A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Cat,
lehet, h annyira nem büdös, de akkor nekem nagyon az volt. majd megkérdezem a többi családtagot nekik milyen szagú.. Kép
viszont a kiscsaj ezt a fajtát bűz ide bűz oda nagyon szereti.

igen az idő halad, remélem a babók meg nőnek. ezen a héten megyek AFP-re. de ikrek esetén már erről is olvastam mindent. ha nem normális az érték akkor sincs semmi, mert az lehet az ikrek miatt. akkor meg mi értelme van? h az ember(bocs asszony) feleslegesen idegekedjen?

dalmama
Dalmama

IldikóKép
Azért a látszat csal!Kép Csak próbálkozunk a kanalazással. Olivérnek nem nagyon kell kanálból, csak játszik vele, Ő imádja a tápot. Samu szereti a gyümipépet (általában mindentKép), de olyan malac módjára eszik, hogy 6* meggondolom, hogy adjak-e neki.KépKép
Szerintem semmiről nem vagytok lemaradva, nekem is soká lesz, mire egy étkezést ki tudok váltani szilárdabb étellel.

MártiKép
Tényleg nagyon drágák a tápok.Kép Én most 8 dobozzal váltottam ki 13.000 Ft-ért, és ez 20 napra elég csak nekik, még úgy is, hogy anyatejet is kapnak.Kép Még az a jó, hogy támogatja az állam a gyerekválallást.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

DalmamaKép
Az AFP valóban nem számít ikreseknek, de az utánna lévő genetikai UH az nagyon jó.KépKép
Úgy kell az AFP-re menni, hogy előre felvértezed magad, hogy nem érdekel, hogy milyen lesz az eredmény. Egyébként már az orvosok, is így kezelik.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok Kép

Annamari Kép
Gyors javulást gyarapodást Nektek Kép
szerintem is megéri szorgalmasan 2-3 óránként mindkét cicit fejni ...
Amikor kórházban voltam, és apa volt itthon a fiúkkal ők fagyasztott tejet ettek én meg fejtem szorgalmasan - éjjel is.
De legalább maradt a mennyiség. - Csak a szobatársaim hülyültek meg az elektromos fejőtől Kép

Most akkor hogy van ez?
Meddig kell csak szoptatni? Mikortól kell nekik más is? És mi kell? Táp v. Bébikaja? Kanál v. cumisüveg?
Valaki lécci homályosítson fel Kép köszi Kép
Ja, és honnan fogom tudni, hogy a fiúknak másra is van szüksége anyatej mellett?
Valamint hogyan kell elkezdeni adagolni a "mást"?
Bocs a sok kérdésért de nekem ez kicsit zavar Kép

R

ui.:
Orsi Kép
egyébként én még mindíg mérem őket, pedig etetésenként átlag 180-200-at megesznek - de ettek már 300-at is ... de én nem tudom nem mérni. Pont ezért, mert így legalább a rengeteg nyűgjük közül talán az éhség kizárható Kép
Én má csak ilyen hüle vagyok Kép
trus

Trus,
ha elég nekik a tej 6 hónapos (nem tudom mennyi idősek) korúkig elég az anyatej. és az a legjobbKép
utána már lehet banán, alma, őszi, főzelékek egyebek... de csak fokozatosan.
azt mondják az anyatej összetétele már olyan, h nem elegendő a babáknak, ezért kell a szilárd.
nálunk 3 hónap után már sajna nem volt tejci, ezért 5 hónaposan kezdtünk a banánnal majd a többivel. az elején inkább szopta a kanálról a kaját és nagyon higat készítettem neki.

de ezt a védőnő részletesebben elmondja.

dalmama
Dalmama

Trus,
ha van tejed akkor elég a tej és a bébikaja, táp nem kell. a táp a tejet helyettesíti.
nálunk most a következő a helyzet.
reggeli:táp
tízórai: pép vagy pép és gyümölcs
ebéd : főzelék(amit 1 hónapja fele adagra csökkentett)
uzsi: gyümölcs
vacsi: sinlac pép, ha kevés plusz táp.

dalmama
Dalmama

Cat!
Nálunk egyikük sem érdeklődik a pépes dolgok iránt, vagyis a kanál az kellene nekik, de csak úgy üresen rágicsálni....
Annak ellenére hogy Oli nem igényli még, te minden nap megkínálod? Nekem sajna nagyon hamar elmegy a kedvem, ált. egy hétig adok nekik, utána kb. két hét szünetKép Lehet, hogy így eltart egy éves korukig mire kiváltok egy étkezést???Kép

Ildikó
ildikó

Rita!
Van olyan gyerek, aki semmi mást nem fogad el csak az anyatejet, akár 1 éves koráig is. Kép
Nálunk a fiúk 6 hónapos korukban kaptak először mást. Aztán taknyosak lettek, és akor nem fogadtak el semmit, csak a cicit. Majd kb. 1 hónap múlva voltak hajlandóak mást is enni. Kép Ők sohasem kaptak tápot, és még most is van néha szopi, így 2,5 évesen. Kép
Nem szabad erőltetni semmit sem. Ha elutasítják, kicsit később lehet újrapróbálkozni. Ráadásul 2 gyereknél egyik ezt szereti, másik azt. Kép

Eri
simones

Trus,
először nagyon higat készíts, mi banánnal kezdtük, összeturmixoltam és forralt lehűtött vizet adtam hozzá. vigyázni, mert a turmixilástól lehet habos, levegős és az nem jó neki.
1x pl 2 kanállal majd másnap 1 kicsit többet és minden nap lehet növelni az adagot.
én gondoltam nem szórakozok, h a 4. napon 8 kanál, amíg ízlik neki egye. evett is sokat... majd 10 perc múlva kihányta sugárban az egészet. a férjem pont látta az eseményt. azóta mindennel óvatosabb vagyok.
déli etetésnél kezd a bevezetést ő se nyügis és ha fáj tőle a pocija a délutánotok lesz rossz nem az éjjeletek.

dalmama
Dalmama

IldikóKép
Sajnos én is türelmetlen vagyok, így nem mindig kínálom meg őket.Kép Nálunk is lassan megy majd a rászoktatás. Azt már tudom, hogy csak langyosan fognak elfogadni mindent, mert a tej és a táp is langyos, így a gyümit is melegítenem kell.Kép Én sem erőltetek semmit, csak az Ő tempójukban fogom rászoktatni őket. Nem nézik ki a falatot a szátokból ? Nálunk Samu kinézi, sőt piszkálja a kezünket is, hogy adjunk neki is.KépKép

RitaKép
Nekünk a dokinő azt mondta, hogy először gyümilével kínáljuk őket kiskanalanként. Először csak napi 3 utánna már több kanállal. Aztán jöhet a gyümipép. A tízórai szopi után érdemes először adni, először csak 2-3 kanál almát, vagy répát,őszit (hisztamin tartalomra kell vigyázzniKép),sütőtököt. Először csak egyfélét, hogy lásd, hogy nem allergiásak rá stb. A banánt nem ajánlják, mert nem itthon honos gyümölcs, ráadásul olyan érlelővel permetezik, ami káros.KépKépKép Utánna mindent lehet krumplival keverve adni, esetleg meg lehet próbálkozni anyatejjel higítva. Ajánlják még a rizsnyákot is, gyümivel.
A gyökeres zöldségeknél vigyázzni kell a nitrát tartalomra, ezért jobb üveges bio bébiételt adni, vagy biopiacról, ellenőrzött ökológiai termesztésből beszerezni a zöldségeket. (pl.HIPP,Holle)

Szerintem sem kell semmit erőltetni, csak az Ő ütemükben etetni őket, és ráérsz 6 hónapos kor után elkezdeni. Én hamarabb kezdtem 2 héttel,de mi már tápot is eszünk.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást.

Pépest nálunk minden nap kapnak a fiúk, ha van kedük enni, akkor ügyesen esznek, ha nincs, akkor nem akarnak,de én minden nap próbálkozom.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Dalmama! Nem tudom, hogy hol fogsz szülni - illetve hogy hol csinálják az AFP-t -, de nekem a Kútvölgyiben már kifejezetten az ikerterhességre vonatkozóan mérték az AFP-t, vagyis voltak ikerterhességes normálértékek. Pedig én is úgy paráztam emiatt most is (a kislányommal ugyanis nagyon nagyon sok álmatlan éjszakánk volt annak idején a rossz AFP miatt). De lényeg, hogy tényleg ne izgulj, a genetikai UH a döntő!
gabus
gabus74

SziasztokKép
DalmamaKép
A tüdőérlelő egy olyan szer amelyet még lehetőleg a születés elött 24 órán belül igyekeznek beadni a 34. hét elött született babák részére. Ennek oka, hogy a tüdő kb. a terhesség 34.hetére fejlődik ki, válik alkalmassá a kinti életre. Minél korábban születik egy baba tüdejében a léghólyagocskák annál éretlenebbek és azok felszinén lévő anyag segitene elvileg kinyilni a hólyagocskáknak a születés pillanatában. Nos, ezt az enyagot igyekeznek bejuttatni a baba szervezetébe, hogy a tüdejét valamelyest megpróbálják felkésziteni a kinti létre. Ha nem érthető szólj, megpróbálom körbeirni jobbanKép
A flowmetria - keringés vizsgálatot jelent melyet többnyire a terhesség 34. hete után de indokolt esetben természetesen korábban is néznek. Normál UH-os vizsgálat csak a monitoron más jelenik meg (szines foltok melyekből a szakember jó tud tájékozódni). Nos nekünk ezek a flowmetriás vizsgálatok mentették meg Lilcsike életét, mert itt derült ki, hogy a keringése (lepény, köldökzsinor)minden szempontból blokkolódott és igy haldokló állapotot mutatott. A 27. héten még vissza tudták hozni élrtágitókkal de sajnos a 31. héten már óriási volt a kockázat a méhen belüli elhalásra igy rohamcsászárra átszállitottak a SOTE I-re és igy Lilcsike is esélyt kapott az ÉLETRE amit remekül ki is használtKépKép

Táplálás témához azért nem szólnék hozzá részletesen, mert tápszeres babák vagyunk. 6 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást kifacsart alma levével majd néhány kanál péppel és jött a többi zöldség, gyümiKép Az allergizáló dolgokra nagyon ügyelünk még most is. HA tápit 6 hónapos korukig fogadtak el és miután 3 tipust is visszautasitottak de tápszerre szükségük volt igy átálltunk a sima HIPP-re amitől szerencsére nem lett semmi gond és azóta is azt isszukKép

IldiKép
Szivesen, egyébként itt a babaneten a Keres-Kinál rovatban sokan hirdetnek használt bordokat olcsóbbanKép

Puszi:Doris
doris

Sziasztok!

Cat! Belekotyognék a Sinlac-ügybe, ha nem bánodKép! Az én fiam is nagyon szerette, de én általában nem tisztán adtam neki, hanem gyümipéppel vagy igazi gyümölcsel keverve. Így elég sokáig kitartott egy doboz, és nem mindig ugyanazt kapta, hanem minden este más gyümölccsel ízesítve. Az útmutató alapján szépen vissza lehet osztani, hogyan tudsz kisebb adagot készíteni, amit felturbózhatsz a gyümivel. A Sinlac egyébként jó volt a bukásra is!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

SziromKép
Köszönöm a Sinlac infot. Rákérdezek majd a doktornőnél, mert jó lenne egy fogásnak, gyümivel.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

RitaKép
Én 4 hós korától adok Jocinak gyümölcsöt,először pár csepp almalével kezdtük,majd pépesítettem neki.
4-5 napig kell egy gyümit bevezetni, aztán lehet próbálkozni egy másik fajtával.Sajnos mi az almával megszívtuk kicsit, mert a picit befogta, nem jött ki a kakiKép
Most őszibarackozunk, én HIPP-et veszek neki, szerintem ezek az üveges kaják be vannak jól vizsgálva.
Primőröket , vagy pl. újkrumplit a talaj nitráttartalma miatt nem szabad adni.
Én 10-kor és délután 4 felé kínálom ezeket a gyümiket, és utána teáztatom is(védőnő mondta).
Most hétvégén a Dr.Spock könyvet tanulmányoztam, abban a 118. oldaltól kezdve minden ezzel kapcs-os dolog remekül le van írva-még a későbbi időszakokra vonatkozóan is(tojás, hús mikortól?stb)

pusz mindenkinek
k

KépKép
KépKép
kirri

Olajfácska(Enikő),
igen Symbaba kocsink van és én nagyon szeretem, és valóban a nyár végén már nem lesz jó nekünk, addigra remélem a gyaloglás lesz mŰsoron. Szeretném majd eladni, ha érdekel benneteket és aktuális lesz beszélhetünk róla, eddig sikerült megkímélni és szerintem továbbra is. Nagyon jó mert szinte minden részét ki lehet mosni, csak azt nem ahova már a gyerekek nem férnek hozzá.
Egyenlőre nincs róla képem , de majd teszek föl a fotoalbumba (Zsófi&János).

Táplálás,
én 5 hónaposan kóstoltattam meg először azöldség ill. gyümileveket, fokozatosan mindig egy picit többet adtam. Amai napig tízóraira a reggeli és ebéd közötti időben adok gyümölcsöt, inkább közelebb az ebédhez, nagyon jól meghozza az étvágyat.
Amikor a gyümölcs már megszokott lett, és 6 hónaposak lettek megkóstoltuk a krumplit ebédre anyatejjel pürésítve, így apránként mindig amit lehetett, később bevezettük a rízsnyákot uzsonnára, most pedig joghurtok és krémtúrók is mennek, krémtúrót először én kevertem anyatejjel és friss gyümivel.

Puszi: Márti

Márti
Kép
hideyoshi

Sziasztok!
Márti!
Örülök a babakocsis hírnek. Mivel szeptember közepére vagyok kiírva, még ha picit előbb is jönnek, elég lesz kocsit venni szept. elején. Ha tényleg szebb idő lesz, tényleg gyertek ki!
Dalmama!
A nemüket a múlt heti 4D-s uh látták. Kíváncsiak voltunk, mert van egy lányunk és mindenki mondogatta, hogy mindegy, csak egészséges..., de azért egy fiú jó lenne. Az egyik tuti az, én is láttam a kukacát, a doki szerint a másik is.
Én is voltam tegnap AFP-n. A nővér azt mondta, ha rossz lesz az eredmény meg kell ismételni a vérvételt. Ikreknél minek? Egy másik topikban olvastam egy peste számot, ahol 3 nap után megkérdezhető az eredmény. Azt nem tudom, hogy a vidékiekét is oda visztik-e, de azért majd megpróbálom.
Lányok! Talán emlékeztek biztattatok, hogy váltsak orvost. Megtörtént. Tegnap voltam másik dokinál. Kedves volt, pozitív, biztató. Szerinte teljesen jó esélyekkel indulok egy viszonylag (amennyire ikreknél lehet) zökkenőmentes terhességhez.
Üdv! Enikő
16+4 (+ 5 éves)
olajfácska

Szia Gabus,
A Sote1-en szülök és ott csinálják az AFP-t. majd beszámolok. Remélem nem lesz mit.
Te is a XI.-ben laksz. Merre is?

Doris,
Szinte biztos voltam benne, h te okosítasz ki.KépKöszike.
Most a baba kapja vagy a mama és rajta keresztül a baba?
Ezt injekció formájában adják?

Judyt ajánlotta nekem a "Ikrek könyve" című könyvet. Nagyon jó. Én is mindenkinek ajánlom kismamának és anyukának is.

Enikő,
Én is úgy vagyok vele első az egészség. Egy kisfiút és egy kislányt választanék ha lehetne. De ők már kiválasztották a nemüket.Kép

Pusz: dalmama

16+2KépKép 10hóKép
Dalmama

DalmamaKép
Ezt csak az anyukának tudják beadni, vagyis ha valamiért idő elött megindulna a szülés akkor nagyon igyekeznek 12 óráig még visszatartani a dolgot, hogy a tüdőérlelő kifejthesse a hatásátKépIgen, ez egy innyekció és ha fennáll a koraszülés lehetősége és van rá idő akkor többet is adnak. Én 3 és fél hét alatt 2 tüdőérlelőt is kaptam szerencséreKép
EnikőKép
Az AFP eredménnyel ne foglalkozz! Nekem katasztrófális lett aztán az ismétlés még annál is százszor katasztrófálisabb és akkor a SOTE I-en a 24. héten magzatviz vizsgálatot javasoltak amibe nem egyeztem bele mert nem akartam egy esetleges "gyanú" miatt két baba életet kockára tenniKép Ne idegeskedj, ikreknél értékelhetetlen az eredmnyKép

LányokKép
Ha valakit érdekel nekem is lesz egy eladó PegPerego Duette egymás mögötti ikerkocsim autósülésekkelKép Most még nem megtekinthető mert nálunk van kint Svájcban de hazavisszük és akkor eladósorba kerülKép

doris

Sziasztok!

Tegnap voltunk a dokinál, minden rendben, méhszáj zárt, hallgattunk szívhangot is.
Vettem tegnap olyan Anitás haskötőt is, ha beválik, akkor végre csinálhatok is valamit, nemcsak fetrengek és nyögök egész nap.

Kristin!

Ugye még itt vagy? Most nézem csak a 17 ker-i topicban, hogy itt fogtok lakni! Mi is itt lakunk, a Pesti út másik oldalán, Rákoskerten. De csomót szoktunk arra sétálni, ott fent a lakóparkos résznél. Akkor majd ősztől együtt sétálhatunk! Az fog csak nagy feltűnést kelteni! Két ikres mami!!!

A kórházasoknak kitartást!

puszi, Lilla 22+1

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Lilla!
Igen itt fogunk lakni már nagyon várom...bár én eredetileg is itt laktam,csak anyuékkal kiköltöztünk Maglódra(onnan jövünk majd vissza apával meg a babókkal).
Az tényleg nagyon jópofa lesz ...két iker baba-pár...lesz feltünés...meg jó lesz majd a gyerekeknek is később!
Te itt nevelkedtél a kerületben?
Kinél fogsz szülni és melyik kórházban?
Nem merek irni többet mert az előbb elszállt az irásom!

Kristin
34+4
kristin75

Na mégis merek irni mert úgy látszik sikerült elküldeni...

Az utóbbi időben olvcasó üzemmódban vagyok,mert az etetéshez nem tudok hozzászólni ,viszont sokat tanulok tőletek!

Én nem tudom mi van ,a front miatt vagy már a babók miatt,de valahogy úgy érzem pár napja hogy nekem ebből ennyi lassan elég is lesz.
Nem jó sehogy sem ,nem találom a helyem...olyan fáradt vagyok mert alig tudok aludni,állandóan pisilek meg ülök az ágy szélén éjszaka mert fáj a méhem fekve...úgy érzem hogy nagyon szeretném ha a babók már jönnének ki két héten belül.Addigra mind a ketten 2,5 kg felett lesznek ,tehát már ők is nagyok az itt léthez...nagyon önző vagyok???
Nem akarok az lenni de ezt érzem!!
Volt valakinél hasonló érzés,méhfájdalom fekve...

Akkor vagyok jól ha állok...na de nem állhatok 24 órát...
Ne haragudjatok nagyon depis lett ez az üzi...

Kristin
kristin75

LillaKép
Örülök, hogy minden rendben, vigyázz MagatokraKép
KristinKép
Semmi probléma, tényleg szép nagyok a babók csak még a 36.hétig bird ki vlahogy, hogy tényleg könnyű lehessen nekik a kinti élethez való alkalmazkodásKép Sajnos én nem érhettem meg ezt az időszakot - bár sikerült volna - de arra emléksze, nagyon nagyon görcsölt már a forgóm meg a csipőm az utolsó négy hétben és az infúziókkal ágyhoz voltunk kötve. Nekem csak Gerike oldalán volt szabad feküdnöm,hogy Lilcsike keringését ezzel is segitsük és tényleg szenvedés volt, de hálát adtam minden napért. Tudom, hogy nehéz, de gondolj arra mindjár készen állnak a kinti létre. Sajna nem a súly számit(persze az is nagyon fontos), hanem a pocakban töltött hetek számaKép Kitartás, mindjárt itt a végeKép

doris

SZiasztok!

Most beszéltem Szilvivel, kér egy kis drukkot tőletek is! Éjjel 3 óta kap magnéziumot infúzióban, mert nagyon keményedik - reméljük, hogy csak a front miatt. Most vasárnap töltik be a 36. hetet, szeretné, ha legalább addig még bent maradnának a babácskák! Minden egyéb (CTG, flowmetria) teljesen OK Kép

Márti
márti

Sziasztok!

Húúúúú,megint mennyit írtatok Kép !!!
Ezt én nem bírom követni!!!

Amióta nem voltam,még druszám is lett Kép

Hideyoshi(Márti) Kép
Üdv köztünk! és gratula a gyerekekhez Kép

Kaja téma Kép
Abszolút egyetértek Cat-el,én is így kezdtem Kép
Nálunk 6 hónapos kortól vezettük be a szilárdabb kajákat,és előszőr a gyümit(alma)
Ez persze csak arra jó,hogy más ízt is érezzenek,mert mennyiséget nem esznek,szóval ilyenkor még kell a tejci,vagy a tápszer Kép
Utána jött a krumpli Kép
Krumpli/alma,krumpli/meggy-nagyon szeretik Kép
Aztán jöhetnek a zölségek:répa,brokkoli,spenót,sütőtök,tők/krumli
A Sinlakot nálunk is úgy ették,hogy gyümölcsött tettem bele.Nagyon jól elveszi az érdekes ízét a meggy,őszbarack,alma Kép
Én még a tejpépbe is tettem gyömit,és így kevesebbet kellett elhasználni belőle és más ízt is megismertek
http://www.otlettar.try.hu/kismama/babaetrend.htm
itt hasznos ötletek vannak a szilárd étel bevezetéséhez Kép

Annamari Kép
Ollllan jó volt olvasni a történteket,szinte én is átéltem Kép
Gratulálok,hogy sikerült császár nélkül világrahozni a babákat Kép
Sok tejcsit,egészséget és kitartást kívánok Nektek!!

Dalmama Kép
Akkor télleg közel lakunk egymáshoz Kép

Enikő Kép
Igazán örülök az orvos váltásnak Kép

Rólunk Kép
A múlt héten,amikor olyan szép idők voltak,a játszótér rejtelmeit fedeztük fel!! Kép
Nagyon jól érezték a csajok magukat.Anna volt az első felfedező,Eszter pedig a homokozóban játszott,óriási megdöbbenésemre Kép
Azt hittem-mint már a példák mutatták,hogy Eszter ha nem lát,akkor sírni fog utánam !Egyáltalán nem érdekelte,hogy merre vagyok,kb 3/4 órát játszott a homokban Kép
Annát nem kötötte le a homok,Ő inkább sétálgatott,felmászott a rugóshintára ,és a várra Kép
Na,ezt Eszter se hagyta ki!!!Odamászott hozzánk és simán bevette a várat Kép
Próbáltatok már egyszerre két gyerek után szaladni a mászókán??? 3 feljáró,5 kijárat,ebből 2 csúszdában végződik Kép Kép,Ja ,és ezeket egy nagy henger köti össze!!
A csajok nagyon élvezték,én kevésbé!!! KépAsszem ezt a projektet nem fogom egyedül mégegyszer megcsinálni Kép

Eszter is elindult!!! Kép
Igaz még csak akkor ha Ő akar,de akkor nagyon megy Kép

Húú,Ti voltatok már a nagyobb gyerkőccel fogorvosnál?
Balázs (a kisebbik nagyobbik Kép ),fájlalta a fogát az egyik este,másnap elvittem a fogászatra ,de én úgy féltem!!! Persze nem mutattam Kép
Nagyon bátor volt,egy pici luk volt a fogán,kitisztították,lekezelték,és megdicsérték,hogy milyen szépek a fogai,és hogy milyen hős volt! Kép

Örülök,hogy pozítív élményként élte meg Balkó a fogászatot Kép

Egy pár aktuális kép Kép

Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Kép

Kép[/url]
martisa

MártiKép
Köszönjük a hireketKép Természetesen nagyon-nagyon drukkolunk Szilviéknek de nyugtasd meg kérlek, hogy már szép nagyok a babák, nem lesz semmi gondKép

doris

MártiKép
Sziszusnak drukkolunk, de tényleg ne izguljon, mert a fiúk már jó nagyok. Minden nap innentől ajándék.Kép

MártiKép
Nagyon édesek a kiscsajok, na és Balázs is.Kép Egyedül az a játszótér dolog elég meredek lehetett, de szuper ügyes vagy, hogy megoldottad.KépKép Ki az a madár a képen ? Saját háziállat ?

Cat

Cat
Kép
cateye

MártiKép
Bocsi, de az elöbb még csak az első iromány jelent meg a részletes üzidet nem láttam ezért nem reagáltamKép
Át tudom érezni a játszós storytokat mert a múlt héten itt is jó idő volt és én is egyedül vágtam neki a műveletnekKép Az enyémek járni még nem tudnak, de négykézláb az egész terepet bejárták és mig Geri után kajtattam néhány másodperc alatt Lilcsike felmászótt egy magas famászóka harmadik fokára... Rohantam oda erre boldog vigyorral felmászott a csúcsraKép Maradok én is homokozós játszónál egyedül mert nem győztem rohanni utánukKép Nagyon szépek a gyerekek, és a képek fantasztikusakKép
A nagyfiúnak meg gratula a hősies fogorvosláshozKép
doris

Doris!

Köszönöm a biztató szavakat,igen a 36-ig én is ki akarom húzni mindenképp csak utána jöhetnének...
Nekem is nagyon keményedik a hasam kb 2" éjszakája"'.Szerintem a front,lehet az ok vsgy ez ilyenkor már igy van...

Szilvinek drukkolok!!!!Mikor nem rólam van szó én is azt mondom már nem sok van hátra....

Puszi kristin
kristin75

Sziasztok!

Enikő!
Örülök, hogy megbízol az új orvosodban, ez már fél sikerKép

Cat!
Nálunk mindkét fiú imádja nézni ahogy eszek, ha nyűgösek, ott eszek előttük, ők meg tátott szájjal bámulnakKép És csönd vanKép

Doris!
Én is néztem már a társalgóba is, de már elkeltek.
De igazán már nem is tetszik annyira, rájöttem, hogy hármas ikerkocsit kellene vennemKép Kép Kép

Tegnap Szabi fiam ( aki eddig a lusti volt) rájött, hogy üres hassal könnyebb mozogni, így evés terén visszafogja magát, viszont állandóan forog, és négykézláb hintázik előre-hátra.Kép

Ildikó
ildikó

IldiKép
Gratula Szabinak forgáshoz és a négykézlábazáshozKép A mozgásfejlődésnél én is megfigyeltem, hogy ha nagy ugrás, előrelépés történik mozgás terén, akkor az étvágy kicsit visszaesikKép Ez most dölt meg, mert remek az étvágyuk és mozogni is folyton mozognak, ha jó idő van akkor a játszóna de másfél évig vagy a mozgás ment jól vagy az evésKép
Még valami eszembe jutott... A nagy babakocsi böngészés közben én ráakadtam a neten olyan kocsira aminek elol a tölőkar alatt egy rácsszerű ülőfelület volt. No nem egy komfort dologra gondolj, de pont elfáradt nagyobb gyerkőcnek való. Ha látom újra majd felteszem a képetKép

doris

Nincs időm visszaolvasni, csak egy gyors hír.....

Levi mászik. A dévényesnél megmutatta, hogy ilyet is tud. Egyik mancs előre, a másik utána, majd a lába... azóta rájött, hogy már ez is megy neki, és állandóan ezt gyakorolja. Persze sokszor eldől, mert az egyensúlya még nem az igazi... de gyakorol rendületlenül Kép

Máté meg kis lusti.

Este jövök és írok mindenkinek.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!
Gratula Levinek hogy ilyen ügyesen fedezi fel magát,szerintem hamarosan Máté is követni fogja a tesóját...
Kristin
kristin75

OrsiKép
Ez hihetetlen, kis törpike és már ilyet tud??? GratulálokKépKép Máté lehet jól megfontolja aztán majd követi a TesótKép

doris

Doris Kép
Szó szerint kis törpe, mert alig 6 kg Kép és még 6 hós sincs Kép Azt mondta a gyógytornászunk, hogy eddig egy ilyen babája volt. És a mászást már nem a feszessége miatt produkálja, mert összetett mozgás.
Eddig sem hagyhattam magára, mostantól aztán végképp nem lehet Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Hirek NettkérőlKép
"Most voltam az UH-on, 1565,1595,1600 g-osak a babákKépAmúgy is minden ok,a szobatársak jó fejek, szóval jól tűröm immár két napjaKép"
Szuper, hogy ennyire szép súlyuak a babók és ennyire egyformákKép

OrsiKépNagyon édes lehet, fotót kérünk majdKép

doris

Most látom, hogy van egy csomó új üzi a hozzászólásom előtt is, fura ez a babanet...

Márti!( Martisa)
Nagyon jók a képek!
Nekem éppen a napokban jutott eszembe, hogy mit csinálnánk a lányunkkal ha fogorvoshoz kellene vinni... De nálatok Balázs nagyon bátor voltKép

Márti!
Szilvinek én is nagyon drukkolok!Kép

Doris!
Köszi, te tényleg mindenre figyelsz!Kép
És Nettkének is megy a drukk!Kép

Kristin!
Fel a fejjel , én ilyen idősen már a kényelmetlen kórházi ágyon feküdtem....Kép

Orsi!
Gratula Levinek a mászáshozKép

Nálunk végre kisütött a nap! Kép Kép Kép
Ildikó
ildikó

Sziasztok!

Lányok! Óriási hírem van! Igaz, csak nekem olyan nagy, de olyan boldog vagyok! Ádám reggel 5 grammot szopizott. Akkor Gergőt nem érdekelte a dolog, de fél négykor őt is cicire tettük, és ő is megszopta az 5 grammot. Ádámra már nem jutott idő, hogy ne csússzanak az etetések, de holnap úgy megyek, hogy fél tízkor szopizzon az egyik, fél egykor pedig a másik legény. Ha minden jól megy, és már kétszer szopnak egy nap, akkor én is befexem hozzájuk. Ezt jövő hétre várjuk. Igaz, úgy beszéltük, hogy estére hazajövök aludni, mert mégis kényelmesebb itthon fürödni meg aludni.
De most tényleg nagyon boldog vagyok. Hihetetlen érzés volt, ahogy szívtrák a cicit.

Orsi!
Nagyon ügyesek vagytok! Semmi kétség Levi is hamarosan mászni fog. Nálunk Gergő a lustább, gondolom mi sem tanulunk meg mindent egyszerre. De hát nincs is két egyforma gyerek.

Ildi!
Gratula a forgáshoz!

Márti!
Ti is nagyon ügyesek vagytok! Nekem nagyon távolinak tűnik, de szeretnék már én is egyszerre két felé szaladni.Kép

Doris!
Már épp akartam én is írni Nettkéről. Nekem is írta, hogy mekkorák a babái. Jó nagyok, egész jól viseli a trippla terhelést.
Olyan rég láttam képet a gyerekeidről! Biztosan nagyot nőttek már? Nincs új képetek?

Szilvinek is megy a drukk, ott már jó nagyok a babák. Persze ott is jobb lenne még tovább húzni.

Krisztin!
Szerintem hívd fel a dokidat, hogy nézzen meg! Nálunk is pontosan így kezdődött a dolog. Két napig fájdogált a méhem, de leginkább nem is fájdalom volt, hanem nehéznek éreztem, és akkor is nehéz volt, ha feküdtem. A szülés előtti két napon én is sokat pisiltem, de nem gyanakodtam semmire. Remélem, ti megelőzitek ezt a tortúrát, azért javaslom, hogy nézesd meg magad a dokiddal.

Most ennyit, mert rohanok fejni.

Puszi mindenkinek.

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Kedves Annamari,
Ez csodálatos!! Csak így tovább nektek!!!KépKép

Doris,
Már értek mindent, de még bizti fogok kérdezni. ;)
Mi már vettünk egy kocsit...

Cicamica,
Én is hordtam az Anitás hasövet, nekem nagyon jó volt, tartotta a pocim.

Doris,
Válaszolgatsz a többieknek lassan megismerem a kismamaságod. Nem volt könnyű dolgod, de szerencsére sokat segítettél nekik a bentmaradásban.

Drukk nálunk is Szilvinek!!

És Nettkének is. Szép nagyok a babok!!!

Márti,
Nagyon aranyosak a gyerköcök, különösen az első kép tetszik. Pici gyömöszöli a nagyot.Kép

Szia Orsi,
Ezek ám a nagy hírek. Grarula!

Mamik,
10 hónapos babát tehetek a homokozóba vagy várjak még egy kicsit. Homokevés? Tudom mindegyik eszi majd a homokot, de mikortól egye? Kép;

pusz: dalmama

16+2KépKép 10hóKép
Dalmama

Dalmama Kép
Köszi. Én be fogom őket rakni nyáron, mi akkor 9-10 hósak leszünk... egye Kép Kép vagyis egyék KépKép

Bennem csak most tudatosult, hogy 10 hós a lányod... és már a 17. hétben vagy Kép nem semmi, hogy összehoztátok ezt a gyerekprojektet.
Hogy fogsz a kicsikkel sátálni menni? mert Dalma sem lesz olyan nagyon mobil még akkor, vagy rosszul gondolom? - mármint, hogy neki is elkel a babakocsi.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Annamari Kép
Nagyon ügyesek a fiúk. Ahogy elkezdenek szopizni el fog indulni úgy a tejed, hogy bírd majd fejni Kép Kép
Mekkora most a súlyuk?

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

AnnamariKép
Ezek szuper hírek!!!Kép Én is nagyon meghatódtam, amikor azok a pici emberek hihetetlen erővel szívták a cicit már egy órásan!Kép Mikor lesz kép a fiúkról ?

OrsiKép
Nagyon ügyes Levi!!! Akkor miért kell dévényezni, ha ilyen szépen fejlődik? Majd kirúgnak Titeket is mint Reditkét a Pethő Intézetből, mert Bálint 7 hónaposan felállt.KépKép

DalmamaKép
Nyáron én is beteszem őket a homokozóba, ha eszik ha nem.KépKép Szerintem 10 hósan már be lehet tenni.Kép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Cat Kép
mert még mindig nagyon feszes. A lába különösen, csak lábujjhegyen áll, és így nem fog tudni megtanulni járni... erről többen is megerősítettek.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!
Annamari! tényleg szuper hírek!

Orsi! nem semmi ez a tempó!

Ildikó! jók ezek a megfigyelések KépKép

Martisa! olyan vidám minden kép Kép

Lányok!
én nem tartom magamat túl féltős és gyereket mindentől óvó anyukának, de én nem erőltettem a homokozós projektet. megpróbáltam, de elég hamar feladtam. futkároztam, mint pók a falon... igaz, a mi játszónkon iszonyú nagy a homokozó és míg 1-et fordultam, a két legtávolabbi végében ették a homokot a fiaim... kétmarokra és megállás nélkül Kép
lásd illusztráció:
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=113&page=3&image=17838
(a kép torzít, ez egy mini terep anyukáméknál és a kisfiúk már jártak a kép 14-15 hónaposan készült)
szóval, ha nem egyedül viszitek a skacokat akkor oké, de egyedül bele lehet dilizni Kép

inkább a margit-szigeten füveztünk, a játszón hintáztunk. megszokták, hogy az egyikkel először, aztán a másikkal... persze közben mindig ahhoz beszéltem, aki éppen nézelődő üzemmódban volt.

félre ne értsetek nagyon klassz időszak volt az is, de mivel az ásás, meg homokozás kicsit összetettebb feladat, én csak 1,5 éves koruk után, az első sétálós tavasszal homokoztam velük úgy igazán.
persze az enyémeket jobban is izgatták a bokrok a növények, sétáltunk egy csomót felfedeztük az egész terepet minden alkalommal, a homokozó inkább a szingli dumcsizós anuykák törzshelye volt. nem mondom sóvárogtam közéjük, mert jók ezek a játszótéri ezsmecserék, de nem ikreseknek való, csak úgy kb. 2 éves kor felett Kép
m.

KépKép

KépKép
2in1

óóó nálunk a homokozás nagymaminál lesz, min. 2 felügyelővel Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

AnnamariKép
Na ezek aztán a boldogitó hirekKépKép Gratulálok a kislegényeknek az 5 g szopikhoz, nagyon ügyesek és persze Te is nagyon ügyes vagyKép Kitartás, innen már nem sok van hátra és egyenesen haza vezet az útKépMekkora a gyerkőcök súlya???Kép Kitartás, mindjárt otthon lesztek és szeretgetheted ŐketKép Ne ijedj meg,ha kimerülnek a szopitól, ez teljesen normálisKépTettem fel képet korábban csak szegénykém, Neked most nem jut erre idődKép Majd küldök magánban de nem most, pihenj inkább netezés helyettKépKép Otthon készen állnak a dolgok?
IldiKép
Sajnos nem sikerült arra a kocsira ráakadnom, pedig Nektek pont ez kéne most... Találtam egy másik fajta ülést amit előre kell feltenni a vázra,megpróbálom ide illeszteni a képet:
Kép

Homokozóba mi most mentünk előszörKép Lilcsike fetrengett benne és mindketten szórták a homokot. Próbáltam mutatni a formák eredeti rendeltetését, de nem érdekelték és kicsit rosszallóan néztek ránk a homokszórás miatt igy kiraktam Őket onnan, hogy kolbászoljanak négykézláb inkább... A hétvége óta nagyon hideg van, hó is volt igy nem jutottunk le a játszóra mert felfáznának a földön.

doris

lányok!
a voxon ikrekről szóló műsor megy
egypetéjű fiúkat mutatnak éppen...
m

KépKép

KépKép
2in1

most reklám van, utána még megy tovább a műsor Kép
pocakosról és nagyobb gyerekekről is lesz szó Kép
m

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Annamari!
Ezek nagyon jó hírek. Kép Csak így tovább. Kép

Pocakosok kitartás! Kép

Homokázás: szerencsére itt az udvarunkban van homokozó is, ráadásul előtte nem sokkal cserélték a homokot. Így ők már homokoztak az 1. nyarukon. KépDe a közeli játszó, szörnyű volt, mikor már mentek. Nem volt végig kerítés, és az egyik mindig elment valamerre. Na oda nem sűrűn mentünk. Most már van kerítés végig.
Hinta is van 2 egymás mellett az udvarunkban, így egyszerre hintázhattak. Legfejebb, ha néha éppen más használta az egyiket, akkor pedig egy hintába ültek. Kép ld:
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=1624&page=3&image=60825

Eri
simones

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: