A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Kristin

Nekem egy hagyomásnyos kézi vákumos mellszívóm volt, pár száz forintért vettem a gyógyszertárban és a célnak megfelelt, aztán nekem valahogy kézzel sokkal könnyebb volt fejni, pedig kaptam egy elektromos mellszívót is , de azt szinte alíg használtam.

Éva

Kép

Kép
éva75

Doris Kép

Kocsink itt nincs es nem is lesz... tuti. Kép
Csak otthon kene a hordozo, mert ott viszont kocsival kozlekedunk majd (leven a rokonok elszorva mindenhol az orszagban).
Igazad van, nem a mozes a lenyeg, de en szeretnem oket szembol is tudni tolni, itt meg olyan nem nagyon van.

Gyongyi

bgy

Kristin Kép
Egyetértek Catel, hogy előre ne vegyél semmit. Nekem ugyan bevált az Avent Isis, jól is tudok fejni vele, csak a csuklómat nem kíméli. Én a mai fejjel béreltem volna egy Medelát, mert az halk, és jól szív.

ezen is lehet találgatni:
Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Cat Kép Orsi Kép

Jok ezek a talagatos kepek... bar ilyenkor kisse megijedek, hogy majd a sajat gyerekeimet se fogom tudni megkulonboztetni... Kép

A takaro ala pedig Matet kepzelem, kiindulva a legutobbi alvos kepebol... Kép

Gyongyi

bgy

CatKép
Szerintem a balról második, harmadik babu tuti a tiédKép Utána jönnek Orsi fiai??
No de kié az egyes számú baba??

Orsi!
Mondjuk MátéKép

Ildikó
ildikó

CatKép
Mi csak hiányosan fejtettük meg a rejtvényt:
jobbról!!balra:
1.Levi
2.Máté
3-4. Samu+Oli(Oli+Samu???)Kép
5.passzKép

KépKép
KépKép
kirri

OrsiKép
A megfejtés: Máté!

KépKép
KépKép
kirri

Cat!
Szerintem a jobb oldali páros az Orsi fiai, a középsők a Te fiaid, és talán a bal oldali Jocika lenne?

Orsi!
Szerintem is Máté lehet a kis bújócskás.Kép

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Orsi!
Tuti, hogy Máté az, mert most fedeztem fel a leleplező kis zoknicskát (csoportkép).Kép

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Igen.. Máté... a szerkója mindenképpen elárulta Kép Jó kis móka volt a mai Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!

Mennyiért adnád el a büfipadot?
Tőled akkor nem kérdezem a tapasztalatokat,mert írtad,hogy nem sokat használtátok.
Van valki,aki használt ilyet?

Jók ezek a képek!Kár hogy mire idejutottam,már lelepleződött a megoldás!

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit Kép
én 2000 Ftért vettem, annyiért szívesen eladom (új ára azt hiszem 5e ft, de ez nem biztos). Ha gondolod húsvétkor leviszem almádiba, és valamikor átugrom vele hozzátok.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

JudytKép
De jó a kakukktojásra a tippedKép
Pedig ő nem Jocika, de mintha hasonlítana rá.

KépKép
KépKép
kirri

Sziasztok,

mi is voltunk orvosnal tegnapelott, mehszaj zart, 2000-es, mindharom baba egyforma, szepen fejlodnek (legalabbis a fejuk szerint, mert a tobbi teren nagy a kaosz). Osszevissza elforogtak, mar a szombati 4D-hez kepest is, nagyon elevenek!
Korhaz: 3 het mulva, hetfon, ha addig nem lesz semmi. Akkor mar betoltott 31 hetesek leszunk:-)

jaj, es megtamadott az ugyeletes virus, vagy csak nagyon megfaztam, de tegnap tiszta laz voltam, kapkodtam be a gyogyszert, ma meg a sok orrfujastol ugy verzett az orrom, hogy nem tudtam elallitani.. szoval irany a rendelo taxival, ott gyogyszereztek, tamponaltak, de legalabb elallt... Mindig tortenik valami!! de halistennek a gyermekek jol vannak, ok virgoncak, remelem nem ereztek, hogy mennyire meg voltam remulve ma..

Judyt,
en is fekszem, szigoruan, 2 es fel honapja, kb akkor lett rovidebb a mehszajam, 3000-rol 2000-es. Biztosan neked is 2000-es, ezt beirjak a terheskonyvedbe, csak az ember sokaig nem tudja mit is jelent. Szoval ne aggodj, de tedd magad takarekra. Nekem bejott, azota sem romlott, pedig nekem igencsak lent van az egyik gyermek! (vagyis mindig van lent egy, mert kavarognak) Ki lehet birni, beleszokik az ember. En is porogtem korabban, de egyaltalan nem kivanom mar!

Edit, szuper hirek, orulok, irtam mailt is!

Na visszavonulok az agyba, kuralom magam:-)

Kép
nettke

Nettke!
Köszike.KépEgyütt érzek veled.Kép
Igen nekem is 2000-ás érték van a kiskönyvben.
Megpróbálok minél többet feküdni.
Én is örülnék neki, ha legalább 31-32 hétig itthon tudnék maradni.Kép
Három hét múlva már 31 hetesek lesztek?
Hogy tellik az idő?
Ügyesek legyetek, minél tovább maradjanak csak bennt a babák.Kép
Még mindig 2 fiú + 1 lány felállás?
Vagy a káosz miatt nem tudják?
El tudom képzelni, hogy milyen nehéz lehet 3 babát megtalálni az UH-gal.Kép
Neveitek vannak már?

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

SziasztokKép
Orsi, CatKép
Tündériek a babák de ki volt a kakukktojás??? Erről lemaradtam...
Babakocsi téma:
Voltunk babakocsi nézőbe és GyöngyiKép Sikerült élőben megnéznem és kipróbálnom a Powetwin kocsit úgy, hogy beültettem a gyerkőcöket és nagyon jó!!!!Kép Az összes eddigi közül a legjobbKépKép Szerintem újszülött kortól semmiképp sem jó csak egy babát lehet vizszintesig fektetni benne de az első ülésnek csak pihenő poziciója van. A lábtartók fixek de mindkét gyerkőcnek kényelmesen rálógott mert olyan a kiképzéseKépNagyon jó érzés volt tolni, hihetetlenül könnyű és jól manőverezhetőKépKép Két hibát véltem felfedezni benne. A napfénytető mindkettőnél alacsony ivű és már most súrolja a buksijukat ill. azára....na az katasztrófális... átszámitva 128.000,-FtKép
Nekünk volt még egy problémánk, hogy tetőboxal utazunk folyton és nem férne be a boxba mivel az első lábtartó fix mrev műanyag és kicsit nagy az ive, de épp ezért kényelmes a gyerkőcöknek szóval ez csak nekünk gondKép
Itt a fotó is aki még nem ismerné:
Kép

NettkeKép
Ügyesek vagytok nagyon, csak igy tovább és gyógyulj meg gyorsanKépKép
KristinKép
Nekem nagyon bejött az AVENT mellszivó de előre ne vegyél szerintem se, majd meglátod kell-eKép Vigyázz Magatokra, örülök, hogy jól vagytokKép
GyöngyiKép
Értem, akkor azt mondanám, 5-6 hónaposan még tuti hordozóra lesz szükségetek de szerintem ne vegyetek csak használtan ha rövid időkre lesz rájuk szükségKép

Puszi:Doris
doris

Doris Kép
2+2 gyerek az nem 5 Kép Az ötödik baba Alenáé Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

KirriKép,JudytKép,DorisKép
Nagyon közel voltatok a megfejtéshez!Kép Olyan jó volt a mai nap, de innentől nem irigylem a 3-as ikres mamikat.KépKép Kutya kemény lehet. OrsivalKép nem győztük kapkodni a lurkókat.Kép

KirriKép
Tényleg Zétény kicsit hasonlít Jocikára.KépKép

NettkeKép
Nagyon ügyesek vagytok. Pihenj sokat!

GyöngyiKép
Szerintem is érdemes lenne hordozót használtan venni akkor, ha ilyen keveset fogjátok használni.

EditKép
Mi használtuk a büfipadot, de sajnos nem jött be. Én egyszerre szoptattam, és utánna az egyik gyerkőcöt a padra tettem, de rettenetesen bőgött mindig az, aki nem ölben volt. Sőt Samu annyira vergődött rajta, hogy pár hetesen lemászott róla. Maradt a 2 kézben egy-egy gyerkőc büfiztetése. Nekünk szopi után mama hiányuk volt mindig. De ezt ne vedd készpénznek, mert minden gyermek más. Kérdezz meg mást is, hátha másnak bejött.

Cat

Cat
Kép
cateye

sziasztok!
mindenkinek boldog tavaszt!
mi éljük a 2,5 éves nagyfiúk életét Kép hosszú hétvégén győrben jártunk és bábszinházas hófehérke előadással gazdagodtunk. fantasztikus volt, ahogy ámultak, együtt éltek az előadással a skacok. azóta is minden fésű mérgezett fésű, többször el kell ájulnom, mert valamelyik fiam éppen megfésült, a gonosz mostoha és az átváltozott gonosz boszorkává szófordulatok pedig az aktív szókincsük része Kép
a bölcsi továbbra is nagyon nyögve nyelős. pláne most, összevont csoportok, lerobbant gondozónők... de délutánonként anya hiánypótlás megy minden mennyiségben Kép

nagyon szuperek a lesifotós képek a szépségeitekről Kép még-még képeket!
doris, rólatok már rég láttam!
a kocsikra is teljesen ráizgultam, annyira, hogy egyik éjjel újra ikrekkel voltam terhes álmomban. nem is tudom hányadszor álmodom ezzel.
veletek is előfordult már?

bannamari!
remélem nem érint nagyon kellemetlenül, de mégsem adnám még el az ágyakat. az a helyzet, hogy több anyukától hallom, akik lecserélték hasonló okokból a kiságyat, hogy korai a szobatisztaság előtt lebontani. két lurkó iszonyú felfordulást tud okozni. addig van nyugalom éjszaka, amíg a rácsos ágy védi őket. a hétvégi rokonlátogatós szabadágyas felállás rémes volt. tudom, megszokják majd, de most még abszolút nem maradtak nyugton egy normál ágyon. emlegették, hogy hol a rendes ágyuk és menjünk haza. szóval meggyőztem magamat és maradnak még az ágyukban.

ráadásul olyan dilemma ez az ágyvásárlás. úgy érzem totál pénzkidobás volt a 120x60-as kiságy.

pocakosok!
ha kiságyválasztás előtt álltok, szerintem feltétlenül megéri a nagyobb, drágább (140-70-es) ágyat megvenni, pláne, ha átalakítható gyerek heverővé.
3 évesen még kicsik egy normál ágyhoz, mindenképpen kell valami védő megoldás. 4-5 évese, amikor kinövik a kis-nagy-ágyat, akkor már bátrabban lehet galéria ágyban, vagy emeletes ágyban is gondolkodni.

ezer bocs!
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok Lányok!

Itt vagyunk, csak nem volt időm, de főleg energiám írni.
Megjött anyum is Erdélyből, és most már pörög körülöttünk az élet.

Doris!
Köszönöm, hogy érdeklődsz.
Orvosnál is voltam szerdán, minden rendben van, azaz minden változatlan. Az ödémámra egyáltalán nem kezdett pánikolni, azt mondta, ez legyen a legnagyobb problémánk, akkor elégedett lesz. A vérnyomásom nem volt magas, tehát nem látott okot az aggódalomra. Azt mondta, hogy ikreseknél a toxikózis és minden más komplikáció kb. hússzor gyakrabban fordul elő, de velünk teljesen elégedett, hiszen lényegében panaszmentes a terhességem. Keményedéseim igaziból nincsenek, illetve mondtam neki, hogy volt egy-két kemény éjszakánk, de azt mondta, hogy ennek ellenére változatlanul 2000-es a méhszáj, tehát ok.
Most Apa is bejött velünk és kb háromnegyed órát voltunk bent az átlagos 20-25 perc helyett.
Az is kiderült, hogy majd mégiscsak be kell feküdni a 34-35. hét környékén, mert az ikreseket szeretik bent tudni a terminus előtt, hogy nehogy gáz legyen. De nem akar a kórházzal sokáig kínozni, tudja hogy igaziból sok mindent nem tudnak csinálni, amíg bent vagyok. Csak épp kéznél vagyok, ha valami történik, meg nem kell állandóan bevándorolni a ctg miatt.
Amúgy nem háborgok, inkább a férjem esett kétségbe, hogy olyan krán be akar fektetni. Mondjuk én tudom, hogy itthon tutira nem feküdnék.
A babók most is menetirányban vannak, s szerinte nem várható, hogy megfordulnának. Elejétől fogva így fekszenek. Biztos így jó nekik.
Ma voltunk vérképet meg vércukit nézetni, az eredményt holnap tudjuk meg. Elvileg fehérjét is néznek a vizeletben. Holnap pedig mozizunk, és megtudjuk, hogy mekkorák is a babók.
Nagyjából ennyi.

Judyt!
Szurkolok nektek, én is nagyon megijedtem, amikor kiderült, hogy megrövidült a méhszáj. Ennek ellenére próbálok normális életet élni, azaz ellátom a háztartást. Mosok, főzök, takarítok, igaz minden egy kicsit lassabban megy és sokkal hamarabb elfáradok. Nagytakarításba egyedül azért nem kezdenék. Eszter nálunk is nagyon mélyen fekszik, az orvos szerdán kereste, hogy hol van a feje, annyira mélyen volt. Nyomja is sokszor a medencémet. Néha úgy érzem, mintha a hólyagom csípné oda a medencémhez a fejével.
Amúgy a doki nekem is pihenést javasolt, de nem tudom, mit takar nla a pihenés. Én feküdni itthon egész biztosan nem tudnék.

Nettke!
gyógyulj meg
Olyan szép idő van mostanában! Ha bírod még, jöhet majd egy kis séta, amíg jó idő van. Én is egyre nehezebben tudok gyalogolni, lehet, hogy én is kevesebbet tudnék már menni.

Orsi, Cat!
A találgatásnál nálam is bejött a tipp, hogy ki kicsodaKép

Nagyon várom a honapot, hogy kiderüljön, hogy mekkorák a babák.

Ha valakit kifelejtettem, bocsi
puszi mindenkinek

Annamari
28+6

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Szia Doris!
Ha jól emlékszem dolgoztál dadusként és valamilyen ügyfélszolgálaton, de most van egy tuti tippem, hogy mihez kezdjél ha újra dolgozni szeretnél: feltétlenül be kell állnod egy jó kis céghez iker babakocsi tervezönek! Kép Azt hiszem nálad jobban senki sem ismeri az ikerkocsik választékát, elönyeit és hátrányait! Le a kalappal elötted, hogy ilyen alapos vagy!

Meg sem kísérelem, hogy reagáljak a többiekre,de azért itt vagyok és olvaslak titeket.

Mi jól vagyunk, a fiúk az öszi állandó betegeskedés után nov. óta teljesen egészségesek és most már egyre többet beszélnek, amit nagyon élvezek. MInden nap egyre jobban örülök annak is, hogy ikrek, nagy kiváltság ez és én nem is bánnám, ha Marcsi álma, azaz egy újabb ikerterhesség valósággá válna az életemben! (Feltéve, hogy újra egy ilyen szuper jó természetü ikerpárt kapnék!Kép )

Körkérdés a nagyobb gyerekek szüleihez: Nálatok volt dackorszak? Ha igen mikor kezdödött és mennyire volt erös? Azért érdekel, mert a fiúknál 28 hónaposan ennek még semmi jele, míg Panka már 18 hónaposan kezdte és titokban abban bízom, hogy velük meg fogom úszni...

Jó éjt,
Mimóza
mimóza

Nettke!
Mielőbbi jobbulást kívánok nektek.

Annamari!
Köszike a szurkolást.Kép
Én is drukkolok nektek, hogy minél később kelljen befeküdnöd.Én is megelégednék ha csak a 34-35 hét körül kellene be mennem.
Neked milyen súlyuak voltak a babák 24 hetesen?
Nem teszel fel újabb pocis képet az albumodba?
Olyan kíváncsi lennék rád, mert azt vettem észre, hogy majdnem hasonlóan növekszünk.Kép
Majd írdd meg, hogy menyit nőttek a babáid.

Doris!
Tényleg régen láttuk már a gyerkőcöket.Légyszi, légyszi mutasdd meg őket.Kép

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Vadvirág

A barátnőm ezt írta:

"A Niki a Lakkozó utcai oviba járt és azt is ajánlanám, mert ott nekem
soha semilyen problámám nem volt. Nagyon meg voltam elégedve
mindennel. A lakótelepen egyébként ennek az ovinak van a legjobb
híre, de ha oda nem veszik fel akkor a Bőrfestő oviba vigye, az még
nagyon jó, ott tudok is neki segíteni mert a vezető helyettes ovónő
hétvégén nálunk szokott dolgozni."

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok,
Most sincs sok időm, de mivel kértetek fotókat...

Kép

Gábor
Kép

Viktor
Kép

Orsi
Kép

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Na jó, vmi jótündér lepte meg gyermekeimet, ezért pár szót magunkról.

A srácok lassan (6-án) öthósak lesznek, eddig csak anyatejet kaptak, amire nagyon büszke vagyok, hiszen Orsi lányomat alig 3 hóig tudtam szoptatni. Orsi nagyon lelkes, végleg elhagyta a cumiját (miről álmodni sem mertem volna egy hónapja), és még mindig nem látom jelét a dackorszaknak (ez utóbbit nem bánom Kép) Lassan lesz a 2.szülinapja (26-án), ha gondoljátok, majd rakok fel fotókat a "buliról". Már csak abban bízom, hogy senki nem lesz beteg, és az egész nagy család együtt tud ünnepelni.
Fiúk is tündériek, csak még olyan kevés időt töltenek el egyedül, folyton kézben lennének. Orsi ilyenkor már (emlékeim szerint) kb fél órát kibírt a babygym-ben, a srácokat marhára nem érdekli. De így is aranyosak, kedvesek, szépek (nekem a legszebbek) stb.

És bocsika, hogy az össznépi csevelybe nemtok beleszólni, de olyan ritkán jutok ide, és ez a topik olyan mozgalmas, hogy az események követése sem kis teljesítmény Kép
És ha a büfipaddal felkavartam volna a kedélyeket, bocsi, nem akartam, csak én anno olyan nagy hasznát tudtam volna venni (így utólag --- persze).

Dióhéjban ennyit, várandósoknak sok pihenést, lányos anyáknak jó hímeskészítést, fiús anyáknak sok piros tojást, vegyes anyáknak minden elismerésem Kép még próbálok jönni

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Sziasztok!

Nettke!

Itt is jobbulást kívánok!Remélem,már jobban vagy!

Heppi!
Tündériek a babák és nagyon huncut ez a kishölgy!
Nem kavartál fel semmit a büfipaddal.Én nem is tudtam,hogy létezik ilyen.Már sokat gondolkodtam azon,hogy mit csinálok olyankor,ha senki segítségem nem lesz.A 8éves fiam a büfiztetésben nem fog tudni segíteni,meg nem is szeretném.De mi van,ha egyik éppen befejezi a másik meg enne?A harmadikról nem is beszélve.
Szóval jónak tűnik az ötlet,de még gondolkodom rajta.

Orsi!
Nem gond,ha pár nap gondolkodási időt kérek tőled?Az ár nekem megfelelne,csak azt nem tudom még,hogy valóban praktikus-e.Mert fölöslegesen semmire nem szeretnék kiadni pénzt.
A cserét meg -ha aktuális lesz- megbeszéljük.
Nagyon szívesen látunk,de mi azért egy kicsit távol lakunk Almáditól (Tatán).

Annamari!
Örülök,hogy ti is jól vagytok!Gyakrabban jelentkezz!

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit Kép
Annyi gondolkodási időt kapsz, amennyit csak szeretnél. Ha megszületnek a babók, és akkor jössz rá, hogy kell, akkor is oda tudom majd adni. Én még nem hirdettem meg... ráér Kép
(Hajajjjj én azt hittem füredi vagy Te is, mint Kirri... hogy miért gondoltam én ezt???? Kép - bocs Kép )

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok,

koszi mindenkinek, igyekszunk helyrejonni:-)

Judyt,
amikor utoljara nemeket tudtak mondani, akkor 2 kislany es egy kisfiu volt, szoval mi erre szamitunk. Most mar csak annyit mutattak, hogy egy kislany szetvetett combikkal fekudt, es hat nem volt neki ott semmi... szoval 1 kislany biztos:-)))
Nevek: Benjámin, Natália, Hanna Sára

Annamari,
Te borzaszto hazias es szorgos vagy!!! De szerintem ne csinalj mar hazimunkat!! En kb 2 honapja egy fuszalat sem teszek keresztbe, es nyilvan ez "ferjfuggo" is, de ugyis segiteniuk kell, hat szokjak mar most a hazimunkat! (es ezt most nem lustasagbol vagy kihasznalasbol mondom)Ha megjonnek a babak, akkor a Te urad is kenytelen lesz csinalni, szoval mar most pihenj tobbet, es engedd segiteni. Nem olyan nehez az agynyugalom, hamar bele lehet jonni.
Sajna en mar le vegyok tiltva mindennemu mozgasrol, se kicsi se nagy setak... azt mondta a doki, hogy isteni ez a 2000-es mehszaj, de barmikor kinyilhat innentol, szoval ezt a 3 hetet itthon huzzam ki fekve, aztan a korhazban a tobbit. Szoval sajna nem hiszem hogy tudnek menni...

Edit,
bufipad-otlet jo, a weboldalt megneztem mar, majd beszelunk rola. Nekem tetszik!!
Megjott az interneten vett Maxi Cosi hordozonk tegnap, hat isteni!! Hasznalt, de nem latszik rajta, es macis a huzata. Kezdunk osszeallni.
Ja, a vegen tenyleg hamarabb megyunk a korhazba, mint Te:-))

Kép
nettke

Sziasztok LányokKép
Bocsánat, csak röviden tudok jelentkezni...sajna újra elkapott minket a fosós-hányós virus, pedig február elején már beleestek a gyerekek meg a Párom ma meg Geri hányással kezdte és szegénykém alul is felül is csak kiadja ami bent van...Kép Lilcsike msot sirdogált az ágyában meg fél óráig ölben tartogattuk mert nyeldeket mint hányás elöt szokott szóval szerintem nem úszta meg Ő sem...Kép

OrsiKépCatKépVadvirágKép
Voltunk ma három helyen babakocsit nézni, de semmi újdonságot nem találtunk. Ill.ki tudtuk próbálni az ABC Design lábtartós változatát ami tágas, széles, lábtartós az ára is jó csak sajnos a háttámlája alapban meg van egy kicsit döntve igy mind a két gyerek előre csimpaszkodva húzta magát ülésbe ill.Lilcsike csak húzta volna, mert hátul nincs mibe megkapaszkodni igy szenvedett és visitozott... Most úgy döntöttünk marad a már tegnap dicsért három kerekű Powertwin kocsi, mivel az mindkettőjüknek kényelmes volt, lábuk is leért és könnyű a kocsi, könnyű tolni is. Az ára húzós de megpróbáljuk az üzletben beszámmittatni a mostani CAM kocsinkat mert foglalkoznak használt kocsik eladásával isKépRemélem sikerül.Kép
VadvirágKép
Én azt mondom ha az ABC és a BabyWelt között kéne választanom én az utóbbit választanám a köjkeim miatt mert az enyémek tényleg úgy tudnak szerencsétlenkedni ha nem kényelmes az ülésük hogy az már abnormális. Ettől függetlenül szerintem ne adjatok az én véleményemre, mert magam is úgy gondolom, nem normális amit a babakocsik körül műveltem/művelünk és több millió embernek tökéletesen megfelel a Graco, Marco, ABC...stb.szóval senkit nem hallottam még ennyit görcsölni egy nyamvadt kocsin... A Férjem ma a harmadik üzletben (ami november óta szerintem már az 50. üzlet volt), hogy kész, vége, Ő befejezte és a meglévőekből mondjam meg melyiket vegyük meg, mert képtelen elhinni, hogy három ország kinálatából sem találtam magunknak megfelelőt. Szerintem már nincs olyan ikres kocsi amit én ne ismernék itt Európában...Kép És tényleg van néhány kritérium, de a meglévő kocsikból simán össze tudnék rakni egy tökéletes, tuti kocsit...Kép
OrsiKép
Megnéztem a Németeknél az autósülést (mert bár ma csak Svájcot terveztük de végül Freiburg-ban kötöttünk ki...)és 200 Euro-ba vagyis 48-50.000,-Ft-ba kerül a Concord Unix autósülése, ami 0-18 kg-ig használható és két irányból beköthető. (remélem a névre meg a súlyra jól emlékszem...)Kétféle szin volt, egy farmeros sötétkék talán szürkével ötvözve, meg egy világos-sötétkék keverék de az inkább lányos hatású voltKép
CatKép
Römerből nem volt most akció, maradt az eredeti árKép
MarcsiKép
De édesek a gyerkőcök az alapján amit leirtál, tündéri a kis beszélőkéjükKép
AnnamariKép
Örülök, hogy rendben vagytok és az orvos is elegendő időt szánt rátokKépKép Nagyon szaladnak a hetek, próbálj sokat pihenni és igy tényleg csak a végén kell majd a korházban "vendégeskedned"Kép
MimózaKép
Ilyen tündéri jó gyerkőceid vannakKépKép!!! Gratula hozzájukKépÉdesen karattyolhatnak márKép
Köszi, igen jól emlékszelKép A babakocsi témát a jövő héten egyszer s mindenkorra lezárjuk...megelégelte a párom de őszintén szólva már én is...viszont a meglévő piaci kocsikból összedobhatnánk egy tuti-tipustKépKépKép

Itt Svájcban egyébként van egy bababolt ahol használt kocsik bérbeadásával is foglalkoznak és szerintem nagyon jó az ötletKép Egyrészről sokaknak tényleg csak átmeneti időre van szükségük ilyen testvérkocsira másrészről ha az ember a használat során jön rá, hogy neki nem megfelelő az a kocsi amit használ hát visszaviheti... Az első hónapban 8.000,-Ft-ot, a további hónapokban 4.000,-Ft-ot kell érte fizetniKép Jó ötletnek tartom a dolgot, itt is bevezethetné már valakiKép
HeppiKép
Jöhetnél egy kicsit gyakrabban is, hogy megörvendeztess minket a friss fotókkal mert nagyon szépek a gyerkőcökKép Annyira kis helyesek és husikásak a Leányzód szeme pedig...mesébe illőKép Gratula az 5 hónaphoz meg a közeli 2. szülinaphoz isKép
NettkeKép
Gratula a babókákhoz meg a nevekhez de azért nem árt még fiúnevet tenni a listádraKép Szép neveket választottatokKép Jól teszed, hogy nem teszel semmit, most tényleg a pihenés a legfontosabbKép Jó érzés lehetett megkapni a Maxi Cosi hordozókatKép
Friss képek még nincsenek a gépemen, de igérem napokon belül pótlom csak nem most mert elájulok a fáradságtól és ahogy elnézem húzós éjszaka elé nézünk...

doris

Sziasztok!

Mi is voltunk ma ultrahangon, megint megmérte a doki a babákat. Az A magzat egy kicsit kisebb, azaz csak 1170 gramm, de azt mondta a doki, hogy nem látszottak jól a körvonalak, és hogy valószínű, hogy kevesebbet számol most a gép. A B magzatunk 1337! gramm, aminek nagyon örülök. Kérdeztem az áramlásvizsgálatot, amire azt mondta, hogy semmi okot nem lát rá, hogy nézni kelljen, mert a babák mérete a koruknak megfelelő és ő nagyonis elégedett azzal, ahogy fejlődnek a babák. Viszont az én megnyugtatásomra vett le kenetet, hogy lássuk, nincs-e baci a kijáratnál.
Meglett a tegnapi laborom eredménye is. És mit ad Isten, pont a vércukromat nem nézték, pedig úgy mentem tejes-zsömlésen oda. Viszont a vizeletben a cukor is meg a fehérje is negatív. Ez számomra megnyugtató.
A nemüket illetően most nem tudott megerősíteni. Annyi biztos, hogy az egyik gyerek kisfiú, a másik pedig szégyenlős és már másodszor takargatta magát.

Judyt!
Nekem csak a 23. héten mérték a babákat, akkor 511 illetve 518 grammosak voltak. És felteszem a pocis képeket az albumomba.

Nettke!
Húúú, nagyon sajnálom, hogy annyit kell feküdnöd és hogy minden mozgás tiltólistán van. Persze valamit valamiért.
Azért igyekszem magam visszafogni, meg nem is bírok már annyit. Azért nem vagyok én sem olyan nagyon szorgos, csak próbálok lépést tartani a körülöttünk alakuló kuplerájjal.
A férjem már most is nagyon sokat segít, egy csomó dolgot nem is enged megcsinálni, csak úgy van, hogy az a tökéletes, amit én csinálok meg. Persze, hogy fog segíteni szülés után. Azért gondolom, nem ugyanaz, mintha az anyukám vagy más nő lenne itt segítségül.
Viszont, ha ezt a két hetet túlélem, már én is feküdni fogok. Vagy legalábbis megpróbálok. Addig sajna nem engedhetem meg magamnak.

Amit mindenkitől kérdezni akartam az, hogy mit jelent, hogy:
A I. kt., B II. kt?

Doris!
Gyógyulást a fiúknak! Hátha Lilus megússza!?

Heppi!
Aranyosak a babák.

Most ennyi jut hirtelen eszembe.

Puszi mindenkinek. Jó éjt!

Annamari
29+1

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

HeppiKép
Nagyon szépek a gyerkőcök! A fiúk és az én fiaim között pont 1 hónap korkülönbség van.KépKép Szívesen néznék több képet a gyerkőcökről, mert hihetetlen helyesek.

DorisKép
Minden elismerésem ezért, hogy ennyire alapos vagy!Kép De végre akkor pont kerülhet a kocsitéma végére. Az én párom is ilyen, hogy tűr-tűr, aztán ha nagyon elég, akkor leállít.Kép
Jobbulást a piciknek, de remélem Lillus nem kapja el.

EditKép,NettkeKép
Lehet, hogy 3 babához elengedhetetlen lesz a büfipad. Mivel nem nagy összeg, érdemes beruházni.
Biztos lesz a 3-ból olyan, aki jobban elviseli.

AnnamariKép
Nagyon szép súlyuk van a babócáknak! Ez a vércukor dolog nagyon vicces. Még jó, hogy nem a cukros löttyöt kellett innod, a zsömle+tej azért jobb valamivel.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Doris Kép
Jobbulást a piciknek. Remélelm, hamar kikerültök belőle.
(Ediékhez jöttök Ti is???)
Ügyes vagy, hogy megtaláltad a jó kocsit a két babónak. Ez nagyon hasonlít a mi BBC kocsinkra, csak talán egy ici-picit rövidebb, legalábbis a kép alapján úgy tűnik. Jópofa, hogy háromkerekű Kép

Annamari Kép
Nagyon szép súlyúak a babák, és egyáltalán nem nagy a különbség, ez még a méréshibahatáron belül van. Növeszgesd őket szépen a pocidban.
Ami oda van írva az nem tudom mi lehet... ilyen az én leleteimen nem volt. (hova van írva?)
I és II a méhlepény állapota is lehet, de nem akarok hülyeséget mondani.

Heppi Kép
Nagyon aranyosak a babók!!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok Kép

Újabb infókat szívtam magamba itt babakocsiügyben Kép így a férjem legnagyobb örömére Kép ma megint mi is elmegyünk babataligát nézni KépKép

Kristin Kép én is parázok minden vizsgálattól, de ki fogjuk bírni Kép Kép

Cat Kép nagyon édes a kép Kép

Éva Kép lehet hülye kérdés, de mibe fejtél kézzel? üvegbe? tálba?

Nettke Kép kitartás. Gyógyulj meg gyorsan. Nekem még néha most is káosz van bent és vándorlás Kép pedig csak ketten vannak. Kép

Heppi Kép nagyon szépek a gyerekek KépKépKép

Doris Kép fránya betegség Kép Kép gyógyuljatok gyorsan Kép

Annamari Kép ezek nagyon jó hírek Kép babók nagyon szépen fejlődnek! Kép úgy látszik a laborok sehol nincsenek a helyzet magaslatán.

Valakinek nincs véletlenül gépen listája arról, mit kéne a babóknak venni? küldjétek el légyszi levélben. Legalább listánk legyen Kép

Tegnap szereztem az erkélyre virágokat, persze most itt csücsülnek a szobában mert kint hideg van, de lassan tényleg itt a tavasz Kép

Szilvi
32!!!! Kép Kép

Sz.

KépKép
sziszus

Annamari!
Gratula a szép súlyokhoz.KépTényleg nem sok a különbség közöttük.Meglestem a pocidatKép, nagyon szépen növöget.KépCsini kismami vagy.Kép
Köszi az adatokat.KépMost már végképp nem értem, akkor valaki nem jól mért valamit nálunk.Kép
Már bocsi, hogy ezzel fárasztalak, de nagyon nem hagy nyugodni ez a dolog.
21+6 naposan a 4D UH-on 497 és 434 grammot becsültek.23+3 naposan 700 és 840 grammot.
Csak abban reménykedem, hogy tényleg a két mérés miatt van az eltérés, mert ugyebár két különböző ember csinálta, két különböző gépen.
Megnéztem itt a hétről-hétre UH adatoknál, a 25 hetes korra mondanak ilyen súlyokat.
Na befejezem most már ezt a témát, majd 3 hét múlva meglátjuk mit dob ki az UH gép.

Heppi!
Gyönyörűek a gyerekek.Kép

Sziszus!
Húú, már 32 hetes vagy?
Hogy tellik az idő.Kép
Vigyázz magatokra.Kép
A virágok tényleg már a tavaszt jelentik.Jövőhéttől már megint jobb idő lesz.Kép

Doris!
Jobbulást a gyerkőcöknek.
Örülök, hogy megtaláltad a "nagy Őt" , mármint a babakocsit.Kép

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Köszönjük mindenkinek a gratulációkat. Én is bízom benne, hogy nem túl nagy ez a 160 gramm külömbség a két babó között. No, meg egy kis tévedés is lehet benne.

Judyt!
Az a 20-25 deka külömbség 10 nap alatt elképzelhető, de ha csak egy kicsit tévedett az egyik UH, akkor meg teljesen reálisnak tűnik a növekedés mértéke. A dokim épp a tegnap mondta, hogy ezek a becslések tévednek, sokszor elég nagyot. No, meg szerinte ki az, aki pontosan meg tudja állapítani, hogy hol van épp a fej körvonala. Valahol a fül fölötti részt kell nekik mérni. Én a helyedben nem aggódnék, hanem örülnék, hogy szép nagyok a babók.
Amúgy egyáltalán nem zavar, hogy erről írsz, engem nem fáraszt. No meg minden anyukának a maga problémája a legnagyobb, úgyhogy nyugodtan írd le, ha valami aggaszt. Persz én is most leszek először anyuka, így nem tudok olyan sokat segíteni, mint a már mamik, de igyekszem.

Doris!
Elképesztő, hogy mennyi türelmed van a babakocsikhoz! Hogy egy nap három országban is legyél, és még energiád is van ezek után koncentrálni! Ez igen! Amúgy pont az jutott eszembe, hogy olyan sokat mentek babakocsit nézni, hogy lassan már a benzin árából kijön az árkülömbség a babakocsinál.
Gondolom, mi csak kisebb sétákra fogunk babakocsit használni, így engem nem is aggaszt annyira ez a kérdés. Az elejére egy használt PP-nk van, amit most húznak át és cserélik ki a kerekeit, később pedig úgy tervezem, hogy két esernyőkocsit kapcsolunk össze.

Sziszus!
Én erdélyi vagyok és ott nem nagyon vannak mindenféle mellszívó ketyerék. A keresztanyám néhány éve még bögrébe fejte le a tejet kézzel. Anyumnak még olyan mellszívója volt, aminek egy gumi volt a végén, s úgy szívott. Persze ikrekkel más a helyzet, én is vettem egy kézi Aventet, hátha szükségem lesz rá. Később meg eladom.

Orsi!
A leleten úgy írja, hogy "a lepény a hátsó falon tapad" új mondatban ez után:
"A I. kt., B II. kt." Én is arra gondoltam, hogy ez a lepény állapota lehet. Amúgy hány stádiuma van a lepénynek? Azt gondolom, hogy az I. a legjobb, de hányasnál születnek meg a babák?

Puszi babáknak, mamáknak és a pocakosoknak!

Annamari
29+1

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Doris!
Jobbulást a gyerekeknek, karácsonykor mi is elkaptunk egy ilyen vírust, Napsugár le is fogyott egy kilót...

Büfipad:
Én az első pár hónapban nagyon szerettem, nekünk bevált, mert a fiúk nagyon sokat buktak. Evés után rátettem őket, sőt sokszor azon aludtak, fénykép is van róluk:
Kép

Heppi!
Nagyon szépek a gyerekeid!Kép

Ildikó
ildikó

Annamari!
Ezek szerintem a babák fekvését jelentik, A baba egyes számú koponyatartás, B baba kettes sz. koponyatartásban van. Legalábbis ha fejvégűek, akkor erre tudok tippelni.

Ildikó
ildikó

Ildi Kép
Nagyon aranyosak a manók a képeken Kép Haláli, ahogy alszanak rajta Kép

Annamari Kép
A lepény állapota I-III. lehet. A lepény állapota nem feltétlenül függ össze a babák megszületésével, hanem úgy van kapcsolata, hogy pl. III-as lepénynél már sűrűbb ellenőrzés kell, mert nem megfelelő a keringés, és IIIas lepénynél gyakran megindítják a szülést.
Az I-II. még jó. De IInél szerintem már indokolt az odafigyelés.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok Mamik és Pocakosok!!!!

Jó csok idő volt visszaolvasni..nagyon le voltam maradva.Valahogy nem nagyon jutottam a gép elé..Jó idő volt meg pakolásztam mindfig elment másra az időm!!!
Sok jó dolgot tanultam megint...főleg a tapasztalt mamiktól!Köszönöm a válaszokat a mellszivóval kapcsolatbn..
Jó dolognak tartom a büfipadot!Eddig nem hallottam róla ,de sokat gondolkoztam hogy fogom megoldani az éjszakai kajálások után a bufiket úgy hogy még energiával is birjam,na meg ha épp egyedül vagyok...szóval azt hiszem veszek én is csak azt nem tudom elég 1 vagy akkor már érdemes 2-t?

Jó újra látni babós fotókat!!MÉG-MÉG!!
Örülök hogy nincs egyik pocissal sen semmi gond mindenki aránylag jól viseli a terhességet...ha belegondolok hamar elment ez a pár hónap...és már megyünk csajok szülni...ti nem kezdtek kicsit félni???Bennem felmerül néha hogy már jó lenne túllenni rajta...aztán lehet csaszi lesz a vége..ki tudja..attól is parázok hogy nehezebben épül fel az ember...na azért nem minden gondolatom ez csak én nem szoktam ilyenen izgulni csak valahogy ez a terhesség kihozza...
Ma voltam az árkádban nézelődni...olyan furi annyi jó cucc van és nem lehet venni semmit mert ki tudja jó leasz e rám...jó volt ez a pár napos tavaszi idő..állitólag jön vissza a tavasz és végre vége a télnek...!!!!!!!!!

Mostmár szerintem én is sűrűbben itt leszek!!!

Puszi mindenkinek:kristin
kristin75

sziasztok!
doris, jobbulást a skacoknak! Milyen volt a mai napotok?

heppi, ildi! gyönyörűek! a fiúkat ti hogyan különböztetitek meg? még soha nem kevertétek őket össze? és az apjuk? és a nővérkéjük?

annamari!
lehet, hogy nem is olvastad az ágyakról szóló szösszenetemet Kép pont egyszerre irtunk. lécci nézd meg a pénteki hozzászólásomat!

mimóza! gratula a fiúkhoz! nálunk is elég későn kezdődött, már én is azt hittem, hoyg nem is lesz. aztán egyszercsak ádámnak mindenhez lett valami megjegyzése, és gyakrabban nyavajgott. az volt a legédesebb, hogy nekem úgy tünt, saját magának is terhes a nagy egója. gyorsan elintézte a dolgot és azóta is ő a könnyebb eset. péter szeret nagy ügyet csinálni mindenből Kép szóval ne aggódj, eljön mindennek az ideje Kép

találka lesz? 2-3 hét múlva vasárnap délelőtt? április 3. vagy 10.?
újra a meki? vagy, ha akkor már télleg tavasz lesz, a tímár utcai játszó?
jó lenne!!!
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Csajok Kép
Mi lenne, ha valami olyan helyen taliznánk, ahol van valami fú pl.? Nekem a mekivel az a gondom, hogy az én fiaim minimális időt vannak el a hordozóban, és így mi nem sokáig tudnánk ott lenni, mert ők kb. 10 perc után megunják. Ha letudom őket valahova tenni, akkor már jobban elvannak.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!
a tímár utcai játszón van némi fű, asszem. de ami feltétlen előnye, hogy körbekerített Kép önjáró ikrekhez kiváló, illetve sokféle játék található ott, korra, nemre tekintettel.
meki mini részében 1 év körüli macikák már jól el voltak. (egy kb. 5-7 m-es része gondolj, tele műanyag labdával). a műanyag labdákat rendezgették és mindenkinek felállt a haja az elekrtomos feltöltődéstől Kép nem valami higiénikus talán fél év körüli minimanóknak. de a fű sem sokkal tisztább, ha azt vesszük Kép
sok kört futottunk anno, de nem nagyon találtunk jobbat. azért futhatunk újra, hátha a friss mamiknak van valami a tarsolyában. annakidején neveztem a városmajori játszót is, annak ugyanis a tímár utcaihoz hasonlók az adottságai. bár a timár utcán több a napfény és kölcsönözni is lehet motorokat, homokozó cuccokat.
a földrajzi elhelyezkedés sem utolsó, de asszem szinte mindenki autóval érkezett, csak mi bkv-ztünk a béna 6-os buszon a testvérkocsinkkal Kép
m.

KépKép

KépKép
2in1

Orsi!!!

Ha még megvan a büfipadod engem érdekelne!!!

Kristin
kristin75

SziasztokKép
Bocsi, ha valakit kifelejtek de elég húzós volt ez a mai nap és éjjel igy nehéz a koncentrálás...
OrsiKép
Olvastad a Concord autósülés árát amit még korábban irtam? Ez milyen az otthonihoz képest? No nem mintha szükségem lenne rá, csak kiváncsiságból kérdemKépA Ti BBC kocsitok normál (nem a hordozó)ülései mekkora helyet foglalnak el? Úgy értem ezek fix ülések ugye, nem lehet állitani semmilyét? Azt láttam a neten, hogy a vázon állitható a dölésszög, de ha leveszed a vázról egyben marad ugye? Ez mekkora méretűm ok, egy Puntó csomagtartójába be lehetne szerinted tuszakolni vázastól mindenestül?
Egyébként az az érdekes, hogy a háromkerekű kocsik nekem nem igazán jönnek be, de ez annyira könnyen tolható, olyan mozgékony...csak az ára nagyon húzós ezért megy még bennem a vacilálás...
Talira Ediékhez elvileg megyünk... Máj.08.-án utazunk ide vissza, tehát a 7.-e jó lehet, ha nem leszünk betegek mint mindig mikor otthon vagyunk...
AnnamariKép
Gratula a babák hizásáhozKép A vércukor dolog bosszantó de reméljük igy is minden rendben vanKép Pihenj azért mert tudod...a korházban mindenképp pihennél ha benttartanának szóval nincs kifogás, hogy ezt nem engedheted meg magadnak...!!!! És ha befektetnek??? Akkor már megengedheted???KépKép
A kocsink céges és a benzin is...ezért éri meg autóznunk, egyébként tényleg nem érné megKép Örülök, hogy sikerült kocsit vennetekKép
CatKép
Hát, hogy pont került-e a babakocsi témára....???? Fogalmam sincs, ugyani egy dolog nem hagy nyugodni...nem láttam még élőben a Peg Perego Tender XL-t ami a prospektus alapján nagyon jónak tűnik csak valamiért itt Svájcban egyáltalán nincsenek P.P. kocsik. Be lehet ugyan rendelni, de akkor már meg is kell venni... Most találtam a neten egy beszállitót itt Svájcban aki foglalkozik PP.holmikkal. Holnap felhivja még Őket a Párom, mert sajnálnám, ha utólag derülne ki, hogy ez a tökéletes kocsiKépKépKép Ti nem ismeritek véletlenül? Nem nézte még valaki?
JudytKép
Neked mi a problémád a mért adatokkal? Túl soknak tartod a növekedésüket vagy az zavar, hogy többnek mérték Őket a súlyuknál? Ne idegeskedj, a különböző gép okozza a különbséget. Nekem a császár napján csináltak a Margit kh-ban UH-ot és flowt (ekkor derült ki, hogy megcsászáronak még aznap) és ott 1150 g-ra becsülték Lilit és 1700-ra Gerit. A SOTE UH-ja két órával később 1420 g-ra becsülte Lillust (De jó lett volna!!)ás 2200 g-ra Gerit. Nos 1150 és 1700 g-al születtek megKép
IldiKép
De tündériek ahogy szuszognak a padonKép Köszi a jókivánságotKép Sajna februárban is átestek ezen a fosti-hányáson de akkor Lillus hányt 6 napon át most meg úgy tűnik Geri van rosszabbul...
KristinKép
Örülök, hogy Ti is jól vagytokKép Mekkorák a babák?
MarcsiKép
Köszi, ez a nap még nagyon nehéz volt mert Geri nagyon bágyadt, folyton ölben lenne, de ott sem jó aztán olyan kis lehetetlen pózban szunnyadt el a karomon...jaj sajnálom Őt. A kaki úgy jön belőle, hogy amint hallom a rottyintást szaladok Vele a fürdőbe de már késő, a bokájáig folyik...szegénykémKép Remélem holnap már jobb lesz meg megyünk újra az orvoshoz hátha ad valami hasznos dolgot, tápot, italt ami segitKép Tali miatt irigykedem de majd legközelebb talánKép Ránk úgysem lehet számitani, mert ahogy hazaértünk azonnal lerobbanunk...

doris

Marcsi,
Köszi a hozzászólásodat a dackorszakos kérdésemhez. Azért nekem úgy tünt, hogy nem olyan vészes nálatok a helyzet! Én már elég edzett vagyok, mert a leányzóm kemény dió volt annak idején, röpke 3,5 évig...- és persze most is vannak kisebb csatáink. Nálunk Marci mond sokszor nemet, de aztán rögtön szalad és buzgón csinálja amit kell. Kép Náluk valahogy müködnek (még???) azok a cselek és trükkök, amik Pankánál sosem. Majd beszámolok a fejleményekröl, de továbbra is bizakodom, hogy még a dupla dacolás sem lesz olyan durva, mint annak idején elsöszülöttemmel.

Vikics, Gabi, Erika, Eri, Szilvi és bocs, ha valakiröl elfelejtkeztem,
nálatok mi újság ezügyben? Van dackorszak, mikor kezdödött, mennyire szenvedtek töle és egyforma a gyerekeknél?
Amúgy azt vettem észre, hogy ebben is kifejezetten elönyös, hogy ketten vannak, mert ha az egyik ellenáll valamiben megyek a másikhoz és közben az elsö is lehiggad! Kép
Pocakosok, babások, egyszer ti is itt fogtok ám tartani, bármilyen hihetetlen is!

Marcsi,
A Mekit azóta átrendezték és nincs már labdás játszó...Kép

Orsi,
Azért áprilisban még nem tenném le a kicsiket a füre. Vagy valami jó vastag plédre gondoltál? Úgyis lejönnének róla! Én annak idején vittem a Timár u-i játszótérre a hálós járókánkat és abban üdültek a fiúk, jól meg is néztek minket!Kép Van róluk kép az ikertalis albumok közt itt: https://www.babanet.hu/album/main.php?album=836&page=1&image=12640 (2 db) és itt is: https://www.babanet.hu/album/main.php?album=830&page=1&image=12569
Jó már a géped? Fel tudnád tenni a táblázatot valami stabil helyre? Köszi! (Nem akarlak sürgetni...)

Jó éjt!
Mimóza
mimóza

Kristin Kép
Ha Editnek nem kell, akkor a Tied Kép

Marcsi Kép
Teljesen érthető, amit írtál. A fűnél nem konkrét fűre gondoltam, hanem bármire, amire le tudok teríteni egy pokrócot, hogy letegyen a 2 forgolódót Kép
Szerintem biztosan találunk valami megoldást Kép

Doris Kép
Olvastam, bocs, hogy nem reagáltam. A Megatoysban 59e Ft az ülés. Nekünk még elég a hordozó, de azért már agyalok, hogy milyen legyen a következő ülés.
Nem tudom, hogy a 9-18, vagy a 9-36 a jobb. Aztán meg nekem igazán az tetszene, ha 1 éves koruk után is még egy darabig menetiránynak háttal tudnám bekötni őket, mert a kis buksijukat így érzem biztonságban. A Concordot láttam eddig egyedül olyannak, hogy 0-18 kg, és háttal IS beköthető, emellett dönthető majdnem fekvő pozícióig, és szerintem nagyon jól néz ki Kép
Köszi az árinfót. Majd én is körbenézek egy kicsit, de a köv. ülés biztosan No-ban fogjuk megvenni, vagy Ausztriában Kép
A BBC ülés dönthető, mármint a vázon. Ha leveszem, akkor egy lapos valami.... a puntó csomagtartóval-nem tudom. Nekünk volt puntónk, most egy peugeot 307-esünk van, és ebben belefér, de eléggé kitölti, de lehet, hogy a puntoba is belefér... De az egészen biztos, hogy kisebb, mint a PP ülései és váza.
Viszont árban ez sem jön ki kevesebbre (legalábbis, ha a magyar árakat nézem, és hozzáveszem, hogy a napfénytetőt és a lábzsákot még külön meg kell hozzá venni, mert az alapcsomag az csak a váz + 2 ülés... 79.990+54.990)
Legutóbb sem voltatok betegek, amikor Ediéknél találkoztunk! Szóval most is biztosan el tudtok jönni.
Remélem Geri hamar felépül. Lillus nagyon ügyes, hogy így állja a bacikat.

Azt látom, hogy ha mi kocsit akarunk váltani, akkor Hozzád kell fordulni tanácsért.
Ez a PP Tender XL tényleg jól néz ki, és az első ülése is elég jónak tűnik, a lábtartója is állítható Kép Azt néztem, hogy 400$ körül van az ára, ami nem is vészes.

Lehet, hogy már felvetették a dolgot, de nem gondolkoztál valamilyen gyógymódon, ami kicsit megerősíteni a két poronty immunrendszerét? pl. homeopátia.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Ha már így belejöttem az írásba még egy rövid levél a pocakosoknak a fejésröl:
Pankánál nekem is csak egy egyszerü kis pár száz forintos pumpás fejöm volt, mint Évának, amit leginkább arra használtam, hogy reggel le tudjak egy kicsit fejni az éjszakai termésböl, (mivel végigaludta az éjszakát reggelre majd szétdurrantam)különben Panka nem tudta volna bekapni a bimbót. Amúgy kézzel fejtem a szoptatások után kb. 10-15 ml-t egy csészébe, amit esténként lefagyasztottam és késöbb megkapta Panka a fözelékébe.
A fiúknál már gépesíteni kellett, néha egy jól tejelö tehénnek éreztem magam...Kép Mivel koraszülöttek voltak és 5 hetes korukig nem szophattak, viszont szerettem volna, hogy anyatejet kapjanak ezért béreltem egy Medela fejögépet (napi 160 Ft volt 2 évvel ezelött) és vettem hozzá egy kétszívófejes készletet (9000 Ft). A két szívófej fontos, mert egyrészt gyorsabb a hadmüvelet, másrészt így több tej termelödik. Nekem nagyon bevált így, egyre több tejet tudtam lefejni, napi kb. 1 lt-t, majd a fiúk megtanultak szopni, egyre többet szoptak és végül le is álltam a fejéssel. Ez persze extrém eset volt, esetleg a hármasikreseket érintheti, ha annyival hamarabb születnének a babák, de úgy látom itt nagyon klasszul kitartanak ök is.Kép Csak igy tovább!
Mindenesetre szerintem a Medela nagyon profi ezügyben, nem véletlenül volt ilyen fejögép a SOTE II-n is! (Azt hiszem Orsi is a Medelát ajánlotta)

Most már tényleg megyek,
M.
mimóza

Mimóza Kép
Jó ötlet ez a járóka is. Utazó ágyunk nekünk is van, és abban is elférnek ketten, ha arról van szó Kép

Gépen 2 napja van. Amint lesz egy kis időm fix helyre kerül a tábla Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

PS.
Doris,
Megvan a megoldás! A Puntot kell lecserélnetek!!!Kép
Puszi,
M.
mimóza

Mimóza Kép
én is soteIIn próbáltam a Medelát, és ott bérelni is lehet. Csak akkor nem éreztem még olyan fontosnak... most már látom, hogy bérelni kellett volna.
Én 1,5 héttel ezelőttig még minden nap fejteme este, és csak azért álltam le vele, mert eléggé beleuntam, így kézzel, és a csuklós sem valami fényes. Gépesítva valószínűleg nem adtam volna fel.
A medelát most havi 5e Ftért lehet bérelni, ha jól emlékszem.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: