A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Kristin Kép

Tündéri kis hajas babák Kép
Gratulálok!

R
trus

RitaKép
Főzelék-ügyben én többféle "módszert" is kipróbáltam, mert Jocinak nem klappolt a HIPP-főzi úgy magában..kiköpködte, visított, nem ment a dolog.
Aztán kaptam 1 tippet: megfőzök 1 krumplit, aztán összeturmixolom a főzelékkel+a krumpli főzőlevével+egy picurka tápszerrel.(elég sűrű lesz az állaga)
3 napja azóta nyeli a gyerek, mint kacsa a nokedlit.Nem fújja ki, nem úszik minden a ketyemátyóbanKép
Pancsoló: ez amolyan itthoni-kerti pancsoló lesz, hétvégén nézzük meg apjával-beülünk a babával együtt és fogjuk..
Babaúszásról lemaradtunk, tényleg, jár valaki?
Barátnőm vitte a kisfiát, deolyanokat mesélt, hogy lenyomták a gyerek fejét a víz alá..lehet,hogy ennek ez a módja,nem tudom, de nekem nem szimpi.Majd megtanítjuk mi az úszásra-elvégre csak balatoni gyerekKépKép

KépKép
KépKép
kirri

KristinKép
Tényleg nagyon édesek, és mennyi hajuk van!Kép

RitaKép
Nagyon ügyesek már a kispasik. Nem baj, ha nem megy a forgás még hátról hasra. Nálunk is az később ment, illetve Samu még mindig küszködik vele, pedig Õ már mászik. Megfordul, de csak ha a feje felé játékokat teszek.KépKép
Azért könnyebb mint az elején, nem ? Hidd el később még könnyebb lesz! Mikor mentek le a Balcsira ? Lesz netetek ott ?

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Kristin!

Csodaszépek ezek a babák!

Már nekem is rá kell vennem apát,hogy végre töltse fel a képeket a gépre.Mert én is szeretnék egy kicsit dicsekedni a fiaimmal!
Akik amúgy is szinte "tökéletes" gyerekek.:-)))Annyira békés az életünk idehaza,hogy el sem akarom hinni.Ilyen marad ez mindig?Vagy idővel változnak a babák?
Féltem,hogy mit kezdek teljesen egyedül velük,de annyira nyugodtak,hogy így egymagamnak sem megerőltető ellátni őket.Pedig az éjszaka dolgozott apa és most meg alszik.

Trus!
Neked kicsinek milyenek voltak a fiúk?

Az öltözködéssel én is bajban vagyok.Mi is tetőtérben lakunk.Elég meleg van,bár van légkondink is.Én egyelőre egy bodyt,meg egy vékony rugit adok rájuk.Elég ez 4hetes,2kilós babának?Ha kimegyünk csak egy kis sapkát,meg takarót teszek rájuk.A kezükön úgy érzem,hogy nem fáznak.Jó,ha a kezük melegségét nézem?

Lányok!
Nem tudja valaki,hogy milyen feltétele van a közgyógy igazolvány igénylésésnek? Nincs valakinek ilyenje?

Edit

Kép

Kép
edit73

EditKép
Soha nem a kezüket és a végtagjaikat kell nézni, hanem a tarkójukat. Ezt a kórházban tanították nekünk. Ha az hideg, akkor fáznak. A kezük ettől függetlenül lehet hideg.

Én csak ámulok-bámulok, hogy ilyen fiaid vannak. Én a 2-vel is nehezen bírtam, nemhogy 4-el!!!! Nekem rémálom volt az eleje a picikkel, csak akkor voltak csöndben, ha szopiztak. Biztos én csináltam valamit rosszulKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat Kép
Semmit sem csináltál rosszul!!!
Az enyémek is ilyenek voltak Kép
Sőt, még mindíg elég üvöltősek , de már megszoktam Kép
Ma megyünk, de csak hosszú hétvégéket leszünk lent, különben csak akkor ha valaki lejön velem, mert apának azért pár napot melózni is kell Kép
A netet nem kérdeztem, de majd itthonról írok Kép

Edit Kép
Szerencsés vagy! Maradjon is így!!!
Tényleg nekem még a kettő is sok volt.
Nagyon ügyes vagy ha egyedül megy! Gratulálok Kép

Kirri Kép
köszi a tippet!! Megpróbálom ...

R
trus

Sziasztok!!!

Valahogy olyan nehezen kerülök a ngép elé...pedig nagyon rendes gyerekeim vannak...csak akkor sirnak ha van valami konkret baj(pisi ,kaki,éhség)
Nagyon örülnék ha ez igy maradna ,bár valaki azt mondta hogy csak az eleje iyen jó...szerintem ez természet függő .Nem?
Éjszaka alig kelnek,van egy éjféli etetés ami kb 2 órás és utána csak 5-5/30-kor kelnek megint.
Tejcsim még mindig nincs elég,muszály pótolni egy kis táppal(már nem fele -fele az arány,de még mindig kevés).Iszom a teák hogy több legyen a tej,csak néha elfelejtem a 3 liter vizet meginni,ami a lényeg lenne.Van valami trükkötök a tejtermelésre?
Most múltak egy hetesek,kb 7-szer esznek 24 óra alatt,egy evésnél 70-100g között.Ezt soknak találom de a kórházban úgy tömték őket,szerintem még ki van tágulva a gyomruk.
Cat és a többi mami!
Nálatok hogy volt az evés igy az elején?
Hagy dicsekedjek!!!!Tudom őket együtt szoptatni!!!!olyan édesek amikor "rámcsatlakoznak"és lakmároznak!
Tegnap szereztem egy büfipadot amit laura nem nagyon szeret,de mivel norbi imád hason lenni igy ezt neki találták ki!Sok időt spórolok meg igy az etetéssel.
Annyi mesélnivalóm van...gyorsan ezt elküldöm nehogy eltűnjön az irományom!

Még jövök ámKép

Juszti! köszi a képeket!!!!!!!!!!!!!KépKép

Kristin
kristin75

Orsi!
Rakj fel légyszi egy táblázatot a mostani álással mert hogy nem voltam 5 hetet teljesen ki van esve hogy ki szült meg és ki a pocakos még!!!
Edit és Szilvibenneteket tudom hogy megvannak a babók,a Judit mondta!Nagy gratula hozzájuk!!Kép

Judit ma jön haza a kórházból!!
Még mindig nem olvastam vissza csak ezt az oldalt igy nem is tudok reagálni mg senkire...csak az ittenira...
Cat!igen-igen nagyon nagy a hajuk..tudod panaszkodtam is a savra mindig!KépA végén már kettesével szedtem a savlekötőtKép

LÁNYOK!!!Olyan jó Anyának lenni!!Nem gondoltam volna!!!Olyan érzelmek szabadulnak fel amit csak az élhet át aki anya lesz....KépKépKép

puszi kristin
kristin75

Kristin!
Nagyon tetszett az utolsó mondatod, én is pont így érzem!!! Kép Bár van akinél ezek az érzelmek csak késöbb bújnak elö. Nálam például gyerekenként változott... Marcit pl. elég nehezen tudtam elfogadni, több hónap kellett hozzá, most pedig oda vagyok érte, mindig meghatódom, ha csak ránézek! Nagyon helyesek a kisbabáid, tényleg gyönyörü hajuk van.

Edit, Kristin!
Én a három gyerekemnél azt figyeltem meg, hogy már csecsemökorban is nagyon jellemzö tulajdonságaik voltak, és a temperamentumuk lényegében nem változik. Remélem nálatok is így lesz és tényleg hálásak lehettek, hogy ilyen nyugodt babáitok vannak. Föleg Editnél fantasztikus, hogy mind a három ilyen!!!

Rita,
jó nyaralást!

Mimóza
mimóza

KristinKép
Az nem igaz, hogy később jön a feketeleves! Ha most ilyen nyugisak, akkor azok is maradnak.KépKép Én is egyszerre szoptattam őket a kórházban és otthon is. Napi 7* ettek a fiúk is, kb 3 óránként. Teljesen nagykönyvbe illenek a picik!Kép Nagyon ügyesek vagytok, minden elismerésem.Kép
Mi ahogy kihoztuk a kicsiket a kórházból, elromlottak. Ott olyan nyugis babák voltak, csak ettek, meg békésen aludtak. Itthon meg csak ordítottak, illetve már onnan, ahogy a kórházban öltöztettem őket. Végig az autóban is, pedig az nem nagyon jellemző a babákra.
De azért az anyaság érzése a világ legjobb dolga. Nélkülük el sem tudom képzelni az életem. Ha elmegyünk este valahová, akkor is minden gondolatom itthon van. Néha esténként csak beülünk az apjukkal a szobájukba, és hallgatjuk és nézzük, ahogy békésen szuszognak az ágyban.KépKép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!!

Köszönik a fiúk a bókokat Kép hát igen kis kerek pocokhörcsögképűek Kép

Linato Kép gyönyörűek!! Kép

Kirri Kép nagyon szépek vagytok Kép

Cat Kép olyan dögönyözni valók a fiaid Kép

Rita Kép ilyenkor legalább látom nem csak az én fiaim "rosszak" éjjel nappal.

Edit Kép Kristin Kép irigyellek benneteket a jógyerekekért Kép

Nálunk pár napja Gergő csinálja a fesztivált éjjel, ma pl. 1/2 2-től reggelig ... csak ordított és fogalmam sincs mi s baja Kép Lehet baromi nagy hülyeséget kérdezek, de nem lehet, hogy a tápszeres babák jobban alszanak, hisz az anyatejesek mindig attól függnek mit ettünk, vagy a hozott tejcsibe mi van. De ez lehet nagy hülyeség Kép csak keresem mit csinálok rosszul.
Most megyek aludni Kép nagymama és a nagynéni levitték sétálni a fiúkat Kép bár ilyenkor meg sajnálom az időt alvásra ...

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Sziasztok!

Cat, Orsi!
Ma olyan meleg volt a fiúkra, hogy én is rövidujjút és rövidnadrágot adtam rájuk.Kép
Közben rá is jöttem, alig van nyári ruhájuk...

Na, ma homokoztak a fiúk! Borzasztóan néztek ki, csupa homok volt mindenük, kezdve a szájuktól, egészen a bokájukig...Természetesen félelemérzetük még mincs, másznának minden irányba, mindent megkóstolnak ha nem figyelek eléggé. Ma például egy kis kavicsot vettem ki a Levente szájából, jól meg is ijedtemKép

Szilvi!
A fiaim tápszeres babák, de nálunk is volt sírás. Délutántól késő estig, kb. 2 hónapig. Éjszaka csak egy-két alkalommal.

Kristin, Edit!
Szuper,hogy ilyen nyugis babáitok vannak!Kép

Ildikó
ildikó

Minden mami+kismamiKép

A www.photohall.hu honlapon 30 képet (digitális) ingyen hívathattok elő CSAK ma!
(kissé túlterhelt még a rendszer)Kép

KépKép
KépKép
kirri

SziszusKép
A tápszeres babák éjjel jobban alszanak, és tovább tart a tápszer emésztése is. De az anyatejre immunológiai okok miatt nagy szükségük van.Kép

IldikóKép
Na ezért nem engedem homokba a kölköket még!KépKép
Képeket mikor teszel fel a fiúkról ? Én is mint Claire nagyon szeretem nézegetni őket.KépKép

KirriKép
Röpke 2 óra alatt tudtam feltölteni 30 képet, de sikerült.

Pusza
Cat
Ps. Ma lesz az ikres film a Spektrumon.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Több mint 5 hét után haza jöhettünk a hétvégére.KépAnnyira jó érzés egy kicsit feltöltődni.KépA kórházi fehérség után minden annyira színes.Kép
Mi jól vagyunk, minden rendben van a fiúkkal.Kép
Remélem még sikerül minél tovább egyben maradnunk.Kép
Nem ígérem, hogy mindenkinek tudok majd írni.

Annamari!Kép
Örülök, hogy már otthon vannak a fiúk.Kép

Szilvi, Kristin!Kép
Gratulálok a gyerkőcökhöz.KépNagyon szépek.Kép

Edit, Nettke!Kép
Gratulálok a 3 babóhoz.KépNagyon ügyesek vagytok.Kép

Kirri!
Nagyon édi Jocika.Kép

Cat, Orsi!Kép
Nagyon sokat nőttek a fiúk.Kép

Vadvirág!Kép
Nagyon csinik vagytok.Már nincs sok hátra.Kép

Doris!Kép
Ha beszélnél Lillával légyszi add át neki, hogy nagyon drukkolok nekik.Kép
Olyan jó volt beszélni veled a múltkor.KépSokat jelentett.KépKöszönöm.Kép
A gyerkőcökről nem tettél fel képeket valahova?
Már olyan régen láttam őket.Lilcsike még nem akarja elkapni Gerit?

Puszi mindenkinek, majd még jelentkezem.Kép

Judyt
34+0

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!!!

Köszönjük a gratulákat...
olyan meleg volt ma de nem tudom az 1 hetes babókat azért még nem nagyon merem nekivetkőztetni...hosszú ujjú bady+ujjatlan rugi volt rajtuk.
Van valami amivel teljesen ki tudnak késziteni a babók!:eleinte csak néha fordult elő de tegnap óta minden tisztába tétel alatt!Mikor már alattuk a tiszta pelus és le van törölve a popsijuk és már be is krémeztem vagy nagy ivben jön a pisi,vagy jön a kaki...kezdhetem előről...uj pelussal...és a szőnyeget lassan csutakolhatom!!!!volt valakinél ilyen?meddig lesz ez igy?gondolom inger éri őket a tisztábatételnél...

Puszi kristin
kristin75

szia judit
örülök hogy itthon vagytok sokat Fog jelenteni a további bantlétedhez!!!
Hogy vagytok most?mit mond a doki meddig érdemes még benttartani agyerekeket,kaptál tüdőérlelőt?keményedések,héhszájad?irj magadról!!!

Kristin
kristin75

KristinKép
Ezt én is tapasztaltam és én arra gyanakodtam, hogy a hűvösebb levegő, meg törlőkendő hatására történtek ilyen kósza pisilésekKépSzivből gratulálok Nektek újra és angyon szépek a kismanók és hogy még ilyen jók is... Kész kis ajándék babákKépKép Ügyes vagy a szoptatás terén isKép
JudytKép
Klassz Téged /Titeket itt látni megintKép Ne tudd meg mennyire aggódtunk értetekKép Már szerveztük a mentőakciódat Bp-reKép Nagyon ügyesek vagytok, élvezd az itthonlétetKép Engem is érdekel mik a legfrissebb vizsgálati eredmények, súly, méret..stbKép
IldiKép
Gratula a homokozáshozKép Én is a hétvégén eszméltem, hogy nincs nyári rucink, vettem is néhányat de kevésnek bizonyul mert most beköszöntött ide is a nyár, és napi több ruhát fogyasztunkKép
KirriKép
Nagyon édes Jocika a képeket, csinos LegényKépKép Nekem sajna nem sikerült képeket töltenem a Photohall-ra mert ledöglött a serverük...
SzilviKép
Remélem nem keseritelek el, de sajna mi tápszeres babák vagyunk és ennek ellenére is katasztrófálisak voltak az éjszakáink meg a késő délutánjaink is... Most már csak az éjjeli cirkusz maradt az egészből de Geri most is rossz alvó... KitartásKép Remélem Nálatok ez hamar rendeződik majdKép
EditKép
Neked is gratulálok, hogy ilyen ügyesen helytállsz egyedülKépKép Le a kalappalKép Mi egy évre kaptunk Lilluska részére közgyógyigazolványt de már nem mentünk a második évben "kuncsorogni", mert megalázónak éreztem bár a gyógytornákra, fejlesztésekre természetesen önerőből hordjuk és hordtuk Õket de szerencsére nem a szánktól vonjuk meg a falatot. Nálunk a gyerekorvos akármilyen gyógyszerre volt szükségünk mindig azt mondta, hogy ezt közgyógyra nem irhatja fel, ill.amit felirhat az nem olyan jó... Azért nem hiszem, hogy ez igy igaz... Mi azért kaptunk közgyógy kártyát, mert Lilluska 1150 g-al született és 1500 g alatt adhatóKép Egyébként az önkormányzatba kellett bevinni igazolást a neurológus javaslatával ill.szakvéleményével és a születést igazoló okirattal (pici súlyt kellett igazolni)Kép
RitaKép
Nekem a szájpenészt hosszú hónapok után csak Cvitamin ampullás törlésekkel sikerült kiűznöm evés elött és után egyaránt. Sajnálom, hogy még mindig kinlódtok vele. A főzeléket én mindig alma-krumpli alappal mixeltem. Egy almát-kétszem krumplival összefőztem és azt kevertem a babakajával ill.tápszerrel higitottam.Kép Egyébként nálunk hónapok teltek el a hasról-hátra ill.vissza fordulás között. Jó nyaralást Nektek a Balcsin, biztos klassz leszKép
ClaireKép
Utólag is Boldog Szülinapot Kivánok és nagyon klassz ajándékot kaptálKép Akkor várjuk a képeket ámKép
CatKép
Tündériek a fiúk a képekenKép Nagyon elevenek, látszik, hogy zajlik az élet Nálatok isKép A lábad már teljesen rendben van?
VadvirágKép
Nagyon édesek a gyerkőcök és klassz, hogy ilyen kis vidámak pont mint TeKépKép Hogy birod fizikálisan a meleget?
EriKép
Nem mesélsz magatokról vagy csak elkerülte a figyelmemet....???

KépzeljétekKépMa Lilcsike is elindultKép6-8 lépést tud megtenni önállóanKép Nagyon büszke vagyok RájukKép

Puszi:Doris
doris

Sziasztok!

Hát, nekem sem megy a photohall-os feltöltés...
Inkább maradok a fotomaxnál.

Doris!
Nagy gratula Lilcsikének, nagyon ügyi!Kép
Nincsenek rólatok friss képek?

Cat!
Akkor jönnek a képek:

A homokozós Levi:
Kép
Szabi:
Kép
közös:
Kép
és egy kép a lányomról, Napsugárról:
Kép

Ébredés mentes jó éjszakát mindenkinekKép
Ildikó
ildikó

Gabus!

Pont ma beszéltem egy ismerösömmel, akinek a kislánya 3800 grammal született és 8 hónap alatt összesen 2 kilót hízott. Nagyon élénk kisbaba, de most már a gyógytornász is megállapította, hogy azért nem fejlödik a mozgása, mert nincs elég izma, mivel nem hízik rendesen. Már ök is jártak több orvosnál, de nem tudják miért nem hízik gyorsabban. Tudnál írni kicsit többet a ti esetetekröl? Milyen gyógyszert szed Dorka? Azóta gyorsabban hízik? Ezek szerint most be tudja építeni a zsírt a szervezete? Meg tudnád adni esetleg a betegségének a latin nevét? Jó, hogy ilyen kitartó volt a férjed!
Nem emlékszel, hogy Dorka mennyit hízott az elsö 8 hónapban? Bocs a sok kérdésért, de eszembejutottál, mikor ma erröl a kislányról beszélgettünk és talán tudunk nekik segíteni a ti példátokkal!
Elöre is köszi a válaszokat!
Jó éjt,
Mimóza
mimóza

Doris,
Gratulálok Lilcsinek! Most mennyi idösek is a gyerekek?

Ildikó!
Egyszerre írtunk. Nagyon helyesek a fiúk és bár van egy kis különbség köztük, azért mégis eléggé hasonlítanak. Napsugárra pedig nagyon illik a neve! Kép Amúgy látom, ti is rengeteg kerti játékkal vagytok felszerelve, nálunk is így néz ki a kert (öt kismotor, négy bicikli, két kisautó stb.)

M.
mimóza

Lányok!

Ingyen online képkidolgozások, ahova még fel lehet tölteni képeketKép
Akár az egész család nevében lehet, én még a fiúk nevében is csináltattam Kép

Copy General májusban 15 kép
http://www.copygeneral.hu
http://asp02.photoprintit.de/microsite/index.php?activex=1&customerid=5553

DM még ma (28-án) 10 kép
http://www.dm-drogeriemarkt.hu/index1.html
http://asp03.photoprintit.de/microsite/index.php?activex=1&customerid=2376

RTL Klub fotoszolgálat június 12-ig 10 kép
http://www.online.rtlklub.hu/
https://asp01.photoprintit.de/microsite/index.php?activex=1&customerid=3272&stag ing=1

A photohall de. még elérhető volt.

Eri
simones

Doris!
Jól vagyunk Kép, Viki ujját leszámítva.
Viki a múlt héten Viki becsípte az ujját a bejárati vasajtóba. Kép 1 hétig sínben volt, most már csak sima kötés van az ujján. Kímélni kellene. Úgy látszik kezdődnek a komolyabb balesetek. Kép

Eri
simones

IldikóKép
Napsugár= Nomen est omen, Nagyon ráillik a neve, csupa derű ez a kislány! nekem a fiúk nagyon hasonlítanak, nem tudom a közös képen megkülönböztetni őket, hiába volt külön kép is róluk.KépKép Nagyon helyesek, és már jó nagyok!Kép

JudytKép
De jó, hogy egyben vagy. Kész csoda, hogy eddig húztátok, igazán ügyesek vagytok.Kép Hétfőn kell visszamenni ? Azért ne nagyon mozogjál otthon sem, sok pihi, és csak az instrukciókat add.KépKép

DorisKép
Gratula Lilcsikének! Nagyon hamar követte Gerit, ahogy előre megjósoltuk. Hát hiába stramm kiscsaj!KépKép Rólatok is úgy néznék képeket!Kép

KristinKép
Sajnos ez az elején gyakori lesz, hogy ahogy kibontod, és hűvös éri őket, elkezdenek pisilni,kakilni. Mi is sokszor takarítottunk, és öltöztünk. Aztán odakészítettünk egy textil pelust, és ahogy észleltük, odakaptuk a fütyköshöz, és legalább a szőnyeget és magunkat meg tudtuk óvni.Kép Csak jó reflexek kellenek.

EriKép
Köszönjük az ingyenes feltöltős helyeket. Sajnos ezek sokszor annyira túlterheltekKép

A www.digilabor.net oldalon 19 Ft-ért hívnak elő képet. Nem vegyszeres technikával, hanem a nyomtatott képekre sepckó fóliát húznak, és egy nagyon erős és masszív kép lesz belőle. Futárral is kihozzák 1000 Ft-ért. Így még mindig olcsóbb, mint máshol.

Viki ujjára puszi!Kép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Cat!
A DM-re most töltök fel gyorsan még tegnap készült képeket. Most jól megy Kép
Ezek azért jobbak, mert több napig vannak, és nem mindenki egyszerre akar képet rendelni. Kép
Viki leszedte a kötést, megyek pólyáért, majd a nagyi újrabeköti.

Eri
simones

Sziasztok!Kép

Holnap kell vissza mennünk a kórházba.
Szerencsére nicsenek keményedéseim.Kép
A dokim már nem fogja nézni a méhszájat, mert azt mondta, hogy nem akar piszkálni, nehogy a vizgálattal tovább tágítson.A fiúk elvileg addig maradnak amíg be nem indul magától a szülés vagy amíg csaszira nem kerül sor.
Tüdőérlelőt a 30.héten kaptunk először, azóta nem.
Szépen növekednek a fiúk, most 2300-2400 grammra becsülték őket.Kép
Itthon is fekszem, nem is nagyon bírnék mást csinálni 5 hét után.A lábam nehezen bírja a terhet, mert ugye bár fekve nem kellet cipelnem a pocimat, ami már megint hatalmasat nőtt.Majd este csinálun képet és felteszem.
Nagyon boldog vagyok, hogy már elértük a 34. hetet, de remélem még sikerül 1-2 hetet egyben maradnunk.Kép

Judyt
34+1

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!!!

Judit!
nagyon ügyesek vagytok hogy igy birjátok ,már nem sok van hátra és a kezeidban lesznek a fiúk!!!Nagyon jó érzés lesz!!!

Doris!
Jó volt a biztató sms-ed a kórházban!!!!köszönöm!!!

Mamik!
Ma már kibirhatatln a meleg!mivel tetőtérben vagyunk itt jobban érezni.A gyerekek elég nyügik ma,szerintem a meleg miatt.Kapnak vizet meg lehet le kéne vetkőztetni őket bodyra?szerintetek az nem kevés egy 1 hetes babának?

kristin
kristin75

Elfelejtettem:
Mit ne egyek ami a babóknak pocakfájást fog okozni?
A fokhagyma?

Kristin
kristin75

JudytKép
Nagyon drukkolunkKép
EriKép
Én is rendeltem 10db képet a DM-ről, de hogy érted, hogy a család több tagjának nevében is lehet rendelni? Azonos e-mail cimről leadhatom a rendeléseket csak mindig regisztráljak újra más néven?

doris

Sziasztok!

Judyt!
De jó, már a 34. hetet is betöltötted! A fiúk is nagyon jól híznak, ügyes vagy!Kép

Mimóza!
Köszönjük a bókokatKép
Hát igen, van jó pár játékunk, plusz még egy 2m*2m-es óráshomokozónk is. Ha jön hozzánk valaki, azt mondja a Napsugár: Megnézed a szuper játszóteremet? Kép

Cat!
KösziKép, tényleg nagyok már a fiúk. A hasonlóságról én is ugyanazt tudom mondani mint te, kezdetben ők is jobban hasonlítottak egymásra.Kép

Képzeljétek,
ma találkoztuk egy másik ikerpárral, akik pont egy napon születtek a fiúkkal Kép. Ez azért is érdekes, mert mi egy kb. 3000 fős községben lakunk. Remélem többször is összefutunk egymással.

Ildikó
ildikó

Kristin: szivesen a képet Kép
juszti

Kép
juszti75

Doris!
Csinálj gyorsan ingyenes e-mail címeket nekik is, azokra kérj bónt. Pl. Freemail, Vipmail... Uis. mindegyik e-mail címre csak egyszer lehet. Ugyanezeket az e-mailcímeket használhatod a másik kettőhöz is. Így jó sok képet tudsz haza küldeni. Kép

Eri
simones

Sziasztok!

Kösz Cat!
Ezt nem tudtam.A korán hőmérőzték a gyerekeket,meg a kezüket nézték.

Kristin!
Te is nagyon ügyes vagy!Irigyellek a tejcsi miatt is!Ez fantasztikus eredmény így is!
Én is szívesen szoptatnám őket,de nagyon nem megy a fiúknak.Pedig sokszor mellre teszem őket.De 20-30ml-t tudnak csak kiszopizni,aztán elfáradnak és elalszanak.Nekem meg már nincs erőm lefejni a tejet.Pedig a kórházban így kapták.Attól félek,mire megerősödnének annyira,hogy tudjanak szopizni,nem lesz tejem.
Nálunk éjszakánként 2szer kelnek:12-1között és 4-5között van etetés.Semmit nem csináltam velük,"gyárilag" erre álltak be,amikor hazajöttünk.

Judyt!

Ez szuper!Már a 34.hét!Így tovább!És meglásd a végén meg ki se akarnak jönni,úgy élvezik a bentlétet!

Hű de pipa vagyok!Hogy telefonálhat valaki ilyenkor,amikor tudja,hogy kisbaba(k) van(nak) a háznál!!!Na persze rögtön felébredt a Beni meg az Olivér,mert a férjem a szobában felejtette azt a r... mobilt.Szeretem,mikor 2szer kell altatni!

Azért az aranyos volt,ahogy a nagyfiúnk odaállt az Olivér ágya mellé és simogatta a pociját,meg énekelt neki (Tente baba,tente...)

Edit

Kép

Kép
edit73

SziasztokKép
Bocsánat, hogy délután csak kutyafuttában jelentkeztem...
EriKép
Köszi a képfeltöltéses infotKép10 képet rendeltem a saját e-mailemre és 10-et a Pároméra de két eltérő üzletbe kértem Õket mert nem tudom mennyire lesz ciki a családtagoknak több "ingyen" csomagot elhozniKép
A balesetet szomorúan olvastam...pokolian fájhatott a kis kezecskéjeKép Remélem meggyógyul teljesenKép
IldiKép
Nagyon klasszak a feltett képeitek, nagyon szépek a gyerkőcökKép A Kislányod gyönyörű, igazi kis Hölgy a fiúk meg tündériek de fogalmam sincs a közös képeken melyik-melyik????KépKép Majd próbálok feltenni képeket isKép
MimózaKép
Köszönjük a gratulációtKép 19 és fél hónaposak most a gyerkőcökKép
CatKép
Köszi a gratulát Lilluska nevében isKép Nagyon kis ügyeske, annyira sokat gyakorolta ma a játszótéren, hogy én csak ámultam mert picikét még nagy is neki a 19-es szandija de nagyon kitartóKép
KristinKép
Örülök, hogy jól jött az smsKép Egyébként lehet, hogy már késő, de nyugodtan teheted Õket sima body-ban az ágyba vagy bárhová ha nem húzatos a lakásotokKép
EditKép
Sajnálom a telefon dolgot...ez tényleg bőszitőKép Én ki szoktam húzni a vezetékesünket este a mobilom pedig "Tárgyalás"-ra van állitva az elég halk, próbáljátok kiKép Nagyfiad édes lehetettKépKép
JusztiKép
Neked is gratulálok a babádhozKépSok-sok tejcsit kivánokKép (Mert ha egy szobában voltatok Kristinnel akkor ugyi most babáztál leKép)

doris

Sziasztok!Kép

Ildikó Kép gyönyörüek a gyerekeitek Kép Kép

Doris Kép csudaügyi kislányotok van Kép Kép

Kristin Kép nálunk már a falat is felavatták a fiúk Kép

Mi is tetőtéri lakók vagyunk Kép borzasztó meleg volt tegnap, a legrosszabb mikor etetéskor összeizzadunk a fiúkkal. Ráadásnak én azt hittem ide már a bogarak nem jönnek fel, de mindig berepül valami rémisztő, úgyhogy lehet szünyoghállót is csináltatni Kép
Császárosok, nektek meddig fájt utána még a hasatok? Én pénteken voltam 6 hetes kontrollon, kívül belül rendben volt minden és a doki szerint fájdogálhat még, azt hittem ennyi idő alatt teljesn rendbejön Kép
Viszont tegnap voltunk moziban Kép az anyukám és a férjem tesója bevállalta a fiúkat Kép persze én iszonyatosan izgultam, de a srácok nem reklamáltak mikor hazaértünk Kép

Lehet ma kimegyünk meglátogatni a 102 éves dédit, már nagyon látni akarja a fiúkat Kép de ezaz útrakelés nekünk még nem megy simán Kép
Jajj, majdnem elfelejtettem, Gergő 4kg, Petike 3,5kg volt tegnap este Kép Kép

Na megint jókisönzőre sikredtem, de figyelmesebben nem tudok olvasni, mert az egyik kezem tele van gyerekkel Kép

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

SziszusKép
Köszi a dicséretet, átadom LilcsikénekKépNagy gratula a súlygyarapodáshoz, ezt nevezemKépKép Nekem hónapokig fájt a csaszi helye, de csak az egyik vége az viszont sokáig... KitartásKép Szegénykém...otthon mi is tetőtérben lakunk és meg lehet bolodulni a nagy hőségben. Sajna nálunk otthon a tető háromszögbe költöztek be valami páncélos dögök és mikor nagy a meleg fentről lejönnek a lakószintre...undoritó.
Itt téglaházban lakunk és kellemes a klimaKép
A Dédinek gratula a szép korhoz és biztos boldog lesz, hogy láthatja a piciket meg TiteketKép Cuccolást átérzem...

doris

Sziasztok,

keszitettunk ma vegre kozos kepeket a babakrol. megprobalom feltolteni, legalabb 1et, hatha sikerul. Mokasak, ossze-vissza tekeregtek, meg bomboltek a fotozas alatt:-)
Edit,
irigykedem a nyugis babak miatt!! En sem panaszkodom, csak az altatas nehez, de az nagyon, neha tobb oras melo Benivel es Natival. meg jo hogy Hanna ilyen jo kislany.
Szilvi,
azt hiszem Te irtad a vesmedence tagulatot. nekunk is van, Hannanak. megyunk Uh-ra rendszeresen, figyelik, de azt mondtak nem kell miatta aggodni.

Hetfon irany a devenyes gyogytornasz a 3 babaval. remelem mindent rendben lat, vagy legalabbis semmi komoly gond nem lesz:-)

csutortokon sajnos megyunk kontrollra a szemeszetre a Maria urtcaba. Az egy horror, mar elore felek tole!!! Elvileg semmi koros egyik gyereknel se (csak Benit es Natit kell visszavinni), de II-IIIas a leletuk. Ez komoly, tud valaki valamit? a betegtajekoztatas ott gyerekcipoben jar!! Pedig beszeltem az orvossal, hogy ez mi, de teljesen analfabeta hulyenek nezik a szuloket, es csak mellebeszelnek.
Annamari,
hogy vagytok? Apa elvezi a szerepet? mennyit alszotok?
Gabus,
koszonom a gratulaciot utolag is!
Sziasztok,
nettke

Kép
nettke

termeszetes tul nagy a kep, nem tudtam csatolni:-((

Kép
nettke

Mimóza Kép A többiek pedig nyugodtan ugorjátok át, mert kicsit OFF lesz Kép

Dorkának az egyik hasnyálmirigy-enzimje nem működik megfelelően, én keresgéltem a neten erre vonatkozó cikkeket és találtam is párat, de sajnos nem lettem ettől sem sokkal okosabb. A gyógyszer, amit szed: Kreon (az első időszakban egy 10000 hatóanyagtartalmút szedett, most már a 25000-eset, napi 2 kapszulát). Elvileg ezt a betegséget 2-3 éves korára ki fogja nőni, de addig rendszeresen járunk kontrollra és sajnos sok javulás egyelőre még nincs. Dorka egyébként a 2600 g-os születési súlyát 4 hónapos korára megduplázta, 9 hónaposan pedig 6800 gramm volt már (egy évesen pedig még mindig csak alig több, mint 7 kiló). Nekünk az orvos úgy magyarázta Dorka betegségét, hogy ez következménye lehet egy méhen belüli "éhezésnek" is, ami a nem megfelelő tápanyag-áramlás miatt lehetett. Itt hozzáteszem, hogy nekem feltűnt, hogy a pocakom körfogatának a bővülése és a súlyom növekedése is megtorpant a 7. hónapban, de ezzel senki nem foglalkozott akkor rajtam kívül. Ez az éhezés viszont annyiban kihat a mostani fejlődésére is, hogy hozzászokott a kevés kajához odabent és most sem tud többet enni! Étvágya sincs sajnos, illetve inkább csak gyümölcsöt és savanykás joghurtot fogyaszt szívesen, a hússal a világból ki lehet üldözni! Az orvos azt mondta, hogy ez egy lassú folyamat, de ő bízik abban, hogy a szervezete majd alkalmazkodik ahhoz az érzéshez, hogy "van ennivaló" és majd lesz étvágya is. Na mi most erre várunk Kép Dorka most 17 hónaposan 8600 gramm, tehát a születési súlyához képest jól áll, inkább csak a magassága aggasztóan pici (az 50 cm egy jó indulás volt, most pedig 75 cm-nél tartunk, a kis lába pedig éppen hogy 18-as).

Lányok Kép Olyan szépek a gyerekek, csak ámulok és annyira szeretnék már én is 10 héttel idősebb lenni, hogy a saját ikremimet is magamhoz szoríthassam Kép Hármasikres mamiknak külön gratula, szerintem egy külön csoda, amit ti végigéltek Kép

Nekem ma van az utolsó napon idehaza, holnap befekszem a kórházba Kép De tudom, hogy a piciknek ez a legjobb, a férjem éppen most indult el Dorkával az Anyukámhoz (170 km-re tőlem...). Azóta meg csak sírok, már most úgy hiányzik. Teszek fel képet a Dorkáról, most csináltuk indulás előtt! Hosszú lesz ez a pár hét Dorka nélkül, de bármire képes vagyok a kicsikért Kép

Judyt Kép Nagyon ügyes vagy, sokat gondolok Rátok Kép Én is szeretném kihúzni a 36. hétig Kép

SMS-t küldhetek valakinek, ha megérkeznek a kisbabáink?

Gabus
kétszer 33. hét + Dorka 17 hónapos
gabus74

NettkeKép
Bocsi, de pont néhány napja irtam BAnnamarinak a ROP-rólKép Ide másolom, ne haragudj, csak most nincs időm újra irni, de ne idegeskedj, lényeg, hogy kontrolárva legyen egyébként ha gond van lézeres rutinműtéttel rendezni tudják a dolgot, ami koraszülötteknél teljesen "normális". Mi a műtétet elkerültük de megnéztem most a zárójukat: Lilcsikének ROP I-II, Gerinek ROP II-ese volt, beavatkozni sosem kellett. Ennek ellenére Geri rövidlátó, bal szemére -7-es szemcsit hord de a jobb szeme tökéletesKép És akkor itt van amit a ROP szakmai hátteréről tudok :

"A Retinopathia ejtsd: retinopátia - ROP: A koraszülöttek azon szembetegsége, amikor a szem ideghártyájának érfejődése károsodást szenved. Súlyos esetben gyengénlátást, vakságot okozhat." A ROP-nak többféle fokozata van (Ha jól tudom ROP V. a legnagyobb).

Itt van egy kimásolt részlet A koraszülött gyermekek c. könyvből:
"Az újszülöttek többségénél - a kihordás idejétől függően - a retina még éretlen. A vérerek még nem nőnek végig sugáralakban a reina széléig. Ha ezek az erek túl sok oxigént kapnak, összehúzódnak, és oxigénhiány lép fel mely a retina szövetének károsodásához vezet. A károsodott részek kiegészülésére szövetburjánzás indul. Meggyógyulhat a retina, ha az erek növekedése eléri a peremét."
Ne idegeskedj, Ti nem voltatok lélegeztetőn és ez az oxigéntúladagolás inkább a hosszan géppel lélegezetett babáknál fordul elő.Szépen kinövitek ezt isKép

Drága GabusKép
Ne szomorkodj, bár tudom...könnyű ezt mondani, de hidd el Dorkának remek helye lesz, jól fogja magát érezni Ti pedig biztonságban lesztekKép Megadom a mobilom számátKép Beszélni majd csak otthonról tudunk mert csak ott fogadom a hivásokat, de az sms-eket mindig megnézem és válaszolok is- bár néha késéssel: 06-30 9 306 577
Te is ird meg a számod - jöhet magánban is - és akkor tartjuk a kapcsolatotKép Fel a fejjelKép

doris

Az ígért képek....
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=4390&page=3

(ide nem sikerült beszúrnom!)

Doris: az enyém - 06-30-9140-855 és köszi Kép Kép (a biztatást is!)
gabus74

Sziasztok!

Jaj, nagyon meleg van. Mi ugyan az ötödiken lakunk, de azt hiszem, ez is van olyan meleg, mint egy családi ház tetőtere. Itt 28 fok van a lakásban. Az én fázós kis manóimnak is melegük van. Tegnap még body és rugi is volt rajtuk, persze kinyitottam az ablakot, és ugyanígy mentünk sétálni. Aztán már estére izzadtak is. Ma már csak egy rövid ujjú bodyt adtam rájuk, remélem, nem csinálom rosszul. Talán ki kellene venni a báránykákat alóluk. Nem tudom.
Viszont Gergő nagyon szeret pancsolni. Öröm nézni, úgy élvezi.
Az éjszakák egyre jobbak, bár ezt is csak csendben mondom, nehogy meghallják. Az éjszaka egyszer fél egykor, majd 4-kor keltek, utánna fél 9-ig aludtak a manók. Szóval már majdnem aludtam egy jót.

Anett!

Apa nagyon élvezi, néha túl sokat is ért hozzáKép Azt mondja, elkényeztetem a manókat, mert mindig felkapkodom, ha sírnak. Mondjuk, ha csak kis nyafi van, akkor próbálom őket megnyugtatni másképp.
Tegnap sétáltunk is, én rugit is adtam a bodyra. Igaz, mi 6 után mentünk ki, és fél 8 körül jötünk haza.
A szemészetnél nálunk is csak annyit mondtak, hogy semmi kóros, Ádámnak egy kicsit megáltt az ereződés, de aztán megindult megint. Ezt mondjuk csak most, hazajövetelkor mondta a doktornő. Én csak álltam ott értetlenül, mert azt hittem, végig minden ok volt.

Jaj, ha átküldöd mail-en a képeket, én lekicsinyítem neked photoshop-ban (ne aggódj, nem nagy munka), és fel tudod tenni őket.

Valamit viszont nem jól csinálok. A korlátok ellenére a fiúk nem hajlandóak 70-80-nál kevesebbet enni. Ha elveszem, követelik a cicim. Ráadásul sehogy sem tudom betartani a 3 órás etetéseket. Van hogy az egyik 2, a másik 4 órát alszik, így állandóan etetek. Mondjuk éjszaka költöm azt, aki tovább aludna, és egyszerre szopiznak.

Amúgy a két gyerek teljesen más, Gergő nagyon nyugodt, türelmes, Ádám pedig követelőző, türelmetlen kis hisztipalánta.

Én is teszek fel két képet, most puszi mindenkinek

Annamari

Ádám:

Kép

Gergő:

Kép

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Annamari Kép

Nagyon aranyosak a fiúk, ahogy szunyókálnak Kép Nem tudom megkülönböztetni őket Kép Kép Kép

gabus
gabus74

Gabus Kép
30 297 2883 jöhet nekem sms, ha bármi van!

most rohanok, majd este jövök.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

AnnamariKép
Tündéri édesek! Én sem tudom megkülönböztetni őket, olyan hasonlóakKépKép Nálunk is igény szerinti etetés ment, de éjjel ébresztettem őket én is. Ez ne zavarjon, sajnos ez eleinte ilyen, de egyre rövidebbek lesznek az etetési idők. Én nem tudtam szigorúan a 3 órákat betartani. Szerintem a barikákat vedd ki a picik alól, mert besülnek.

GabusKép
Nagyon szép a kislányod, igazi vidám baba. Ne sírjál, a babák érdekében muszáj befeküdni, de hamarosan együtt lesz a család, és Dorka segít majd a piciket ellátni. Várjuk a híreket, de a szüléssel ráérsz még!Kép

NettkeKép
Én is szívesen lekicsinyítem a képeket, ha átküldöd mailbe.

SziszusKép
Igazán szerencsések vagytok a mozival. Nálunk 3 hónaposak voltak, amikor eljutottunk egy színházba, mert nincs igazán segítségünk. Akkor is rohantunk haza szoptatni, és minden gondolatunk otthon volt.KépKép

Teszek fel képet a babakocsiról, mert kérted. Továbbra is nagyon szeretjük, csak ajánlani tudom. Ma terepen is kipróbáltuk, és nagyon jól bírta.
Gyereknapra a játszóra kivittük a fiúkat, és rettenetesen a libikókát, meg a hintát. Teszek fel képet róla.

Kép

Olivér
Kép

Samu
Kép

Cat
Kép
cateye

Cat!

Gyönyörűek a fiaid! Hú, de irigyellek a játszóterezésért. Mi a tegnap jártunk sétálni, de elég nagy tortúra volt. Hárman vittük le a gyerekeket meg a babakocsit, és így is elég nehezen boldogultunk. Ezután csak ketten leszünk hozzá, úgyhogy ma nem is mentünk sehová.
Nekem a te fiaid nagyon egyformákKép

Doris!Kép
Nagyon ügyes Lilcsike. Nagyon egyszerre haladnak mindenben Gerivel.

Gabus!
Ne keseredj el, biztosan jó kezekben van a lányod az anyukádnál, külömben nem küldted volna oda.
A férjem is Kreont szed, neki ledarálta egy ételmérgezés a bélbolyhait. Mit ne mondjak, neki nem sokat segít. Remélem, nálatok jobb a helyzet.

Judyt!
Ha még olvasod:
Nagyon sokat gondolok rátok. Kész csoda, hogy ilyen sokáig bírtátok. Szorítok nektek, de most már - azt gondolom - nem lehet baj.

Szilvi!
De jó, hogy tudtok egy kis időt szánni magatokra is. Irigykedem. Mindig megcsodálom, hogy milyen szép fiaid vannak.

Táblicskut már én is szívesen látnék.

Puszi mindenkinek

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!
Edit!
Nagyon ügyesek vagytok igy is a 30 -al.Mikor bent voltunk a korházban Laura is csakl ennyit tudott szopizni,de ahogy erősödött úgy nőtt az adag is.3 babóval nagyon szép teljesitmény!!!Az a lényeg amig van tejcsid etesd őket mert minden csepp raanyat ér!,ha már nem lesz marad a táp,akkor sincs semmi,ez miatt ne emészd magad!

Szilvi!
A sebem nekem már nem fáj inkább csak viszket(gyógyul),de a varrat még benne van.Holnap szedik ki,nem tudom mi lesz akkor!Én a kórházban szedtem homeopátiás szert a csaszi utáni sebgyógyulásra.
Jó hogy szoktál mászkálni legalább nem golyózol otthon be!
Hogy telik az idő,már 6 hetesek a babóid!

Gabus!
Fel a fejjel hamar el fog menni az a pár hét a kórházban!Én 5 hetet voltam akkor ott néha már nsgyon soknak tűnt,de igy utólag azt mondom nem volt olyan vészes!!!drukkolunk értetek!

Annamari!
Nagyon édesek afiúk!Tényleg nagyon egyformák!!!
Mennyi idősek most?24 óra alatt hányszor etetsz?mekkora a súlyuk?

Cat!
IrtóÉdesek a gyerekek!Gondolom volt sikoltozás is!!Kép

Doris!
Ma levetkőztettem őket mert megfőttek volnaKép

Puszi kristin
kristin75

Kristin!

Most 8 hetesek, de igaziból ezzel nem nagyon számolok. Végülis, még meg sem születtek. Legalábbis a dokinéni mindig ezt mondjaKép
Most 2,5 kilósak, azaz egy kicsit több, de ruhásan szoktam őket mérni, illetve pucéran csak egy héten egyszer.
Van úgy hogy 7-szer, de olyan is van, hogy 8-szor etetek. Hivatalosan. De igaziból nem tudom pontosan, mert sokszor van úgy, hogy repetát kérnek etetés után egy fél órával, az meg megint külön etetés.

Ti mikor fürdettek? Nálunk még két nap sem volt azonos időben a fürdetés.

Szerintetek mennyit ehet egy 2,5 kilós baba? Mert a dokinénink 50-nel engedett el, ma azt mndta, hogy semmiképp ne legyen 80-nál több, na de nálunk a 70 a minimum, a 80 normális, a 90-nel 4 órát alszanak. Ja! a 70 után bömbi van, mert nem nagyon elég.

na puszi.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Annamari Kép
Ne aggódj. Egy szopós baba annyit szopizzon, amennyit akar. Az enyémek sokszor többet ettek, mint a hivatalos adag. A füzetet már kidobtam, amiben írogattam, hogy mikor mennyit ettek, de tudom, hogy ált. a 1.5szeresét ették egy idő után a hivatalosnak, persze híztak is heti 400-500 grammokat Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

SziasztokKép
GabiKép
Drukk és keressük egymástKép
AnnamariKép
Gyönyörűek ezek a babák, csodás a kis fejformájuk és szép kerek a pofikájukKép GratulálokKépKép Szerintem ebben a nagy melegben nem tragédia, ha néha 80-at szopiznak meg úgy tudom, hogy anyateljből nem tudják túlenni magukatKép A lányok akik szoptattak majd biztos megerősitenek ebbenKép
Én kezdettől fogva tartottam a napirendet és most is igy van, ritka kivételekkel. 7-fél 8 körül fürdetek a kezdetektől. Ha már tudod tartani a 2,5-3 óránkénti etetést akkor próbálj meg azonos időben tenni fontosabb dolgokat, mert ez megnyugtatja a babákat, tudják mi után mi következikKép Ügyesek vagytok szerintem, jól csinálsz mindent de az eleje tényleg húzósKép A sétákba pedig tuti belejöttök, ne izguljKép
CatKép
Tündériek a gyerkőcök és nagyon klassz a babakocsitok is, örülök, hogy beváltKépKép Nagyon édes ez a kis birkózó trikó a FiúkonKép

Mi ma délelött felfedeztünk egy új játszótKépDélután strandoltunk, nagyon élvezték a gyerkőcökKép

doris

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: