A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Moon Kép
A keményedéseket figyeld. Napi 10ig megengedett ekkora pocival, ha egy órán belül több lenne, mint 4 akkor mindenképp hívd fel az orvosod.
A magnéziumnak és a bornak (Alkoholnak) jótékony hatásai vannak.
Gratulálok a babákhoz!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Nagyon jó babás képeket nézni és édik Szilvi gyerekei.Kép

Kedves Kristin,
Mégegyszer gratulálok nektek. Én esküvő párti vagyok. Szerettem/szeretem ezért hozzá is mentem. Azt gondoltam minden uolyan lesz, de az esküvő után közelebb éreztem magamhoz.Kép Én így érzem.
gratula a 35-hözKép

Judyt,
Örülök, h veled is minden rendben van.Kép
Ja és szupi a könyv, amit ajánlottál, már a felét kiolvastam.Kép

Szia Moon,
Gratula a babákhoz.KépKép
Én még nem tartok a 27-nél. De ami késik nem múlik.
Azt honnan tudod kétpetéjűek? Eddig én is azt hittem, h a mieink két külön petezsában vannak akkor 2petéjűek, de most olvastam, 2 külön peteszákban is lehetnek 1petéjű ikrek.

Pusz: dalmama
17+6KépKép 10+hóKép
Dalmama

SziszusKépKép
Most olvasom csak a hírt:hatalmas gratula nektek, még meg is könnyeztelek benneteket, csodaszépek a babácskák!!!!
Teljen sok örömetek bennük,sok egészséget kívánunk.
BannamariKép
Úgyszintén szépek a ksifiaid, visszanéztem a fényképeket.Gratulálunk!
k

KépKép
KépKép
kirri

BAnnamariKép
Nagyon gratulálok az óriási szopimennyiségekhez meg Neked a hihetetlen kitartásodhozKép Le a kalappalKép Sajnálom, hogy senki sincs aki segitnei tudna az otthoni teendőkben... Hamarosan otthon lesztekKépAz infúziót Lilcsike utolsó éjszakáig kapta, másnam mentünk hazaKép Antibiotikum volt és jelen voltam mikor a leges legutosó branült kivették a kis kezéből, én tarthattam a szúrás helyén a vattapamacsot és hihetetlen érzés voltKépKép 8 hétig nem láttam cső vagy tű nélkülKépKép Talán nálatok is tart még az antibiotikum kezelés.
KristinKép
Gratulálok a 35. héthez, kitartás, már nincs sokKép Próbálj meg nappal pihenni ha az jobban megyKép
RitaKép
Drukkolunk és tuti minden rendben leszKép Ügyes vagy, hogy rászántad magad, példaértékű lehetKép
JudytKép
Kitartás és remélem minél tovább bent lesztek a korházban (egyben!!!)mert ez azt jelentené jól meg tudtak hizni a ManócskáidKép Még minimum 4-6 hetet kivánok a "kollégista" életbőlKép
MoonKép
Üdvözöllek és gratulálok a körünkbenKép A keményedések miatt én mindenképp orvoshoz fordulnék! Jobb félni...Kép

LányokKép
Keresek (ill.én csak segédkezem a keresésben) "Valakit" aki volt a Babaház c.műsor felvételénKép4 fiúgyerkőc anyukája, ha magára ismer kérem jelentkezzenKép KösziKép

Puszi:Doris
doris

Doris Kép
Mivel mi villám kórházelhagyók voltunk, nálunk a branült akkor vették ki, amikor már az orrhoni rucijukban voltak a fiúk... véres is lett Kép de akkor ez nagyon nem érdekelt bennünket, örültünk, hogy jöhetünk haza.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Köszi a segítséget. Hétfőn megrohanom a dokimat.

Beatrix2:
Ha lehet, szívesen veszem, ha elküldöd Zsuzsi email címét! Nincs ikres ismerősöm aki korombeli lenne.

Dalmama:
Ha két méhlepényed van, akkor kb 98 % esélyed van arra, hogy a babák kétpetéjüek. Van néhány százalék, hogy megtermékenyülés után, de még beágyazódás előtt duplázódnak meg, és ekkor is két méhlepény lesz, de ez nagyon ritka. Állítólag. Információim könyvekből származnak.
Én azért tudom, mert mielőtt megfogantak volna, ellenőriztettem magam, és peteérés előtt voltam Uh-n, és ott két fejlett tüszőt láttak ( ciklus 13 napján ). Ehhez jön a két méhlepény, így gondoljuk hogy kétpetéjüek.

Üdvözlet mindenkinek.
moon

MoonKép
Üdv itt a topikban. Csak ismételni tudom a többieket, hogy jobb orvoshoz menni a keményedésekkel, ha napi 10-nél több van.Kép

JudytKép
Szuper, hogy jól vagy. Hamar eltelik az a pár hét, addig élvezd ki, hogy szabadon társaloghatsz sorstársakkal. Nekem sokat segített a kórház lélekben ráhangolódni a fiúkra. (persze elképzelni sem tudtam, hogy milyen leszKépKép)

DorisKép
Megvannak a Simi Manók, itt figyelnek a szekrényben.Kép

KristinKép
Én is esküvő párti vagyok, nekünk érzelmekben sokat adott az a vacak "papír darab".Kép Továbbra is bármikor küldheted a képet.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

OrsiKép
Az is szép kaland lehetett, de hát tényleg....ki a fene bánja azokat a vérs rucikat abban a helyzetbenKépKép Milyenek az éjszakák? Jobb már?
CatKép
Nagyon örülök Simi ManóknakKép Majd otthon körbejárom még a kinálatot gyermekmesék ügyébenKép Köszönjük szépenKép Esetleg tudnék cserébe vinni innen bármit? Rucit, babafelszerelést...stb?

doris

Cat,
Hol lehet hozzájutni a Simi Manóhoz?
M.
mimóza

Kép
beatrix2

Doris Kép
Nálunk ugye a reggeli vérvétel függvénye volt, hogy mehetünk-e. A SOTEn persze teltház, a protokoll szerint kellett volna 3 antibogyó mentes nap, majd ellenőrzés, hogy minden OK-e. Ők még előtte nap kaptak bogyót... 5kor derült ki, hogy a vérképpel minden OK, így olyan 6 körül jöttünk el a kórházból Kép Kép

Annamariékról hozok híreket. Sajnos mindkét manó elkapott valami fertőzést, így Ádámnál a táplálással le kellett állni, Gergő még kaphat anyatejet, de ő sem szopizhat.
Küldjünk sok-sok drukkot a kismanóknak, hogy gyorsan meggyógyuljanak!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok Lányok!!

Nem sikerül lekicsinyiteni ,és mailben sem tudok küldeni képet,nem jöttem rá hogy kell,de lehet az a baj már elállitottam valamit.Jön segitség csak nem tudom mikor,remélem még itthon vagyok!

Esküvő!Igazán én sem tudom miért nem voltam esküvőpárti...nem az érzéseimben nem voltam biztos....nem tudom megfogalmazni magamnak sem,már kiskoromban úgy éreztem felesleges a papir,pedig a zsüleim 40 éve boldogok együtt....
Viszont esküvő után rájöttem hogy hülye lettem volna ha ezt kihagyom az életemből,mert olyan közel vagyunk egymáshoz...NEM GONDOLTAM VOLNA!!!!
Jó nagyon,hogy apára halgattam ,és sajnálom hogy eddig húztam(pláne ha belegondolok milyen rossz lehetett neki hogy én eddig elleneztem).

Kitaláltam hogy küldök képet...lefotóztam a telcsivel a fényképet,mert azt nem kell kicsinyiteni...még jövök ma és reagálok az üzikre is !!!

puszi:Kristin
kristin75

Sziasztok!
Most csak egy válaszra van időm.

Kristin!
Próbáld meg Paintben kicsinyíteni. Kép - Nyújtás/Döntés, és itt a Nyújtásnál a Vízszintes és a Függőleges értékeket állítsd be 50-50%-ra. Majd mentsd el más néven, hogy az eredeti megmaradjon. Ha még így is nagy, akkor kicsinyítsd tovább. Kép
Sok sikert hozzá!

Eri
simones

Sziasztok!

Szilvi írt, hogy már szopiztak a fiúk többször is Kép Kép 10-15-20 gr-kat, ő már tisztába tette Petikét, a boldog apuka pedig Gergőt. Sárgulnak a babák, ezért még nem kapta meg őket hosszú időre Kép , de egyébként jól vannak Kép

Márti
márti

Kezdek megőrülni!!!Már az sem jó ha a telefonos képet akarom elküldeni,pedig úgy csinálom mint már egyszer mikor magamról csatoltam egy pocakosat.Valószinű valamit menet közben nagyon elállithattam.
A profilomba még megpróbálom...de ha az sem megyek akkor majd a barátunk kézbe veszi a dolgot....Bocsi lányok,pedig órákat töltök a gép előtt csak nincs semmi tapasztalatom...

Eri!köszönöm a segitséget...valamit csináltam de a kép fele lemaradt és a pixel-en nem sikerült változtatni...

Nagy gratula szilvinek!!!!!!!!!!!

Sajnálom Annamari babóit!!!!!!!!!!!

Moon!Nekem is volt hogy keményedett, de nem sokszor.Akkor mikor dolgoztam ,akkor vészesebb volt ezért abba IS MARADT.Kaptam magne b6-ot amiből 6*2 kell szednem.Nem jó ha keményedik...mindenképp járj utána!!!

Köszönöm a jókivánságokat!!!!
Összepakoltam a cuccom,3 nagy táska...hülyének fognak bent nézni...de ezek mind kellenek(szülőszobába,ha már megszülettek,szüléskor,mikor még nem szültem),különbözö csomagjaim vannak...pedig nbem vagyok egy nagy cuccolós...hi-hi

Kristin
35+2
kristin75

DorisKép
Köszönjük szépen a kedvességedet, de most nem kérünk semmit. De még biztos nagy szükség lesz máskor a segítségedre.Kép

MimózaKép
A Simi Manót a Média Marktban vettem meg az Árkádban. ott az utolsókat hoztam el, de biztos másik MM-ben is van. Meg kell kérdezni a pultnál, mert be volt téve más mese DVD-k mögé.Kép

Nagyon sajnálom AnnamariékatKép Remélem hamar meggyógyulnak a picik, és mehetnek haza.

MártiKép
Sziszusék nagyon ügyesek!Kép Ha sokat szoptat, akkor fel fog szívódni a sárgaság. Nálunk Olinál csak itthon szívódott fel. A dokinéni kis kínainak nevezte.Kép Meddig kell bent lenniük ?

Cat

Cat
Kép
cateye

Lányok!
Elköszönök a következő hétvégéig.
Mindenkinek minden jót.Kép
Ha van valami hír rólunk, akkor majd valakinek megírom.

Tettem fel friss pocis képet:
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=4386&page=3

Puszi mindenkinek:

Judyt
28+0

Judyt
KépKép
judyt

Cat! Szilviék talán csütörtökön - pénteken már otthon alszanak Kép Szerencsére csak ő és a babák vannak fent ezen a részlegen, így mindenki csak velük törődik, nagyon segítőkész és kedves mindenki, szopiztathatja őket nyugodtan, amikor csak bírja Kép Holnap megyek bevásárolni nekik pld szopis párnát, akkor majd megpróbálkozik együtt kettejükkel is - eddig csak egyesével próbálkoztak, mert egyelőre ahhoz még nagyon fájt a hasa, hogy kettejüket tartsa. De az is javul Kép

Márti
márti

OrsiKép
Nagyon drukkolunk Annamariéknak... Sajnos ez nagyon gyakori a PIC-eken, hogy fertőzést szednek össze a babók de reméljük hamarosan túljutnak ezen isKép Ügyes kismanók, sietnek majd haza AnyucivalKép AnnamariKép Vigyázz Magatokra és fel a fejjel, kitartásKép Geri két héttel a hazajövetel elött inkubátorba került, oxigént kapott pedig elötte babás szobába voltam Vele csak összeszedett egy tüdőgyulladás féleséget... Nem szabad lekókadni, menni kell tovább és hidd el gyorsan megerősödnek a Babák, nagyon ügyesekKépKép
MártiKép
Szilviéknek is nagyon drukkolunk és mod meg Neki légyszi, hogy ne idegeskedjen a sárgaság miatt, ez egy teljesen normális élettani folyamatKép Kicsit "szoliznak" a babuk a kék fény alatt és utána szaladnak haza AnyucijukkalKép Kitartás Nekik isKép
KristinKép
Sebaj, éred magad kényelmesen azzal meg ne törődj ki mit gondol a cuccaid miattKép
JudytKép
Nektek még hosszú korházi heteket kivánok igy egybenKép Nagyon szépek vagytok pocakkal, megvárnám mig el sem birod ŐketKépKép KitartásKép

doris

SziszusKép
Nagyon ügyesek vagytok!
KristinKép
Szívből gratulálok az esküvőtökhöz, sok boldogságot!
AnnamariKép
Babáknak szupergyors gyógyulást, ne aggódj, tényleg majdnem minden picur elkap vmilyen fertőzést a pic-en.Hamarosan jobban lesznek.

Nálunk egész jól telt a hétvége, szombaton olyan gyönyörű idő volt, sokat voltunk kint a kertben a babóval, illetve mindkét nagymamit és nagypapit sikerült meglátogatnunk...igazából minden volt ez, csak pihenés nemKép
pussz mindenkinek
kKép

KépKép
KépKép
kirri

Sziszusnak hatalmas gratula!Kép
Nagyon édesek a fiúk!

Amióta hol volt-hol nem a babanet nem nagyon jártam erre.
Pocisoknak kitartás.

BAnnamari! Neked is gratula és nagyon ügyesek vagytok a szopival.

Megpróbálok visszaolvasni.
linato

Lányok!

Egy időre búcsuzom mindenkitől!Holnaptól vár rám a kórház.Legközelebb már négyesben jövünk.

Pocakosoknak: kitartást kívánok és élvezzétek,amíg lehet!
Kisbabáknak:sok-sok tejcit és hatalmas szopizásokat!
Nagybabáknak: szép időt a világ felfedezéséhez!

Sziasztok!
Edit
32!!!

Kép

Kép
edit73

EditKép
Minden jót Neked, és húzzátok még legalább 4 hétig.Kép

MártiKép
Nagyon ügyes Sziszus, tuti fog menni az egyszerre szopi is.Kép Hihetetlen stramm csajszi. Ja és mond meg neki, hogy na jó beérem cukrászdás sütivel is, mert nem lesz ideje a fiúk mellett sütögetni.Kép

JudytKép
Nagyon szép kismami vagy. Szerintem nem is híztál semmit, olyan sovány vagy, csak a poci.Kép

LinatoKép
Hogy vannak a picik ? Képek vannak róluk ? Már biztos nagy huncutok!Kép Gyere sűrűbben!

AnnamariKép
Remélem már jobban vannak a fiúk!Kép Hamarosan már nem is fogtok emlékezni a kórházi herce-hurcára.

KirriKép
Nagyon helyesek vagytok a képen.Kép Ez milyen babakocsi ? Nagyon spécinek néz ki. Hogy miért nem gyártanak ilyet ikresben?

Nálunk kitört a tesó szeretési láz. Samu állandóan csókolózni akar Olival.KépKép Teszek fel róla egy képet.

Kép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Cat Kép
Nagyon aranyosak a fiúk Kép és hihetetlen ez a kék szerkó! ilyet vadászok most, de sehol nem találtam, ami nekünk van, azt meg lassan kinövik. Te merre vetted ezt?
(a barna ismerős Kép egy ilyenünk azt hiszem nekünk is van)

Kirri babakocsija BBC az én nagy szerelmem Kép Kép de majd a tesónak ilyen lesz Kép Kép
tényleg nagyon tuti. Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

KirriKép
Nagyon szépek vagytok, gratulálokKépKép
CatKép
Tündériek a fiúk, annyira szépekKép A ruhájuk tényleg gyönyörűKép Nagyobb méret is létezik ilyen fazonból? Én is beleszerettem teljesenKépKép Engem is érdekel mint Orsit, hogy merre lehet beszerezniKép Otthon frissitenem kell majd a ruhatárat bár itt is megtettem a hétvégén mert szakadnak a kertészfarmerok a játszótéri négykézlábazástól...KépKép
OrsiKép
Akkor ez az a babakocsi márka mint Nektek van?
Hogy telnek az éjszakák?

doris

Doris Kép
nem is gratuláltam Gergőnek az lépésekhez!!! Nagyon-ügyes!
A nacis storyt olvastam a koratopikban... azt hiszem előre foltozok Kép Kép Kép Kép
igen, ez ugyanaz a márka. Éjjelünk vegyes. Most Levi aludt, Máté kel 2szer... a teával nem tudtam átverni, cici kell neki Kép

Levi furcsa kórban szenved Kép ha leteszem, akkor nyöszörög és sirdogál, ha együtt gépezünk, akkor semmi baja, de ha csak viszem magammal mindenhova, akkor is jól érzi magát. Mi ennek a betegségnek a neve??? Kép Kép Kép Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Köszi, én meg nem válaszoltam a kérdésedre bocsi... Szóval eddig még sehol sem akadtam a spéci orrszivóra igaz Svájcban is és a németeknél is csak egy helyne néztem (Média M. ill. BabyOne üzlet) Egyáltalán nem volt elektromos orrszivójuk... Még nem adom felKép Igen, tényleg érdemes előre foltozni ha eljön az ideje. Hétvégén fél órát kotorásztam az üzletben strapabiró farmerok után...4 db az új szerezemény de két hétig ki kéne húzni ezzel a menyniséggel mig otthon a Mama foltozni tudja a nacikatKépKép Most esik, ha igy marad megússzuk a gatyaszaggatástKép
Levike Anyafüggőségben szenvedKép Jól ismerem eme kort, szerintem kinőhetetlenKépKép

doris

Doris Kép
Köszi az orrszívós nézelődést, most jut eszembe, hogy az e-bayen még meg sem néztem... pedig lassan már mindent onnan szerzek be, ami nagyobb értékű.

Volt nekem is egy sejtésem anyafüggőség ügyben... Kép Kép Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép,DorisKép
Oli nacija innen a Telepes utcai használt babaruhaboltból van. A barátnőm nyitotta, és csak angol/amerikai használtat és új ruhát árul. Samué meg olyan mint Orsiéké, csak már a 74-es méret.Kép
Szerintem kint lehet kapni ilyet, Jac Baby a márkája, és biztos van nagyobb méretbe is. A miénk most répa foltosan a szennyesbe figyel.Kép

OrsiKép
Szeparációs félelem a neve ennek, hogy Levi így ragaszkodik hozzád. 6 hó körül alakul ki, amikor rájönnek, hogy Ők különálló kis lények, nem eggyek a mamával. Ilyenkor ha nem látnak, akkor elkezdenek sírni, mert azt hiszik, hogy otthagytad őket. Az enyémek is csak úgy vannak el, ha látnak, hogy itt vagyok.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Rég jártam erre, néha olvasgatni szoktalak Titeket. Most meg mit látok? Bea és Moon emlegetnek!

Moon!Kép
A mailcímem helyesen: bariczki@citromail.hu
Írj nyugodtan, várom a leveledet.

Beatrix!Kép
Régen nem hallottam Rólad. Írnék levelet, a régi címed még él?

Cat, nagyon szépek a fiaid.Kép

Üdvözlök mindenkit!
eszter28

szia Zsuzsi!

Igen,a régi címem él még!Írj!
Egyébként itt is mesélhetnél egy kicsit magatokrol!Milyen nagyok lehetnek már a fiuk!Kép

Bea

Kép
beatrix2

Cat Kép
valamikor beszabadulnék én abba a boltba... szólsz, ha jön friss áru?
mert vennék ilyen pamut kertészeket nekik.

Mamik Kép
rendezem át a nappalit... Levi felborította a virágcserepet, pedig nem is egy könnyű darab volt. Mátét itattam, és ennyi idő alatt lement a játszószönyegről, majd megtett még 2.5-3 m-t és belekapaszkodott. Félelmetes ez a csóka, ha valamit kinéz magának, akkor rohamléptekkel képes arrafele trappolni, ha nem nem érdekli semmi, akkor egy helyben forog maximum.
Jó döntés volt letenni az ágyát, már látom.
Este meg Apával kitaláljuk, hogy hova kerüljenek a DVDk.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Cat!
Igyekszem jönni gyakrabban.Kép
Ruben és Lora pörög forog egész nap. A fiam imád állni, de magától nem tud csak ha megfogom a kezét, de akkor azonnal kinyomja magát állásba. Lányom meg ülni imád, persze neki is segíteni kell, de már nem dől el. Kép
Rubennek kibújt két foga, Lorának még nem. Nagy zsiványok, ha egyik sír és felveszem, akkor a másik is rázendít, pedig addig semmi baja nem volt. Egy járókába már nem lehet őket tenni, mert ha elérik a másikat, akkor tépik a haját, vagy rángatják a fülét.Kép
Ezért általában a földön vannak szőnyegen, ágytakarón. Persze sokszor lemásznak, de így ritkábban ütköznek egymással.
Tündéri Samu Olival!Kép

Orsi! Enyém gyerekeknek sincs semmi baja ha függőlegesen vannak, mondjuk a kezemben. A vízszintjelzőjük jól működik, ordítanak ha le akarom őket tenni. Pedig bizony sokszor leteszem őket, különben nem tudok itthon haladni. Arról nem is beszélve, hogy a nagyobbakat is el kell látnom és nem árt velük is foglakoznom.Kép
LAkásátrendezés aktuális nálunk is. El kell pakolnom a lányok apróbb dolgait.

Bea! De nagyok már a lányok. Megnéztem őket a profilodban.Kép

Kép

/7hó+5nap/
linato

Orsi Kép

szerintem is kinőhetetlen ez a kórság Kép
de nem is baj KépKép
Levi kissé meghaladja a korát nem? Kép micsoda kis fenomén KépKép Lassan kiürítheted a lakást Kép

Cat Kép
ÉDESEK!!!ÉDESEK!!!ÉDESEK!!!
én is ilyet akarok!!!Kép nálunk még nem figyuznak egymásra ... ez mikortól lesz?

KirriKép
Jó végre rólad is látni képet Kép
Nagyon helyesek vagytok! És a kocsi tényleg szuper ...
- Orsival ellentétben én úgy gondolom, nekünk ilyen már nem leszKépKép -

Ma oltást kaptunk ... Kép
Viszont a dokinéni nagyon megdícsérte a fiúkat, már 6.05 és 6.25 a súlyuk ....

R
trus

Lináto!

Igen-igen,jol megnöttek a csajok!
Lassan már a férjhezmenetelen kell gondolkodnom,de sajna nagy bajban vagyok!Kép
Egyforma az izlésük,és hol találok én egypetéjü hármasiker fiukat!Kép

A Te picikéid is jol megnöttek már!Nagyobb gyerekeid jol vannak?Bírják még a kicsiket?
(mármint ugy értve,hogy amikor megszülettek,akkor gondolom állandó babusgatás,hameg már nem ujdonság akkor már elunják,nem játszanak annyit velük)

Bea

Kép
beatrix2

Rita Kép
Annyira, mint Cat babáé az enyémek sincsenek egymásra kattanva ill. enniyre még nem fedezték fel egymást. Néha látom, hogy egymásra nevetnek, de más reakció még nincs.
Próbáld meg, hogy az egyiket háton feketed a másikat meg beemeled fölé... nekem így vették először észre egymást. De arra már nem emlékszem, hogy mekkorák voltak akkor.

Bea Kép
kemény dió Kép de akkor annyira nem is lehetnek majd válogatósak!!! mert ugye abból a fajtóból kicsi a kínálat.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

LinatoKép
Tündéri két kis mosolygós pofa!Kép Jó súlyban vannak, az látszik a képen. Tényleg a nagyobbak hogy vannak ? Nem foglalják le a piciket, hogy Te is tudj valamit csinálni ?

ZsuzsiKép/Eszter28Kép
Hogy vannak a fiúk? Biztos igazi kis betyárok már ? Hol vannak képek róluk, úgy megnézném!

BeaKép
Hú ez nem lesz egyszerű dió. Apának akkor nem kell majd túl sűrűn hesegetni az udvarlókatKép

RitaKép
Nekem kb.1,5 hónapja fedezték fel így egymást. Előtte úgy volt, hogyha ahogy Orsi írja az egyiket a másik fölé tettem, akkor gurgulázóan röhögtek egymáson. Mostmár figyelnem is kell rájuk, mert kicsit durvák, nem veszik észre, ha a másiknak fáj. Például ez a csókolózás is úgy ment, hogy először Oli hangosan röhögött rajta, hogy Samu végignyalta, utánna már kezdett kellemetlenné válni neki, hogy még a szájába is bedugta a nyelvét, és a fülébe kapaszkodott, így átment a nevetés sírásba.Kép

RitaKép
Tündériek a fiaid, és látom nagyon tetszik nekik a színes járóka alja.Kép Nagyon ügyes vagy, hogy még mindig szoptatod őket! És akkor egy pár kép Balázsról és Bencéről:

Kép
Kép
Kép

Puszmák
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Rita!
Örülök hogy szakemberhez fordulsz, bárcsak annak idején én is elmentem volna... Nem húzódott volna el a depresszióm és nem jött volna ki a pánikbetegség sem. Sok sikert és kitartást! Minden rendben leszKépKép

Doris!
Én annak idején még az RTL klubból vettem fel a teletubbiest asszem 7 v. 8 részt. De lehet itthon kapni kazit is. Az a címe hogy Játsz velem, meg Táncolj velem. Én ezt a kettőt láttam. Azért jó a magyar nyelvű mert az enyéim egy csomó szót kifejezést is megtanultak ebből.Kép

Az összes babás kép gyönyörű!!! IrígykedemKépKépKép
Yabu
yabu

CatKép
Olyan ennivalóak a fiaid, de erről a puszizkodós képről csak superlativusokban lehetne beszélni!
RitaKép
ÚgyszinténKépÉn ellennék ezekkel a kis kópékkalKépKépNagyon szép a súlyuk és édesek!

Ui:köszönjük a bókokat, de azért én módosítanám: a baba helyes, a mamija meg terebélyesKép
"Csak" 12 kg + van rajtam, sokat patáliáztam a szülés óta az alakom végett, de mára megbékéltem magammal..nem tudok mit tenni, kitűnő az étvágyamKép
pusz mindenkinek

KépKép
KépKép
kirri

Sziasztok!

Szerencsésen megjártuk Egert, nagyon jól voltam, szinte mint a régi önmagam! Nagyon jól éreztük magunkat. És olyan jó volt arra gondolni, hogy legközelebb már velük megyünk vissza. Orsi tanácsát megfogadva beszereztünk egy csomó bort a Szépasszonyvölgyben. Ez legalább tutira szőlőből van, nem pancs. Én már a kóstolót is megéreztem, teljesen elszoktam az alkoholtól.

Lassanként el akarom kezdeni összeszedegetni a hiányzó dolgokat a babáknak, kihasználva, hogy most ilyen jól érzem magamat. Nincs valakinek ikrekre szabott babakelenygye listája?

Judyt!

Sajnos megint elkerültelek 7végén. Nem baj, majd remélhetőleg elolvasod a mostanin. Nagyon jól néztek ki a képen, szinte nem is látszik nagyobbnak a hasad se az előző képekhez képest. Pedig azóta mekkorát nőttek a babák bent! Az enyém most minden héten nőni látszik egy számot, ahogy nézem, már most majdnem akkora mint a Tiéd! Mi lesz a 30. hét után?- írtad, hogy egyelőre csak addig lesz kórház. Ha jól lesztek, csak nem hazaengednek pár hétre? Akárhogy is, kitartást, még 10 hetet kívánok neked pocisan!

Edit, Kristin!

De kár, hogy ti is mentek! Lassan mindenki elhúz a pocisok közül ,akikkel együtt kezdtünk írogatni ide.

Kristin!

Húha, nem semmi az a 6*2 Magne B6! Én még csak 2*2-nél tartok, néha, ha keményedősebb az idő, akkor emelem 3*2-re. Meddig dolgoztál? És ilyen középidősen (20-30 hét) mivel teltek a napjaid? Otthon ültél vagy mászkálhattál sokat? Én kicsit aggódós vagyok, hogy mennyit engedhetek meg magamnak, bár eddig minden rendben orvosi szempontból. Szeretném én is kihúzni a végéig zárt méhszájjal. Szóval, hogy csinálod?

Cat!

Teljesen beleszerettem a fiúkba!!! Imádnivalóak lehetnek!

Orsi!

Az E-bay, amit emlegettél, az internetes áruház? Én is belefutottam már a neten, de még nem rendeltem tőlük semmit. Te már igen? Bevált? Amerikai ugye, vagy van európai honlapja is? Elküldenéd a címét? Én is épp ott tartok, hogy nézegetni kéne az orrszívókat, mellszívókat, és nem ártana olcsóbban megvenni, mint itthon.
Egyébként sikerült felrakni valahova a táblázatot? Sziszus pl hány hetesen szült meg?

Kirri, Linato!

Édik a gyerekek!

Puszi, Lilla 23+0

ui: teszek fel egri képeket

KépKép

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Bea, Cat, köszi az érdeklődést!Kép

Fiaim 6 és fél hónaposak, már tényleg nagy betyárok. Lassan nekünk is aktuális lesz a lakás átrendezése. Bár van a srácoknak egy kis probléma a mozgásukkal, ezért Dévény-féle tornára járunk. Holnap lesz a 3. kezelés, de már van eredmény.

Tényleg, Orsi, Ti jártok még? Gondolom használ(t), ha ilyen elevenek a fiaid.Kép

Nálunk most az evéssel vannak gondok. Már naponta kétszer kapnak pépes kaját. Fercsi kis konyhamalac Kép, neki ízlik minden. Peti viszont válogatós, ami nem ízlik, azt köpködi ki. Észrevettem, hogy a gyümölcsös-édes kaják jönnek be neki, azt jóízűen eszi. Sokan mondják, hogy ők nem engedik válogatni az ikreiket. Én meg itt tipródom már napok óta, hogy mit csináljakKép...

Cat! Tükörreflexes gépünk van, nem digitális. Előbb ki kellene íratni CD-re, hogy fel tudjak tenni új képeket. De a férjem megígérte, hogy "beújít". Majd szólok, ha teszek fel képeket.Kép

Nálunk Fercsi egyébként nagyon korán kezdett barátkozni Petivel, olyan 2-3 hónapos kora óta. Peti csak nemrégen figyelt fel a másik kisfiúra.Kép

Szép napot mindenkinek!
eszter28

EszterKép
Ne aggódj a Dévény miattKép Mi időszakonként még most is járunk 18 hósak múltunk(minden alkalommal mikor hazautazunk csináljuk a tornát egy-két hétig lökésszerűen melynek később érik be a gyümölcseKép)
A kajcival pont ez volt a gond nálunk is. Geri remek evő Lilcsike viszont nagyon válogat. Én mindig igyekeztem a fogukra valót késziteni mert nem akartam azon stresszelni, hogy nem eszik meg a napi adagjukatKép
CicamicaKép
Nagyon csinos vagy, szép a pocid és klassz, hogy ilyne jól vagytokKép
KirriKép
Üdv a fogyni vágyók klubbjábanKép
YabuKép
Köszi szépenKép
RitaKép
Tündériek, szépek a gyerkőcök, igazi vagány fiúcskákKép Gratula HozzájukKépRemélem az oltást megúsztátok láz nélkülKép
BeaKép
Ezen jót nevettemKépKép
LinatoKép
Gratula az üléshez, álláshoz meg a fogacskákhozKép Tündéri szépek a gyerkőcök a lakásátrendezés miatt meg megértek mindenkit...nálunk már egy éve kaotikus állapotok úralkodnak de nem bánomKép Viszont a 80 db-os habtapit izire szedik és órákig tart mire össze tudom épiteni...
CatKép
Nagyon szép rucik...én is ki tudnám túrni a barátnőd boltját az biztos, csak tőlünk messze van.

doris

Lilla Kép
Az ebay egy internetes aukciós "ház". Vannak európai honlapjaik is, de nem mindenhonnan szállítanak Mo-ra, ezt az eladóval kell egyeztetni.
pl. www.ebay.de én itt szoktam vásárolni, mert vannak német kapcsolataink, így a postázást csak No-on belül kell kérni, és így jóval olcsóbb
www.ebay.fr www.ebay.ch www.ebay.at
nekem eddig csak pozitív tapasztalatom volt.

Eszter Kép
Használ a dévényezés, Levinek már sokkal kevésbé kötött a karja, meg ugye beturbósodott a mozgása, Máté ugyan nem nagyon aktivzálja magát, de majd csak elindul ő is.
Amíg el nem indulnak, addig mindenképp járnunk kell. Levi még nagyon lábujjhegyezik, így nála most ez a fő kezelési terület.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Cat Kép

köszi, hogy feldobtad a képeket Kép

Linato Kép

Nagyon édesek a gyerkőcök Kép
Kíváncsi vagyok a nagyok hogy állnak hozzájuk ...
- nálunk már lankadt a kezdeti lelkesedés Kép -

Kirri Kép

Nyáron lent leszünk AlmádibaKép
Szóval vigyázz mert aztán "támadunk" a srácokkal és szavadon foglak Kép
Egyébként nincs ott semmi baj Kép csak annyi ami szerintem sokunkon Kép
- Doris Kép te miért vágysz fogyni? viccelsz ugye ?Kép -

Yabu Kép
hát igen. Nem akartam megvárni míg rosszabb lesz.
- Pánikbetegség : 12 éves korom óta küszködöm vele Kép , úgyhogy megértem, hogy kihagytad volna az életedből -

Az oltás miatt lábuk bedagadt, alíg mozgatják. Ja és persze sírnak marhára ... Nem sikerült könnyedén megúszni Kép

R
trus

RitaKép
Sajnálom a lábdagadást...remélem holnapra már kevésbéfáj Nekik... Próbáltátok az Aloe-s First-öt? Nagyon jóKép 10 kg súlyfelesleg van rajtam comb, has,csipő, fenék részen és emiatt meg sem közelitem a korábbi méretemet...ezért szeretnék fogyni, mert rosszúl érzem igy magam a bőrömbenKép

doris

Rita!

Nálam a szülés után (nagyobb gyerekeim)kialakult depresszio.Ezt ma már meg tudom itélni,de annak idején erreöl nem nagyon esett szo sehol(tv,rádio,ujság).Persze akkor más foglalkoztatta a világot(rendszerváltás után voltunk)!
Én utolag szembesültem csak akkor vele!Kép A fiam 2 éves volt,amikor elmentem dolgozni,és akkor tört rám a pánikbetegség.Ez abban nyilvánult meg,hogy egy nagy csarnokban dolgoztam,és állandoan el akartam ájulni,Vezetés közben pedig szinte kihagyott az agyam.(pl:több jelzölámpán is átmentem szabályosan,de kb 1 km után döbbentem rá,hogy uristen,én nem itt álltam meg)
Akkor még nem volt ennyire képben a pszhihologus,pszihiáter,gy én magam mondtam,hogy ebböl elég!Elkezdtem komolyan koncentrálni,és ha rámtört a pánikbetegség,akkor tudatosan másra gondolni!Ez egy hosszu folyamat volt,de legyöztem nagyábol.
Mikor a lányok megszülettek,akkor is depresszios lettem,de náluk abban nyilvánult meg,hogy mindig mellettük akartam lenni,ha meg otthon voltam,akkor totálisan el tudtam felejteni öket,és csak a két nagyra koncentrálni!
Ez szerintem minden kismamánál elöfordul,csak van aki bevalja,van aki nem!
Lényeg az,hogy mindenkiben(álltalában)kialakul az anyai ösztön,és vagy akaraterövel,vagy szakember segítségével le lehet gyözni a pánikbetegséget,as a depressziot!Ha annak idején ilyen tanácsot kaptam volna,és tudom,hogy ez mekkora segítség,biztos,hogy elmentem volna!Kép

Bea

Ebben azért az is sokszor szerepet játszik az,hogy terhesség alatt folyamatosan nézik a vérképet,szülés után (1hét,1 honap)viszont nem.Sok kismamának az a legnagyobb gondja,hogy nem jo értékü a vasa,stb!KépEz nagyban hozzájárul a tünetekhez,mert a babok a szoptatásnál is kiszívják az anyábol a végsö készleteket!

Bocs,ha rosszul tudom,javítsatok,de ezért ajánlják a szülés után is a vitaminokat

Kép
beatrix2

Sziasztok! Lehet, hogy már olvastátok másutt, júliusra várjuk a lánykáinkat, de nem kapunk sehol ikres könyvet. Tud valaki, valahol, valamit? Köszönöm!
zolta

Szia Zolta!
Már válaszoltam neked a másik topicban is, de azért idemásolom, hogy mit írtam, hogy a többieknek már ne kelljen fáradniuk. Szóval Mo-n ez a legtutibb könyv, más talán nincs is:
Métneki Júlia: Ikrek könyve, nagyon hasznos, gyakorlatias. Az író maga is egypetéjű iker, biológus, az ikerkutatás a témája. Most csak könyvtárból lehet hozzájutni a könyvhöz, állítólag májusban jelenik meg újra.
Kellemes növögetést mindhármótoknak! Kép
Mimóza
Ui: Amúgy nekem megvan ez a könyv, ha nem zavar, hogy használt, meg alá van húzogatva szívesen kölcsönadom, ha mondjuk feljössz Bp-re.
mimóza

Sziasztok! Még nem vesztem el teljesen, csak egy kicsit sűrű az élet. Remélem az idei betegség adagot letudtuk. Már nem igazán voltak betegek, csak nem vittem őket be a fertő közepébe az oviba, így mind a 4 itthon rajcsúrozott. Közben készül a kertünk, a gyerekek már használatab vették, amit lehet, nagyon élvezik, csak a jobb idő hiányzik.
Mi a helyzet a játszós találkozóval?
Ami az ikres könyvet illeti szerintem is hasznos, csak én úgy gondolom fonto selőre tudatosítani, hogy amit leír benne, az nem mind fog veled előfordulni, sőt. Mert ő nyilván a nehézségekre akar tanácsot adni, és ezért erre koncentrál, de "gyengébb idegzetűek" hajlamosak lehetnek ettől pánikba esni!
Körkérdés, nagyon szopós ikrek anyukáihoz: hogy szoktattátok le őket az éjszakai szopiról, mert én az egyes szülöttjeimmel is megküzdöttem, de az ikrekkel bonyolultabb. Felsírják egymást, felváltva ébrednek, stb. De nem szophatnak a világ végéig éjszaka is csak a csend és béke kedvéért!
Kösz, üdv: Claire
claire

Sziasztok!
Nőtt egy árva szőrszál a hasam közepén. Édes kislányom, aki egyébként minden nap beszél a babákhoz, megjegyezte:
Hú ezeknek a babáknak már jó nagy hajuk lehet, ha már ki is jön a hasadon!!!
Tündéri képeket raktok fel mindig!
Puszi!
Enikő
17+4 és 5 éves
olajfácska

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: