A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Doris!

Teljes mértékben igazad van!Kép
De én is,ahogy te is, a tüdöérlelövel nem értek egyet,na meg avval,hogy nem éri el az orvosát.De lényeg a REMÉNY!

Bea

Kép
beatrix2

Mi is reménykedünk!!!!

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok,

nem voltam pár napig, most meg nem győzöm olvasni a sok-sok rossz hírt Kép
Annamari! Drukkolok a gyerekeknek, hogy minél hamarabb túllegyenek a fertőzésen! Neked meg kitartást!!!!
Nettkének is nagyon szorítok, hogy bírja még egyben, amíg csak lehet! De már így is nagyon szép nagyok a babák!
Judyt orvosai biztosan tudják, hogy mennyire vannak "veszélyben" a babák. Az tény, hogy szüléshez még nagyon korai ez a 29. hét, de gondolom, hogy felelőtlenül nem tartanák ott a kórházban, ha lenne számukra jobb hely másutt az országban, nem? Vagy csak én vagyok ennyire naiv?
Mi jól vagyunk, bár egyre több pihenésre intenek a babák, mindig jeleznek, ha túl sok a napi jövés-menés Kép A magnézium pezsgőtabletta nekem jobban használ a keményedésekre, mint a MagneB6 és remélem, hogy a méhszájat nem nyitották még ki ezek az egyre gyakoribbá váló fájdalmatlan keményedések. Orvoshoz majd csak május elején megyek, és remélem, hogy majd mindent rendben is talál.
gabus74

Gabus!

Örülök,hogy ti jol vagytok!
Ne izgulj,veletek is minden rendben lesz,szerintem itt mi tulaggodjuk a dolgokat!Kép
Annamariék is hamarosan otthon lesznek,és Judytéknál is rendben fog lezajlani minden!Lehet,hogy mi itt parázunk értük,és a babák vigan a 40. héten programozott szüléssel fognak a világra jönni!A REMÉNY MINDIG ÉL,ÉS HINNI KELL BENNE!
Nettke is jo kezekben van,hármasikrekhez képest jol huzzák,itt sem lesz semmi gond!
Én betöltött 32-re szültem,igaz kicsik lettek a babák,de egészségesekKép
Mindenkinek ezt kívánom,mert nöni kint is ráérnek,az EGÉSZSÉG a lényeg!Kép

Bea

Kép
beatrix2

GabusKép
Én is örülök a jóhireknek, hogy Ti jól vagytokKép
BeaKép
Szerintem is túlaggódjuk a dolgot mégpedig azért, mert mi tudjuk mi vár Judytékra meg a többi korábban érkező babácskára és szüleikre... Ettől függetlenül azt gondolom Nettkééknél már nem lesz komoly gond mégpedig azért mert a 33. hetet betöltötték és a súlyuk is szép bár nem ez számit de ez sem elhanyagolható szóval szerintem Őket már nem szállitják el a Margit kh-ból legalábbis bizom benneKép Te azért jobban tudod micsoda nagy szó három babussal 33. hétig kihúzni a terhességetKép Nekem ez kész CSODAKépKépMég az is megfordult a fejemben, hogy talán kaptak Judyték tüdőérlelőt csak nem mondták Neki, hogy ez az...
Remélem jól vannak a LányokKép

Puszi:Doris
doris

Sziasztok!

Bocs, hogy ennyi ideig hírtelenül hagytalak titeket - viszont jó híreket hozok Szilvinél ma egész nap kint volt mindkét baba Petike, a kisebb szépen szopizik, csak még gyenge, így kell pótolni neki - de szerencsére csak Szilvi tejével pótolnak, bőven van, nagyon gyorsan, jól tud fejni Gergő még kicsit sárga, ma éjjel megkapja az utolsó kékfényadagját, a sárgaság miatt lusti is, úgyhogy fogyott elég sokat - de ő is kapja-issza a finom anyatejet Sajnos cumizavaros lett, azóta csak pohárból pótolnak neki, de biztosan meg kell tanítani neki újra a helyes technikát - már próbálkoznak nyelvtornával. Szerencsére szilvinél ott van Pele (IBCLC szoptatási tanácsadó) száma és hívni is fogja, ha szükséges Haza a legfrissebb hírek szerint csak hétfőn mennek, de inkább biztonsági okokból, hogy mindkettő hízásnak induljon Szilvi nem sietteti a hazamenést, egyelőre nagyobb biztonságban érzi magát odabenn. A sebe gyógyul, bár fáj még neki és szörnyen fáradt - gondolom, ez még így lesz egy ideig Kép

Minden kórházban lévő babának és pocakos anyukának is a legjobbat kívánom, drukkolok nekik én is nagyon!

Márti

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Nagyon szorítok Judytéknak!!!!!!!!
de lányok, nem szabad ennyire parázni,gondolom Judyt bízik az orvosában ezért akar maradni, és biztos tudják mit csinálnak!(nem lehetnek az orvosok ennyire felelőtlenek)
Lehet ,hogy én vagyok a naív...

Nettkééknél tuti, hogy nem lesz gond, én is 33. hétre szültem(igaz, hogy csak kettőt)!

Szilvi, ügyesek vagytok!

Annamari, neked is bíznod kell, rendbe fognak jönni!!!

Minden jót!

Márti

Márti
Kép
hideyoshi

JUDYT! A 2005-ÖS NYÁRI TOPIC NAGYON SZURKOL NEKTEK, SZORÍT ÉRTETEK!!!

Cat!
Légyszi add át Judytnak ezt az üzenetet, ha sms-ezel vele! Nagyon köszönjük, és mindenkinek a legjobbakat kívánjuk!!!

Márti és a nyáriak
csmarti

Sziasztok!
Nekem Edit üzent, ő is bennt van a győri kórházban elővigyázatosságból, de minden rendben. A babái az uh szerint 1870, 1876, 2023 grammosak. Hál istennek jól vannak!

Most reggel olvastam vissza a tegnapi eseményeket. Én nagyon tudatlan vagyok, így a 18. héten, csak azt tudom, hogy összeszorul a gyomrom, és a többiek itt a munkahelyen nem tudják miért bámulom könnyes szemmel a képernyőt...

Enikő
17+6
olajfácska

hírek Judytról:
nem változott semmi. A dokija szerint a tüdőérlelővel még ráérnek nem kell kapnia Kép Kép

(nekem csak az a fura, hogy mikor én nyitott külső (nem belső) méhszájjal a 33. héten bekerültem a SOTEra, az volt az első amit megkaptam)

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Enikő Kép
De jó! Edit babái nagyon-nagyon szép súlyban vannak! Nagyon begyorsultak itt most az események, lassan rendegeteg baba megszületik Kép
Nettke és Edit egyedül 6 kis porontyot jelent Kép Kép

o.

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
A tüdőérlelőn meg vagyok döbbenve...Kép
EnikőKép
Én is nagyon örülök Editéknek és puszilom ŐketKép Nagyon szép súlyuak a babákKép Ne stresszelj az itt olvasottak miattKép Minden rendben lesz meglátod, egyenlőre még a babók a pocakban vannak és Annamari babái is reméljük egyre jobban lesznekKép
CoryKép
Köszönjük a hireket Szilviékről, pusziljuk Őket, mindjárt otthon lesznekKép

doris

Most, hogy megy a net. Judytról még annyit tudok, hogy 1 újjnyira van nyitva a belső méhszája. Ennyire volt nyitva tegnap.

Képzeljétek Máté már nagyon ügyesen kanalazik, nyeli és tátog, nem is maszatol, ha közben nem nyomja a szájába a kezét.
Levi cicibolond még mindig, a kanállal sem akar megbarátkozni. Fele annyi mennyiséget sem eszik meg, mint Máté és kb. 5ször annyi ideig tart neki Kép és tiszta maszat lesz minden körülötte Kép Kép Kép

Orsi.

Orsi
KépKépKép
icsilya

EnikőKép
Nagyon szép súlyuak Edit babái. További drukk nekik!KépKép Hamarosan babaeső indul megKép

CoryKép
Sziszusékat puszilom, és jól teszik, hogy csak hétfőn mennek haza, ha ez megnyugtatja. Addig egész jól összecsiszolódnak a fiúkkal. Fáradtság az sajna lesz később is, most úgy pár évig.Kép

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye

JudytKép
Most olvasom csak az eseményeket, mi is nagyon drukkolunk, még maradjanak csak szépen bent a kislurkók jópár hétig.
SziszusKép
Jó hallani, hogy minden rendben, hízlald csak szépen a kispasikat, szuper, hogy kapják a tejcit, ez segít leküzdeni hamar a sárgaságot.
OrsiKép
Hát ez a Máté gyerek egy intelligens babó!
Joci körül is minden úszik a barack-és stb.lében, meg belecsapkod a kanálba és kajánul vigyorog..és annyit gügyög, egyfolytában jár a kis szája...
Most a menő nála az "egy kis malac röf-röf-röf"Kép
Azt irtóra csípi, ha ezt éneklem neki.

KépKép
KépKép
kirri

Szerintetek minek varrtam én 2 héten keresztül játszószönyeget? (megjegyzem 2.00x1.50 m nagy Kép)

Kép
Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

a kiegyenlítettség kedvéért Mátéról is egy mai:
Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

ja, és a TVt sem nézi a gyerek Kép Kép Kép
(tudom, tudom el kellene már pakolni)
Kép
Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok Kép
nagyon mérges vagyok a babanetre, egy jó hosszú hozzászólásom egyszerűen eltűnt valahol Kép
Akkor mégegyszer röviden: nagyon drukkolok a kórházban levő anyukáknak és leendő anyukáknak, meg persze a már megszületett kicsiknek és a még egyelőre pocaklakóknak is Kép
Lányok, valaki elmondaná nekem, hogy hogyan is van ez a tüdőérlelő? Vénásan adják, ha úgy látják, hogy lassan itt a szülés, de még korai lenne? És mi számít korainak ikreknél? És mi van, ha megkapja a mami, de mégsem indul el a szülés, csak 5-6 hét múlva?
Én meg képzeljétek, elkezdtem parázni. Nem tudom, hogy most a fórumon olvasottak miatt, vagy csak egyszerűen ilyen passzban vagyok, de nem győzöm ötvenedszer is átgondolni, hogy mennyi teendőm lenne még a kicsik érkezése előtt. És nem látom a végét... A pocakom az éjjel megint sokat keményedett, olyan volt, mint a kislányommal a 9. hónap végén (pedig még csak a 28. héten vagyunk). Délelőtt bementem egy gyors vizitre a kórházba, a méhszájam 3000-es Kép De az orvosom mondta, hogy pihennem kellene sokkal többet, különben kórházi befekvés lesz a vége! Ezzel a pihenéssel viszont nem tudom, hogy mit kezdjek! Szigorú fekvés? Nekem az nagyon nehéz a 16 hónapos kislányom mellett, bár délelőttönként van segítségem, de a délután és az esték azért még így is hosszúak. Persze a babák biztonsága a legfontosabb, csak nem tudom, hogy tényleg segítek-e nekik azzal, ha ágyban fekszem egész nap. Dorka miatt is aggódom, valahogy érzi a kis lelkével, hogy valami történik, egyre anyásabb és csak engem akar.
Az orvosom MagneB6-ot és 3*1 Nospát javasolt, majd meglátjuk, hogy használ-e. Egyébként mi a "normális" mennyiségű keményedés?
Na jó, befejezem az aggodalmaskodást, remélem, a hangulatom is jobb lesz, ha kisüt a nap egy kicsit!

gabus
gabus74

Gabus Kép
A tüdőérlelő egy injekció, és azt hiszem vénásan nyomták be. Steroidot tartalmaz, ami a tüdő hörgőcskéinek érését gyosítja meg.
Akkor adják, ha a baba a tüdő érése előtt meg akarna valami miatt születni (ez a 34-35. héten fejeződik be). Nem számít, hogy ikrekről van szó, vagy egy babáról. Ha korábban adják, de nem indul meg mégsem a szülés, akkor sem történik semmi, az a szerencsésebb eset.
A tüdőérlelőnek 12 óra a hatási ideje, de jobb, ha többet kap a mamin keresztül a baba, ha nagyon korán vannak.
Ne aggdój! Tényleg, minden rendben lesz nálatok, így kell a dologhoz állni!

Keményedés: napi 10-15 még normális. Ha egy órán belül 4nél több van (tartósan több órán keresztül), akkor beszélj az orvosoddal.
A pihenés szerintem nem szigorú fekvés. Ne emelgess, ne hajolgass, azzal pihenteted a pocid. De tényleg pihenj, ha keményedsz!

Tényleg nyugodj meg! Nem lesz semmi baj!

pusz. Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

GabusKép
Napi 10 keményedés a normális. Ha e felett van, akkor gomolyabb görcsoldó kell mint a MagneB6. Esetleg napi egy pohárka vörösbort igyál, még, az ami használ ilyen esetben.
Én sem tudtam szigorúan feküdni, de a nap nagy részét azért fekvéssel töltöttem. A házimunkát megcsináltam, főztem, mostam, vasaltam stb. de azon kívül mást nem nagyon csináltam. A takarítást a párom átvállalta.Kép Sajnálom Dorkát, de valahogy be kellene az ágyba csalogatnod magad mellé, és ott játszani.(tudom, hogy könnyű ezt mondani, meg látszik, hogy nem volt még akkora gyerkőcömKép) Emelgetni semmiképp ne emelgesd.
A tüdőérlelőt csak akkor szabad már beadni, ha fennáll az esélye, hogy beindul a szülés, hiszen ez szteroid. Akinek teljesen zárt a méhszája, nem adják be. Én is végig féltem, hogy beindul a szülés hamarabb, de jobb félni mint megijedni! Akkor csak többet pihen az ember azért. Szuper, hogy teljesen zárt a méhszáj!KépKép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Már reggel óta várok arra, hogy el tudjam ezt küldeni.

Judyt történetéhez:
Hát ez kész horror történet lett mióta tegnap utoljára itt jártam. Azt hiszem, én is inkább az aggodalmaskodók táborához tartozom, ami az orvosokat, és egyes kórházak felkészültségét illeti. Nálunk már a családban is annyi rémtörténet esett meg, hogy én nem tudok hinni teljesen az orvosok felkészültségében és főleg nem a felelősségtudatában. Szerintem én Judyt helyében már ott se volnék, ha ilyen lazán kezelnének. Ha abból indulok ki, hogy még Pesten belül is inkább a SOTE I-re utalják az embereket koraszüléskor, mert nem tartják jónak szállítgatni a babákat. Nyíregyháza ehhez képest a világ végén van. Ott hova fogják szállítani őket, ha mégis túl hamar jönnek?!! Szerintem a dokija sem lenne ilyen nyugodt és optimista, ha a saját gyerekéről lenne szó.
Bár, lehet, hogy ha felküldenék Pestre, az utazástól megindulna a szülés, nem?

Nettkének és Kristinnek is megy a drukk, bár ők már nincsenek olyan rossz helyzetben.

Annamari!

Annyira csodállak, hogy ilyen higgadtan írsz. Nagyon jó a hozzáállásod és meglátod nem lesz semmi baj, hamarosan otthon lesztek. Add át az üdvözletemet a babáknak!

Gabus

Szerintem az időjárás is közrejátszik a keményedésben, ma meg tegnap én is többször éreztem. Én olyankor ha egy mód van rá, rögtön lefekszem és ált érzem is, hogy kilazul. 15-20 percet döglök, aztán megpróbálom, hogy ha csinálok valamit, újra kezdi-e. Van, amikor elég ennyi, de van olyan is, amikor ha felkelek rögtön kemény lesz, mint a szikla. Olyankor marad a fekvés és olvasgatás. Inkább fogd vissza magad egy kicsit, vagy a végén nemsokára én leszek a "rangidős" terhes itt, mert akik előttem járnak, azok mind a kórhiban kötnek ki. De amíg a méhszáj zárt, addig nem kell nagyon izgulnod.

puszi mindenkinek, Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Orsi!

Tök jók a képek. Biztos nem unatkozol mellettük. Azt a szép játszószőnyeget, ami az egyiken látszik, Te csináltad? Marha jól néz ki!
Áruld el, hogy hány hetesen szült Sziszus!

L

Lilla

Kép

Kép
cicamica

OrsiKép
Milyen spórolós vagy!!!!!KépKépKép Szegény babáknak a földön kell feküdniükKépKépKép Nagyon ügyesek, lassan valószinüleg el fogod tenni a fáradságos munkával készitett szőnyeget és habtapira cseréled mert az stabil és szigetelKép Csak csendben "szólok", hogy pár hónap múlva agyvérzést fogsz kapni mikor puzzle-zol a habtapikkal, mert a kölkök tépkedik fel közös erővelKépKép Ha nagy a csend ez a móka nálunk egy jó ideje szóval a nagy csend sem jóKép Nagyon szépek a fiúkKépKépGratula Máténak a kanálkáhozKép
GabusKép
Én egy kicsit szigorúbb lennék mint az elöttem szólók... Szóval ha tényleg sokat keményedsz és úgy érzed nem tudsz eleget feküdni akkor bizony irány a korház... Nem ijesztegetés csak tény, hogy ott mindenkinek van "ideje" pihenni és megértem, hogy egy 16 hónapos csöppség mellett ez kivitelezhetetlen. ÉN a korházat választanám mert a Te terhességi korodban bizony az esetleges problémák már koraszüléshez vezetnek. A tüdőérlelőt én úgy emlékszem popsiba kaptam egyszer a 27. héten és egyszer a 30. héten de lehet, hogy az emlékeim csalnak, mert rengeteg dolgot nyomtak akkor belém és kicsit sokkos is voltam az eseményektől...
Cat DrágámKép
Ne haragudj, hogy ezt irom, de tényleg nem tudod "még", hogy mire képes egy 16 hónapos gyerkőcKép Ami késik nem múlik... Pár hónap múlva visszatérünk a kérdésreKépKép Nálunk az ágyba behozatal úgy néz ki, hogy reggeli kómás ébredésünk után (nem magamtól ébredekKép)áthozzuk a gyerkőket a franciaágyunkba mondván, hogy talán nyerünk még pár percet... No akkor aztán seggreül a fegyelemKépKép Mert van ott ugrálás, ácsorgás az ingoványos talajon,orr, arc,szájtépés, hasonugrálás, hajtépés, marakodás a csücsiken, cumikon és a visitozások közepette - mert hogy roppantúl szerencsétlensorsúgyermekekről van szó - fejjel lefelé távozás az ágy tetejérőlKépKépKép No, ez csak egy rövidke izelitő két 18 hónapos gyermek reggeli ébresztőjéből de ennél cifrább dolgok is akadnakKépKép
LillaKép
Nem tudjuk Nyiregyházán milyen szintű PIC van, tehát lehetséges, hogy nem kell szállitásra készülni Judyt babáival... BizakodjunkKép
Pihenjetek, feküdjetek, ezzel segithettek a babákonKép

doris

Cat!

A tüdöérlelöt elöbb is beadják,ha fennáll annak a veszélye,hogy korababák lesznek.Én már a 24 héten kaptam,pedig nem akartam még szülniKép
Ezt ovintézkedésként is beadhatják,hogy minél elöbb elkezdjen fejlödni a tüdö.

Bea

Kép
beatrix2

Lilla Kép
Sziszus a 37. héten szült az én számításaim szerinte.
A szőnyeget én varrtam, kb. egymilliárd darabból 32 hetes pocakkal a földön négykézláb térdelve Kép Kép Kép Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

DorisKép
Hol lehet habtapit venni?Úgy tetszik, szerintem később nálunk is lesz "karámbaterelés"Kép

Judyt tényleg a SOTE l-en lenne igazán biztonságban, én 1 hónapot töltöttem ott.Mindent meg lehet szokni,csak akaraterő kell, az én párom sem tudott nagyon gyakran jönni Füredről.Nálunk,mikor kiderült hogy probléma lesz a másik babával-szó szerint örültem, hogy jó helyen leszünk legalább.

OrsiKép
...a kis mászógépeidnek ezt találtam:Kép

KépKép
KépKép
kirri

Kirri Kép
Kösziiiiiii Kép nagyon tetszik Kép

o.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Lányok, nagyon szépen köszönöm a biztatást és persze a sok hasznos infot is Kép Remélem, hogy a pihenéssel tudok segíteni egy kicsit magunkon, így meg is beszéltem a bébiszitteremmel, hogy heti három alkalommal a fél napok helyett jöjjön egész napra vigyázni a kislányomra!

Kirri Kép Nekünk nagyon bevált a habtapi, több négyzetméternyit vettem belőle és Dorka szobájában az van szőnyeg helyett. Amikor Dorka elkezdte széttépni az egyes darabokat és nekem a rendrakás komoly agymunka is volt (alig tudtam sokszor helyükre illeszteni a megfelelő darabokat), akkor a hátoldalát azzal a nagyon széles cellux-szal rögzítettem. Így most nem tudja feltépni és a takarítás is sokkal könnyebb, mert nagy táblákban fel lehet emelni az egészet, úgy, mint egy szőnyeget! Majd ha ügyesebb lesz Dorka és szívesen játszik vele kirakóst, akkor majd leszedem a celluxot. Játékboltokban, CORA-ban mindig kapható egyébként!
Orsi Kép Nagyon aranyosak a fiúk Kép

gabus
gabus74

Hú-ha, már megint mennyit írtatok!

Tüdőérlelőt én is kaptam, mikor beértünk a kórházba szinte azonnal(megrepedt magzatburokkal mentünk, fájás nélkül), és szerencsére sikerült visszatartani a törpéket még 13 órán keresztül, közben kaptam még egy tüdőérlelőt, de annak már nem volt ideje hatni.Injekcióban kaptam, popsiba.

Mindenkinek nagy drukk,aki már kórházban van, aki még nincs annak, azértKép).

A habtapi nálunk is kedvenc, elég gyakran kirakózok, nálunk közvetlen a gyerekszoba ajtajában van így könnyebben felállnak a rácsba kapaszkodva, nem tud elcsúszni a parketton az apró lábuk.Ezt kaptuk, de még fogok hozzá venni, nagyon bevált. Szuper ötlet a hátoldal összeragasztása, meg fogom csinálni!

Pusszantás Mindenkinek:

Márti

Márti
Kép
hideyoshi

Sziasztok!

Tegnap kénytelen voltam Coryt megkérni, hogy küldje el a hozzászólásomat Szilviékről, mert engem nem engedett hozzászólni a rendszer - de látom, fel sem tűnt Kép

Szilvi ma esti sms-e: "Ma egész nap mind a ketten 30-40-et szopiztak minden evésre! Semmi nyűglődés nem volt! Itt voltak egész nap és éjjel is kihozzák mindig őket. Nagyon fáradt vagyok, de remélem beindulnak most már a fiúk Kép"

Látom, kérdés volt, mikor szült: 17-én töltötte volna be a 36. hetet, a fiúk pedig 14-én születtek.

Mindenkinek jó babázást, a pocakosoknak pedig hatalmas, egészséges pocakbabákat kívánok! Kép

Márti
márti

GabusKép
Ez az habtapi ragasztás szuper ötlet.Kép Nekünk még korai, mert nem piszkálják ki, de be fogom később vetni én is.Kép

DorisKép
Tudtam, hogy a Gabusnak írt üzenetemmel kicsit provokállak is Téged, de direkt is volt.KépKépKépKép Itt mosolyogtam a bajszom alatt amíg írtam, mert, hogy Ti pont ebben a korban vagytok a 2 huncut manóval, és gondoltam, hogy reagálsz rá. Nagyon korán kelnek a lurkók ? Ezek a lopott lustizós percek már ismerősek, ilyenkor mi is bevisszük őket az ágyunkba,mert képtelenek vagyunk felkelni 1/2 6-kor. Sajnos nálunk sem tart sokáig a boldogság, mert ott is elkezdenek cirkuszolni.

MártiKép
Nagyon ügyesek Sziszusék.Kép

BeaKép
Köszi, hogy kijavítottál tüdőérlelő témában.Kép Szerencsére nekünk nem kellett, így csak a szakirodalomból ismerem. A lényeg, hogy Judytnak ezt meg kellett volna kapnia.

OrsiKép
Szuperek a képek! Lego Primo üzemel már ?

Cat

Cat
Kép
cateye

nagyon sajnálom Judytot.
és drukkolok neki, h később szülessenek meg a gyerekei.

dalmama

17+5 10hó
Dalmama

Sziasztok,

még mielőtt az egész hozzászólásom eltűnne, teszek egy próbálkozást....
gabus
gabus74

KirriKép
Nekem 86 db habtapi van letéve a nappaliba...van mit rakosgatniKépNagyobb hipermarketekben kaphatóKép
CatKép
Tényleg ráharaptam a témáraKépKépKép Az enyémek fél 7-től vannak fent reggel ami nagyon szuper ébredés lenne, ha addig aludhatnánk de sajna most valamiért már hetek óta óránként kelek... Nagyjából 8 kelés jut egy éjszakára. Áthozzuk Őket de ott már nincs nyugtuk ha meg leteszem a földre Őket, hogy menjenek akkor kb.3 percig élvezik a garázdálkodást, lepakolják a cipőspolcot meg amit érnek és utána jönnek visitva a szobába, hogy menjünk már, keljünk már...KépKép
Nekünk is ez volt korábban, hogy fél6-6-nál tovább nem maradtak az ágyukban akkor meg sötétben az ember még nem szivesen kel fel, hogy induljon a nap. Mi is kezdettől fogva magunkhoz áthozzuk Őket aztán hagyjuk "szenvedni" a kis szegénysorsuakat... Én irigykedve olvasom azokat az irományokat, hogy reggel vagy hajnal még átveszik magukhoz a gyerkőcöt és alszanak továbbKép Hát nálunk ilyen nem fordult elő sajnos, pedgi a PIC-en töltött hónapok után abszolúlt félredobtuk az elveinket =pl.a gyerek aludjon a saját ágyában, és bárhol aludtunk volna csak aludhassunk de Őket nem vonzotta alvás céljából a mi ágyunk. No, azért túléltükKép

doris

Na akkor most bátran írok Kép

Szilviéknek gratulálok, csak így tovább Kép

Én határozottan jobban vagyok, tegnap óta szedem a Nospát (3*1) és azóta egyetlen (!) keményedésem sem volt Kép Ti is heteken át szedtetek Nospát? Bár gondolom, a hetek múlásával majd biztosan ez sem használ majd. De most úgy megnyugodtam Kép
Írogatom össze, hogy mit kell még venni a gyerekeknek, és eszembe jutott, hogy ha koraszülöttek a babák, akkor biztosan érzékenyebb is a bőrük. Milyen fürdetőt/popsikrémet/törlőkendőt használtatok? Csak azért kérdezem, mert én Dorkával gyakorlatilag bármit használhattam, mert szerencsére nagyon ellenálló bőre van. Így egyáltalán nincs tapasztalatom a hipoallergén szerekkel kapcsolatban.

Dalmama Kép Hogy vagy? Neked Dalma mellett lesz egyébként segítséged ha megérkeznek a kicsik?

Cicamica/Lilla Kép Eldöntöttem, hogy még legalább 4 hétig nem megyek kórházba Kép Jelentem: kérésednek megfelelően visszafogtam magam, többet pihenek. És te hogy vagy?

gabus
kétszer 28. hét + 16 hónapos Dorka
gabus74

GabusKép
Mi mindenből szigorúan a patikai kevert készitményeket használjukKép

doris

Sziasztok!

Most csak bekukk. Kép
Annyit termeltetek, hogy nem győzöm visszaolvasni. Kép

Orsi!
Nincs egy frissebb táblád? Kezdek elveszni a rengetegben. Kép

Cat!
A Kerékgyártóra ritkán megyünk, nekünk itt van az udvar, ill. a környező utcákban motorozunk. Kép
Azt a ruhaboltot még nem néztem meg, de velük nem is lehet. Ahogy megállok valahol, nemsokára valamelyik elindul és megy amerre lát. Én meg rohanok utánuk. Hol vannak azok a nyugodt babakocsis séták. Kép

Habitapi: amíg kicsik voltak én nem raktam ki, helyette pokrócok, párnák voltak lerakva. Most pedig már kirakják, de szét is zsórják ha kell. Kép

Megy a drukk babáknak és mamáknak! Kép

Minden baba olyan aranyos a képeken. Kép

Eri
simones

Gabus!

Törlőkendő: Az elején használtam törlőkendőt, aztán hamar áttértem a csapvízre. Nekem ez vált be a legjobban. Kép
Popsikrém, fürdető szintén gyógyszertári. Kép 1,5 éves koruktól már más fürdetőt is használtunk néha.

Eri
simones

GabusKép
Patikai fürdetőkrémet használtunk. Szárazon kell a bőrükre kenni, és utánna tiszta vízbe fürdetni őket. (Orsitól tanultamKépKép) Popsikrémből is a kevert gyógyszertári tetraboratos krémet használjuk, ill. van Neogranormon és Alsol arra az esetre, ha picit pirosabb lenne a popijuk. Ilyen még nem volt a modern pelenkákkal.Kép Törlőkendőben nekem a DM Baby Love jött be, de végig próbáltam szinte mindet. Szerintem ebben mindenkinek más és más a favorit.

Nekem nem használt a Nospa a keményedésre, gyakorlatilag a 30. héttől folyamatosan kőkemény volt a hasam, bármit szedtem rá. Ezért féltem rettenetesen a koraszüléstől, mert szinte biztos voltam benne,hogy nem bírom ki a 36. hétig sem. Szerencsére kibírta. Nekem a vörösbor volt a legjobb minden görcsoldó közül.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Gabus Kép
Mi, mivel mindkét gyerek bőre problémás az alábbi dolgokat használjuk:
fürdetés: vagy a hidrofil fürdető, vagy a la roche-posay lipicar syndet gél
krémezés: gyógyszertári vazelinum borici 3%, vagy lipicar baume krém
popsire: sudocrem, de csak, ha piros, ha nem piros, akkor nem kenem semmivel.

Görcsoldásra: vörösbor, nekem igazán az vált be. Én kaptam diaphyllint, de 1 pohár bor ezerszer többet ért. Én a 30. héttől minden nap, előtte alkalmanként megittam, szigorúan orvosi rendelvényre Kép Kép

Törlőkendő: huggies, nekem ez vált be a legjobban, nagyon vastag és jó nedves.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi, Doris,
Köszi a választ.
Jó, h megtaláltátok és segített.
Ez egy hasznos info.

Orsi,
Nagyon szép a szőnyeg, amit készítettél.Kép Nagyon tetszik.

dalmama
17+5KépKép 10hó+Kép
Dalmama

Dalmama Kép
Köszi a szőnyeges bókot. Nekem is tetszik, de rájöttem, hogy ne jó, mert nagyon mintás, így a fiúk a játékukat sokszor nem veszik észre. Szóval a következőnek csak a szélén lesz mintája, és a közepén egy nagyobb helyen csak valami egyszínű anyag.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

továbbra is szorítok Judytnak!!!!!

Szia Gabus,
Jól vagyok és hatalmas a pocim. Kép Képzeld már nem tudok csak oldalt aludni, pedig a felénél tartunk. Amúgy minden o.k.,annyi megszorítást tettem, h próbálom keveset emelni a leányzót. amúgy mindent úgy csinálok mint eddig.
(8 hetesek lehettek a babák, amikor rosszul lettem, véreztem is, képzelheted végigbőgtem, amíg a férjem hazajött, h be tudjunk menni a kórházba, mert egyedül voltam Dalmával. Szerencsére nem a picikkel történt valami, hanem egy kisebb vérrög volt/van a méhemben, ez okozta a vérzést, és az emeléssel ezért vigyáznom kell. Nem tudom, h az utsó UH óta felszívodott-e akkor 1*1*2cm-s volt)
Nem is tudom szabadna -e ennyit emelni Dalmát (most 9 kg felett van)

Jelenleg 6-tól tud segíteni a férjem így utána nem kell felemelni a gyereket. Délelőtt 10-12ig van itthon anyu, (ideiglenesen a szüleimnél lakunk)

Ha a kicsik megérkeznek (remélem nagyok lesznekKép) akkor fogunk költözni -+1 hónap.
Az anyósom mondta, h minden nap eljön, ha csak amiatt, h Dalmácskát elvigye sétálni. nyugdíjas, de még dolgozik. És szerintem anyu is át fog jönni. Mondjuk jó lenne ha az első 3 hónapban jönne mindig valaki.
Félek, h Dalma féltékeny lesz és vele is sokat kell foglalkoznom. Nekem ez lesz sok.
Ha ráértek ti is átjöhettek segíteniKépKép

pusz: dalmama

17+KépKép 10hó+Kép
Dalmama

Orsi,

én is akartam szőnyeget varrni de közben kapott egy játszószőnyeget.
ezt a patchwork technikát meg nem is ismerem, de ha most csinálnék ilyesmit készítenék ami neked van. nem baj ha nem találja meg a játékát szerintem a mintákat is tudja nézegetni és húzogatni. a mi játékszőnyegünkön sem találja meg a játékait, mondjuk az azért más mert igző, mozgó, csipogó, kiálló dolgók vannak rajta.
van rajta egy tó és műanyagfélével van bevon, és egy időben állandóan azt nyaltaKép

pusz

d
Dalmama

Dalmama Kép
Ha megvan a haematoma, bár nem tudom, milyen közel van a méhlepényhez, de azzal nem szabad emelgetni! mert, a haematoma vérzése, az lepényleválást tud okozni.

Az enyémek állandóan fel akarják szedni a mintákat. Amíg ez mosóban volt, addig egy dupla takarón voltak, amit egy sima lepedővel terítettem le, és azon többször foglalkoztak a játékokkal.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi és mamik,
a heamatoma a belső méhszáj felett a 2 corionlemez között van. (remélem már felszívodott és nincs ott)
amikor volt ez a vérzéses eset 2 hétig fekvés, kevés mozgás és ki sem mehettem a lakásból, amit természetesen betartottam. ez februárban volt. azóta 2 uh-n voltam és fokozatosan emelhetek, de lehet, h csökkenteni kéne. nektek mi a véleményetek? volt valakivel ilyen?

pusz: dalmama

17+KépKép 10hó+Kép
Dalmama

Köszönöm mindenkinek a bőrápolós ötleteket Kép Én nagyon utáltam a gyógyszertári fürdetőt, de ha az a legjobb a kicsiknek, akkor biztosan mi is azt fogjuk használni.

Dalmama Kép
Nekem is volt hematómám az ikrekkel, először barnás vérzéssel kezdődött a 8. héten. Az orvos pihenést javasolt, de a 10. héten a barnásozás átment élénk, rögös vérzésbe és én minden(ki)ről lemondva önkívületi állapotban mentem be az orvosomhoz. Még mintát is vittem a vérrögökkel, gondoltam, a szövettani vizsgálathoz kell majd... Az UH-n azonban a kisbabáink töretlen fejlődését láttuk Kép Ezt követően szigorú fekvés (Dorkát az Anyukámhoz vittük 2 hétre) , majd megszűnt a vérzés és most már csak egy rossz álom ez az egész. Az orvosom azt mondta, hogy ahogy nő a méh és a lepény is feljebb húzódik, úgy felszívódik a hematóma, általában mindenkinél megszűnnek ezek a panaszok a 16-18. hétre. Remélem, nálatok is ezt látják majd a következő UH-on. Mikor kell menned? Én mindenesetre pihenést javasolnék, bár tudom, hogy nagyon nehéz egy közel egyéves mellett, főleg, ha egyedül vagy. Én is épp most küzdöttem meg Dorkával (vacsi, közös játék-elpakolás, fürdés), a férjem egész hétvégén nincs itthon Kép De ez a Nospa nekem csodát tett, nem keményedik a hasam Kép

gabus
gabus74

Sziasztok!

Én is véreztem a lányokkal nagyon sokáig!
Nekem is barnás volt kb 1 orán át,utánna viszont annyira véreztem,mint akinek elvágták a vénáját,aortáját!Kép
És ez nálam nem is egyszer fordult elö,föleg éjszaka,az ágytol a fürdöig folyamatos vastag vérfolyás jelezte utamatKép
Hát valami borzalom voltKépKépKép
De én akkor már ugy voltam vele,ha elvetélek talán jobb is,mert nem életképesek!(na nem a babák halálát akartam,de ez már a fiamnál is elöfordult terhesség alatt)Vele is pont ennyi idös terhes voltam,mikor nagyon véreztem,a korházban közölték velem,hogy semmit ne egyek,ne igyak,mert a gyerek nem marad meg?Mondjuk visszakérdeztem,hogy ugyan miért nem?Válrándítás!Kép
Pár nap mulva hazaengedtek,erre leeste a 2 méter mély aknába!Hát igen,csak egy autot segítettem a férjemnek kitolni a garázsbol,csak azt felejtette el velem közölni,hogy nyitva az aknaKépNa mindegy,a fiam agusztusban lesz 12,a lányaim meg agusztusban3KépKépKép
És nekem nem volt hemotomám sem semmi,mondjuk csak vetéltem a többi babotKép
Na de a három "maradék" is elégKépKépKépKépKépKépKép

Bea

Kép
beatrix2

sziasztok!
tali időpont javaslat:
május 21. szombat délelőtt, tímár utcai játszó
várunk mindenkit Kép
m.

KépKép

KépKép