7kor vacsi (nem túl későn??) f8-8ig fürcsi,

öltözés , fogmosás, mese (mindig kézenfogva, simizve a napjáról, fejből, minimál jónásról mese, kihangsúlyozva, h samut szeretjük a világon a legjobban ) és kb f9re már tuti alszik. van h 8-kor is. de kb ez az arány.
kerekpocak

nem túl sok az összalvás 11+2 óra? mert lehet h samu elfárad délben de igazából elég lenne neki 10 órányi alvás 1 nap? (nekem az kevés de mindegy.. :lol: :lol: :lol: )

na ma hagyom 2 órát aludni (ha ő ugye nem ébred fel előbb) és vacsira tuti nem allergizálót főzök, meglátjuk, h sok e neki. ha éjjel kel, akkor ezentúl 1 órát hagyom aludni du. (az őrült kevés áááááá)
kerekpocak

dévai: csak az hírlik, h a jánosban nem kedvesek a dévais anyukákhoz. több helyről hallotta a bnm, és melba is ezt erősítette meg. :( vajon miért?
kerekpocak

jónás kidugta frankón a talpacskáját!! olyan cuki volt! samu ilyet ilyenkorán nem csinált. a végefelé igen, de hát az más, akkor már télleg alig van hely. lányok én a talin már 35 hetes leszek, v mi!
kerekpocak

Zsófi: Nagyon ari lehet Samu evvel a puszilkodással! Mióta tudja? A napirendetek szerintem teljesen ideális és sokkal többet foglalkozol Samuval mint az átlag anyukák!! Az altatás is nyugodt körülmények között zajlik és a mese is szuper. Ha ilyenkor te is már nyugodt vagy akkor biztos hogy nem azért nem alszik mert érzi a kimerültségedet. Talán mégis az étrendet kell alakítani! Remélem sikerül tovább is ilyen szépen aludnia!!! Drukk!!!
A könyvpakolós fotó csúúúúcs! Samu túrta így szét vagy épp rendszereztetek?
Sok/kevés alvásidőre szerintem nincs szabály, annyira nagyon eltér mindenkiél. Beni még nincs egy éves és pár hónapos kora óta mindig óramű pontossággal 9 órát alszik éjjel, se többet, se kevesebbet függetlenül attól hogy nappal mennyit sikerül. Egy hete háromszor is durmol, de gondolom az időtől, nem is merek örülni, nem hiszem hogy így marad.....
35 hét? Azta de rohan az idő!!!! Kistalpacska üdvözöllek!
Megkérdeztem sogoróm nővérét és azt mondta hogy érdekes módon ő is azt tapasztalta hogy a Dévai betegeivel undokabbak voltak, pedig ő még a Nyírőben szült. Pedig a betegei imádják. Vajon szakmai féltékenység? Merthogy nemzetközi szinten is elismerik és neve van...

:lol:

Kép
viky30

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: