Sziasztok
Apa
Köszi a visszajelzést, én várok türelemmel, szerintem megéri
Cat
A reggeli és esti etetés szerintme még nyugodtan mehet üvegől. Én őszintén megmondom elég sokáig adtam a főzeléket, főételt is cumisüvegből ennek pedig nem elsősorban a lustaságom volt az oka - bár néha az is közrejátszott - hanem az, hogy Lilcsike hiehtetlenül rossz evő volt és örültem, ha bármilyen formában meg tudtam "normális" tartalmas ebéddel etetni. Ő sokáig elutasitotta a kanalat ill.csak a gyümit vagy desszertet fogadta el kanállal a többi étel cumisüvegből ment. Egy időben nagyon fusztrált a dolog, mert az járt az emszembe..."Talán már ennie kéne kanállal, már nem szabadna üvegeznie, már nagy ahhoz, hogy igy egyen...stb." szóval rengeteg infót nézegettem a témával kapcsolatban a neten és azt hittem én rontottam el valamit. A Férjem persze mindvégig nyugtatgatott, hogy szerinte ne idegeskedjek, mert Ő még nem látott olyan felnöttet aki cumisüvegből enné az ebédet de majd körbenéz az étterembe és ha lát ilyet szól...

Kezdtem lenyugodni és átgondolni mindent, hogy mit-miért is várok el Tőlük és egészen sikerült lehiggadnom a témában. Ezek után azt csináltam, hogy megkináltam kanállal aztán mikor a 4.-5. kanálnál már elutasitotta az evést azon nyomban áttöltöttem a cumisüvegbe az ételt és igy evett amennyi jól esett Neki

Geri az étekezés terén mindig is alkalmazkodóbb volt mert Ő jobban szeret enni, igy Ő szivesen kanalazott is de ha kellett Őt is üvegből etettem

Egyébként pont az átgondolása a dolgoknak segitett hozzá ahhoz, hogy elfogadjam egyszerűen Gergő rosszalvó gyerek Lilcsi meg felébred rá. Tudom, ez nem tartozik a témához de szerintem jó ha elfogadjuk, hogy ahány gyerkőc annyi féle és nem szabad kétségbeesnünk ha a mi gyerekeink nem alszanak, esznek,isznak a nagykönyv szerint. Én is sok alvásos topikban olvastam, hogy miként kell vagy lehet leszoktatni a gyerkőcöket az éjjeli evésről, ivásról de nekem ez nem működött. Az enyémek 17 hónaposan szoktak le az éjjeli evésről (most 18 hósak

). Sokan talán elborzadnak tőle, de ez van, elfogadom, hogy Geri ilyen mint ahogy mi felnőttek sem vagyunk egyformán jóevők, vagy jóalvók
A kajcik úgy néznek ki nálunk, hogy reggeli tápszer - 220 ml -(Én még nem kezdtem meg a tej bevezetését és egyenlőre nem is tervezem az allergizáló tényezők miatt) HIPP 2-HIPP3-as vegyesen keverve mert a HIPP3 mindkettőjüknek túl édes volt. Ezt Avent csodaitatóból isszák, de nagyon sokára tudtak csak megtanulni inni belőle (más sokkal hamarabb tudja ezt is...mi már elmúltunk egy évesek mire megtanulták a működését). 4 hete isszák meg egyedül ilyen formán a reggeli tápit mert 17 hónapos korukig ölben én etettem Őket és a vacsit mai napig ölböl eszik

Nem csak azért, mert nem tanitottam meg önálló cumisüvegezésre Őket (teázni régóta tudtak üvegből) henem mert a meghitt közös evések, ölelkezések száma hihetetlenül lecsappan ahogy növekednek!!! Iszonyat nehéz már puszilgatni, szeretgetni Őket, mert ritkán van rá igényük és leginkább este igy az esti etetés marad remélem még sokáig az én reszortom

Szóval reggekitől függően - hogy mennyit ittek, hánykor keltek - esetleg megkinálom még őket egy óra múlva kenyérrel (párizsi ill. lekvár a kedvenc most)de leggyakrabban ebédig már csak isznak mert fél 12-kor ebédelünk. Inni vagy teát szoktak (HIPP granulátum) vagy baby italokat (Bio). Erre nem az édes iz miatt van szükség, hanem egyrészről a vitamin bevitel miatt másrészről a szorulás elkerülése miatt adok nekik gyümilevet. A gyümölcsökkel hadilábon állnak. Ebédelünk aztán alvás majd délután uzsonna ami gyümölcsök mixelve és beletördelve keksz vagy gyümölcsjoghurt vagy túró gyümölcsökkel vagy üveges bébi deszzertek...stb. Vacsora 6 körül kenyér épp kedvenc kiegészitővel bár ha párizsiról van szó akkor csak párizsi

7-től pakolás, fürdési procedúra és fél 8-8 között pizsiben, ágyba bújás elött HIPP tejpépek cumisüvegől, ölben

240-260 ml-er kerül az üvegbe és változó mennyi fogy el. Van hogy mind, de van, hogy csak 80 ml...Nálunk ezeka tejpépek fél éves koruktól kezdve kedvencükké váltak igy megmaradt mai napig

Egy hónappal ezelöttig éjjel is etettem egyszer és az sima HIPP2-es tápszer volt

Remélem tudtam segiteni, bocsi a litániáért, tényleg csak azért irtam ilyen részletesen, hogy kiderüljön tényleg ahány gyerkőc annyi féle és én azt tapasztaltam hiába szerettem volna valamit "eröltetni" nem működött
Orsi
Most nálunk is sok kelés volt éjjel... Fél 3-ig hagytak aludni, de utána reggel fél 7-ig hatszor keltem. Hogy mi volt nem tudom???Kitartás
Edit
Remélem sikerült aludnod, és azóta jobban vagy
Rita

Yabu
Egyet értek Veletek ill. együtt érzek Veletek mert sajnos Nekem a mai napig sem sikerült kihevernem a szülés körülményeit meg az első hónapok megpróbáltatását... Ezért is irtam valahol, hogy talán jól jönne pszichológiai segitség azoknak a kismamáknak, akiket sokkszerűen ér a koraszülés és hetekig elzárva vannak a babácskáik igy még a testi kontaktus, ismerkedés is elmarad... Idővel talán ez a szemlélet is változik majd. Rita

Szerintem kár azon gyötörnöd magad, hogy Te döntöttél igy... Emiatt ne legyen lelkiismeret furdalásod

Nálunk nem én döntöttem igy, de mégis az eredmény ugyanaz ill.szerencsére Ti nem születtetek olyan hamar de mégis, a szülés élménye egyikünknek sem adatott meg meg az azonnali leki kötődés sem...
Dalmama
Előre tényleg kár ezen morfondirozni, majd ott lesz a helyzet amit meg kell oldani és meg is fogod
MIlyen kocsitok lesz? Nekem 18 hóanposak az ikreim (Lili - Gergő)
Puszi:Doris