A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok,
biztos én vagyok túl szórakozott, meg a gyerek is túl sokat ficánkolt, folyton menni akart, de nem láttam a tablót. :( :( hova lett kitéve??? annyira meg akartam pedig nézni.

egy kép, amikor apa öltöztet... gyerek még nem tud szólni, ha fordítva adnak rá valamit. :wink: Kép

Kép
Kép
Kép
manóka28

Marcsi!
Úgy látszik már a fiúk is hasonulnak :lol:
Egyébként a napunk is gáz, csak a vállamon hajlandó elaludni, ha elringatom a hintaszékben akkor is fél órákat csak! És hiszte van ezerrel! Ráadásul elfogyott a chamomilla és az öklét is tömködi rendesen! Na mindegy, meglátjuk ma hogy alakul az éjszaka.

Réka!
Hát... Ki a dokid?! Örülök, hogy már jól vagytok, nem semmi nő vagy, hogy még jut időd és erőd írni ide!

Puszi!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Györgyi,
úgy tudom félévesen áll be a szem színe tutira.
A védőnő hozzánk csak kétszer jött, azóta nem vagyok itthon mikor jönne :-) Igazi vaskalapos nőci, nem erőltetem a találkozást. Innen sokkal több segítséget kaptam, kapok mint tőle.
A cumizást ne add fel, ha nem kell neki kiköpi, ha megtetszik neki akkor meg belejön! Máténak pl. nem minden nap van cumizós kedve, de van mikor csak az nyugtatja meg.
És Máté is hason alszik csak.

Steffi,
édes kicsi Martini, mennyit nőtt az elmúlt kép óta!!! Majd mesélj mi volt a babaúszáson! Kicsit megijedtem, tényleg szoktatni kellene otthon a 32 fokos vízhez? Máté a 37 fokosat is hidegnek érzi...

WIW
juuj, lányok, én is fenn vagyok ám, Német Adrienn / Masni néven, jelölgessetek, léccilécci :-)

Gabi,
én is úgy tudom, hogy a melegvizes zuhanynál kiderül hogy jósló vagy igazi a fájás. Nyugodj meg, minden oké, be fogsz érni a kórházba is!

Cinicini,
Gratulálok és nagyon sok boldogságot, örömet kívánok a harmadik csemetéhez!

Lányok,
tegnap lehetett valami a levegőben! Máté ugyan jól aludt éjjel, na de nappal. Egész napos szolgálatban voltam, semmi sem volt jó neki. Aztán meg reggel, mikor 6kor már úton voltam a kozmetikushoz (éljenek a kisgyerekes anyukák) láttam hogy telehold van, ez lehet az ok!)
masni

Kedves Cinicini,sajnálom, ami Veletek történt, csak tőled tudom és annyit, amit írtál. Ha gondolod, szívesen írok magánba, hátha meg tudok válaszolni a kérdéseidre.
Szeretettel: Rita
r.novaky@gmail.com
nováky_rita

Cinicini

Csak most olvastam, hogy mi történt veletek, mert pont egyszerre írtunk. A lényeg hogy túl vagytok rajta, mostmár biztos könnyebb lesz.

Marcsi

Hát van amikor 5 percet, de az nem gáz, mert aztán alszik. De van amikor nem hagyja abba, olyankor jön a próbálkozás...

Na most mennem kell, mert éppen sírni kezdett. Rakom is cicire. :lol:

Kép
gyorgyi33

Cinicini,

sajnálom, ami történt. Panni is belekakilt a vízbe, 6 nappal túlhordtam, és nekem sem nézték meg egyszer sem, tiszta-e még. Amikor a szülőszobán elfolyt a víz, akkor látta Gabi, hogy tök szürke a víz, tehát régi kaki.... mi szerencsére megúsztuk a fertőzést, de ez gondolom csak szerencse.... jobbulást kívánok Nektek, és örülök, hogy emlékszel rám!

Masni,

bejelöltelek! nem csinálsz egy vonalzót a Törpidnek? Anélkül én sosem vagyok képben.... :oops:

Jube

Kép

Kép
jube

A SOTE 1-en azt mondták, hogy az egy ujjnyira nyitva lévő és felpuhult méhszájon át jutott a fertőzés a gyerekhez. A baci megfertőzte a burkot, majd a placentán keresztül a gyereket, aki emiatt kakilta össze a vizet. Mivel minden CTG-én jó volt a szívhang és ugye még túlhordásban sem voltam, így az aminoszkópia fel sem merült. Szóval a leleteim alapján nem lehetett észervenni.
Gabi szerint a burok is beitta már a kakit, amit borsópüré állagúnak minősítettek. Azaz nem egyszer-kétszer kakilt bele.
A bajom az ugynevezett protokollal van, hogy nem hívtak hozzá orvost, mert, hogy ilyen esetben nem szokás, csak ha.......
Na ez az amit nem tudok, hogy minek kell ahhoz történnie, hogy egy ygerek orvosi ellátásban részesüljön, pláne, hogy ki dönti el??? A csecsemős nővér??? Hát akkor nem irigylem, most is ott volt az én gyerekemen kivül még 15 másik, hogy tudna egy babára figyelni, amikor nem csak az a dolga.
Nekem ez már anno is szúrta a szememet, hogy éjszaka nincs gyerekorvos, de most meg pláne.
Sőt, ha jól emlékszem Durcáék is egy fertőzéssel kezdték és őket sem vitték át rögtön másik kórházba, hanem vártak. De mire????

Az esetünkben tényleg nem hibáztatható se a dokim, se a szülésznő, hiszen mindenkit váratlanul ért. ÉN a kórház rendjével nem értek egyet.

Köszi a gratulákat mindenkinek!!

Rita , szerintem itt több embert is érdekel ezzel kapcsolatos véleményed, persze engem különösen. A két végletet nem értem. Ha észerveszik ctg-én akkor kikapják és rögtön megvizsgálja gyerekorvos, de ha már jól kiázott a kakiban, akkor már mindegy alapon ráér a doki????

Réka
Vendég

Sziasztok!

Réka! Gratulálok Márkhoz, remélem hamar elfelejtitek az egészet!

Védőnő: hozzánk az elején hetente jött, mindig mondta, hogy majd telefonál előtte, persze nem tette. Így volt, hogy nem voltunk itthon... Meg, hogy épp szoptattam... Az elején nagyon nem bírtam, szerintem semmi hasznosat nem mondott, csak károgott, most már megbékéltem vele, de nem baj, hogy nem jön.

Cumi: én is cumiellenes vagyok, de azért van itthon egy. :D Néhányszor már próbáltam megnyugtatni vele, de nagyon ki volt rá akadva. Már jó ideje nem is próbálom, de szerencsére nincs rá szükség.

Mozgás: Léna is már egy ideje átfordult a hasáról a hátára, de azóta nem csinálja. Néhány napja kezdett a hátán körbeforogni, úgy hogy a feje majdnem egy helyben marad, és a lábával forog körülötte. Érthető? Már csinált így egy egész kört is! :shock:
És ma már az oldalára fordult a hátáról.

Telihold: Éjszaka Léna is felébredt egyszer (fél5-kor), de ez szerintem nem a hold miatt van, viszont tegnap szokatlanul nyűgös volt, és keveset aludt. Lehet, hogy emiatt?

Szép estét!

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Réka! Teljesen meg vagyok döbbenve! Pedig a Kútvölgyi egy jó kórháznak számít, akkor mi megy a többiben?
Nagyon sajnálom Márkot, hogy így kezdte szegénykém.
Vajon miért nem jelzi ezt az anya szervezete? Mondjuk miért nem leszünk ilyenkor rosszul, ha belekakil a vízbe?

Talán Rita tud valami magyarázatot a történtekre...!

Jube! Panni is? Ez olyan szomorú. Mázlisták vagytok, hogy nem lett nagyobb baj.

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Lányok,
sorry:
van itt Edit-ünk aki engem bejelölt az iwien????

Heni

Kép

Kép
cancan

Cinicini,
Sajnálom ami Veletek történt de a lényeg hogy túl vagytok rajta! Hogy bírod a három pici gyerekkel? A kicsik nem féltékenyek?

Egyébként a számból vetted ki a szót! Én sem értem, hogy miért nincs a gyerekorvosoknál is ügyeletes? Ne adj isten, ha olyan baba születik, amelyiknek azonnal szüksége lenne orvosi felügyeletre akkor mi van? Pláne ha szombaton születik. Akkor várjon szegény gyerek hétfőig, hogy valaki végre megnézze és ne csak a csecsemős ápolgassa? Réka szombaton született (szerencsére semmi komplikáció nem volt) és ezen én is nagyon meglepődtem, hogy az újszülött gyereket csak hétfőn látta az orvos. Ráadásul egyik éjszaka kimentem sétálni mert nem bírtam aludni és amikor kiléptem a folyósora iszonyatos sírást hallottam a csecsemősöktől. Elsétáltam oda és teljesen megdöbbentem hogy egy lélek nem volt ott és kb. 8 gyerek sírt. Ott ültem fél órán keresztül de senki nem jött csak egy másik kismama. Valahogy pont aznap éjjel hagytuk bent a gyerekeket, hogy tudjunk piheni. Megpróbáltuk tologatni, ringatni őket, de hát semmi úgyhogy fogtam Réka babát és bevittem magamhoz. Aztán reggel megkérdeztem, hogy ilyenkor mi van? Szegény csecsemős akkor mesélte, hogy 2 császár volt aznap éjjel + ketten szültek és így sem tudott négy felé szakadni. Miért van az, hogy nappal ott vannak 3-an (persze ilyenkor egy gyerek sincs bent, mindegyik az anyucinál alszik) éjszaka meg egyedül? Miért nem lehet napközben is két csecsemős és éjjel is?????? És sajnos lassan kezd olyan érzésem lenni, hogy UH-ra tényleg csak azért járunk, hogy mozizzunk! Persze ha lehet látni valamit! Ez azért szomorú!

Ha tudszt, akkor tegyél fel képet a gyerekekről!!!

Adrienn,
Visszajelöltelek!! Nagyon szép családod van!

Manóka,
Gratula apucinak. Nálunk is kb. így néz ki a gyerek, ha apa öltözteti. :lol: Nagyon aranyos kisfiad
van! A pocaklakó kisfiú vagy kislány? Te nem szeretnél szerepelni a táblázatban? Ha igen, akkor írd meg az adatokat: név, kor, lakhely, kislány/kisfiú, orvos, kiírt. időpont, szülésznő.

Puszi

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Sziasztok!

Réka!

Ne haragudj, de mikor találkoztunk mi is nagyon idegesek voltunk sajnos a vérkép és az előzmények miatt. És így nem is nagyon értettem, azt hittem amit meséltél az nem is veletek történt, meg nem értettem, :cry: :oops: hogy hol a pocakod, meg ha veled történt volna, akkor mért vagy ruhában és a folyoson. Kérlek, ne haragudj, de úgy látszik valamit nagyon félre értettem.
:oops:
És most olvasom, és ez veletek történt, Borzasztó!!! :cry:

De nagyon gratulálok Márkhoz!
Ügyes kis fickó!!! Büszke lehetsz rá!
Örülök, hogy már otthon vagytok! És biztos családi körben könnyebb lesz a felejtés!
Nagyon sok egészséget és boldogságot kívánok Neked és a családodnak!!!

Sok sok puszi
Ancsa

ancsaboszi

Ezt a csecsemősbeosztást én sem értem. Amikor Beni született, akkor is előfordult nemegyszer, hogy mentem be érte és SENKI nem volt a gyerekek mellett. És éjszaka is volt, hogy egyetlen egy nővér volt éjjel a csecsemősosztályon. Én azért toltam be a gyerekemet éjjelre, mert azt hittem ott nagyobb biztonságban, felügyeletben van, mint mellettem. A nagy lótúrót..... Nagyon rossz érzés volt, hogy mentem érte és ott feküdt az ablaknál, sehol senki.... Megértem én, hogy a nővérnek is mennie kell, ha szülés van és nem szakadhat 10 fele. nem is az ő hibája ez......
Az meg, hogy nincs gyerekorvos???????? Nem értem Durca kislányát is miért nem lehetett azonnal elszállítani, miért kellett egy napot várni? Ez tényleg szomorú.....
Én az uh-k alkalmával nem éreztem azt, hogy csak mozizunk. Nyílván ez is orvosfüggő. Vida dokin mindig éreztem, hogy alaposan megnéz mindent, rendben is volt minden.

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

Nem vagyok az a fajta aki szereti hallattni a hangját, ez sajnos hátrány számomra.
Ma voltam Ctg-n és úgy nézki hogy a babám nem akar tovább bent maradni. Persze valahol örülök neki, de pont ettől féltem a terhesség kezdetén.
V
Kép[/url]
valentina

Heni,

megjött a bogyi, köszönöm! Képzeld, bár ajánlott volt, bedobta a postás, így csak este láttam... furcsa....

Valentina,
bár nem írtad, miért néz ki úgy, mintha ki a akarna jönni Viktor, azért elmesélem, hogy a dokim is azt hitte, hamarabb jön Panni, szedtem görcsoldókat, hogy ne jöjjön ki előbb, erre plusz egy hétig trónolt odabent. Erika mondta nekem egyzser, hogy a 37. hétig tartsam szorosan összezárva a térdeimat! :D szóval Neked is hajrá!

jó éjt,
jube

Kép

Kép
jube

Jube!

Köszönöm a történetedet.
Azért néz úgy ki a dolog, mert sürük a fájások és a görcsoldóm is fel lett emelve akár csak a magnézium adagom.
A hizáson kivűl mást nem csinálnak ezek a gyógyszerek nálam.
Másnak lehet hogy segítenek de nekem nem.
Jó éjt.
V
Kép
valentina

Szia Valentina! De Jó, hogy írtál!!!!
Mivel pontosan ugyanannyi idős terhesek vagyunk, nagyon együttérzek veled! Most mi lesz? Be kell menned szülni?

Nekem (mint írtam már) ma éjjel volt az első jóslóm. Neked mióta tart? Mikor kezdődött?

Hű, ügyes légy!!!...és várunk vissza feltétlenül gyere!

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Valentina

Mit mutatott a CTG? Miből következtetnek rá, hogy előbb jön a baba? Ezt csdak azért kérdezem, mert van akinek mutat komoly fájástevékenységet (pl. a barátnőmnek is) aztán időben szült. Fel a fejjel!!!

Lányok mit szóltok az új vonalzómhoz? Van kép!!! Kép Jázmin+Anyu Kép Na mégegyszer

Jó éjt mindenkinek!

Kép
gyorgyi33

Kicsit olyan bokszoló orra van nem? :lol: :lol:

Kép
gyorgyi33

Csajok,

utosló mára, ígérem.. :)

csak egy kis hasznos link... :D

http://www.gilmoregirls.org

Kép

Kép
jube

Jube- ez érdekes.... illetve felháborító mivel ajánlott és akár el is kallódhatna.... na, a lényeg, hogy megkaptad.

Valentina - és akkor most mi lesz Veletek? Ki is a dokid? Mit mondott?

Györgyi - annniyra széééép Jázmin! :P És te is annyira kislányos vagy a második fotón :lol:

Senki nem jelölt ismerősének ma az iwiwen? egy Edit bejelölt és nem tudom ki az..... :shock: :oops:

Heni

Kép

Kép
cancan

Valentina,
A lényeg hogy ne izgulj!! Pihenj sokat! Viktor baba jól érzi magát bent és biztos nem akar még kibújni! Egyébként nekem is voltak kisebb nagyobb menstruális görcseim szülés előtt 3 héttel, és Réka így is majdnem a 40. héten bújt ki! Az igazság az hogy én szedtem a magne B6-ot és nekem az nagyon bevált! (az is görcsölésre jó)
Ki az orvosod?

Györgyi,
Nem is igaz olyan aranyos orrocskája van!!! Tök jók a képek!!!!!!!!!!

Ancsa,
Múltkor akartam kérdezni, hogy a "Hercegnőtöket" hogy fogják hívni?

Hú, milyen babaeső várható!! :lol: :lol:

vica10

Most néztem hogy Gabboka és Valentina egy napra vannak kiírva!!!!! :lol: :lol:

Szóval akkor: Vbea, Ancsa, Gabboka, Valentina

Pont jó, van négyágyas szoba!!!!! :lol: :lol: :lol:

Drukkolok hogy összejöjjön a találka!

vica10

Hello Mindenki!

Lányok, a gyerkőcök szokásosan gyönyörűek!

Köszönöm a wiw bejelöléseket, majd ma felmegyek és én is jelölgetek!

Györgyi
Anya rögtön tudta, hogy ki vagy, mármint emlékezett rá, hogy vártunk együtt ctg-re, plusz amikor jöttek anyáék látogatóba, akkor is ott voltál vizsgálaton épp!! Most már nekem is beugrott az új képeidről!

Cinicini
Ugyan mimég nem beszéltünk, de gratula és őszintén együttérzek. Nekem burokrepesztésnél derült ki, hogy a magzatvíz nem tiszta, plusz rossz volt a babaszívhangja és vittek rögtön császárra! De ez tényleg borzasztó, hogy nincs gyerekorvos éjjel!! A csecsemősökről már nem is beszélve, nekem volt olyan, hogy éjjel bementem a babákhoz (egyik szobatársam megkért, hogy toljam ki a babáját) és persze csecsemős sehol, recepción mondták, hogy szülésnél van, bennt meg üvöltöttek a gyerekek. Végül egyenként bekopogtattam az illetékes anyukákhoz (kettőhöz szám szerint) és felvilágosítottam őket, hogy a gyerekük rettentően bőg és ha gondolják, menjenek ki hozzájuk...no comment!!!

Ma egyébként apa besokkalt és letette a gyereket, mert egész nap kézben kellett tartani, hogy ne bőgjön. Ennek az lett a vége, hogy 10 perc után bőgve rohantam be a gyerekhez és csitítgattam (persze ezután 2 perc alatt aludt el az ölemben).

Na megyek, mert nagy nehezen elaludt a gyerek, így nekem is muszáj!

Jó éjt mindenkinek!

KépKép
barimami

Sziasztok!

Steffi,

Miért mennél el a 36 héten 4D uh-ra? Mi a 34 héten voltunk, de akkor már nagyon nagy volt a baba, így nem lehetett olyan jól látni, mint a 27 héten. Mi főként akkor már azért mentünk, hogy megtudjuk milyen nagy, hány kg. Szóval ne sajnáld, hogy nem voltál, és különben is ott az eredeti a kezedben, és olyan kis gyönyörű!

Lányok,
Mindenkinek köszönöm a babakocsis tanácsokat! Jó sokat megnézegettem.

Masni,
Hát sajnos nem szülés lesz, hanem császár, de az is jó lesz vele biztos! :lol: Nekem jó lesz, mert én tudom, hogy biztos kezekben vagyok, csak a Férjem fog hiányozni! :cry:

Hát ez a történet, :?: :roll: érdekes egy pasas lehet, szegénykém, sok a bolond ember. És Anyukád mit csinált?

Eni,
Küldtem neked 2 mailt is, de az egyik visszajött :cry: Tele van a ládád?
Örülök, hogy egyetértesz a választásunkkal, nekem nagyon bejön ez a kocsi :lol:
Miért kapsz hülyét ha a vonalzóra nézel? Én pont, hogy örülök neki, hamarosan kezünkben tarthatjuk a Piciket, ez olyan jó! Én már úgy várom!!! :lol:

Holnap jelentkezz a ctg után!

Gabboka,
10-én jöttök CTG-re? Az tök jó? És hány óra körül? Mi is 10-én megyünk, mert ugye az szerda, és mi szerdánként megyünk dokikhoz! :lol:
Lehet talizunk!!!

Akkor megbeszéltük a 24-et? Az mindenkinek jó? :lol:

Bár ahogy olvaslak itt benneteket, Ti már lassan mentek szülni én meg nem, mert én még semmit nem érzek, és a CTG sem mondott mást szerdán. De hát mi nem is mehetünk még, mert a Dokibácsink még nyaral, 13 éjszaka jön haza, csak utána mehetünk, ezt a kisHercegnő is tudja, hisz ezt mondjuk neki nyár óta! :wink: :cry: Várjatok meg!

Egyetértek Gabbokával, tényleg le a kalappal Barimami előtt, nagyon jól néz ki! Gratulálunk! :lol:

Eszti,

Gyönyörű a családod, és nem ununk meg, kérünk még képeket!

Barimami,

Nagyon édes ez a táncoló Barimami, :lol: én is megcsináltam és tetszett. És akkor majd várjuk a produkciót élőben is! :wink:

Elizabeth,
Már megint lemaradtam. :!: :?: :oops: Ma van a szülinapod? Nagyon nagyon boldog születésnapot, ha igen! És ha nem akkor miért ünnepelsz? :oops:

Kriszta,
De jó hogy jelentkeztél! Hogy vagy? Neked is boldog új évet!
Már aggódtam!

Valentina,
Örülünk, hogy ismét itt!
Miért néz ki úgy, hogy a Babád nem akar bent maradni? És most mi lesz? Be kell feküdnöd?
Nem vagy valami bőbeszédű, mesélj!

Györgyi,
Nagyon édes az új vonalzód! Nagyon szépek vagytok!!

Vica10,
Ha nem haragszotok, nem árulnám el a nevét :oops: , Apán és Anyán kívül senki nem tudja (de mi úgyis szolítjuk, és még nem szóltuk el magunkat) , mivel a 2005-ben mikor meghalt a kisbabánk az Ő nevét sokan leszólták (és az olyan rossz volt ) akkor megfogadtuk, hogy nem mondjuk el senkinek, ha majd megszületett, akkor küldjük az sms-t és nektek is jön majd a mail. Jó?

Valentina,
Tényleg akkora vagy kiírva mint Gabbo? Ez tényleg jó!
Ki is az orvosod?

Na hát jó sokat írtam, el is küldöm.

Mindenkinek szép estét és jó éjt!

puszi

Ancsa

ancsaboszi

Ancsa,
Ne haragudj!!! :( :( Akkor továbbra is "Hercegnő" marad! :D Egyébként is az lesz, egy bűbályos, gyönyörű kiscsajszi!! :D

Dóri,
Merre vagy? Csak nem tanulsz??? :lol: :lol: :lol:

Nekem is azt kéne :oops: , le is lövöm magam Pufff puff.....

vica10

Vica,
Dehogy haragszom :lol: Nincs miért!
Aranyos vagy! Köszönjük!

Mit tanulsz?

pusz

ancsaboszi

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 10:50-kor.
Vendég

Cinicini!
Hát ezt még csak nem is sejtettem,ami veletek történt,bár gyanús volt,hogy nem jöttél elujságolni a nagy hírt!
Remélem hamar elfelejtitek.De nagyon felháborító,hogy nincs ügyeletes gyerekorvos!!!!
Nagyon sok egészséget és sok tejcsit Nektek!

Györgyi!
Nagyon szépek vagytok!
És szerintem sincs bokszoló orra,nagyon helyes kislány!
Bejelölhetlek az iwiw-en? Máskor már próbálkoztam,de nem jelöltél vissza és nem akarok tolakodó lenni.

Jube!
Mekkora már Panni? Fogacskákkal hogy álltok?

Alig aludtam az éjszaka,megint óránként kelt Rebeka.Én nem tudom meddig csinálja ezt,de már hulla vagyok.

Mindenkinek szép napot!

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek!

Lányok, ha minden igaz (tegnap már kértem szemészetre beutalót), úgyhogy ma megyek az SZTK-ba és meghozzák a "halálos" vagy nem halálos ítéletemet csaszi kontra sima szülés ügyben! Úgyhogy szorítsatok, nagyooooooooooooooon!

Kép
elizabeth25

Sziasztok!
Remélem mindenki jól van.

Györgyi jó a vonalzód és szerintem sem bokszolós az orra! Szép babád van!

Nagy hírem van:
Martini végigaludta az éjszakát! Fél 10-től fél 6-ig, akkor szopizott és utána 8-ig húzta. Igaz mindezt köztünk, de már nem érdekel, nekem is jár egy kis alvás. :lol:

Egy kérdés: alvás előtt (napközben) Martin iszonyú patáliát csap. Eleinte mikor elkezdett nyüglődni otthagytam és 1-2 perc múlva aludt, na ez már nem jön be, hisztizik össze-vissza és csak a vállamon hajlandó alukálni! Másnál is ez van? Most is tök álmos berakom a kiságyba aztán meglátjuk.

Valentina!
Jó, hogy jöttél! Hogy vagytok?!

Mindenkinek megy a drukk

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Jajdeszép Jázmin! És nem bokszolós szerintem sem!!!

Réka,

remélem minél előbb helyrejön a dolog, és szoptathatod a kisfiad. Kinél szültél?

Steffi, Barbi,

szerintem legyetek egy kicsit szőrösszívűek. Mi va, ha sokáig kell ezt csinálnotok, és egy 10 kilós gyerekkel a vállatokon kell majd mászkálnotok? Meg kell tanulniuk elaludni egyedül, mert iszonyúan visszaüt, ha csak kézben alszik... Mennyit sírnak a babáitok, ha otthagyjátok őket? Pannihoz én 5 percenként megyek be, (illteve mentem) ha sírt, és most kb 2-3 perc alatt alszik, de addig istentelenül üvölt. Nagyon rossz, de ha felveszem, tuti nem alszik.

GRATULA AZ ÉJSZAKA VÉGIGALVÁSÁHOZ, Martin!!!! :)

én futottam ma 12kor, fél5kor, 6kor.... :(

Eszti,

Panni 8420. tegnap mértem, és boldogan állapítottam meg, hogy vasárnap óta nem hízott. már ki vagyok akadva, hogy 100-140 hízásai vannak hetente, és félek a vas esti méricskétől. de hátha ezen a héten kicsit megtorpan ez a hízás....

Rebeka tud ülni? olyan sok haja van! nagyon nagy babának néz ki. hány centi? biztos nem mondanám meg, hogy egyidősek Pannival.

Heni,

én is gondolkodtam, hogy talán szóvá kéne tenni a postánál, hogy miért dobnak be egy ajánlott levelet, de erre végképp nincs energiám....

Zsófi? nagyon eltűntél!

Kép

Kép
jube

Sziasztok!

Jube! Jól esik, hogy hiányolsz, de tegnap este írtam utoljára! :lol: :lol:

Alvás: Léna is csak kézben hajlandó elaludni, különben ordít. Bár igazából már rég nem próbáltam, de utoljára 10 percig hagytam és egyre jobban belelovalta magát. Lehet, hogy most majd megint fogok próbálkozni.

Még a pelenkához: Nekünk a Libero vált be. Sokan dicsérték a Huggiest nekünk is, vettünk is egy csomaggal, de alig vártuk, hogy vége legyen. Nekem úgy tűnt, hogy nem jól szívja be a nedvességet, megültek rajta a cseppek, ahelyett, hogy magába szívta volna. Pedig nem hagytam rajta sokáig... Lehet, hogy egy rossz csomagot fogtam ki? Na mindegy, a Libero most jó, úgyhogy nem próbálkozunk. :lol:

Egy ismerős család mesélte, akik gyakran vannak Párizsban is, 1 éves múlt a babájuk, hogy ugyanaz a pelenka más ott, mint itt. Állítólag ide a gagyibbat hozzák, mondván, hogy a keleteurópaiaknak az is jó. :evil: Állítólag már Bécsig is elég elmenni, és sokkal pihe-puhább a pelus... Ha ez igaz, akkor az elég felháborító...

Na szép napot mindenkinek!

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Jube!
Most otthagytam, de nagyon sír! Igazad van teljesen, hogy meg kell tanulnia egyedül elaludni! De olyan nehéz dolog ez! Utálom ezt az altatás témát!
Te úgy csináltad, hogy letetted aztán 5percenként bementél hozzá? Megvigasztaltad és végül megtanulta, hogy alvás?!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

igen....

nagyon rossz volt, de megérte. 5 percenként be, megsimogattam a buksiját, próbáltam nyugodtan mondani, hogy sssss most aludni kell, itt vagyok a szomszéd szobában, meg ilyenek.... :? gondolom itt csak a megnyugtató hanghordozás lényeg, és odaadtam neki a cumit. aztán kijöttem.... ezt megcsináltam jó sokszor, és végül megjött az eredménye. nagyon utáltam én is az altatást, de nagyon akartam, hogy egyedül, a kiságyában tudjon aludni. megy bent halkan zene, az is segitett szerintem....

Kép

Kép
jube

Hahó lányok,

köszönöm a jelöléseket, jó titeket látni a wiw-en (is)!

Jube,
nem tudom hogy van ez a vonalzó téma, tök béna vagyok... na majd mindárt próbálkozom!

Ancsaboszi,
olyan biztos már az a császár? Egyébként Inyianyinak is azt mondta Sándor, hogy csaszi lesz aztán mégis szépen megszülte :-)

Képzeljétek el, tegnap moziban voltam! Aztán meg pizzázni! Hú de jó volt! Még úgy is hogy reggel 5kor keltem és este 11re értem haza! Megnéztem a barátnőmmel a Holiday című filmet, igazi bárgyúság, olyan jólesett!
Napközben meg beugrottam a munkahelyemre, kiderült hogy a fiatalabb kolléganő szépen elásott. Kedden megyek a főnökömhöz beszélgetni. Szörnyű bent a hangulat, még éjjel is felébredtem és azon gondolkkoztam, hogy kell ez nekem?
Amit még ehhez tudni kell, hogy egy tréningcégnél dolgozom és van néhány ügyfél, akik hozzám kötődnek, jó a kapcsolatunk és megígértem nekik ill a főnökömnek, hogy őket viszem tovább a babázás mellett is. Erre a kis kolléganő (akinek még én segítettem!) az értekezleten előadja, hogy én mennyi mindent elszúrok és ő a tökéletes. Haragszik rám, mert az egyik ügyfél azt merészelte mondani, hogy mióta nem dolgozom nem úgy mennek a dolgok.
Meg fogom mondani a főnökömnek, hogy vagy támogat vagy nem dolgozom. A ksifiamtól veszem el az időt, hogy azt a néhány ügyfelet pátyolgassam és a végén még én vagyok a hülye?
masni

Sziasztok!

Jube! Te mit csináltál Pannival amikor bementél hozzá mert sír? Felvetted, vagy csak simizted az ágyban? Gratula a stagnáláshoz, mármint a súlyának :wink: Mi is nagyon gyorsan gyarapszunk, már a 7 kilót is túlléptük és már a 74-es cuccokat kell előszednem neki.

Steffi! Jujj de ügyes Martin!!!!Reméljük ezt a jó szokását meg is tartja. Nálunk Kolos külön szobában van, de én a kezdetek óta ott alszom és mostanában a hajnali ébredése után én sem teszem vissza az ágyába, mert egyrészt lusta vagyok, másrészt ha felébred sokkal egyszerűbb így visszaaltatnom. De nem hiszem, hogy ez rossz lenne, mert amikor most ünnepekor a nagyszülőknél voltunk mindig visszatettem az ágyikójába és simán elaludt úgy is. Szóval szerintem is megérdemli az ember ezt a kis kényeztetést. A napközbeni alvásnál nálunk most az van, hogy itt alszik kint a nappaliban a járókában és nekem is sírdogál elalvás előtt. Olyankor odamegyek és egy kicsit megrázogatom a járókát és bealszik. Nekünk a kiságy sem nagyon masszív és azt is lehet egy picit rázni, esetleg ha nektek is ilyen akkor próbáld meg.

Eliza! Szorítok!!!

Valentina! Szorítok nektek is, hogy a picúrkád ne kívánkozzon ki nagyon hamar. De ha betöltöttétek már a 36. hetet szerintem semmi baj nem lesz ám, ha mégis megtörténne, ne aggódj és ne idegeskedj!!!!

Györgyi! Nagyon édesek vagytok. Nyugodj meg Jázmin orrocskájával kapcsolatban, nekünk is ilyen volt újszülötten, gondolom arra gondolsz, hogy az orrnyerge olyan széles egy picit. Kolosnak is olyan volt és az majd szépen el fog tünni!!!!

Manóka! Nagyon édes a kis gézengúzod, pláne a fordított nadrágban :wink:

Gyerekorvos és csecsemősnővér témához inkább nem szólók semmit, mert csak felidegesítem magam és az senkinek sem jó. Ezek után, ami Durcáékkal és Ciniciniékkel történt meginogni látszik a bizodalmam sajnos.
marcsim

Sziasztok!

:cry: tegnap én is írtam egy hosszú hozzászólást, lehet az volt a baj, mert Manón kivül senki sem reagált rá.
Most én is mondjam azt hogy nem jövök többet! És akkor írtok.
Vagy rosszat írtam?

:wink:

puszi

Ancsa

ancsaboszi

De ügyik vagytok! Volt mit olvasni... :D

Györgyi, nagyon-nagyon szép a kiscsaj! Az orra isteni, és összességében totál kettőtök, apára is hihetetlenül hasonlít.

Sokat tanulok tőletek az alvás-témával kapcsolatban, előre is nagyon köszi mindenkinek.

Gabboka, Ancsa, Valentina legyetek jók! Tartsatok ki! A mai ctg-m is szuper, de ez amolyan közeli hozzátartozó nyugtató, őket meg le lehet ezzel szerelni. De Ági mondta, hogy ez nem jelenti azt, hogy 10 percen belül ne akarna kibújni Beni. Persze ne legyen... De legalább anyóst lerázhatom, hogy baba tök rendben, fájás nulla stb. Állandóan hívogatja a fiát, hogy "úgy aggódik". Én meg ettől nyugszom meg. :lol: :lol: :lol: Ne felejtsem el, hogy nekünk is baromi megnyugtató érzés, hogy baba jól működik.

Nem leszek rossz anya. :mrgreen: Úgy néz ki, hogy lakáseladástól függetlenül Benivel már az albiba érkezhetünk "haza", így legalább nem a 2 hetes gyerekkel költözünk. Tök jó alibim van a költözés kihagyására, Férj egyedül intézheti - hihi.

Lizzy, drukkolok, majd mesélj, mit döntöttek! Akárhogy is lesz, az biztos, hogy a baba és a te érdekeidet nézik elsősorban...

Valentina, mit mond a doki?

Lepuff magam, fel kell polcolni elefántlábaimat. Puszi.
vbea

Jube!
És hány hónapos korában kezdte ezt el? Múlt héten apa ezt eljátszotta vele, de nem jött be. Elaltatta aztán felébredt és kb. 1,5 órán keresztül. Nagyon nagy akaratereje van! Nálunk ez szerintem nem lesz jó. Bár Ő már aludt el egyedül a kiságyában... Nem tudom, nem tudom. Olyan nehéz!

Masni!
Hogy lehet ilyen kis genya a 'kolleganő'?! Nem is értem az ilyet.
Téged is jó volt látni, legalább megismerlek majd! :lol:

Marcsi!
Kétlem, hogy ez most már így lesz, de most nagyon jól jött, mert teljesen zombi voltam, most egy picit jobb. Egyébként nálunk is úgy van, hogy legkésőbb 9-kor alszik (vagy nem) és utána 1-2körül kelnem kell hozzá, de akkor már nem rakom vissza, mert fáj a hasa és éjszaka arra ébred és egyszerűbb úgy tornáztatnom a hasát, mint odajárkálni a kiságyhoz. Bár lehet, hogy ezen is változtatnom kell és szigorúbbnak kell lennem. Nem tudom, tényleg nagyon nehéz ügy. Már annyi mindenkivel beszéltem erről, interneten bújom az ilyen oldalakat...
Az egészben az a szomorú, hogy karácsony előtt már egyedül aludt a kiságyában napközben, vagy magától beájult, de most egyszerűen nem hajlandó!

Durci?!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Marcsim,

írtam Steffinek, hogy Pannit nem vettem ki az ágyból, csak duruzsoltam neki, megsimogattam a fejét, és visszaadtam a cumit. csak röviden mentem be, és határozottan kijöttem. valahogy szerintem az csapódott le benne, ogy ha ennyit kap az üvöltésésrt cserébe, akkor nem éri meg bőgni, inkább alszik. :D

Ancsa,

azért nem reagáltam az írásodra, mert nem tudtam mit írni rá. de ne kezdd Te is!! :D írjál, örülünk neki!! csak nem mindig tudunk rá mit mondani.

ja, és az infó a Kútvölgyi gyerekrendelőről:
átköltöznek a Jánosba, ami a dokinéni szerint jó is nagyon,mert hogy ott van egy kiépített gyerekrészleg, ami a Kútvölgyiben nincs.
hát majd meglátjuk.

jube

Kép

Kép
jube

Eni!
Hát igen ilyenkor egy kismamának már ne ilyen 'csip-csup ügyekkel kelljen foglalkoznia :lol:
Tök jó fej a férjed, hogy bevállalta!

Ancsa!
Remélem csak viccelsz :lol:
Én azért akartam volna megnézni a 36. héten mert érdekelt volna a pofija, meg a szeme, mert amikor voltunk épp csicsizett! De igazad van itt van élőben és tök jó!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi,

mindig is sírva aludt el. kivétel az este 8-as, akkor szép csendben elalszik, de napközben mindig ez volt.... de már egy ideje 2-3 perce korlátozódika bömbi.

Kép

Kép
jube

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 10:51-kor.
Vendég

Szép reggelt!

Györgyi, inkább turcsi az az orrocska, mint bokszoló!
És te sokkal kislányosabb vagy ilyen civil képen!

Annyit írtatok! jujjj...

Cukorfalat, és Barnama nagyon eltűntek! Hol vagytok???

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 10:51-kor.
Vendég

Sziasztok Csajok!

Györgyi! Tök édi kiscsajszi Jázmin! Te pedig teljesen olyan vagy mellette, mintha a nővére lennél!

Masni, bejelöltelek a wiw-en.

Cinicini, rettentően sajnálom ami a szülésnél történt veletek, bízom benne, hogy hamar elfelejted, a lényeg pedig, hogy mostmár minden rendben! Ennek kapcsán felmerült, hogy a Kútvölgyi egy jó kórház és mégis előfordul ilyesmi, akkor mi lehet a többiben? A Schöpf-Mereiben voltam genetikán. Háááát Lányok, ne tudjátok meg ott mi van!! Lepusztult épület, UH-n koedukált mosdó, ami halál mocskos, és ahogy ott a nőket porig alázzák......... Úgy éreztem ott magam, mint kb. marhák a vágóhídon. A csecsemős részleget a kórtermektől egy folyosón keresztül lehet megközelíteni, ami a huzatos lépcsőházba vezet, ráadásul ott jönnek-mennek a járóbetegek, és ami a csúcs volt, hogy a csecsemőket bárkinek odaadták a kezébe aki éppen akkor esett be az ajtón. Apuka, nagypapa, barát, barátnő, tök mindegy volt és mindezt egy minimális kézmosás nélkül!!! Bízom benne, hogy soha az életbe nem kell oda betennem a lábam!
Cinicini bejelölnélek a wiw-en, de nem tudom milyen néven keresselek!

Cancan, mit tettél a hajhullás ellen? Nekem is borzasztóan elkezdett hullani a hajam, igaz most is "öcsi" frizurát hordok, na de azért ettől rövidebbet már nem szeretnék. :lol: :lol: Szóval tanácsot kérek!

Jube! Számomra a lyánykád továbbra is zabálni való!!

Durcáékról nem tudni semmit?????

Kép
ildi35

Tudtam, hogy elfelejtek valamit! Szóval gyerekágyba való szoktatáshoz bármilyen tanácsot, tippet szívesen vennék!! Nálunk ugyanis a gyerekágy csupán szobadísz. Vettünk járókát is, amit a kisasszony szintén utál, állandóan bömböl benne. A babakocsiban nagyon jól elvan és természetesen a nagy ágyat is imádja. Ami végül is nem zavar, de azért nem ártana, ha néha a saját ágyában is aludna.

Kép
ildi35

SZiasztok!

Csak vicceletem az orrával kapcsolatban az életben pici édes kis pisze.

Barimami

Emlékszem!! Többször is láttalak, Anyukáddal. Tudtam.

Manó

Persze hogy bejelölhetsz!! Csak lehet, hogy nem tudom az igazi neved azért nem jelöltelek vissza. :lol:

Elizabeth

Szorítok!!!

Steffi

Gratula az éjszakához. De jó Nektek! :?

Hát a sírás témához én hozzá sem szólok, biztos nem tudnék jó tanácsot adni. Nem nagyon megy nekünk az elalvás továbbra sem. Pedig még olyan pici. A baj, hogy felveszem se jó. Így legtöbbször sírva alszik el. Biztos szépeket gondolhat rólam, még elaltatni sem tudom... :cry:

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Vica, nagyon köszi a bíztató sorokat, tegnap már sokkal jobb volt a helyzet. Sajnos úgy látom attól is függ, hogy Panninak mikor milyen napja van. Épp ezért nem is tudom igazán, hogy mi a kedvenc étel, mert lehet hogy egyik nap jóízűen eszi, másnap meg nem. Ki érti?! Viszont most visszahízta, amit múltkor „leadott”, úgyhogy megnyugodtam.

Réka, gratulálok Márkhoz és nagyon sajnálom a történteket, remélem hamar túllesztek rajta. Engem viszont érdekelne, hogy hogy bírod három kicsivel??? Én még attól is félek, hogy milyen lesz majd kettővel , persze ez még a jövő zenéje.

Györgyi, szerintem nagyon kis helyes orrocskája van Jázminnak, nagyon szép baba.
Alvás, altatás: én is osztom Jube nézeteit. Az elején valóban nem könnyű hallgatni, hogy sír a baba, de ha elég erős vagy, hamar megtanulja, hogy egyedül is el tudjon aludni. Nálunk csak délután van egy kis sirdogálás, az sosem tetszik neki, hogy aludnia kell, de este semmi probléma nincs már hónapok óta. Persze én sem hagytam soha, hogy órákig sírjon . Persze mindenki úgy csinálja, ahogy szeretné és neki jó.

Na, megyünk egyet sétálni.

Puszi Mindenkinek!!
Orsi
Ja, a sétáról jutott eszembe. Marcsi, mi olyan közel lakunk egymáshoz, nem lenne kedved valamikor egy közös sétára??

KépKép
osori

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: