A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » János Kórházas Anyukák topicja

WOW és oldal-nyitó is lettem! aztamindenit! :lol: 8)

akkor teszek képet is, bár aki nézi a blogot, annak uncsi lesz ;)

Kép

Kép
lmkata

Sziasztok

Bocs hogy betolakodom én még csak a szülészetis topic-ba szoktam írni,de titeket is olvaslak :)

Azért írok mert meg szeretném kérdezni, hogy van e közötettek olyan aki maga intézte a Tgyást és még a szülés előtt inditotta.
Ha van ilyen légyszi írja már le milyen papírokat kell beadni az egyértelmű letölthető igénylőlapon kivül.

Előre is köszi :roll:

Amúgy nagyon édik a babók. Mindenkié.

Evu
Vanóban percekig gyönyörködtem annyira tünci.

Ági

Kép
hági

Ági! Itt nézd meg, hátha segít!

http://www.babazo.hu/bebi/20070515gyas.html

Teri

KépKépKép
pruci

Ági!

Én magam intéztem a TGYÁS-t, s igazából semmi extra nem kellett hozzá. A netről letölthető nyomtatványt kitöltettem a cég könyvelőjével, elmentem a körzeti dokihoz, ő kitöltötte az orvosi papírt. Ezt a kettőt vittem be az OEP-hez, s a baba születése után kell bevinni az eredeti születési anyakönyvi kivonatot bemutatni meg leadni a kórházban amit adnak ellátásról hivatalos papírt és ennyi!
Sok sikert hozzá!

Érdemes nyitásra odamenni az OEP-be, a III-as ügyfélszolgálaton intézik, bejárat a Róbert K. krt felől, balra fel az első emeletre, s ott jobbra...

Kép
bogen

És akkor én is büszkélkedek néhány képpel a kicsi fiamról:

Kép Alvás

Kép Mérgelődik

Kép Mosoly

Kép SünBalázs Sünparókában:)

Kép Szopi közben bealudt:)

Kép
bogen

bazsi és lizu&anyu mixek nagyon jók!

olyan szuper az az anya lánya cinkos kép! ezt azért irigylem nagyon! látszik a képen h nagy az egymásracupp!

bazsinak mennyi haja van! eszetlen!!!! nagyon édes manó!!

fatima: tök jó, h megnyugodtál evés téren! samu baráta fél évesen volt pont 6 kiló. és nagyon szép kisfiú ő is, teljesen arányos meg minden! szal sztem tarek is pont jó!!! (amúgy te tök vékony vagy szal mit vársz??!! :) :) :) :))

kata számtalanszor eszembe jutottál az elmúlt hónapokban, te írtad egyszer h neked nem fáradtság éjjel a gyerekedhez felkelni. húúúúú amikor most már fél éve minden nap 2-3-4 órán át fent voltam mert samu biológiai órája azt diktálta, h sürgős eszmecsere idő van, akkor azért én azt gondoltam, h nem sokáig bírom már...

vártam és vártam, h megoldódik a dolog, majd visszazökken, majd elmúlik stb, majd amikor már éjjel csaba arra ébredt h zokogok akkor elhatároztam, h ez így nem megy tovább és ki kell találnom valamit. szal ébresztem samut. ébresztem reggel f8-kor, hiába volt fent f2-f6ig és dumált/röhögött/sírt felváltva, felébresztem és du 12-2ig van alvásidő, aztán megint szigorúan felkeltem. szörnyű és vérzik a szívem, de lassan kezd visszarázódni. múlt éjjel megint aludt végre.
szar felébreszteni, de még szarabb reggel 3 óra 2 részletben alvása után (5 hónap után) tenni venni, dolgozni, terhesnek lenni stb. már egyszerűen kifulladtam. muszáj volt visszarendezni a sorokat. és még mindig vannak rossz virrasztós éjjelek. őszintén szólva senkinek nem kívánom. rosszabb volt mint amikor éjjel még evett samu. mert akkor csak evett és már aludt is tovább.

szal amióta átköltöztünk alakul a dolog, de ehhez az is kell, h hiába én sem aludtam egész éjjel össze kell szednem magamat f8kor és nekem is kezdenem kell a napot.

szal ez van. rendszeresdi megint. az anyuka védelmében. :oops: :oops: :( :(
kerekpocak

Bogen

Köszi a választ sokat segítettél :)

Mekkora haja van :shock: tündéri :)

Ági

Kép
hági

Pruci

Neked is köszi nem vettelek észre :D

Ági

Kép
hági

Zsófi, sok energiát és kitartást kívánok Nektek!
Nem lehet könnyű.

Kép
niki30

Zsófi! Remélem helyrerázódtok végre, mert én totál megértem, hogy ez a nem-alvás kikészít benneteket!
Amikor én még fejtem és persze nappal is alapból hulla voltam + éjjel is összesen 6 óra alvás jutott 3 részletben, volt hogy úgy éreztem nem bírom tovább! A szervezetünknek igenis szüksége van a pihenésre és ha ezt huzamosabb ideig nem kapja meg vagy csak részben kapja meg, akkor bizony egy idő után felmondja a szolgálatot! :( Nálam leginkább az volt a gond, hogy 2 óránál többet nem tudtam egyben aludni, így hát sosem volt elég ideje sem a testemnek sem az elmémnek kipihennie magát. Ezért sem bírtamn tovább a fejést. :(

Ha most belegondolok, hogy te mindezt úgy csinálod már egy jó ideje, hogy közben ott van Jónás a pocidban, dolgozol, költöztök, nappal Samuval foglalkozol stb, akkor beleborzongok!
Kevés olyan erős, stramm csajt "ismerek", mint amilyen te vagy! Hihetetlen amin most keresztül mész és én ugyan kicsit át is érzem, de azért le a kalappal előtted, hogy ilyen "jól" viseled.

Mivel Tarek keveset eszik, eszem ágában sincsen őt leszoktatni az éjjeli evésekről. Nekem ez most tényleg nem teher. És ahogy írtad ez nemis olyan fárasztó, mert eszik, aztán zsuppsz vissza az ágyikóba és megy az alvás. Sajnos ezen az egy ébredésen kívül 3 hónapja gyakoriak a nem ébren lévő nyöszörgései, amik sírásba torkollanak, ha nem simizem, takarom stb be. De ez sem olyan vészes, mert én is félálomban vagyok (még egy szobában alszunk Tarek és én), így hát alszom is tovább miután meg volt a simi stb.

Drukkolok, hogy rendeződjenek Samu alvási problémái és szeretném, ha tudnád, hogy nem gáz, amit csinálsz. Egy pillanatig se legyen rossz érzésed, amiért vissza akarod őt szoktatni a jó éjjeli alvásra!
Én drukkolok és sok-sok ++++++++++ energy-t küldök Neked!

Jó éjt! És legyen a ma éjszakátok "alvásos"! :)

fatima

FATIMA NAGYON JÓFEJ VAGY!!!!!!!!!!!! KÖSZI!!!!!!!!!!!!

NIKI NEKED IS!!!!!!!!!!!
puszik!!!!!!!!
kerekpocak

Nehülyéskedj már Zsófi! Nem azért írtam, mert jófej vagyok, hanem, mert így gondolom!

Na de azért köszi a bókot! :lol: :lol: :lol:

fatima

Zsófi én os küldöm a ++++++++++++ energyket, le a kalappal előtted, és tégy úgy ahogy jónak látod. Semmi rosszat nem csinálsz azzal, ha felébreszted Samut. Drukkolok, hogy minél hamarabb rendeződjenek az éjszakáitok!

Nelly

Kép
breeki

Mi ma voltunk méreckedni, 6400 g, és 67 cm. Nagyon hasonló méretei vannak, mint Tareknak. :wink:
Az alvási szokásaink egész jól kialakultak, volt hogy 5 perc alatt, elaludt, vagy nagy ritkán egyedül is, de pár napja megint kezdődik az egész előlről, legalább is úgy tűnik. Nem tudom miért, vagy mi történhetett, de iszonyatos hisztit tud kivágni ha aludni kell. Kezdhetjük előlről megint. :(

Nelly

Kép
breeki

no comment :)
Kép

végre leül a kádban:

Kép Kép
kerekpocak

Meg zabálom! Korán kezdi... :D
Az új kád meghozta a kedvét a pancsihoz, milyen jó játékai vannak, így én is szívesen csücsülnék a kádban...

Nelly

Kép
breeki

Zsófi: szerintem nagyon jó, hogy kelted. Ez a kor nem ugyanaz a kategória, mint egy egy éves alatti csecsemő. Másfél éves kora körültől már - szerintem - muszáj tudnia, hogy mikor kell aludni. És a bölcsi-ovi rendszer miatt meg könnyebbség, ha hozzászokik a relatíve koránkeléshez és a déli alváshoz. Nálunk hétvégén is 7 körül van kelés, magától kel. Hét közben vagy magától kel 6 körül mert már zajongunk, vagy ébresztem, mert muszáj. Evvan :)

Amúgy nem jól vagyunk. Kocsimat ellopták a rakpartról, gyereküléssel, játékokkal etc. De ettől eltekintve jól vagyunk :)

Mindenkinek puszi! Képek csekkolva, nagyon édesek!
Anita.
tündérkisfiú

Te Zsófi, Samunak alig van fürdős játéka. :lol: :lol: Csak ennyi? :lol: :lol: :lol:

Kép
niki30

Tündérkisfiú drága akartam is írni hogy iszonyatos mértékben fel voltam háborodva ahogy olvastam soraidat a blogban...
áááááááááá na nem írom le mert káromkodós.
de basszus az milyen ember aki ilyet tesz?????????????????????
gyerekülés, satöbbi.....
az nem ember...
:? :evil:

de jó hogy jól vagytok!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

amúgy egyetértek Zsófi, ebben az alvásos dologban Tündérkisfiúval!

a nem jelent gondot felkelni a gyerekhez rész nálam arra vonatkozik amikor fel kell kelni hozzá, mert éhes, vagy simi-simi és alszunk is fél óra múlva tovább.

na de a 2-3 órás nem alvások, nyűglődéssel tarkítva nehogy azt hidd hogy engem nem borítanak ki!!!!!!!!!
mondjuk nálunk csak akkor van ilyen, ha beteg, vagy ha foga jön.
és ilyenkor ugye nincs mit tenni, fent vagyunk...

de ha szerinted így az alvás rendezésével elfárad estére annyira, hogy megint végigalussza, az természetes hogy megpróbálja az ember, hátha átáll!!!!!!!!!!!!!!!

miért ezelőtt hogy aludt délután? később??? meg reggel tovább??

Lizu beteg - én is az lettem tegnap estére :cry:
tegnap egész nap SEMMIT nem aludt napközben :? és este nagy nehezen panadol meg germicid c kúp után 23kor bírt elaludni.

de ez megint más, mert nagyon fájhat valamije, fel-fel zokogott egész éjjel meg most reggel is...

szal kiborító, én is este már kivoltam, nagyon nehezen viselem amikor ilyenfajtán nem alszik, pedig akarna, de nem hagyja valami őt.
de hát ez van, hozzátartozik ahhoz hgy gyereket nevelünk. :roll:
mad lesz jobb is!
sőt amikor meg nagyon jó, azt észre sem vesszük, olyan természetes :P

Samu nagyon édesbogyó a kádban azzal a regiment játékkal :)
lmkata

Zsófi!
Samu nagyon nagy kópé!!!! Mondtam már, hogy olyan mint egy Teddy Bear???? :) Olyan ölelgetnivaló! És azok a pirospozsgás orcák!!! :) CUKI!!!! :) Jó sok játéka van!!! És gartula a kádban való üléshez! Végre!!!! :)
Milyen volt az éjszakátok???

Kata!
Jobbulást nektek! Édes kicsi Lizu! Szegénykémnek nagyon rossz lehet! Gyógyuljatok!!!

Tündérkisfiú!
Részvétem az autó miatt. Meg a többi holmiért! :cry: Micsoda rohadékok vannak ezen a földön!!! :evil: :evil: :evil:

Nelly!
Ez komoly, hogy Szoni csak 6400 gramm??? Tényleg???? Képek alapján többnek mondanám! De lehet, hogy csak a kis arca kerekebb???
Na akkor nem aggódok! Ezekszerint nem csak az én fiam "soványka"!!! :) És nagyjából egy idősek is!!! Figyi! Küldök privit, mert kíváncsi vagyok, hogy ti mennyit, mit és hogyan esztek! OK?

Bogi!
SünBalázs olyan ééééééddddeeees!!! :) Tényleg olyan mint egy kis süni!!! Nagyon szép baba!!! És nem is lehet olyan kicsi! Mindig jót mosolygok rajtad amikor olvasom, hogy mennyit eszik Balázska. Tarek mindjárt 7 hónapos és ugyanannyit eszik, mint a te 2 hónapos kisfiad! Kíváncsi vagyok mekkora lesz Balázs 7 hónaposan!!! :) Tarek majd eltörpül mellette!!! :lol: :lol: :lol:

fatima

De azért itt is felteszek 1-2 kérdést! Főleg a nagyobb gyerekek anyukáinak!

Mikortól etettétek a gyerkőcöket "felnőtt" módjára??? Akarom mondani nem 4 óránként, hanem napi 5X: reggeli, tízórai, ebéd, uzsi, vacsi???

Csak mert én azt vettem észre, hogy Tarek már nem igényelné a 4 óránkénti etetést. Pl szerintem azért nem eszik "elég" főzeléket, mert előtte tízóraira kap gyümit és kb 1-1.5 óra múlva még tápit is. Így hát nem olyan éhes amikor főzelék idő van.

Én arra gondoltam, hogy ígynézne ki a napunk:
- reggeli 6-7 körül (tápi)
- tízórai 10-kor (gyümi)
- ebéd 12:30-kor (főzelék és utána még annyi tápi amennyit kér, majd fokozatosan csak főzelék)
- uzsi 16:30-kor (gyümi)
- vacsi 19:30-kor (tápi)
- és nálunk ugye még maradna az éjjeli hami (tápi)

Szerintetek???? Milyen???

fatima

Jaj, de jó, hogy ilyen sokat sokat írtatk. Bár nem túl jó dolgokról, ez nem jó, de azért jó végre sokat olvasni. És ez már mostanság soknak számít!!!!

Zsófi: ügyi vagy!!!! De szerintem ezt nem kell mondani, tudod te magad is. No meg, hogy mi a jó nektek!!!! :lol: Samu szoba tényleg naaaagyon király lett!!! Olyan, mint egy ovi! Tényleg! Minden van benne amiben egy gyerek jól érezheti magát. És kedves és barátságos. No és a lakás többi része is, amiket mutattál. Férjed uradra pedig külön büszke lehetsz, üzenjük neki, jöhetne hozzánk is fusizni! :wink: :wink: :lol: :lol: Samu is látom rászkott a piára! :wink: De ő azért rendesen!!! :lol: Kis drága husika!! Olyan jól néz ki, tényleg ölelgetni, puszilgatni szeretné az ember!!!

Kata: jobbulást nektek!!! Drága Lizu, olyan sokáig nem volt beteg, most meg egyik betegésgből a másikba. Édes kicsi drága, vigyázz magadra!! Tessék gyorsan meggyugyulni, és újra a kedves, mosolygós, veszekedős :lol: Lizának lenni!!!! Kata te is pihenj, nem sorozatozunk!!!! :wink:

Fatima: jó hallani felőletek! Tarek valami gyönyörűséges. A szemei mit sem változtak, csak egyre ellenállhatatlanabbak. Te is szép vagy, és nagyon sovány. Eszel te eleget? Vagy neked ez a verseny súlyod? Nem mondom, nem semmi!!! Irigy-birigy vagyok, ha igen! :lol:

Tündérkisfiú: én nem is tudom mit mondjak! Ez nem semmi. Inkább kívánok annak valamit, aki ellopta az autódat, de hogy mit, az nem ide való. :twisted: :twisted: Jó, hogy azért felőletek is hallani, de írjál jókat is ám!!!!

Nelly: kitartást!!!! Majdcsak megtanul újra aludni Szonja!!! Én is ezt várom Majámtól! :wink: :wink: :lol: :lol:

Niki: nagyon helyes, tessék néha ide is írni!!!! Emmának meg gyógypuszi!!!!!!!!

No és akkor ,amiért ide látogattam.
Babatali!!!!
Helyszín: 11. ker. Tétényi út 46-48.
Időpont: febr. 9, vagy febr 16. vagy márc. 8

Légyszi jelezzétek, hogy ki mikor érne rá, kinek melyik időpont jó.
A helyszín egy ovoda, rengeteg játékkal, pokróccal a kicsiknek, kaja melegítési lehetőség stb. Minden van.
Sajnos fizetni kell, tavaly úgy volt hogy 1 óra 400Ft/gyerek. Gondolom idén is ekörül van.
Ja, és időpontban is kérek véleményeket, melyik baba mikor érne rá. Én a 10-14ig gondoltam, de változhat persze ez is.

Előljáróban ennyit, kifogást nem fogadok el, MINDENKINEK kötelező megjelennie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Régiek és újak egyaránt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Még semmi nem biztos, csak szeretném tudni, van e rá esély, hogy elegen összejöjjünk. De mint mondtam, kifogás nincsen, minden babára vigyázni, nem elkapni valami nyavaját!!!!

Szóval, babatali szervezés alatt!!!

Fatima, Klári számítok rátok!!! :wink: :wink: :lol: :lol:

Kép

Kép
b79andi

Bocsi Fatima, én nem szólok hozzá a kajáláshoz, mert ha én most itt leírnám, hogy nálunk mi van, akkor nagyon sokan dülledt szemekkel ülnének a monitor előtt percekig.

De az a véleményem, hogy próbáljátok meg így, és ha Tareknak bejön, azt úgyis észre fogod venni. Aztán mire megszokjátok, begyakoroljátok, addigra megint változik. :wink: De jól haladtok! Ha ennyit eszik Tarek, akkor nincs is vele semmi gond! :wink: :lol:

Kép

Kép
b79andi

Na végre!!!!
Egész délelőtt próbálkoztam és nem sikerült belépnem!!!
Már elvonási tüneteim voltak :oops: :oops: :oops: :oops:

Hát, egyre inkább azt érzem, hogy Balázs óriásbébi, most 6 kg!!! Te jó ég!!! Lehet, hogy vissza kellene vennem a kajáltatásából... dehát éhes! Nem akarom, hogy elhízott legyen :roll:
Most, hogy írjátok, hogy félévesen ekkorák a babák...te jó ég! :shock:

Ami a babatalálkozót illeti, minket-engem mindenképpen érdekel, elméletileg! Sajna nem tudom most még megmondani, hogy melyik időpont lenne nekünk jó. Január végén lesz meg az órarendem a suliban, akkor fogom tudni, hogy mikor érek rá...addig feleslegesen nem akarok kavarni az időponttal!

Megyek is tovább, főzni mert aztán ébred az "éhező" kisfiam és nem lesz időm... este megyek vissza a nőgyógyászomhoz kontrollra... aki a terhesség alatt nyomonkövette az eseményeket, nem ahhoz akinél szültem! Kíváncsi leszek!!!

Kép
bogen

Andi: BABATALI SZUUUUPER!!!
Nálunk semmi nincs előjegyzésbe ezekre az időpontokra, úgyhogy majd a többség dönt. Szerintem jobb ha egy későbbi időpontot tűzöl ki és akkor eleve úgy szervezhet mindenki hogy ráérjen. Ránk számíthatsz!! Ja és tök jó hogy szervezkedsz!!!
Kiváncsivá tettél Maja evésével kapcsolatban. El sem tudom képzelni mi lehet olyan sokkoló. Legalább csak annyit írj le légy szíves hogy túl gyakran vagy túl ritkán vagy túl sokat/keveset eszik. És amúgy ugye nincs baj, nem azért írtad!!!!???

Zsófi: Sok sikert Samu altatásához!! Szerintem is épp elég nagykisfiú már hozzá hogy nyugodtan felkeltheted reggel. Amúgy ráadásul meg nem csak neked hanem neki is jobb lesz ha sikerül éjjel aludni és nappal játszani és egyéb tevékenységek. Egy idő után talán már nem is kell kelteni mert rááll magátol!
DRUKKKKK hogy így legyen! ++++++++
Sörözős és fürdős Samu extra helyes!!!!

Kata: JOBBULÁST Lizának és neked is!!!!
Szuper (ismét) és művészi ez a fekete-fehér anyás kép. Helyesek vagytok rajta nagyon!!! Liza tök aranyosan játszik az óriás szaloncukorral!
:wink:

Bogi: Balázs tényleg olyan mint egy süni. :wink: Ari a picurka!!!

Fatima: Kajaterv amit leírtál szerintem ideális. Beni már 6 hónapos kora óta így eszik, annyi különbséggel hogy az ebéd, uzsi és vacsi fél órával később van, ebéd után már nincs anyatej és vacsira tejbegrízt vagy gyümölcsös joghurtot kap és utána még cicizik (még az elalvás este arra megy) éjjel még ő is ébred egyszer vagy kétszer enni - amit bírok szerencsére. És uzsi helyett még sokszor cicit kap ha nagyon nyűgős.

Tündérkisfiú: Autótolvajok menjenek a búsba stb. Hogy van képük pont kisgyerekestől lopni, szemetek!!! Van cascotok legalább? Mirkó nem hiányolja és tényleg mi van vele? Miket csinál mond egy ekkora nagyfiú? Kiváncsi vagyok! Kép lesz esetleg? :wink:

Kép
viky30

köszönöm lányok!!!

anita olvastam a blogon teljesen ki voltam akadva, h mi vaaaaan????? nagyon nagyon gáz! felháborító!!!!

babatali: SZUPER! nekem mind jó! csak ne 10-12ig legyen! lehetne inkább du? nekünk 2 után már bármi lehet. (nagyobb babák már 12-től alszanak és már 11:30ra haza kellene érnünk ebédelni.)
szal én a 15/14-17/18igot javaslom. pl.

fatima: sztem nagyon jó a mintaétrend. és ilyen korban már simán. samu mindig 4x evett, mai napig nálunk nincs 10órai.

kata: eddig ugye éjjel fent volt samu, aztán 8-9körül kelt 12/1-től kb 3 órát aludt du. és aztán éjjel megint fent.
most éjjel is fent volt 1 órát de én már kikapcsolom a babaőrt, így csak azt hallom ha sír. ha beszélget azt nem. az egyik 5 gyerekes rokonunk mondta, h csináljam úgy, h tudjak aludni. így csak a sírást hallom meg.
persze azt is tudom, h nem kis idő mire visszaáll. hát, ez van. remélem hamarosan!!!!

andi

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: most NAGYON KÍVÁNCSI LETTEM!!!!!
kerekpocak

Na végre újra van élet a topicon! :)
Én megmondom őszíntén már azért sem írtam mostanában, mert alig jött valaki és nem igen volt úgy téma, amit jó lett volna megbeszélni! :( Na de most tök jó, hogy van egy kis élet!

Andi!!!! SZUPEEEEEEEEEEEER!!!! :lol: :lol: :lol:
Rám számíthatsz, ahogy ígértem!!! :) Nekem igazából bármelyik időpont jó, de persze minél jobb az idő, annál szívesebben mozdul ki az ember. Így hát elsőre nekem a márc. 8 a legszimpibb. Főleg, hogy az nőnap!!! Szép ajándék lehet nekünk anyuciknak, hogy végre talizunk! Nem???? De igazából tényleg mind OK nekem, így hát döntsön a többség. Ami az időpontot illeti - nekünk is a délután lenne a legjobb! Egy a lényeg, hogy ebéd itthon legyen, aztán Tarek tud aludni a kocsiban odafelé az úton. Ott bandázhat és hazafelé is tud még aludni egyet a kocsiban. Szóval nekünk ez a 14:00-17:00 vagy 15:00-18:00 lenne jó.
Már úúúúgy vááárom!!! :) :) :)

Ja! És köszönjük a bókokat Andi!!! Én sováááány??? Valamit nagyon félrenézhettél!!! :) + 3kg van rajtam!!! Totál ki vagyok ettől! A hasamra ment mind és hát onnan ku**a nehéz lesz lefaragni!!! :evil: :evil: :evil: SOHA NEM VOLT HASAM!!!! :( :( :(
Na de hagyjuk! Majd csak nyárra sikerül összeszednem magamat!

MajaJuliska étkezéséről pedig azonnal nyilatkozz!!! Plííííz! :) Amúgy meg mit érdekel, hogy ki mit mond vagy gondol!?! Fő, hogy egészségesek legyetek! Ha már adtál neki töltöttkáposztát az sem gáz! A pezsgőzés után már bármi jöhet!!! :) :wink: :wink: :)

Viki, Zsófi!
Köszi a véleményeteket kaja ügyben! Szerintem is ideális, amit kitaláltam! Ma már ki is próbáltuk! :) Az eredmény: most 13:00-kor kellett volna főzeléket ennie. Most nem házit kapott volna, hanem boltit. 2 féle is volt itthon: HIPP- finomfőzelék és UNIVER- vegyes zöldfőzelék. Először a HIPP-et próbáltam :arrow: ordítás és szájösszezárás!!! Aztán az UNIVER-t :arrow: még nagyobb ordítás és csapkodás! Végül 200 ml tápi csúszott le szélsebesen!!! :)
Hát mit mondjak megkóstoltam mindkét főzeléket! UNDORÍTÓ az ízük! Nincs is ízük! Hogy várjam el így, hogy megegye Tarek??? :shock: :roll: :shock: Szerintem ha hazai lett volna, akkor sokat evett volna, mert tutira éhes volt szegénykém. Ez az elfogyasztott tápi mennyiségen is látszik, ugyanis napközben legjobb esetben is csak 140-150 ml-t szokott megenni! :)

Na szóval az evési "menetrend" jó lesz szerintem, csak valami normálisabb főzeléket kéne elé raknom.

Tippek??? Ti miket adtok nekik??? Üvegesből??? Hazaiból???

fatima

Bogi! Remélem nem sértődtél meg azon amit írtam! :roll: :oops: :roll: Balázs már újszülöttnek sem volt egy pici baba, így hát természetes, hogy most sem picike. A 6 kg mondjuk tényleg sok szerintem egy 2 hós babának, de hát ha ennyi az igénye!?!? Arra azért tényleg figyelj, hogy csak akkor egyen, ha valóban éhes és ne mindig, ha sír.
Bár állítólag anyatejes babák nem tudnak elhízni! A tápisok viszont annál inkább!!! Én láttam olyan kislányt, aki fél éves volt és 9kg volt! Hát mit mondjak: nem volt szép látvány!!!! Nem is duci volt, hanem aránytalanul kövér és hatalmas! Úgy nézett ki mint egy 1.5 éves gyerek. :(

Na szóval ne parázz! A gyerekorvosotok és a védőnőtök majd szól, ha bármi okod van aggodalomra! DE NINCSEN!!! MERT SÜNBALÁZS NAGYON SZÉP ÉS FORMÁS NAGYBABA!!! :) :) :)

fatima

fatima my darling!!!!!!!!!!!

néha olyan kis szeleburdi vagy!! (én is).

szal pont úgy, ahogy avékony babák anyukáéi megőrülnek attól,h le"egyszálbélüzik" a gyereküket,mi husibb babák anyukái kivagyunk attól,ha ledagizzáka mi babáinkat.
samu 2.5 hónaposan volt 7 kiló! és ez "egyáltalán nem sok egy ennyi idős babának!!" pont úgy,ahogy felnőtt 26 évesben is van 48-57-és 68 kilós és mind NORMÁLIS!!!!! szal sztem a súly bnagyon érzékeny terület ezzel vigyűázni kell! egyértelnmű, h egy vékony babájú anyukának egy 9 kilós fél éves (samu, lizu, farkas pl....csak hogy párat említsek) iszonyú, sőt: " Nem is duci, hanem aránytalanul kövér és hatalmas" úgy nekünk meg pont a másik véglet egy hat kilós féléves. szal sztem nagyon kell vigyázni, h mit írsz! mindenkinek a saját gyereke a legszebb.

samu most pl 12 kiló, de csaba is ilyenforma kis putto volt ennyi idősen, majd lett belőle egy 20 kiló vasággyal 5 éves.

szal please be a bit more tolerant. :)
kerekpocak

Fatima: Dehogy sértődtem meg! Amúgy sem vagyok az a típus :P
Csak tényleg belegondoltam, hogy mekkora óriás az én "kicsi" fiam!!!
Szerencsére már nagyon jól "veszem" a jelzéseit, így biztos nem etetem túl, legalábbis ebben bízom. Napi 5 maximum 6 alkalommal eszik, s ebből csak 1 a tápcsi!
A doki néni azt mondta, hogy majd szép lassan el fog tűnni ez az "előny" a többiekhez képest, olyan 6-9 hónapos koráig...hát, talán mintha már picit kevesebbet gyarapodna...de már az is lehet, hogy bebeszélem magamnak!!!
Olyan furi, mikor hazajöttünk és nem volt tejem, meg nem gyarapodott akkor azon paráztam, hogy mi van, ha "elfogy", most meg az a bajom, ha gyarapszik!!! Hát, semmi sem jó nekem?!?! :oops:
Hát igen, a 4,5 kg születési súlyhoz képest arányaiban nem is gyarapodott olyan sokat.......... ez biztos "családi" örökség neki, sajnos én is igen "nagydarab" vagyok (főleg most, hogy még van rajtam jópár felesleges kg, és a karácsony is rátett még egy lapáttal, konkrétan 2kg-val...pedig fogynom kéne!!!) ráadásul nehéz csontokkal...

Van vkinek tapasztalata szorulás terén?!?! 3-4 naponta kakil csak Balázs, akkor is csak segítséggel, kimasszírozzuk, meg lázmérővel segítünk neki. Pedig nyomja sokszor szegényem, de hiába....
A kamilla teát nem issza meg, pedig az higítaná és könnyebben jönne...de regiment cukrot sem akarok beletenni... van vmi ötletetek?! :roll:

Kép
bogen

bogi:anyatejes baba nem tud elhízni! nem érdemes a súlyokat összehasonlítani!!!!!!!!!!!!!!!!!

lásd fent.
kerekpocak

Babatalit illetően, szerintem is jó ötlet, ha minnél később van - addigra tuti vége az influena mizériának, meg jobb időben nagyobb kedvvel indul neki az ember...s Balázs is nagyobb lesz már, hátha jobban élvezi!!!!
Dehát nekem tényleg az órarendtől függ, döntsetek ti és akkor majd remélem ráérek én is........
Az pedig, hogy melyik napszakban legyen, szintén teljesen mindegy...a nappali alvásokban még úgy sincs rendszer...meg nem is hiszem, hogy a 4 órát mi ki tudjuk tölteni, szerintem 1-2 órára fogunk beugrani, mert utána elfogy Sünikém türelme!!! :wink:

Már várom, tök kíváncsi vagyok mindenkire!!! Csak Evu-t ismerem "élőben"... :wink:

Kép
bogen

Zsófi: Köszi! Azért megnyugtató, hogy más babák is voltak bőven ekkora súllyal!!! :lol:

Kép
bogen

Sziasztok!

Bogi! Ne aggódj azon, h Balázs 6 kiló! Petra két hónaposan 6.2 kg körül volt, most 8,6 kg. Ez van akkor, ha vki nagy súllyal születik. Majd később kevesebbet hízik. Petra most 3 hét alatt csak 100grammot szedett fel, és rengeteget mozog. Amúgy tündéri, formás babóca. Gondolom rendesen nő is hozzá!

Fatima! Szerintem is jó az étrend amit összeállítottál. Nálunk sem megy mindenféle bolti kaja, és nem hajlandó bármelyiket megenni. Ami sokáig ment, az a HUMANA finom vegyeszöldség, és a bébirépa klumplival,valamint az Univer paradicsomos burgonya, ílett a zöldborsó főzelék is, de attól szorulása volt. Ami most a sláger: anya-féle krumpli, répa, cékla, csirkemell összeturmixolva, meg néha cékla helyett saláta.

Kata! Olyan jók a képek! Az elsőn nagyon szépek vagytok mint mindig!!!

Zsófi! Csak így tovább! Kitartás, aztán ha sikerül Samut visszaszoktatni, akor te is aludd ki magad rendesen! Én már tuti rég feladtam volna. Honnan van ennyi erőd??? A kis "iszákos" Samu nagyon cuki!

Andi! Nem mondom, engem is kiváncsivá tettél kaja ügyben! A babatali szuper lenne, nekünk bármelyik időpont jó.

Tündérkisfiú! Ilyne undorító szemétládákat mint az autótolvajok... Rohadjanak meg ott ahol vannak! Bezzeg ilyenkor sehol nincs rendőr.

Teri

KépKépKép
pruci

No, jól van, mozgolódunk!!! :wink: Majdcsak összejön ez a tali. :lol: Jó lenne. Mondom, minden mobilis még, javaslatok jöhetnek!!!
Az időpontot is úgy gondoltam, hogy beszéljük meg, mert nagyobb babák már teljesen mások, a kicsik jobban tudnak alkalmazkodni. Ők többet alszanak. Némelyik! :wink:

Kíváncsiak vagytok?
Nos Maja evési rendje:

6kor - cici
8kor - 1 pohár joghurt, plussz egy nagyobb szelet kenyér belseje
10-11kor - 1 db banán
2-3kor - ebéd egy üveges bébikajányi főzelék vagy bármi. Ma pl sárgaborsó főzelék
4-5kor - nasi, puffasztott rizs, vagy keksz
6kor - 140mlből tejpép, vagy tejbegríz
8kor - cici

Aztán ehhez jönnek még a napközbeni cicire kéredzkedések, mikor hogy mennyi és az esti 2-3X cici.

No, ez van jobb napokon. Rosszabbakon valamelyik evés kimarad.
És mindemellett jó emésztés, a déli kaja este már kinn is van, no és persze még mindig 7kg körül vagyunk.
:oops: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ez van!!!! :roll: Majd eszik kevesebbet. Apja is, én is kb olyano voltunk, mint Zsófi férje. Kevés az esély rá, hogy elhízott gyerekünk legyen. :lol:

Fatima: azért a 3kg plussz, az igazán kevés!!!!! És arcra tényleg nagyon vékony vagy. A hasam nekem is borzalom!!!! Nem is akarom, hogy nyár legyen!!!! Vagy csadorban megyek majd strandra!!!! Jó az, mások is elvannak benne. 8) 8)

Kép

Kép
b79andi

andi: sztem nem sok! sztem tök ok.

fatima: aztán remélem nincs harag ;) tudod, mi nem sértődünk meg :) :)
kerekpocak

Zsófi my darling! :wink:
Visszaolvastam, amit írtam és semmi gázat nem találok benne! Nem Samuról, Liziről és Farkasról írtam, hanem az egyik ismerősöm kislányáról, aki tényleg gázul nézett ki. Nem duci volt, ahogy írtam, hanem torz. De tényleg! Fel volt püffedve!!! Ő tápis baba volt és látszott rajta, hogy szétcsattan a sok kajától.
Nem tudom Samu mekkora volt 6 hósan hosszra a 9 kg-ja mellett, de ez a baba nagyon kicsi is volt hosszra, így hát sokkal feltűnőbb volt a súlya!!! Ráadásul már abban sem vagyok biztos, hogy csak 9 kg volt. Lehet, hogy több volt! :roll: Na mindegy! Nem magyarázkodok! Nem akartam senkit se bántani azzal, hogy vaskosabb a babája! Engem meg azzal nem lehet megbántani, ha azt mondják Tarekra, hogy gebe. AZ! ÉS KÉSZ! :)
Ráadásul tök igaza van Boginak és Terinek. Érthető, hogy egy nagyobb születési súlyú baba már 2 hósan 6 kg. És az is tuti, hogy le fog lassulni a gyarapodásuk egy idő után, mint ahogy Samu sem úgy gyarapszik már, mint az elején. Hozzáteszem fotók alapján egyáltalán nem nevezném Samut ducinak. De majd élőben jól megnézem magamnak! :wink: :wink: :wink:

Amúgy köszi a figyelmeztetést! :) Tolerant leszek! Még ennél is jobban! :lol: :wink: :lol:

fatima

Fatima: várom a privit, jó lenne beszélni néha valakivel aki hasonló cipőben jár, mint mi. Én sem tudom, hogy is kéne alakítani a kajcsizást.

Nelly

Kép
breeki

tudom én h nem akartál senkit bántani. azért is írtam, h egyébként is mi nem sértődünk meg egymásra ugye??!! :wink: :lol: :lol: :lol:

húúúúúúú teri micsoda új vonalzók!!! nagyon állat!!
kerekpocak

Teri: Nagyon tetszik az új vonalzótok. Erről az oldalról még nem is láttam sehol, így igazán egyedi is! :wink:

Fatima: Fú 3 kg plusz? Én azt mondom: De jó neked! Nekem min. 10 kg-t kell majd leadnom ha már nem szoptatok. Nem is merek elmenni a talira ilyen csini anyukák közé, én leszek a bálnamami. :lol: :lol: Igazából a hasam nem is zavarna, mert azt öltözéssel addig leplezem, de hogy tokám is van és az arcom olyan más, na az gáz nekem, ezért nem is hagyom hogy fotózzanak mostanában.

BABAKAJA TÉMA
Beninél próbáltam Univer, Humana és Kecskeméti kajákat, az nem jött be, ő csak a Hippet preferálja, abból eddig csak a karfiolos és a brokkolis nem ízlett. Én a joghurtos és túrós kaját is Hipp-eset adok, nem merek normál tejtermékeket adni még, majd 1 éves kora után. Gyümölcs duett a neve és imádja Beni, mint ahogy a Jó Éjt Papi nevű kajákat és az általam készített tejbegrízt amibe gyümölscsöt reszelek. Nyerő még a Frutapura is és természetesen a saját mixelésű kaják.

Andi: Szerintem is normális ahogy Maja eszik :wink: Éjjel hogy alszik mostanában?

BABATALI: jobb a délután nekünk is, délelőtt ebédfőzés, bevásárlás, szóval ebéd után jobb elindulni, akkor útközben tud aludni Beni, aki remélem addigra jobban fogja értékelni a nagyobb gyerektársaságot és nem fog pityeregni mint a mikulásbulin....

Kép
viky30

Tök jó hogy így pörög ma a topik! A babatali ötlet is szuper, nekünk bármelyik nap jó lenne, és tényleg inkább a du.
Az én kicsi lányom nem szereti Anya főztjét, pedig finomabb, mint az üveges. Próbálkozunk még. Mi most próbáljuk a Milupa pépet, de a HA-t, nem tudom mekkora sikeres lesz.

Viky: hogy csinálod a tejbegrízt Beninek?

Fatima: ment privi!

Nelly

Kép
breeki

Sziasztok!!!

Megtudná nekem mondani valaki hogy Janika miért nyáladzik annyira? Egy nap legalább négyszer kell lecserélnem a pólóját. :shock:
Lehet hogy lassan jönni kezd a foga? :? :shock: Vagy az még túl korai?
Mikortól várható? Válaszotokat előre is köszönöm

KépKépKép
szilvianya23

Zsófi, Viki! Köszi! Valamit kerestem a neten és egy babafalvás fórunot dott be, ott láttam ilyeneket, és gondoltam kipróbálom... :oops:

Fatima! A 3 kg az semmi! Nekem az a 13... Nem is a Viki lesz a bálnamami, hanem én. Karácsonykor is csak deréktól felfelé engedtem magam fotózni. :oops:

Viki! Engem is érdekelne hogy csinálod a tejbegrízt!

Szilvi! A nyáladzás lehet a fogzás előjele. Bármikor várható h kibújik az első. Nálunk 4 hónaposan jött az első (előtte jó sokáig nyáladzott), most már lassan a 6. jön.

Teri

KépKépKép
pruci

Kaja téma:
én anno nagyon el voltam keseredve, hogy Majám csak az üveges kaját eszi, mikor én akartam neki főzni, azt szerettem volna, ha azt eszi, amit én csinálok neki. Mégha béna szakács is vagyok. :wink: Aztán rájöttem, hogy nálunk pl az volt a baj, hogy Maja úgy szeret enni, ha nincsen egyedül. Mindig magamnak is meg kell teríteni, nekem is ennem kell. (no ez nem túl fogyókúrás, de mára már javult a helyzet) :lol: Hétvégén könnyebb, mert akkor apa is besegít.
És Maja azt is szereti, ha ugyan olyan színűt ehet, mint mi, vagy még jobb, ha látja, hogy a miénkből szedek neki.

És most már csak végszükségben adok neki üvegeset. Meghát eleinte nem is volt vele gondom, de ahogy Fatima is írta, néha eléggé bizarr ízük és illatuk van. A múltkor konkrétan olyan szaga volt a vegyeszöldséges főzelékenk, mint a kutyakajának. :oops:

Tali:
még minden változhat, de nagyon örülök, hogy sokan lelkesednek. Nem is vártam, megmondom öszintén, de most szárnyalok, olyan boldog vagyok, hogy láthatom végre előben a sok szép, gyönyörű babát, és a kedves és szintén GYÖNYÖRŰŰŰŰ mamájukat.
Ja és természetesen apukák is jöhetnek/jöjjenek!!!! Biztosan nekik is akad mit megbeszélni. :wink: :wink:

Viki, Teri, nem vagytok bálnák!!!!! Én azt hiszem, Zsófi mellett állva inkább engem hinnének terhesnek. :roll: :roll: Még mindig a terhes ruháimat hordom/tudom hordani. :oops: :oops:

Fatima: nehogy eltűnj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tessék ide is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink: :wink:

Kép

Kép
b79andi

látom most már niki után fatimát is kezdi elszipkázni a másik topik brühühühü. nem ér. :cry: :cry: :cry:
kerekpocak

Teri: nem mondod, hogy már a 6. fogatok jön?! :shock:

Nekünk az első fogunk 2,5 hónaposan jött ki, és most összesen kettő van.

Nelly

Kép
breeki

milyen másik topik?
Mi a címe Lizus blogjának?

Nelly

Kép
breeki

Teri,Fatima és mindenki aki bálnának érzi magát!!! :!: :!:

Az én férjem terhesen azt mondta nekem, amikor egy kicsit kezdtem kiborulni amiatt hogy még a bugyiaimat is kihíztam, :? hogy így kereken, hatalmas pocakkal,és nem kicsit dagadó lábakkal, na és persze a folytonos éhséggel( de tényleg mindig ettem valamit, folyton járt a szám, de persze nem a beszédtől :) ) szóval akkor azt mondta hogy a világon a legszebb nő ÉN :!: vagyok, és hogy soha nem látott még ilyen csinosnak és szépnek és ezt minden nap elmondta nekem. :) Ez nem csak üres bók volt, mert ettől én elhittem magamról, hogy tényleg így van. Imádtam terhes lenni boldog voltam kiegyensúlyozott, de szerintem azért is mert én minig is erre vágytam. :D Janikára nem egészen 4 évet kellett várnunk. :cry: A férjem most 26 éves, én pedig 23 és 5 éve vagyunk együtt. na de nem ez a lényeg. :roll:
Szóval, 14 kg híztam a terhesség alatt, és ebből igazából szerintem mind lement rólam, sőt még egy kicsit több is, pontosan nem tudom mert azóta nem álltam mérlegre. Na de a lényeg, hogy Janitól folyton azt hallom hogy ne fogyjak többet, meg hogy inkább híznom kéne. Pedig most sem vagyok vékonyka,olyan kis husos, az ő szavaival élve.Meg azt is mondta hogy annyira hálás nekem és büszke rám, és szeret azért mert kihordtam és megszültem a kisfiúnkat, hogy ő akkor is ugyanúgy szeretne, ha szülés után akár rajtam is maradt volna az összes felesleg. :lol:
Na de ezzel azt akartam csak kihozni hogy MINDENKI NAGYON CSINOS :D , és tudjátok miért? Mert az arcunkra van írva hogy gyermekünk van(hiszen boldogok vagyunk ugye, és ez látszik is rajtunk) Egy kicsit hosszú lettem és túlmagyaráztam de muszáj volt ezt leírnom :)

KépKépKép
szilvianya23

Kép
Ekkora pocakom volt a szülés előtt 1 héttel...

KépKépKép
szilvianya23

Teri és Nelly:
A tejbegrízt elég egyszerűen készítem, mert csak vízzel kell a natúr grízt összekeverni, mert már benne van a tej (babáknak való tápszer) aztán belereszelem a friss gyümit.
Itt a link, én a DM-ben szoktam venni:

http://www.hipp.hu/termekek_tejpepek.html

Ez itt nem a reklám helye, de tényleg nagyon ízlik Beninek. Tejpépeket még nem próbáltuk.

Szilvi: Szép nagy pocakod volt! Kedves a párod hogy ilyeneket mond. Az enyém sem reklamált még, de biztos vagyok benne, hogy azért jobban tetszettem neki karcsúbban. Igazából én nem érzem jól magam a bőrömben, szerettem ujjatlan pólóban járni nyáron vagy szűk felsőkben és csininek érezni magam, szóval én dolgozom majd a témán. Pocakosan oké volt a túlsúly, de most már nem szeretem a vastag karom és combom anyaság ide vagy oda! :cry:

Kép
viky30

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: