A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » ! A szekszárdi Balassa kórházról, orvosairól !

tuntun dettó. Eliza szinte nem is igazán tud a hátán aludni :shock:
Kristóffal egy nagyon aranyos konduktornénihez jártunk,de ugye egy idő után elegem lett. De az elején nagyon megijesztettek,mikor eléggé nyersen közölték,hogy a fiam soha nem fog mást,csak feküdni,max.ülni,segítséggel. Aztán tessék,nézzék meg :x
Akkor telt be végleg a pohár,mikor azért szóltak,hogy fél évesen még nem mászik. Egy ajtólapot tettek le,úgy,hogy egyik felét egy asztalra,másik fele a földön,és erre kellett tennem,a tetejére,hogy kússzon-másszon lefelé. Persze mindezt egy szál pelusban. Szinte megégett a kis bőre a súrlódástól. Ekkor mondtam,hogy akkor menjen mindenki a p...ába,megoldjuk ezt mi. Meg ugye én láttam itthon,hogy ő mit csinál. Pl.felült hasizomból,kb.4 hós korában. Akkor abba kötöttek bele,hogy DE nem így kellene felülnie. De könyörgöm,ha a sok ültetéstől ilyen hasizma lett,akkor mit csináljak? Erre a válasz: ne engedje,hogy felüljön. Na,de abbahagyom,mert érzem,hogy megy fel a vérnyomásom :cry:
tuntun nagyon köszönöm az ötleteket. Anyu holnapra közben már kitalálta a babgulyást,meg a kakaós fonottat,de holnapután rizseshús lesz :D
Vendég

Na sziasztok!

Enikőnél is mindig eltörik a mécses, ha más babákat sírni hall...

Ani, ez durva, hogy így leírták Kristófot, aztán nincs is semmi baja :evil:
Na a brevi ülés az kiderült, hogy nincs nekik, úgyhogy vagy a Giordani lesz, vagy körülnézünk egyszer Pécsett talán. Akkor meg tudjuk nézni, ki tudjuk próbálni, biztos ami biztos...

yuyu79

Ani, nincs mit :wink: . Azért nem ajánlottam leveseket - kivéve a gyümi -, mert mi nem igazán vagyunk levesesek.
Sütit, meg mostmár nem sütök, mert szombaton sütöm a páromnak a tortát.
Egyébként van olyan gyerek aki a mászást abszolút ki is hagyja, bár azt tartják, hogy akkor fennáll a veszélye a dixlesiának. Én azt vallom, hogy egy lelkiismeretes anyuka ösztönösen észreveszi, hogyha nem úgy fejlődik a gyereke. Nekem is Ricsi ugye első baba volt, mégis éreztem, hogy nem normális dolog, hogy csak az egyik oldalra néz, a másikra abszolút nem fordítja a fejét. Pedig akkor még csak pár hetes volt.
Vendég

Na megyek, lefekszem pocsék estém volt, már kibőgtem magam... :cry: Jó éjt!

Kép
dius87

Dius, aludj jól, remélem holnap jobb napotok lesz ;-)

Hát nemtom, az elején Eni is kicsit féloldalasnak tűnt, de már teljesen kinőtte...

yuyu79

Jó reggelt Mindenkinek!

Fóti időjárás-jelentés: szürke az ég, fúj a szél és baromi hideg van. Na így legyen jókedve az ember lányának.

Tegnap voltunk a nagyfiammal Apának ajándékot venni. Mondtam, hogy 2.000,- Ft-ért vehet ajándékot. Olyan aranyos volt, kiválasztott neki egy dobozt, aztán elkezdte számolgatni, hogy még mennyi pénze marad, aztán vett neki egy kis szívecskés figurát, aztán számolta, hogy még mindig maradt pénze, azon vett neki egy csomag rágót. Úgy kalkulálta az ajándékokat, hogy 2.010,- Ft lett a vége. Erre az eladó néni mondta neki, hogy az a 10 Ft az Ő ajándéka Apának. :lol:
Aztán találtunk neki jelmezt is, Ninja lesz. Jópofa, úgy van megcsinálva a felső része, hogy ki van tömve a mellkasa és a karja. A fiam életében nem lesz ilyen izmos. :lol: :lol: 3.500,- Ft volt, és utána visszavihetem és 1.500,- Ft-ért megveszi a csajszi, mert ő utána bérbeadja ezeket. Mi is bérelhettük volna, de akkor csak a farsang előtt 1 nappal hozhatnánk el, Ricsike, meg már annyira belelovalta magát, hogy Eriknek még este beöltözik. Végül is ha utána visszaviszem, akkor 500,- Ft-ot buktam.
Na de a nagy örömködésben otthagytam az üzletben (legalábbis remélem) a papírboltban megvetteket, úgyhogy mehetek ma is. :oops: :oops: Ráadásul a parkolóban húztak a hátsó ajtómra egy "gyönyörű" hosszú csíkot, hogy törne le a keze :evil: :evil:
Vendég

Julcsi, az elején Erik nekem is csak jobb oldalra döntötte a fejét, de utána már nem volt gond.
Ricsikénél ezt úgy vettem észre, hogy a folyosón nekünk polcok voltak mindenféle figurákkal, plüssökkel. És bármikor mentünk arra, ő mindig a fehér falat nézte :shock: :shock: Csak akkor nézett arra, ha megfordultam vele. Aztán azt csináltam, hogy egy darabig néztük a színes figurákat, elkezdett nyúlkálni felé és akkor visszafordultam. Gyanús volt, hogy nem akar arra nézni, holott egy perccel előbb érdekelte. Akkor elvittem a doktorbácsinkhoz és ő beutalt fejlődésneurológiára.

Egyébként Eriket is így teszteltem :lol: :lol:
Vendég

Sajnálom a kocsitokat...

De jó, hogy találtatok jelmezt Ricsinek :-) Aranyos, hogy így kiszámolgatta Apának az ajándékot ;-)

Figyu mindenki! A pneumo oltás helyén lett egy csomó Enikő combjában. Ez normális?? Mit csináljak vele?? Volt egy kis hőemelkedése is tegnap, de csak 37,6 popsiban mérve...

yuyu79

Én meg mondtam a dokinéninek, hogy háton fekve mindig csak balra fordítja a fejét, de azt mondta nem gond.... Motiváljam hogy a másik felé is forduljon... De sokáig akkor is balra nézett, ha minden játék a jobb oldalán volt... Érdekes, most meg már forog mindkét irányba, és úgy tűnik minden rendben vele.

yuyu79

Julcsi, nekünk is becsomósodott két oltásnál is. 2-3 nap alatt elmúlt minden pelenkázásnál egy kicsit megmasszírozgattam neki, márha hagyta. :lol: :lol:
A hőemelkedéssel sincs gond, nekünk is mondták, hogy belázasodhat tőle.
Vendég

Igen ez a háton fekve egyoldalra nézés tipikus, ezzel nincs is gond, ugye azért nekik rá kell jönni, hogy az a fejecske mozog is :lol: :lol:
Vendég

Ani! Jó, hogy otthagytátok azt a szemét orvost!
Julcsi! Van egy kenőcs, Phenilbutazon (vagy hogy írják), az nagyon jó az ilyen oltás utáni bajokra. Azzal kenegesd be neki, én is használtam a fiúknak, sőt még egyszer magamnak is, még Dani előtt kaptam a hátsómba 2 hetente összesen 5 szurit, és hát elég rendesen fájt a helye, olyan izomlázszerű fájdalom volt, akkor ajánlotta nekem egy ismerősöm ezt a krémet, és tényleg jó volt.
Dius! Mi a baj? Remélem már megnyugodtál!
Jön valaki kávézni velem? :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Szasztok!
Ejj, de durva történeteket meséltek itten... :shock: :shock: :shock: Eszemmegáll. Asszem, én azt a konduktornénit csúsztattam volna az ajtólapon... Most rendben, hogy így kell ezt, de nem lehet humánusabb módon? Meg akkor az én gyerekeim is el vannak maradva biztosan, eszükbe nem jutott volna 6 hósan mászni... :shock: :shock: Áhh, hülyeség. Tudom, hogy már kérdeztem, Ani, de nem emlékszem, mit válaszoltál, h miért mondták ezeket a szörnyűségeket Kristófra, a szülés alatt történt valami?
Dius, remélem, már megnyugodtál! Aki ilyen gyönyörűen hasal, annak biztos nincs baj az izmaival... A dokinéninél levágott balhéja elég kellemetlen, de kinövi majd; enyémek is csináltak ilyeneket, Ármin még most is végig képes sírni a várakozási időt.
Finom kajákról írogattok itten! :D
Yuyu, majd mesélj, milyen ülés mellett döntöttetek! Mi is Pécsen vettük, mert Szekszárdon se kaptunk akkor még "normálisat", paksról nem is beszélve. :? Szerintem is ajánlatos belepróbálni az autóba. Mi Hannát is beleültettük, biztos, ami biztos... :lol:
Tuntun, nagyon aranyos a nagyfiad! :D KOcsit sajnálom... :evil: Itt is iszonyat hideg van, de legalább a nap most kisütött.

been

Szia Dadomi,

már lekéstél én már megittam a x-dik kávémat.

Bocsi, de én most vitatkozom Veled: a phenylbutazon krém az 14 éves kor alatt nem igazán ajánlott, mert a hatóanyagai az arra érzékenyeknél gyomor- és bélcsatornán felszívódhatnak. Én ezeket nem merem magamtól használni, hanem fel szoktam hívni vagy a védőnőt v. a doktornőt. Hál istennek nem kellett sokszor (kopp-kopp-kopp)
Vendég

Ja még annyi, nem magamtól vagyok ám ilyen "okos" :oops: , hanem a nagymamámnak szinte napi kenőcse volt izületi gyull. miatt.
Vendég

Emma, amit kiraktam 8-kor ruhákat a köv. teregetésnél (40 perc múlva) már meg volt fagyva. :( :(
Vendég

Tuntun! Én egyszer rá is kérdeztem a gyerekdokinknál erre a kenőcsre, és azt mondta, hogy oké. :shock: De akkor Julcsi, inkább kérdezd meg a dokit, vagy a gyógyszerészt (a mellékhatások tekintetében kérdezze meg... :lol: :lol: :lol: ) Viszont sokaktól hallottam az ecetes-állotvizes borogatásról is, az nem árthat :wink:
Tuntun, Ricsikéd matematikusnak készül? :wink: Nagyon ügyi, hogy így kiszámolta az ajándékpénzt. A boltosnéni is nagyon rendes volt, hogy így reagálta le a helyzetet, ritka eset! Ja a sütirecit elküldheted, ha van időd bepötyögni! Akár priviben is, ha a többieknek nem kell.
Emma! Hát látod nekünk is már csak ilyen "lemaradott" gyerekeink vannak. Nekem mindkét fiú 8 hós kora körül ült fel, mászni meg utána kezdtek úgy igazán. Dani 11 hósan indult el, Dominik meg 13 hósan. Az egyik szomszédunk kislánya meg már majdnem másfél éves volt, mikor elindult, és ő is teljesen egészséges, nem is aggódott az orvosuk a mozgásfejlődésén.

dadomi

Nekünk is mondták a phenylbutazont... Még Hannánál volt ilyen csomósodás, akkor mondta a dokinéni, mondjuk nem használtam. :)
Most csak ennyi, Ármin nem hagy...

been

Dadomi, du. Eriket lerakom és elküldöm a recit. Ricsike szállodaigazgatónak készül és Erik lesz nála a recepciós, de sok fizetést fog neki adni. :lol: :lol: Na most ha nem akarja, hogy átvágják, muszáj tudni jól számolnia :lol: :lol:
Van egy-két kedvenc helyem itt Fóton ahová szoktunk járni vásárolni, úgyhogy ismernek minket, mint a rossz pénzt. Ez az üzlet is olyan.
A "lemaradott" gyerekeinkről meg csak annyit, hogy a szomszéd kisfiú 1 héttel fiatalabb, mint Erik, de azt még nem láttam sétálni, csak úgy közlekedik az udvaron, hogy tolja a dömpert. Én nem is tudom, hogy a lakásban hogy közlekedik, merthogy az udvaron önállóan még egy lépést nem tett meg..... De anyukát nem igazán érdekli.
Egyébként ezeket a betegtájékoztatókat jó lenne, ha néha aktualizálnák. Amikor Ricsike legutoljára beteg volt az ügyeletre kellett vinnem és ott olyan gyógyszert írtak fel neki amelyik már megszűnt. Erre a gyógyszerész felhívta a dokit és megmondta, hogy mivel tudja helyettesíteni, de az csak felnőtteknek való van. Viszont megmutatta a gyerekgyógyi tájékoztatóját és ugyanannyi hatóanyag volt benne, mint a felnőttben!!! Csak annyi, hogy az egyik csak por formában volt gyártva, a másik meg tablettában.
Vendég

Jó reggelt!

Gyors lesznek Barnus az ölemben :)

Phüüü most rotyizik, imádom ilyenkor a kis arcát :)

Nincs semmi baj, csak volt már jobb estém, Barnus megint elővette a keserves sírását mivel még nem tudtuk hogy neki van ilyen is, ezért a szervezetem zokogással válaszolt a tehetetlenségre! Remélem nem kell hozzá szoknom hanem majd ő kinövi...

Tuntun itt detto olyan szar idő van, pedig el akartam sétálni az Ázsiába valami ajándékot nézni apának, de így nem megyek :?
Majd kap puszit oszt jó van :)
Barnusnak tegnap 37,5 volt a láza nem tudom a sírástól vagy az oltástól de kapott éjszakára kúpot, meg reggel is adtam neki mer 37,4 volt még mindig. Amúgy mennyinél adjak neki?

Na elbóbiskolt az ölemben, de biztos nem tart sokáig. A szuri helyét nem is látom neki, nem is tudtam nézni, apa fogta le.
A sérve kezd szépen vissza húzódni.

Én ma tökfőzeléket eszek pörivel, apa meg csőben sült sajtos karfiolt. Én rendelek, de asszem már mondtam.. :roll:
Tegnap sárgarépa főzeléket ettem, isteni volt.

Barnus arcán szépen múlik a kiütés, azt mondták ne igyak tejet, de hát eddig is ittam és múlik, azt mondták ekcéma kenjem fürdető krémmel. Most tényleg ne igyak tejet? Vagy kevesebbet, mert csak fél litert szabadnak de nekem meg volt a liter... nagyon rákaptam a vaniliás tejre. :)

Tuntun nagyon aranyos ahogy vásároltatok, az meg rohadjon ott meg aki a kocsit összeizélte, nekünk is van rajta jó pár horpadás meg húzás és egyiket se mi csináltuk!!!!! Új autóra minél jobban vigyáz az ember annál több baja lesz.!

Dadomi mennék veled kávézni de csak a társaságod miatt és úgy csinálnék mintha kortyolgatnám és megjegyzem majd hogy hűű de finom, de nem kávézok! :)

Kép
dius87

Megint csak sietősen...
Dius, el fog múlni, meglátod! Emlékszem, a tehetetlenségtől én is sokat sírtam, dehát ez az anyák sorsa... :cry: :wink: De mondjuk annak örültem, hogy Hanna hamar megtanult beszélni és el tudta mondani, mi a baja... :D
Sokan azt mondják, 38 alatt nem érdemes lázat csillapítani, namost én úgy, mint te, 37,4-nél, 37,5-nél már szoktam, mert enyémek láza fél óra alatt a normálisról 39 fölé tud rohanni, úgyhogy inkább megelőzök. :wink:

been

lányok,aki készített már tiramisut,az segítsen...mibe tettétek????

dius,mintha magamat látnám. Én is sokat sírtam a tehetetlenségtől. Hidd el,hamar elmúlik :wink:

Emma,semmi különös nem volt Kristóffal a szülésnél,a nyakán volt 2-szer a köldökzsinór,(dehát ez sok gyereknek van,Elizának pl.3-szor volt a nyakán+ még a bal hónaalatt is,ezért nem akart a drágaságom kibújni)nem ettől volt,ő nyaki és háti izomgyengeséggel született,de olyan szinten,hogy a feje szó szerint lógott,1 hónaposan sem tudta még megtartani,ha nem tettem a vállamra,előrebukott neki. Ráadásul,a fejét egyáltalán nem forgatta,elég sokáig féloldalas volt neki,de szépen elnőtte. Hiába tettem a kiságy másik felébe bármit,nem forgatta. Ha én a másik oldalra fordítottam neki,automatikusan visszafordult neki. Nagyon durva volt. Azon az oldalán a kezét és a lábát sem igazán mozgatta. Hát,ezért mondták,amit mondtak. De nagyon szépen helyrejött,kb.9 hós korára már semmi sem volt észrevehető ebből az egészből.

tuntun ismételten le a kalappal Ricsi elött. Nagyon okos nagyfiú. De a boltosnéni is nagyon kedves.

lázcsill.azt ugye tudjátok,ha popsiban mértek,akkor 5 tizedet le kell számolni? Tehát,ha 37.5,akkor az valójában csak 37. Kisgyerekeknél 38 alatt hivatalosan nem igazán szoktak lázat csillapítani,38.5 felett viszont már hűtőfürdő is kell- Namost sztem az az 5 tuzedes eltérés elég kicsi,így én is szoktam már 37.5-nél lázcsillapítót adni. Hiába a te gyereked,azt azért nem tudhatod még ilyen piciről,hogymennyire hajlamos a lázra,vagy ahogy Emma is írta,milyen gyorsan megy felfelé nekik. És ugye ott van az az átkozott lázgörcs is. Szerintem sem ártotok,ha 37.5-nél már adtok gyógyit.

Phenilbutazonhoz nem tudok hozzászólni,én akkor kaptam,mikor akkora kék foltom volt,mintha összevertek volna. De akkor már voltam vagy 18 éves...

dadomi dehogy vannak lemaradva a fiúk. Szerintem mindent normális időben csináltak. Nekem akkor az volt a szerencsém,hogy olyan védőnénim volt,aki tényleg nagyon értett a gyerekekhez,elötte szülésznő volt a kórházban,nem csak a tanult dolgokat hajtogatta. Fejlődésneurológia után amint kiléptem az ajtón azonnal felhívtam,mielött még elbőgtem volna magam,és ő megnyugtatott. És lám,igaza lett :shock:
na,ezt most elküldöm,mielött eltűnik innen,és téphetem a hajam...
Vendég

Szia Cseriani!

Én mély jénai tálba raktam a tiramisut, mert könnyebb onnan kiszedegetni.
Recepted van? Mert van egy tuti jó receptem és nagyon fincsi. Bár mindenkinek más az izlése, mi az eredeti változatot kedveljük.
Ha gondolod leírom.

Üdv: Mónika

Kép

móni
bedmona

szia Mónika-de rég voltál :(

Köszönöm az ötletet. A recept tálcát ír,ez nem volt szimpi,én is jénaira gondoltam :roll:
Receptem van több is,van,ahova kell tejszín. Én azt készítem,amihez nem kell, a neten eredeti tiramisu receptként van fennt.

megyek,mert lefőtt a kv,kihűtöm.
Gyere gyakrabban :wink:
Vendég

Ani,én azt a receptet szoktam ami a mascarpone sajt tetejében van, nekem az jött be. Tejszín ahhoz sem kell.
Eleve két adaggal készítek (de a tejeskávéból nem, mert annyit nem szív be a piskóta) és vannak ezek a nagyobb négyzet alakú légmentes dobozaim (kb. 30x30-as) én abba szoktam rétegezni. Az első kockánál nehéz kivenni, de utána már nincs gond. De simán egy kisebb tepsibe is lehet.
Az én kávém is itt van mellettem :lol:
Mi a Svábhegyre jártunk fejlődésneurológiára egészen addig kellett mennünk, amíg saját magától be nem ment az ajtón a gyerek. Az egész egy egyhetes bentfekvős kivizsgálással kezdődött és emlékszem Ricsike mellett feküdt egy 800 grammal született baba. Amikor mentünk az utolsó vizsgálatra kb. 1 év múlva, akkor Ő is ott volt 1 évesen: 3 kg volt, de gyönyörű formás baba volt. Én nem is tudom ezek a pici babák mikorra érik utol a normál súllyal született babákat.
Az a Svábhegyi Intézet nagyon-nagyon jó volt, olyan kár érte, hogy bezárták.
Vendég

Ani, ugye nem haragszol a kifakadásomért? Csak muszáj volt kiadnom magamból. De nyugodtan szólj, ha nem akarsz lelki szemetesláda lenni. :oops:
Vendég

Közben nézem/hallgatom a Dunán a romániai temetést és teljesen ki vagyok akadva ezen a tapsviharon, bekiabáláson, zűrzavaron. Néha az édesapa is alig jut oda a koporsóhoz.
Sajnálom ezt a fiatalembert és ha ezt nézem, hiába tanul küzdősportot a fiam. Értelmetlen egy halál volt az biztos.
Vendég

Miért csak én írok,mikor én úgy szeretnék veletek beszélgetni :cry: :cry: :cry:
Bánatomban kiteregetem az utolsó adag ruhámat. :D
Vendég

jajj tuntun,dehogy haragszom,csak olyan kapkodva csináltm itt mindent,míg kiskirálylányom aludt,azért nem válaszoltam még neked.
Írj csak nyugodtan bármiről,de komolyan. És elhiszem,hogy kiakadsz,az embernek nagyon sok minden b....a a csőrét,és ha magába fojtja,hát,abból nem sok jó sül ki.
Vendég

hát,majdnem úgy csináltam a sütit,ahogy a sajt tetején van,szokásomhoz híven ismét 2 receptből csináltam egyet,nehogy legközelebb is véletlenül emlékezzem,hogy hogy is volt :lol:
A vörösboros csirkével vagyok még így,azt szerintem 2x ugyanúgy még soha nem csináltam. De mindig finom :P
Vendég

Cseriani! Tiramisut szeressem nagyon :lol: Nyitom az ablakot, küldheted! Csak gyorsan, mert nem akarom sokáig nyitva hagyni, mert borzalmas milyen hideg van! :wink: Amikor én először csináltam tiramisut én tálra tettem, ahogy a receptje írja, na hát soha többé... :evil: Én meg adok neked paradicsomlevest meg tarhonyás husit :wink:

dadomi

Ani, hidd el, ha csak a sajt tetején lévő szerint csináltad volna, akkor is tökéleteset alkotsz. :lol:
Nem is mesélted, hogy sikerült a csíkos szelet?

Mi is elmentünk de. sétálni, de visszafelé Apa hozott haza minket, mert én összefagytam. Ha elállt a szél olyan szuper idő volt, de szélcsendből keveset mértek ma. Viszont arra jó volt, hogy jól kifújta a ruháimat, most egy jó nagy adagot behoztam az estére le is szárad. A maradékot meg holnap behozom és kész a heti mosás. :lol:
Vendég

Dius! Nyugi el fog múlni Barnusnak ez a vigasztalhatatlan sírós korszaka! Egyre több dolgot fedez fel, a külvilágot is egyre jobban "észleli", és vannak babák, akik nehezebben dolgozzák fel a rengeteg új információt, és ezért lesznek sírósabbak, így tudják csak levezetni a feszültséget. Úgyhogy nagyon fontos lenne, hogy legalább te nyugodt tudj maradni (persze nem könnyű), de ha te nyugalmat árasztasz feléje, akkor ő is hamarabb megnyugszik. Próbálj neki énekelni, ringasd, beszélj hozzá nyugodtan, hátha segít. Nem könnyű időszak ez, de túllesztek rajta.
Lázcsillapítás: Nekünk a doktornő azt mondta, hogy csecsemőknél nem igazán kell figyelembe venni, hogy popsiban magasabb lázat mérhetünk, ő nem vonja le az 5 tizedet (mondjuk mindig megkérdezte, hogy hol mértem) Később már igen, de két hónapos babánál még nem. Oltás után egyébként én mindig adtam egy germicid kúpot, nagyon enyhe nyugató is van benne, így könnyebben veszik az oltás esetleges mellékhatását. Viszont ha ma már nem megy fel a láza Barnusnak, akkor én nem adnék neki, de nagyon figyelném.

dadomi

húú dadomi mind a kettőt szeretem, mindjárt ott vagyok... a paradicsom leves a kedvencem!!!!!!
Pont most eszem a tökfőzelékemet, de már itt is hagyom!

De rossz idő van, de még jó hogy rossz idő van így nem vettünk apának ajándékot, de ez is jó mert nem érdemli meg!!! :evil:

Kép
dius87

dadomi köszi, ma nagyon jól elvoltunk eddig... imádom!!!

Már kétszer hasra tettem és zörögtem neki hogy emelje a fejét, de látszik hogy próbálkozik de még nem megy... ugye nincs azért baja?

Kép
dius87

Dius! NINCS!!!!

dadomi

Dius, hát mit követett el az az "embör"?
Egyébként meg teljesen fölösleges pénzkidobás ez az ajándékozás. Ha mindenáron szeretnél a párodnak valamit adni, süss neki valami egyszerűt, finomat, persze ha szereti az édességet. Van egy csomó olyan süti amihez nem kell nagy tapasztalat, mégis nagyon finomak.
Vendég

dadomiKÖSZI! :lol:

Kép
dius87

Dius, úgy veszem észre dadomi begurult :lol: :lol: . Jól van csak viccelek!!!!

Figyelj ha most elkezdesz butulni, odamegyek és megrázlak!!! Eddig mindent olyan ügyesen csináltál, nehogy elkezdj nekem parázni!!!!
Minden gyerek fejlődése egyéni és egyáltalán nem gond, ha még nem emeli fel mindig a fejét. Eleve nagy baba, akik általában még egy kicsit lustik, na meg fiú is.
Képzeld el magad az Ő helyébe, mintha Neked kellene hirtelen 100 kg-t felemelned. Neked nem lenne nehéz? Azért annak a fejecskének is van súlya.
Abban tudsz Barnusnak segíteni, hogy amikor ébren van rakd hasra. Először lehet, hogy sírni fog, de hidd el megszokja azt is. Meg amit Ani írt azt a két fajta gyakorlatot. De azoknál vigyázz, hogy csak annyit amit Ani írt, mert egyébként megterhelheted.
Vendég

tuntun tudom mi a kedvence, a lapcsánka, de nem kap :evil:

Á nem is mesélem mert már fárasztó, elegem van elfáradtam, és persze most is megbocsájtok meg nincs semmi baj, mert miért is lenne de most amúgy sem vagyok toppon azért tud időzíteni az "embör" :)
Fontos dolgot amire megkértem, elfelejtette! És ez nem olyan hogy utólag megcsinálja.. mindegy, állandóan mindent elfelejt. Mondtam most már engem felejtsen el! De itthon játszani nem felejt el, nem mondtam hogy 2 gyerekem van? :lol:

Kép
dius87

Dehogy akarok elbutulni, csak idegesít egy minit hogy a doktornő szerint ez eltérés... ma már többször raktam hasra de hamar elalszik, hát hagy aludjon elfárad a próbálkózásba...
Én a páromnak is mondtam hogy duci baba és nagy a feje biztos hogy nehéz, és 6hetesen nem volt ilyen nehéz amikor felemelte.. és azt is csak kétszer csinálta, jó nem aggódom, de majd szóljatok ha aggódnom kell! :)

Kép
dius87

Dius, ne legyél ennyire szőrös szívű. Hidd el néha én is ki vagyok akadva az uramra, de ha mindig bevágnám a durcát, nem biztos, hogy mondhatnám, hogy 21 éve vagyunk együtt.
A férfiak úgy vannak programozva, hogy ami nekik fontos, az fontos, a többi meg ráér :lol: :lol: Ne félj Barnussal is fogsz emiatt bosszankodni. :lol: :lol:
Úgyhogy tessék csak lepcsánkát sütni neki!!!! Főleg akkor lesz lelkiismeret-furdalásod, ha ő odaadja a meglepijét!!!
Vendég

Tuntun! Nem gurultam be!!! Csak gondoltam, hogy így határozottnak tűnik a "nincs" és könnyebben megnyugszik Dius :wink: A dokijuk meg egy nagy ....... :evil: , miért kell egy első gyerekes, tapasztalatlan anyukára így ráijeszteni????? Az, hogy a tankönyvekben mi van leírva, az egy dolog, nincs két egyformán fejlődő gyerek, a "-tol, -ig" határoknál pedig nagyon sok dolgot figyelembe kell venni, és ezt egy orvosnak meg védőnőnek azért illene tudni! Dani pl 10 naposan úgy tartotta a kis buksiját (a nagy súlya ellenére is!), hogy aki látta el volt "ájulva" tőle, Dominik meg jóval később tartotta a fejét, sőt mindent később csinált, mint Dani, pedig kisebb a súlya, mint Daninak.

dadomi

De ha a doktornő szerint ez eltérés, akkor miért nem küld el szakemberhez? Vagy miért nem mondta, hogy mit csinálj és mikor menj vissza, hogy ismét megnézze a gyereket?

Ez hülyeség én továbbra is azt mondom ne foglalkozz vele.

De vedd csak elő szépen Barnus kiskönyvét és nézd meg az 1-3 hónapos szöveget, hogy mikorra írja, hogy felemeli a fejét. A 3. hónap végére!!!! és ez még mindig csak általánosítás!!!!!
Vendég

Nálunk szakad a hó!!! De rendesen!
Dius! Azon a képen gyönyörűen tartja a fejét Barnus, szóval ne aggódj. Ja, kérdezted a tejivást. Ha ekcémás lesz Barnus bőre próbáld minimálisra szorítani a tejet, állítólag az ekcémás gyerekek hajlamosabbak mindenféle allergiára. Azt az egy litert próbáld meg 1 bögrére lecsökkenteni. Van annyi finom dolog, amit ehetsz helyette :lol: pl paradicsomleves :P :lol: :lol: :lol:

dadomi

Én szőrös szívű??? dehogy. Nem szoktam mindenen megsértődni nem vagyok olyan. De mondtam nekem ne hozzon ajándékot mert kivágom az ablakon :lol: Lehet ezt is elfelejtette és így jutott eszébe. :D
Mindegy tudom hogy úgy is hoz valamit, de hát ebben is tipikus férfi, sose találja el minek örülnék, különben mindegy csak meg lehessen enni :D

Kép
dius87

Dadomi, tudom :wink:, csak gondoltam mosolyt csalok Dius arcára.
Egyébként teljesen egyetértek Veled. Remélem Diust is meg tudjuk győzni!
Vendég

Dadomi, ugye ide nem küldessz?
Vendég

tuntun itt már szállingózik a hó..

Kép
dius87

Jaj, hogy sose tudok bekapcsolódni normálisan ezekbe a jó beszélgetésekbe! :lol:
Tiramisut én is jénaitálba rakom, de már elkéstem vele, Ani... :lol: Biztos nagyon finom lett! Én egy szakácskönyvből csinálom, nagyon egyszerű és nagyon finom. De a sajt dobozán lévő recept is szimpatikus.
Dius, hidd el, semmi gáz Barnussal, a dokik, védőnők és társaik nagyon szeretnek meggondolatlanul nyilatkozni, nem is sejtik, hány álmatlan éjszakát okoznak ezzel. Igaza van itt a csajoknak, ha azt látta, hogy nem oké Barnus, mérnem küldte szakorvoshoz? Hát, mert oké. És gyönyörűen tartja a fejét azon a képen is, amit betettél ide. Ha valaki hasonfekve így bírja tartani, azzal sztem nem lehet gáz akkor sem, ha függőleges helyzetében kell megtartania a fejét, vagyhogymondjam, szal nem tudom, mit kifogásolt a dokinő. Toll a fülibe.
Én is egyébként elég parás vagyok Cseriani kolleganővel együtt, úgyhogy ez sem gáz. (Nem azért, mert én is parás vagyok, hanem egyébként nem az szerintem. Inkább parázzunk hülyeségeken, mint figyelmen kívül hagyjunk dolgokat.) Majd megszokod... :lol: Mindig lesz min parázni, meglátod. :wink:

been

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: