A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

SZiasztok!

Csak vicceletem az orrával kapcsolatban az életben pici édes kis pisze.

Barimami

Emlékszem!! Többször is láttalak, Anyukáddal. Tudtam.

Manó

Persze hogy bejelölhetsz!! Csak lehet, hogy nem tudom az igazi neved azért nem jelöltelek vissza. :lol:

Elizabeth

Szorítok!!!

Steffi

Gratula az éjszakához. De jó Nektek! :?

Hát a sírás témához én hozzá sem szólok, biztos nem tudnék jó tanácsot adni. Nem nagyon megy nekünk az elalvás továbbra sem. Pedig még olyan pici. A baj, hogy felveszem se jó. Így legtöbbször sírva alszik el. Biztos szépeket gondolhat rólam, még elaltatni sem tudom... :cry:

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Vica, nagyon köszi a bíztató sorokat, tegnap már sokkal jobb volt a helyzet. Sajnos úgy látom attól is függ, hogy Panninak mikor milyen napja van. Épp ezért nem is tudom igazán, hogy mi a kedvenc étel, mert lehet hogy egyik nap jóízűen eszi, másnap meg nem. Ki érti?! Viszont most visszahízta, amit múltkor „leadott”, úgyhogy megnyugodtam.

Réka, gratulálok Márkhoz és nagyon sajnálom a történteket, remélem hamar túllesztek rajta. Engem viszont érdekelne, hogy hogy bírod három kicsivel??? Én még attól is félek, hogy milyen lesz majd kettővel , persze ez még a jövő zenéje.

Györgyi, szerintem nagyon kis helyes orrocskája van Jázminnak, nagyon szép baba.
Alvás, altatás: én is osztom Jube nézeteit. Az elején valóban nem könnyű hallgatni, hogy sír a baba, de ha elég erős vagy, hamar megtanulja, hogy egyedül is el tudjon aludni. Nálunk csak délután van egy kis sirdogálás, az sosem tetszik neki, hogy aludnia kell, de este semmi probléma nincs már hónapok óta. Persze én sem hagytam soha, hogy órákig sírjon . Persze mindenki úgy csinálja, ahogy szeretné és neki jó.

Na, megyünk egyet sétálni.

Puszi Mindenkinek!!
Orsi

Ja, a sétáról jutott eszembe. Marcsi, mi olyan közel lakunk egymáshoz, nem lenne kedved valamikor egy közös sétára?? Bár nem tudom ti mikor szoktatok menni. Na, ha gondolod...
:)

KépKép
osori

Bocsánat, most látom csak, hogy kétszer küldtem el. :oops:

KépKép
osori

Sziasztok

Na szóval nem sikerült a szemészet, mert az SZTK-ba hiába van beutalóm, időpontot kellett egyezetetni, és csak 16.ra adta, fél 11-re....ez van.. :(

Pusy mindenkinek!

Kép
elizabeth25

Elizabeth!
Sajnállak, most tovább izgulsz majd...

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Ildi!
Látom az altatás téma nálatok is aktuális. Amikor Martint beszoktattuk én úgy csináltam, hogy vagy elaludt a vállamon és úgy varázsoltam be, aztán már olyan is volt, hogy nyugiba volt, leragadt majd a szeme, beraktuk simogattuk a pociját és már aludt is. Sajnos újabban küzdök vele.
Bár most beszéltem a szomszéd csajszival és ő neki azt modta a védőnő, hogy vannak babák, akiknek a sírós módszert több kárt okoz így náluk nem érdemes alkalmazni. Ők egyébként még azt csinálták, hogy odatették a kiságyat az ágyuk mellé, leszerelték a kiságy rácsát és most így vannak. Egész jól műkődik nekik.

Györgyi!
Kösz, de szerintem véletlen volt. Kiváncsi leszek ma hogy lesz... Most is álmosodik és inkább itt kiabál! Hihetetlen kiscsávó! Nem igazán értem. Biztos nem gondol rólad semmi rosszat Jázmin! Ne érezd ezt! Kezdők vagyunk majd belejövünk :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

:) Örülök, hogy reagáltatok! Köszönöm. Vannak kicsit érzékeny napjaim Nekem is! Azért jól esett ám, hogy írtatok, és tudom, hogy olvastok. Csak hát. …..

Jube,
Aranyos vagy! Köszike

Steffi.
:wink:

Lilluska,
Neked is ezer puszi :wink:

Mindenkinek puszi

Elizabeth,
Sajnálom, pedig szorítottunk! Ne légy szomorú! Akkor még jobban szorítunk, és biztos minden rendben lesz!

Steffi,
Martin nem csak szép, hanem még együttérző baba is, vigyáz a szülei egészségére! Nagyon édes, és gratula a végig aludt éjszakához. Legalább Ti is pihiztetek!

Masni,
Hát biztos, de hát tudod, akkor lesz biztos ha már túl vagyunk rajta, mert ha a Baba másként dönt, akkor már lehet hogy nincs is idő rá. De az előzmények és a mostani vérkép alapján nem akarnak a dokik sem és mi sem kockáztatni! Vigyázni kell, így már úgy készülünk, hogy az lesz, majd két hét múlva menni is kell aneszteshez is, meg vért is vesznek, hogy kérjenek nekem. Szóval erre készülünk!

Jajj szegénykém! Tök megértelek, állj is a sarkadra és mond meg nekik! Úgy nem szeretem az ilyen nőket! Fújjjj…… Szorítok! Mikor mész a főnökhöz?
Azért örülök, hogy tegnap jó is történt, mert kikapcsolódtál! Nagyon helyes!!!

Eni,
Örülök, hogy jó lett a ctg-d :lol: de hát milyen is lett volna :wink:
Anyóson meg most ne izgasd magad, most nem számít Ő mit csinál, csak Ti vagytok a fontosak, a Baba meg TE!

Puszi

Ancsa

ancsaboszi

Ildi! Járókába szoktatással kapcsolatban azt tudom mondani, hogy amikor beleteszed maradj ott vele és játszatok együtt. Keltsd fel a figyelmét a játékaival és amikor rácuppan akkor hagyd ott és amikor már unja akkor ne vedd fel, hanem változtass testhelyzetet, fordítsd az oldalára, a hasára....és azért nyugodtan hagyhatod nyöszögni is.

Györgyi! Ne rágd magad folyton a sírásán, ha elalszik akkor nincs baj. És próbálj meg nyugodt maradni akkor is ha sír, mert eszméletlen hogy megérzik a babák az anyjuk érzéseit...tudom nagyon nehéz és egyszerű így leírva...

Orsi! Persze, hogy sétálhatnánk együtt. De Ti hol is laktok? Egyébként mi általában délután szoktunk kimenni, pontos időpont nincs, így tudunk alkalmazkodni.
marcsim

Ildi,
köszi a jelölést, már jelöllek is vissza!
Ez az altatás téma úgy tűnik mindenkinél aktuális. Én is úgy altatom Mátét,. hogy a vállamra teszem, simizem a hátát, aztán mikor már ragad le a szeme, be az ágyikóba. Álmosan a 10 perc sírás meg kötelező elem. Nem értem miért.

Ancsa,
Sándor nagyon alapos, biztos azért mondja a császárt. Aztán ha ott lesztek és van lehetőség a természetes szülésre, biztos támogatni fogja! Inkább készüljetek fel és ne legyen rá szükség!
Kedden megyek a főnökömhöz, nagyon izgulok, mert nem vagyok egy beszólós típus - nem úgy mint életem párja, ő szerintem már menne is kiosztani a kis kolléganőt. Azért érint rosszul a sztori, mert az előző munkahelyemről is azért jöttem el 9 év elteltével, mert a főnök kis barátnője kiszorított. Úgy látszik a sarkamra kell állnom, mert az élet megint ilyen szituba sodort!

Györgyi,
kitartás, nemsokára vége lesz a sírós időszaknak!
masni

Sziasztok!

Ancsa,
Örülök hogy csak egy rossz pillanatodban írtad ezt. :wink:
Az utolsó közgáz szigorlatomra készülők és ha sikerül akkor már csak a szakdoga és az államvizsga van hátra. Már alig várom, de eléggé bevagyok sza..va! :cry:

Altatás téma: hát nálunk ez úgy néz ki, hogy cicin alszik el és utána teszem be a kiságyba! Bár ma délelőtt a francia ágyunkon aludt és majdnem 2 órát! :lol: :lol: Tök jó! Este is így megy csak akkor előbb megeszi a tejpépet és aztán cici, utána beájul és már megy is a kiságyba! Tudom hogy ez is rossz, mert ha nincs cici akkor bömbi van és így ott kell lennem minden lefektetéskor. Erőt veszek magamon, látván benneteket hogy milyen aktívak vagytok, és ma este megpróbálom, hogy a vacsi után nincs cici csak a kiságy! Majd beszámolók az eredményről! Délelőtt és délután ez nem játszik be, mert akkor ha beteszem az ágyba akkor csak játszik!!! :D

Steffi,
Hát igen, irigyke vagyok az éjszakára!! Remélem a mai is ilyen lesz!!!!!!!

Masni,
Kolleganő miatt :cry: :cry: :evil: :evil:

Jube,
Gratula a stagnáláshoz!

Orsi,
Még annyi, hogy én lassan kezdem kitapasztalni hogy mi az amit nem eszik meg Réka. Rájöttem hogy utálja a brokkoli főzeléket bármi legyen hozzá a feltét! Gratula a visszahízáshoz!

Elizabeth,
:cry: :cry:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Sziasztok!
Ancsa
Mit mondjak én engem általában a kutya sem hiányol, de meg is tudom érteni, mert jó ha kutyafuttába végig tudom olvasni a hozzászólásaitokat és mire a végére érek sokszor már válaszolni már nincs időm, vagy ha lenne akkor nem tudom ki írta az adott problámát, akkor visszakeresni...stb. Addig tuti vmelyik gyerek már bejelez :D . Úgyhogy semmi gond, én csak úgy írogatok, hogy ezzel is színesebbé tegyem a napom :wink: , és legyen okom bekapcsolni a gépet.

Jaj lányok beszéltem Durcával, hát ne tudjátok meg...
Azok az állapotok, amiket elmesélt... Bár nem kaptam felhatalmazást, hogy bármit is mondjak (igaz, hogy szóba sem került), de remélem azért nem fog megharagudni. Hát nem hiszem, hogy mostanában lesz ereje írni róla. Iszonyat, hogy milyen emberek vannak és ugye ezek javarészt NŐK (ápolónők, dokinők), tehát vannak, lesznek gyerekeik!!! Persze én megértem, hogy nem vehetik fel a másik ember problémáját, mert hát abba ők is belerokkanának, de azért EMBERSÉGET tanusíthatnának.
Csak röviden, amiket megemlítet:
2 ápolónő van, aki segít nekik komolyan, segít, hogy probálja meg cicire tenni, vagy kanállal etetni, vagy hogy egyáltalán megfoghassa. A többi benyomja a szondát, ja és ami nagyon durva, az egyik doktornő közölte, hogy nem gond a szonda, mert legalább tágul a gyomra és többet tud enni. DE HÁT KÖNYÖRGÖM NEM EGY VÁGÁSRA HÍZLALT LIBÁRÓL BESZÉLÜNK, AMIT TÖMNI KELL, HANEM EGY PICI BABÁRÓL!!! Komolyan az ilyet felkötném!
A másik ápolónő nem segít megfogni, sőt még fel is hívja a figyelmet, ha rosszul fogja meg és kiesik a kanül a gyerek fejéből, akkor újra kell szúrni, és hát ugye azt a kedves anyuka nem akarja??? Persze, hogy nem úgyhogy szegény Durca nem is próbálkozik tovább.
Borókának a nyelve alatti nyálkivezető elzáródott, nyálköve lett, amit most megszondáztak, de az is műteni kell majd.
Keveset eszik a gyerek, Durca szerint sztrájkol, elege van.
Szóval lányok nagyon nagy a gáz.
Nem értem, hogy ilyen kicsi embernek miért kell ennyit szenvedni??? Kinek és mit ártott Ő? Tudom, hogy ez az Isten kérdése volt már téma, de hát ha lenne, akkor nem hiszem el, hogy ilyet megengedne. Persze tegye próbára az embert, de így???

Bocs, kicsit hosszú voltam, de örülök, hogy legalább Veletek megoszthattam, egy napig örlődtem magamban.

Monacs

Kép
Kép
monacs

Masni, viszonylag hamar (azt hiszem, a 20. hét környékén) azért jöttem el én is táppénzre, mert borzadály volt "odabenn". Láss csodát, mindenféle apróbb vérezgetés, görcsölés megszűnt itthon. Szóval értem és érzem, mit jelent neked ez a munkahelyi dolog. Utálom az ilyen...hm...publikus fórum...khm...nőciket... :evil:

Ancsa, fel a fejjel! Minden jól fog alakulni, meglátod, nemsokára együtt tologatjuk a folyosón a babákat. :wink:

Steffi, Marcsi, Vica, Györgyi, Ildi (ki is még?) sajna altatás témához nem tudok hozzászólni, de tényleg tanulok tőletek... tudom, nem vigasz. :roll: :oops:

Lizzy, nyugi, még semmi nincs eldöntve! :shock:
vbea

Monacs!
Ez rosszul esik! Én mindig hiányollak! :(

Te jó ég! Szegény Durciék!!! :cry: Szerintem nincs igazság a Földön és soha nem is lesz! :cry: Most tényleg sírok!!!

Vica!
Ne irigyelj, mert szerintem véletlen volt! Vagy tényleg érezte, hogy ma éjjel hagynia kell aludni, különben nem bírom tovább!
Te is így csinálod, cicivel? Jujj, de jó! Már bocs, :oops: , de engem ez megnyugtat. Bár ma este én is kemény leszek, mert ma korán lesz fürdés, úgyhogy szopi, büfi, játék aztán csicsika! Majd én is beszámolok!

Eni!
Én a 32. hétig dolgoztam, és előtte állandó emésztési gondjaim voltak, nem ettem, ittam rendesen érdekes itthon már nem volt ilyen gondom! Az én fönöknöm májusban szült és helyette egy hülye libát kaptunk, de mondjuk én nem hagytam magam és megvédtem magam és a többieket, nem is nagyon mert cicizni velem! Aztán mikor itt voltak látogatóban, volt pofája megkérdezni, hogy nem hiányzik a bennti élet?! Mondtam neki, hogy nézz már körül! Idióta...
Altatásról meg annyit, hogy örülök, ha tanulsz, és hidd el olyan nehéz! Nem akarlak stresszelni, lehet neked egy alvógép lesz Beni, de én nagyon szenvedek vele...
Bár most elégedett vagyok, mert az éjjelt végigaludta és elmondanám dicsekvésképp, hogy most is alszik a KISÁGYBAN!!! :lol: :lol: :lol:
Betettem, dumáltam neki, simogattam a fejét, szól a Baba zene2. és kész! Beájult! Ügy örülök!!!!!!! :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Gabi, Tünde?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

:( :( :( Monacs! Ez nem jó. De nem szabad így megközelíteni a dolgokat. Biztos vagyok benne, hogy ez nem olyasmi, hogy akkor Durcáék ezzel vannak büntetve. Miért? Kinek ártottak? Persze filózni lehet(ne) azon még sokáig, miért alakulnak így a dolgok, de nem hiszem, hogy egyszerű halandóknak ebbe van beleszólási joguk. Mégis hiszem, hogy rendbe fognak jönni... :idea:
vbea

Monacs!
Ez nem duma, de ha hiszed, ha nem pont ma gondoltam Rád!
Mivel én is ritkábban jövök, így ma próbálkoztam a visszaolvasással és közben filóztam, hogy kinek a nevével nem találkoztam, így jutottál eszembe.
Egyébként Boróka szenvedéseivel kapcsolatban én tettem fel szóról-szóra ezeket a kérdéseket korábban. Mit vétett az a csöppség, hogy ennyit kelljen szenvednie??? De most már azt mondom, kérem, hogy ha létezik a jó Isten az égben, akkor a továbbiakban segítse őket, az egész családot!!!!!!! Durcának mondd meg, hogy továbbra is velük vagyunk és ahogy látom nincs olyan nap, hogy valaki rájuk ne kérdezne.

Kép
ildi35

Sziasztok!
Vbea
Én sem úgy értettem, hogy büntetve vannak, csakhát ... na, mindegy.

Steffikém, igen tudom, köztünk azért van egy "különleges" kapocs is: Sipi :wink: :D !

Ildi35
Hát igen én igyekszem sűrűn elolvasni a "társalgást" de hát olyan termékeny a banda, hogy mire az ember a végére ér, már szinte azt sem tudja mit olvasott az elején, de legalábbis, hogy kitől :oops: , mert ugye azért szerencsére már jó sokan is vagyunk. Mindig gondolok rá persze, hogy jegyzetelek közben, csakhát...

Teszek fel pár képet:

Kép Kép

Na, melyik az igazi?
Kép

Kép
Kép
monacs

Monacs,
Azért ez nem igaz! Dóri végül hányszor alszik? Sikerült átállni 2 alvásra vagy maradt a 3-om?
Annyira sajnálom Durcáékat!! Mi jön még? Miért nem lehetnek már végre Ők is boldogok? Durca hogy viseli?

Masni,
Nálam még rosszabb a helyzet. Karácsony előtt volt a nagy leépítés és persze a régiek közül a fél társaságot elküldték. Erre most kiderült hogy a főnököm is dobbant. Nagyon szomorú vagyok!!!! Annyira imádtam vele dolgozni, tök jó volt az összhang. Mire én visszamegyek szinte senki nem lesz ott a régiek közül.

Steffi,
Te mikor fekteted le Martint? Én már arra is gondoltam, hogy Réka azért kell olyan sokszor fel éjjel mert már 7-kor durmol. Ma megpróbálom később letenni, hátha akkor nem kell olyan sűrűn. Csak este 7-re már teljesen kifárasztja magát és ilyenkor már csak sírás van.

Lányok,
Most vettem észre hogy Rékának nem az elöl a felső két foga bújt ki, hanem az elsők közül csak az egyik majd mellette van egy lyuk és még a mellette lévő. Remélem érthető. Szerintetek? Bár látom hogy a kettő között is ott van a fog és már az ínye is egy kicsit megrepedt, de ez normális hogy így bújik ki?????? Úgyhogy jön az 5. fogunk is!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Igaz hogy Réka iszonyatosan nyűgös.

vica10

Monacs,
Tök jók a képek! Dani hiányzik róla!! :D

vica10

Sziasztok!!!

A család fele alszik, a másik meg vergődik, de legalább a saját ágyában, addig sem a nyakamon vannak.
Durcáék melyik kórházban vannak????
Mi a Sote 1-en a PIC-en voltunk, azaz a gyerek intenzíven és egy szavam sem lehet. olyan tündér-kedves-aranyos volt mindneki. Tele fiatal-csinos-mosolygos dokinénikkel, apukákat nem szabad odaengedni. Kapásból volt 4 frissen végzett orvoslány, akik úgy néztek ki mintha most jöttek volna valami szépségversenyről és még okosak is és nagyon lelkesek. Persze mellettük ott voltak a tapasztaltfőorvos nagypapák, szintén csupa szívvel-lélekkel. A nővérek detto ugyanilyen édesek voltak.
Sajnos beteg gyerekkel az ember nehezebben ugrál, így még az asztalt sem boríthatja rájuk. Nagyon randa dolog ezzel visszaélni, tudnám, hogy az ilyen minek választja ezt a hivatást.
Tényleg nem tudnak valamit csinálni??? Nem lehet Borót átvitetni valahova??

Ancsa, éreztem én, hogy nem esett le a helyzet. Persze hogy nem haragszom. elég kutyafuttában találkoztunk, épp akkor vitték le Márkot a mentősök.
ma voltunk kontrollon, a tejem rendben és Márk is oké. Már túllépte a születési súlyát, persze tápszerrel ez nem olyan nehéz, de akkor is örülünk neki.

Megyek mert a látszólagos rend felborulni látszik odabent.
Továbbra is megy a drukk Durcáéknak, tényleg nagyon szoríok nekik, hogy minél hamarabb elhagyhassák a kórházat!!!

Réka
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 10:52-kor.
Vendég

Sziasztok Lányok!!

Annyit írtok, hogy képtelen vagyok visszaolvasni!

Cincin!
Gratula a Törpéhez! Sajnálom, hogy így alakultak a dolgok, alényeg, hogy mopostmár otthon vagytok, és nincs nagyobb baj!

Vica!
Tegnap is voltam vizsgázni! Semmit nem tudtam, de írásbeli volt, és kiment a tanár 20 percre, szóval csoportmunkában megírtuk! :D

Lucának jönnek a fogacskák! Szóval az éjszakák sem valami klasszak! Nekóünkk az alsó középső kettő van úton! Nektek meg gratula a sok fogacskához már! :)

Ma meg Esztivel találkoztunk!! Olyan jó volt! A két Apa is egész jól elbeszélgetett! Én meg nagyon örültem, hogy végre mi is tudtunk Esztivel dumcsizni egy kicsit. Láthatóan a két csaj is szimpi volt egymásnak! :D
Kép nem készült, itthobn felejtettem a gépet! :oops:

Finishelők, kitartás!!

Babák gyönyörűek!!

Puszi mindenkinek!
Dóri

Kép
nagydora

Mélyen elszomorít amit Durcáról ill. a kórházról íert Monacs! Minek mennek az ilyenek ápolónak? Már a szó jelentése is jelzi, hogy miről szól az a munka, ők meg úgy vislekednek mint valami gyárban?
Lányok, menjünk be és jól osszuk ki őket!

Monacs,
ha beszélsz Durcával, mondd meg neki kérlek, hogy ne hagyja magát, szépen fogja csak meg a kislányát, neki anya kezében a legjobb! És ha kell támogatás, megyünk!!!
(szerintem ha este ezt elmesélem a páromnak, ő is azt fogja mondani hogy egy szó és megy aztán elrendezi a nővérkéket. Őt aztán nem állítja meg semmi ha gyerekről van szó.)

Vbea,
én hülye az utolsó percig dolgoztam, mert az ügyfelek meg a tréningek, meg... már bánom. Mindenkinek azt tanácsolom, hogy a 30. hét környékén maradjon szépen otthon és a babájára figyeljen.
masni

Steffi,
te aztán jó határozott vagy, gratulálok érte :-)

Vica,
nálunk is alszik Máté már 7kor, képtelenség tovább ébren tartani, mert akkor csak a hiszti van.

A SOTE 1.ről én is jókat hallottam! El is gondolkoztam, hogy ha majd babát várok akkor átvándorolok oda. Egy koraszüléssel a hátam mögött talán megnyugtatóbb
masni

Sziasztok lányok!

Köszönöm mindenkinek, hogy válaszolt.
Nos a dokim a Hegedűs. Ő azt mondta, hogy jó lenne ha még egy hetet bent maradna, pihenésre intett.
A baj az, hogy nem tudok nyugton maradni. :?
A jósló fájások már 3-4 hete tartanak és főlleg éjszaka.
Napközben még elvagyok, de sokat vagyok ébren éjszaka.

Volt valakinek apás szülése?
Mert a férjem ragaszkodik hozzá, hogy velem bent legyen.
Jövö hét kedden kell vissza mennem a dokihoz és akkor kiderül, hogy be kell-e feküdnöm vagy sem.
V
Kép
valentina

Valentina

Nekem apás szülés volt és egy biztos, nem bírtam volna nélküle végigcsinálni, úgyhogy csak jókat tudok mondani róla. Hatalmas élmény lesz nektek. Persze, ha te nem szeretnéd hogy ott legyen, akkor állj a sarkadra és ne legyen ott.!

Szegény Durca!!! Hihetetlen állapotok vannak. :(

Kép
gyorgyi33

Sajnos több kórházban jellemző ez a negatív hozzáállás. Tudom, hogy az egészségügyben nincsenek megfizetve az ott dolgozók, de ez nem lehet mentség az embertelen viselkedésre! A fiamat 6 éves korában lágyéksérvvel műtötték a Tűzoltó utcai Klinikán. Azt a pénzt amit az orvosnak akartunk adni, végül mind a betegszállító fiúnak adtuk....... azt hiszen ezzel mindent el is mondtam.

Kép
ildi35

Sajnos több kórházban jellemző ez a negatív hozzáállás. Tudom, hogy az egészségügyben nincsenek megfizetve az ott dolgozók, de ez nem lehet mentség az embertelen viselkedésre! A fiamat 6 éves korában lágyéksérvvel műtötték a Tűzoltó utcai Klinikán. Azt a pénzt amit az orvosnak akartunk adni, végül mind a betegszállító fiúnak adtuk....... azt hiszen ezzel mindent el is mondtam.

Kép
ildi35

De béna vagyok, kétszer küldtem el.

Kép
ildi35

Helló Lányok,
tiszta nyűg vagyok ma. Remélem nem Szanditól kapom el a nyavalyát .. Úgy nyom a fejem, mintha satuba szorítanák.

Hihetetlen komolyan mondom, hogy ilyen szívtelen emberek minek dolgoznak gyerekekkel. Ezt egyszerűen képtelen vagyok megérteni. Én is csak azt mondanám, drága DURCA - ne hagyd magad és a kislányodat, tedd azt amit jónak látsz. Annak a kis csöppségnek a te kardoban van a legjobb helye.

Györgyi: - láttalak a kéthetes újságban :P :lol:

Bocsi, hogy a többiekre nem reagálok, de csak átfutottam a mai termést és már megyek is.....

Heni

Kép

Kép
cancan

Nagyon elszomorít,hogy Durcáéknak ilyeneken kell átmenni.
Én nem tudom hogy néznek tükörbe az ilyen ápolónőnek nevezett nőcik!
Szegény kis Borókának nics elég baja,még a nővérek is "bántják".
Durca!! Továbbra is szorítunk Nektek,és sokat gondolok Rátok! És NE hagyd magad!!!!!

Györgyi!
Bocsi,de olyan jót mosolyogtam,mikor azt olvastam,hogy most mit gondolhat rólad Jázmin,mert még altatni sem tudod.TÉGED SZERET A VILÁGON A LEGES-LEGJOBBAN :!:És hidd el,hogy érzi mennyire igyekszel és mennyire szeretitek.Majd szépen belejössz Te is és összeszoktok Jázminnal.Lehet hogy pont azért nem megy olyan simán az elalvás,mert még olyan picike.Próbáld nem stresszelni magad,mert az nagyon rá tud ragadni a picikre és attól ők is nyugtalánná válnak.
És köszi,akkor bejelöllek,a hivatalos nevem :Závodny Eszter

Jube!
Nem alátszat csal. :lol: Rebeka még nem nagyon tud ülni,mármint egyedül.Csak pár pillanatig tudja magát tartani,igaz akkor nagyon büszke magára! :lol: És nagyon igyekszik!
Azt nem tudom hány cent lehet,nem mértem mostanság :oops: ,de majd megpróbálom.
Nekem nem tűnik nagyobbnak mint Panni.Szerintem csak a kép csalóka!

Bizony bizony,mi ma Dóriékkal "lógtunk"! :lol:
Én is úgy állapítottam meg,hogy a csajok nagyon szimpinek tartották egymást,amit meg tudok érteni. :wink:
Persze annyi eszünk nem volt,hogy vigyük a fényképezőgépet :cry:

Lányok,én is vagyok az iwiw-en,ha gondoljátok bejelölhettek!
:wink:

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Valentina!
Nekem mind a három szülés papás szülés volt.Azt hiszem ezzel mindent elmondtam! :wink:

Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Sziasztok!
Vica
Hát tegnap bepróbálkoztam a kétszeri alvással, hát ha azt írom, hogy teljes katasztrófa volt az este, akkor még lájtosan is fogalmaztam :D . Úgyhogy marad a régi rendszer egyenlőre.

Valentina
Szerintem manapság ritka, aki nem apás szülést választ, ha megteheti. Nálunk is mind a kettő az volt, bár a kitolásnál apa kikéredzkedett. :)

Cancan
Ez a fránya vírus szép lassan minket is becserkész. Már csak én vagyok talpon e vidéken :wink: .

Mano4
Szerintem mi már bejelőltük egymást, de mindjárt rákukkantok. Ha nem akkor nyomok egyett.

Nagydora
Hát az ilyen vizsgákat én is csípem, ja és az ilyen tanárokat :wink: .

Monacs

Kép
Kép
monacs

Sziasztok!
Valentina! Nekem is Hegedűs a dokim, vigyázni fog rád, de te is magadra! :)
Nekünk apás szülés lett volna, de császár lett, úgyhogy apa kapta meg a bébit.
Bocsi lányok, rtohanok tovább, vvizsgáztam ma, de Steffi, köszi, hogy hiányoltál :wink:
Tünde

mtunde

Nálunk is apás szülés volt mind a kettő.
Bár most Beninél a kitolási szakaszban ÉN küldtem ki a férjem. -nem szeretem ha szenvedni lát - nem is bírja ezeket a dolgokat - így nekem is és neki is jobb volt. így nem vele voltam elfoglalva, hanem maximálisan magamra figyeltem és követtem Vida doki vezénylését....

Heni

Kép

Kép
cancan

Lilluska,
Igazából nem baj hogy cicin alszik csak hát....

És persze nem sikerült később fürdetnem és az altatás sem sikerült, 7-kor fürdés és cicin alvás volt!!

Steffi,
Neked sikerült???

Dóri,
Szeretnék én is ilyen vizsgát! Csak egy baj van, hogy ez szóbeli de remélem hogy nem nagyon fognak cseszegetni, bár karácsony előtt az egyik barinőm volt és 25-ből 23-at kivágtak. :evil: :evil: Jó kilátások!!

Eszti, Dóri
Hát ez szép!! Minket meg kihagytok??!!! :D :D És még képeket sem csináltatok!!! :( Azért megbocsátok nektek! :wink: :wink:

Valentina,
Én is Hegedűsnél szültem és hogyha azt mondja hogy pihenj akkor tedd azt. Sajna én nem tettem ezt amikor mondta, és a 7. hónap elején elkezdtem vizesedni, olyan voltam mint az elefánt. (+ 20 kg, 1 hónap alatt jött 8 kg) Aztán mikor legközelebb talcsiztunk meglátta a lábam akkor azt mondta, hogy szépen köszönjek el a munkatársaimtól és maradjak otthon, ha nem teszem akkor befektet. Érdekes, ahogy otthon maradtam, rögtön szebb lett a lábam és már nem vizesedtem annyira. Szerintem inkább tegyél mindent félre és szépen pihenj! Ne pörögj nem tesz jót! És persze beszélgess Viktor babához hogy legalább még 1 hétig maradjon bent aztán pikk pakk csak azt veszed észre, hogy azon könyörögsz hogy bújjon ki!!
A férjem végig bent volt a szülés alatt. Nagyon nagy segítség volt számomra és most is azt mondom, hogy nem vagyok biztos abban hogy ilyen fegyelmezetten és gyorsan végig tudtam volna csinálni nélküle! (a kitolási szakasz 6 perc volt!! :D :D ) Én csak ajánlani tudom, hogy menjen be. Szerintem az apukáknak is ez egy csodálatos érzés, ahogy látják megszületni a gyereküket. Legalábbis az én férjemnek az volt és ott sírt mikor kibújt Réka baba. :D Te nem szeretnéd hogy ott legyen veled? Választottál szülésznőt?

Monacs,
sajnálom, hogy nem jött be az alvás, de szerintem Dórinak is lassan kialakul hogy mikor és mennyit akar aludni!!

vica10

Sziasztok!

Azaz igazság attól félek, hogy majd a férjemet kell fellocsólni szülésnél.
Szeretném ha bent lenne, nagyon is. :lol:
Még nem választottam szülésznőt, pedig már illő lett volna.
Kiszemeltem magamnak hármat is és nem tudok választani közüllük. De keddig csak sikerül választanom. :oops:

Köszi mindenkinek, hogy válaszoltatok. Holnap jövök.
Jó éjt
V
Kép
valentina

Valentina, még akkor is, ha esetleg fel kell locsolni a férjed, hidd el, megéri neki, hogy ezt az élményt ne hagyja ki!!! Ez egy csoda....nem jól írom, ez A csoda! Én nem tudtam volna a férjem nélkül úgy végigcsinálni, és most sem megyek egyedül, de neki is teljesen természetes, hogy bent volt, és most is jönni fog, ez nem kérdés.
Szerintem ez ugyanolyan közös csodaélmény kell, hogy legyen, mint maga a fogantatás. Ne hagyjátok ki!

:oops: bocs, hogy csak ennyit írtam most, de még nem fürdettem meg Zsombit :oops: , úgyhogy "rohanok" tovább.

Mindenkinek teliholdmentes éjszakát!!!!

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Sziasztok!

Nem semmi ez a mai termés! :shock: Alig bírtam visszaolvasni!

Durca! Nagyon drukkolok nektek, ne add fel, küzdj meg a nem oda való nővérekkel!

Alvás: Léna is este cicin alszik el, de ha aztán felébred az ágyban, akkor általában visszaalszik. Viszont az írásaitok hatására holnaptól én is megpróbálom megtanítani, hogy napközben az ágyában aludjon el. Majd beszámolok, milyen sikerrel..

Viszont a hízása most lelassult. 6,5 kg, úgyhogy nem aggódom, de eddig hetente 2-300 grammot hízott, most az elmúlt 2 hétben csak 120-at illetve 150-et, és most kedd óta, azaz 3 nap alatt csak 20-at. :? Szerintetek kezdjek el aggódni??? Azt terveztük, hogy holnap visszavisszük a mérleget, mert csak kölcsönöztük, de kezdem meggondolni magam... Hétfőn megyünk a dokihoz, 4 hós oltásra, majd mondom neki is.

Valentina! Nálunk is apás szülés volt, és én nagyon örülök neki, meg szerintem a párom is! Én nem bírtam volna nélküle végigcsinálni! Szerintem a legtöbb férfi jobban bírja, mint előre gondolná.

Mi holnap megyünk először úszni, már nagyon kiváncsi vagyok, majd beszámolok, hogy milyen volt!

Jóéjt mindenkinek!

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Marcsi, mi Békáson lakunk, a hegy felőli oldalon, a lakótelepen. Mi viszont délelőtt szoktunk sétálni :(, 11 és 13 óra között. 1-kor ebéd aztán ½ 3 -3 körül szoktam letenni aludni, 4 körül uzsi. 5 után meg már a férjem jön haza. Azért össze tudjuk hozni valamikor? Olyan jó lenne, ha már ilyen közel lakunk egymáshoz.

Lányok, áruljátok már el a titkot, hogy ti hogy tudtok ennyit irogatni napközben??? Biztos én csinálok valamit rosszul, de nekem alig van időm, hogy a gép elé üljek. Mi lesz később, ha esetleg tesó is lesz?!

Valentina, én is csak azt tudom mondani, mint a többiek az apás szüléssel kapcs. Nekem iszonyú nagy segítség volt a férjem végig. A kitolási szakaszban én nagyon sokat állva nyomtam, és végig tartott. Majdnem annyit szenvedett, mint én :D , mondjuk nem csodállom, azt a súlyt tartani.

Na, most már én is megyek aludni.

Sziasztok!

KépKép
osori

Vica!
Mi úgy csináljuk, hogy apa megfürdeti 7-kor utána, pelenkázás, öltöztetés, és már jelzi is, hogy álmos vagy éhes. Akkor megszoptatom, büfi aztán vagy elalszik cicin, vagy nem, ha nem akkor a vállamon altatom és akkor 15perc és kész. Akkor teszem be a kiságyba, de ilyenkor ált-ban még felébred egy kicsikét, aztán visszaaltatom és ezt így játszuk fél 9-ig akkor megint be a kiságyba és legkésőbb 9-kor alszik, de én ott vagyok vele és simizem a hasiját meg figyelem.
Persze próbálkoztam a kiságyba tevéssel.. Hát nem jött be. 6-tól aludt 7-ig, megszoptattam, szopi, büfi, kis játék, betettem a kiságyba, dehát nem jött be. Viszont most alszik, remélem még egy darabig aludni is fog. Ez van.

Valentina!
ugyan az én férjem lemaradt a vajudásról, mert én balga nem vettem észre, hogy már beindult így szegény a kitolási szakra ért be, de azalatt végig fogta a kezem, biztatott, erőt adott! Én sem tudtam volna végigcsinálni és hát nem kérdés, hogy a következő gyerek(ek)nél is ott lesz! Ja és mikor megszületett Martin Ő is megkönnyezte! És utána mindenkinek azt mesélte, hogy én egy hős vagyok, hogy végigcsináltam és, hogy az egész tök jó volt a terhességtől a szülésig és A-tól Z-ig végig kell csinálni! Én nem tudom mi van velem, egyfolytában sírok, tiszta zizzent vagyok :?

Masni!
Miért is vagyok határozott?! De azért kösz, mióta Martin megszületett a sarkamra álltam, volt is belőle konfliktus a férjem, szüleim és anyósomékkal szemben. De nem érdekel! Mindenki osztotta az észt én meg nem hagytam magam és megmondtam, ha nem értettem egyet, aztán meg megsértődtek, mert nem hallgattam rájuk... Most ott tartunk, hogy anyuék tiszteletben tartják a 'szabályaimat', a másik félt inkább hagyjuk, a férjem is mostmár jó irányba változik. Na mindegy. Bonyis a helyzet, de meg kell érteniük, hogy nem kislány vagyok már, hanem felnőtt nő, immár anya!

Monacs!
Na azért! :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!
Osori
Állva??? Mármint a kitolás. Úristen, hát nem vagy semmi. Le a kalappal. Egyébként nekem baromira hiányzott, hogy nem volt majrévas az ágyon. Lábaimba kapaszkodni és közben nyomni, hát ... Végén már elkaptam Sipos ruháját aztán azt tépásztam meg :oops: . A vajúdás nekem abszolúlt meg sem kottyant, de tényleg szó szerint, de kitolás az nagyon fájt (ez mind a két szülésnél így volt). Egyébként nem tudom ki hogy van vele persze többedszer szülőknél, hogy nekem a második szülés sokkal tudatosabb volt. Sokkal jobban ott voltam agyilag, jobban tudtam magamra figyelni, tudtam mi történik a testemben. Szóval az nekem egy baromi jó élmény volt, bármikor végig csinálnám újra. Mondjuk baromi szerencsés alakat vagyok ebből a szempontból, mert az első fájástól 3 óra múlva már meg is volt Dóri. De Danival sem volt több 4 óránál az egész.
Úgyhogy akik még előtte vannak, azoknak ilyen szülést kívánok Vbea, Valentina, Ancsaboszi és akiket most kifelejtek :oops: .

Jó éjt mindenkinek, gyerekek tessék szépen átaludni az éjszakát, nem bulizni, habzsi dözsi meg ilyenek, mert ejnye-bejnye.

Kép
Kép
monacs

Na, még mindig itt vagyok. :)

Most találkoztam ezzel az interneten, ismeri valaki a könyvet: http://www.5percbaba.hu/?

KépKép
osori

Hát igen, jó darabig állva nyomtam, ez a gravitáció miatt is segítség volt, aztán amikor már jól leért Panni, mentem át a szülőszékre, tudjátok az a kis alacsony sámliszerűség és ott nyomtam ki.

Na, most annyira örülök, hogy netezhetek, hogy le sem lehet lőni :D , de most már tényleg eltűntem!!!

Jó éjt Mindenkinek!!

KépKép
osori

Sziasztok!

Masni,
Hát nem tudom. Igen, igen nagyon alapos. Csak hát nagyon aggodik Ő is értünk. És szerintem nem akar kockáztatni, mert Ő azért szerintem hagyományos szülés párti, de nekünk már az elején azt mondta, hogy császár lesz! És most hogy megint gond volt, szerintem biztos. De hát majd kiderül, lehet hogy tényleg nem is lesz rá idő! 8)

Hát igen, lehet hogy az élet próbára tesz, hogy most ezt hogy oldod meg! Nagyon drukkolok, és szorítok Neked! Ne is hagyd magad! Én sem bírnám keddig! :wink:

Váltanál dokit?

Vica,
És miről írod a szakdolgozatot? Akkor már nincsen sok! Kitartás! Bár így pici babával nem lehet egyszerű!!!

Monacs,
A mi napunkat is színesebbé teszed, az enyémet tuti! :wink:

Ez borzasztó! :cry: Nagyon nagyon sajnálom, és ha beszélsz vele, mond meg neki, hogy mi mind nagyon nagyon szorítunk értük! Szegény pici lány! Miért vannak ott olyan emberek akik így bánnak vele? Borzaszó! Nagyon sok puszit küldünk nekik! És nagyon szorítunk, hogy minél hamarabb otthon legyenek és akkor minden jóra fordul!!!

Ezek a képek szuperek! Annyira szép Dóri!!! És ez az érdeklődő fejecske! Megzabizom :lol:

Steffi,
Akkor reméljük, hogy jófiú lesz, és ma is végig durmolja az éjszakát!

Réka,
Örülök, hogy a megpróbáltatások után, Ti jó helyen voltatok! És azért még vannak jó helyek!
És már szoptathatsz?
És tényleg ne haragudj! :oops: Úgy ég az arcom, ha erre gondolok, de a mentségem legyen, hogy pont szuri után voltunk és attól úgy elálmosodom. Ne haragudj! :oops: :cry:

Lilluska
Kinek van középfülgyulladása? Szegényke, attól nem sok rosszabb van! Gyógyulást!!!
És sok puszi!

Valentina,
De hát az olyan jó lehet, hogy ott van veled, és hát neki is fantasztikus élmény.
Én úgy sajnálom, hogy az én férjemnek nem lesz benne része. :cry:
Biztos minden rendben lesz a férjeddel is! :wink:

Tünde,
És hogy sikerült a vizsga? Lehet gratulálni

Zsófi,
Jó pancsolást Nektek holnapra, és várjuk a beszámolót! Kíváncsi vagyok mit fog hozzá szólni Léna! 8)

Steffi,
Most sírsz? Vagy akkor sírtál? De hát ez érthető, mert meghatott vagy, amin átmentél az olyan csodálatos, nem csoda ha megkönnyezed :)

Mindenkinek jó éjszakát!

És jó hétvégét!

Puszi

Ancsa

ancsaboszi

Elizabeth,

Akkor együtt ünneplünk, mert én pedig ma … Sok boldogságot!

Györgyi, olyan vagy, mint egy tini, a képeken! Látszik, hogy ragyogsz a kis hercegnőtől! Jázmin tündéri!

Cinicini,
Gratulálok szeretettel!
Tudod, nekem is feltűnt, hogy mindenki, köztük én is a szülésre készül, pedig ami utána jöhet az a nem semmi. A köldöksérvet nálunk az 5. napon a fürdető csecsemős nővérke vette észre, nem az orvos! De szerintem arról, hogy egyedül vannak, nem ők tehetnek, mert ez szerintem szervezési hiba. Gondolom emberhiány van, vagy létszámstop, és nem bírják beosztani őket.
Az állandó orvosnak én is örülnék.
No de most már reméljük nevelheted a kis Márk babát egészségben!

Monacs, kérlek add át Durcának, hogy továbbrais drukkolunk!

Szép estét,

Hurcia
ps. én is elfáradok mire elolvasok mindent, közben jól elbeszélgetek a géppel/Veletek és ilyen rövidre zárom..

Pl Masni, én is egy főnök és barátnője miatt jöttem el a legkedvesebb cégemtől 3éve... de a főnök elment, úgyhogy idővel remélem terem még nekem babér :-) De most babázás ezerrel.
Tarts ki, drukkolok!
H

Kép
hurcia

Steffi,
a munkahelyedre gondoltam, hogy jól megmondtad az új főnöknek :-) Egyébként egyetértek veled, nálunk is volt vita a gyereknevelés területén, én sem engedtem. Elvégre az anyja tudja a leginkább mit szeretne a gyermeke!

Ancsa,
Hidd el, Inyianyinál ugyanígy volt. Az elején közölte a doki hogy császár lesz és az utolsó pillanatig ehhez tartotta magát. (már csak azért is, mert Inyianyinak az előző baba is császárral született) aztán mikor odajutottak azt mondta, hogy próbálják meg a sima szülést, minden OK lesz. És így is történt :-)
Ettől függetlenül ha a komplikáció legkisebb jele is jelentkezik, inkább legyen császár... szerintem.
Hááát, én már a végefelé nem váltanék...

Lányok,
köszönöm a bíztató sorokat a melóval kapcsolatban! Már nem is idegeskedem rajta, odamegyek, megmondom és ha valami nem tetszik nekik, akkor sincs gond. Max. nem veszek el a kisfiamtól időt arra hogy dolgozhassak és köszönetet se kapjak érte. Apa támogat :-)

pusza, jóéjt!
masni

Jó reggelt mindenkinek!
Hát persze nem aludta végig az éjszakát,de negyed 2-ig aludt és csak 4-kor szopizott, úgyhog ez se rossz, bár én jóval 11után feküdtem le, vártam apát.

Mindenki jól van?!

Ancsa!
Durci kislánya miatt sírtam!

Masni!
Csak ügyesen! Ne hagyd magad!
És szerintem is az anyja tudja a legjobban mi kell a babájának! Elvégre én vagyok vele non-stop! Csak nem értik meg, mert ők ugye már felneveltek egy/kettő gyereket és hát igaz,hogy 30 éve volt, de tutti, hogy az a frankó! Szét tudok ezen akadni nagyon! Na mindegy.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!
Mi is élünk, sőőt.. :) Ígértem, hogy ha a Kútvölgyiben dolgozó barátom lefotózza a posztert, akkor felteszem.. szóval nem fotózta le, mert nincs digitális gépe, és nyúl ahhoz, hogy megtámadjon éppen szülésre készülőket, tehát géppel rendelkezőket.. Úgyhogy ez a projekt nem jött össze.. DE! Mára van kiírva szülése az unokahúgom.. ugye a Vidához, Úgyhogy én mindenképpen megyek géppel a közeljövőben.. remélem még ki lesz téve.. MAjd meglátom.. :D
Orsi.. Sajnálom, hogy fogytatok. Ötletem sincs, hogy mit lehetne tenni... De azért megnyugtató, hogy már nincs gond.. Egyszer elméletileg mi is fogytunk, aztán kiderült hogy csak más mérlegen lett lemérve..
Durca.. Sokat gondolok rátok. Ha lesz erőd, jelentkezz... Nehéz még az emberekkel is harcolni.. ha belegondolok, hogy az lenne a feladatuk, hogy segítsenek.. háát nem tudom..
Jube! Veletek álmodtam.. :D Hogy mit.. azt már nem tudom, de az álom az bizti.. Talizhatnánk valamikor.. csak most új munkám van.. Majd lesz időm emberek közé járni is.. :D
Ja, és Györgyi.. :D Hamar meg fogjátok ismerni egymást.. nem vagy Te rossz anya.. :D Nekem is eleinte sírt Olivér, mikor lefektettem aludni.. most már csak kiteszem az erkélyre, vagy este az ágyába, és alszik, mint egy kisangyal.. szerintem jobb ez, mint a vállon altatás.. mert a vállon nem TANUL meg aludni.. pedig az fontos.. :D Főleg, ha már 7 hós.. és éjjel felkel..
Vica! Nekünk nincs fogunk.. mondjuk szerintem nem is lesz.. :D ja, és Olivérem lesz az első tök egészséges gyerek, aki nem akar kúszni-mászni.. :D De legalább a pelenkázás nyugis.. és ott találom meg, ahova leteszem.. :D
Monacs! Csuda gyönyörű Dóra.. Nekem is kislány kéne.. nagyon.. remélem a következő az lesz.. Mi májusban már kezdhetjük a köv. babaprojektet.. Doktor bácsi ezt mondta.. :D
Mentem.. mert bepótoltam az eddigi nem létemet..
Ja, és ha nem gond beteszem a blogba a tablót, ok??
Puszi mindenkinek!

satuk

Sziasztok!

Masni,
Örülünk, hogy már pozitivan látod a munkahelyeddel kapcsolatos dolgokat! Csak így tovább, és kedden gondolunk rád! 8)

Nekünk is az előző babánkat császárral vették ki (de borzasztó ezt leírni), mert Ő akkor már nem élt :cry: , és engem is megmérgezett, HELLP syndromám volt, :cry: szóval ezért ragaszkodik a császárhoz a doki, és mivel karácsony előtt is furcsák voltak a leletek, ezért aggódik.
És most már én is beletörődtem, hogy nem tudom meg milyen az a rendes szülés. De sok,sok tényező miatt biztonságosabb a császár, most már meggyőztek, így akkor lepődnék meg, ha másként lenne.
De hát majd Hercegnő eldönti! Azért aranyos vagy, köszönöm a biztatást! 8)

Steffi,
Azt megértem. Nagyon borzasztó!!! :cry:

Szép napot Mindenkinek!

Puszi

Ancsa

ancsaboszi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: