A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "Budai Meddőségi Centrum - babás topik"

Lányok!
Mindenkinek nagyon szép hétvégét kívánok!Meleget nehezen viselem,de az még hagyján!Boti az éjszaka úgy befészkelte magát hogy mindenemet nyomja odalent és fáj az ülés és az állás is. :( Ha van valami tudatom veletek :D

Gomba
EZ az arc :D nagyon édes,megzabálnám!
gabicsibe

Luki,
kitartást a vizsgálatokhoz!

Gomba,
köszi a pléd-felajánlást. Akkor számítunk rá.
Máté is utálta a répát, mostanában pedig az a kedvenc. Kihalássza kézzel a levesből is, az az első dolga, csak miután meggyőződött arról, ha nincs több úszkáló répa, utána hajlandó bekanalzni a többit. :wink:

Fiona,
és mi lenne, ha tejpép helyett gyümölcsöt kapna? A tejpép nagyon tápláló, Döbrögi szépen gyarapodik, nem indokolja semmi, ha azt kapjon. Esetleg kevéske tejpép sok gyümölccsel. Vagy gyümölcs kevés tápszerrel turmixolva. Kevésbé hízna tőle, a pociját viszont telerakja. :wink:

Ballagyo,
inni forralt vizet, ásványvizet v. hígított 100%-os narancslevet kap Máté. A narancslé azért jött be a képbe, mert doktornéni szerint többet kellene innia. Vízből és teából nem megy be több. :wink:
He-he, viszont a kisfiam rá lenne kattanva a CAnada Dry-ra. :wink: Apa azt szokott iszogatni a melegben, és Máté állandóan kunyerál. issza szénsavasan-hidegen, és mellé vágja a pofákat. Reklamál, ha pár korty után megszakítjuk az élvezkedését. :wink:

Juci,
klassz az a micsoda, amin a csajok ülnek! :lol: Persze, ők szebbek.

Benszi,
mi az, hogy Te fürdeni és WC-re is akarsz menni? :wink:
Nálam csak Máté van, de mióta kókadozok állandóan szalad a lakás. Az a szar, h elég kevés normális tárolóhelyünk van, sok minden csak nyitott polcokon, és azt rámolja. Kárt nem tud magának tenni, de baromi sok energiám elmegy a pakolásra. Apának megmondtam, h a nyáron konyhabútor-csere és gardrób beszerzése lesz a feladat. Két gyerekkel meghülyülök.
Így is alig tudom követni Máté garázdálkodását. Tegnap orrszívás után elcsúrta az orrszívó kis pöckét, ami az orrába megy. Egész délután kerestem. Este, amikor tettem el a porszívót - mert addig fő dísze a nappalinak - kisfiam kedvenc szórakozás tologatni, és porszívózgatni, szóval este találtam rá a pöcökre a porszívó csövébe bedugva. :roll:

Na, lépek! Még ezer a dolog, és nemsokára ébredés van.

Kép
Kép
share

pelus nélkül, van benne betét a kakinak

Judit

Egyszerre nem sokat vannak a vízben és ezt csak itthon használjuk, egyébként van rendes uszópelusunk

jucicuki

Szióka,

ez a meleg tényleg szörnyű, bár ma mintha kicsit jobb lenne... Tegnap még a bokám is bedagadt picit, pedig nekem nem szokott. Szerencsére ma elmúlt. A babám lusta, alig mocorog valamit, remélem, azért jól van. Majd mindjárt lefekszem kicsit, hátha attól beindul.

Juci, isteni a ménes :D Felfújhatós?

Húú, vettem ma egy csomó gyümölcsöt, dinnyét, epret, barackot, almát meg sárgadinnyét, addig nem mehetek szülni, mig meg nem eszem, mert rajtam kívül senki nem eszi... Olyan jó fej zöldségest találtam, kóstolás címszó alatt megetette velem egy elég termetes sárgadinnye felét, isteni volt :D
Arra hivatkozott, hogy "kell a babának'; néha lelkiismeretfurdalásom van amiatt, mennyi mindent kapok az emberektől csak azért, mert babát várok (itt most nem anyagi javakra gondolok, hanem extra kedvességre, előreengedésre, helyátadásra, stb.). Na, de nemsokára azt hiszem vissza kell zökkennem a régi, jól megszokott bánásmódhoz...:)

Kép
elan

Juci!

Bocs, h a csacsit nyúlnak néztem :roll: Van még mit tanulnom.. Újabban a vízilovat rendszeresen krokodilozom :oops: Köszi a gyümölcstea receptjét, majd kipróbálom. A lányok szeretik? A héten letöltöttem a kismamablog.hu-ról a nagy babaszakácskönyvet, úgy emlékszem, abban is benne volt. Jó kis recepteket találtam, érdemes megnézni.

Gabi, Elan!

Kitartás nektek ebben a melegben, nem lehet leányálom! Emlékszem, tavaly nyáron én annyira szenvedtem, alig vártam, h 20 fok legyen.

Share!

Máté irtó aranyos lehet, kis izgő-mozgó, tessék fotón mutogatni!

Az én kis büszkeségem tegnap végre kiemelte a fejét, íme:

Kép

Már nagyon aggódtam, h mi lesz vele. A héten Dévény-tornán is voltunk, féltem, h lemaradt a mozgásfejlődésben. A gyógytornász azt mondta, Somának kicsit gyenge a felső izomzata, fejleszteni kell, ezért hetente kell menni tornára. Szegénykém az első alkalommal meredtre sírta magát :( Annyira sajnáltam! Legszívesebben felkaptam volna, h hazarohanjak vele :( :( :( [/img]
ballagyo

Sziasztok!

Zuzmó
Most már tényleg nagyon izgi a helyzet! :) Remélem összejön még ez az utolsó utazás! Nagyon vigyázzatok magatokra!

Gabicsibe
Hát a Te állapotod is nagyon izgalmas már! Jó ünneplést és várjuk a képet a gigapociról! :) Kitartás!

Ballagyo
Tavaly, amikor még csak kizárólag szoptattam Krisztit neki sem nagyon kellett a víz, max 1-2 kortyot ivott. De amikor tartósan bejött a kánikula és elkezdtünk eszegetni mást is, akkor már elfogadta. Azóta is vizet(babavizet vagy alacsony ásványianyag tartalmú vizet) iszik, néha gyümilevet (amit mi facsarunk hígítva vagy dobozos üdítőből vagy a gyerekeknek szánt szívószálast).

Bibar
Remélem már jobban vagy! Jobbulást Neked!

Benszi
Igen UV szűrös, a gyógyszertárban vettem tavaly. Azt hiszem baby banz vagy valami ilyesmi a neve. Kétféle van az egyik 2 éves korig, a másik felette.

Gomba
Nagyon édi a pofija! :)

Luki
Mennek a drukkok és kitartás a vizsgálatokhoz!

Elan
Kitartás és vigyázz magadra! Én is élveztem a terhesség alatti kényeztetést, nem volt még olyan jó dolgom az biztos, mint akkor. :D
És persze jó étvágyat a sok finom gyümihez! :) Most élvezd ki, mert a szoptatás alatt bizonyos gyümiket nem szabad ill. majd a babád nem engedi, hogy egyél, mert esetleg fáj a pocija tőle. Én a szopi miatt, tavaly kimaradt eperszezont most pótolom, kilószámra eszem. :) Már alig várom a málnát, a ribizlit is, ezek is kimaradtak. :)

Jucicuki
Nekünk is van ám ilyen ugrálónk! :D Kriszti is imádja, pattog vele ezerrel. Amikor félévesen elkezdtünk járni babaklubba ott kapott rá. Így kapott egy sajátbejáratú példányt. Majd meglátod, amikor stabilan ülnek majd rajta és a lábuk is lelóg rendesen, micsoda ugrálás lesz Nálatok! :D
Dobok egy képet a mi pacinkról, igaz ez már nem túl aktuális kép...
Kép

Kép

Kép
motné

Motné, lányok Dévény tornán szerettek bele Rody-ba

jucicuki

Sziasztok csajszikák!!

Mit mondjak......kellemesen elfáradtam :roll: :roll:
Szóval hulla vagyok. De ma talán nem volt olyan döglesztő meleg.

Gomba!!!

Jaj Benedek nagyon nagyon édi a sárgarépás pofijával!! :lol: Zabálni való :lol:
Igen Döbrögit szeretném elvinni a Dévény tornára.Csak szeretném megmutatni a magam megnyugtatására. Tudod koraszülött volt /bár ez már nem látszik rajta :lol: / 36 hétre született és el kellett vinni fejlődésneurológiára. De ott az a gyógytornász aki megnézte nekem nem volt szimpatikus.
Mi Kalocsaiak vagyunk.Amelyik a legközelebb van annak az elérhetősége kellene. Nagyon megköszönném!!!!!!

Csajok egy kis segitség kellene!! Milyen gyümölcsöket adhatok Döbröginek???? Azt tudom hogy almát ,banánt ,öszibarackot.
Azt is tudom hogy epret azt nem!! Mit lehet még????

Elmondom nektek milyen hülye is vagyok.
Tudjátok most tartunk a hisztileszoktatás kellős közepén. Annál a fázisnál hogy hagyjuk had sirjon ha nincs semmi baja.
Szoval beleteszem a járokába mire ugye nekiáll orditani. Hallgatom egy darabig aztán arra gondolok hogy ő az én egyetlen picike babám.Az én életem legutolsó kis csodája és pont őt hagyjam sírni????Erre gyorsan kikapom a járokábol és nekiállok vígasztalni!!
na most normális vagyok én szerintetek??? :lol: :roll: :roll:

SZÉP JO ÉJSZAKÁT MINDENKINEK

Kép
fiona66

Sziasztok Lányok!

Csajok, kinek milyen volt az első cilusa? Nekem 2 hete jött meg először úgy igazán és már 3 napja barna cucc jön, ma meg kis piros is.
Gondolom még nem álltak be rendesen a hormonok, de másnak is így volt?

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Fiona, szuper anyuka vagy!! Annyi szeretet van a hozzászólásaidban!! :P

Kép

vicuska2007

FIONA!
Teljesen normális vagy! :lol: :lol: :lol: Hiszen anyuka vagy.
Amíg Máté el nem kezdett kutyázni és mászni, ő is utált egy helyben heverészni. Azt szerette, ha mindig ott van, ahol mi, és "azt csinálhatja", amit mi. Ha bírod, kenguru v. hordozókendő, és máris könnyebb lesz. Persze, azért hagyni kell hason is. Tetszi v. nem tetszik a kis Döbröginek. :wink:

Vica,
nekem nem volt ilyen. Amennyit tudok róla, egy ilyen még belefér. De, ha sokáig ezt csinálja, azért menj el dokihoz.

Kép
Kép
share

Fiona, meggyet is, héj nélkül.
Mi tegnap már cseresznyét ettünk, képzelhetitek, égnek állt a hajam, mire lereszelgettem az almareszelőn, de legalább került a fagyiba is :lol:
Banánt csak egy héten egyszer, legalábbis nekem azt mondta védőnő.

Én ezt tartom:

Többféle táblázat kering a sajtóban, szakkönyvekben, interneten arról, mikor milyen ételt kaphat már a baba. Nekem az a véleményem, hogy valójában csak egyes allergénekkel (tej, tejtermék, mogyoró, kenyér stb.) kell nagyon vigyázni, valamint az első gyümölcsöket-zöldségeket jól megválasztani, a többi hétről-hétre fokozatosan bevezethető. Lássuk hát a hozzátáplálási táblázatot és hozzá a magyarázatot!

Elsőként 5-7 hónapos korban, amikor a baba már érett a hozzátáplálásra (tud fogni, érdeklődik az ételek után, az emésztőrendszere képes feldolgozni az ételeket, tehát nem “köszön vissza” a székletében egy az egyben, amit megevett, valamint elérkezett egy növekedési ugrás, amit 220-250 ml tápszerrel vagy 3-4 napon át gyakrabbi szoptatással sem tudsz kielégíteni), el lehet kezdeni a legártalmatlanabb gyümölcsökkel, zöldségekkel a kóstolgatást. Lehet gyümölcsleveket is adni, de kezdheted azonnal pépekkel is. A legkevésbé ártalmatlan az alma és a krumpli, de mindkettő foghatja a székletet, ezért ha ezt tapasztalod, érdemes kipróbálni az őszibarackot. Egy-egy új ételből először mindig csak 1-2 kanállal adjál, másnap már kaphat 10 kanállal, harmadnap pedig egy egész adagot megehet, ha nem jelentkeztek rajta allergiás tünetek (hasfájás, kiütés, nyugtalan alvás, nyűgösség).

A hozzátáplálási táblázatban található ételek ennek megfelelően fokozatosan vezethetőek be, a hónapokat sem kell nagyon szigorúan venni a zöldségek-gyümölcsök esetében, inkább csak az első két hónapban kell fokozottan óvatosnak lenni.
Amire viszont vigyázni kell, azok az ételféleségek, amik allergiát, súlyos allergiás tüneteket okozhatnak:

* tejtermékek (sajt, túró, kefír stb.) - csak 8 hónapos kortól adható
* tej - 1 éves kor után adható, 2 éves korig ne adj csökkentett zsírtartalmú tejet a babának!
* méz - 1 éves korig a botulizmus fertőzés miatt kerülendő
* kifli, kenyér - csak 8 hónapos kortól adható
* tojás - 10 hónapos kortól adható
* aprómagvas gyümölcsök (eper, szeder, áfonya, ribizke stb.) - ha éppen szezonja van, már 1 évesen megkóstolhatja, de inkább várj vele másfél éves korig
* mogyoró, dió - csak 1 éves kor után (allergizál és félre is nyelheti), az amerikai mogyorót 2 éves kor után adhatod, mert súlyos fulladásos allergiás reakciót okozhat!!!

Fontos, hogy a tejtermékeket, tejet, kenyeret, kiflit, gabonaféléket csak akkor vezessük be a táblázatban előírt időpontokban, ha a családban nem fordult elő tejallergia vagy gluténallergia, egyéb esetben konzultáljunk a gyermekorvossal a bevezetés időpontját és módját illetően.

És most álljon itt a részletes hozzátáplálási táblázat:

6 hónapos kortól adható
alma, őszibarack, meggy, gesztenye
burgonya, sárgarépa, sütőtök, cékla
gabona-pelyhek, rizs, búza, zab, kukorica

7 hónapos kortól adható
banán, körte, narancs, citrom
paradicsom, cukkini, saláta (főzeléknek elkészítve), brokkoli,
fehérrépa, pasztinák, zeller, spárga, tök, uborka (sütve vagy főzve),
passzírozott zöldborsó (héj nélkül), tökfélék
hús: csirke, pulyka
étolaj : 1 kávés- kanál / 1 dl főzelék petrezselyem, zellerlevél, kapor, metélőhagyma

8 hónapos kortól adható
kenyérhéj, kifli
szilva, ringló, sárgabarack, görögdinnye, sárgadinnye, cseresznye
zöldborsó, karalábé, kelkáposzta, karfiol, csicsóka,
vörös- és fokhagyma (sütve vagy főzve), spenót,
sóska, lencse, sárgaborsó, felesborsó, bab
hús: marha, sertéshús, hal, csirkemáj legfeljebb heti 1 alkalommal
Ha a családban nem fordult elő allergiás megbetegedés: kefír,
natúr joghurt, túró, sajt, kis mennyiségben, főzelék vagy gyümölcs kiegészítéseként
árpa, rozspehely
bazsalikom, kakukkfű, borsikafű, borsmenta, szurokfű, citromfű, lestyán
gyümölcsteák

10-11 hónapos kortól adható
káposzta, padlizsán, zöldbab, rebarbara, mángold
főtt tojássárgája heti 1-2 alkalommal

1 éves kortól adható
uborka nyersen vagy savanyítva (reszelve), retek,
vöröshagyma és fokhagyma nyersen,
szójatofu, szójatej, csicseriborsó, szójabab, paprika
tehéntej, vaj, tejszín, tejföl, kecsketej, és kecskesajtok,
juhtúró, juhsajt
teljes kiőrlésű gabonák, köles, hajdina
méz, tojásfehérje, mandula, napraforgómag,
tökmag és egyéb olajos magvak
gyógynövényteák (menta, cirtomfű, csalán)

Másfél éves kortól adható
kiwi, ribiszke, feketeribiszke, szeder, egres,
csipkebogyó, áfonya, som, málna, eper, szamóca,
déligyümölcsök (ananász, mangó, grapefruit stb.)

jucicuki

Fiona!

Biztos, h ilyen szigorúan kell venni a hisztiről való leszoktatást? Engem is lecseszett a gyógytornász, mert felvettem Somát, amikor sírt. Én úgy gondolom, h ha arra van szüksége, h megnyugtassam, énekeljek neki, ringassam, felveszem. Szerintem nem ezzel teszek neki rosszat, hanem azzal, ha hagynám sírni.

Juci!

Ti honnan is szereztétek be az üveges gesztenyét?

Apropó krumplit mikor adtatok a kicsiknek először és hogyan?
ballagyo

Chesti,Benszikém,Motné,Ballagyó,Lukikám,Gabicsibe

köszönöm már jobban vagyok,nagyon szarul voltam,3 napig 39 fokos lázam volt és nem ment le semmitől :cry: :cry: nekem is és a gyereknek is virusos torokgyuszink volt,ami hála Olinak nem jött ki nagyon mert az anyatej védte,én viszont legyengült immunrendszerem miatt nagyon szarul voltam.nem tudtam Olivért ellátni csak szoptattam aztán ment az uramhoz,borzalmas volt :cry: :cry: ma már jobb :wink:

Benszikém
jó volt veled beszélni :lol: :lol: :lol: ha közelebb laknál szerintem sokat lógnánk együtt :lol: :lol:

Ballagyó
képet majd rakok,Soma nagyon ügyes és szép baba :lol: :lol: én hipp almalevet adok neki jól felhigitva vizzel,abba sincs cukor :wink:

Lukikám
pusszantalak és nézegettem még azt a gyönyörüséget :wink: :wink:

Gabicsibe
drukkolok nagyon,egyben vagy még?? :lol: :lol:

bibar

Sziasztok,

Itt az eltűnt bárányka :oops: :oops: Bocsi, hogy így eltűntem, de nem sok időm van mostanság. Sokat dolgozom, a tanfolyam is sok időmet elveszi, na meg a tanulás sem kevés, és ez csak a kevés szabadidőm rovására megy... :roll:
Köszönöm a részvét nyilvánításokat a kollégám miatt... nagyon megvisel(t) ez az egész, kedden volt a temetése Nagykanizsán. Nagyon megható volt, rengetegen voltunk... :shock: :cry:

A vérképemmel kapcsolatosan... hogyan tovább? Kedden megyek az Ormos Intézetbe egy ún. Termográfiás (hőtérképes) vizsgálatra, ami elvileg kimutatja, hogy hol van a gyulladás... majd kiderül... :roll: De nem akarom az egész góckutatást elölről kezdeni, mert már nagyon-nagyon unom ezt az egészet... :cry:

Hű, most visszaolvasok, és megpróbálok reagálni mindenre... :wink:

Rebe,
Aranyos vagy a táblával kapcsolatosan, de tényleg nem hiszem, hogy neked erre lesz időd :wink:
Drukkolok, hogy meglegyen a 38. hét :wink:

Elan,
Látom, még nincs jelentkező, én szívesen lennék a hírhozód :oops: Priviben küldöm a mobilom számát. :D

Jerika,

Persze, megértelek, hogy nem akarsz a táblába bekerülni, de amint úgy érzed, hogy itt az ideje, szólj, oké? :)
Akarsz róla beszélni, hogy mi volt az a 2 nap? Vagy majd erről is inkább szülés után? :roll:
Örülök, hogy jól vagytok, szép nagy már a pocid! :D:D

Luki drágám,
Sajnálom, hogy nem jön össze a jövő heti randi :( De mindenképpen hozzuk össze valamikor, jóóó? :wink:
Francba, hogy a múlt heti kakieredmény nem lett jó... :evil: Ez a dokis sztori se semmi... annyira gáz... Megértelek, hogy most nagy a dilemma, hogy legyen-e szopi :roll:
Gyönyörű Falatka a fülbevalóval, ezek a szempillák és szemek...kééész vagyok tőle :D:D Annyira szépséges!! :D:D

Mamm,
Gyönyörű Zsófi baba :D És én is kérem a blog-elérhetőséget :D :wink:

Chesti,
Hát, már most várom a tanfolyam végét :oops: Őszinte leszek, nagyon fárasztó így. Most is dolgozom... de egy darabig most nem dolgozom hétvégén, nem bírom. Egyszerűen elfáradtam. Amúgy pont azon agyaltam valamelyik nap, hogy a tanfolyamot nem is bírnám a régi melóm mellett, megkattannék. Azért az jó, hogy itt tudok napközben is tanulni, ha nincs nagyon sok meló, és hát most is tanulnom kéne, nem itt lógni, és már órák óta és pötyögni :oops:
Nikiről szokás szerint nagyon jók a képek! :D:D:D Imádom a csajszit! :wink: :oops:
Majd légyszi dobd át priviben nekem is a képek elérhetőségét :oops: Motékét én sem láttam még...

Share drága,
Örülök, hogy minden rendben a meglepi-bébitekkel! :D És, hogy Mátéval sincs baj kullancs-ügyben... nem csoda, ha nagyon izgultál... :roll: Szuper, hogy jöttök a talira! :D:D

Gabicsibe,
Hű, hát nagyon közeleg a nap, amikor a kezedbe veheted Botondot! :D Nemcsoda, ha izgulsz :wink: Drukkolok nagyon, hogy könnyű legyen! :) Kérünk képet! :D

Lippa,
Sok puszi neked! :D:D A lánykáid gyönyörűek! :D Remélem Te is jól vagy! :D

Fiona,
Szerintem én sem bírnám ki, hogy sírjon... szóval jól cselekedsz, majd később még lesz időd vele szigorúbbnak lenned, én úgy gondolom, hogy egy ilyen picurnak még igenis szüksége van az Anyucijára, aki ha kell babusgatja, és ölbe veszi, szóval szerintem jól teszed :D Döbrögi nagyon édes kiskrapek :wink:

Bibarci,
Olivér nagyon szép kiskrapek, annyira jók a képek! :D Főleg az a múltkori, amin rajtad fekszik, imádni valóóó :D

Nika, Adri,
Szóljatok, ha már bemeritek vállalni a táblába kerülést :wink:

Gomba,
Nem semmi amit írtál... miért ennyire figyelmetlenek a dokik? :roll: A Dévény-torna tényleg nagyon jó, meglátod minden rendben lesz... A képek nagyon jók, a répás meg különösen csúúúccs :D:D:D

Vicuska,

Sok puszi neked is, Rami mint mindig, meseszép :D:D Olyan aranyos pofija van, megzabálom :D

Judit,

Nagyon helyesek a lányok, a fürcsis képektől kéész vagyok :D:D

Réka,
Nagyon szuperek a képek! :D
Köszönöm, a tanfolyam jó, bár már szívesen túl lennék az elméleti órákon, és már gyakorolnék, de az még kb. 1 hónap... :D De hurrá, ma volt az utolsó anatómia óra :D Júli közepén teszt, aztán majd szeptemberben lesz a nagy vizsga :shock:

Benszi,
Hát kész vagyok a gyerkőceidtől :D:D Annyira édesek, és szépek! :D

Motné,
Gratula az első Kriszti-utáni kettes estétekhez :D Sajnálom, hogy mensimanót, és a herpókát :evil: Murphy törvénye :D Kriszti nagyon helyes a képeken, milyen nagy lány már :D :D

Zuzmó,

Finisben vagy már nagyon :D

Ballagyo,
Soma is milyen szép, nagy fiú már :D Nagyon édi! :D

Sok puszi mindenkinek, remélem, senkit nem hagytam ki, ha mégis, nem volt szándékos :wink:

UI: táblát nem tudom, mikor fogok rakni, de megpróbálok jövő héten, jó? :oops: :oops:

Kép

Kép
zsókuci

Zsókuci, na csakhogy :) Nagyon el tudsz tűnni! Remélem, ez a termoizé hasznos lesz, tényleg nagyon fura, hogy még mindig vacak a vérképed :(

Share már elvállalta a hírhozást, csak elmúlasztottam ide megírni. De ettől függetlenül a Te számodat is elmentem, és akkor nekem két hírhozóm lesz, biztos ami biztos :D

Juci, a cikk nagyon jó, kimentettem magamnak.

Motné, én epret már most sem merek, allergiás vagyok rá :( Viszketek, mint az állat, ezért max. 1-2 szemet merek bekapni. A gyerekdokinéni már lediktálta, miket nem ehetek szoptatás alatt, hát nem semmi a lista... na de majd bepótolom, ha más nem, jövőre.

Kép
elan

Ballagyó, nem üveges van, hanem papírcsomagos, mint a rendes gpüré, csak bio és tök natúr.
Biopartner Kft. Budapest, most a címére nem emlékszem, de ha beírod a keresőbe, meg fogja találni.

Puszi!

Judit

Mi hat és fél hósak voltunk kb. krumplikor. Tefál párolóban párolva, saját főzővizével turmixolva kapták a csajok.

jucicuki

Dorka ma 17:58 perckor felült! :lol: :lol: :lol:

jucicuki

Elan,
Köszi :D Hát, én is remélem, hogy valami gócot kimutat a vizsgálat, és minél hamarabb kezelni tudják, hogy őszre rendbejöjjek :roll: :oops:

Judit,
Gratulálok Dorka felüléséhez! :D:D:D

Puszi mindenkinek!

Kép

Kép
zsókuci

Motné, Benszi, Juci
Jaj de jók a képek! Szeretek gyönyörködni a gyerkőceitekben! :D

Gabi,
Hogy sikerült a szülinap? Hogy vagy?

Gomba,
Hát a meleget azt borzasztó nehezen bírom. :roll: Szörnyű. Ömlik rólam a víz, a lábam, és a kezem annyira vizes, mint egy mammuté. :lol: Szóval kész vagyok. :oops: Nem volt ventillátorunk, ma végre vettünk egyet, megváltás, mert ráadásul bent a házban is iszonyat meleg van.
Benedek nagyon aranyos a sárgarépás képen!

Bibar,
Örülök, hogy jobban vagy! :D

Zsókuci,
De jó, hogy jelentkeztél! Remélem az a hőtérképes vizsgálat végre kideríti, hogy hol van a gyulladás. Várjuk az eredményt!

Kép
rebe
Dunaharaszti

Juci!

Gratulálok Dorkához!!!!!!!!!!

Bibar!

Örülük, h jobban vagytok! Köszi a bíztatást! Remélem, nem marad ilyen kis lusti :roll:
ballagyo

http://www.zoobudapest.com/h_index.htm

Csajok, nézzétek meg, pont a tali napján lesz, szerintem mi benézünk.

Puszi!

Judit

jucicuki

Jobb oldalt a programtárban keressétek :wink:

jucicuki

Jó Reggelt Csajszik!

Dorka baba nagyon ügyes!!

Zsókuci, hú remélem mostmár tényleg meglesz a ludas és őszre tutira rendbe jössz!!

Juci, jól hangzik a program de Rami még annyira nem élvezi ezeket. Sajnos! Mert én viszont annál inkább vinném már. :lol:

Kismamák, kitartást, lassan csak előbújnak a babók! Annyira izgi!

Rebe, szomszédaszonyom lába is totál mammut, eszméletlen vizes, én már aggódom is miatta, de a dokija nem ilyen aggódós.

Friss kismamák és új topic társaink, merre vagytok?

Kép

vicuska2007

Sziasztok!

Jó hogy vannak ezek a talik, szerintem a múltkori is nagyon jól sikerült. Mi még nem tudom hogy tudunk-e most júniusban menni, épp nyaralót újítunk fel..

Ha írni nics is időm, a bébik képeit azért szoktam nézegetni, hát gyönyörűek. És úgy megnőtt mindenki!

Ikresek, gatyát felkötni, ha mennek, az még rosszabb - ketten négyfele. Pedig azt hittem a nehezén már túlvagyunk. Már értem miért kötötte be Lippa babakocsiba még a két éves lányokat is mikor játszótérre ment. :) Velünk semmi különös, éljük mindennapjainkat, már rendelek hetente 2x, addig nappali magánbölcsiben vannak a gyerekek. Egész jól bírják, különösen Zsombor. Ő kifejezetten szereti. Luca meg eltűri.

Mi is visszük Zsombit gyógytornászhoz, kicsit úgy érzem ez az aktuális divat része is, de mindegy, mi is beleestünk. Zsombor bal bokájának nagyon lazák a szalagjai, amúgy is minden ízülete lazább. A mozgásával nincsen baj, 16 hónapos létére lazán felmászik a bordásfalon is. :) Vannak egészen jó kisebb, barátságosabb alapítványok is, a gyerekorvosunk is ajánlott egyet, Örömtánc Alapítvány a neve, www.oromtanc.hu a honlap, és a többi méregdrágával ellentétben itt 1100 Ft egy óra. Nem szoktak sírni a gyerekek. :) Helyileg a Déli pályaudvarnál van. Két gyógytornász csinálja, az egyikük a Pető Intézetben is dolgozik, szakmailag is és emberileg is jók.

Még mindjárt teszek fel képeket,
Lucia

Kép
lucia1

Rosszul adtam meg a honlap címét, valójában oromtancalapitvany.hu :oops: :oops: Az előzőben egy szép néni hastáncol. :oops: :oops:

Lucia

Kép
lucia1

Kép
lucia1

Sziasztok!

Vicuska!

Én tulajdonképpen itt vagyok, csak olvasó üzemmódban. :)
Kicsit izgulok, mert holnap megyek szívhangra. :?
Addig vonalzót sem akartam csinálni.

Zsókuci!

Köszi a lehetőséget, még várnék pár hetet. :)

Kép
nika28

HAli!

Hétvégét megúsztuk, bár viharok voltak mindenfelé, kész is voltam teljesen a légnyomástól.
Ma apa megszerzi az házassági anyakönyvi kivonatot, még jó hogy eszembe jutott. Jázi is több mint 300 napja született. :lol: Szülés után macerásabb intézkedni.

Végre van odafönn is wc, apa tegnap beszerelte az újat, úgyhogy mostmár nem kell lekirándulnom éjjelente a földszintre.

Én is vizesedem, talán nem olyan vészes , de azért nem kellemes.
GAbi, Elan, Rebe! Sorstársaim, hogy vagytok! Én bugyiban alszom, de szerencsére a nappaliban tök jó idő van napközben is.

Hát friss pocakfotóm nincs, de teszek fel egyet ami május 1-én készül, kirándulni voltunk a barátainkkal.

Kép

Kép
Kép
zuzmó

ja, talira megyünk ha még egyben vagyok.

Kép
Kép
zuzmó

Sziasztok csajszikák.

Valami tavaszi fáradtság lehet vagy van valami a levegőben de én olyan hulla fáradt vagyok hogy legszivesebben befeküdnék a Döbrögi mellé a kiságyba.

De ehelyett most végeztem a fürdőszoba suvickolásával :roll:
Hétvégén szoktam csinálni de most elmaradt és ma pótoltam :lol:
Ja tegnap azért maradt el mert Délután én is aludtam a kisfickóval :oops: :lol:

Share!!!!!
Megfogadtam a tanácsodat! Szombaton és tegnap már nem kapott tejpépet a drágám hanem gyümölcsöket csak. Ugy csináltam hogy 3-kor két őszibarackot turmixoltam és azt kapta. nagyon bejött neki csak ugy tolta be a pocakba! :lol: :lol: fél hét körül meg egy almát lereszeltem és összeturmixolta egy fél banánnal. Valahogy nem kellett kétszer a szájába rakni. csuszott lefelé. :lol:

Képzeljétek nem szereti a májat :shock:
tegnap a husilevesből kiszedtem a répát a zöldséget egy fél krumplit meg csirkemájat.ezt turmixoltam össze husleves levével.
Hát egy falatot kb 3-4szer raktam vissza a pofijába mig végül sirva is fakadt. :roll: A zöldséget meg a többit szereti igy nem tudok másra gondolni mint a máj nem tetszett neki :shock:

Inni amugy olyat szoktam neki csinálni hogy kifacsarom egy-vagy két narancs levét és felesbe higitom teával! Nagyon szereti!!!
Csak marha nehéz kimosni a ruháibol a narancslevet :lol:

Megprobálok rakni egy-két képet.

Kép
fiona66

Fiona,
narancslevet ne is mondd! :cry:
Bizti, h nem fog éhenhalni. Máté is nagyon jól hízott, ezért mondta a doktornéni, h inkább gyümölcs, mint tejpép, hiszen nem hízlaldában van a gyerek, hanem egészségesen akarjuk felnevelni. :wink: Vannak, akik extra adag tejpéptől sem gyarapodnak túl jól - ismerős gyerek 2 is van - Máté pedig 2-3 hétig kapta minden nap uzsira v. tízóraira, és ő is megugrott a súlyával.

Zuzmó,
a fotó készülte óta eltelt pár hét! :wink: :shock: Elhiszem, h nehéz már. Minden éjszaka levándoroltál az emelteről WC-re! Apám! :roll:

Juci,
Dorkának gratulálok! Rázogasd meg a kis kezeit a nevemben.

Zsókuci,
erről a hőtérképes dologról sok jót hallottam már. Anyukámat is vinni akartam, de ragaszkodott a természetgyógyászához. Azóta is bánom, h nem rángattam el. Drukkolok, h kiderüljön valami! Igen, derüljön ki, mert akkor legalább már lehet tudni valamit, ami kezelhető.

Lucia,
akartam is kérdezni, h mikor kezded el újra a gyógyítást. Itt a válasz. :lol: Az hogy derül ki, h lazább az ízület???

Máténak nem lett valami fényes a vérképe - szerintünk. Hőemelkedése van, nincs étvágya, rossz a hangulata, amit a koránkelés és a reggeli vérvételes kínzás (mert ez az volt a javából) is tetéz. Nagyon dilettánsok voltak! Nem a megszokott csapat volt a laborban. Nem találtak tűt, de addig azért fogjam le a gyereket, aki már üvöltött, a kezét véraláfutásosra szorította az a hülye asszisztensnő, forgatta benne a tűt. Érdekes! Eddig nyikk nélkül, esetleg pár másodperc ühüm-bühümmel elintéztük a vérvételeket! Dühös vagyok, hiszen tudom, h másképp is el lehet intézni - lefogás nélkül, tűforgatás nélkül.

Na, megyek, kiszedem az etetőszékből :lol:

Kép
Kép
share

Zuzmó

hú,szép nagy pocid volt már egy hónapja is :D

Zsókucikám

mindenképpen megejtjük a talit :D Remélem ez a hőtérkép már végre fényt derít erre a dologra

Lucia

na végre :D KÉÉÉÉPET!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Bibarkám

puszikállak :P

Share

ez a tűszurkálás szuper :evil: A múltkor a kiscicámnak is úgy vették a vért,hogy beszúrták a kézfejébe és a bőr alatt keresték a vénát :evil: utána meg cseppenként folyatták,úgy sajnáltam szegényt.

Juci

gratula a felüléshez :D

Kép
lukrécia

Sziasztok!

itt az elveszett bárányka..... :oops: néha olvaslak Titeket, de reagálni már nincs erőm.
Már 2 hete dolgozom rendesen 8 órába, és ha hazajövök igyekszem úgy csinálni, hogy akkor csak a csajcsókám legyen, minden egyéb (házimunka stb) csak utána. A lakás is szalad, az is idegesít, tudtam hogy fárasztó lesz, de majd csak belerázódunk. Mindent elkövetek hogy azért valahogy bepótoljuk a napközben elveszett időt, és érezze hogy milyen fontos nekem.
Na nem panaszkodni jöttem ám elsősorban, hanem gratulálni :wink:

Csak ámulok és bámulok....Örülök a babaesőnek! Hajrá hajrá lányok, csak így szépen tovább :wink: :wink: :wink: :wink:
Zuzmo mindjárt szül, és hát a kétcsíkos tesztek.....Agnese és Share!!! Gratulálok!!!! :D :lol: :D :lol: Nagyon ügyesek vagytok!Ez annyira jó!!!!

Visszaolvastam egy csomót, rengeteget szerettem volna írni, de tuti fele kihullik az agyamból.

Végignéztem a képeket, egyszerűen hihetetlen milyen gyönyörűek ezek a gyerkőcök!!!!és hogy már milyen nagyok :shock:

Chesti!
Niki kis pálmafa copfjai :D :lol: :lol: hát eszméletlen édes.

Zsókuci!
Sajnálom hogy minden ellenére még mindig ilyen rossz a vérképed. Remélem most ezzel az új módszerrel megtalálják az okát!A fogyihoz sok kitartást! Mennek a drukkok Neked!
Részvétem a kollégád miatt!

Share!
Szegény Máté :(

Motné!
Jaj de örülök, hogy előkerült ez az ugráló csacsi dolog. Lenne egy kérésem. Már annyiszor meg akartam kérdezni, hogy hol lehet ilyet venni? Nagyon megtetszett még régebben amikor Niki kapott, aztán láttam Krisztina királynőét is, csak mindig elfelejtettem megkérdezni hogy honnan szereztétek be? Az arzuhanas.com-on volt egy darabig, de most nem találom, illetve rákeresni sem tudok, mert az sem tudom hogy hívják ezt a jószágot. Amikor anyunak magyaráztam mit szeretnék akkor Mumunak emlegettem, mert ha jól emlékszem asszem Nikiét úgy hívják, és csodálkoztam hogy anyám el sem tudja képzelni miről beszélek :lol:

Képzeljétek Rékának 7 foga jön egyszerre, úgyhogy újabban éjjel is kelünk. :( Szegénykémet úgy sajnálom.
Hát talira sajna nem tudunk menni :oops: júl közepéig minden hétvégénk be van táblázva.Akkor lesz apósom 60 éves nagy szülinapi partyja, úgyhogy má megen lemaradunk....

ezt most elküldöm, mert ha elszáll az agyvérzés elér

lanett

Lanett, mi most vettük Lidl-ben a héten akciós 3290 ft.
Neten Rody néven találod, ugráló csacsi de olyan 8-9000 ft az ára.
Néha ki lehet fogni hiperekben...

Judit

jucicuki

Köszi Juci!
Gyors intézkedem.

Jaj csajok! Még a vonalzóm sincs aktualizálva :oops: :oops: :oops: szörnyű...

Na mostmár elteszem magam holnapra, sok puszi, megpróbálok sűrűbben jönni igérem.

lanett

Sziasztok!

Kicsit visszaolvastam, de a babák fotóit megnéztem. Mekkorát nőtek. Szebbnél szebbek.

Lukrécia Sajnálom, hogy még mindig nincs meg a baj forrása. Jobbulást Falatkának.

Benszi Jobbnál jobb képeket raksz fel a gyerkőcökről. Olyan igaziak.
A trécseléses képtől meg teljesen elájultam. Legszivesebben meggyömöszölném őket.

Zsókuci Jobbulást Neked. Remélem ezzel az új módszerrel megtalálják a góc pontot és gyorsan meggyógyulsz. Nyugodt nyarad legyen. Ősszel meg kezdhessetek.

Elán Hajrá gyümölcsök. Én is sokat eszek belőle. De nálam sok zöldség is bejátszik. Pedig én nem voltam zöldség párti. A gyerkőc viszont követeli.

Gabicsibe Hogy vagy? Milyen a hétvégi parti?

Rebe Hogy vagy? Hogy birod ezt a meleget? Ikrekkel nem semmi lehet.

Remélem összejön a BMC-s talitok, ahogy tervezitek.

Juci Elmentettem az etetéssel kapcsolatos cikket. Később még nagyon jól jön. Gratulálok Dorka baba felüléséhez. Nagyon ügyes.

Nika 28 Mi volt a szivhangon? Hallottad a picurt?

Zuzmó: Már egy hónapja mekkora pocid volt. Nem semmi.
Az éjszakai járat ismerős nekem is. Nem volt semmi minden éjjel lépcsőznöd. De jó, hogy ragaszkodtam a földszintes lakáshoz.
Remélem jól vagytok.

Rólunk annyit, hogy voltunk a 32 hetes uh. Láttam a picurt.
BPD 82 mm, suly kb 1800 g. Doki kicsit kicsinyli, de az uh dokinő szerint megfelelő. Hosszú vékony baba. Olyan lesz mint az anya.
Cukor terhelésem is jó lett. Éh gyomori 5,6 120 per után meg 6,0.
De kezdek vérszegény lenni. Jövőhéten kell mennem a dokihoz, majd mond valamit rá.
Picur sokat mocorog. Apjával kifejezeten szeretnek fogocskázni. Nagyon tetszik neki a babazene amit az apjától kapott. Azt a ficánkolást mikor meghallja a babák gögicsélést.
Sajnos a vizesedés továbbra is fenn áll. Na meg a meleg. Szenvedek tőle. Éjjel, reggel szelőztetés utána ablak csukás. 10-16 között meg a hüvös lakásban vagyok. De lassan elkezdődik a heti utazgatás ebben a kánikulában. Bele gondolni sem merek a buszozásba. De a korházban sem lenne jobb.

Ne haragudjatok, hogy nem irok mindenkinek. De a felét elfelejtettem a visszaolvasottaknak.

Mindenkinek szép napot, jó egészséget, jó babázást, egészséges pocaknövesztést kikvánok.

Jerika

Képzeld magad elé, amit szeretnél, és meglátod, meg fog történni.
Kép
jezsoerika

Sajnos semmire nincs időm Dóri mellett, de nagyon hiányoztok! Küldök pár képet, hogy ne felejtsetek el minket:
Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
sharon

Benszi
Édesek a kölkök és már fél évesek is elmúltak, rohan az idő. Lassan futhatsz utánuk, mint Lucia. :wink:

Jucicuki
Micsoda pancsolás, kedvet kaptam a nyaraláshoz. :D Igaz valszeg idén nem kell pancsolnom. Gratula Dorka felüléséhez.

Zuzmo, Gabicsibe, Elan, Rebe
Hamarosan babázhattok, már nincs sok hátra.

Motné
Rosszulétek nincsenek, Milánnál sem voltak, talán most is elkerül. Álmosság, fáradtság van, de egyelőre ennyi. Krisztina édes a képeken, főleg a cseresznyésen. :D

Vicuska
Nekem első-két alkalommal nem volt barnázás, utána viszont igen, minden mensi előtt pár nappal. Két mensi között nem.

Bibar
További gyógyulást.

Lucia
Lemaradtak a képek, vagy csak én nem látom? :wink:

Share
Nem küldted el a dilettánsokat a francba? :twisted: Szegény Máté!

Lanett
Köszi. Hét fog egyszerre, húúú :shock:

Sharon
Tündéri Dóra. Kis ejtőernyős. :wink:

Csináltam vonalzót, olyan jó látni. :D

Kép

Kép
agnese

Teszek fel két képet
Gyereknapon
Kép

Névnapi ajándék egyike
Kép

Kép

Kép
agnese

Sziasztok!

Minden rendben, van szívhang! :)
Annyira megkönnyebbültem! :)

Teszek fel róla képet. :)
nika28

Nika, annyira örülök! Miközben beléptem azon gondolkodtam, hogy már bizti írtál! HOL A KÉP?? :lol:

Ági, szép a vonalzód! Nagyon tetszik! :lol:

Sharon, ugye jöttök a talira? Ha nem láthatom ezt a kis cukkancs Domi babát élőben nagyon szomorú leszek!

Luki és Bibar
! Hogy vagytok, mi van Veletek?

Kép

vicuska2007

Íme: Kép
A kis picuri!
nika28

Sziasztok!

Nos átmerészkedtem, pénteken töltöttem be a 6. hetet, és ikreket várok, az ikres mamiktól szívesen veszek tanácsokat, és lenne kérdésem is.

A dokim csak a 8. héten tud fogadni, de nem tudom van e uh a magánrendelőjében. A védőnő hétfőn jön, mert a picikkel most pihi van. Ugye nem gond ilyenkor?

Ja és bennem van a para, hogy ugye még mind a ketten ott vannak...
witch26
Budapest X. kerület

Witch, gratula az ikrekhez!
Szerintem általában van UH a magánrendelőkben, de legfeljebb behív a kórházba és ott néz meg.
Nyugi, ott vannak!

Nika, de jó, édes a pici :lol:

Naggyon meleg van!

Dórababa és Milán is nagyon-nagyon szépek. Milán igazi kis kópé lehet a kép alapján.

Dorka ma megint felült, szóval nem véletlen

Ágnese, szerintem nem bánod, hogy nem pancsolsz idén
Judit :wink:

jucicuki

Szia Witch! Gratulálok az ikrekhez! Írsz egy kicsit magadról? Ki volt a dokid, lombikkal sikerült?

Úgy örülök, hogy mostanában megint babaeső van! Jó sok friss kismamink van!

Nika, gyönyörű már most!!

Kép

vicuska2007

Vicuska,
Sokszor én is meg vagyok ijedve, hogy néz ki a kezem és a lábam, de a védőnőm szerint ez teljesen normális így a végén. :roll: Szomszédasszonyod mikorra van kiírva?

Zuzmó,
Szép nagy pocód volt már egy hónapja is! Örülök, hogy jól sikerült a hétvége. Hát én nehezen bírom ezt a meleget, alig bírok valamit aludni. Napközben ventillátorral bírom a nappaliban! :wink:

Lucia, Lanett,
Jó, hogy jelentkeztetek!

Erika,
Köszi kérdésed, küzdök a meleggel rendesen. Délután nem megyek ki a lakásból, csak délelőtt és este, amikor még nincs az az őrült meleg! Nekünk is kb. ekkorák voltak a csajok ezen a héten, szerintem nyugi. Legfeljebb nem lesz óriás a babátok, de az meg miért lenne baj. :wink:

Sharon,
Kár, hogy csak ritkán jössz! Nagyon aranyos a kiscsaj!

Agnese,
Szép a vonalzód! Látom Milán örült az autónak! :D Olyan szép kisfiú!

Nika,
Itt is gratula a pindurhoz! :D

Witch,
Annyira örülök hogy itt vagy! Most én vagyok itt az utolsó ikres kismama, aki még nem szült meg, de most te jöttél végre. Ha bármi kérdésed van, csak nyugodtan zargass! :D
Megnéztem neked, hogy én mikor voltam dokinál, mert olvastam a másikon is hogy aggódsz. Az 5. héten voltam, akkor a petezsákok látszottak, majd utána a 7. héten, akkor már volt szívhang és a picurok is mérhetőek voltak, aztán pedig a 10-en. Szerintem nem gond, hogy a 8-on mész csak! :wink:
Nekem vitamin mellett a 7. héttől Magnerotot kellett elkezdenem szedni.
Nem tudod megkérdezni a dokit, hogy van-e uh a magánjában?
Ja, én is mindig azon paráztam, hogy ott vannak-e mindketten. Aztán meg azon, hogy egyformán fejlődnek-e. Mindig lesz min. :oops:

Ma voltunk dokinál. 1 cm-re nyitva a méhszáj, a doki azt mondta ez már teljesen normális ilyenkor, az lenne csoda, ha nem. Nőttek is múlt hét óta kicsit, a ctg is jó lett. Hétfőn dől el 100%-osan, de úgy néz ki jövő csütörtök vagy péntek lesz a császár. Jaj borzasztóan izgulok! Egy mai pocikép:
Kép

Kép
rebe
Dunaharaszti

Juci, gratulálok a felüléshez ;)

Lucia, biztos, ami biztos alapon elmentettem az örömtáncos linket, egyelőre a babáknak valót. Régebben hastáncoltam, szóval ha a hölgy vállal oktatást, lehet, hogy idővel hozzá is bejelentkezem :D

Zuzmó, a lakásban nálunk is elviselhető a hőség, ott rontottam el, hogy ma kimentem... Nem élveztem egyáltalán. Viszont kitartás, jön a lehülés!

Share, szörnyű lehetett a vérvétel :(

Lanett, biztosan nehéz lehet visszarázódni a melóba, és otthon is helyt állni... huhh, nem irigyellek... de idővel biztosan sokkal jobb lesz, kialakul majd minden! Kitartás!

Erika, én is vérszegény voltam/vagyok?, kaptam rá vasat. Ha esetleg Te is kapsz, és szedsz magnéziumot is, vigyázz, mert teljesen kiüti a magnézium hatását. El kell telnie legalább 1 órának a kettő bevétele között, én ezt tapasztaltam.

Sharon, Dorka milyen komoly kis nő :) De azért ott a hunc a szemében!

Agnese, jó látni a vonalzódat, Milán meg óriásit nőtt (oké, tudom, hogy rég láttam, de akkor is!)

Nika, gratulálok a picurhoz, milyen jó látni azt a kis foltocskát a képen, nem? :)

Witch, szia itt :) Biztosan sok hasznosat tudnak mondani az ikres mamik, megjárták a hadak útját! :)

Rebe, nagyon szép púpot növesztettél! Megnézem élőben is, ha tényleg kihúzzák a csajszik jövő hét csütörtök-péntekig ;)

Én is voltam ma dokinál, még mindig totálisan zárt és betonkemény a méhszáj, nem kizárt, hogy túlhordanám a srácot, ha nem lenne a 11-i császár... kicsit lelkiismeretfurdalásom van, hogy miattam korábban ki kell jönnie, mint szeretne... Amúgy jól vagyok, ha nem kell sokat mászkálnom; nem vizesedek, és összesen 10 kilót híztam. Valamire legalább jó volt a cukormentes diéta.

Dobok egy pocakfotót így a 38hét+1napról:

Kép

Kép
elan

rebe!

Mi már taliztunk, én a pároddal voltál Szűcs-nél, amikor én megtudtam hogy ketten vannak, ha jól emlékszem :)!

Magne B6 3*2 nekem is megy, meg egy csomó más vitamin...
NEekd mennyit kellett az elejék pihenni?
Én sokat fekszek, de azért bevásárlás, orvos ilyenek, mennek, bár én csak vezetek, anya cipel szegény...
witch26
Budapest X. kerület

Rebe, nem semmi pocak!
Szorítok nagyon jövő hétre! Izgi :wink:

Elan nagyon csini vagy!

Judit

jucicuki

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: