A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Sziasztok!

Tudnátok nekem segíteni abban, hogy milyen mellszívót válasszak? Gondolkozunk az elektromosokon, de elég drágák. A Pesztonkáé sokkal olcsóbb, de nem tudom, hogy jó-e? Használ valaki olyat?

Orsi!

Köszi szépen az eBay-es infókat. Azt esetleg még el tudnád mondani, hogy hogyan kell vásárolni belőle? A német nem az erősségem.

puszi, Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Moon,
Köszönöm és próbálok képződni én is, mert érdekel a téma.Kép
Ha előtte 2 pete volt akkor bizti 2 petéűek.
Csak mi az "action" előtt nem voltunk UH-n Kép így nem tudom 1 v 2 petém volt. Fogamzás után a 4. napig ha kettéválik a petesejt akkor két külön burokban lévő egypetéjű iker lesz, ha a 4-12 napig válik ketté (ez kb a 60%-uk) akkor lesznek egy burokban, ha a 13. nap után válik ketté a sejt akkor van bibi, mert azok sziámi ikrek.
de én nem tudom, h 4. nap előtt kettévált 1petéjű ikreink vanak vagy 2petéjű ikreink vannak.
na ebbe már jól belezavarodtamKép
Mi volt a dokinál?

Annamarinak mi is kívánjuk, h gyógyuljanak meg a kicsik!!!!

Gratula Szilvinek és a babáknak is.Kép

Kristin,
Várjuk a képet!!!
(amikor Dalma bent volt a pocimban akkor is állandóan többes számban beszéltem, -próbálok róla leszokni, h ne nézzetek bunkóna- velem volt és mi ketten voltunk egyek, most meg hárman vagyunk egyek, ezért van a többes szám)

Szia Judit,
Hát azt nem kívánhatom, h jó nyaralást. Valahogy bírd ki ezt a hetet is és még egy párat Kép
Megnéztem a pocis képeket.
és nagyon szépek voltatok az esküvőtökön.

Szia Edit,
Már nem olvasod de neked is még pár hetet és szép babokat kívánok.Kép

Pusz: dalmama

17+3KépKép 10+hóKép

Még jövök, nem olvastalak végig bennetek, de most ennyi időm volt
pusz

ja és Dalma tegnap magától elindult és lépett 4-et KépKépKépKép
Dalmama

Bea Kép

Köszönöm, hogy leírtad a te esetedet.
Jól esik, hogy mindenki bíztat.
Igen, ma könnyebb a helyzet, mert elég jól kezelhetők ezek a panaszok. Bár nálam a Pánikbetegséget sosem tudták teljesen helyre hozni, majd az arra kapott gyógyszertől depressziós lettem. És azt mondták, hát előfordul. Akkor abbahagytam minden gyógyszert és önerőből próbáltam urrá lenni a dolgon. Többé-Kevésbé sikerült is.
De ez most más eset, és a tét is komolyabb. Hiszen nem csak rólam, hanem a fiúkról is szó van. Szóval ezért is megyek ismét szakemberhez.

Claire Kép

Nálam egyetlen egyszer - amikor elutaztunk -átaludták az éjszakai etetést. Én azóta tudom, hogy képesek rá és nem az éhség miatt ébrednek fel, inkább megszokásból. Én onnantól kezdve nem etetem őket. Az utána lévő napok nehezebbek voltak, mert beköltöztem a szobájukba és amikor felébredtek cumit tömködtem a szájukba. Lehet bunkóság, de ez volt. Majd pár nap alatt megszokták, hogy nincs kaja. Azóta sem esznek - pedig nagyevők - de azért felnyöszörögnek, felsírnak éjszaka. Hol a keze szorul be, hol rosszat álmodik. Szóval kelek kb. 3-Xszer éjszaka, de csak pár percre.
Nálunk ennyi volt.

Cicamica Kép

Nekem Medela elektromo svolt és nagyon bevált. Sokat kellett fejnem, ezért jó volt, hogy nem kézi.
Én mondjuk (alig)használtan vettem, így nem volt olyan vészes. Jól kiföztem és OK. volt.

Dalmama Kép
Gratulálok a lépésekhez !!! Kép

Doris Kép
Csak borogattam nekik, de mára nagyjából lement.
Bár ma elég nyűgösek és fáradtak de már jobb mint volt.

R
trus

Sziasztok!!!!

Imádom mikor 1-2 nap kihagyás után egy csomó babakép vár!!!
Annyira édes és szép mindegyik bébi,hogy már nem is tudom melyiküket választanám...mindet!!!
Már nagyon várom ,hogy az én kis babácskáim megszülessenek!!!
Gratulálok mindegyik mamának hozzájuk!!!

Lilla!
Most olvasom hogy jó nagy hülyeséget irtam,mert nem 6*2 magne B6 hanem összesen 6 azaz 3*2 amit szedek!!!
Én félidőben hagytam abba a munkát,addig 12 órás állás volt.
Mikor itthon maradtam,elkezdtük beszerezni a babacuccokat,meg bepótoltam minden intéznivalót ,mászkálást ,nézelődést,ami az elmúlt években kimaradt.
A mai napig sem igazán élek kimélő életet,bár ez nem követendő.Nekem szerencsém van nincs semmi komplikáció...anyu azt mondta ő is birta és áll. ez örökletes is.
Én irtam egy listát még Szilvinek a babakelengyéről,ami kb egy hónappal ez előtt lehet valamelyik archivumban(ha van kedved nézd át)
Nagyon szép helyen jártatok...és jó nagy pocid van!!!szép kismama vagy te is !

Dalmama!
Nem tudok képet felrakni...szerintem teljesen elállitottam valamit.Jön segitség csak már én nem leszek itthon...majd ha hazajöttünk a kórházból bepótolom...

Doris!!!
Mikor került rád a 10 kg?Én most tartok 14 kg-nál,szerintem kb 10 lejön rögtön,a többi meg talán szopi alatt.
És utána kéne nagyon figyelni ugye?,amikor már nincs szopi sem?

Orsi!
A Dévényezést ajánlották neked a korházba ,vagy te döntöttél úgy hogy elviszed megnézni és ha kell jártok ha nem nem?

Kristin
35+4
kristin75

egy kép a profilomban!!!!!!!!!
Sajnos nem valami élvezhető,de ennyit tudtam kihozni magamból.....hi-hi
kristin75

Cicamama,

11 és fél hónapja fejek az AVENT-tel!!!Nekem nagyon bevált, bárkinek tudom ajánlani!igaz, hogy nem elektromos hanem kézi, de csak addig okozott gondot amíg igazán be nem indult a tejem, egyszer sem sebebedett ki a mellbimbóm!

Képzeljétek!Elkezdtek kapaszkodva járni a törpéim!!!Zsófi is már mindenhol feláll és aztán szenved mert nem mindig sikerül leülnie, de ha leültetem azonnal újra feláll!
Ja,és hirtelen beindult mindkettőnél a fogprojekt is, már nem is tudom számolni!!!

Claire,
az enyémek saját maguk szoktak le, mindig egy kicsit (1-2 órával) tovább aludtak, így aztán 1-1 evés kimaradt. 6 hónapos koruk óta ott tarunk, hogy reggel 8-kor van az első evés és este 8-kor az utolsó.Soha nem teáztattam őket éjszaka.

üdv:Márti

Márti
Kép
hideyoshi

Kristin Kép
Mi teljesen magunktól mentünk dévényezni ill. ellenőrzésre, a kórházban erről nem volt szó. Pedig kellett volna, hogy legyen, mert álítólag már egy csomó minden ott is kiszűrhető.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

ClaireKép
Nem tudom hogy áll a tali szervezése, de én úgy láttam az alattunk lévő topikban szerveződik a dolog, esetleg kérdezz rá NálukKép Örülök, hogy jól vagytokKépSajnos szopi ügyben nem tudok tanácsod adni de én 17 hónapos korukig (egy hónappal ezelöttig) etettem Őket éjjel is mert igény volt rá aztán apránként kitolódtak az ébredések mig elegendő volt vizzel kinálni Gerit és cumit adni a szájába... Most is itt tartunk, vizet iszik többször is, aztán cumi szájba és alszik tovább. Sajnos sosem volt jó alvó és Ők is felsirják egymást...
EnikőKép
Tündéri lehetett a kislányod, ahogy ezt kiokoskodtaKép
LillaKép
Nekem is AVENT mellszivóm volt és nagyon jó bár én keveset tudtam fejni de ennek oka inkább pszichés volt amitől nem indulhatott meg igazán a tejem... A korházi elektromossal egy csepp sem jött...
DalmamaKép
Gratula Dalmácskának a lépegetéshez, elinduláshozKép Nagyon ügyesKép
RitaKép
Remélem egyre jobban lesznek a Manócskák, kiheverik az oltást meg Te is a lelki részétKép
KristinKép
Rám évek alatt rakódott 10 kg. Eredetileg 50-52 kg voltam aztán a terhességet 60 kg-al kezdtem. Ennek oka, hogy évekig kisérleteztünk, csomó nőgyogyis műtét, lombik alatt én teljesen a baba-project-nek szenteltem az életem és ebből kifolyólag abszolult tunya életet éltem. Igazán semmilyen sportot sem műveltem, mert peteérés elött mindig azon stresszeltem, hogy a megeröltetés miatt nem érnek tüszők aztán a ciklusok második felében meg a mozgás miatt nem tud szegény beágyazódni...szóval nagyon lüke módon eltunyultam. Aztán 60kg-osan kezdtem a terhességet, 72 kg voltam mikor megszültem. Kb 6 hónap alatt visszatért a súlyom a 60 kg-ra de ez természetesen már nem az az alak mint elötte volt, hisz megnyúlt a bőrőm...stb.amit mozgással lehet, kemény munkával visszaállitani eredeti szintjéreKép Nos ezen dolgozgatom most, már pár hete próbálkozgatok hasizomerősitéssel, kis súlyzózásokkal nehezitett pályán mert ha csinálom a habtapin a felüléseket a babák azonnal a hasamon, nyakaon, fejemen teremnekKépKépKép No nem szépitem, lusta vagyok esténként keményen edzeni de étrendet váltottam januártól abban bizva, hogy az is elegendő lesz a fogyáshoz persze egyetlen kg sem ment le rólam.... A lényeg, hogy ez a felesleg még terhesség elött rakódott rámKép Te sem hiztál sokat, és a nagyja tényleg le fog menni szülés utánKépMegnéztem a fotótokat, sajna tényle gkevés látszik belőletek, de amit hozzáképzeltem a szerint szépek és csinosak vagytok Te meg nagyon vékonynak tűnsz nekem, nem hiszem, hogy szenvedned kell majd a fogyássalKép
MártiKép
Nektek is gratulálok a lépegetéshez meg a fogacskákhoz, micsoda nagy dolgok ezekKép

Puszi:Doris
doris

Cat,
Nagyon édik!KépKép

Orsi,
Jó pakolgatást, mi is ezt csináljuk állandóan, ha meg nem a gyerek rendet tesz.Kép

Zolta,
jelenleg én sem találtam sehol csak könyvtárban.

Enikő,
Jót nevetgéltem, jó szövege van a leányzónak.Kép

Claire,
Dalma tápot(sajnos) eszik és az lassabban szívódik fel, mint a tejci, ezért többet kibír az etetések között, de azért leírom a mi történetünket:
Nálunk kiderült, h nappal (kb 7-8 hónapos volt) keveset eszik és ezért kezdett el újból éjjel enni., így a védőnő javaslatára minden étkezés után nappal adtam neki tápot. Egy idő után már éjjel nem kért kaját, kapta helyette a cumit ami elég volt neki, és most éjjel nem eszik, de néha felkel, mert kell neki a cumi.
Most melyik a jobb felkelni etetni vagy rászoktatni etetés helyett a cumira és felkelni és betenni neki a cumit?
már késő de mi megsinylettük ezt a cumit.

Kristin,
a kép nem az igazi, de legalább sikerült és látjuk.Kép
Majd küldöd a babás képeket is , úgyiKép
A +14 az nagyon jó, alig van rajtad felesleg , mert -gyerekek, lepény, ... de ez látszik a pocis képen is, jól nézel ki.

Orsi,
Mi az a dévényezés?

Márti,
Megnéztem az albumotokat, nagyon virgonc kis mosolygós babók.Kép

Mamik,
Varrok magamnak egy nyári rucit, de nem tudom mekkora legyen.
Mekkora volt a haskerültetek? ;)

pusz: dalmama
17+KépKép 10hó+Kép
Dalmama

Claire Kép
Azt hiszem mi is a nagyon szopósok közé tartozunk Kép Levi magától aludta át az éjszakát 2.5 hónapos korában, azóta nem igazán kel, kivétel, ha valami nyűgje van. Máté még mindig kel 1-2-3 alkalommal, éppen, ahogy kijön neki.
Cumink nincs, cumisüveget most tanuljuk. Vízzel nem tudtam átverni, ha sírni hagytam - inkább nevezném üvöltve visításnak-, akkor 15 perc után már Levi is fenn volt, így most ő nyert Kép van éjszaka szopi Kép Simire nem nyugszik meg, ha Apa megy be arra sem.
Nem tudok semmi okosat mondani.

Dalmama Kép
Egy speciális gimnasztika a babáknak, akiknek izomtónus problémáik vannak.
Levinek fokozott az izomtónusa, Máté meg hipotón, mi ezért járunk.

Doris Kép
Képzeld el Levi (akinek iszonyú feszes volt a karja) könyököl a földön Kép Kép Kép ez óriási előrelépés nála.

Máté új tudománya: hátrafele halad Kép eddig nem igazán mozgott hason, ezt írtam is elégszer, de most a kezével nyomja magát hátrafele Kép Olyan aranyos Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

DorisKép
Próbáltad a Norbi féle update-étrendet?
Én képtelen vagyok betartani, de ahogy írtad, hogy a táplálk-odon változtattál, talán neked hasznos lehet(bár nem értem a kis pille 60 kg-dal mit akarszKépKép
www.norbi.hu

KristinKép
Aranyos a fotótok.
CicamicaKép
Nagyon helyes vagy a képen.

pusz mindenkinek
k

KépKép
KépKép
kirri

Kirri Kép
nekem bejött az update, jobban, mint eddig bármi.

O.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!!!

Orsi!
Sejtettem hogy a kórháztól nem lehet elvárni a normális vizsgálatot...akkor majd én is felkerekedek hogy megnézzék indokolt e a kezelés.Te mennyi idős korukban vitted őket először?

Doris!
Neked is szól a kérdés...mikor mentetek először dévényeshez?
Én sem vagyok egy sport-lady!!Utálom a mozgást,Bár ez nem dicsekvésre méltó!Apa mindig nyúzott is ez miatt...viszont most nagyon érzem magamban az erőt ...ha majd ősz lesz megyek heti 3-szor tornázni!!!...és hallom a kifogásom is "nagyon fáradt vagyok a 2baba mellett nincs energiám"!!
Szóval én is az étrendben látom a megoldást!
Az update-ről én is sok jót hallottam!!!

Kirri!
köszönöm!

Orsi!
Nagyon ügyes már Máté!!!

Dalmama!

Igen jön majd a babás kép is (csak már jönne!)hamarosan!!!

Lányok nem tudom hogy még ma irok-e,ha nem akkor mindenkinek pusziés vigyázzatok magatokra meg a babákra nagyon!!!!pocisok is ,mamik is!!!!!
Ha hazajöttünk mindenképp bejelentkezem,ha csak pár szóra is !!!
Dorisnak pedig irok néha sms-t magunkról!

Kristin
kristin75

Kristin Kép
Pár hetesek voltak, amikor bejelentkeztünk, számolni kell azzal, hogy 3-4-5 hétre tudnak időpontot adni.
7 hetesek voltunk amikor először mentünk, majd 15 hetesen mentünk vissza kontrollra, és utána meg is kezdtük a gimnasztikát.
Szerintem egy kontrollt megér. Semmibe nem kerül, és ha lépni kell, akkor jobb azt minél korábban megtenni.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!{Kép}

Akkor érdemes 1 hónaposan bejelentkezni!!
És több kerületben van vagy csak bent a városban?
Hol lehet albumot felrakni?Vagy az egy bonyolultabb dolog?
Lehet sikerül kiváltanom az idétlen hi-hit

kristin
kristin75

Kristin Kép
Nem tudom, én valamikor akörül hívtam fel őket. Dévény Anna nézi meg a gyerekeket vagy a Moszkva téren, vagy az Október 6-a utcában. Gyógytornászuk pedig már nagyon-nagyon sok helyen van.

Album?
regisztrálsz a chatre, azzal tudsz albumot létrehozni a babanet.hu/album oldalon, és onnantól egyszerű képfeltöltögetés a dolog. Szerintem nem bonyolult.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

SziasztokKép
DalmamaKép
A Dévény egy speciálisan magyar módszer (Dévény Anna fejlesztette) torna, mely a "sérült" gyerkőcök időben történő izomfejlesztését célozzaKép Itt bővebben olvashatsz róla: www.dsgm.hu Az én gyerkőceim oxigénhiányosak voltak, Lilluska főként ő feszes izomtónusú Geri pedig laza tónusú volt bár meg kell valljam normál neurológiai szakvélemény szerint "Minden rendben" volt de én néhány nap után láttam, hogy nincs minden rendben ezért kutakodtam és eljutottam a kerületünkben a megfelelő szakemberhezKép Sajnos itt Svájcban nincs Dévényes gyógytornász, mert Svájcnak nem adták el ezt a módszert ezért két-háromhavonta kénytelenek voltunk hazautazni mert szükség volt a kezelésekre. Most is megyünk május első hetében. Mi a babák 3 hónapos korában kezdtük el a fejlesztést korr.kor szerint két hetes korukban és nagyon jól tettükKép
OrsiKép
Nagy gratula Levikének a könyökléshezKép Ez tényleg nagy hir, hisz gondolom a feszesség miatt alig hajlitotta a kezecskéjét... Lilcsike a lábával volt igy, nemrég tanult meg rogyasztani a térdeivelKépMáté is nagyon ügyes, Lilcsike is hátrafelézett sokáig, igy eljutott mindenhová, asztal alá, szék alá...stb.Kép Átrendeztétek a szobát???
KirriKép
Igen, január óta csinálom a Norbi update-t és az esetek 90%-ában be is tartom az étkezési előirásokat de mozogni csak pár hete kezdtem el. Sajnos még egyetlen dkg sem ment le január óta, de ami késik...KépA 60 kg 163 cm-es magassághoz társul...
KristinKép
Dalmamának irtam a DévényrőlKépKorr.kor szerint néhány hetesek voltak csak mikor elkezdtükKépA lényeg, hogy még hat hónapos kor elött érdemes elkezdeni, mert az agynak egy olyan részét mozgositják ezzel a módszerrel ami 6 hónapos kor után már nem "működik".
ÉN sosem jártam konditerembe. Most Norbizom aztán majd meglátjuk mi lesz az eredményKépA korházhoz kitartást kivánok és még néhány nyugis hetetKép Az sms-eket várom mindenképp irj és válaszolokKép
Albumot a babanet főoldalán jobb felső sarokban tudsz késziteni, le van irva minden lépésről-lépésreKép

doris

Doris Kép
Kb. 2 hónapos lehetett, amikor már kinyomta magát, és gyönyörűen tartotta a fejét... persze a feszesség miatt, de mi ezt akkor még nem tudtuk.
Majdnem 2 hónap kezelés kellett, hogy könyököljön! de végre könyököl Kép annyira örülök ennek. Bár felfele még mindig nehezen nyújtható a keze, de már a válla is sokkal jobb.
Kapaszkodva ül (ő kapaszkodik), és sajnos felrúgja magát állásba is, ha talajt fog a lába, ugyancsak önállóan, ha bármiben meg tud kapaszkodni. Persze ezt nem lenne szabad csinálnia, így ezt próbáljuk kerülni.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Igen, akkor értem a kar dolgot igy hogy körbeirtad. Pont mint Lilcsike volt és nekünk is rnegeteg kezelés kellett mire helyrejött viszont Lillus egész testfelületén ilyen volt... Úgy tudnám jellemezni, hogy mikor ölbe vettük (még egész picikén) akkor mintha egy merev fadarabot tartott volna az ember. Hihetetlen volt főként Gergőhöz viszonyitva. Persze a korházi neurológia szerint csak Katona módszeres tornát javasoltak ami erre nem volt jó megoldás, de szerintük rendben volt... Örülök, hogy ráakadtunk a megfelelő szakemberre. Tényleg kerüljétek egyenlőre az állástKép

Hirek Nettkéről: Ma beszéltem Vele telefonon és küzdenek a toxémia ellan. Rengeteg gyógyszer kapnak de ennek ellenére sem sikerül 180 alá vinni a vérnyomását, beödémásodott és fehérjét is találtak a vizeletében szóval teljes a toxémia. Próbálják húzni az időt, minden nap ajándékKép Drukkolunk Nekik, a hangulata szerencsére teljesen jó és a múlt héten már 1600 g körül voltak a babák szóval szép a súlyukKép

BAnnamariékról tegnapi hirem van: Sajnos a Babák nem voltak jól, emésztési problémák, puffadás lépett fel a fertőzés következtében. Sok-sok drukkot Nekik és szoritsatok, hogy mielöbb megerősödjenek a ManócskákKépKép

doris

Sajnos nálunk sem vették észre a fiaimnál a kórházban a koraszülött-utógondozáson az izomtónus-problémát.Kép Mondjuk többek között ezért is hagytam ott az egész kora-utógondozást, pedig nem szokásom az ilyesmi.

Sőt, a magam részéről a Moszkva téri vizsgálattól is sokkal többet vártam volna a híre alapján. Nekem csalódás volt. Papírt se kaptunk a vizsgálati eredményről. Ha tudtam volna, hogy telefonon is lehet tőlük gyógytornász után érdeklődni és ahhoz bejelentkezni, akkor nem vártunk volna a vizsgálatra másfél hónapot és most nem ott tartanánk, hogy hat és fél hónaposan annak örülök, hogy a srácok már jobbra is tudnak fordulni, nem csak balra.

Kicsit elszomorít néha ez az egész egészségügy.

Doris, a mi problémánkat se veszi senki komolyan a gyógytornászon kívül, pont mint nálatok.Kép

Szép napot mindenkinek!
eszter28

LányokKép
Akkor én fényezem a Schöpf Méreit, mert minden baba zárójára rá van írva, hogy 3 hósan mozgásfejlődés kontroll javasolt ott a kórházban. Mi is bejelentkeztünk akkor, és nagyon megnyugtató volt, és kaptunk róla hivatalos írást is, és 6 hósan megint visszarendelnek mindenkit. Reditkééknek is ott vették észre, hogy gond van Bálinttal, és Edikéék is oda járnak a mai napig.Kép

DorisKép
Sajnálom, hogy nincs ott nektek gyógytornász, mert így rettenetes macera lehet hazautazgatni, de bocsáss meg nekem, hogy ezt mondom, de nagyon örülök, hogy végre egy "tökös" csaj, akit nem tudott a külföld megvenni. Van egy hatalmas know-how-ja a Dévény Annának, és nem adta el külföldre, mint annyi rengeteg magyar szuper találmányt. Én felnézek erre a nőre, van benne kurázsi.Kép

Annamariéknak nagyon szorítok!Kép

Nettkének is kitartás, mert minden nap ajándék. Biztos nézik a flowt, és ha veszély van, akkor kikapják a babókat. Szép súlyuak, így nincs nagy gáz.Kép

LillaKép
Mellszívó: Medela Mini Electric volt a tuti. Nekem volt kézi Aventem is, de kínlódás volt.

Eszter28Kép
Ne szomorkodj, mert a torna biztos felgyorsítja a fiúk fejlődését, hamarosan rohanhatsz utánnuk.
Egyébként a mi fiaink egyidősek, és még az enyémek sem másznak. (okt 6-án születtünk)

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Húha mik történtek, amióta nem voltam... Kép
Óriási GRATULA a megszületett babákhoz! KépKép

Nagyon aranyos az összes új fotó. Kép

Hatalmas és erős DRUKK mindenkinek, akiknek erre most szüksége van. KépKép

Doris!
Nem fogod elhinni, de a legeslegvégső győztes a Graco Stadium Duo lett!!! Kép
Jázmin aludt is benne édesen, úgy csempésztük vissza a hordozóba a Mega Toys-ban. Kép Sőt, tologattam, isteni jó volt. Kép

Márk Marcell a tegnapi UH-n 2 héttel nagyobbnak mutatkozott a méricskélések alapján. Kép Most 2.200 gramm és kb. júniusban várható az érkezése, de hogy pontosan mikor az meglepi lesz. Kép

Kép
Kép
Kép
Kép

Vadvirág
Vendég

SziasztokKép
VadvirágKép
Nagyon Gratulálok Márk Marcellnak az óriási növekedéshezKép Ez fantasztikusKépKép Gratula a kocsi választáshoz is, ezek szerint kényelmesnek bizonyult, nagyon örülök ez megnyugtató lehet, hogy legalább ezen nem kell görcsölnötökKép Hol néztétek? Nagyon édes Jázmin ebben a kis rózsaszin szerelésbenKépKép És a játszó is szuper!!!
EszterKép
Mi a Moszkva téren nem voltunk csak a XXII,-i dévényesnél és az egy Tündéri nőKép Ne idegeskedj, ha lesz időm visszanézem az archivot, mert Lilcsike ennél sokkal később fordult meg mint Ti és látod, most már stabilan jár!!!!! Pedig időben kezdtük a Dévényezést, heti két alkalommal csináltuk majd fél évigKép Gergő 5 és fél hónaposan fordult meg előszőr és kizárólag az egyik oldaláraKép Engem nem idegesit az a tény, hogy később csinálnak mindent mert elfogadtam, hogy korababák, a lehető legtöbb fejlesztést erőmhöz képest megadtam és megadok Nekik vagyis nem érzem azt, hogy hibás lennék bármiért isKép Kezdettől Dévényezünk, Katonáztunk fél évig és a Lakatos tornát is hosszú ideig csináltuk.Ezen kivül csinálom Lilcsike bal oldalának erősitését mivel jobb oldali oxigénhiány volt az agyában és erre a Pethő Intézet feladatai nagyon jókKép Gerinek februárban már nem kellett Dévény mert akkor önállóan néhány másodpercre már meg tudott állni és nem kellett segitség, Lilcsikének még most is kell majd májusban. 18 hónaposak múltak, korrigált kor szerint 15 hósak múltak és a Pethős konduktorozást a szakemberrel egyeztettem telefonon, valószinüleg kihagyhatjuk, hisz látszik, hogy el fognak indulni, nem torpant meg a fejlődésük csak lassabb mint másoknálKép Ha megtalálom, hogy mit mikortól csináltak leirom de tényleg nem érdemes stresszelniKép Szerintme fantasztikus maga a tény is, hogy ennyi megpróbáltatás után, (oxigénhiányos állapot, apnoézések, lefeketedések, szürkülések az oxigénhiánytól...stb.)ennyire szépen és ügyesen fejlődnek. Nem foglalkozom a furcsa pillantásokkal pedig mostanába jócskán kaptunk a játszótéren. Akinek nem tetszik, hogy nagy "culikáim" négykézláb kúsznak mert sokan elképednek mikor a korukra rákérdeznek, az ne nézzen oda és készKép Én büszke vagyok rájuk, okosak, értelmesek csak szegényeknek nem adatott meg az a békés 9 hónap az anyaméhben ami kijárt volna nekikKép Megúsztuk egy szemüveggel, néhány heges pöttyel a kezeken, lábakon, egy kis idegrendszeri problémával meg mozgásfejlődési lemaradással.!!! Ettől függetlenül egészséges, okos, értelmes és remélhetőleg boldog életet élhetnek majd és Ti isKépKép
CatKép
Most már nem vész a dolog, 6 hónapos korukban jöttünk ki és én választottam ezt az életformát meg az itthoni minél több fejlesztést, mert már kezdtem otthon bedilizni a Férjem nélkül nagyon hiányzott és mi is Neki hisz ezt az egész lombik dolgot együtt vállaltuk és Neki is pont olyan rossz volt mint nekünk... Egyébként Svájc szerette volna megvenni a Dévény módszert, de kissebb módositásokat hajtott volna végre rajta mibe Dévény Anna nem egyezett beleKép Magyarország az utógondozások, fejlesztések terén egyedülálló helyzetben van, úgy tudom a legkiemelkedőbb módszerek kitalálói vagyunk melyre a világ ráharapna csak sajnos az a furi helyzet is itt a legszembeötlőbbe, hogy a különböző módszerek, szakterületek képviselői egymást marják, féltékenység, irigykedés, szakmai viták keresztüzében áll a sok aggódó szülő és kénytelen maga utánajárni, rohanni, önköltségből fizetni ezeket a hihetetlenül fontos programokat...Kép Ez a szomorú de még szerencsések vagyunk, hogy mi ezt ki tudjuk fizetni és hogy nem törődtem bele az általános véleményezésekbe, menni-menni-menni kell ezt már megtanultamKép
Egyébként Gergő szemproblémája is pont igy derült ki, hogy nem siklottam át egyetlen félig odavetett megjegyzésen...és meg is lett az eredmnye...

doris

EszterKép
Most ennyit találtam az Indexes korababás topikban amit még anno irtamKép Ide másolom Neked, hátha megnyugtat, ebből azért egyértelműen kitűnik, hogy Ti sokkal jobban fejlődtök mint mi:
"AngiszegedKép
Megkérdezhetem, hogy Virág mikor kezdett el forogni, négykézlábazni, mászni? Csak azért kérdem mert mi most vagyunk 7 hónaposak korrigáltan –9 hét, és Gergő most kezdett el aktivan a hasáról a hátára forogni de a hátáról a hasára még csak nagyon ritkán sikerül. Lilike még csak stabilan fekszik az oldalán de néha billen hasról a hátára. Tudom, hogy nem kell aggódnom csak kiváncsi vagyok nagyon másnál miként mozognak a babákKép "

Bocsi, ha idegesit, hogy leirogatom akkor szólj nyugodtam, csak azért osztom meg Veled, hátha esetleg megnyugtat, hogy másnál még később történtek ezek a mozgásfejlődési dolgok és mégis egészségesek vagyunkKép

Puszi: Doris
doris

Sziasztok Kép

Van egy kis problémánk:
Balázs nyaka sebes ( véres ) nedvedzik és a füle mögött is. Nem tudom mitől én minden nap rendesen ápolom. Atz hiszem nagyon érzékeny a bőre. A dokinő rá se szarik, pedig nagyon fáj már neki. Csak hajtja, hogy olaj+fürdetőkrém, nem érdekli, hogy nem használ.

Nincs valami ötletetek?

Köszi:
R
trus

Rita! Lorena pimafucort krémet kapott rá. Szépen elmúlt tőleKép
linato

VadvirágKép
Nagyon édes Jázmin baba, és gratula a hatalmas Marcellhez!KépKép Szerintem mi is ezt a tesókocsit néztük ki, én is nagyon klassznak találtam.

DorisKép
Csodálatos anya vagy, hogy ezt így végigcsináltátok! Igazából egy anya látja és érzi, hogy gond van-e a gyerek fejlődésével, és szomorú, hogy a szakemberek egy legyintéssel elintézik.KépKép

LányokKép
Judyt sms-ezett, hogy kinyílt a belső méhszája is. Megemelték az ágyat, és magnézium infúzióval szigorú fekvésre van ítélve.KépKép Reménykednek, hogy még 3 hétig bent tudják tartani a fiúkat. Drukkoljunk neki, hogy minél tovább bírja még így, mert csak a 29. hétben van.

Cat

Cat
Kép
cateye

Judytnak nagyon szorítok!!!!!!!!!!!!
A szülés még nagyon korai lenneKép
Még minimum 3 hétig maradjanak,de ha tovább,az meg szuper volna!Kép

Bea

Kép
beatrix2

CatKép
KösziKép Judytnak mi is nagyon drukkolunk, remélem kitartó lesz és türelemmel viseli majd a dolgotKépÉn is minimum három hetet kivánok NekikKép

Nettkével sms-eztünkKép Előkészitettek Nekik 3 inkubátort de még nincs meg a csaszi időpontja. Minden nap szigorúan néznek mindent, nagyon kedvesek és sokat törődnek velük a korházbanKép

doris

Sziasztok!

Végig figyelemmel kisérem mindenki terhességét,és azt vettem észre,hogy mindenki magnéziumot szed/szedett görcsölésre,keményedésre.
Nekem ez azért furcsa,mert nálunk abszolut nem adtak magnéziumot a 16. hét után,terbutalint szedtem,szedett mindenki a korházban.
Mondjuk az egy elég erös görcsoldo,a 16.hét elött pedig nospa volt felírva.
Lehet,hogy bababarátabb a magnézium?
Szedett valaki terbutalint?

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok!

Judytnak megy a drukk! Tudja valaki, hogy így hány hétig lehet reálisan kibírni? Mármint, hogy a belső is kinyílt.

Nettkét akkor most már napokon belül megcsászározzák? Vagy csak a bizti kedvéért vannak az inkuk előkészítve?

Köszi az infókat a mellszívókról. Én is a Medela mini electriccel szemezek. Nincs valakinek eladó? Ráér júliusig is. Ha hallotok valamit, gondoljatok rám!

puszi, Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

CicamicaKép
A toxémiája elég húzós Nettkének, 180 alá nem tudják vinni a vérnyomását de minden nap szigorúan nézik, ezért készitik az inkubátorokat. Jó lenne, ha húznák még legalább egy hétig, mert talán akkor már nem kéne elszállitani egyik babát sem mivel a Margit kh PIC-e tartós lélegeztetést nem végez.

doris

ÜDV,

csak egy gyors olvasásra ugrottam be, nagyon szorítok a kórházban levőknek!!!
KITARTÁS!!!

pussz:Márti

Márti
Kép
hideyoshi

LillaKép
Sajnos ezt nem lehet előre megjósolni, de 3 hétnél tovább nem szokták bírni nyitott belső méhszájjal. nagyon nagy ilyenkor a fertőzés veszély, és hamar feljut a babákhoz.KépKép
Én igazából azon aggódom, hogy nincsenek jó helyen, mert Nyíregyházán nincsenek felkészülve ilyen korababák fogadására szerintem. Nem tudom, hogy tartós lélegeztetést tudnak-e ott csinálni pl. A tüdőérelőt kérdeztem tőle, hogy kaptak-e, de azt írta, hogy nem, de rákérdez majd a dokijánál, hogy kell-e.KépKépKép Pestre kellene hozatni Őt, mert a babákat sokkal kockázatosabb szállítani....

De azért remélem a 32. hétig kihúzzák.

Cat

Cat
Kép
cateye

Húúú CatKép
Fogalmam sem volt, hogy szegény Judyték Nyiregyházán vannak...Jaj, de jó lenne ha átszállitanák valamelyik magas szintű PIC-reKép A tüdőérlelő dolgon teljes egészében le vagyok döbbenve...Kép Már réges régen kellett volna kapniuk mikor elsőként problémák merültek fel...
ÉN si bizom benne, hogy kihúzzák még a 32. hétig.!

doris

Doris Kép
Épp Catnél voltunk, amikor Judyttól jöttek a hírek. Mi sem értettük, hogy miért nem kaptak még, amikor ennyire nagy a baj!
Te mit tudsz a nyitott belső méhszáj és a meddig lehet húzni kapcsolatáról?

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Nem kaptak Judyték tüdöérlelöt?Nyíregyházán vannak?
És az ottani korház vállalja a felelösséget?Nem utalják be öket egy jol felszerelt klinikára?Hát ez nagyon gáz!Kép
Itt három életröl van szó!!!!!!!!!!!

Bea

Judyt nem tudja átvitetni magát máshova?

Kép
beatrix2

OrsiKép
Ha a külső méhszáj be van varrva (Cat Nálad ez volt ugye?) akko hetekig is húzható még a dolog persze ehhez az is kell, hogy szigorúan feküdjön az Anyuka ami annyit tesz, ágytálazni, mosdatni is az ágyban kell!!!! Volt egy ismerősöm a Margit kh-ban. Egy lány akinek 3 halva szülése volt korábban és a negyedik babát úgy sikerült kihordania, hogy az utolsó négy hónapot(!)megemelt ágyvéggel (téglát tettek az ágy lába alá)ágytálazva, mosdatva töltötteKép Fantasztikus akaratereje voltKép Kicsi egy kg-os súlyzókkal erősitette a karjait, hogy a hónapokig tartó fekvéstől ne gyengüljön le teljesenKép Aztán a 34. hét tájékán hazaengedték (lehet, hogy a hét nem teljesen stimmel) mert addig birtaKépKép
Őszintén megmondom fogalmam sincs miért jöhettek/jöttek ki hétvégekre persze mint ember megértem Őt de az orvosait egyáltalán nem tudom megérteni... Az én Nőgyógyászom nem engedett volna kujtorogni az biztos...Kép A tüdőérlelő hiánya teljesen érthetetlen... Át kéne menniük egy megfelelő helyre ahogy Kirriék is tették...

doris

Doris!

De ha nem kapnak tüdöérlelöt,akkor még a 32.héten is fejletlenek a babáknak a tüdejei!Kép
Vagy rosszul tudom?
Mi a 24. héten kaptuk az elsöt,utánna 2 hetente,és mikor elfolyt a magzatvíz akkor is visszatartottak és kaptam +1 érlelöt,aminek a hatása 12 ora

Bea

Kép
beatrix2

Doris!

Általában ha a külsö méhszáj össze van varrva,de a belsö el kezd nyilni,akkor a varat sem nagyon állítja me.Nálam is ez volt.Hiába emelték az ágyat stb.

Bea

Kép
beatrix2

Bea Kép
de a tüdő érésének folyamata a 34. héten fejeződik be, addig mindenképp kell a tüdőérlelő.

Doris Kép
POnt ezt beszéltül a Cattel is... eléggé értetlenül álltunk a dolog előtt. A hétvégi hazamenetel, a tüdőérlelő hiánya, a rosszul felszerelt kórház.
A külső nem zárt, mert az kezdett el kinyílni, amikor bekerült a kórházba. Tehát ő teljesen ki van nyílva... ez iszonyú veszélyes a babákra is Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

LányokKép
Felhívtam Judytot, mert nagyon bánt, hogy nincsenek jó kezekben.Kép Nem akartam nagyon ráijeszteni, mert ilyenkor nem az a cél, de vázoltam előtte, hogy jobb lenne itt neki fent a Sote-n. Azt mondta, hogy ott is van PIC, Ő nem akar feljönni.Kép Finoman mondtam neki, hogy kérdezzen azért rá az ellátásra stb. Még a tüdőérlelőt sem tudta megkérdezni, mert nem járt arra orvos.Kép
Tegnap azt mondta a dokija, hogy hosszabb távra hazamehet. Ma reggel megnézte hazamenetel előtt, és akkor mondta, hogy nyitva van, szigorú fekvés. WC-re, zuhanyozni kimehet. Antibiotikumot és magnéziumot kap infúzión. Azt mondta, hogy azt mondta a dokija, hogy akár 4 hétig is húzhatja még, Ő nagyon bizakodik. Hétfőn volt UH-n, akkor 1 kg körülire mondták a fiúkat, de pontos leírt súlybecslése nincs.

Az a baj, hogy nem akarom Őt megijeszteni, de szerintem nem tudja, hogy milyen "veszélyben" vannak.Kép

Kristynnek is toxémiája van, Judyttal tartja a kapcsolatot. Magas a vérnyomása. De legalább Ő már
"koros" pocakos.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

DorisKép
Igaza van BeatrixnekKép, ha a belső méhszáj nyílik, akkor szakad a cérna az összevarrásnál. Nekem a dokim azt mondta, hogyha bármiféle elszíneződést látok a bugyimon, azonnal menjek, mert nyílik a méhszáj, és vágja a húst. De az összevarrást is csak a 24. hétig csinálják meg, mert később beindíthatja a szülést.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat Kép
Én is most kaptam tőle infókat... az agyam dobom el. Komolyan.
Miért mehet ki WCre? akkor meg minek emelték meg az ágyát... egy felállással sokkal több terhelés éri a méhszájat Kép Kép Kép
én nagyon aggódom értük.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Lehet, hogy én gondolom rosszul, de jobb lenne ráijeszteni, mint utólag agyalni azon, hogy mi lehetett volna.
Szerintem Pestre kellene jönnie, mert a babák nagyon nincsenek ott biztonságban, és ha ő nyitott belső méhszájjal még járkál, akkor nem húzzák, nem hogy 4 hétig, de még 1ig sem.
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

O.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Cat!

Szegény Judyt!
Az orvos ,az meg............
De nem is a babák sulya a lényeg,hanem a fejletségük.Az a gondKép
Tudom,nagyon nehéz korházban(én 4 honapig élveztem a vendégszeretetüket),hát még messze otthontol.De akkor is jobb lenne nekik egy másik korházban,klinikán.
Én csak szorítani tudok!

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok!

Ledöbbenve olvasom, hogy mik vannak.
Szerintem is jobb Judytnak felvázolni, hogy mivel jár, ha nincsenek normálisan ellátva.
Én, mondjuk, nem értettem, miért engedik ki hétvégére, hiszen akkor semmi értelme ennek az egész kórházasdinak. Ráadásul azt tudni lehet, hogy a kismamák a hétvégi két nap alatt akarják elvégezni az egész heti házimunkát.
Én szurkolok nekik, remélem, tovább kihúzzák, mint mi, mert akkor megkímélhetik magukat ezektől a kellemetlenségektől, amiben most benne vagyunk.
Nettke írt délelőtt sms-t, azt írta, remél még néhány napot. Tehát ott is nagyon közeleg a babázás. Ők most már betöltötték a 33. hetet is, tehát náluk már jobb a szitu, no meg a gyerekei is nagyobbak, mint a mieink voltak.

Magunkról annyit, hogy mára már Gergő is rosszabbul lett, neki is le kellett állítani az etetését, így egyikük sem kap semmit. Nagyon éhesek, nagyon keservesen sírnak. Már a cuminak sem dőlnek be, Ádám ölben nyugodt volt egész addig, amíg rá nem jött, hogy nem etetni vettem fel.
No, most ennyi, szorítok minden kórházban lévőnek és minden jót az otthon lévőknek, babázóknak is.
Sziszusék mikor mehetnek haza?

Pussz,
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Annamari!

Nagyon szorítunk nektek,hogy minél hamarabb meggyogyuljatok,a babok enni kapjanak,és minél elöbb együtt lehessen OTTHON a család!

Bea

Kép
beatrix2

AnnamariKép
Drukk a fiúknak, a mielőbbi gyógyuláshoz. Na majd otthon bepótolják a szopit, a heti 500 gr-os gyarapodásokkal.Kép

Sziszusék pénteken mehetnek haza, de MártiKép majd biztos hoz hírt róluk.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

LányokKép
Én azt mondom próbáljunk meg lenyugodni. Sajnos fogalmunk sincs milyen körülmények vannak Nyiregyházán, reménykedjünk, hogy jó a helyzet, és az ottani PIC is tudja mit vállal. Egyébként meg szülés után nyilván elszállitják a babákat ha szükséges. Én sem mondom, hogy ez a jó megoldás, de hiába kezdenénk el riogatni szerintem Judytot, az Ő ovosa ott dolgozik, rá bizta magát meg a babáit szóval nyilván az a mérvadó amit ott mondanak. Én sem értek egyet sem a tüdőérlelővel, sem a mászkálással sőt...de azt gondolom ennél többet nem tehetünk. Judyt sokmindent olvasott itt a neten is, óvtuk Őt amennyire lehetett, Cat felhivta. Szerintme ez már az Ő döntése kell, hogy legyen...Kép ReménykedjünkKép
AnnamariKép
Nagyon biztam benne, hogy ma már jó hirekkel szolgálhatsz de fel a fejjel... Reméljük a gyógyszerek megteszik a hatásukat és mielöbb meggyógyulnak a babókKép Akkor aztán együtt lehettek végre OtthonKép

doris

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: