A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Szilvi,

akkor Te mar mesz is be holnap?
nagyon sok kitartast kivanok, es meg hosszu uncsi heteket a korhazban:-)))
Aztan halljunk feloletek!!! (bar en is kovetem a peldadat egy het mulva, de az uram azt igerte, kinyomtatja a babanet oldalakat nekem naponta..)

Szia,
nettke

Kép
nettke

SziasztokKép
Remélem minden pocis Mami jól van márKépGyöngyiékről nem tudtok valamit?

Mi ma kirándulni voltunk, csodaszép időnk voltKép Teszek fel néhány friss képetKép

Kép
Kép
Puszi:Doris
doris

DorisKép
Nagyon édesek a gyerkőcök! Igazán jól áll Gergőnek a szemüveg. Azért meg ahol laktok, egyszerűen irigy vagyok!KépKép

Gyöngyi nem írt azóta. Remélem semmi gond nincs velük. Az én mobilszámomat tudja, mert amikor megvette a hálózsákokat, megadtam neki. Remélem küld egy sms-t, ha bármi van. Bízom benne, hogy csak szigorúan betartja a pihenést!Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Doris!
Tüneményesek a gyerekek, csodás a hely és nagyon csinos vagy te is. KépKépKép

Nálunk is csodaszép nyárias idő volt hétvégén... Kép

(Küldhetnél gyakrabban fotókat, szívesen nézegetném.) Kép

Vadvirág
Vendég

SziasztokKép
CatKép
Köszi a dicséretet!Gyöngyiékért nagyon izgulok...
VadvirágKép
Köszi nagyonKép Sajna rajtam van még 10 kg felesleg ami azért meglátszik főként azért mert feszülnek a ruháim de még a lustaság erősebb és esténként nem éppen tornázással töltöm a szabadidőmet.
A kép egyébként nem a mi városunkban hanem 15 perc kocsiútra tőlünk készült és szeretünk ide átruccanniKép A mi tópartunk is nagyon szép, de azért nem ennyire hangulatosKép

doris

Doris!
Szerintem azt a néhány kilót csak Te látod... Kép
De tényleg! Kép
Igazi csinos anyuci vagy az ikrekkel. Kép

Vadvirág
Vendég

van, akinek nem elég a saját keze:
Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

VadvirágKépKép
OrsiKép
Tündéri micsoda szemek!!!Kép

doris

a kiegyenlítettség kedvéért LeviBabóról is egy kép:
Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Nagyon édesek a babók! Látom Levinek még mindig énekelhetném, hogy "Jajj de szép kék szeme van magának"KépKép

Fogacskák, kint vannak már ?

Cat

Cat
Kép
cateye

OrsiKép
Na, Levike szeme is gyönyörű és milyen huncutul mosolyogKépNagyon édesKép Éjszakák hogy telnek?
CatKép
Rólatok nincsenek fotók? Lábad hogy van?

Puszi:doris
doris

Cat Kép Doris Kép
Köszi a kérdést. A fogak még nem bújtak ki... most annyira nem kínlódunk, éjjel Máté kb. 2szer kel, és ami a legújabb, hogy fürdés után 11 fele megébred... ilyet hónapok óta nem csinált.
Levi jól van, csak napközben nem alszik (max. 1-2 alkalommal 30 perc), ennek nem tudom, mi az oka; így fürcsi után szó szerint beájul a cicin.

Cat Kép láttam, készül az új album, de még nincsenek benne képek!!! Kép mikor töltöd fel?

pusz, Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Néha teljesen meglepő dolgokat tudnak csinálni a gyerkőcök, ezt én is tapasztalom. Hogy mi hajtja ilyenkor őket?Kép

DorisKép
A lábam már sokkal jobb, köszönöm a kérdést. Már menni tökéletesen tudok vele, csak a lépcsőzés megy nehezen. A 7végén mi is kirándultunk a veresegyházi mackó farmon. A fiúknak is nagyon tetszett, bár a sok ember, meg a rohadt alma jobban érdekelte őket, mint a macik.KépKép

Rakok fel egy képet én is magunkról, ami vendégségben készült.

Kép

OrsiKép
Készül már a 3. album is, szép lassan, csak nincs időm most válogatni képeket. Albumot is rendezgetek párhuzamosan, meg a Media Markt a 20 ingyenes kép előhívás helyett nekem 400 darabot hívott elő, és próbálom ezt a képmennyiséget menedzselni.KépKép Szóval kép-kép hátán nálunk.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok Kép
gratulálok a gyönyörű gyerkőcökhöz Orsi Kép DorisKép

Cat Kép
ecsetelem, de nem múlik Kép

Szeretném kikérni a véleményeteket két dologban is. Nem akarok "sírós" maminak tűnni, de eléggé problémásak a fiúk, és nem nagyon találom a megoldást ... Ez nagyon elszomorít mert úgy érzem nem vagyok jó anya ha a saját gyerekem problémáit nem tudom megoldani, ha nem értem őt. Pedig higyjétek el igyekszem Kép

Szóval:
Az egyik nálunk az "elfoglalás".
Egyszerűen újabban nem hajlandóak egy másodpercre sem elfoglalni magukat ... ha kettőt lépek odébb éktelen ordítás van. Sem az ágyban sem a babatornáztatóban sem sehol ...
Vörös fejjel örjöngenek. És úgy behergelik magukat pár perc után, hogy onnantól már semmi nem jó ... A párom szerint nevelési hiba és azért hisztiznek mert hozzá vannak szokva, hogy állandóan szórakoztatom őket. Azt mondja hagyjam őket sírni pár nap alatt átállnak. De nehezen bírom kb. tíz perc után zokogok én is ha sírni látom őket. Mi a megoldás?
A hétvégéken jövünk megyünk nyüzsi van, azt bírják ... Lehet hogy az a baj, hogy től sokat mászkálunk velük?
Szerintetek?

Másik :
Éjjeli felébredés. Bencuska felébred kb. hajnal 3-4 felé. Én persze rohanok, cumi-simi stb. nehogy felverje Balut meg az egész házat. De innentől gyakorlatilag reggelig nyüglődik ... A szeme csukva de nyög - nyom -forgolóik sirdogál... Szerintem éhes nem lehet, mert este fél 11-kor eszik utóljára és napközben is sokat bezabál. Itt szintén a kérdés, hogy ne menjek be hozzá és hagyjam? Megint jön az, hogy sokan mondják, hogy a berohangászással rontom el. Hagyjam és pár nap alatt elmúlik.
Szerintetek?

Nagyon megköszönöm a tanácsokat.

Rita
trus

Cat Kép
hogyhogy nics időd??? Kép Kép nem is értelek Kép Kép Kép
400=20x20 Kép

Ja, Kobra azóta tökéletesen működik, oda adtam a műszaki férjemnek ill. az öcsémnek, és amilyen beállítással nálam nem ment, nálunk működött, és működik azóta is Kép szóval, én voltam a béna Kép

én már előre látom sorsunkat két mászó gyerekkel. Levi ugyanis más leküzdi magát a 1.50x2 m-es játszószőnyeg közepéről, kb. 3 pillanat alatt... utána meg a parlettánk rakétagyorsasággal halad Kép HÁTRAFELE Kép Kép Kép ugye mert csúszik Kép
amennyi idő alatt a mosdóban voltam, ő átkerült a szoba túlsó végére... és üvöltött, mert a parkettába beverte az orrát.
Szerencsére Máté még csak hason nézelődil Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Rita Kép
én nem vagyok a szigorúbb mamik közül való... így bizony én akár 5ször is bemegyek Mátéhoz, ha olyanja van, nem hagyom éjjel sírni egy percet sem. Lehet, hogy én teszem rosszul, de én akkor nem tudom sírni hagyni.
Nappal, én már a kezdetek óta hagyom őket magukban lenni, és jól el is vannak akár 1 órát is. Délután viszont nyügik, akkor le kell melléjük ülni, és foglalkozni kell velük, mert különben nyüglődnek.

Máté - aki a hisztisebb és akaratosabb - ha hisztizik, és 10 percen belül nincs reakció, akkor észreveszi magát, és szuperül eljátszik magában.
Szóval azt mondom, hogy hagyd őket, és szerintem feltalálják magukat... legalábbis Máté ezt tette.
A fejvörösödést én a hiszti jelének gondolom, így szerintem jobb ha fellépsz ellene.

pusza. Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Sajna nem 20*20-at hívtak elő, hanem van olyan kép, amiből van 28 van amiből "csak" 15 stb. Semmi ráció, de összesen 400 db. Viszont szuper a minőségük.

RitaKép
Nálunk sincsenek el sokáig magukban, megy a nyügi. Szerintem minél többet szórakoztatod őket, annál kevesebbet lesznek el magukban. Néha hagyni kell nyüglődni őket, hogy ne kapjanak rá, hogy ott őrzöd folyamatosan őket. Ezt tetézi az is, hogy sokat "pörögtök". Sajnos ezt ismerem én is. Minden 7végén barátok jönnek-mennek, mi megyünk, kirándulunk stb, amit nagyon élveznek. De 7köznap is elvárnák ezt a pörgést, amit ugye nem tudunk biztosítani. Sajnos ez ellen nem lehet semmit tenni, mert igenis szocializálni kell őket, vinni, ismertetni a világgal.

Éjszaka: Én is bemegyek mindig, ha sírnak éjjel, kis simire, cumira, vagy csak, hogy a hangomat hallják. Nem tudom hagyni őket sírni, bárki bármit mond.

Cat

Cat
Kép
cateye

RitaKép
Az éjjeli dologgal kapcsolatban nem tudok elég okos lenni... Az én gyerekeim 17 hónaposak elmúltak és három hete szoktak le az éjszakai evésről... Pont orsinak irtam nemrég egy litániát erről a nem alvás, evés...stb.dologról. Szóval én rohangálok 4-5-6-7 vagy több alkalommal is egy éjjel egszerűen azért, mert Gergő pocsék, éber alvó, keresi a cumit de van, hogy cumival is sir. Szerintem a nappali eseményeket dolgozza fel ilyenkor. Nem birom hallgatni a sirásukat mert ideges és fusztrált leszek tőle. Ez van, nem minden gyerek egyforma és én is úgy vagyok mint Te, hogy éjjel azonnal ugrok mert jobb egy siró gyerek mint kettő. A szakirodalom szerint hénány napig hagyni kelle de én ezt képtelen vagyok megtenni. Egyébként lehet, hogy ha megetetnéd, megnyugodna legalábbis nálunk ez jött be három héttel ezelöttig hiába mondták sokan, hogy már nagy az éjszakai evéshez Ő igényelteKép A nappali elfoglaltsággal az volt korábban is a helyzet mint most, hogy a legszükségesebb dolgokat tudtam csak elintézni mellettük és rengeteget ültem a nyakukon. Most már jobb a helyzet, de nagyon igénylik a társaságom most is. Lehet, hogy a szoktatásom miatt de Ők is rám vágytak. Dlután egyáltalán nem tudtam ott hagyni Őket. Esetleg próbálj velük többet menni levegőre mert az a Te hangulatodat is javitja és verd ki a fejedből, hogy rossz Anya vagy. Egyszerűen ahány gyerek annyi féle. Egyiknek ez a jó a másiknak az tuti nem. Nálunk a két gyerkőc teljesen eltérő és valamelyik folyton szenved vagy nyüglődik...Kép Nyugodtan hagyhatod nappal sirni Őket egy kicsit hátha felfedezik a világot közbenKép Földön, szőnyegre teszed Őket vagy járókában vannak? Ha járókában vannak tedd a földre hátha jobban tetszik NekikKép Nálunk Bp.-en még a konyha elé az étkezőbe is van egy nagy szőnyeg és mikor ott volt teendőm oda tettem Őket hogy lássanak persze igy is volt üvöltés de néha-néha bejött a dologKép KitartásKép

OrsiKép
Levi is nagyon ügyes, hogy igy hátrafelé araszolgatKép Geri igy kezdteKép
CatKép
Örülök, hogy jobban van a lábadKép A gyerkőcök nagyon szépek és csinosak és Te is nagyon csinos vagyKép

doris

Doris
gyonyoru kepek!!! irigykedem csak... meg palmafa is van? Es sehol nem latszik egy kilo plusz se, ezt csak Te tudod:-)) Es a gyerekek persze direkt hatat forditanak a foton:-)))
Orsi
gratula a babakhoz! Olyan szepek!!
Cat,
csuda aranyosak vagytok! 2 boldog kis mano!!!

Hirek Annamarirol:
csak egy rovid sms jott, ma kiengedik (eleg gyorsan, nem?), a babakrol nem tud sokat, talan ma a latogataskor mondanak valamit, hogy nekik meddig kell meg maradniuk.
En mindig azt hittem, ilyenkor a mamaik is bennmaradnak. Ezek szerint ha nagyon koran jonnek a babak, akkor a mamikat kiebrudaljak x ido utan a korhazbol, es be kell jarni hozzajuk? Hogy lehet igy etetni???

Kép
nettke

DorisKép
Köszi a dícséretet. A manók megérdemlik, de sajnos én nem. Kb 10 kiló felesleg figyel rajtam úgy derék és csípőtájt, amihez nincs energiám letornázni. (na időm se sok)Kép Rajtad viszont tényleg nem látszik semmi plussz.

NettkeKép
Szerintem ez sajnos minden kórházban így megy, hogy nem engedik a mamikat bent maradni, hacsak nem fizetsz egy fizetős szobában helyet. A Schöpfiben mindig láttam a PIC-es mamikat, ahogy bejöttek a lefejt tejecskékkel és öltöztek át sterilbe, hogy vigyék be a kajcsit a piciknek. Vannak picik akik 1-2 hónapot is bent vannak.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Nettke Kép
Nem tudom, hogy SOTE 1en hogy van, de SOTE 2n a mami addig maradhat, amíg a baba ki nem engedhető.
A PICen a mellettünk lévő mami babája 800 grammal született, és amikor mi bekerültünk már 5 hete bent voltak, és még nagyon sok volt nekik hátra.

De van, aki inkább kimegy, és 3 óránként bejár, mert azért a kórházi levegőtől is be lehet gőzölni!!!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Doris!
Fantasztikus helyen voltatok.Kép
Gyönyörűek a gyerkőcök.Kép
És szerintem is csini vagy.KépMilyen 10 kiló?

Cat!
De jó, hogy már jobban van a lábad.Kép
Ti is szépek vagytok.Kép
Nagyon huncuttak a fiúk.Kép

Orsi!
A fiaid szeme egyszerűen gyönyörű.Kép
Én is abban reménykedem, hogy legalább az egyik kisfickó örökli majd az Én kék szememet.Kép
Levi már ilyen kis ügyes rákocska?

Judyt
26+1

Judyt
KépKép
judyt

Judyt Kép
Köszi a bókot. Szerintem jó esélyetek van, hogy örökölje Kép Nálunk Anyunak van kék szeme, Apué barna, és mindhármónknak az öcsémékkel kék szemünk van - ennyit a genetikáról és az esélyekről Kép Kép
Levi nagyon ügyes már. Attól függően, hgy hogyan sikerül letámasztania vagy előre, vagy hátra megy Kép A parkettán meg hátrafele, mert csúszik a nacija.

Doris Kép
én sem látom azt a 10 kg-t!!!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok,

1 hét alatt sokat "termeltetek" Kép
kicsit hosszú leszek de még ennél is többet írnék, de már nem aktuális meg kismanó nem tudom meddig bírja.

Szilvi,
gratula a 34-hez!! és kitartás a kórházban!!
Akkor nagyon közel lakunk egymáshoz. Kép
Megnéztem a térképen 1km a távolság.

Doris,
Ezt az orvost nem ismerem.
A kisasszony ma viszont megpróbálta megdönteni a rekordot. Éjféltől 5-ig óránként, 5-től 6-ig folyamatosan kelt.
És nagyon csodás helyen kirándultatok. itt irigykedek Kép

Márti,
Mi a Kondorosira fogunk költözni.
Ez meg 1 keresztutcányira van Kép
Anna mennyi idős, h már megy?

Gabus,
Gratula!!! Nálunk is egy "nagylány" van és két baboca lesz. Csak nálunk kevesebb, 15 hó lesz a korkülönbség.
Hol fogsz szülni?
Ti is a XI.-ben, merre laktok?
ennyi ikres a XI.-ben? de jóKép

Judyt,
Megnéztem a pocis képeket, szép kismama vagy.
én is majd teszek fel csak még nem készült rólam kép. a hasam meg egyre nő...
A Micimaci festés és a rózsaszín festés nagyon tetszik.
Majd ha elköltöztünk és lesz ? Kép egy kis időm akkor majd megkérdezem, h készítetted.

Dodo,
6-7.hétnél az 1. Uh-n már lászott a 2 embrio Kép és h külön petezsákban vannak. Kép

Cateye,
Még messze vagyunk a szüléstől, de nem lehet tudni mi lesz. Itt olvastam a csaszis történeteket és h csak 1 nap múlva adják oda őket és ... és egyre rosszabbul lettem. Végre egy pozitív szülés csaszival. Ha csasziznak előtte rátok gondolok.
de már értem nem az a legnagyobb gond ha 4 hetet előtte kórházban kell tölteni Kép nem tudtam, ha az ikrek ilyen veszéllyel járnak és ennyire kell vigyázni rájuk és kis súllyal születnek meg egyebek.
ez teljesen más, mint egy 1 gyerekes szülés.

van valami könyv amiben az ikrekről lehet olvasni mind a terhességben mind az utána lévő időszakban?

viszont az jó, h itt mindenki azt írja hüvelyi úton szülné meg ha tehetné. Sok anyukával (1 gyerekes) beszéltem aki mindenképpen csaszival akart szülni és nem értették, h én miért imádkozok, h a farfekvésű kismanó megforduljon és rendesen megszülhessem.
Ők meg a fájdalomtól féltek és "próbálták/ják" elintézni a csaszit.

Pusz: dalmama

15+1 Kép Kép 10hó Kép
Dalmama

Sziasztok!

Doris, Cat, Orsi!
Tündériek a babák!Kép

Rita!
Én sem tudok neked hasznos tanácsot adni, nálunk nagyon sokat voltak kézben a fiúk, főleg a bukásaik miatt. Most már elég jól eljátszanak, de ha nincs velük senki, megy a bőgés. Ja, és este természetesen mindkét gyerek az ölemben van...
Éjszaka nagyon ritkán kelnek fel, akkor bemegyek, és felveszem őket egy picit, majd vissza az ágyba.
Amikor kisebbek voltak, és tudtam hogy nem éhesek, bizony hagytam sírni őket, de sosem sírtak 10 percnél tovább, és érdekes, hogy egymást nem ébresztették fel. Viszont megjegyzem, hogy ezt a sírni hagyást az első gyerekemmel nem csináltam meg, őt pl. altattam az ölemben másfél éves koráig...

Ildikó
ildikó

Orsi, Cat! KépKépKépKép
Nagyon aranyosak a fiúk! KépKépKépKép

Vadvirág
Vendég

SziasztokKép
Nagyon köszi a dicséretet mindenkinek, a fotó torzit, sajnos az életben nem igy nézek ki de persze csak a szám sir, mert lusta vagyok ilyenkor esténként ugrálni, mozogni...Kép

NettkeKép
Sajnos igaz, a SOTE I folyamatosan dugig van, rengeteg kismamát szállitanak ide vidékről is mert a legjobban felszerelt NIC-el rendelkeznek. Engem a császárt követő negyedik nap reggelén tettek ki a szobából. MOzogni alig tudtam, tejem nem lövelt be és akkor még napi kétszer 15 perc látogatási idő volt engedélyezve. Persze 12.15-ig ott ültem a folyosón többekkel együtt és megvártam a látogatást aztán este negyed 8-kor mehettünk újra no akkor már otthonról mentem látogatni és ez igy ment addig, mig a SOTE-n voltak a babák, napjában kétszer utaztam át a városon, hogy azokra a 15 percekr eláthassam Őket de megérteKép Mondjuk a tejtermelésemnek nem tett túl jót de talán inkább idegi alapon be sem indult. Aztán mikor már a Margit kh PIC-ére szállitották Őket hizni, akkor 5 hetet én is Velük tölthettem és 3 óránként az etetésekre bemehettemKépAz már nagyon jó voltKép Annamariéknak szerencsére nem lesz ilyen hosszú a korházi tartózkodásukKép Hogy vannak a babák? Drukkolunk NekikKép

DalmamaKép
Köszia dicséretet, itt szinte minden kisvároskában van egy lenyűgöző sétáló rész vagy tópart, vagy hegy vagy tisztás szóval nagyon természetközeli mindenKép És pálmák is vannak mintha olasz tengerparton lennénk közben meg havasak a hegyekKép
Én otthon Budafokon lakom, elég közel a Kondorosi uszodáhozKép Vigyázz Magatokra és ne olvasd el a rémtörténeteinketKépRemélem az éjszakáid jobbak lesznekKép
OrsiKépCatKépVeletek találkozunk nemsokára, akkor élőben lehet mustrálni a küllememet bár a legutóbbi Edike féle tali óta fikarcnyit sem változtam...maradt a + 10 kg meg a nyavajgás...Kép

doris

Sziasztok!

Mi is meggyogyultunk,mult héten már voltunk bölcsibe,Mostanában sajna kevés az idöm,ezért nem irtam.Na meg persze a bölcsiben találtak bárányhimlös gyerköcöt,így elöre el kell intéznem mindent.A dokinénivel már irattam kenceficét meg lázkuppot,hogy fel legyünk készülve!

Annamarinak gratulálok a szép nagy fiukhoz!Oriásbébik lettek volna a végéreKép!

Mindenkinek csodásak a gyerköcei,és a pocakosképek is nagyon jok!

Nálunk 5-6 héten egy petezsák látszott,12.héten is csak egy petezsák 2 baboval,a 16. héten már 3 babóval!

Bocsi,hogy nem írok külön-külön,de ma csak ennyire futja(lustaság)

Bea

Kép
beatrix2

Rita,
sajnos nincsidőm ezt most kifejteni. mi hagytuk őket sirni, szépen szisztematikusan. Az elsőnél bejött, a másodiknál nem. Horror volt. Lazán végigüvöltött 3-4 órát!!! éjszaka, két teljes héten keresztül. Azóta is gyakorlatilag velünk alszik. Most már csak hajnaltól Kép Ja, és egyáltalán nem lehetett letenni 4hónapos korától 10 hónapos koráig Kép
Zsuzsó
zsuzso

Doris Kép
én már akkor sem láttam rajtad semmit Kép

Nekem valamivel kisebb lett azóta a pocim Kép Kép Kép

Meglep, amit a Sote1ről írtatok. A SOTE2-n 3 óránként van látogatás, és volt több olyan kismama, aki 3 óránként jött be kintől a picihez (inkább az utazgatást választotta a kórház helyett), és hozta a lefejt tejet.
és mi, akik bent feküdtünk, is ugyanúgy 3 óránként jártunk be reggel6tól este 9ig. 2 etetést pedig a nővérkék intéztek.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Dalmama!
Köszike a dícséretet.Kép
Persze majd elmondom, hogy kell csinálni (amúgy az életben bordó).Kép
Van egy könyv ami kimondottan az ikrekről szól:
Métneki Júlia: Ikrek könyve.
Csak az a gond, hogy még most nem lehet kapni.Kép
Szerencsémre a húgom meg tudta szerezni a barátnőjétől, Én most olvasom.Kép
A kiadó azt igérte, hogy tavasszal (május) környékén újra kiadja.Kép

Nettke!
Annamarinak add át, hogy drukkolok nekik.Kép
Majd írj, ha van valami fejlemény.

Orsi!
Remélem mi is megcáfoljuk majd a genetikát.Kép
Amúgy mindegy, hogy milyen lesz, mert a páromnak szép nagy barna szemei vannak, az is jó lesz a fiúknakKép, csak minden rendben legyen velük.Kép
Ez a szem szín dolog már csak az extra kívánságaink közé tartozik.Kép

Doris!
Torzít?????
Ha-ha-ha.Én is azt mondanám.Kép
Szerintem jól nézel ki.Kép
Szeretnék Én is így kinézni majd, mint Te ha 17 hósak lesznek a fiaink.Kép
Mondjuk tudom magamról, hogy Én sem leszek megelégedve, hiába fogják mondani.
De mindent megérnek az élet nagy ajándékai a gyerekek.Kép

Judyt
26+1

Judyt
KépKép
judyt

Lanyok!

Koszonom kedves valaszaitokat, akkor azt hiszem meg barmi is lehet, ugyhogy azt hiszem akkor jovok vissza hozzatok, ha kiderult a dolog, hogy ketten vannak.
Egyebkent most kezdtuk a 8 hetet, es mult penteken, a 7. het vegen voltunk UH-n, ahol egyelore egy szivecske latszott. Persze, eleg lesz egy baba is, csak erdekelt mikor tehetek le az ikrekrol vegleg. De akkor azt hiszem meg van eselyKép

Csodaszepek a kisbabak, akikrol tettetek fel kepeket, gondolom a tobbi is ilyen edes...

pusz

dodo

KépKép
Kép
dodo32

BeatrixKép
De jó, hogy jelentkeztélKép Örülök, hogy meggyógyultatok és remélem elkerülitek a báránykát... Az Aloe-s First-et is érdemes beszerezned, állitólag nagyon jó bárányhimlőreKép
ZsuzsóKép
Ezek szerint tényleg sok múlik magán a gyerkőcönKép Az enyémek is eltérőek teljesenKép
OrsiKép
Valamivel vagy Valakikkel????KépKép Na ná, Te is biztos csini vagy hisz arányaiban annyi a feleslegünk csak nekem talán inkább az a gondom, hogy ez a fels súly nem feszes hanem lóg... na jó, ezt már tényleg túlragoztam, bocsi az offértKép
Igen, a SOTE I hihetetlenül túlterhelt és ráadásul fogalmam sincs hány inkubátor van a SOTE II (???) de itt a SOTE I nagy termében (NIC)rengeteg (talán 30) inkubátor is volt anno és sajnos mind dugig...és a magunk 1150 g-jával mi óriásinak számitottunkKép Ezért is szigorubbak nyilván a feltételek...Valamelyik inkubátorban mindig épp érkeztek új babácskák, vagy orvosi vizit kellett vagy vészhelyzetet háritottak elKép Gyakran a látogatás idő alatt is kint várakoztunk a termoszban hozott frissen fejt tejcivel mert épp életeket mentettek odabentKép Aztán a hizlaldába már háromoránkétn etetési időkben engedték be az embereketKép
JudytKép
Remélem Te jobban kigömbölyödsz a végére, mert én sajna épp a hizós szakaszt hagytam ki bár szivesen bevállaltam volna és inkább irnám most, hogy 20 kg felesleg van rajtam...Kép DrukkolokKép
DodoKép
Drukkolok, hogy Te is hamarosan ide irogathassKép

doris

Amikor mi voltunk a SOTE II intenziven 2002 nov. 29-töl 5 héten át, akkor minden mama bent lakhatott, aki akart, söt volt olyan is, aki nem tudta eldönteni, hogy mi a jó neki, totál össze volt zavarodva és kétszer költözött ki, aztán kétszer vissza...A fiúkhoz bármikor bemehettem, nemcsak etetési idöben, és pelenkázhattam is öket, söt megkaptam öket "kenguruzni". Kivették öket 1 kilósan, és az összes csövel és müszerrel együtt meztelenül odafektették öket a mellkasomra, én pedig meséltem nekik a kinti világról, dúdoltam nekik és imádkoztam értük. Van is erröl egy szívszorító-megható képem, amit így utólag nagyon szeretek nézegetni. Amúgy ott kb. 20 inkubátor volt.

Rita,
Eszembejutott valami a szájpenészröl: mondta neked valaki,hogy a melledet is fertötlenitsed szoptatás elött, amig tart ez a nyavaja? Ha nem csinálod, akkor onnan visszafertözödhetnek! Sajnos már nem emlékszem pontosan mivel kellett lemosni, talán borvízzel, de a patikában biztos tudják. Próbálj meg határozottabb lenni és mindhármotok érdekében hagyjad öket sírni nappal, ha kimész hosszabb ideig! Nekem hamar megtanulták a fiúk, hogy gyakran kettesben elszórakozzanak, de persze a gyerekek nem egyformák, a nagylányom állandóan rajtam csüngött. Esetleg járókában vagy hordozóban viheted öket magaddal, ha pl. a konyhában van dolgod.

Sziasztok,
Mimóza
mimóza

Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat Kép

Tudom, hogy nem jó ez így és nem kellene engednem a hisztinek. Tegnap óta próbálom is hagyni őket ... de egyfolytában nyomják a dühödt sírást ... nehezen viselem remeg kezem - lábam Kép
Sajnálom őket és állandóan attól félek valami bajuk van Kép de mindenki azt mondja csak hiszti ...
Hát meglátjuk ki bírja tovább ők vagy én ... attól tartok ők Kép
trus

Doris Kép
a Sote 2n max. 15 inkubátor lehet, Mimóza javíts ki, ha rosszul gondolom... de lehet, hogy inkább csak 10. Szóval ott sokkal kisebb a forgalom.
Mimózáék időszakához képest most annyiban volt más a rendszer, hogy 3 óránként fél órát lehetett bent lenni, Apa minden nap 6-7ig bejöhetett. Pelenkázás, etetés ált. már önállóan ment, ha nem volt szondás a baba.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Rita!
Miért is gond ez a sírás? Ahogy olvashattad: ahány mami,ahány baba,annyiféle megoldás. Neked mi a jó?Téged mi borít ki jobban? Ha sírnak vagy ha 5ször kell éjszaka kellni és rendetlenség van a lakásban?
Szerintem döntsd el,hogy neked mi a jobb és az lesz a legjobb a gyerekeknek is!!!!

Doris!
Nagyon ügyesek a gyerekek.Geri nekem nagyon bejön,mint pasi.Irtó "férfias" ezzel a szemüveggel!Arról meg már ne is beszéljünk,hogy milyen hősiesen tűri!Várakozáson felül jól bírja a szemüvegét!

Orsi,Cat!
Tündéri,mosolygósak ezek a babák.Én is szeretnék már ilyen képeket!

Sziszus!
Kitartás!Már a végén jársz!
Én is nagyon kínlódom már napok(hetek) óta!Sokat keményedik a hasam.Hiába fekszem szinte egész nap.Már a magnéziumot is megemeltem napi 6-ra ( 4helyett),de az sem segített.Aludni se igazán tudok.
Pedig még majd 6hét hátra van!"Megdumáltam" a fiúkkal,hogy pünkösd után szülünk/születünk.Muszály kibírnunk,mert számomra félelmetes a PIC.Nem tudom,miért,de úgy érzem,hogy ez a "bizonyos időpontokban láthatod" a babákat,ez engem kiborít.
Belegondoltam Annamari helyzetébe,hát?!!!Számomra sokkoló,hogy nem lehet együtt a babákkal.Tudom,hogy mindenhol így van és már ideje lenne beletőrödnöm,de valahogy nem megy.
Ezért minél később szeretnék szülni!Akkor pedig kevesebb időt kell a PIC-en tölteni!

Edit
30+2

Kép

Kép
edit73

EditKép
Ne stresszelj a koraszülésenKép A PIC-eken tényleg szigorú a szabály, de ha már etetheti az Anyuka a babákat akkor beengedik 3 óránként. Egyébként meg iszonyatosan nagy a fertőzésveszély és ezekbne a pici korababáknak nincs még kialakult immunrendszerük. Többek közt ezért is ennyire szigorúak a szabályok de ez Titeket elkerül majd csak bizz benneKép
Köszi a dicséretet tényleg Gerikének szerintem is nagyon jól áll a szemcsi és átlagon felüli ahogy viseli, elfogadja a dolgot)
OrsiKép
A SOTE I-en biztos, hogy több az inkubátorok száma mint 30 mert a hizlalda részén is volt kb 10 szóval hihetetlenül sok baba van és persze igy a kockázat, fertőzésveszély is nagyobb meg a személyzet is elég leterhelt.
Egyébként a Margit kh PIC-én pont az volt a rnedszer mint a SOTE II-n.Kép
RitaKép
Én azt választottam, hogy a lehető legtöbb időt töltöttem a gyerekekkel és a legkevesebbet a háztartással. Kupi van szinte mindig amióta megszülettek. Este mikor letettük Őket akkor próbálom összetakaritani a legfontosabb dolgokat meg rendbetenni a konyhát és előkészülni a másnapi ebédre amennyire tudok. Nagyon nehéz épp ezért ha valaki jönni akart vagy jönne hozzánk mindjárt szólok előre, hogy szivesen látom, de csak akkor jöjjön, ha nem zavarja a kupi mert itt az van sajnos...

doris

Rita!
Én is egyetértek Dorissal. Kép Szerintem is töltsd velük egyelőre nyugodtan az időd legnagyobb részét ha Ők úgy szeretnék. Kép
Örülj hogy ennyire szeretnek, hogy ilyen fontos vagy nekik. Kép
Gyorsan elrepül az a 3 év, amig ilyen picik. Hamarosan úgy is csajozni fognak... Kép
Hétvégén úgyis mentek mindenfelé és 1 héten 1x pedig beszervezhetnél valakit aki vigyáz rájuk, mentesít téged mondjuk 2-3 órára, amikor végre magaddal is tudsz foglalkozni. Kép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Doris, Cat, Orsi!

Gyönyörűek a gyerekeitek! (és nem csak udvariasságból mondom, tényleg azok!)

Doris, tök jó lehet olyan szép helyen lakni!
Remélem, nem lesz rá szükség, de azért kiművelnél a koraszülött osztályakból? Ha valaki nagyon korán szül, akkor mindenképp a SOTE 1-re kerül? Vagy mitől függ?

Cat,
Nem tudod véletlenül, hogy a kifli alakú szopispárnából csak egyféle van-e? Te hol és mennyiért vetted? A sógornőm kapott kölcsönbe ilyet, de ő pl nem szereti, mert túl magasnak találja. De nekem is inkább ez a fajta volt szimpi és nem a sima "kígyó". Jól elfér rajta 2 baba? Rögtön tudtál kettőt egyszerre szoptatni?

Judyt, neked miért kell feküdnöd? Erről lemaradtam...

puszi, Lilla
21+1

Lilla

Kép

Kép
cicamica

LillaKép

Én a Kikában vettem 7.990 Ft-ért a kiflispárnát. Rögtön már a kórházban tudtam egyszerre szoptatni, ahogy kikerültem az intenzív osztályról.(császár utáni nap) A csecsemősnővér segített rátenni a fiúkat. A csodájára jártak a kórházban, főleg az ikerterhesek, és vetettek az apukákkal szopispárnát. Sok időt megspóroltam vele, hogy egyszerre szoptattam.Kép Nekem nem volt magas, sőt még a combomra sokszor tettem egy plédet, és az még megemelte a párnát, hogy ne kelljen görnyedni.
Szerintem hungarocell golyókkal tömött az enyém. Még jobb lehet a tönköly töltetű, mert annak nyugató kisugárzása is van, de olyat nem kaptam.

EditKép
Kitartás, hamarosan nem ilyen képeid lesznek, hanem még népesebbKépKép

RitaKép
Egyébként egyetértek Edittel, hogy el kell dönteni, hogy mi a jobb Neked. Ha idegesít a sírásuk, akkor inkább legyél velük, vagy menj be hozzájuk. Ha az éjszakai szaladgálás és a folyamatos foglalkoztatás nehezebben bírható neked, akkor hagyd, hogy sírjanak.

Engem éjszaka nagyon idegesít a sírás, mintha az idegeimet tépnék, így inkább szaladgálok. Nappal jobban elviselem a nyüglődést, próbálom önálló játékra szoktatni őket. Ez nem azt jelenti, hogy sosem játszom velük, de nem bírok állandóan ott lenni velük, és szórakoztatni őket. Én képtelen vagyok egész nap ott ülni mellettük, ráadásul minden nap kell mosnom, vasalnom, amit nincs aki megcsináljon helyettem. Az ebédet hozatom, de ezen kívül magammal és a párommal is kell néha foglalkoznom. Szerintem a kulcsszó egyébként az, hogy mindent úgy csináljon az ember
következetesen, ahogy a jövőben is szeretné csinálni.

Cat

Cat
Kép
cateye

LillaKép
Köszi a dicséretetKépSzivesen adok infot a PIC-beli életről csak ne vedd rémtörténetnek vagy ilyesmi...Kép
Bp.-en a SOTE I ill. SOTE II sz.Klinikákon tudják a legapróbb, legkorábban született babákat a legprofibb módon ellátni mert mind szakmailag mind felszereltségileg Ők állnak az első helyenKép
Ez természetesen nem jelenti azt, hogy más korházak PIC-ei nem megfelelőek vagy nem elég jók a koraszülött babák ellátására de legelső helyen a SOTE I áll ezért a PIC-eknek különböző besorolásuk van. A Margit kh amit én választottam magamnak is rendelkezik PIC-el, de itt csak a 32. hét után született babákat tudják ellátni ill. tartós lélegeztetést Ők nem adnak, ilyenkor elszállitják a kismanókat. Én a Margitban feküdtem négy hetet és onnan vitt át a rohammentő a SOTE I-re hogy ott császározzanak meg mivel méhen belül biztonságosabb volt szállitani a babákat. A SOTE I-en három hetet töltöttünk és amikor a babák állapota stapilizálódott, táplálhatóak voltak, tolerálták a szondázást és nem igényeltek oxigént nos ekkor kerültünk vissza a Margit kh PIC-ére, amit PIC-es berkeken belül már csak "hizlaldának" hivtunk hisz itt már annyi volt a dolgunk, hogy türelemmel kivárjuk amig a babák elérik a 2200 g-os súlyt és megtanultak szépen enniKép Természetesen vidéken is vannak koraszülött intenziv centrumok vagyis nem mindenki Bp.-re kerül és azok közt is vannak kiemelkedő felszereltségüekKép Minden esetben a babák kora, súlya és állapota határozza meg, hogy épp melyik intenziv részlegre kerülKép
VadvirágKép
Iszonyatosan gyorsan elrepült az idő...csak kapkodom a fejem, hogy már milyen nagyok az enyémek is pedig mikor megszülettek ezt gondoltam, ez az állapot örökké tartani fog...Kép

doris

mi az a NIC, PIC?
Ez egy gép?

Judyt,
Köszi a könyv címet Kép
Megnéztem a neten és van a könyvtárbanKép, ki is veszem.

Cicamica,
Én is a kettős szoptatásról kérdeztem itt. Kaptam is egy aranyos képet itt a forumon.

Pusz: dalmama

pocaklakók:15+2KépKép és a nagyobb pont 10hónaposKép
Dalmama

Cicamica,
itt találoda a képet, amit Heppi küldött.
Elküldve 2005 Március 22 kedd - 18h 51:
Dalmama

Doris Kép VadvirágKép

nem az a baj, hogy nem akarok velük lenni ... igazából úgysem tudok akkor sem mit csinálni ha hallgatom ahogy sír ... csak tehetetlenül járkálok a szobájuk előtt ...Kép
Csak egyszerűen szerintem meg kellene tanulniuk önállóan is elfoglalni magukat . Nem sokáig de egy 10-20 percet legalább. Ez nem megy. Valószínüleg én tehetek róla, mert állandóan mellettük ültem mindíg - vagy valaki a családból.
Mostanra oda jutottunk, hogy ha nincs állandó szórakoztatás megy az ordítás. Tegnap óta próbálom hagyni őket sírni, mert látszik, hogy csak hiszti és egymást is hergelik. De nem javul a helyzet csak romlik. Szörnyű déleleőttünk is volt végig üvöltöttek a szobájukban. Most épp a pótnagyi sétál velük úgyhogy csend van. De teljesen kikészültem tőlük. Úgy érzem irtó akaratosak pedig még nagyon picik.
Nem az időt sajnálom tőlük, csak nem akarom teljesen "elrontani" őket hogy ne tudják elfoglalni magukat ...

Cat Kép
tök igazatok van ... de egyszrűen nem tudom, minth teljesen megzavarodtam volna ... fogalmam sincs hogy lenne jó és mit szeretnék ...
zúg a fejem és állandóan szól a belső kis hang, hogy pocsék anya vagyok Kép

R
trus

RitaKép
Ezt azonnal verd ki a fejedből, hogy rossz anya vagy!!! Akkor itt mindenki rossz anya, mert mindenkinek bőg a gyereke, és sajnos akárhogy is ragozzuk, igazi kis akarnokok tudnak lenni, ha valamit el akarnak érni, és főleg ha korábban az meg is volt nekik.(szórakoztató rokonok, barátok stb.)

Az nem segít, ha a nappaliba leteszel egy játszószőnyeget, és azon vannak úgy, hogy Te a közelükben vagy, hogy látnak, de nem játszol velük, csak rövidebb ideig? Nálunk ez megy, és néha nyöszörögnek, de ha szólok hozzájuk vagy odamegyek pár percre, akkor megint nyugi van. Egyébként ahogy egyre idősebbek lesznek, egyre több mindent fognak csinálni,(forogni,ülni) és kitárul előttük a világ, és nem lesz olyan unalmas csak 1 játékot bámulni stb.
Az esték azért más tészták, mert sajnos az nálunk is nagyon nyügi, akkor ott vagyok mellettük, de még akkor is bőgnek. A párom mindig mondja, hogy hagyjam őket bőgni, de én nem bírom, meg estére már én is fáradt és ingerült vagyok.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Szerintetek mivel kenjem be Levi arcát? Kicsit megkapta a nap. Pedig éppen most beszéltetek róla, én meg sajna még nem vettem nekik naptejet...

Rita!
Te vagy a gyerekeid legjobb anyukája!!! Gondolj arra, hogy még mindig szoptatod őket! ( ami nekem pl. nem sikerült....) Ha idegesít, hogy sírnak, ahogy Cat és Edit is írta, inkább legyél velük. MegháláljákKép Az én fiaimnak fülig ér a szájuk ha meglátnakKép
Viszont én az alvással vagyok következetes, és ált. tudják is hogy éjszaka aludni kell.Kép

Ildikó
ildikó

Ildi Kép
Valami nyugtató krém kellene. Mindjárt bányászok elő ilyet. Mennyire sütötte meg?
(én is odakozmáltattam Mátét még kb.1.5 hónapja - de az inkább csak piros volt)

Dalmama Kép
NIC - neonatális intenzív centrum. koraszülött osztály, a pic, az ugyanaz, csak ami régen nic volt, azt azt hiszem most picnek hívják.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Enyim gyerek a játszószönyeg közepén volt, mielőtt kimentem a mosdóba... max. 2 perc volt.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!

KösziKép Neki is piros, és kicsit meleg volt a jobb pofija. Most alszik az árnyékban...

Ildikó
ildikó

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: