A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Szia Györgyi!

Köszi a dicséretet,bezsebeltem! :lol:

Én sem vagyok nagy cumirajongó,de inkább cumit szopizonn mint az újját.Legalábbis én ezen a véleményen vagyok.Mert ugye a cumit el lehet "veszíteni",de azt ujjacskát azt nem tudod eldugni.
És majd megszokja ,elősször biztosan fucsa még .És néha olyan jól meg tudnak nyugodni a cumitól!!!!!
Rebekát akkor kezdte inkább érdekelni a cumi,mikor beindultak a fogacskái,most sem egy nagy cumis,de nagyon szereti rágcsálni. :lol:

Védőnénit nyár óta nem láttam,talán 2 hónapos volt Rebeka mikor utóljára erre járt. Nekem már sok újat nem tud mondani,de Neked gondolom nagy segítség lenne.Hányszor volt már Nálatok? Szerintem hetenként mehetne. Nem tudom, Te hogy vagy vele??

Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Sziasztok!
most csak röviden írok, mert mindjárt filmet nézünk apával!
Először is köszi a bókokat, hozzátenném, hogy apa fotós, szóval csak előnyös képek készülnek rólam, plusz akkor ki voltam festve, meg ilyesmik, de amikor itthon, szbadidőben, kócosan, szemüvegben nyomom, nem egészen ilyen az összkép :D

Györgyi, nem tudom, hogy ismerlek-e, elképzelhető, fel tudsz esetleg tenni fotót magadról?

Cumi: mi nagy cumisok vagyunk, minden mennyiségben jöhet, bár sztem hasfájósokra külön szabályok vonatkoznak!!

Na jó, ha most nem reagáltam valamire, akkor bocsi, majd legközelebb, ígérem...

Ja, és hangszórót be és klikk ide, ha akartok egy jót nevetni rajtam, plusz ti is felhasználhatjátok:

http://www.elfyourself.com/?userid=9055 ... 6G07010300

KépKép
barimami

Ja, Györgyi, védőnő hozzánk 4 hétig minden héten jött egyszer, aztán most ünnepek alatt 3 hétig nem! (bár megkérdezte, hogy dokihoz mikor megyek, gondolom attól is függ, mert pl. ha mész azon a héten orvoshoz, ő nem jön ki még egyszer) Nekem nagy segítség, mindig összeírom a kérdéseim és már többször fel is hívtam, pl amikor tejcsat. elzáródásom volt!
Ja, mellgyulladással kapcs: nekem BUROV krémmel kellett bekennem, utána meleg borogatás, utána jó erős masszázs és utána szopi, minden alkalommal azzal a mellel kellett kezdeni. Így 1,5 nap alatt elmúlt, pedig már lázam is volt, meg be is pirosodott előtte!

KépKép
barimami

Ja, és nincs több "ja" most már :oops:

KépKép
barimami

Barimami!

Nagyon JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!

Kép
Kép
mano4

Barbi!
Tényleg jó!

Gabi, Eni!
Barbi tényleg tök jól néz ki! DE: egy kismamánál nincs szebb!!!!!! :lol:
És tudjátok meg, hogy nagyon irigy vagyok rátok!!!!!

Györgyi!
Hát nálunk sem vitte túlzásba, 4 hétig jött kb. hetente, aztán mikor Martin 2 hónapos lett (de akkor voltunk a 6hetes kontrollon), aztán múlt héten is beugrott, de csak azért mert a szomszéd csaj is megszült és nála volt és a csajszinak kellett köldökre hintőpor. Én igazából nagyobb segítségnek érzem, amit itt a lányoktól kapok, mint amit tőle.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Barimami,
nagyon jó műsort adsz!!!!

Györgyi,
nálunk az első 6 hétig hetente jött, azóta pedig NEM LÁTTAM!!! :twisted: :twisted: :twisted: Szerintem megorrolt, hogy nem az általa ajánlott gyerekorvost választottuk....
28 éves és nincs gyereke, és sokszor pont az ellentétét mondta mint a gyerekorvos, úgyhogy már nem is bánom olyan nagyon..

Eszti, nagyon édesek a gyerekek!!!

Cumi: én megpróbáltam de csak a szélét rágcsálgatja egy ideig, és kicsit szopizza és ki is köpi vagy nagy lendülettel eldobálja.

Észrevettem, hogy a gyerek valószínű gerelyhajító lesz, játékait olyan messzire dobja el. :lol: :lol: :lol:

Szép estét,
Hurcia

Kép
hurcia

Micimacisan Kép

Játszószőnyin

Kép

Alvás

Kép

Egy kérdés: a babák miért feltett kezekkel alszanak? Nagyon édesek egyébként, csak kiváncsi lennék miért!

Jó éjszakát mindenkinek!

Holnap majd rakok fel az új sapiról is képeket!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi,

már akartam kérdezni, hogy hol vettétek Martinnak azt a kis rágcsa babát, mert Balázs amint elcsípi a párnát amit a szopihoz használok, szopogatja a sarkát és nagyon élvezi. Gondolom éjjel is megnyugtatná..
Köszönöm!!!
Hurcia

Kép
hurcia

Dóri,
Gratula a vizsgához, nagyon ügyi vagy!!!!! Bárcsak én is így számolhatnék be jövő szombaton! Para ezerrel megy! :) És persze gratula a fogacskához is!

Képzeljétek Rékának ma estére kibújt a 4. foga is! Tegnap a 3. ma a 4.!! Remélem ma már jól fogunk aludni!! :lol:

Ma már rágcsálta a babapiskótát, nagyon ízlik neki :lol:

Egy kérdés:
Mi a fenét csináljak, hogy a kiságyba éjszaka ne másszon, forgolódjon????? Újabban azért ébred fel, mert körbe járja a kiságyat és neki megy a rácsnak! (hozzáteszem, hogy 1/2 8-kor tettem le és kb. 10 perce altattam vissza) Már azon gondolkodtam, hogy veszek neki egy franciaágyat, azon van hely bőven. :lol: :lol: :lol: Szóval van valami tipp, hogy mit csináljak?

Cumi: Ahogy beteszem a szájába, azzal a lendülettel köpi ki.
Cumisüveg: Nem is ismerjük!!! Mi kiskanállal isszuk a vizet, jobb esetben csőrös pohárból!

Orsi,
Kitartás! Az én lányom is ugyan ezt csinálja szoptatás közben jár keze lába, néha ütöget! Hát az sem semmi, mikor az ínyével szorítja a cicit de gondolj bele, hogy Réka ugyanezt csinálja csak most már 2 és fél foggal!! Múltkor sírva fakadtam mert annyira ráharapott, és persze kicsit felemeltem a hangom, amitől persze megijedt. Sajnáltam de azt hittem hogy ott rögtön össze sza… magam! Attól meg hogy nem eszik ne idegeskedj. Vannak ilyen hullámvölgyek. Réka is 3 napja alig eszik próbálom megtömni de nem megy persze tegnap nálam is elszakadt a cérna. A legújabb hogy reggel csak cicizik és kb. 11 felé hajlandó enni. Pedig tudom, hogy abból a ciciből már nem jön olyan sok hogy neki az elég legyen. Úgyhogy fel a fejjel és gyere panaszkodni!! Mi szívesen meghallgatunk, és ha tudunk akkor segítünk!

Eszti,
Gyönyörűek a gyerekek!

Barbi,
Milyen filmet néztek? Eddig nem firtattad hogy ilyen jól tudsz táncolni!! :lol: :lol: :lol: "ja" „ja”

Györgyi,
Hozzánk csak az első 6 hétben jött, persze egy héten egyszer. Azóta a dokinéninél van a talcsi.

Steffi,
Milyen édesen és nyugodtan alszik Martin!!! Bár az én lányom aludna így! Réka csak hason alszik de a kezei neki is a feje mellett vannak! Formás kis csákó!

Na pusz, megint sikerült regényt írni! :D :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Eszti, kérdezted, kinek, mivel tartozol a tablóért. :arrow: Végül én mentem érte-hoztam-vittem, de kellett hozzá a team-munka, úgyhogy semmivel. :wink: Majd baba-mama talira kell sütit hozni... de még nem tudom, milyet. Hm. :roll:

Steffi, nagyot nőttetek, olyan édi!!! :lol:
vbea

És Enink is zsebelte be Vidadokink ámulatát, köszönetét, elérzékenyülését :P :lol:

Abban maradtunk szereti a csokikát, minden fajtát, mint Gombócartúr.... :lol: :lol: :lol:

Heni

Kép

Kép
cancan

Hurcia!
A kacsásra gondolsz? Azt kaptuk, de megkérdezem, hogy ők honnan vették!

Vica, Eni!
Köszi! :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Köszi a válaszokat. Hozzánk is hetente jár, egyenlőre. Jó fej.

Steffi

Nagyon szépek vagytok!!! Teljesen kettőtökből van összegyúrva. (Ez persze természetes, de rajta nagyon látszik) :lol:

Barimami

Képet nem tudok feltenni, de a wiw-en megtalálsz. Szöllősi Györgyi néven, vagy a csajok ismerősei között.Mi már bejelölgettük egymást. :lol:

Hát lányok a cumizás még mindig nem megy de nem adom fel.

Kérdés:
Nem tudjátok véletlen, persze biztos tudjátok, hogy mikor lesz a babák szeme színe olyan mint amilyen lesz? Hú de jól megfogalmaztam, de szóval értitek. :?

Még valamit szerettem volna kérdezni, de elfelejtettem. :roll:

Kép
gyorgyi33

Ja Steffi nem tudom miért tartják úgy a kezüket, de örülj neki! Jázmin nem hajlandó csak hason aludni. Ha háton van esküszöm idegesíti a saját keze. :lol: Elszunyókál, majd elkezd kapálózni és felébreszti magát. Aztán ezt ismétli, mígnem jön a hisztiroham. :lol: Aztán hasra fordítom...

Kép
gyorgyi33

Györgyi!
Az én Martinom meg ki nem állhat hason lenni! Csak pár perc aztán vissza kell fordítani, mert megsértődik! :lol:
Ja és köszi :lol: Igazi szerelem gyerköc :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok,

hozzánk az első 6 hétben hetente jött a védőnő, azóta havonta egyszer, de sokszor felhívom, szerintem nagy segítség. Nem a körzeti a dokink, úgyhogy mi ott nem találkozunk.

Ja, és mit hallottam, tényleg megszűnik a Kútvölgyiben a gyerekrendelő?????

Eszti,

Rebeka olyan nagylány. Hányas ruhákat hord? Szerintem sokkal idősebbnek néz ki, mint Panni. Tud ülni?

Steffi,

nagyon aranyos! Én is szeretnék egy kisfiút! (is.. :D)

Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok!!!
Utólag is mindenkinek Boldog Új Évet!!!
Csak bele-bele olvasgatttam, látom Durca befeküdhetett Boró mellé, ez már nagyon jót jelent, remélem tesó szülinapjára haza is mehetnek. Úgyhogy nagy hajrá nekiik!!!!
A tablót én is láttam persze, pont félhomályban, de nagyon szép lett. Még Ancsával és Keszegh Évivel is összefutottam pont a kép elött.

Megyek a dolgomra, hínak a kis zsarnokaim.

Réka
Vendég

Steffi
Sztem azért tartják úgy a kezüket, mert a fejüket még nem tudják biztonsággal tartani és emiatt a kezükkel támasztják ki magukat!
Egyébként Dani is nagyon hason alvós, de sztem ez hasfájósoknál szinte elkerülhetetlen!! Ő még ölben is szinte csak hason tud elaludni!
És a gyerkőcöd tényeg meseszép!

Györgyi
Megnéztelek a wiwen és be is jelöltelek és az az igazság, hogy nekem ismerősnek tűnsz, de lehet, hogy csak a tv miatt! :)

Remélem Györgyi hamarosan visszajelöl és akkor mindenkit felszólítok, hogy engem is lehet jelölgetni!!! :D

Vica
Szívek szállodája-rajongók vagyunk, megvettünk dvd-n két szériát és minden nap nézünk egy részt, de sajna már alig van belőle, így meg kell szereznünk a többit is! (nekünk csak a 2.+3. van meg)
Dani ugyan ennyire még nem mocorog az ágyában, de esetleg nem tudnád valahogy körbebástyázni a babát párnákkal, hogy ne legyen helye forgolódni? Bár lehet, hogy ez hülyeség...

Egyébként mindenkinek köszi a tánctudásomra vonatkozó bókokat, majd ha lesz találkozó, élőben is bemutatom, ha gondoljátok :wink:

Üdv
Barbi

KépKép
barimami

Cinicini,
Nem is újságolsz??? Vagy lemaradtam valamiről???

Láttom megszületett Márk!!! Nagy nagy gratula!!!!!!!! Sok-sok tejcit kívánok! mennyivel született? Milyen volt a szülés? Két ünnep között kerestünk persze biztosak voltunk benne hogy már babázol!

Gyere mesélj!!

Puszi: Vica

vica10

Jut eszembe, úgy is megtalálhattok a wiwen,hogy rákerestek Arany Dánielre, a kisfiamra (aki persze már 6 hetesen nagy wiwező :lol: ) és az ő ismerősei között megtaláljátok Kiss Barbarát!

KépKép
barimami

Barbi,
Engem megtalálsz a Györgyi ismerősei között: Hortobágyiné Takács Éva, de ha leírod a neved akkor én is betudlak jelölni!

vica10

Szia Jube!

Nem tudom,nekem nem tűnik nagyobbnak Rebi mint Panni.
Mi már 74-es rucikat hordunk,Ti mekkorát??
Ja,és egyedül még nagyon rövid ideig csücsül,de akkor nagyon büszke magára.

Nagy hírem van csajok!!!
Rebekának már a harmadik fogacskája is kibújt és szerintem nem kell sokat várnunk a negyedikre sem :lol:

Kép
Kép
mano4

Sziasztok!
Szerintem a cumizást is a babák döntik el. Bene már a kórházban is xccsak nyammogott a mellemen, és azon aladut el, majd ha letettem, felkelt... Aztán egyik este már kínomban eszembe jutott, hogy nem lehetne-e cumit adni? Az egyik csecsemős nővér adott neki egyet, letette hasra, és 6 órát aludt :) (na aztán még egy darabig ezt nem csinálta otthon). Nálunk egyértelműen a cumi nagyon kellett. Most már csak elalváshoz és utazáskor nálunk van.
Én is cumiellenes voltam előtte, de a nyugalomért...
A barátnőm meg nem tudta cumira szoktatni a gyerekét, ő egy idő után az ujját szopta. Bene meg azt nem soha.

Lányok, szépek vagytok mind, és a gyerkők is .)

mtunde

Cinicini!!

Írtam neked, csak biztos nem láttad, hogy mi ismerjük egymást! :D

Az anyukáink régi barátnék, és mi voltunk (20 éve) együtt színházban, és kaptam Tőled egy Moncsicsit. :D

Onnan derült ki, hogy a Mamim, (Csepi Lajosné) mesélte, hogy a Mamidnak megszületett a 3. unokája, szintén a Kútvölgyiben, és hogy Te is babanetezel. :D Ebből rájöttem, hogy Te szültél közülünk mostanában 3. babát, Eszti velem szült egyszerre.

Kicsi a világ.

Én is kíváncsi vagyok, mint Vica, hogy ment a szülés, és mi újság.

Barbi,
tökjő az elfes link! Megkereslek wiwen.

Kép

Kép
jube

CINICINI! Pikk-pakk megszültél? :lol: gratulálok nagyon, sok boldogságot!-és türelmet is :wink: 3 gyerkőc az már nem egyszerű...hogy történt? Írjál rólatok!!!
Éjjel eszembe jutottál, és tessék, itt vagy!

Lányok! Segítsetek nekem, éjjel derékból kiinduló, baloldali fájásra ébredtem, néha elmúlt, aztán visszajött, végül belealzdtam, olyan másfél óra múlva. közben Sári ficergett jobbra-balra. Ez a jósló fájás? Nekem ilyen Zsombival nem volt, úgyhogy fogalmam sincs...és hogyan fogom megkülönböztetni az igazi fájástól a jóslót? Tisztára bepánikoltam.

Eni, én sem alszom, vagy renniet eszergetek, vagy pisilek éccaka, vagy a horkolást hallgatom :lol: , jó program. Ancsa, Eni? Jól vagytok?

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Cinicini!
Most nézem, hoyg lemaradtam valamiről????? HÉÉÉÉÉÉÉ4 Csak úgy jössz vissza, mintha jó reggelt akarnál kívánni! És Közben megszületett Márk!!!!
Most vagy nagyon gyagya vagyok . pedig mindig képben voltam az ünnepek alatt, vagy Te "sunnyogtál". :lol: :P :lol: :P
MESÉLJ!!!!!! Mindent tudni szeretnénk! mikor született, milyen volt stb.stb......léccilécciű
huh, te nem unatkozol 3 csöppség mellett, de ha lesz egy kis időd gondolj ránk!

Szandi beteg lett..... Tegnap már gyanús volt nekem, mikor elhoztam az oviból - de mivel tegnap eludt ott először!!!! azt hittem az viselte meg. Este belázasodott és köhög is sokat. :( Teljesen ki tudok készülni ha beteg valamelyik.....Benedeket 3ra viszem oltásar ( még a 3 hóst kapjuk ) és ugyan nem Ő Szandi dokija de megnézetem vele.

Nálam a védőnő 1szer azaz EGYSZER!!!! volt, mióta Beni megszületett. Egyszer még bepróbálkozott de nem szólt előre én meg nem voltam itthon. ( Ezt különben utálom ) Szandinál is csomószor volt olyan ( akkor más volt még a védőnőnk ) hogy pizsiben szoptattam , kupi a köbön és kopogtatott az ajtón..... :twisted:

Heni

Kép

Kép
cancan

Barbi! bejelöltelek. Egy helyen dolgoztunk??? :shock: :D

Kép

Kép
jube

Sziasztok lányok, remélem mindenki jól van......és a babók is!

Én is láttam a tablót tegnap előtt, mikor bent voltam a kórházban, nagyon királyul néz ki! :)

Szívek szállodája? Az az én mániám is! :)

Ma nem nagyon leszek, önző módon ünneplem magamat! :lol:
Puszi mindenkinek és további szép és kellemes napot! Azért majd megpróbálok benézni! :)

Kép
elizabeth25

Gabi!
Nekem azt mondták, ha úgy gondolom beindultak a fájások, jó meleg vízbe zuhanyozzam a derekamat vagy bele is lehet ülni. Ha csak jóslók el fognak múlni tőle, de ha igaziak akkor felerősödnek.

Különben meg Ági azt mondta, hogy - mivel második baba, ha már 40-50 percen kerezüzl vannak 8-10 perces fájások, akkor hívjam. A 38. hét környékén volt ilyen és pont amikor eldöntöttem, hogy hívom, elvágták.....

DRUKK!!!! Közös szobára gyúrtok, mi?????? :lol:
Irigy-irigy-irigy...... :P

Heni

Kép

Kép
cancan

Vica, Cancan, bejelöltelek titeket az iwiw-en ha nem baj! :)

Kép
elizabeth25

Elizabeth,
Miért lenne baj? Már vissza is jelöltelek! Szülésznőnek tanulsz?

Barbi,
Titeket is megjelöltelek!

vica10

Vica, csak elkezdtem, de aztán jött a babó, és most abbahagytam...de majd egyszer szeretném befejezni... :)

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Cinicini tessák csak majd beszámolni a szülésről, ha lesz egy szusszanásnyi időd! :wink:

ILDI Te nagyon eltűntél! Ugye minden rendben?! Hanna kisasszonnyal mizujs?

Györgyi! A végleges szemszín 6-12 hónapos kor között alakul csak ki én úgy tudom.

Fu de ramaty éjszakánk volt, Kolos óránként kelt és sírt szegény. nem tudom mi lehetett...meg tudtam nyugtatni, de nagyon nyugtalanul aludt...esetleg másnál is volt ilyen az éjjel?

Csajok napok óta hányingerem van, pont mint amikor terhes voltam. Lehet, hogy csak B vitamin hiány.

Őkomolysága:
Kép

Kolos és a keljfelkutya:
Kép
marcsim

Heni, köszi a tippet, ha jön még, ki fogom próbálni!

Steffi, annyira aranyos Martin, ahogy alszik, és szerintem is olyan nagyot nőtt!

Barbi, most megkereslek a wiwen. Elizabeth, te milyen néven futsz, úgy igaziból?

Hja, Szívek Szállodája: alapműűű! :lol:

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Marcsi, én úgy láttam este, hogy telihold van-volt. Lehet, hogy ez nem tetszett Kolosnak?

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Hahó lányok!

Boldog Új Évet Mindenkinek!

Próbálok bekapcsolódni újra, mert nagyon sokat írtatok. Tegnap jöttünk haza Erdélyből, ott szilvesztereztünk.

Eni!
Egyszer írtam Valentinának a szülésről (bár szerinte nem válaszol neki senki :D ). Neked is csak ezt tudom mondnai. Nyugi, csak magadra figyelj, ha para van, nehezebb lesz. Legalábbis én minden barátnőmnél ezt tapasztaltam.

Valentina!
Én írtam Neked privit, amikor a szülésről kérdeztél, azt megkaptad? Ez volt első privim, nem tudom, átment-e.

Elizabeth!
Nem volt már egyszer szó a dioptriáidról? De akkor még nem "Vidás" voltál?! Én -6 dioptria mindkét szemen. Normál szülés. Nincs semmi baj.

Durca!
Örülök a jó híreknek, és szorítok értetek.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Marcsi!
Ezt nemhiszem el!! Martin is üránként ébredt! 9-kor letette rá 1óra múlva felébredt és onnantül kezdve kész... Tiszta zombi vagyok, eó1percet sem aludtam, mert amikor pont vissza aludtam volna kelhettem újra!
Nagyon aranyos Kolos! Ő is sokat változott!

vica!
Köszi!

Jube!
neked is köszi! És én meg egy kislányt szeretnék! Aztán még egy kislányt aztán egy kisfiút! :lol:

Réka!
Gratulálok! Sokat gondoltam Rátok! Fénykép? Szülés történet? :lol:

Barbi!
Neked is köszi :lol: Próbáltatlak keresni a wiw-en, de elég sok Kiss Barbarát kidobott... :?

Durci! Remélem jól vagytok!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Cinicini!
Gratulálok a babához,de ugye kapunk részletes beszámolót!

Telhold ide vagy oda,végre tudtam egy kicsit aludni.Rebeka kivételesen nem óránkét kelt,szerencsére csak 2-szer szopizott! :lol:

Kép
Kép
mano4

Gabboka lehet, hogy a telihold, a fene tudja. Legyen igazad!!! :wink:

Steffi komolyan Martin is ezt csinálta az éjjel? Akkor mostmár nem csak Mi "hasonlítunk" hanem a fiaink is? :lol: Remélem, hogy a hold az oka, mert már egészen jók kezdtek lenni az éjszakáink és nem szeretném ha ez visszafelé romlana.
Most alszik a drága és megpróbáltam cumit adni a szájába elalváskor, mert nagyon nyügi volt és láss csodát elfogadta és nagyon gyorsan bealudt és ki sem tudom neki venni a szájából annyira erősen tartja....hátha cumival nem csak fél órát fog aludni, hanem többet...
marcsim

Sziasztok Lányok!

Marcsi, jól esett, hogy hiányolsz! Csakhát téliszünet volt a suliban, így a fiamtól nem nagyon fértem ide a géphez. Persze mindennap benézek, de csak kutyafuttában, nem is tudok mindent visszaolvasni, úgyhogy nem nagyon vagyok képben a témákat illetően.
Hanna sajnos beteg, taknyos és rettentően köhög, ezért az elmúlt éjszaka jóformán semmit nem aludtunk. Ettől eltekintve szépen növekszik és hízik. És hogy rohan az idő! Nem olyan régen még arról beszélgettünk, hogy milyen volt a szülésünk most meg már tejpépet, gyümölcsöt csócsál a porontyom. Hihetetlen, egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy felvételiznek az egyetemre. (he-he-he)

A velünk hasonló korú babák (Kolos, Beni) milyen mozgási szakaszban vannak? Mármint pl. átfordulnak hátról hasra meg ilyenek? Mert Hanna az égvilágon semmi hajlandóságot nem mutat az ilyesmire. Szépen nyúl a tárgyakért, de ennyi. Egyáltalán 4 hónapo korban mit illik tudni egy gyereknek?

Cinicini! Gratula a babához!

Durcáékról van valami hír?

Kép
ildi35

December 23-án este 8 elött 10 perccel született Márk. 3750 gr és 60 cm. Szegéynkém egy vödör kakiból bukkant elő. Rengeteg trutyit kellett leszívni, nem is kaptuk meg csak egy rövid időre. tachikard volt szegény, így szoptatni sem lehetet. 24-én reggel látta elöszőr gyerekorvos a kórházban, addig csak a csecsemős nővér próbálta helyrerakni. Rögtön átküldték a SOTE 1-re. Amikor Ancsával bent összefutottam akkor vitte el a Cerny mentő.
Hát ilyen szarul még nem éreztem magam. Borzasztó volt ott állni a mentősök által készített fényképpel a kezemben. Úgyhogy alig 12 órával szülés után elhagytam saját felelősségre a kórházat. Mentem a kicsi után a SOTE-ra. Ott infúzióra rakták és elkezdték adni vénásan az antibiotikumot. Végül is innen már jófelé mentek a dolgok, már másnap normalizálódott az állapota, így mehettünk baba-mama szobába. Sajnos megint találtak bacit a tejemben, így tápszerezni kell. Most mindketten szedjük az antibiotikumot, péntek óta már végra itthonról.
Egy dolog viszont nagyon zavar. Ha menetközben, azaz CTG, vagy más vizsgálat alkalmalmával derül ki, hogy belekakilt a ygerek a vízba, akkor sürgősségi császár és azonnal gyerekorvos. Mivel csak burokrepesztéskor derült ki, így hiába volt rosszul a gyerek nem hívtak hozzá orvosi segítséget. Nem tudom, hogy minek kellett volna ahhoz történie, hogy behívják a dokit, amikor elég egyértelműek voltak a tünetei, szóval rögtön tudható volt, hogy van valamilyen fertőzése és így nem is tudják ellátni a Kútvölgyiben.
Most már jól van, de az én lelkemet nagyon megviselte az eset
Minden jó, ha véga jó, itthon vagyunk és jól van a pici. Remélem lassan eltünnek a bacik mindlettőnk életéből és akkor nem kell duplamunkával a csapnak fejnem, mert 3 gyerek mellett nem egyszerű.
Vendég

Jube!!
Akkor én is tudom, hogy te ki vagy. Valamikor összel az Andrássyn össze is futottunk apukáddal, és ő mondta, hogy megszületett az unokája. Mondjuk eszembe nem jutott volna, hogy te vagy az anyuka, pedig akkor már itt többször összefutottunk a neten.

Réka
Vendég

Cinicini

Gratulálok Márkhoz!!!

Marcsi de jó neked. A cumi miatt irigyellek. Már arra is gondoltam, hogy nem nézek semmi időt és amikor csk sír szoptatom. Dehát ha szopi után is sír akkor hogy szoptassam. Nem lehet egész nap a cicimen. Vagy igen? :?

Kép
gyorgyi33

Ja és tuti a telihold a hibás az éjszakáért. Nekünk szerencsénk volt. Csak 3-kor, meg 6-kor kelt, de akkor már vissza sem akart aludni. :( [/b]

Kép
gyorgyi33

Cinicini nagyon sajnálom ami történt és elszomorító, de a lényeg, hogy jól van a picúrkád és reméljük, hogy a baci is távozik mihamarabb, kitartás!!!!

Ildi! Szerintem az teljesen jó, ha már nyúl a dolgokért és a forgás az egyáltalán nem szükségszerű ebben a korban. Kolos már két hónapos kora óta forog, vagyis elkezdte és utána nem fordult egy jó darabig hasról hátra, de már megint csinálja. A hátáról pedig az oldalára fordul és egyszer más hasra is fordult, de mindezt a járókában és a rácsok segítségével. Bedugdossa a lábát a rácsok közé és pörög forog egész nap. De szerintem ez sem annyira jó, mert egész nap mozog és azért is bukik ilyen sokat mert kinyiheli a magából a tejet. Szerintem hiperkativ, bár mindenki azt mondja, hogy az a jó, ha sokat mozog, na de ennyit???? Egyébként pedig alig alszik napközben, csak fél órákat :? Szóval az egyik gyerek ilyen, a másik olyan. Hú, Hanna már tejpépet meg gyümit nyom, az igen!!!! Nincs elég tejcid?

Györgyi szerintem csak véletlen volt és nem is aludt tovább fél óránál, szóval ebben sem bízhatok. Próbáld meg hogy cicire rakod amikor sír nyugodtan. Ha ringatod az sem nyugtatja meg? Mennyi ideig sír mielőtt elalszik?
marcsim

Szia Réka! Azért végül jól alakultak a dolgok Márkkal, de szerintem egyetértünk abban, hogy ennek nem így kellett volna történnie. Mit tehet az ember hasonló helyzetben? Igazán nem is értem... De tényleg az a legfontosabb, hogy most már rendeződött a helyzet. :wink: GRATULÁLOK! Mikor láthatunk képet a gyerkőcökről?

Megfogadom csajok a tanácsaitokat, semmi para. Vagyis szüléspara az nincs, Férjem pedig megígérte, hogy a többivel nem kell foglalkoznom, az a dolga, hogy rendezze a hátteret.

Gabbó, Ancsa - nekem (is) vannak jóslóim. Nem kevés. Igazából, ahogy Heni is mondta, ezek "elmúlnak". Tehát hiába nézem az órát én is fél éjszaka. Van olyan, hogy egy órán keresztül menstruációs fájdalmaim, már-már görcseim vannak, de nem mérhető, mert aztán mintha elvágták volna... Ági nekem erre azt mondta, hogy végülis a szülés folyamata hetekkel korábban beindul, azaz készülődik a szervezet. Elég intenzíven készülődik. :roll: :?

Holnap megyek ctg-re. Kíváncsi vagyok. Bár, ha abból indulok ki, Györgyi, amit mondtál... :lol: :lol: :lol:
vbea

Marcsi, meg sem dicsértem Kolost, pedig nagyon jól néz ki... :oops: :oops: :oops:
vbea

Marcsi!
Sajna tejem mindössze 6 hetes koráig volt, azóta tápszer. Pontosan ezért kezdtem már el a hozzátápit.
Az alvás nálunk is elég furán működik, egésznap szinte semmi (délután), este fürdés és kaja után is kb. fél óra, aztán felébred és kb. éjfélig nyomja a műsort, játszik, vigyorog, stb. Ezekután viszont végig alussza az éjszakát, 7-8 körül eszik, majd újra visszaalszik 10-11-ig. Persze ezekután nem csodálkozom, hogy délután már nincs alvásigénye.
Tegnap a gyerekorvosi rendelőben hallotam az alvással kapcsolatban egy számomra érdekes (hihetetlen?) dolgot. Az egyik anyuka olvasta, hogy a babák 5-6 hónapos korukig a születésükhöz "igazodnak" alvás szempontjából. Mármint a születésük körüli időpontban alszanak el mélyen és pihennek igazán. Hát nem tudom? Én személy szerint még nem hallottam erről, de ha azt nézem, hogy Hanna éjjel 1-kor született, akár lehet is valami valóság alapja. :roll: :roll:

Kép
ildi35

Cinicini! sajnálom, hogy így teltek az ünnepek! Ilyenkor azért nem értem, mi a fenéenk mászunk be szülés előtt hetente többször is a kórházba vizsgálatra, ha ilyen dolgok megesnek. Na de az a lényeg, hogy lassan javultok. És remélem, lassan te is fel tudod ezt dolgozni.
(Nekem anno Novály Rita segített emailen keresztül megválaszolni néhány kérdésemet!)

A telihold nálunk csak az elalvásnál kavart be, de akkor nagyon :)

mtunde

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: