A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Uzsoki: szülés 2010-ben

Sziasztok!
Tegnap az Irén március 20.-ai költözést mondott :)

Zsuzsi

Kép
zsukka75

Költözés: ma megfogalmazódott bennem valami.
Én is azt reméltem, már az új helyen szülök, de nem így lett. De ami velem történt, az nem a helyen, hanem az embereken múlt. Persze az is lehet, hogy egy jobb helyen jobban figyeltek volna, de nem hiszem. Azt gondolom, hogy a meleg meg a hideg szobában is rendben lehetett volna minden, hisz a szülőszoba tiszta volt (és még a nap is besütött, egész kellemesnek találtam), a műtő és a kötések sterilek. Az emberi hozzáállás (a figyelem foka) és az én sajátosságaim (úgylátszik, nem jönnek be a hasi műtétek) hozták össze.
Veletek minden rendben lesz, akárhol is szültök (persze kívánom Nektek, hogy az új helyen!).
Bocs. Melankólia.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Gratulálok a friss babásoknak!Nagyon édes minden baba!

Én is köszönöm a sok infót amit írtatok,azért csak megnyugtatja az embert ha kb.tudja,hogy mire számíthat!

Jó hír,hogy tényleg talán átadják az új részt nem is olyan sokára!

Zsukka:pénteken jössz jógára?Én szeretnék,remélem lesz!

Sajna nem derült ki még egyértelműen ki lakik a pocimban,de a doki azt mondta,hogy nagyobb az esély a KISLÁNYRA!:)
Nevünk még nincs eldöntve,Kinga és Eszter között válogatunk.

Megyek ma szülésfelkészítőre,kiváncsi leszek mi lesz.A múltkor pont az én dokim tartotta.Volt valaki közületek?

Illetve akik már szültek: van valakinek valamilyen tapasztalata a Gál dokival kapcsolatban?

Köszi minden infót előre is,és mindenkinek jó babázást ill.babavárást!

Próbálok én is gyakrabban jönni!:)
hodo

Sziasztok!

Hodo: megyek pénteken és tuti jön még egy kismama is. :D
Mi csak 17-én megyünk ultrahangra, de már nagyon várom hátha megmutatja magát :)

Zsuzsi

Kép
zsukka75

Lassan nekem is keresnem kell tornát vagy jógát, ahova mehetek Ubulkával.

Nem is gondoltam, hogy egy egyhónapos baba ennyire sokat fent van és ennyit csipog és magyaráz. El kell gondolkodnom rajta, mivel kötöm le a figyelmét. Én at hittem, két-három hónapig csak eszik-alszik... ordít :?
Ma már beszélgettünk is: ő csipog, én beszélek. Vaszeg elbeszélünk egymás mellett, de tetszik neki :D Énekelek is, az is tetszik neki. Még :wink:
Viszont a látását is le kell lassan foglalni: tegnapelőtt úgy ébredt, hogy nem fölordított, hanem elkezdett csiporászni. Ölbe vettem, kinyitotta a gyönyörű nagy szemét és rám mosolygott, ahogy meglátott. Elolvadtam :D
Meg a kezecskéit is le kell majd foglalni: egyelőre csak vezényel, de lassan koordinálni tudja majd.
Ezek életem legszebb feladatai, és végre valami értelmessel foglalkozhatok! :wink: :lol:

A párom már attól fél, hogy a következő babát tervezem, annyira tetszik nekem a "dolog". Hisz olyan aranyosak ezek az ici-picik!

Jó Nektek, Hodo és Zsukka, hogy nemsokára kicsibabáztok! Meg nekem is jó :D

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Kis.csillag: örülök, hogy nem tartott sokáig a melankólia :)
Nagyon irigy vagyok vagy inkább csak én is egyre jobban vágyok arra ahol te tartasz Mátéval. Ügyesen vettétek az első hónap akadályait és ez nagyon nagy dolog az én szememben :)
Sok-sok csipogó ébredést kívánok még nektek!

Zsuzsi

Kép
zsukka75

Sziasztok!

Hogy fogjuk becézni Annamáriát még nem tudom. Én szoktam neki mondani, hogy kis Tücsök, Ancsika stb., de még nincs kiforrva a végleges. Elég sok lehetőség van, úgyhogy nem lesz könnyű.

A kis Mókusunk tegnap 11-től este 10-ig ébren volt, de nagyon nyugtalanul. Nem tudom mi lehetett a baja. Lehet, hogy front volt?

Képzeljétek, ha levetkőztetjük meztelenre, borzasztóan ordít. Bevörösödik és még egy pillanatra ki is mered a keze, lába és nem vesz levegőt. Ezt a fürdetésnél is produkálja.
Valakinél fordult már elő ilyesmi?

A tgyás intézéséhez tényleg az eredeti születési anyakönyvi kivonatot kell leadni? Mi van, ha elvész?

Ildikó
[url=http://picibaba.hu]Kép
limi

Sziasztok!

Tegnap voltam uh-n. Minden okés. Picúr 1839gr. Nem is annyira picúr. :D

Most csak rövid időre jelentkeztem, mert megyek a védőnőhöz, utána Bogiért az oviba, onnan meg viszem aerobikra. Ennyit a pihenésről. Remélem dokim nem olvassa...

Évi

Kép

Kép
varva

Sziasztok!

Zsuzsi: márc.20. - az király lenne! :)
Hova jártok jógázni?

Dóri: drukkolunk a kislányhoz és jó névválasztást, mindkettő szép név! :)

Évi: Szuper, h minden okés nálatok. Mi ma voltunk és 2016 g-ot kalkuláltak, remélem, azért nem lesz extra nagy gyerek! Amúgy nálunk is minden rendben, hálistennek.

Ildikó: szegényke, lehet, h fázik nagyon hirtelen ha meztelen? Mondjuk fürdésnél Máté is minden üvöltött az elején, szokni kell nekik, biztosan... Tegnap sztem hidegfront lehetett, nem?
Én sajna már nem emlékszem az ügyintézések pontos menetére, de a többiek biztos tudják.

Mi nyakig úszunk a fürdőfelújításban, de már kezd emberi formája lenni, bár még odébb van, mire az egész lakás rendben lesz, addig én se sokat pihenek, sajnos. Mátéval is mindne nap rohangálok, nem alszik itthon, amíg ilyen felfordulás van és hát mi is átjárunk fürödni a húgomékhoz, amíg nincs hol a lakásban...

Többiek, hol vagytok?

Tényleg, Dolli, fényképed van már esetleg Rékáról? :wink:
Jók legyetek!

Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!

kis.csillag: ne csodáld, hogy Máté rajtad szeret lenni a legjobban, az lenne a gond, ha nem így lenne :)
nálunk ugyanez volt, az első hetekben, akkor azt mondta a barátnőm, hogy ne törődjek vele, 18 éves korában már úgysem velem akar aludni :)
közben megtudtam, hogy az anyasági és a családi intézését elvették a munkáltatóktól és mindenki Ceglédhez tartozik

Ildikó: nagyon szép a kislányotok! köszi a hasznos infokat!
lehet, hogy tényleg fázik meztelenül, meg nem mindegyik baba szeret az elején fürdeni, az első hetekben Lili is ordított :(

Dolli: köszi a beszámolót, gondolom nem lehetett egyszerű, de biztos más élmény, mint egy császáros szülés, megérte, nem?
ha tudsz tegyél majd képet is. Gézu mit szól a hugihoz?

Zsuzsi: márc. 20 az biztató, ki az az Irén? :oops:

Évi: szép nagy a Te babád is :), tegnap nekem is ilyen szaladgálós napom volt, hát én már nem bírom úgy a tempót :roll: , Te hogy vagy vele?

Dorka: kislányt szeretnétek? szép neveket választottatok!

Kriszta: Nektek is szép nagy a fiatok! :)
a fürdőfelújításhoz kitartást!
engem tegnap vigasztaltak meg, hogy az ügyintézés egész máshogy van, mint a nagyoknál volt, természetesen bonyolultabb :shock:

Kriszta, Évi: befordult a babátok, mert nálunk a 29. heti uh-n Bálint még ücsörgött :( , szerintetek meddig van ideje és helye megfordulni? nem nagyon szeretnék faros babát, ill. úgy tuti nem vállalom a sima szülést :cry:

szép napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

elfelejtettem kérdezni a már babázóktól, hogy milyen cumit adtok a babának? mert annyi márka van, hogy én már nem igazodok ki rajtuk :(

köszi előre is :)

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Sziasztok!

Kriszta: az Uzsokis jógára járok a Róna-Thököly sarokra.

Erika: az Irén az egyik aki tartja a jógát és ő az egyik szülésznő az Uzsokiban.

Zsuzsi

Kép
zsukka75

Sziasztok!

Erika, én azt a cumit adtam Ancsikának, ami a várandós ajándék csomagban volt. Nagyon szereti.

Én is jártam jógára Irénhez. Tudom mindenkinek ajánlani. Nagy hasznát vettem a vajúdás és szülés során. Egyébként, sok jó és hasznos tanáccsal is ellátott minket.

Ildikó
limi

limi
Nálunk Dorina is nyugtalan volt tegnap. Éjszaka alig akart aludni. Örültem annak a 2,5 órának is, amit aludt, annyit bírtam én is pihenni.
Fürdésnél előfordul, hogy így csinálják a babák, bár nálunk Dorina nagyon élvezi. Ő inkább akkor sír picit, amikor ki kell mászni a pancsi vízből.
Tgyáshoz nekem azt mondták, hogy nem kell az eredeti születési anyakönyvi elég a másolat, bá nekem a munkahelyem kifizetőhely, így ők elfogadták a másolatot is.

Erika,
mi a nuk nevű cumit adtuk neki abból is a szilikonost, mert állítólag az jobb.

Kép

Kép
buba*

Helló!

Erika: köszi! :)
Hehe,mi más is lenne, mint bonyolultabb??? :twisted:
Épp ma mondták ultrahangon, hogy nem 100%-osan jelent befordulást, ha épp fejjel lefelé van a baba, mint nálam, de azért valószínű, hogy már nem forog körbe és így illeszkedik. 30-32. hét körül ált. befordulnak, de pl. Máté nálunk később fordult meg, sokáig faros volt, szóval remény az mindig van... csak nyilván minél kisebb helye van, annál nehezebb a dolga, de semmi sem lehetetlen. Drukkolunk, h nálad is beforduljon, persze a 29. hét óta ez már akár meg is történhetett. Gondolom, a dokid meg tudja állapítani, mész hozzá valamikor?

Cumi: mi anno a szilikonos avent-et szerettük, sztem most is azzal próbálkozom majd, aztán ki tudja.... tényleg annyi féle van, hogy ember legyen a talpán, aki választ... :shock:

Várandós csomagról én el is felejtkeztem, ki kéne már váltani, bár gondolom, nem sok értelmes van benne, nem? Régen legalábbis elég gyengus volt, d ehátha ez változott az évek elteltével! :wink:

Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

cumi: én NUK latexet vettem. Nekem azt mondták, a latex a jobb. És ez a genius nevű szájpadlás-barát formájú is. NLcafén is olvastam róla.

Irén: nálam ő volt szolgálatban, bár ne lett volna! :twisted: Ő a "kedvesen indítok, megbízol bennem, vadállat vagyok igazából"

tgyás: ahhoz biztos nem kell eredeti ak. Eredeti az anyaságihoz kellett, de most olvastam az illetékes honlapján, hogy már 2008-tól oda s elég a másolat. Én az eredetit biztos nem adnám oda: lehet róla másolatot kérni az anyakönyvi hivatalban, ami egyenértékű az eredetival. www.allamkincstar.gov.hu

Én direkt olyan nevet választottam, amit nem lehet becézni. Így lett a kisfiam neve Máté. Úgyhogy ő Tihamér, Ubulka.... :D

Kriszta: a fürdőt mesterek csinálják vagy Ti dolgoztok rajta? Vigyázz magadra! Meddig tart? Nálunk a mesterek 3 nap alatt végeztek, utána mi gletteltünk és festettünk. Az egy kicsit tovább tartott... :lol:

fürdés: Máté két napja egyszercsak felordít, pedig addig élvezi. Hogy miért?! :roll:

frontok: én már nem tudom követni. Csak azt látom, hogy Tihamér ma nagyobbakat alszik, ha végre elalszik, és kicsit elesettnek tűnik, amikor éren van. Már lhőmérőztem is azzal a homlok-hőmérővel, ami a kismama csomagban volt. Normál:-))) huh:-)))
Ráadásul nekem lett volna alkalmam aludn, de kényszeresen ébren vagyok és levelezek a kollégáimmal. Vajon meddig bírják?;-)

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

köszönöm a cumis és Irénes infokat :), szülésnél azért igyekszem elkerülni, mármint Irént

várandós csomagot hol lehet kapni?, valami kupon volt a védőnőtől és tényleg nem sok használható volt benne, de most a védőnő nem adott semmit :?:

Kriszta: köszi a drukkot, én próbálok a lelkére beszélni, remélem meghallgat :), reménykedem, mert időnként olyan boxmeccs van odabent, hogy ihaj
hétfőn megyek a doktornőhöz, remélem okosabb leszek

emlékszem az első hetekben Lili is egyik nap nagyokat aludt, másnap szinte semmi, aztán szépen beállt a napirendje és onnan tök jó volt

csak mindenki idillinek állítja be, pedig az első hetek kemények!

szép estét mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Kriszta: örülök, hogy nálatok is minden rendben!

Benéztünk a felújított részen és én elég szkeptikus vagyok a március 20-i átadásban. Ahogy várakoztunk uh-n egy srác épp a kábeleket próbálta bekötni hatalmas ásítozások közepette. Ráadásul amilyen tempóban azt csinálta...hát jövő áprilisra se lesz kész.

Lilijudit: 36. hétig ne aggódj! Babuci még az utolsó pillanatig befordulhat. :D

Kép

Kép
varva

Sziasztok!

Erika: akkor hétfőn talán többet tudsz már! :) Bokszmeccs, hehe, nálam is sokszor az megy, ezek a fiúk már az anyaméhben harcolnak... :lol: Egyik bent harcol, a másik meg kint... Máté is állandóan piffpuffol. :roll:
A kupon a várandós csomaghoz abban a kis tájékoztató könyvecskében van, amit a védőnő adott, nekem még az elején. Ki kell tépni, tölteni és megvan h hol válthatod be, elég sok helyen. Kérj tőle, ha nem kaptál sztem.

Bea: a Máté nekünk is ezért tetszett, többek között! :) Ha a kisebbik Gergő lesz (én még mindig nem egyeztem bele 100 %-ig :oops: ), akkor ezt sem kell tovább becézni, mert eleve egy rövidített forma, persze hallottam már Mátékát és Gergőkét is nem egyszer... :lol:
A fürdőt főként mesterek csinálják, bár a szétverést család férfitagjai intézték, a festést a végén meg szintén mi fogjuk, persze nem én... :wink: Én csak okosan nézek és értekezek velük, amikor kell na meg persze biztosítom az ennivalót, miegymást. Persze nem tudok a fenekem ülni, így a lábaim erősen kezdenek dagadni, pedig eddig nem volt gond. Na majd talán jövő hét második felében, ha anyukámmal közös erővel kitakarítunk, utána jöhet egy kis pihi is végre... :roll:

Évi: hát igen, a magyar munkatempó... :wink: Az elsőn tudtál nézelődni, az volt nyitva? Mert ugye ott lesz az új rész? Mi tegnap a másodikon tudtunk bekukkolni, a régi helyen, bár nem tom, ott mi lesz majd, de az jócskán nincs kész, az látszik...

Na mennem kell a védőnőhöz aztán megyek vissza a gyámhivatalba az apasági papírért, remélem, ennyi idő alatt sikerült iktatniuk... :wink:

Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!

Én azért Irén védelmébe állnék. Mindenkinek lehet rossz napja, és mindenki lehet érzékenyebb a kelleténél.
Mecsér dokival jártam hasonlóképpen. Egyszer voltam nála, de iszonyat bunkó volt velem. Sírva jöttem ki tőle, és azt mondtam, hogy hozzá soha többet nem megyek. Persze, akik hozzá járnak nagyon meg vannak vele elégedve, és jó orvosnak tartják. Nagy valószínűséggel neki is rossz napja volt. Emberek vagyunk, hibázhatunk. Egy rossz tapasztalat miatt ne ássunk el senkit, legfeljebb mi kerüljük őt.
Nekem Irén volt a fogadott szülésznőm, igaz, nem sikerült nála szülnöm, de a kórházi bent létem során rendszeresen látogatott és látott el jó tanácsokkal. Nagyon hálás vagyok Neki!

Képzeljétek, a doktor néni is azt mondta, hogy valószínűleg fázik a kicsi, amikor meztelenre vetkőztetjük. 24 fokos szobahőmérsékletet javasolt, amikor fürdünk pedig még többet. Hát, eddig is 23 fok volt... Tegnap óta majd meg gyúlunk a lakásban, de a kicsi nagyon élvezi, és az esti fürdés is elmúlt keserves sírás nélkül.
Nem értem, minden szakkönyv azt írja, hogy 21 fok elég a kicsinek, ezért gondoltam, hogy 23 fok bőven elég, de hát nem.

Köszönöm a jó hírt, hogy nem kell az eredeti születési anyakönyvi kivonat.

Ildikó
limi

Ildikó: lehet hogy a baba majd lassan hozzászokik a hűvösebbhez, elképzelhető, hogy a kórházban a túl meleg miatt fázósabb most egy kicsit. Szani egész jól elvan, pedig nálunk aztán nincs nagyon meleg, általában 20 fok van nap közben és a fürdéshez olyan 23-24-re sikerül befűtenünk. Nálunk élvezi a fürdést, legalábbis erre következtetek abból, hogy elhallgat, ha beletesszük a vízbe. Na, amikor kivesszük, akkor viszont rögtön rákezd. :)

Képzeljétek, tegnap este szegénykém úgy össze szarta magát, hogy meg kellett fürdetni! Egészen a háta tetejéig trutyis lett, nem is tudom, hogy hogy csinálta. :D
Viszont az este 11-es etetés után már át tudjuk aludni az éjszakát! Olyan jó! Tegnap voltunk a gyerekorvosnál is, ő is azt mondta, hogy sokat eszik és ha lehet próbáljunk neki kevesebbet adni. Én próbálnék, de akkor nem lehet elcsendesíteni.
A tejem sajna még mindig nem elég neki, ráadásul a múlt héten, amikor sokat szopiztattam ciciből, elkezdett apadni is, úgyhogy visszatértem a fejéshez, meg kipróbálom a homeós bogyókat is, hátha beválnak. A tea nálam nem nagyon működik.

May the Force be with you!

Kép
ahsoka

Kriszta: az elsőn néztünk be, mert itt írta valaki, hogy ott lesz az új szülészet. NOs, a másodikon nyoma soncs a befejezésnek, mert csak a tégla van, vakolva sincs a fal. Az elsőn jobb a helyzet, már a radiátorok is fent vannak, de még festeni kell stb.

Kép

Kép
varva

limi, nálam Irén nem nyűgös volt, hanem nem nézte meg, tényleg annyira vérzek-e, amiből aztán - hála a másik szülésznőnek, aki figyelt - sürgős császár lett. Előtte meg erőszakosan tágított az ujjaival. Szóval - én inkább nem szeretném látni...

Orsi: nem semmi a kiscsaj. Nálunk kaki fronton egyelőre vezet az a kórházi produkció, amikor sugárban leszart a kisfiam :lol:
Máté, mita itthon vagyunk, kevesebbet eszik, de szépen gyarapodik és láthatóan jóllakik. Az egyik csecsemős mondta még bent, hogy szerinte én hiányoztam neki... olyan megható! :D

Kriszta: én a takarítással voltam úgy, hogy mindenkinek elmondtam, milyen jópofa lenne, ha valaki megcsinálná helyettem. Nem vették a lapot... :wink: De a festést élveztem! Pedig már nagy volt a pocakom.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Orsi, milyen homeos bogyót kell szedni?
Nekem az a gondom, hogy az egyik cicimben kevés a tej. Ha annyi lenne, mint a másikban, nem lennének problémáink. hajajaj

Ti írtok naplót?
Én abban maradtam magammal, hogy ebből a fórumból meg a kollégákkal levelezésből össze kellene raknom a történéseket. Nem hiszem, hogy lenne erőm naplót írni...Pedig úgy röpül az idő!

A "császárnőket" kérdezem: Ti már megszoktátok a sebet? Nekem egyelőre idegen anyag. :cry: Igaz, még mindig locsolnom kell betadinna, így be is kell kötni (csak azon a részen, hogy ne fogja meg a betadin a ruhám, de főleg ne fertződjön meg valamitől, amíg még picit is "nyitott").

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Bea: A homeós bogyót anyum vette a patikában, úgy kérte, hogy homeós bogyó tejszaporításra és ezt adták. A neve urtica urens de elég fura, mert egy kis zöld műanyag tégelyben van, nem volt hozzá se doboz, se leírás, a patikus azt mondta egy adag 5 bogyó és napi egyszer vagy max kétszer kell bevenni. Majd meglátjuk, hogy használ-e, csak ma kezdtem szedni, de a teát elvetettem mert már a harmadik doboz végén járok és nincs mérhető gyarapodás. :(

Én karácsonyra kaptam egy babanaplót és azt vezetem, de pótlapokat kell néha betennem, mert olyan kevés hely van benne, hogy nem fér oda a mondandóm. :D

A sebemet már megszoktam, mivel nem fáj, nem nagyon zavar. Akkor szokott megfájduni, ha sokat mászkálok egyszerre gyorsított tempóban. Az hosszú távon nem túl kényelmes.

Amúgy Alexandra átlépte a 3 kilós határt, a tegnapi mérésen 3210 gramm volt! Olyan büszkék voltunk! :D

Kép
ahsoka

Sziasztok!

Máténál én is szedtem homeós bogyót. És nekem jó volt. A patikában volt a Boiron cégnek kis prospektusa, de a védőnőnk is képben van és tudott segíteni.
Először az Urtica Urens 5ch-t, később kipróbáltam a védőnő ajánlására a Ricinus Communis 5 ch-t és nekem jobban bevált. Napi 2-3x5 golyócskát (inkább 3x, szoptatás előtt 1 órával).
De oda kell figyelni arra, hogy az ember ne egyen mentolosat előtte utána 1/2 órával. Nem olcsó, de praktikus a homeós fogkrém hozzá, ami nem tartalmaz mentolt mert így nem kellett arra figyelni, hogy mikor lehet bevenni a fogmosás után a bogyót.

Üdv.
Móni

Móni

Kép

Kép
momo73

Orsi, én a teát napi foladékbevitelnek tekintem: víz helyett iszom.De ilyen homeos bogyó nekem is kell!

Nekem nem fáj a sebem, csak amikor Máté rugdossa. Csak olyan, mintha valami csomag lenne. Az utolsó a szülőszobából. ..Majd megbarátkozom vele, hisz ezen keresztül jött a kisfiam.
Az összes többit leraktam valahol :) Nem tudom, hol, de jó, hogy a rossz emlékek elmennek!

Szani jól behozza a nagy babákat! :D Tényleg büszkék lehettek. Rád is, hisz Te adod hozzá az "anyagot" :wink:

Máté tegnap meg ma fél-fél órát elvolt csöndben ébren egyedül az ágyában :D Kapott játékokat, pl egy cörgős labdát, amibe beleütközik a keze, és tetszik neki, hogy csörög. És nézi a színes holmikat - egész jól leöti :D

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Még én is új vagyok itt, most vagyok 9 hetes. És első baba lesz, így mindenben bizonytalan vagyok.

A segítségeteket szeretném kérni. Úgy alakult, hogy az Örsön az elmúlt hetekben pont mindig Fábiánhoz kerültem, hát gondoltam felteszem neki a kérdést, hogy vállalna-e, bár asszem korai volt. Magánrendelésre hívott, de nagyon rendes volt, azt mondta, hogy persze még gondoljam át, meg minden. Rákérdeztem a tarifára, azt mondta, hogy egy 10-es alkalmanként, amiben benne vannak az uh-k is. Ez drágának számít magán esetén? Olvastam a korábbi bejegyzésekben, hogy a szülés 80. ez fix nála? mert ez azért tényleg soknak tűnik. vagy nem az?

Köszi előre is minden jó tanácsot.

Zsófi
pumpkin

Sziasztok!

Ismét elôkerültem! :)

Mivel ritkán jövök nehéz újra bekapcsolódnom, de azért megpróbálom!
Férjem 1 hétig uralta a gépet, itthon van betegen! Elkapta ezt a most sláger megfázásszerû valamit! Nekem persze semmi bajom, pedig mindenki karantént követelt! Hát csak nem fogom a saját férjemet kerülni egy hétig! Amúgy is megszoktuk már egymás bacijait! :)

Szülésfelkészítôn volt valaki? És most szerdán lesztek? El kéne már menni végre legalább egyre!

Légzésfigyelô ügyben döntöttem. Nem lesz hordozható, nem valami megbízható, ha nem simul tökéletesen a baba hasára akkor tévesen riaszt, ez bekövetkezhet egy viszonylag teli pelustól is. Plusz ha a baba már forgolódik már nem használható, hisz ha én a hasára csíptetem és ô közben hátról hasra fordul ráfekszik erre az izére, ami biztos nem kellemes. Ez talán annak jó, akinek van egy lapos a kiságyban, és van arra keret, hogy vegyen egy ilyen hordozhatót is ha mennek ide oda!
Hát nekünk nincs, úgyhogy most az angelcare ac401-essel szemezek!

Tegnap amúgy 2 dolgot leszámítva összeállítottam a kórházi pakkomat! Köntös kell még és egy papucs amiben császkálhatok! Csak nem tudom milyen az ideális papucs egy kórházba. Az én itthoni papucsom ilyen frottír szerû a talpán minimális mûanyag izével. De hát egy kórházba nem venném fel.
Köntösbôl meg sehol sem találok olyat amit szívesen felvennék. Az itthonit meg nem szeretem nagyon nehéz, vastag frottír, és hosszú is. Ez április közepe táján nem túl ideális!
Kicsit lehet hogy korai volt a pakkomat összerakni, de most hogy kész, olyan nyugodt vagyok. Bármi van, csak fel kell kapni és nem kell semmivel sem problémázni (leszámítva a papucsot és a köntöst)!

Remélem jól van mindenki, ja, 20-ai átadás nagyon jó lenne! Hátha sikerül nekik!

Sziasztok,

Anita

„Grammban és centiben mérik, mégis az életben Ő a legnagyobb dolog!"

KépKép
fuoco

Sziasztok!

Tejszaporítónak a More Milk Plus kapszulát szedem. A csecsemősök azt mondták, hogy ez a legjobb, mindenki dicséri. Tényleg nagyon jó. Már csökkentettem az adagot, mert bőven elég a tejem. Ez a készítmény görögszéna magot, benedekfű levelet, csalánlevelet és édeskömény magot tartalmaz. Igaz, nem olcsó, de bátran merem ajánlani.

Zsófi, szerintem Fábián tarifája átlagos. Magánrendelésen általában 8-12 ezret szoktak kérni, van aki uh alkalmával 15-öt kér.

Ildikó
limi

Zsófi, Fábián tarifája szerintem elég magas - igaz, én az én dokimnak többet kell(ene) adjak. De én kapok számlát. A magánrendelésre szerintem ráérsz a 20. hét körül menni először. Mondjuk a genetikai uh-ra. Azt is kérdezd meg, hogy az utolsó hetek CTG-jekor hol vizsgálja a méhszáj állapotát, és ha a maánrendelésen, azért kell-e fizetni (nem kellene!). Beszéld meg vele, hogy meddig válal kismamát. Én a 23. héten találkoztam a dokimmal. Utána a 30. heti uh-n és csak onnantól havi majd kétheti rendszerességgel. Addig ambulanciára jártam. Ha nincs gond - és miért lenne -, nem kell magánrendelés addig!

fuoco, én egy ezresért vettem egy tök egyszerű, nem hosszú köntöst a corában, amit mondjuk utazáskor magammal is tudok vinni (majd ha egyszer újra utazom :wink: ), de nem baj, ha soha többet em veszem fel. Volt egy kicsit lestrapált papucsom, amit napközben használtam, és vittem a kondis papucsomat zuhanyozáshoz. Én mezítláb nem léptem volna a zuhanyzóba, hisz ki tudja, hogyan reagálunk az idegenekre...

limi, köszi a tippet! Kipróbálok én bármit, csak hasson!
Ma azt hittem, alig van tejem már, de az én csodálatos kisfiam újra megnyugtatott. Ugyan nem lég, ami van, mert ő már nagy fiú, de azért elég nagy adagot adhattam neki. Ha így marad, az is jó: egyelőre több az anyatej, mint a tápszer.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Nekünk tegnap végre volt egy tápszermentes napunk, és ma reggel is sikerült 130-at lefejnem! :D Ha tudom tartani ezt a szintet, akkor lassan végleg búcsút mondhatnánk a tápszernek. Az nagyon jó lenne. Bár a fejés kicsit macerásabb, mint a szoptatás, de szerintem Szani ellustult a cumisüvegtől, mert ciciből nem tud olyan sokat kiszívni: általában a benne lévő adagnak valamivel több, mint a felét képes leszívi egyenlőre. Ehhez minimum 160-180 mili kellene, hogy jóllakjon, de akkor meg utána kell még fejnem. :? Mostanában már nem minden evésre eszik 120-at, aminek örülök, mert a gyerekorvos is azt mondta csütörtökön, hogy a 120 neki még elvileg sok.

Zsófi: Anno én is kérdeztem Fábiánt, a 80-at nekem irányárnak mondta, de ettől nem lettem igazán okosabb, mert nem tudom, hogy mi számít átlagos, könnyű, nehéz, vagy bonyolult szülésnek...
(Bár az enyém végül elég bonyolult lett...) Mondjuk én most is azt mondom, hogy ha nincs semmi komplikáció és minden rendben van a terhesség alatt (és miért ne lenne), akkor nem is fontos a fogadott doki, az Uzsoki nyüzsög a jó dokiktól, biztos jó kezekben leszel az ügyeletessel is. Amúgy még van időd eldönteni.

Bea: a szoptanit bevált?
Teát én is iszom, de akkor már inkább olyat, aminek az íze is jó, :) főleg, hogy együtt elvileg nem ajánlott a kettőt szedni, mert kioltják egymás hatását (?)

Kép
ahsoka

Fogadott doki témához: Orsival értek egyet. Nekem azt mondták, azért kell a fogadott orvos, mert öreg vagyok már :lol: (37), és bármi lehet, jó, ha ismer az orvos, akihez kerülök. Amúgy - az én példámból is okulva, akinek a dokijáról mindenki ódákat zengett, de nálam nem olt a topon - nem fontos a fogadott doki, hisz ott tényleg jó orvosok vannak. Ha baj lenne - de miért lenne! nem lesz! - úgyis hárman-négyen futnak össze a szülőszobán.

szoptanít: Háááát.... Nem nagyon használjuk, mert ahhoz türelmes baba kellene. Vagy én csinálom rosszul. Hétfőn újra beszélek a nővel, aki adta, hátha van tippje. Nálam az a baj, hogy nem tudom, mennyi van a cicimben (csak azt, hogy kevés), azt viszont Máténak ki kellene szopiznia, hogy legyen újra. Megpróbáltam csak azon a cicimen használni, amelyikben kevés van, de ha az a második cici, akkor már nem szív olyan erősen Máté, viszont zavarja a cső. Ha az az első, akkor meg nem akarom még adni a pótlást, úgyhogy második váltás jön. Macerás.
Ha meg félig jóllakott, bealszik, és utána nem kell neki - a cső.
Délután, ha nem sírva ébred Máté, akkor mindig megpróbálom. Viszont "játszik" a cicivel, ami azt jelenti, hogy ki-be jár a szájában, beszél hozzá, veszekszik vele, ilyenkor a csövet képtelenség bent tartani a szájában, ráadásul megfelelő pozícióban.

De ha teheted, próbáld meg! Én azt látom Mátén, hogy ugyan szereti a cumisüveget, de igényli a cicit is. Olyan édesen nézi, amikor közelítek :D És nem látom, hogy valóban a szoptatás kárára lenne, mert mindig cicizik. Csak akkor nem, amikor valszeg amúgy is nyűgös lenne. Ez az álláspontom naponta, sőt napon belül is többször változik, attól függően, mi történik... Ezért mondom, hogy ki kell próbálni!

A védőnő azt mesélte - legenda? -, hogy egy örökbefogadó anyánál itt a faluban beindította a tejet a szoptanít. Ámen. Állítólag újszülöttként hozta haza, kezdettől így adta a tápszert, majd két hónap múlva lett teje.

A Ti babátok hogyan ébred? Úgy értem, sokszor ébred felsírva?
Máté elkezd mozgolódni édesen, aztán egyszer csak keservesen felsír, mintha rájött volna valamire, amit elfelejtett... és amin sírni kell.

Úgy vagyok a szoptatással és az ébrenlét-alvás kérdéssel is, hogy minden nap más: egyik nap minden gördülékeny, másik nap valami nem működik. Próbálkozom. Hol fekve, hol ülve szoptatok, ahogy Máté igényli. Van, hogy másfél órán keresztül szopizik. Közben alszik az ölemben, aztán felébred, folytatja. Ha alszik, azt gondolom, eleget evett, majd szól, ha kell még. Máskor fél óra alatt „letudjuk, aztán kér még, és ha nincs, kap pótlást.
Van, hogy úgy tűnik, egész nap ébren van. Abba belefárad, és alig bír elaludni. Ilyenkor másfél óránként szopizik, Nem jó sem ölben, sem ágyban, sem kanapén, se csöndben, se zajban... Tegnap ilyen napunk volt...

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Olyan jó olvasni a babás sztorikat.Szorítok minden maminak,hogy legyen elég teje! :wink:

Kicsit azért én is szkeptikus vagyok ezzel az átadással kapcsolatban,de reméljük nem nekem lesz igazam.

Holnap megyek cukros lötyit inni,ott lesz két órám közben míg várok,megpróbálok majd puhatolózni ez ügyben.

A Jógát én is ajánlom minden még kismaminak és "nagyobb maminak" :lol: is!

Pumpkin: a lányoknak igaza van szerintem is ráérsz még a magánrendelőbe menni (és fizetni)

Bocs,de most mennem kell!

Este is lesz jóga akit érdekel,18 órakor (a helyszín amit a Zsukka írt)!

Puszi mindenkinek,Dorka
hodo

Láttatok már olyat, hogy 10 centire spriccel a tej? Az én kisfiam ma "megnyitotta a csapot, és úgy is hagyta", úgyhogy kb 10 centire spriccelt a tej, az egész fejét betrítette :D Mókás volt :lol:

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Ismét előkerültem.

Március 2-án 19:28-kor megszületett Boglárka Hajnalka, 53 cm, 2900g.
Egy gyors beszámoló:
Reggel 7-kor elfolyt a megzatvíz, így szóltam a férjemnek, hogy induljon haza a melóból. Hívtam a dokit is rögtön, de nem vette fel. Na mondom biztos most van az a pár napos szabija, amit emlegetett. 7:45-kor elindultunk Pestre, akkor is hívtam és igen, pont szabin volt a Balcsinál. Mondta, hogy ne izguljak, mert nem voltak abszolút fájásaim. A kórházba már mentővel érkeztem, mert Pestre érve a legnagyobb dugó fogadott minket és nem akartunk kockáztatni. A kórházban megvártuk a dokit, aki 13:30-ra érkezett meg. Persze még akkor sem voltak fájásaim. Ezután kaptam oxitocint, ami szintén nem akart hatni csak kb. 2 óra elteltével. Tágulni sem tágultam sajnos (bő 1 ujjnyi volt este 19:00-kor), ezért a doki beilleszkedési hibára gyanakodott és a császár mellett döntött. Igaza lett, a fejecskée nem tudott beilleszkedni a szülőcsatornába és a köldökzsinór is rá volt tekeredve 1-szer a nyakára. Szerencsére teljesen rendben zajlott minden. Apgar: 9/10.

A kórházról és a személyzetről:
A szülésznő, aki reggeltől estig szinte végig velem volt Szőke Szilvia. Nagyon tudom őt ajánlani. Tényleg mindenre maximálisan odafigyelt és próbált segíteni.
A nővérek között van 1-2 fura alak, de a többség tényleg kedves.
Én a csecsemősökkel is nagyrészt meg voltam elgédve, bár aki a köldökápolást mutatta, elégé elnagyolt mindent.
A költözést tényleg márc. 20-ra mondta bent mindenki. Amíg a szülőszobán voltam, pont erről beszélgettek.
A kórtermek iszonyú melegek most. A "jobb" zuhanyzó elég messze volt a szobától, ahol én voltam, mert a császáros szobában már nem volt hely. Ja, amúgy tumultus volt. Mindenki most szült. Ezt az 5 napot azért ki lehetett bírni, de elég volt bőven ennyi.

Zsófi: Az én dokim Fábián és minden info a tarifáról stimmel, amit írtál.

Megpróbálok egy képet beszúrni Bogiról. Kép

Szép napot mindenkinek!

Most rohanok.

Niki

Kép
lina81

Sziasztok!

Gratulálunk Niki a kis Bogihoz! Nagyon cuki!
Apukája milyen aranyosan fogja ôt! :P

Hát akkor összességében jók a kórházról a benyomásaid?! Ezt jó olvasni!

Sok tejet és boldog napokat a picivel! Majd ha van idôd én szívesen veszek egy bôvebb beszámolót!

Na, sziasztok!

Anita

KépKép
fuoco

Mi voltunk 2 hete 4d-n, megpróbálok beszúrni néhány képet!
Itt 31 hetesek voltunk, és majdnem 40 képet kaptunk!

Kép

Nekem ez az egyik kedvencem!

Kép

Kép

Anita

KépKép
fuoco

Niki gratulálok a kis Bogihoz! Nagyon édes kisbaba. És a büszke apuka nagyon ügyesen tartja a kicsi lányát.

Anita, nagyon édes a Te kis babód is! Most döbbentem rá, hogy milyen rég láttam már 4D képeket. Már nemsokára Te is babázol.

kis.csillag
nálunk Dorina mocorog, fészkelődik, amikor felébred, de gyorsan eltörik a mécses. Főleg akkor, ha hason alszik. Ezt nagyon utálja.
Csak akkor képes így aludni, ha jó mély álomba van már és hasra fordítom. Ébredéskor ilyenkor azonnal sír, mert utál így feküdni.

Én most szerdán megyek vissza a dokimhoz a 6 hetes kontrollra, remélem mindent rendben talál majd.
Olyan fura lesz majd megint a magánrendelőjébe menni, de már nem pocakosan.
Hülye vagyok, mert még néha hiányzik, hogy nincs a pocakomban Dorina. Olyan jó volt, mert csak megsimiztem a hasam és éreztem a mozgását. Mindig együtt voltunk, most meg mintha elszakítottak volna bennünket egymástól. Persze mindennél többet ér, hogy már itt van köztünk, csak még mindig nem dolgoztam fel a turbó szülésemet. Azt hiszem ehhez több időre lesz szükségem majd.
Annyira él még bennem a szülés. És ha meglátok egy kismamát az jut eszembe, bármikor újra kezdeném. Olyan csodás volt minden.

Kép

Kép
buba*

Sziasztok! Boldog nőnapot mindenkinek!
A babaszobás fórum valamiért kevésbé pörög, ezért örülök, hogy ezt megtaláltam.
Ott is azt írta valaki, hogy 20-án költözik a szülészet, de ennél többet nem tudtam meg.
Niki története végre egy kicsit megnyugtatott, bár még mindig vannak kérdéseim, pl.: a költözés alatt fogadnak-e szülő nőt?
Mivel 22-ére vagyok kiírva, ez nekem fontos.
Jó volna, ha segítenétek nekem, hogy az Uzsokiba mit vigyek a kötelezőkön kívül, vagy mi az amire egyáltalán nincs szükség, a ti tapasztalataitok szerint.
Köszi!
Kriszti
kislaczko

Sziasztok,

Én is mostanában (remélem minél hamarabb) fogok szülni az Uzsokiban. Fábián dokihoz jártam magánrendelésre.
Még nem beszéltem vele a szülés anyagi részéről, ezek szerint 80e, ha minden rendben megy? És segítsetek, ez hogy szokott menni? Apuka tartsa készenlétben a borítékot, és szülés után nyomja a kezébe? Vagy úgyis találkozom még vele a következő néhány napban? Vagy a szülés után rá kéne kérdezni, hogy akkor mennyi?
Még sosem voltam kórházban nem is tudom hogy megy ez. És a szülésznőnek meg a nővéreknek is szoktak adni? Előre, vagy mikor hazaengedik az embert?
Amúgy pont március 20-ra vagyok kiírva, remélem velem együtt szállítják majd át a vajúdó berendezéseit:)
És csatlakozom az előttem szólóhoz, ha valaki tud segíteni, hogy pontosan mit is kell vinni a kórházba, és mit külön a szülésre, sokat segítene, ha megosztaná velem/velünk.
Előre is köszi Lányok!
v.
vikcsibaba

Sziasztok!

Niki! Gratulálunk a kicsi lány érkezéséhez! Milyen szép hajas baba! :)

Ezek vagyunk mi:
Kép Kép Kép

Bocs csajok, nem vagyunk a topon, ezért az eltünedezés, visszaolvasni esélyem se nagyon van... :( Éjszakázunk, nekem bő hétig migrénem volt, kimerültem/tünk, de lesz ez még jobb is! :wink:
Gézu is ki van fordulva magából... :?

Anita! De szép a babód! :) Nagyon jól látszik a kis pofija! :D

Valaki kérdezett a Gál dokiról. Aki nála szült (nem fogadottként) dicsérte. Engem ő vett fel, normális, kedves szimpi doki! :D

Ja, és üdv az újaknak! :)

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!
Még mindig várom a listára felírandó és az onnan kihuzandó dolgokat!
Szia Vikcsibaba!
Örülök, hogy így egymásra találtunk. Lehet, hogy majd bent is összefutunk, a nagy költözködés során, vagy ha szerencsénk van utána, ha a gyerkőceink sem szeretnének részesei lenni a felfordulásnak. :lol:
Te kislányt vagy fiút vársz? Az enyém lány lesz.
Pusza!
Kriszti
kislaczko

Kriszti! Babaszobáról másoltam ki:
[quote]
írta:
A szülésre:
- ÍRATOK: személyi igazolvány, lakcímkártya, terhes kiskönyv, összes lelet (HBsAg, Vércsoport, Wassermann, Hüvelyváladék /36.hét környékén levett/, 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat v. apasági nyilatkozat, taj kártya
- hálóing: adunk, de csak a szüléshez. Ezért ajánlott hozni, olyat, amit nem sajnálunk, mert lehet, h épp akkor fogy ki a kórházi készlet, mikor megérkeznek.
- bugyi (kényelmes, hagyományos fazon, NEM TANGA) v. eldobható, egyszer használatos
- meleg, puha zokni
- tusfürdő
- törülköző
- papucs a zuhanyzóba
- fényképezőgép
- apukának enni-, innivaló és neki is egy kényelmes papucs

A kórházi táskába:
- pohár, evőeszköz, szalvéta, stb.
- tisztálkodási szerek
- puha wc papír
- wc ülőkére papír
- köntös
- papucs: 1 db a folyosóra, 1 db a zuhanyzóba
- olvasnivaló, rejtvényfüzet, stb.
- kispárna v. úszógumi: aranyér esetére
- 3-4 pizsama vagy hálóing: kórházi ottlétre, legyen gombos a teteje a szopihoz
- törülköző
- normál méretű betét: pl. Tena extra
- hatalmas betét: pl. Tena super (az első 1-2 napra)
- bugyi (kényelmes, hagyományos fazon, NEM TANGA)
- eldobható, egyszer használatos neccbugyi: Tena; hogy ne kelljen mosni, és tartsa a betétet, és jól szellőzik
- hasleszorító bugyi v. haskötő (szükség szerint)
- szopis melltartó
- melltartóbetét
- bimbóvédő (szükség szerint)
- mellszívó
- kirepedezett mellbimbóra valami krém: Garmastan, v. Avent, stb (csecsemősök is adnak, ha szükséges)
- krém, kúp aranyérre (pl. Mastu S)
- sok folyadék: fontos! napi 4-5 litert ajánlott
- tejszaporító tea v. homeopathias gyógyszer: pl. Laktoherb, Naturland Fitolac, Humana; Urtica Urens 5CH napi 2x5 golyó, Ricinus Communis 5 CH napi 2x5 golyó
Érdemes kísérletezni velük

A babának:
- popsitörlő
- esetleg saját kis takaró
- sapka (a folyosón elég nagy huzat van), kiskesztyű- ha hosszú a körme, ne karmolja össze magát
- hazamenős ruha

Kép
Kép
tekiroll

Nagyon édesek az új babák! Gratulálok, Lányok!

Kórházi csomaghoz:
A köntös ne legyen hosszú, hogy ne érjen a földre és a wc-ben is könnyű legyen összefogni.
Kézkrém: a szobában lévő fertőtlenítő szappan kikészítheti a kezed bőrét. Én ott észre sem vettem, de mire hazaértem...
A babának a hazamenős ruhát elég hazamenetelkor, mert úgysincs hova tenni. Velem a kabátom is hazaküldették.
Mivel messze van a wc, érdemes a wc-papírt, nedves wc-papírt, wc-ülőke papírt valami zacsia, csomagba tenni.
Amit Orsitól láttam és irigyeltem: érdemes már odabent baba-naplót írni! Én egy sajtcetlire kezdtem írni, mert nem gondolkodtam előre. Azóta se írtam át...

buba, köszi! jó tudni, hogy más baba is ébred így. Olyan elkeseredettek tudnak lenni! És hiába olvastam a "jelenség"-ről, azért így közelről elég ijesztő :shock:

kis.csillag
Kép
kis.csillag

kis.csillag
igen, nagyon elkeseredetten tudnak sírni. Dorina van hogy mosolyog álmába, de volt olyan is, hogy felsírt, mert rosszat álmodott. poercekig simogattam, szemét sem nyitotta ki. Potyogtak a könnyei majd amilyen hiortelen felsírt olyan gyorsan el is mlt és aludt tovább. na ez is félelmetes tud lenni.

Dolli
az én Dorinám is pont ebben a szerkóban volt.
Nagyon édes a kis babód!!!

A ti babátoknak az első szuri helye nem p

Kép

Kép
buba*

szóval folytatom, a ti babátoknak a kórházban kapott szuri helye milyen?
Mert nekünk piros és picit kemény is.
majd megkérdezem a védőnőt is, de gondoltam itt is érdeklődöm.

Kép

Kép
buba*

tyűűű, csajok, de beindultatok!
először is nagy-nagy gratula az új babásoknak!

sajna nem tudok visszaolvasni most, csak gyorsan beszámolok.

múlt héten hazalátogattam a családhoz a gyerkőccel. mindenki odavolt tőle, még a nővérem gyerekei is. a nagyobbik egyszer segített fürdetni is. :) nagyon édesek voltak. és a múlt héten elkezdett eszeveszetten vigyorogni és "kommunikálni", iszonyú cuki.
tolok fel pár képet róla. jó nagyot nőtt. (csak a baba, a haja ugyanolyan kis kopaszka) :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
plömi

kislaczko,
én már nem is tudom mit kívánjak: minél hamarabb pottyantani, vagy megvárni a 20-át, hátha.... :)
Kinél fogsz szülni?
Látom, Te is XV. kerületi vagy :)

Még egy kérdésem lenne amúgy. Hallottam, hogy sokan a Tena betét helyett Molimed márkájú egyben betét-nadrág pelenkaszerűt használtak. Van valakinek véleménye róla? És esetleg info, hol lehetne beszerezni?

Köszi előre is:
v.
vikcsibaba

buba, Máté is ilyen hirtelen hallgat el. Mintha elvágták volna. Én meg eszeveszetten rohanok, hogy megnézzem. És nevetek magamon. :lol: De legközelebb is rohanni fogok!

plömi, hogy milyen nagy már Ábel!
Mi tegnap voltunk státuszfelvételen, ahol 56,5 centinek mérték Mátét. E szerint 3,5 centit nőtt, mióta hazajöttünk. És úgy 70 dekát.
Kérdezte a védőnő, hogy gügyög-e már, ad-e torokhangokat. Megmosolyogta, mikor elmeséltem, hogy Máté beszél a cicimhez :D

Egyre többet van ébren a kisfiam. Ez jó és tetszik, csak egyfolytában ölben szeretne lenni, az sem elég, ha mellettem van, nem az ágyában. Ráadásul még sétáljak is vele... Na itt kezdődne a kényeztetés, amit nem vállalok! Dédelgetem, az ölemben aludhat, de még egész nap fel-alá járkálni is nem fogok... asszem :?

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: