A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Sziasztok!

Marcsi!
Nagyon tetszett a sztorid Kép és az hogy "a homokozó inkább a szingli dumcsizós anuykák törzshelye volt." főleg és mennyire igaz! Engem még most is lever a víz ha a 3 gyerekkel egyedül megyek vhova, valamelyik mindíg látótávolságon kívűl esik Kép.
Nálunk 1 éves korban kezdték enni a homokot, akkor kötöztünk ki kertesházba ahol fű helyett homok volt a kert. Olyan mennyiségű homokot ettek hogy a kakijuk összetételének fele homok voltKép.
A Laura még a mai napig eszi. Szerintem a szervezete igényli. Pedig már 4 éves
Yabu
yabu

EriKép
Végignéztem újra az albumotokat és annyira szépek a gyerekekKép Olyan megható volt látni Őket újszülött kortól...Kép
Puszi:Doris
doris

MarcsiKép
A Tieteket is megnéztem és tündéri képek...Kép
Nincs Vox-unk...
YabuKép
Akkor az uzsonna meg volt oldava...Kép

doris

Sziasztok!

Cat Kép
Ezek a képek anyunál készültek Kép
A madarakat kb. 1 hónapja kapták,és épp szoktatás volt Kép
Mind a madarak,mind a gyerekek részéről Kép
A fiúk nagyon élvezték,hogy a kezükben lehet egy madár....a lányok féltek is meg nem is Kép
Eszter pl.nagyon megilyedt mikor felrepültek.

Orsi Kép
Óriási gratula Levinek!! Kép
nagyon ügyes,és 6 hónaposan??? az enyémek 9 hónaposak voltak!
Bizti a teső is követni fogja hamarosan Kép

Annamari Kép
Olyan jó híreket hoztál Kép
Szuper dolog ez nagyon!!Hihetetlen,hogy amilyen kicsik,olyan gőzerővel tudnak szívni Kép
Csak így tovább !!

Kicsit nosztalgiázom én is Kép én de-t tudtam csak ott lenni velük és 3 óránként szoptatni,mert a du. a nagyoké volt Kép

Én se gondoltam,hogy ilyen hamar fog ez a 16 hónap eltelni... Kép

Homokozó Kép
Érdekes,nálunk senki nem ette a homokot Kép
A fiúk talán már nem is fogják Kép,a lányokat meg nem izgatta a múlthéten

Azért azt bírom a csajokban,hogy mindig úgy osztják be a játékokat a játszón,hogy csak az egyikre kell jobban figyelnem Kép
De azért a mászókás projektet nem vállalom egyedül Kép

Márti

Kép[/url]
martisa

Ez a vacak megint rendetlenkedik!Bosszantó ez a net!

Orsi!
Gratulálok,nagyon ügyesek vagytok!Mégegyszer köszönöm a büfipadot!

Annamari!
Nagyon ügyesek vagytok!Olyan jó ilyen híreket hallani rólatok!

Lányok:
Egy pár napja elkezdett vizesedni a lábam.Kb. a bokámig veszem észre.De a lábfejem nagyon fáj tőle.A vérnyomásom nem lett magasabb,de vizeletet csak a múlt héten nézettem.Akkor rendben volt.
Félidős terhesen mondták,hogy van egy tágulat a vesémben,ami valószínűleg rosszabbodni fog a terhesség előrehaladtával.
Egész nap felpócolt lábakkal fekszem,ülök.
Van még valami ötletetek,hogy mit tehetnék?

Írt a Nettke is:toxémiás jelei vannak ( vizenyő,magasabb vérnyomás,fehérje).Még nem tudott a dokijával beszélni.Szobatársak jók,a személyzet kdves.Helyzethez képest jól érzi magát.

Kép

Kép
edit73

Nagyon elegem van a babanetből, más fórumot kellene keresnünk. Ma egész nap elérhetetlen volt számomraKépKépKép Amit reggel írtam meg elszállt.

MarcsiKép
Ha szomorú vagyok, mindig csak az albumodat kell végignéznem, és kivirulok. Hihetetlen édesek a pasik, és nagyon vidám család vagytok!KépKép

MártiKép
Remélem mi sem leszünk homokevők, de egy kis kosz nem árt!

EriKép
Nagyon helyesek a fiúk, és már meg tudom én is különböztetni őket.KépKép A Kerékgyártó játszótérre nem jártok ?

EditKép
Sajnos a felpolcoláson kívül nem tudook jobb 5letet.Kép Nekem csak a császár után vizesedett be, de akkor nagyon.

Nettkének drukkolunk, hogy ne kelljen előbb megszülni a babákat, a toxémia miatt.Kép

LányokKép
Gyűjti valaki a bébiételes üvegeket ? Ha igen akkor begyűjtöm őket, de ha nem, akkor kidobálom, mert kezd elég sok termelődni. Ma megettek ketten 1 egész üveg krumpli-sütőtököt, és még Olivér is zabálta, pedig Ő nem nagy evő.Kép Nem is lett volna gond, ha nem tüsszent a végén egy nagyot, beterítve engem, magát, Samut és az etetőszéket is.KépKépKép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!
Cat -veled értek egyet, reggel 7-kor sikerült olvasnom némi babanetet, de azóta csak most sikerült ismét-pedig én nem írogatok gyakran-akkor a fele elszáll-olvasni szoktam rendszeresen, de az is nagyon körülményes.
Ha valakinek van ötlete, hova lehetne átköltözni a hozzáférhetőség érdekében....családinet vagy nlc?
Mindenkinek szép , napos tavaszt:
Kinga
pkinga

Bébiételes üveg ügyben én indítottam a babaszobán egy topikot, de senki nem ragált rá Kép Kép Kép így én ki fogom dobni Kép

A babanet nálam is pocsék volt ma, egész nap nem jött be.
Mi az indexről (medlomb) anno a családinetre költöztünk, ott még semmi gond nem volt... egyébként van ikres topik is, de nem igazán működik.

Nálunk most kaja ügyben a következő a helyzet:
1. bepróbálkoztam a tápszerrel üvegből... semmi siker. A gond a cumisüveggel van, nem fogadja el egyik gyerek sem.
2. tápszer kanállal elfogadva, így teszteltem, hogy mi nem tetszett nekik... szóval a kanál a nyerő

konklúzió: Milupa HA tejpépet kap Máté este, szopi után. Azzal remélem jól lakik.
Naponta 1szer kapnak gyümit/főzit ill. 1szer tejpépet, Máté este, Levi napközben. Ez most így jónak tűnik.
A cumisüveggel azért próbálkozom néha, de nem sok sikerrel, vagyis semmivel. Pohárból egyik sem tud inni, és annyira izegnek-mozognak a kezemben, hogy gyakorolni sem egyszerű.

tudom, most minden szoptatáspárti nekem fog esni, de én így utólag úgy látom, hogy jobb lett volna, ha tudnak a fiaim cumisüvegből is enni, meg kellett volna őket tanítani, és nem csak a szopira támaszkodni.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Annamari, csak így tovább Kép))
Nettke! Nagyon szép méretűek a gyerekek, a toxémiás tünetek pedig remélem, hogy valami félreértés csak!
Marcsi! Én is végignéztem a fotókat a fiúkról és így ismeretlenül is gratulálok hozzájuk, gyönyörűek Kép
Nekem meg képzeljétek, egyre többet keményedik a pocakom, főleg, ha lepihenek! Nem olyankor kellene, hogy ellazuljon? A dokimhoz csak május legelején megyek (29 hetesen), úgyhogy most ez egy kicsit aggaszt. Szerintetek felhívjam vagy felesleges az aggodalmam?
Más: volt valakinek közületek lágyéksérve? Nekem az előző terhességemnél jött elő, majd szülés után rögtön el is múlt. Most az ikrekkel kb. a 12. héten kiújult és azóta egyre rosszabb, néha alig bírok megmozdulni, úgy szúr. Ezzel kapcsolatos tapasztalokat szívesen vennék!

gabus: kétszer 25+4 és Dorka 16 hónapos
gabus74

KingaKép
A mamanet.hu -t javasolta Katie itt a neten, és megnéztem, nekem nagyon jónak tűnik.KépKép Szerintem mindenki nézze meg, és vessük össze az ötleteket. Amelyik a legjobb, oda menjünk.

OrsiKép
Szerintem jó megoldást választottál, kiegészítésnek.Kép
Veled értek egyet, hogy ha előröl kezdeném, akkor is megtanítanám a gyerekeket cumisüvegezni, ugyanis sokkal mobilabb úgy az ember. Bárhova megyünk cumisüvegezni mindenhol lehet, de kanalazni nemKép Én viszont legközelebb teáztatni fogom a gyermekemet. Ugyanis az enyémek nem fogadnak el semmiféle italt, pedig a szilárd kaja és a tápi mellett kellene inniuk. De se víz, se tea, se gyümilé nem smakkol. A barátnőm 5,5 hónapos kislánya csak szopik, és kiskorától kezdve teázik is. Így semmi gondja nem lesz az itatással.
Lehet, hogy engem is elátkoznak a szopis tanácsadók, mert Ők mást szoktak javasolni.

GabusKép
Szerintem hívd fel a dokit, hátha ad magnéziumot a keményedésekre. Nekem is fekve keményedett jobban a pocim. Én csak Béres Magne B6-ot szedtem rá, de nem sokat használt.

Cat

Cat
Kép
cateye

Gabus Kép
szerintem is beszélj a dokiddal, mert a keményedésekre jobb odafigyelni.
Ami szabad és segít: 1 pohár bor este, ha romlik a helyzet, akkor délben is (nekem ezt Krizsa doki és a nőgyógyászom is írta).
Egyébként nekem fekve keményedett a legjobban (de ezt már a zöldlombban is mondtam Kép).
A magnézium jó, a béresben több van, mint a másikban, használhat még a diaphyllin, és azt is szedtem... de igazán csak az alkohol használt (nem hiába a kórházban is azt nyomták vénásan Kép)
Biztosan nem lesz semmi gond!

Cat Kép
A folyadékpótlás nálunk kanállal megy Kép szóval nálunk a kanál a nyerő, csak hát inni abból nem lehet. Próbálkozom a pohárral és az üveggel... nem sok sikerrel.
A teáztatást én ennyire nem érzem szükségesnek, de a cumisüveget igen! mert nem tudom, mit tennék, ha valami lenne a tejemmel, ugyanis próbaképp megpróbáltam akkor is üveget, amikor tutira éhes volt, és egy gramm, annyi nem ment le a torkán. Szóval akkor lenne 2 üvöltőm, aki nem eszik üvegből. Persze messze nem ilyen vészes a helyzet, mert csak kiegészítés kell, de lehetne, mert velem is bármi történhet.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Enikő,
ki volt és ki lett a dokid?Nincs időm visszaolvasni.

Edit,
nekem javasolták még a könnyű lábtornát, lábfejtornát is+felpolcolás+rengeteg folyadék ivás.

Annamari,
hajrá!!!

üdv:Márti
(megyünk fürödni)

Márti
Kép
hideyoshi

EditKép
Még sószegény diétával segithetsz esetleg, mert a só visszatartja a folyadékot a szervezetben. KitartásKép
Nettkének mi is nagyon drukkolunkKép
CatKép
Nekem sem ment a Babanet... Reméljük most már befejeződik a szerverátállásKép A tüsszentést átérzem...nálunk is folyton csatakos az etetőszék meg minden a környezetünkben...Kép A folyadék bevitellel nálunk is pont ez volt aztán úgy a 7. hónap tájékán mikor kitartóan kinálgattam Őket elfogadták az édeskömény teát (HiPP granulátum) és azóta is azt isszák meg egy ideje már gyümölcslevet is mert szorulás ellen ezt adok.
OrsiKép
Milyen cumisüveggel ill.cumival próbálkoztál? Tudom, nem helyes a cumijavaslat, de nálunk az AVENT cumisüvegek 10-11 hónapos korukig nem igazán jöttek be. Gerinek kezdetben a Gerber kicsi gömbölyű majd a NUK szájpad alakú cumija jött be eleinte latex változatban majd megtanulták a szilikonost is most meg már csak este esznek AVENT üvegből szóval le tudtunk szokni a cumisüvegezésrőlKép
GabusKép
Sérv ügyben nem tudok segiteni de a keményedéseket érdemes lenne megnézetned... Ne várj szerintem még négy hetet, menj el orvoshozKép

Gyöngyi fekszik, pihen, hizik és reméli a babák isKép

IldiKép
Megtaláltam... Itt a képKépSzerintem ez jó megoldás lehetne nektek mert ezen ülni is lehet meg állni isKép
Kép
Kép
Kép

doris

Gabus Kép
megnéztem Dorkát! Álomszép egy kislány! Nagyon-nagyon aranyos.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Doris Kép
Cumisüvegek ill. cumik, amiket az elmúlt 2 napban megpróbáltam:
széles szájú - Avent, Chicco, Nuby (utóbbi 2 egyenes folyású tehát nem kellene levegőt lebeengedni, amikor enne)
hagyományos - nuk
egyik sem jött be. Az avent és a nuby az szilikon, a chicco és a nuk az latex... legpuhább a nuby cumija, legkeményebb az aventé.
Egyik sem jött be... próbálkozom tovább, de a készletet nem bővítem, hanem ezek közütl valamelyik szeretném megkedveltetni velük.
Mikor picik voltak tudtak az aventből is enni (talán 2szer, ha próbáltuk), nem értem, hogy most mi ez a nagy ellenállás. Mindkettő sírvafakad a cumisüvegtől.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi DrágámKép
Hát az ellenállás oka nagyon egyszerű szerintem... Nem selymes mint Anya cicije és az illata is eltérőKép Sajnos nincs személyes tapasztalatom de erre gyanakszom...

Bocsi, akkor nem volt okos ötletem...

doris

Doris Kép
én is valami hasonló okot sejtek a háttérben Kép Kép Kép így marad a pép meg a megszokott csomagolás Kép Kép

pusz. Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!
Látom titeket is nagyon felbosszantottak az utóbbi időben tapasztalt technikai zűrök... Teljesen érthető a reakciótok, ennek ellenére bízom abban, hogy nem választotok más társalgási felületet. A szerverátállás zűrjet tetézte egy brutális hackertámadás, a feltört szervert mára sikerült egy közel öt órás leállás alatt megjavítani. A végső szerverbeállítást a jövő héten fejezik be, akkor a leállást majd előre jelezni fogjuk...
Köszönöm a türelmeteket, sziasztok,
apa
apa

DorisKép
Köszi, akkor próbálkozom még a teával, hátha valamikor elfogadják. Jön a nyár, nagyon kellene inniuk.Kép

Nálatok mit esznek és hányszor a gyerkőcök ? Most próbálom beállítani, hogy hogy szeretném majd a jövőben, és érdekelne, hogy ki mit ad a gyermekeknek, hogy a legoptimálisabbat kiválasszam. Én reggelre meg estére meghagynám a cumisüveget, mert megnyugtatja őket, és ez a legtisztább, legegyszerűbb etetési mód.Kép

OrsiKép
Hogy hatott a tejpép ? Én is gondolkozom rajta, mert 1/2 4-kor menetrendszerűen kelnek, és 240 gr tápszert simán bevernek ilyenkor, olyan éhesek. Hogy fogják így regge 7-ig kibírni ?
Kipróbáltam a csőrös poharat, és egész ügyesen ivott Samu belőle.(tápot) Azért ment a nyakába is, de ez még nem rossz etetési mód. Az a baj, hogy sok levegőt nyel vele, és Ő még bukik.

ApaKép
Akkor kivárunkKépKépKépKép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Cat Kép
Az eddigi 1-2 alkalom helyett 4szer keltem Mátéhoz Kép Kép Kép Kép Kép olyan vagyok, mint a mosott sz... Kép Kép Kép ráadásul az idő is pocsék.
De reméljük, ma jobb lesz a hatása este Kép

pusszancs. Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Fel a fejjel, majd csak kisüt a napocskaKép
Egyébként nálunk ugyanezekből a márkákból sorakoznak a cumisüvegekKépJoci újabban az Aventet utálja, a NUK jön be neki, vmint a Chicco.
AnnamariKép
Én is veled együtt örülök, hogy a picik szopiznak, hihetetlen milyen kis ügyes babácskák, nagyon-nagyon gratulálok!
pussz mindenkinek
k

KépKép
KépKép
kirri

Sziasztok Kép

DalmamaKép és mindenki Kép
köszönöm az etetéssel / hozzátápival kapcsolatos infókat!!!

Orsi Kép
na nem irigyellek! Már olvasni is bonyololult ahogy táplálkoztok!!!
és még az alvás is... szegénykém Kép
kitartás, ennél csak jobb jöhetKépKép

Cat Kép
amit a teára írtál, teljes egyetértek!!!
Nekem sem isznak semmit és ez lassan problematikus lesz ... de annak idején persze a szopi miatt lebeszéltek a teáról, nehogy cumizavar legyen Kép

R
trus

Mindenkinek kösz a segítséget!
Só szegény diéta már megy a 16.héttől a vérnyomásom miatt,édeset meg a felesleges túlsúly miatt nem nagyon eszem.Lassan már nem is tudom,mit egyek!A lábamat is tornáztatom,mert erre még Nettkétől emlékeztem.A sok folyadék meg nekem már nem megy.Nem is látom az értelmét,mert anno a belgyógyász erről nekem teljesen mást mondott.Na meg számomra logikátlan.De lehet,hogy csak én vagyok tudatlan.

Most ennyit,mert nagyon "nyűgös" éjszakám volt.Csomót keményedett a hasam,alig aludtam valamit.Amikor meg nem keményedett,majd szétrúgták a fiúk a medencecsontomat.Ez a legújabb "szórakozásuk"!
Azt hiszem,tényleg itt az ideje a kórházi befekvésnek!
Na elteszem magam most egy kis szunyálásra!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok Kép

Szeretnék még egy dolgot megosztani veletek, hátha valakinek "tanulságos" lesz, vagy esetleg a sok pocakosnak jelenthet valamit.
Remélem nem fogtok megharagudni, nem befolyásolni akarok senkit.

Szóval nálunk a fiúk programozott császárral születtek a 38. héten.
Mindketten fejvégüek voltak, teljesen problémamanetes volt a terhességem. Megszülhetetm volna őket rendeen, de nem tettem.
Akkor, ott, az akkori énemmel ezer érvet felhoztam, hogy miért - nem akarom veszélyeztetni a babákat, nagyon vizesedtem már stb. De azt hiszem a valódi oka az önzőségem volt, mert féltem a szüléstől a fájdalmaktól és azt hittem így jobb lesz.
Nagyon megbántam. Azóta is sokszor eszembe jut amikor a fiúkra nézek - és sokszor láttam őket zaklatottnak felkészületlennek az életre. Láttam a szemükben a szemrehányást.
Ők készültek megszületni és én otrombán közbeszóltam. Mindamellett, hogy nekik ártottam, ártottam magamnak, hoszen nem zajlottak le a szervezetemben a szükséges hormonváltozások, mert a szülés ugye nem "indult meg". Csak egy műtét volt. Ezáltal most rengeteget kell "dolgoznom" azon, hogy igazi szeretettel, kötődéssel álljak hozzájuk és azokat a hormonváltozásokat melyeket a szülés indít meg,amelyek igazán anyává teszik az anyát nekem most meg kell próbálnom lelki síkon elindítani.
Nehéz. Haragszom magamra, mert felülbíráltam az ő döntésüket. De ezen sajnos nem tudok változtatni. Azt hiszem még sok idő mire megbocsátok magamnak és a gyermekeimmel jó irányba fordul majd a kapcsolatom.

Természetesen nem eltántorítani akarok senkit a császsártól, mert ennek ikrek esetében számtalanszor orvosi indoka van és az úgy teljesen rendben van.
Csak gondoltam leírom. Hátha nekem is könnyebb lesz Kép

R
trus

Sziasztok Kép

Cumisüveg-téma: nekem Dorka 5,5 hónapos koráig kizárólag szopizott, naponta 10-14 alkalommal. Egyszerre ugyan keveset evett (átlag 80 grammot), de kb. 5 perc alatt végzett az evéssel. Ekkor azonban hirtelen, egyik napról a másikra elkezdett "sztrájkolni" és nem fogadta el a cicit soha többet. Kétségbeesve hívtam a doktornőt, hogy mit csináljak, ő pedig mondta, hogy ez a sztrájk egy-két nap alatt elmúlik majd magától, úgyhogy csak fejjek bátran! Én így is tettem, de Dorka még a lefejt tej szagától is rosszul volt, a tápszert pedig hihetetlen kis mennyiségekben (20 gramm) tudtam csak beleerőszakolni. Azóta sem derült ki, hogy mi volt a baj, a mensim is csak jóval ezután jött vissza, úgyhogy tényleg olyan furcsa volt ez az elutasítás. Mi ekkor elkezdtük a hozzátápit elsősorban gyümölcsökkel, mert a tápszert egyszerűen nem ette meg. Megvettem a kereskedelmi forgalomban kapható összes cumisüveg-féleséget és igazán egyik sem vált be. Talán a Chicco cumija volt a legjobb nekünk... A kanalazás jobban ment, de ugye úgy folyadékot elég nehézkes beadni, így aggódtam rendesen, hogy a kiszáradás fenyegeti. A gyümölcsökben egyébként rengeteg folyadék van, így valószínű, hogy Dorka nem is volt szomjas, azért nem ivott pluszban (pedig nyári hőség volt ekkor). Kb. 7 hónaposan áttértünk a csőrös (Avent) pohárra, most meg már egyedül iszik sima pohárból vagy szívószállal. És azt látom, hogy ahogy elkezdett intenzíven mászni, majd járni, valóban megnőtt a folyadékszükséglete és persze az is számít, hogy már rendes kajákat eszik (sóval, fűszerekkel) és gondolom, emiatt is szomjasabb. Mondjuk naponta most is 350-400 gramm folyadékot iszik csak, de hát valószínű, hogy ebben is nagyok az egyéni különbségek (én sem iszom sajnos túl sokat). Mindezt csak azért írtam le, mert tudom, hogy milyen frusztráló azt látni, hogy nem eszik/iszik úgy a gyerek, ahogy az elvárható lenne. Dorka egyébként a korához képest nagyon alacsony és könnyű is, és van, hogy ebédre egyetlen savanyú uborkát hajlandó csak elfogyasztani, de ez ellen úgysem tudok mit tenni.

puszi:gabus
gabus74

Sziasztok!
Orsi!
Nekem is az a véleményem hogy furcsa nekik hogy teljesen más dologgal akarod őket etetni mint amit eddig is megszoktak. Azt már kipróbáltad hogy amikor etetés idő van akkor előszőr adsz nekik cumisüvegből és csak utána jön a cici?
Én nem ajánlom a teáztatást, (saját negatív tapasztalatKép ) Nem tesz jót a fogaknak még akkor sem ha nem tesztek bele cukrot. Ha a gyerek nem kap inni csak vizet akkor azt szokja meg, és egyébként is az oltja a szomjat legjobban.

Rita!
Én is ugyanezekkel az érzésekkel küzdöttem én is amikor megszülettek az ikrek. Nekem elfolyt a magzatvíz és sürgősségi császár volt a 37-ik héten (a Laurának lement a szívhangja) ezért én sem tudtam felkészülni lelkileg. És persze fájás sem volt nem úgy mint a nagyobbik lányomnál akinél 16 órát vajúdtam (végül ott is császár lett).
Egyszerűen nem jött az az érzés ami a nagyobbik lányomnál. Nehéz kimondani, de tudatosan mondogattam magamnak hogy Ők az én gyerekeim és szeretnem kell őket. Jó pár hónap eltelt amíg rendeződtek az érzéseim. Én sokat sírtam emiatt és ehhez hozzájárult a depresszióm is ami csak egy éve kezdett elmúlni. Ezt csak azért írom le hogy nem vagy egyedűl az érzéseiddel, én akkor nem mentem el pszihológushoz pedig szerintem szakember ezen tud segíteni. Vagy nagyon sokat kell erről beszélni a szeretteiddel, az is segít.

Yabu
yabu

OrsiKép
Lehet, hogy nem éhes Máté, nem azért kel fel éjjel. Csak cicis megnyugtatásra vágyik.KépKép Ezt a tejpép nem pótolja.Kép
Egyébként ezen az idő majd változtat. Már nekem nem kelnek éjjel többször, mint korábban, csak az evésre 1/2 4-kor. Pedig még 1 hónapja itt panaszkodtam, hogy cumi túrám van éjjel sokszor. Szerencsére kinőtték. Sőt a 1/2 6-os kelést is, mert a 1/2 4-es evés után 7-ig alszanak mostmár.
Mindenre az idő a gyógyír.Kép

YabuKép
Sima kamilla teát próbáltam, miután a vizet elutasították. De annak sem volt több sikere.Kép Semmilyen folyadékot nem fogadnak el. Mi sem vagyunk nagy üdítőivók, mindig csak víz van itthon, így semmi édeset nem kapnak a jövőben sem.

GabusKép
Köszi, hogy megosztottad velünk a tanácsodat. Akkor nem erőltetem, majd eljön az ideje, hogy inni fognak. Csak úgy ahogy Te írod, olyan rossz
belegondolni, hogy megesznek 200 gr pépet, és nem isznak rá folyadékot.Kép

RitaKép
Jól tetted, hogy kiírtad magadból, ezzel is kicsit megnyugszol. A szemrehányást én is éreztem a szemükből, amikor odahozták őket, hogy nem volt átmenet nekik a pocakos lét és a világrakerülés között. De minden az Ő érdekükben folyt az én esetemben, mert romlott a vérképem, és már alig tudtak érzésteleníteni is a csaszinál a trombocitaszám miatt. Ha nagyobbak lesznek majd elmondom nekik, hogy ezért nem indulhattak el maguktól, mert veszélyben volt a kis létük. Legalább is én ezzel vigasztalom magam.

Te se búsulj ezen, majd a 3. babánál megtudjuk, hogy mi az, hogy hüvelyi úton szülni, és megtapasztaljuk a szülés élményt.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

sziasztok,

ma voltam vérvételen (AFP).

átolvasom amit megint termeltetek.
tegnap többször is próbáltam, de nem nyitotta meg az ldalt. Kép

pusz: dalmama
KépKép Kép
Dalmama

Kedves Orsi,

Ha jobb lesz az idő akkor majd mi is próbálkozunk a homokozóval. Már nagyon kíváncsi vagyok. Most még porszívózás után is keresi és találja és 1 szöszit nekem ad 1 szöszit meg betesz a szájába. Tegnap előtt hagymahéjat szedtem ki a szájából. Persze át lehetne mindent pakolni de ideiglenesen még 5 hónapig anyukáméknál lakunk és már így is eléggé átrendeztük a lakásukat.
Igen a gyerekek között elég kevés idő lesz. 15 hónap. Szerettünk volna még egyet, nem számoltunk semmi napokat és úgy gondoltuk jön amikor jönni akar. Hát ők nagyon hamar akartak jönni. Kép De szeptemberben mindketten jöjjenek csak.KépKép
Vettünk egy 3 személyre bővíthető babakocsit. Ha kinyitom elfoglalja az egész előszobát. De lehet 2 v 3 személyest készíteni belőle.
Múltkor átgondoltam h fürdetek meg egy 15 hónapos és 2 pár hetes babot. Aztán arra jutottam majd szeptemberben megoldom. Most nagy a szám, de a problémát (csúnya dolog 3 gyereket próblémának nevezni) majd megoldom. kell majd hozzá lekli és fizikai segítség is. szülőkre, barátokra számíthatók, így most örülök a gyerekeimnek az első pillanattól kezdve boldog vagyok és nekem most az a legfontosabb, h egészségesen a 36.hét után szülessenek és "nagy" súllyal. ha problémázom ezen szoktam.

pusz
Dalmama

Yabu Kép

köszi, hogy leírtad ... jó látni, hogy nem csak én vagyok ilyen helyzetben.
Meg azt is jó hallani, hogy van megoldás Kép ... Bár nekem egyenlőre nagyon távolinak tűnik.
(Kerestem e-mail címet a profilodban, hogy esetleg kérdeznék tőled ezzel kapcsolatban, de nem találtam.)

Szóval köszi Kép

Cat Kép

drága vagy, hogy vigasztalsz Kép
de nálunk tuti nem lesz harmadik, mivel ők már a 3.-4. gyerek összesen.
Mindenesetre Nektek legalább volt orvosi indok, így persze egész más a dolog. Nálam igazából súlyos okok nem voltak.

R

Dalmama Kép

biztos nem lesz egyszerű, de utána pedig jó lesz, hogy közel vannak korban egymáshoz Kép
de szerintem jól teszed, hogy nem aggódsz előre, valahogy minden helyzeten átevickél az ember KépKép
trus

Köszönöm mindenkinek a homokozós hozzászólásokat és Marcsinak és Erinek az aranyos képeket.
Ígérem már én is teszek fel képet.

Cateye,
Sinlaccal mi a helyzet ? kipróbálod? Mármint a gyerekekKép
Tegnap vettem és 2 doboz 1650.

Marcsi,
Én még idén csak 1felé fogok rohangálni. De jövőre ezt a számot meg3szorozom.
az a másik milyen hideg a homok, föld? Habár nyáron ez nem lehet probléma.

Doris,
Nálad mekkorák a gyerekek?
Nagyon jópofa ez a babakocsi a testvérülővel.

Yabu,
Azt már megszoktam, h cékla után milyen a kaki, de azért egy kis homokos kakin csodálkoznék.

Edit,
Nekem az utolsó 2-3 hónapban volt vizes, a vége felé egészen a fenekemig. Tiszta elefánt lábam volt és lila. Van róla kép is és teljes olyan mint egy hulláé.
Javaslatok: minimális só, bors, piros paprika és egyéb erős fűszerek, naponta 1,5-2 l folyadék.
Orvosom ajánlotta: sok alma(az vízhajtó) ha bírod alma nap, napi 3 kg alma semmi más, na én ezt nem bírtam, mert az éhségtől rosszul voltam.
Márti írta, h sok folyadék, nekem viszont azt mondta a védőnőm 2l-nél ne igyak többet.
de lehet, h nem írtam neked újat, ha csinálod a "sódiétát".

Orsi,
Szerintem jobb ha kanálból esznek, mintha cumisüvegből, ha van tejed és azt akarod h szopizzanak is.
Ha nincs tejci v energiád probálj akkor én is azt tudtam volna javasolni, h próbálj ki másféle cumivéget.

Gabus,
Dalmával nekem is bekeményedett a pocim (ez lehet a koraszülés jele is), rosszul lettem és hazavittek a munkahelyemről és délután be is mentem a kórházba. szerencsére minden rendben volt és a magnézium adagot emelték fel. Inkább menj be feleslegesen, mint maradj otthon és vmi baj legyen.
Nekem is azt mondta a nőgyógyi, amit Orsinak igyak 1 pohár bort, mert lazít és hozzátette ha még eztután holnap is kemény csak akkor rohanjak vissza. de a bor megtette a hatásátKép

Trus,
Megértem, amit írtál és én is így is gondolom (átélés nélkül is)
Ne hibáztasd magad, a gyerekek miatt sem, megérzik. Tudod ezt leírni könnyű véghezvinni nehéz. Olvastam amit írtál és yabu írt elkezdtem könnyezni...
Néha itt olvasgatok és átélem ami veletek történi és így ismeretlenül is megfog....

16+4KépKép 10hóKép
Dalmama

SziasztokKép
ApaKép
Köszi a visszajelzést, én várok türelemmel, szerintem megériKép
CatKép
A reggeli és esti etetés szerintme még nyugodtan mehet üvegől. Én őszintén megmondom elég sokáig adtam a főzeléket, főételt is cumisüvegből ennek pedig nem elsősorban a lustaságom volt az oka - bár néha az is közrejátszott - hanem az, hogy Lilcsike hiehtetlenül rossz evő volt és örültem, ha bármilyen formában meg tudtam "normális" tartalmas ebéddel etetni. Ő sokáig elutasitotta a kanalat ill.csak a gyümit vagy desszertet fogadta el kanállal a többi étel cumisüvegből ment. Egy időben nagyon fusztrált a dolog, mert az járt az emszembe..."Talán már ennie kéne kanállal, már nem szabadna üvegeznie, már nagy ahhoz, hogy igy egyen...stb." szóval rengeteg infót nézegettem a témával kapcsolatban a neten és azt hittem én rontottam el valamit. A Férjem persze mindvégig nyugtatgatott, hogy szerinte ne idegeskedjek, mert Ő még nem látott olyan felnöttet aki cumisüvegből enné az ebédet de majd körbenéz az étterembe és ha lát ilyet szól...KépKépKép Kezdtem lenyugodni és átgondolni mindent, hogy mit-miért is várok el Tőlük és egészen sikerült lehiggadnom a témában. Ezek után azt csináltam, hogy megkináltam kanállal aztán mikor a 4.-5. kanálnál már elutasitotta az evést azon nyomban áttöltöttem a cumisüvegbe az ételt és igy evett amennyi jól esett NekiKép Geri az étekezés terén mindig is alkalmazkodóbb volt mert Ő jobban szeret enni, igy Ő szivesen kanalazott is de ha kellett Őt is üvegből etettemKép Egyébként pont az átgondolása a dolgoknak segitett hozzá ahhoz, hogy elfogadjam egyszerűen Gergő rosszalvó gyerek Lilcsi meg felébred rá. Tudom, ez nem tartozik a témához de szerintem jó ha elfogadjuk, hogy ahány gyerkőc annyi féle és nem szabad kétségbeesnünk ha a mi gyerekeink nem alszanak, esznek,isznak a nagykönyv szerint. Én is sok alvásos topikban olvastam, hogy miként kell vagy lehet leszoktatni a gyerkőcöket az éjjeli evésről, ivásról de nekem ez nem működött. Az enyémek 17 hónaposan szoktak le az éjjeli evésről (most 18 hósakKép). Sokan talán elborzadnak tőle, de ez van, elfogadom, hogy Geri ilyen mint ahogy mi felnőttek sem vagyunk egyformán jóevők, vagy jóalvókKép
A kajcik úgy néznek ki nálunk, hogy reggeli tápszer - 220 ml -(Én még nem kezdtem meg a tej bevezetését és egyenlőre nem is tervezem az allergizáló tényezők miatt) HIPP 2-HIPP3-as vegyesen keverve mert a HIPP3 mindkettőjüknek túl édes volt. Ezt Avent csodaitatóból isszák, de nagyon sokára tudtak csak megtanulni inni belőle (más sokkal hamarabb tudja ezt is...mi már elmúltunk egy évesek mire megtanulták a működését). 4 hete isszák meg egyedül ilyen formán a reggeli tápit mert 17 hónapos korukig ölben én etettem Őket és a vacsit mai napig ölböl eszikKép Nem csak azért, mert nem tanitottam meg önálló cumisüvegezésre Őket (teázni régóta tudtak üvegből) henem mert a meghitt közös evések, ölelkezések száma hihetetlenül lecsappan ahogy növekednek!!! Iszonyat nehéz már puszilgatni, szeretgetni Őket, mert ritkán van rá igényük és leginkább este igy az esti etetés marad remélem még sokáig az én reszortomKép Szóval reggekitől függően - hogy mennyit ittek, hánykor keltek - esetleg megkinálom még őket egy óra múlva kenyérrel (párizsi ill. lekvár a kedvenc most)de leggyakrabban ebédig már csak isznak mert fél 12-kor ebédelünk. Inni vagy teát szoktak (HIPP granulátum) vagy baby italokat (Bio). Erre nem az édes iz miatt van szükség, hanem egyrészről a vitamin bevitel miatt másrészről a szorulás elkerülése miatt adok nekik gyümilevet. A gyümölcsökkel hadilábon állnak. Ebédelünk aztán alvás majd délután uzsonna ami gyümölcsök mixelve és beletördelve keksz vagy gyümölcsjoghurt vagy túró gyümölcsökkel vagy üveges bébi deszzertek...stb. Vacsora 6 körül kenyér épp kedvenc kiegészitővel bár ha párizsiról van szó akkor csak párizsiKép 7-től pakolás, fürdési procedúra és fél 8-8 között pizsiben, ágyba bújás elött HIPP tejpépek cumisüvegől, ölbenKépKépKép 240-260 ml-er kerül az üvegbe és változó mennyi fogy el. Van hogy mind, de van, hogy csak 80 ml...Nálunk ezeka tejpépek fél éves koruktól kezdve kedvencükké váltak igy megmaradt mai napigKép Egy hónappal ezelöttig éjjel is etettem egyszer és az sima HIPP2-es tápszer voltKép Remélem tudtam segiteni, bocsi a litániáért, tényleg csak azért irtam ilyen részletesen, hogy kiderüljön tényleg ahány gyerkőc annyi féle és én azt tapasztaltam hiába szerettem volna valamit "eröltetni" nem működöttKép
OrsiKép
Most nálunk is sok kelés volt éjjel... Fél 3-ig hagytak aludni, de utána reggel fél 7-ig hatszor keltem. Hogy mi volt nem tudom???KitartásKép
EditKép
Remélem sikerült aludnod, és azóta jobban vagyKép
RitaKépYabuKép
Egyet értek Veletek ill. együtt érzek Veletek mert sajnos Nekem a mai napig sem sikerült kihevernem a szülés körülményeit meg az első hónapok megpróbáltatását... Ezért is irtam valahol, hogy talán jól jönne pszichológiai segitség azoknak a kismamáknak, akiket sokkszerűen ér a koraszülés és hetekig elzárva vannak a babácskáik igy még a testi kontaktus, ismerkedés is elmarad... Idővel talán ez a szemlélet is változik majd. RitaKép Szerintem kár azon gyötörnöd magad, hogy Te döntöttél igy... Emiatt ne legyen lelkiismeret furdalásodKép Nálunk nem én döntöttem igy, de mégis az eredmény ugyanaz ill.szerencsére Ti nem születtetek olyan hamar de mégis, a szülés élménye egyikünknek sem adatott meg meg az azonnali leki kötődés sem...
DalmamaKép
Előre tényleg kár ezen morfondirozni, majd ott lesz a helyzet amit meg kell oldani és meg is fogodKép
MIlyen kocsitok lesz? Nekem 18 hóanposak az ikreim (Lili - Gergő)Kép

doris

Doris,
a kocsi már megvanKép összecsukva pihizik és várja a babucikatKépKép
inglesia és egymás mellé lehet tenni 2 ülést és velük szembe egyet. de egyenként is feltehetők az ülések.
majd ha 1 évesek lesznek akkor majd egy összecsukhatót szeretnék venni. akkor meg már Dalmának sem kell kocsi. mennyi is lesz? 2,5 évesKép

dalmama
Dalmama

Sziasztok Lányok!!

Pár napja egy kicsit bedepressziósodtam,de azt hiszem már ennek most vége(biztos lesz még ilyen).
Ma megyek a dokihoz,elvileg csak szivhangra ,de ha már ott vagyok azt mondta meg is néz.
Mivel nagyon rendben volt minden gondoltam megterhelem egy kicsit magam ,és elkezdtem a padláson lomtalanitani.Igazából nagyon jól esett a mozgás(persze nem olyan mint lánykoromban),és kiváncsian várom lett-e valamilyen hatása méhszályügyben.
Nagyon várom már a babókat...ma éjszaka álmodtam először igazán velük olyat hogy megszülettek.Nagyon szép husos babák voltak,de furcsa érzés volt őket látni először még álmomban is ...nem tudom milyen lesz élőben,igaziból!!!!
Visszaolvastam mindent,de nem reagálok mert már annyi üzim elszállt hogy most nincs erőm megint megirni.
Nekem ez az etetés téma még nagyon bonyolultnak tűnik de ha itt az ideje majd biztosan letisztul előttem.
Szerintem a sok kellemetlenséget mind a pocakosoknak,mind a kisgyerekeknek a frontok okozzák,mert magamon érzem hogy milyen változások vannak ha jó idő jön vagy ha rossz...

Trus!!!
Nagyon sajnállak de biztos vagyok benne hogy néhány hónak alatt túljutsz ezen a problémán és helyre sikerül rakni magadban a dolgokat!!!Sok-sok ismerősömtől hallottam hogy ők is átestek ezen ,de a dolog helyreáll,ha pedig nem van segitség is !!!fogd igy fel!!!!!

Kristin
34+6
kristin75

Kristin,
mi a helyzet veled? hétfőn mész?

dalmama
Dalmama

Sziasztok!
Rita!
ipacs@enternet.hu az email címem. Igen vmi miatt nem lehet megnyitni a profilomat. Nyugodtan írjál, én annak idején senkivel nem tudtam ezeket a dolgokat megosztani mert szégyeltem és tudtam hogy csak saját magam tudnám megoldani.
Doris!
Csodállak hogy mindennek a pozítív oldalát nézed, ez tök jó tulajdonság. És az írásaidból ítélve végtelen türelmed van,pédaértékű Kép ami sajnos rólam nem mondható elKép

Yabu
yabu

nekm is 3szorra ment át az üziKép

amire elküldtem az üzit már írtál is. jókor gondoltam rádKép
örülök, h írtál és jól vagy.
komolyan a lomtalanítást nem kellett volna.

várjuk az orvos után mi van veled, persze ha ráérsz írni.
Dalmama

Szia!!!
Igen pont egyszerre történt...rámgondoltál és én jelentkeztem....hi-hi

Ha megirtam ezt ki is kapcsolom a gépet mert fürcsi és indulok a dokihoz...ha hazaértem jövök is a hirekkel!!!

Puszi:kristin
kristin75

DorisKép
Köszönöm, hogy ennyi időt rámszántál, és ilyen részletesen leírtad az etetést. Sokat tanulok belőle, mert nagyon kezdő vagyok még a témában, és nem tudom, hogy lehetne rendszert és állandóságot vinni úgy az evésükbe, hogy fedezze a tápanyagszükségletüket, egészséges legyen, és főleg, hogy nekik is tetszen. Szeretném én is megtartani a reggeli-esti cumisüveges tápit majd tejpépet, és napközben szeretnék gyümit és zöldséget adni, délben főzit. Persze minden attól függ, hogy Ők mit akarnak, mit fogadnak el. Igazad van, hogy bele kell nyugodnunk, hogy nem egyformák a gyerekek, mindegyik más, még az ikrek is.Kép
Azért le a kalappal, hogy mit végigjártál velük!Kép

DalmamaKép
Köszi a Sinlac infot. még nem voltam dokinőnél, csak 7 hósan megyünk, de akkor felíratom. Többet is felíratok, kipróbálok más tejpépeket is, kíváncsi vagyok mi jön be.Kép

Teszek fel egy mai képet a huncutkáimról.KépMindketten 4kézlábaznak, és hintáztatják magukat, közben nézik a Simi Manó világát DVD-nKépKép

Kép

Cat
Kép
cateye

Dalmama,
nekem 17 hónaposak voltak az ikrek, mikor megszületett a kicsi. Egy két hónapig variáltunk, hogy ikerkocsi egyik részében a pici, a nagyok váltva sétálnak (mert ugye nem lehet két babakocsit tolni), de állandó vita volt belőle. Aki éppen sétált vissza akart ülni és fordítva. Próbáltam a kenguruzást is, két mozgékony gyerekek kivitelezhetetlen. A megoldás az egyes babakocsi volt, amihez vettem egy felállót, just in case. A srácok gyorsan belejöttek a sétába.
Három kicsi, két kéz: mai napig dúl a háború, hogy ki fogja anya kezét. Néha működik az egy kézben két gyerekkéz (zebra, metrózás, villamos), vagy egyikük a hátizsákom pántját, vagy szoknyát, vagy amit ér, fogja.
Egy másik nehezen kezelhető probléma az esti meseolvasás, mert max ketten férnek az ölömbe.
Egyébként remélem soká lesz, míg ezek megoldódnak. Az élet így szép. Kitartást
Molnárka
molnárka

DalmamaKép
Igen, igy már tudom melyik az a kocsiKép Aztán tényleg elég lesz egy bord ahová felállhat a Kislányod, ha megúnja a sétátKép
KristiNKép
Nagyon vigyázz a pakolással, nehogy túleröltesd magadKép A heteid száma szépen emelkedik, már nincs sok hátra, kitartásKép A depresszió előfordul és ne ijedj meg. Magam is depresszióval küzdök időnként és most a tavasz, nyár közelette, több napfény segit ezen a gondon isKép Meg ugye a hormonok erősen dolgoznak Nálad... Várjuk az orvosi beszámolótKép
YabuKép
Sajna nincs végtelen türelmem...nagyon el is szégyenlem magam mikor kiabálok a gyerkőcökkel de olyan nehéz (szemcsi tépkedés, virágföld túrás, verekedés...) szóval nem vagyok különb senkinél semKép
CatKép
Nagyon édesek és mennyire különbözőek Kép Nagyon szépek és ügyesek isKép Ez a Simi Manó milyen mese? Úgy értem nyugodtan nézhető? Mert nálunk csak Tele Tubbies-van eddig de már únom vennék mást is, csak nem tudom melyek azok a mesék amiket nyugodtan megvehetek, nem ijesztegetős, nem félős...???? Ez olyan? Tudsz még mást is ajánlani esetleg? Szivesen a litániát...remélem tudsz majd hasznositani valamit belőleKép
MolnárkaKép
Azért Neked sem lehetett könnyű...Kép

doris

Sziasztok!

Hű, de sok hozzászólás, már el is felejtettem mit olvastam az elején!

folyadékivás:
az enyémek is nagyon kevés folyadékot ittak szerintem, de úgy tűnik nekik mégis elég volt.Csak vizzel kínáltam és kínálom őket, ritkán gyümölcslével.Szomjúság ellen vízet kapnak.Amióta szilárdat is esznek egy kicsit többet isznak,de nem azonnal evés után(akkor csak néhány kortyot), hanem gyakran megkínálom őket két étkezés között.Én csak az anyatejet és a tápot adtam/adom cumisüvegből(AVENT), a többi folyadékot pohárból.Egyedül még nem megy de nagyon ügyesek már.

Én teljesen spontán szültem az ikreket, és nagyon készültem rá, mégis annyira idegennek éreztem azt a két kis csöppséget ott az inkubátorban, az agyam tudta hogy a enyémek és szeretnem,óvnom kell őket, de mégis...még most sem tudom megfogalmazni az akkori érzéseimet.Emiatt sírtam is gyakran, de otthon minden megváltozott és rendbejött...tessék, most is hüppögök!!!!
Azt hiszem ez nem csak a császárral függ össze, azért jól esik beszélni róla, sajnos akkor nem tudtam.Csak 1 hajszál választott el a depressziótól.Hú, tudnék írni egy zavaros litániát, de inkább nem teszem,a fontos hogy elmúlt, a párom segített!

Üdv, mindenkinek:

Márti

Márti
Kép
hideyoshi

DorisKép
A Simi Manó világa klasszikus zenével, a pici babák számára készült. Egyszerű képekkel, színes játékokkal, pici gyerekekkel, és aláfestésként Bach,Mozart zenéjével. Egyszerűen oda vonzza a fiaim tekintetét, és tátott szájjal nézik. Nálunk ez a csodaszer. Van a Simi Manó világa gyerekdalokkal, ami már nagyobb babáknak való, ebben meg klasszikus gyerekdalok vannak, és a szövegük aláírva, hogy a szülők is tudják énekelni
a piciknek. Ez még nincs meg nekünk, de ezt is szeretném majd.Kép Hihetetlen módon megszerették a klasszikus zenét a fiúk ezzel. Például meghallják a D dúr zenekari szvittet, és rögtön mosolyognak.Kép

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Tegnap nekem sem jött be a babanet,Kép, látom milyen sokat írtatok azóta!

Annamari!
Ez tényleg nagyon klassz! Gratulálok, ügyesek a fiúk!!Kép

Doris!
Köszönöm szépen, nagyon ari vagy, hogy így keresgélsz nekem a neten!!!!Kép
Ez az ülés amit a babakocsi elejére lehet szerelni nagyon szuper!KépSzerinted itt, nálunk is lehet kapni?
A másik, amit a hátsó részre illik, nem igazán tetszik, most hogy megtaláltad az előbbit!Kép

Dalmama!
Mi így fürdünk: A lányom (majdnem három éves) a nagy kádba, amíg Ő játszik, addig gyorsan felváltva meggfürdetem a fiúkat a kiskádba. Ez kb fél óraKép

Rita!
Szerintem nagyon jól tetted, hogy ezt leírtad, biztosan segít, ha beszélsz róla.
Nekem pl. már tuti gyes betegségem lenne, ha nem írogathatnék ideKép Anyósomon és anyukámon kívül nem nagyon tudok senkivel beszélgetni egész nap, csak Veletek.

Képzeljétek,
ma velem is történt egy nagyon klassz dolog, a fiúk végre szívesen ettek kanállal! Olyan jó érzés volt így etetni őket, szépen nyitották a kis szájukat, és nyelték a hamit. Almás csirkehúst kaptak, és úgy látszik nagyon ízlett nekik. Eddig még csak gyümit, meg tejpépet kóstoltak, most kaptak először húst.

Marcsi, Eri!
Most, az albumaitokat nézegetve jutott eszembe, hogy esetleg nincs eladó babarucitok? A fiaim most kezdik kinőni a ruhatárat, és vennék nekik főleg nyári rucikat, 74-es, v. 86-os mérettől.

Ildikó
ildikó

Cat!
Nagyon édik a fiaid, tök jó kerek a pofijukKép Mennyi most a súlyuk?
Ezt a Simi Manót mi is kipróbáljuk( ha nálatok ez a csodaszerKép), majd megszerzem valahonnan.

Ildikó
ildikó

IldikóKép
Köszi a dícséretet! Oli 7,5 kg, Samu 8 kiló.Kép Inkább hosszúak egyébként, bár Samu húsos is. Olyan Popey alkat.Kép

Jajj nagyon örülök a kanállal evéseteknek!Kép Ügyes vagy, és a manók is! Teljesen átérzem az örömöd, mert most mi is ebben a cipőben járunk.Kép 7-8 hónap körül lehet húst adni nekik először ? Ki is váltott egy tápis evést, vagy csak kiegészítette ?

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Cat!
Ó, azért egy evés kiváltásánál nem tartunk... Fél üveggel ettek meg ketten, de még ettek volna, csak nem adtam nekik többet, mert most kaptak először husit.
A kismama táblázata 7 hónapos kortól ajánlja csirke, pulykahúst. Volt itthon két üveggel ( akciósan vettem valahol, mondván egyszer majd jó lesz) és egyet felbontottam próbaképpKép

Akkor ti már súlyban megelőztetekKép
Nálunk Szabi 7.40, Levi 7.20 kg. Na de nem is esznek meg 240 ml tápot, csak max 180-atKép

Ildikó
ildikó

Sziasztok!

Hú, két nap alatt is annyi minden történt veletek, hogy nem győzök reagálni rá. Vagyis, igazságosan nem fogok most külön írni senkinek. Ma már egyszer próbáltam, szépen írtam külön mindenkinek, de rutintalanul nem mentettem el worbe az üzit és persze, hogy elszállt! Szóval bocs. Mindenkinek gratulálok a gyerekek fejlődéséhez, szorítok a kórházasoknak és az otthonlévő pocisoknak is kitartást kívánok.

Kristin!

Azért neked mégis válszolok külön. Mi 13 éves koromban költöztük Rákoskertre, előtte Gyömrőn laktunk. Kár, hogy nem derült ki hamarabb, hogy ilyen közel lakunk, már rég megismerkedhettünk volna. Már alig várom! Te hétfőn mész be a kórházba, ugye? Melyikbe is? Én a MÁV-ban fogok szülni. Ha majd meglesznek a babáid, meglátogathatlak titeket? Olyan kíváncsi vagyok rád és persze rájuk is!

puszi, Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Kép Kép Kép MEGSZÜLETTEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kép Kép Kép
Szilvi kisfiai Kép Kép Kép Gergő 3000 gr, Petike 2200 gr, ő inkubátorban van, de mindkettő teljesen egészséges, délután négykor születtek, császárral, Szilvi az őrzőben van, jól van Kép Ahogy tudok majd még róluk, megírom Kép

Márti
márti

Márti!
Szilvinek nagy gratulaKép Sok tejcsit Gergőnek és PetinekKép Kép Kép

Ildikó
ildikó

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: