CicaÁgi: Balázs is hason alszik, nem tud még forogni, s ő is bizony kúszik-mászik a kiságyban emelgeti a fejét!
Az egész altatásnak a "rendszer" a lényege, ami kiszámítható a babó számára. Evés-játék-alvás háromszög, ami kitölti a napjainkat. Ébredés után szopi, büfizés, pelenka csere, aztán 10-20-30 perc játék, attól függően mire van igénye. A játék vége mindig "szertartás szerű", mert "jön érte az alvós maci", s már tudja hogy mi következik... ő sem szeret egyébként aludni, attól tart, hogy lemarad valamiről...
Mondom, az elején nehéz volt, akár fél órát is bömbölt, de aztán elfáradt és elaludt, volt hogy bezárkóztam a fürdőszobába, hogy ne halljam ... de ez csak 3-4 napig volt ilyen kemény. Aztán egyre kevesebbet sírt, majd csak nyöszörgött, méltatlankodott.
Mostanra már letszem és csendben van ... max emelgeti a fejét, forgatja és nézelődik. ... de elalszik.
Persze van olyan szaka a napnak, amikor NEM hajlandó aludni csinálhatok bármit, így akkor már nem is próbálom lefektetni!
Így néz ki a napunk általában:
Ébredés 5 körül, szopi, pelus-csere és alvás kb fél órán belül (ilyenkor nem is igényli a játékot, végig félkómában van

)
8 körül kel megint, szopi, büfi, pelus csere, játék(eközben reggelizek én is) és kb 10 körül fektetem le, ilyenkor hamar elalszik, max 5 percet nyögdécsel.
13 körül ébred, evés, büfi, rövid játék és 14 körül fektetem
Fél 4 körül ébredés, szopi, büfi és megyünk sétálni. Ez azért ilyen későre tolódott mert, délután már mindig nyűgi, sosem aludt .... kb 1,5-2 órát sétálunk, azt a friss levegőn végigszunyókálja. 5-fél6-ra érünk haza, szopi és játék következik ... 6körül már apja is itthon van és ő játszik vele, míg én főzök vagy bármi.
Fél8-szopi, aztán 8-fürcsi, utána mini játék, míg készül a tápcsi, vacsi és akkorra már annyira elpilled, hogy sokszor büfiztetés közben elalszik a vállamon ... 21-kor már alszik a kiságyban. Éjjel még meg-megébred 2-3 között párszor, de nem megyek oda hozzá és visszaalszik, így csak reggel találkozunk... (külön szobában alszik, kb 2 hetes kora óta)
Szóval nálunk így megy ez....