A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Kriszta13,
igen, Oxi jelenleg beépített emberünk a sztimrében Kép, Ada+Manóka+BKriszta küldte előre felderíteni a terepet Kép
VITAMIN: én csak folsavat szedtem, azt végig, mert kb. ugyanígy voltam terhes egy éve, mint te, és a dokim azt mondta, hogy ha sok zöldség-gyümölcsöt eszem, és nincs konkrét vitaminhiányom, akkor felesleges Kép Szoptatás alatt kezdtem elevitet szedni, mert akkor jól jött a tejemnek Kép

Neet,
megyek, elolvasom Kép

Oxi,
ez állatKép, akkor élő tudosítás lesz az Ada-Manóka-Kriszta trió szüléséről KépKép

Papucikam,
sajnálom, hogy egyikünk sem tudott segíteni Kép amit esetleg megtehetsz, hogy a "keresés" (rögtön a "topikok" mellett) funkcióban rá tudsz keresni a nevére, csak arra vigyázz, hogy a kereső oldalon állítsd jó tágra az keresési időt, mert alapból csak 3 napra visszamenőleg keres, és akkor visszaolvasnod sem kell, viszont lehet, hogy találsz embert+élménybeszámolót is Parragh dr.-hoz Kép
húúú de sok "keres" van ebben Kép

vera
kisün

Itt vannak a képeim: ftp://papucikam@papucikam.freebase.hu
Remélem így meg tudjátok nézni...

Pux, és gratula az újdonsült szülőknek! Irigylem őket! Már én is szeretnék ott járni! :D

Kriszti
papucikam

Papucikám!
Hol vannak azok a képek? Rákatt és írhattam volna az email! De lehet, hogy én szúrtam el vmit!

Kisün!
Én még nem vagyok pocakos! Most tervezem! Valamiért nagyon óvatosan! Kép
Most megyek a dokihoz a "nagyrutin" beutalókért és utána mehet a babaproject! Kép

Jól kibőgtem magam! Kép
k
kriszta13

Papucikam-Kriszti,
utánakerestem, de tényleg nincs info Parragh dr.-ról Kép

vera
kisün

Kriszta13,
hüle vagyok, de már nem először Kép múltkor szegény Ruz-t zaklattam ugyanígy valami miatt Kép
bocsi és drukkdrukkk a babaprojecthez, tessék hamar és bátran Kép
kisün

Köszi Kisün! Én sem találtam róla semmit. Kép Csak már kezdek aggódni, mivel bent jártam a Tétényiben és az orvosok nevei kint vannak, de az övét nem láttam. De hát csak létezik a Szent Imrében, mint szülész?! Nem???

A képekhez azt is be kell írni, hogy ftp:// !
Ez fontos! Na akkor mégegyszer: ftp://papucikam@papucikam.freebase.hu
papucikam

Sziasztok!

Hűtő ragyog, Julio virágot ültet az erkélyen, Esmeralda most tette fel a vacsit (paradicsomos párolt tonhal árpával); Juanita meg még tanulja a naptárat Kép és rugdos, most csak 999-cel, de előtte 3 órán keresztül 1000-rel....

Ada
(még mindig 40+1)
ada007

Kriszta: málnalevél teát iszom már 5 hete, napi egy lityót, lépcső meg mindennap van legalább 3× 3.-ra fel és le...plusssz min. 15000 km gyalogosan séta....szóval nem hinném, hogy ezekre reagálna, ha akarnám...

De nem sürgetem, mert biztos vagyok benne, hogy nagyon okos kiscsajt készítettünk és nagyon is jól tudja, mikor akar kibújni...akkormeg mit enném a kefét, inkább bízom benne...
Addigis...elvagyunk apikával kettesben (kacsintós smájli), éljük az életünket, megyünk szabadon mindenhova, elköltjük az összes félretett lópét, meg ilyemi.....Kép

Hát, ennyit erről...

Na, majd ha be akarnának fektetni, akkor addigra összegyűjtök némi praktikát, de addig még ezer év, de min. 1 hét van
ada007

Oxi!
Nem mondod, hogy kong az ürességtől a szülőszoba!!! Ilyen állítólag már régen volt, úgyopgy akkor lehet, hogy bele kellene húzni:o De most hétvégén úúúúgy élveztem itthon a lustálkodást és semmittevést.

Anyukák!
Napok óta foglalkoztat a kérdés, hogy szoptatás alatt szabad-e epret enni??? Merthogy mostanság van szezonja, én meg odavagyok érte, de valami halvány emlékem van arról, hogy szopizás alatt nem szabadKép Ti mit tudtok erről?

Ja, ma megcsináltam a tököt és a cukkinit rántva, isteni finom volt, főleg mert naggggyon ritkán eszünk rántott dolgokat (1. nincs türelmem panírozni, 2. olajszag beteríti a lakást).

manóka

Kép
Kép
manoka11

Helyzetjelentes: Ada, Manoka es Kriszta dokija berendelve, Oxi vernyomasa most epp a pinceben. A szuloszobakrol nincs hirem, kimaradt a mai NST. Megyek enni, ma ugyan eheto volt a kaja, de egynek is keves.

Joejt! Ha jon valaki szulni, mellem kerje magat utana Kép

KépKép
oxigen
Györköny

sziasztok!
Oxi!
Örülök, h ismét köztünk!!!
Ada!
Akkor sikerülhet az online vajúdás!!!Csak szólj Oxinak!!!! Kép

Remélem jó hétvégétek volt, a mienk kakira sikeredett!!!!

szasztok!!!!!!!!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Papucikam!
Én tiszta béna vagyok!
Kére jelszót!

Ada!
Tuti, hogy jó fej csajszi lesz! Kép
k
kriszta13

Oxi!
Te most tényleg bentrQl írsz? Vagy lemaradtam valamirQl? És a kitolás közben is tudósítasz majd? Kép Mikor kint a feje, válla, stb?Kép
neet
neet

<font color="ff0000">Papucikam!
Én egyszer voltam Parragh dokinál. Előtte kérdezősködtem róla, de nem túl sokat tudtam meg. Mindenhonnan jókat hallottam róla, rendes, utánanéz mindennek, alapos, stb... Két negatívumot is hallottam, dehát ki nem hibázik..? Nekem személy szerint nem jött be, mert olyan fajta, akitől mindent kérdezni kell, nem egy szószátyár típus. Én meg valahogy nem éreztem magam harapófogó-típusnak, hogy mindent végigkérdezzek... 6 hetesen voltam nála az SZTK-ban, megvizsgált, ultrahangozott is, szűréshez mintát vett és a barnázásom miatt duphastont írt fel. Tulajdonképpen nem volt vele semmi bajom, de lehet, hogy egy kedvetlen, rossz napját fogtam ki. Mindenesetre én úgy éreztem, hogy váltok. De akinek megfelel a stílusa, szerintem nyugodtan menjen hozzá, valamelyik helyi védőnőtő is őt ajánlotta a 3 SZTK-s közül.
Remélem, nem riasztottalak el, nem az a célom!

Proone
10+5 Kép</font>

KépKépKépKép
proone

Off:
lap alján, 30 kép ingyen, május 19-n!
http://www.photohall.hu/digiprint/
kriszta13

Igor ma megkapta utsó adag kokainját, doki azt mondta, most már lejöhet a szerről...Kép
Oxi!
Én mennék szülni...és melléd kérném magam!!! Kép Néhány nap, távol az otthontól...haaaaa (nagy sóhaj)...Kép
Kiáncsi vayok, mihez kezdenének a fijjjuk, de biztos élveznék!!! Kép Sztem is előkerülne egy-két tábla csoki, kakaó, kukorica, stb...és ülnének a tv előtt...Na, majd eccer kipróbálom!
Manóka!
Amikor én jártam nst-re, akkor ált. kongott a szülőszoba...vhogy pénteken nem szeretnek megszületni a babák...ki érti őket???
Volt, hogy egyikben sem voltak...Jucus is egyedül vajúdott, ugye?
Na, megyek vacsizni...
bye, zs.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Sziasztok csajok! hallom volt tali...

most itthon vagyunk, emilia durmol a mozesban, remelem sokaig, nekem is mennem kene, de mostanaban nem tudok elaludni...ciki, pedig most mar tudnek par orat egyhuzamban, haj az elejen meg mi voltKép
Jol vagyunk koszonjuk, csak idom nincs sok, mert a parom ul a gepen Isztambulban, dolgozik...nincs mar az, hogy szopi kozben tudok netezni egy kicsit, vagy utana...

torokul meg nem tudunk csak szavakat, jo vicc amikor a taxisokkal beszelgetunk...jo, hogy a cimemet tudom torokulKép
de oket nem erdekli, hogy egy szot sem ertek

mar egesz jo ido van kint, ki lehet ulni a kertbe...

ki jon latogatni?

na, befejezem, visszaolvasni nem tudokKép

Kép
babarozsa

Szia Baba!
Jó, hogy jöttél látogatni minket Kép

Zsanci: sajnázom a szar hétvégét, az még 2 gyermek híjján is előfordul....

Üres szülőszoba rulez...lenne.

Neet: oxi ténylegtényleg bentről ír !!!!!!!!! Kép
és igen, majd online tudósít a szülésről ;-)

Megyek tejberizst enni, most lett kész, nyammmmmm
ada007

Hali!

Én ma találkoztam Istivel és Votivval!Bi-bi-bi-bi-bi!!!!!!!!!!!!!

Neet!

Ennyire nem lehetsz lemaradva!Oxika bentr&#337;l ír nekünk mert doktor bácsi vigyázz rá!

Zsanci!

Mit tettek veled azok a gazfickók?Kép

Megyek és letuszkolom a sz&#337;nyegr&#337;l a mázsás asztalt mert holnap jön bácsi és elviszi tísztítani és a pasijaim még nem értek haza a korizásból.

Jucus
20170114224602

UUtálom a hosszú ö-met.
20170114224602

Proone!

Köszi az infót! Engem nem riasztottál el, mert nekem szimpi, csak már aggódtam, hogy nem is a Tétényiben doki! Kép
Meg aztán bel&#337;lem csak úgy d&#337;l a szófosás, attól nem félek, hogy nem tudok mit kérdezni! :D

Na most meg én voltam hülye! Kép
Az ftp-hez a felhasználónév: papucikam ( kis p-vel!), a jelszó: Bambika1983
papucikam

Sziasztok!

Papucikam
Kis jóindulattal közelítek a 4 hó felé: kedden leszek 15 hetes. Éljenek az őszi babák!

Zsancikant
Kívánok neked jobb hétköznapokat!

Kriszta13
Köszi a fotó tippet, biztosan nem hagyom ki.

Pussz:

Murr
murr

Jucus!
Hol koriznak a pasik??? De jó nekik!!!!
Engem nem is a pasiK, hanem az elsőszámú pasi készit ki...de tegnap du. Borisz belázasodott (ekkor kezdődött az ámokfutás) de hála Istennek, és a homeobogyóknak, éjjelre már el is múlt, és ma pont úgy viselkedett, mint aki hirből sem ismeri a betegségeket!!!
Ma vendégségben voltunk a nagynénémnél, ezt Igor bírta kevéssé, ezért megajándékozott minket egy maratoni üvöltéssel...És zokogott is, mig haza nem értünk, és le nem feküdt aludni...De addig is egyeske kitalálta, hogy ő tovább szereli a konyhát, én meg vergődjek egyedül a fijjjjjukkal. Na, nem részletezem, a végén már nagyon haragos voltam, akkor elvitte fürdeni őket, és most úgy néz ki, hogy mindhárman elaludtak!!! Remélem vége a mai ámokfutásnak!!!!
Probléma N.2:
Én csak azt nem értem, hogy hogy lehet az, hogy semmit nem fogyok, pedig B-vel fele ennyi gond volt, és mégis, 3 hónaposan már a kiindulási súlyomnál voltam. Hogy van ez????
Szóval, most már nem tűnik olyan gáznak a hétvége, de amikor irtam,még itt süvöltött a kezemben a hármaska...Aki egyébként tök jókat mosolyog, ha olyanja van...de ma csak este volt olyanja, kb. 2 percre.
Baba!
Üdv itthon! Meddig maradtok? Most többet tudsz a gép előtt lenni??? Szakdoga??? Kép Enyém még sehol...
na, további szépet, és jót, Ada neked meg drukkolok, ja meg Krisztának is! Meg kinek kell még???
szasztok, zs. voltam

Kép

ZsanciKép
zsancikant

ZS!

Káposztásra Astra Zeneca csarnokba járnak korizni.

Vessetek a Gyámügy elé de most pofoztam fel Somát aki valami mínösíthetetlenül üvöltött velem,hogy még nem megy fürdeni.

A fekete kéz
20170114224602

Beetrix,
csak sikerült mélt küldenem a nemzetközi összeesküvés ellenére is Kép

Jucus,
gondolom üvöltés abbamaradt Kép van ilyen Kép

Ada,
te itten engem már napok óta izgatsz és ingerelsz gasztronómiailag (ld. tejberizs és tsai) Kép MARS SZÜLNI!!!Kép

Zsanci,
látod-látod, Igornál ezek már az elvonási tünetek Kép és a 1 meg 2 elkapta tőle Kép

Babarozsa,
következő tali május 23-án, Bogárkánál. Ha még vagytok, gyertek! Kép

Manóka,
de jó hogy jó lett a rántott cukkini!!!! KépKép

vera
kisün

Szép Jóestét Mindenkinek!

Hú annyira sokat írtatok illetve történt veletek, hogy csak na....

Szóval:

Nagy-nagy gratula a Pipocs családnak!!!

Oxi!
Hihetetlen, hogy bent kell lenned!
Most egy kicsit énis parázom a vérvétel miatt....
És milyen a kaja?
És a bent lévő emberek??
Milyen a vizit??
Tényleg mikor van???
Kitartás neked!

Bogárka!
Énis sajnálom a tornát! De képzeld nekiálltam kitakarítani az automat, de a csomagtartó porszívózása után rájöttem ezt már nem nekem találták ki...
Nagyon nagyon elfáradtam ezért úgy döntöttem nem kínozom magam és pihenek...
Hát egyszerűen átaludtam a tornát:-)
Ja és talira énis szeretnék menni!

Johanna!
Énis pont ugyanazt érzem mint te!Tessék pihenni!Tudom könnyű azt mondani, de még 3 hétig jó lenne ha bent maradnának a törpék!

Votív!
Nagy nagy síros szmájli....
Kirázott a hideg is!

Ada, Manóka, Kriszta!
Én már annyira de annyira izgulok miattatok!

Beet!
Hát sajna nem igazán támogatják a cégek nagy része a babás mamákat kivéve ha állami a munkahely...
manó27

Lányok!

Akik már szültek!
Tényleg vízes törölközőt kell kötni a hasunkra szülés után meg homokzsákot?????
Ez igaz és akkor ezt hogy kell???
és meddig???

Még egy kérdés!
Ti milyen fürdőkádat vetettek??
Mert már vannak olyan univerzálisak 5000e-ért, hogy ameddik kicsi akkor az egyik oldalán ül amikor nagy akkor a másik oldalára kerül..
most jut eszembe az újszülött még nem tud ülni????
akkor ez hogy van????
Állítólag egy textil pelenka is elég egy hagyományos gyerek fürdőkádba.
Vélemény???
manó27

Manó,
én nem kötöttem semmit a hasamra Kép mit mondtak, miért kell?
FÜRDETÉS: szerintem bármilyen kád jó, az egyszerű meg a bonyolult-ültetős is (nekünk a kettő között van). Amíg nem tud ülni a baba, addig úgyis az egyik karodon fekszik, a másikkal meg mosdatod Kép

vera
kisün

Beetrix,

a darázscsípés-allergia ellen Calcium-Sandoz pezsgôtabletta a nyerô. Mindenféle allergiára calciumot szoktak adni amúgy.

Manóka11,
epret azért nem ajánlják, mert allegizálhat. ennyi. Én persze eszem, mer imádom, és gyerekem (3 hetes) nem allergiás. Ennyi.

Viszont nem alszik 3 napja éjszaka, úgyhogy teljesen zombi vagyok. Egész m?lt héten próbáltalak titeket utánolvasni, de asszem csütörtökig jutottam, úgyhogy feladtam. Kész vagyok kicsit.

Pipocs-család, sok boldogságot a csöppséghez!

Holnap jövök.
Csók
borri

Sziasztok!

Megjöttünk a mininyaralásból, órákig olvasok itt vissza izgatottan, hogy hátha van már Hanna, Emma, Ákos, erre semmi... hé csajszik húzzatok bele, ne csigázzatok itten minket! Kép

Várgesztes egyébként jó volt, kicsit lehetett volna jobb idő (bár fedett élményfürdővel ez nem volt gond Kép), Petra most is imádta az uszit, alig lehetett kirángatni Kép. Kicsit dühítő volt még, hogy mindkét éjszaka buliztak a közelünkben, ment a tuc-tuc zene, de azért tudtunk aludni...

Annyi mindenre reagálnék, de a felét elfelejtettem, meg fáradt is vagyok, úgyhogy nem akarok sokat írni, de akkor a legfrissebb kérdésre:

Manó!
Nekünk olyan "anatómiai" ültetős kádunk van, Petránál nagyon bejött, még újszülöttként se kellett fogni, simán megtarotta a kád, később ő is nagyon szerette. Viszont, mikor kinőtte kölcsön adtuk a barátnőméknek, ahol kisfiú van, de adták is vissza nem sokkal később, merthogy ahogy a gyerek élvezkedett a vízben, és rúgkapált, folyton nekiütötte a "férfiasságát" ennek a támasztó bigyónak, úgyhogy onnantól hagyományos kádban fürdették. Hát kíváncsi vagyok, hogy az öcskössel is így járunk-e majd...

Sajnálom én is a tornát, viszont nagyon gondolkodom most, hogy menjek-e holnapután, nagyon fáj mostanában a derekam, meg néha úgy érzem, hogy délutánra már csak vonszolom magam Kép. Persze szeretnék még menni, de majd meglátom milyen lesz kedden a hangulatom...

Na, most tényleg megyek aludni, fárasztó volt ez a nyaralás Kép

Bogárka (34)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Sziasztok kismamák!
Aki esetleg nem tudná, május 22-én a National Geografic-on este 21:00-kor lesz egy 2 részb&#337;l álló izgalmas m&#369;sor, aminek a címe: Élet az anyaméhben! Kép
Elég jónak ígérkezik! Mind a 2 részt leadják. Kép
Itt a hivatalos leírás róla, amit a N.G. honlaojáról másoltam át:

Mielott az újszülött eloször felsír, egy hosszú és izgalmas utazáson vesz részt. A film azt a csodálatra méltó átalakulást mutatja be, mely során egy apró sejtbol egy élo, lélegzo kisbaba válik. A legmodernebb háromdimenziós képalkotó technikák segítségével tanúi lehetünk a folyamat legfontosabb állomásainak a megtermékenyüléstol az elso szívdobbanásig és az érzékszervek munkába állásáig. Az orvosok egy része szerint az emberi embrió sokkal gyorsabban fejlodik és készül az önálló életre, mint ahogy azt egészen mostanáig gondoltuk. Hogy ez valóban így van-e, ön is megtudhatja, ha velünk tart egy csodálatos utazásra az anyaméhben.

Puszi mindenkinek: Kriszti
papucikam

Többet nem írok hosszú ö-t, meg ü-t!
papucikam

Manó 27!
A MÁV-ban egyből szülés után homokzsákot raknak a pocakra. Ettől visszahúzodik! Hogy most ezt ott adják vgy vitte egy ismerősöm, nem tom! Kép
Kád: nekem kispasim van és olyna an. kádunk volt! semmi gond nem volt vele.
Egy ideig csináltam babaúszást. Ott azt tanultam, hogy jobb ha a nagy kádban együtt fürödtök (hú ezt jól ragzottam Kép ). Miért? MErt jobb a babának is, hogy ugyan úgy tud mozogni mint a pociba! Együtt is vagytok! És egy kiadással kevesebb! Kép

Mindennapos pocakosok!
Hol vagytok? Éjszaka nem volt "akció"?

napsütéses szép napot!
k
kriszta13

Votiv! Dehogy kéretem magam Kép csak még sem nem vagyok gyesen (hála az égnek), sem nem táppénzen (sajna), így minden nap reggel fél 8-tól itt rontom a szervezetem, sokszor akár este 6-7 óráig is a cégnél. Úgyhogy utána nem biztos, hogy van esélyem időben odaérni a buliba.

Bogárka! 5:30-ra nem hinném, hogy odaérek, habár ki tudja Kép a legviccesebb az egészben, hogy itt vagyok a XXII. sarkán, de az Egér útnál. Innen a 250-es busszal el tudok menni valameddig, majd át kell szállnom egy mittomén melyikre, és majd még egy buszra.

Pipocs császárral szült??? Hogyhogy?

Te Moose! Ezt a Bosch SKT5102EU-t nálunk is TÉNYLEG lehet kapni? Szerinted belefér egy tepsi is meg fazék is? Mert nálam ez a fő szempont Kép . ránézésre tetszik, amit a neten találtam róla. Tudsz vmi Bosch bemutató termet, ahol meg lehetne ezt nézni?

Nektek görcsölt már be a combizmotok éjjel? Azt hittem, hogy a derék görcs a legrosszabb, de még annál is van fájdalmasabb. Ráadásul pontosan éreztem, hogy merre fut az izom a combomban, ahogy komótosan ment rajta végig a görcs. Mivel újra és újra megfogta, fel kellett kelnem járkálni. Kép Reggel kalciummal kezdtem, remélem nem ismétlődik meg.

Jön valaki a BABARUHABÖRZÉRE? Mi megyünk ám!

Laci! Köszi ezt a rendkívül szellemes és szórakoztató beszámolót. Faszán elbőgtem magam a végén Kép (most jött meg a főnököm, úgyhogy rohanok a vécébe szemet törölni.) micsoda pasik, anyák és gyerekek vannak! Remélem nekem is ilyen klassz élmény lesz ez a szülésbuli.

ancsipancsi

Hello Lányok!

Itt Esmeralda...Julio munkéban, Juanita kérót lakberendez....
SEMMI, de sebaj, megyek IKEJJÁBA.

Csóka, Ada (40+2)
ada007

Szép Jóreggelt Mindenkinek!

Kisün!
Állítólag azért kell, hogy szépen vissza tudjon húzodni a pocid. Nekem a Mamám mesélte, hogy ő mindkettőnknél ezt csinálta.
Hát nem tudom, hogy 30 év óta ez mit változott?

Bogárka!
Ugy irigyellek! Akkor jól éreztétek magatokat!
Tényleg te is fürödtél nagy pocival???
Jut eszembe ha ennyire fáj a derekad, hogy fogod bírni a babazsúrt???
Ja és én holnap délelőtt megyek tornára mert délután mennünk kell a velux ablakokért sajna....
Nem jössz el délelőtt, utánna felugorhatnánk pár percre meglátogatni Oxit??

Papucikám!
Köszi izzítom a videót! Tudtam, hogy ismételni fogják!!!

Kriszta13!
Milyen kádatok volt?? Bocsi de béna vagyok nem érteni magyart???Kép

Ancsipancsi!
Nekem Ariston mosogatógépem van most múlt féléves és imádom minden belefér tepsi, gáztűzhelyrács stb stb.

Manó27
Aki betöltött 35 hetes!!!!!
manó27

Ada!!!

Te tuti menet közben fogsz szülni!!!!Kép
manó27

Sziasztok

minden szuper volt tegnap,jól sikerült nagyon a kesztelő,majd még mesélek,csak most be vagyok pánikolva segítsetek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
asszem a bálintnak fitymaszükülete van,legalábbis nagyon gyanúsKép Kép Kép
a makkról hárta lehet húzni a bőrt,de utána már nem,asszem az az alsó fitymaszükület,ha jól rémlik.mit lehet csinálni vele????????????????????????????????????????????mármint ÉN mit tudok csinálni vele?pár napja vettem észre,eddig hátrajött rednesen de tegnap már abszolut nemKép
rosszul vagyok ha arra gondolok hogy műtik,nincs erre valami csodaolaj vagy bármi?help!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Gigi!
NE te próbálkozz, vidd le a dokihoz! Nem lesz semmi baj, ez is sürün elöfordul.

Jucus!
Jóvanna, akkor lemaradtam. Élejenek a modern kütyük, és az online szülés. Kép

Kád: mi egy IKEÁsat vettünk 1500 pénzért, de már lassan kicsi lesz. Ellenben nem azzal spórolsz, ha nem veszel kiskádat, mert ebbe a töredéke víz is elég. Együttfürdés: jó buli, de min. 3 embert igényel: baba mama papa. Amíg anyu kikászálódik a kádból, valakinek fogni kell a kicsit, meg öt gyorsan szárítgatni, míg anyu törölközik, stb, de megéri, mert tényleg nagyon édes élmény.

NATvideó: valaki save-eli nekem akkor ugye? Köszi. Kép Talira elhoz, neet hazahoz, megnéz, kövi talira visszavisz. Hallod Bogárka? KövetkezQ tali... Kép Most jól visszaéltünk a vendégszereteteddel. Kép

Homokzsák: én kaptam a Hban, de csak addig volt rajtam, amíg baba elkészült (tehát fürdés, mérés, stb), aztán ö került rám (meg elöször is egy kis idöre), aztán sipirc volt kifelé, mert futószalagon jöttek a babák... ennyit a meghitt, zavartalan hármasról a szülöszoba csendes félhomályában...kb 10 percünk volt hármasban, ha jól emlékszem, közben 2x bejöttek. Még ki se toltak, már jöttek a takarítók, de hát sokan voltunk, ez van. Aztán itthon hármasoztunk eleget. Kép És azóta is.
neet
neet

Manó!

a nagy gépekbe persze minden belefér, csak a nagy gép nem fér a konyhámba Kép

ancsipancsi

Jó reggelt! Kép
"Hivatalosan" még van 2 napomKép

Manó!
Tényleg délelőtt jössz tornára? Az szupi, akkor találkozunk, utána meglátogatjuk Oxit!

Homokzsák: erről csak Neet-től hallottam még korábban, de lehet benne valami, láttátok a talin, nádszálvékony királykisasszony voltKép Nekem egy tépőzáras hasleszorítóm van, csak még azt nem tudom, mennyire szorosra kell kötni???

Manóka 39+5

Kép
Kép
manoka11

Szép reggelt!

Huh, kemény volt végigolvasni a hétvége és a pénteki nap termését, de megérte! Kép

Ada: először is, és utólag is Boldog Szülinapot ezredjére! Kép Kis bátor vagy, hogy mindenfelé elcsászkálsz, de hát nem unatkozhat otthon az ember lánya, ki tudja pici kislányod mikor vakaródzik kidugni a buksiját a világunkba? Kép Ha meg akció van, akkor akció van.
Nagy drukk neked, meg a többi most esedékes kismamának!

Recca! Elképesztő ez az anyakönyvezési dolog! Hogy ilyen komplikációkat állítsanak fel, csak azért mert otthon született a babó!!!
Amúgy annyi, de annyi kérdésem lenne hozzád! Pld:
Hogy is folyik ez az egész? Mikor tanácsos elmenni (hány hetesen) a tanfolyamra? Tarifák? Most hol vezetik le a szüléseket, ha valaki vidéken lakik? Szóval úgy mindenre kíváncsi lennék, ha megkérhetnélek, megírnád ezeket az e-mail címemre? stingo@freemail.hu
stingo22

Manoka!
nagyon aranyos vagy, de nem hiszem, hogy a zsák segített, az a pár perc, amíg rajtam volt nem oszt nem szoroz. Egyébként meg nem használtam semmilyen lekötQt itthon, csak egy olyan nagyfazonú szük bugyit, ami szinte biciklisnadrág. Ja, és biciklisnadrágot. De a húsnak, börnek idö kell, h visszaálljon. A méh ELVILEG a 6. hét végére nagyjából visszamegy 7-8 (??) centisre, de a többinek idö kell. Szük gatyók elvileg segíthetnek, de ki a fene akar önsanyargatni, mikor ott a gátseb, a fájós cicik, stb. Majd. Nekem csak és kizárólag szerencsém volt az alkatommal, ez minden. De azért nagyon jólestek a szavaid, köszi!! (Már csak azért is,mert amikor tizenévesen is 60 kiló voltam, mindenki megjegyzéseket tett, de most a 60 kilómnak NAGGGYON örülök!! Kép )
neet
neet

Neet!
Akkor tényleg szerencsés alkat vagy, bár ki tudja, segített-e a zsák vagy sem. Nekem egy ismerős mondta ezt a haslekötőt, mert ő már 3 éve szült, teljesen jól lement róla minden, kivéve a hasátKép Önsanyargatni nekem sincs kedvem, remélem gyorsan lemegy az a 8-9 kiló ami feljött.

Mindenki!
Létezik a neten, vagy van valakinek olyan listája, hogy szoptatás alatt mit tanácsos és mit nem enni? Tudom, vannak ilyen általánosságok, hogy puffasztó dolgokat (karalábé, karfiol, stb.) nem, de van egy csomó más dolog, amit nem tudok. Pl. mi a helyzet a tejjel? Valahol olvastam, hogy tejallergiás lehet tőle a gyerkőc. Szóval jó lenne valami kis lista...

Kép
Kép
manoka11

Manoka!
Én kaptam ilyen listát, sztem felejtsd el. Én ki is töröltem gyorsan.... nagggyon el van túlozva. Sztem egyél, igyál bármit, apránként, és figyeld a pici reakcióit. Ha nincs reakció, ehetsz belöle többet, ha van, akkor hanyagold.
Igen, a hüvelyesek és a k-betüsök nem ajánlottak, és persze az alkesz, cigi, egyértelmü. Pici sör vagy bor azért néha nem árt. Mentolt ne (cukrot, édességet stb), mert az elvileg bénulást okozhat. Mást bármit, csak mértékkel.
neet
neet

Neet,

nekünk már hátrahúzta a dokink és megmutatta anno hogy kell csinálni és mondta hogy csináljam minden nap fürdés után!csináltam is és eddig nem is volt probléma!mondjuk a dokink azt mondta hogy nem is leszKép ...........aztán tessékKép
azt mondta a dokink hogy elvileg egy éves koráig nem kell huzogatni,csak neki egyszer piros volt és ezt meg kellett nézni ezért kellett hátra húzni neki és utána meg már muszály volt
majd egy évesen kell őt visszavinni kontrollra(súly fejtérfogat.....blablabla)
addig nem akarok külön csak ezért,nem olyan extra sürgős a dolog,egy hónapot még várhat csak baromira megilyedtemKépa műtét gondolatátólKép

manó,
nekem is szorítom volt és jó volt!mondjuk nem tudom milyen hatást érsz el homokzsákkal,de én elégedett voltam a szorítóval is!
Vendég

Jo reggelt!

Helyzetjelentes:
Mi is egybenKépKép
Valoszinuleg ma megyek dokihoz,kivancsi vagyok,mit mond.

AdaKépManokaKép
Mennek a drukkokKépKép

Jajaj,mennem kell kicsit rendberakni a lakast,aztan jovok.

Puszi
Kriszta es Akos
39+4

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Manoka!
A kajákhoz még annyit, hogy vannak nagyon érzékeny babók (pl tesóméké), de azért az, hogy se tejet, se márványsajtot, se fehérkenyeret, se gyönygytyúkot, se vaddisznót ne lehessen enni... nem mintha sürün elöfordulna nálunk vaddisznó... szóval érdekes a lista, viccböl egyszer el is lehet olvasni, de mi ijedten összenéztünk párommal hogy akkor most hogy lesz? Pár napig szó szerint éheztem, aztán beintettem a listának. Esztinek azóta sincs semmi baja. Hasfájós se volt soha. KOP KOP KOP. Neked, nektek is hasonló jókat kívánok!!!
neet
neet

Sziasztok!

Meg tudtátok nézni a képeket? Elfogadta a jelszót?
Szép jó napot mindenkinek!

Pusssz
Kriszti Kép
papucikam

asszem a vaddisznóban a trichinella fordul elő sokkal gyakrabban, mint a sima disznóban, és ez a nem terhes és szoptató anyákra is veszélyes (szívizom bibiket okoz), sajna még hőkezeléssel se nyiffan ki. mondjuk elméletileg a disznókat ellenőrzik trichinella kapcsán, de a vaddisznó kolbászt aztán senkinek nem ajánlanám, pedig biztos finom.
a gyöngytyúk hogy került a listára?

ancsipancsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: