2005.04.19 09:32
2005.04.19 09:32
így nem tudom 1 v 2 petém volt. Fogamzás után a 4. napig ha kettéválik a petesejt akkor két külön burokban lévő egypetéjű iker lesz, ha a 4-12 napig válik ketté (ez kb a 60%-uk) akkor lesznek egy burokban, ha a 13. nap után válik ketté a sejt akkor van bibi, mert azok sziámi ikrek.

10+hó

2005.04.19 11:05
2005.04.19 12:31
2005.04.19 13:10
2005.04.19 13:37
Örülök, hogy jól vagytok
Sajnos szopi ügyben nem tudok tanácsod adni de én 17 hónapos korukig (egy hónappal ezelöttig) etettem Őket éjjel is mert igény volt rá aztán apránként kitolódtak az ébredések mig elegendő volt vizzel kinálni Gerit és cumit adni a szájába... Most is itt tartunk, vizet iszik többször is, aztán cumi szájba és alszik tovább. Sajnos sosem volt jó alvó és Ők is felsirják egymást...
Nagyon ügyes
Nos ezen dolgozgatom most, már pár hete próbálkozgatok hasizomerősitéssel, kis súlyzózásokkal nehezitett pályán mert ha csinálom a habtapin a felüléseket a babák azonnal a hasamon, nyakaon, fejemen teremnek

No nem szépitem, lusta vagyok esténként keményen edzeni de étrendet váltottam januártól abban bizva, hogy az is elegendő lesz a fogyáshoz persze egyetlen kg sem ment le rólam.... A lényeg, hogy ez a felesleg még terhesség elött rakódott rám
Te sem hiztál sokat, és a nagyja tényleg le fog menni szülés után
Megnéztem a fotótokat, sajna tényle gkevés látszik belőletek, de amit hozzáképzeltem a szerint szépek és csinosak vagytok Te meg nagyon vékonynak tűnsz nekem, nem hiszem, hogy szenvedned kell majd a fogyással
2005.04.19 14:02

10hó+
2005.04.19 14:16
Levi magától aludta át az éjszakát 2.5 hónapos korában, azóta nem igazán kel, kivétel, ha valami nyűgje van. Máté még mindig kel 1-2-3 alkalommal, éppen, ahogy kijön neki.
van éjszaka szopi
Simire nem nyugszik meg, ha Apa megy be arra sem.
ez óriási előrelépés nála.
eddig nem igazán mozgott hason, ezt írtam is elégszer, de most a kezével nyomja magát hátrafele
Olyan aranyos

2005.04.19 16:36

2005.04.19 20:19
2005.04.19 20:24

2005.04.19 21:15

2005.04.19 21:25
Itt bővebben olvashatsz róla: www.dsgm.hu Az én gyerkőceim oxigénhiányosak voltak, Lilluska főként ő feszes izomtónusú Geri pedig laza tónusú volt bár meg kell valljam normál neurológiai szakvélemény szerint "Minden rendben" volt de én néhány nap után láttam, hogy nincs minden rendben ezért kutakodtam és eljutottam a kerületünkben a megfelelő szakemberhez
Sajnos itt Svájcban nincs Dévényes gyógytornász, mert Svájcnak nem adták el ezt a módszert ezért két-háromhavonta kénytelenek voltunk hazautazni mert szükség volt a kezelésekre. Most is megyünk május első hetében. Mi a babák 3 hónapos korában kezdtük el a fejlesztést korr.kor szerint két hetes korukban és nagyon jól tettük
Ez tényleg nagy hir, hisz gondolom a feszesség miatt alig hajlitotta a kezecskéjét... Lilcsike a lábával volt igy, nemrég tanult meg rogyasztani a térdeivel
Máté is nagyon ügyes, Lilcsike is hátrafelézett sokáig, igy eljutott mindenhová, asztal alá, szék alá...stb.
Átrendeztétek a szobát???
A 60 kg 163 cm-es magassághoz társul...
Korr.kor szerint néhány hetesek voltak csak mikor elkezdtük
A lényeg, hogy még hat hónapos kor elött érdemes elkezdeni, mert az agynak egy olyan részét mozgositják ezzel a módszerrel ami 6 hónapos kor után már nem "működik".
A korházhoz kitartást kivánok és még néhány nyugis hetet
Az sms-eket várom mindenképp irj és válaszolok
2005.04.19 21:34
annyira örülök ennek. Bár felfele még mindig nehezen nyújtható a keze, de már a válla is sokkal jobb. 

2005.04.19 21:49
Drukkolunk Nekik, a hangulata szerencsére teljesen jó és a múlt héten már 1600 g körül voltak a babák szóval szép a súlyuk

2005.04.20 07:26
Mondjuk többek között ezért is hagytam ott az egész kora-utógondozást, pedig nem szokásom az ilyesmi.
2005.04.20 07:50
2005.04.20 08:31

Sőt, tologattam, isteni jó volt.
Most 2.200 gramm és kb. júniusban várható az érkezése, de hogy pontosan mikor az meglepi lesz.
2005.04.20 09:20
Ez fantasztikus
Gratula a kocsi választáshoz is, ezek szerint kényelmesnek bizonyult, nagyon örülök ez megnyugtató lehet, hogy legalább ezen nem kell görcsölnötök
Hol néztétek? Nagyon édes Jázmin ebben a kis rózsaszin szerelésben
És a játszó is szuper!!!
Ne idegeskedj, ha lesz időm visszanézem az archivot, mert Lilcsike ennél sokkal később fordult meg mint Ti és látod, most már stabilan jár!!!!! Pedig időben kezdtük a Dévényezést, heti két alkalommal csináltuk majd fél évig
Gergő 5 és fél hónaposan fordult meg előszőr és kizárólag az egyik oldalára
Engem nem idegesit az a tény, hogy később csinálnak mindent mert elfogadtam, hogy korababák, a lehető legtöbb fejlesztést erőmhöz képest megadtam és megadok Nekik vagyis nem érzem azt, hogy hibás lennék bármiért is
Kezdettől Dévényezünk, Katonáztunk fél évig és a Lakatos tornát is hosszú ideig csináltuk.Ezen kivül csinálom Lilcsike bal oldalának erősitését mivel jobb oldali oxigénhiány volt az agyában és erre a Pethő Intézet feladatai nagyon jók
Gerinek februárban már nem kellett Dévény mert akkor önállóan néhány másodpercre már meg tudott állni és nem kellett segitség, Lilcsikének még most is kell majd májusban. 18 hónaposak múltak, korrigált kor szerint 15 hósak múltak és a Pethős konduktorozást a szakemberrel egyeztettem telefonon, valószinüleg kihagyhatjuk, hisz látszik, hogy el fognak indulni, nem torpant meg a fejlődésük csak lassabb mint másoknál
Ha megtalálom, hogy mit mikortól csináltak leirom de tényleg nem érdemes stresszelni
Szerintme fantasztikus maga a tény is, hogy ennyi megpróbáltatás után, (oxigénhiányos állapot, apnoézések, lefeketedések, szürkülések az oxigénhiánytól...stb.)ennyire szépen és ügyesen fejlődnek. Nem foglalkozom a furcsa pillantásokkal pedig mostanába jócskán kaptunk a játszótéren. Akinek nem tetszik, hogy nagy "culikáim" négykézláb kúsznak mert sokan elképednek mikor a korukra rákérdeznek, az ne nézzen oda és kész
Én büszke vagyok rájuk, okosak, értelmesek csak szegényeknek nem adatott meg az a békés 9 hónap az anyaméhben ami kijárt volna nekik
Megúsztuk egy szemüveggel, néhány heges pöttyel a kezeken, lábakon, egy kis idegrendszeri problémával meg mozgásfejlődési lemaradással.!!! Ettől függetlenül egészséges, okos, értelmes és remélhetőleg boldog életet élhetnek majd és Ti is
Magyarország az utógondozások, fejlesztések terén egyedülálló helyzetben van, úgy tudom a legkiemelkedőbb módszerek kitalálói vagyunk melyre a világ ráharapna csak sajnos az a furi helyzet is itt a legszembeötlőbbe, hogy a különböző módszerek, szakterületek képviselői egymást marják, féltékenység, irigykedés, szakmai viták keresztüzében áll a sok aggódó szülő és kénytelen maga utánajárni, rohanni, önköltségből fizetni ezeket a hihetetlenül fontos programokat...
Ez a szomorú de még szerencsések vagyunk, hogy mi ezt ki tudjuk fizetni és hogy nem törődtem bele az általános véleményezésekbe, menni-menni-menni kell ezt már megtanultam
2005.04.20 10:12
Ide másolom Neked, hátha megnyugtat, ebből azért egyértelműen kitűnik, hogy Ti sokkal jobban fejlődtök mint mi:
"
2005.04.20 11:22
2005.04.20 15:42

Szerintem mi is ezt a tesókocsit néztük ki, én is nagyon klassznak találtam.

Reménykednek, hogy még 3 hétig bent tudják tartani a fiúkat. Drukkoljunk neki, hogy minél tovább bírja még így, mert csak a 29. hétben van. 2005.04.20 16:12
Judytnak mi is nagyon drukkolunk, remélem kitartó lesz és türelemmel viseli majd a dolgot
Én is minimum három hetet kivánok Nekik
Előkészitettek Nekik 3 inkubátort de még nincs meg a csaszi időpontja. Minden nap szigorúan néznek mindent, nagyon kedvesek és sokat törődnek velük a korházban
2005.04.20 16:25
2005.04.20 17:17
2005.04.20 17:21
2005.04.20 17:31

Pestre kellene hozatni Őt, mert a babákat sokkal kockázatosabb szállítani.... 2005.04.20 17:43
A tüdőérlelő dolgon teljes egészében le vagyok döbbenve...
Már réges régen kellett volna kapniuk mikor elsőként problémák merültek fel... 2005.04.20 18:05
Fantasztikus akaratereje volt
Kicsi egy kg-os súlyzókkal erősitette a karjait, hogy a hónapokig tartó fekvéstől ne gyengüljön le teljesen
Aztán a 34. hét tájékán hazaengedték (lehet, hogy a hét nem teljesen stimmel) mert addig birta
A tüdőérlelő hiánya teljesen érthetetlen... Át kéne menniük egy megfelelő helyre ahogy Kirriék is tették... 2005.04.20 18:17

2005.04.20 18:23
Nem akartam nagyon ráijeszteni, mert ilyenkor nem az a cél, de vázoltam előtte, hogy jobb lenne itt neki fent a Sote-n. Azt mondta, hogy ott is van PIC, Ő nem akar feljönni.
Finoman mondtam neki, hogy kérdezzen azért rá az ellátásra stb. Még a tüdőérlelőt sem tudta megkérdezni, mert nem járt arra orvos.
2005.04.20 18:27
, ha a belső méhszáj nyílik, akkor szakad a cérna az összevarrásnál. Nekem a dokim azt mondta, hogyha bármiféle elszíneződést látok a bugyimon, azonnal menjek, mert nyílik a méhszáj, és vágja a húst. De az összevarrást is csak a 24. hétig csinálják meg, mert később beindíthatja a szülést.
2005.04.20 18:33

2005.04.20 18:35
2005.04.20 19:08
2005.04.20 19:43
Reménykedjünk
Akkor aztán együtt lehettek végre Otthon