A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Sziasztok!

Orsi!
Tényleg nagyon ügyes vagy, tök jó a táblázat.
A CS betű helyett egy T -t kérnék, mert természetes úton születtek a fiúk. És van egy tesó is:
Suhajda Napsugár 2002. 06. 20.

Ildikó
ildikó

Ikeranya

Boldog névnapot Csengének!!!! Neked még csak most volt két éves a kicsi, még nem vagy lemaradva a negyedikkel.

Éva

Kép

Kép
éva75

Éva!
Naná! Kép Egy szép piros tulipán volt pl a jelem... Kép

Dominikának szirmos virág az oviban, Dávidnak pedig a bölcsiben katica. Kép

Vadvirág
Vendég

Edit Kép
Nekem is lenne szocpol kérdésem. Az még mindig működik, hogy előre be lehet gyereket vállalni? (volt ilyen régen, de többet nem tudok róla)

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Icsilya (Orsi)
Tudtommal a bevállalás csak két gyerekre megy. Ezt azért gondolom, mert amikor én terhes voltam, majdnem elköltöztünk. Volt már ugye egy lányom, és 5 hónapos voltam a srácokkal. Kb 20 millió orvossal le tudtam volna igazoltatni az ikerterhességet, ennek ellenére csak két gyerek után kaptunk volna szocpolt, és majd a felvett hitel összegét csökkentették volna a harmadik gyerekkel. Érted ugye?
10 milla kölcsönből 1 millát nem kellett volna visszafizetnünk, magyarán 1 milla kölcsönt bebuktunk volna. Plusz két gyerekre a szocpol.

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Heppi Kép
Hát ez az én bajom is... mert ez így nagy szivacs... Kép sejtettem valami ilyet.

Mert ha nálunk lesz tesó, akkor én is úgy tudom, hogy a szocpollal a hitelt csökkentik, és nem elkölthető az a pénz... ez szerintem így tök igazságtalan. Vagy csak én látom így?

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Mi volt a dévényeseknél ?

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat Kép
Levi feszes, Máté hipoton. Levi a súlyosabb, neki nagyon fontos, hogy elkezdjük a tornát, Máténál is elkezdjük, de nála nem olyan vészes a helyzet.
Egy picit Máté is feszes, de Dévény Anna szerint nála ez annyira nem vészes, mint Levinél.

Most beszélek a gyógyotrnásszal, hogy mikor és hogyan jönne.

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Az tök jó lenne, ha kimenne a házhoz, nem kellene Őket cígölni! Érdekes, hogy laikus szemmel én Levinél semmit nem vettem észre, szépen emelte a fejét, kis ügyes volt. Azt gondoltam, hogy Mátét kell majd tornáztatni.
De látod Editnél is 6 alkalom kellett csak, és tökéletes a gyerkőc. Szerintem Nálatok sem lesz ez másképp.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Edit,
megnéztem a mailt, megnézzük a weboldalt is. Köszi!!! irok mailt, de ma valahogy nem vagyok "ülős" igy nem is álltam neki leveleket irni. Holnap megigérem irok rendeset:-)))

Beatrix
Ó, én már réges rég figyelem a Te kislányaidat, már megnéztük az albumot is:-))) Csodaszépek!
Nem is azért örültem annyira Ebatta levelének, mert nincs kihez szólnom hármasiker-ügyben (hiszen itt van Edit is, akivel levelezek, meg az indexről Kusimi, Jem), hanem mert nagyon sokáig kihúzta - ameddig nekem is ki kéne - és kiváncsi lennék egy csomó részletre a terhességével ill a születéssel kapcsolatban! De nem akartam itt terhelni ezzel mindenkit.. ha sokat tudsz róla, irnék neked egy mailt a kérdéseimmel, és esetleg ha tudsz, válaszolsz nekem?

Kép
nettke

Cat Kép
Levinél az a képeken nem látszik, hogy pl. nem lehet kinyújtani egyik kezét sem, hogy állandóan ökölben van a keze és a lábujjai is, hogy, ha leállítom, akkor lábujjhelyen áll, nem a talpán.... stb. Kép
de egyébként megdícsérték, hogy mennyire ügyes. Képzeld, ha nagyot lök magán, akkor sokszor már 1 pillanatra négykézláb is áll Kép ezt a dévényeseknek is megmutatta Kép

Máté hipotoniájára azt mondták, hogy még erősödhet, és akkor ez sokat javul... de azért ő is tornásztatva lesz.

A gyógytornászt úgy kaptuk, hogy ő ki szokott járni, mert a dévényeseknél most nagy a zsúfoltság... persze így valamivel drágább lesz, de ennyit megér a dolog.

Azért a fiúkat nagyon megviselte ez a mai túra, és a sok új inger. Nagyon nyűgösek.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Cat Kép

Koszi. Ezek szerint az olaszok iden se emeltek az arakat... nekem is kb. ennyire adtak arajanlatot.

Gyöngyi

bgy

OrsiKép
Nem csoda, ha megviselte szegényeket! Minket is megvisel egy orvosi tortúra. Nagyon ügyes Levi a kutyázással. Nálunk Oli kutyázik, Samu lusta hozzá.Kép

Remélem gyorsan kitornáznak a fiúk!!!KépKép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Heppi!
Azt nem igazán értem,hogy miért buknál 1 milliót?!De az igaz,hogy hiába tudod és igazolod,hogy terhes vagy,ez addig nem érdekel senkit,míg meg nem születtek.Hogy miért csak 2 gyermekre jár előre,ezt nem tudom.Mert ez nem lendít a népesség fogyásom!De ezzel nem érdemes vitába szállni,mert ezt írja elő a kormányrendelet és sajna a bank nem tehet ellene semmit.

Orsi!
A megellőlegező szoc.pol tényleg csak 2 gyerekre jár és a házaspár 40 éves koráig ( apa-anya sem lehet 40).Ha veszel fel államilag támogatott hitelt ( ami ugye forint alapú) és a futamidő alatt születik gyermek akkor igényelheted rá a szoc.pol-t ( méghozzá az építkezés időpontjában érvényes összeget),amit 2 célra fordíthatsz.
1. csökkented a fennálló tartozásodat
2. a házra: pótköltségvetést nyújtasz be és az abban feltüntett dolgokra pl: tetőr beépítés vagy bővítés.

Az hogy milyen pótköltségvetést fogadnak el,változó.Ahány bank,annyi szokás.Hogy milyen összegű utólagos szoc.pl-t kapsz,azt is többféleképpen értelmezik a bankok.Van amelyik az általam említett összeget( plusz annak a kamatát) írja jóvá.De van amelyik az éppen aktuális összeget.

Ha van még kérdésed,szívesen válaszolok!
Edit

Kép

Kép
edit73

Nettke!
Írhatsz Ebattának is,nagyon szívesen fog válaszolni neked.Szerintem.
Én is néha írok másik topicra is,így Jam-et is ismerem.

Bea

Kép
beatrix2

Edit Kép
köszi az infót Kép azt hittem automatikusan a hiteltörlesztésként vonják be a szocpolt, ha baba születik még. Jó, hogy nem így van Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Lányok
itt van eladó 2 légzésfigyelő... itt volt szó róla, jól emlékszem?
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9025595&la=41693193

Orsi
KépKépKép
icsilya

Edit!

Néhány kérdésem nekem is lenne a szocpol. kapcsán.
Csak házaspároknak jár?
Ha a nevemen van lakás,de közben eladom, hiszen abból venném a telket pl. akkor sem jó?
Megnézik, hogy régebben volt-e a nevemen vmi?
A nyaraló nem számít?
A 40-év a megszületett gyerekek mellett is a max?
Bocsi a sok kérdésért...Kép
Előre is köszi.

Erika

KépKép
herika

Köszönjük Éva Csengének küldött névnapi jókívánságodat. Igen, babaprojekttel még nem késtünk le semmiről. Ha valaki borítékolná, hogy a köv. terhesség kettő fiú egyszerre, azonnal belevágnék. (ha-ha)
ikeranya

Sziasztok!
Edit!
nagyon örülök hogy te tudsz segiteni a felmerülő kérdésekben.
A balatoni telket anyuéktól kaptam kb 8 éve,de ő maradt mint haszonélvező.Kb 2 év múlva elkezdtünk rá épiteni,de nem mint nyaraló hanem mint lakóház lett minősítve(mert így nem olyan olyan magas az évi adója).Anyu be is jelentkezett oda mint állandó lakcím kb 2 hónapja.
Arra gondoltam hogy nem -e lehet átminősiteni nyaralóra mondvan hogy mégsem oda ,hanem ide a pesti házba költözünk inkább,változott a terv...
Vajon nem-e kötnek ebbe hogy miert lett átminősitve most
Én az otp-ben voltam érdeklődni...hova menjek ahol a legkönnyebb ezt intézni?
kristin
kristin75

Szia Orsi!

Mit mondtak kb.mennyi, hány alkalom torna lesz szükséges? Hogyan
lehet oda kerülni vizsgálatra? Jól tudom, hogy orvosi beutaló kell??
Azt hiszem hallgatok a tanácsodra és én is elviszem a lányokat! A legfontosabb a nagyon korai fejlesztés!!!
Még azt, szeretném tudni, hogy milyenek az éjszakáitok? Nálunk Eszter 6ig alszik, Hanna pedig 3ig és mindig éhen akar halni:-) aztán meg amikor Eszter felébred 6kor akkor is kér enni. Ez így elég fárasztó:-((((
Te hogy csinálod?? És napközben mennyit alszotok? Az én lányaim csakis a friss levegőn alszanak d.u kb.2 órát aztán ennyi...Teljesen levagyok fáradva...

Erika
eriska

Erika Kép
www.deveny.hu itt van telefonszám, azon lehet bejeletnkezni. Kell egy beutaló a gyerekorvostól. (ezt simán bármelyik megírja, ha mondod, hogy vinnéd a gyereket)

Az, hogy hány alkalom kell nagyon babafüggő. Van, akinek 5 is elég, és van, aki hónapokig jár. Majd kiderül, hogy hogyan reagálnak a fiúk a kezelésre.

Éjszaka: Levi 90%ban este 8tól, reggel 5ig alszik, 10%ban egyszer ébred olyan 3 körül.
Máté 70%ban egyszer ébred valamikor 1-3 között, 30%ban kétszer ébred (ilyenkor olyan fél 12- fél 2 között ébred először, majd 3-6 között másodszor... nagyon változó).
Én ezt a helyzetet már jónak érzem, mert korábban éjjel mindketten 3 óránként ettek... és volt, hogy 1,5 óra eltolódás volt a kettő között, így én egyhuzamban max. 1 órát aludtam.

Napközben: nálunk még szinte minden szopi között van alvás. Nem sokat, de 30-90 perc között alszanak, nagyon változó.
Az egyéb időben bizony foglalkozni kell velük, bár mostanában nagyon jól elvannak a babatornásztató alatt, Levi már 1 órája a figurákat nézegeti és ütögeti őket. Máté éppen alszik.
AZ esti fürdés előtt nem szoktak már általában aludni, ez azt jelenti, hogy kb. 4-6 órától sokszor leginkább kézben vannak, mert ilyenkor elég nyűgösek.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Ja, mi 2szer voltunk eddig vizsgálaton, és egyszer sem kellett érte fizetni.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!

Köszi az infokat! Légyszíves számolj be a tornákról is majd!!!
nálunk is hasonló a helyzet éjszaka, cask jó lenne ha napközben is aludnának nemcsak a babakocsiban. Persze a kivétek erősíti a szabályt,mert ma mindketten elaludtak d.u Hanna a lógatós játszó alatt, Eszter mellettem az ágyban a nappaliban:-)
Este nálunk is 7-9 ig szinte felváltva vannak ölben, mert már nagyon nyüglödnek. Szerencsére a fürdés után gyorsan elalszanak.
Egyébként egyfolytában mosolyognak, így "fizetnek" hogy minnél többet játszak velük...
Te egyedül vagy napközben vagy van állandó segítséged???

Erika
eriska

Sziasztok!

Erika!
1.A szoc.pol. házaspárnak és gyermekét egyedül nevelő szülőnek jár.A megelőlegező szoc.pol ( beválallható max. 2 gyerek) jár csak házaspárnak.
Hogy mit jelent a gyermekét egyedül nevelő szülő,az bankokként változik.Olyat érdemes keresni,ahol az élettársi kapcs-ból született gyermek esetén is adják.
2. Hitel igénylés pillanatában meglevő állapot érdekes.A támogatásra (szoc.pol.)vonatkozik csak,hogy ha 5éven belül értékesített ingatlanod volt,akkor annak teljes árát az újba kell forgatni.Pl: 10MFt-ért eladod a lakásod,5Mft-ért veszel telket,akkor az építkezéshez legaább 5Mft saját erővel kell rendelkezni.Nem vehető figyelembe,hogy a 10M-ból ügyvédet,illetéket stb. fizettél.
3. Nem nézik,hogy volt-e a neveden valami.Az Apeh 5évig jogosult ellenőrzni,hogy te (ti) jogosultak voltatok-e a támogatott hitelre és egyéb állami támogatásra.Ha ezen lebuksz,akkor kamatokkal,késedelmi kamatokkal,büntetéssel együtt kell mindent visszafizetni.
4.A nyaraló nem számít.De csak ha a tulajdoni lapon is nyaralónak vagy bármilyen "nem lakóingatlannak" van bejegyezve
5.A 40 év az igénylés pillanatában lényeges.Ha akkor még egyikötök sem mólt el 40,akkor jár.Itt a pontos születési dátum a mérvadó és nem csak a születési év.

Kristin!
Ha kaptad,az nem jó.
Hogy át lehet-e minősíteni,azt a helyileg illetékes önkormányzatnál tudják megmondani.Ennek mennyi az ára,azt is ott.Meg hogy mennyi ideig tart,azt is.Ezek általában hosszadalmas dolgok (1év is lehet),ha egyáltalán van rá lehetőség.
Így szerintem csak az ajándékozás marad.Mérlegeljétek ennek költségét!Ez egy gyors folyamat.Ügyvéd,földhivatal, kb 1hónap.Az illetéket nem tudom,mennyi.De a bankot csak az érdekli,hogy a tul.lapon határozattal be legyen jegyezve az új tulajdonos.Vagy az új minősítés!
Semmi köze a banknak hozzá,hogy mit teszel a tulajdonoddal.Ezzel ne foglalkozz!
Ha rugalmas bankot keresel,akkor jó az Intereurópa, K&H esetleg a Raiffeisen.De ez attól is függ,hogy hol milyen ügyintézővel találkozol.Tudod,ez is szimpátia kérdése.Mint az orvos.
Ha van lehetőséget,neten nézz körül.Minden banknak van honlapja.Ami jónak tűnik,annak hívd fel a Telebankját( netbank vagy bármilyen ügyfélszolgálat)Ha még így is jó,akkor keres fel egy fiókot!

Edit

Kép

Kép
edit73

Erika

Ha megvan az üres telked , akkor arra még nem kapsz szocpolt, csak ha már elkezditek a házat, akkor a ház készültségi fokának megfelelő összeget kapjátok meg. Nekünk először , amikor a födémig voltunk kész, 33%-ra értékelték és a 3,6Ft-nak a 33%-át fizették ki. Aztán mindig haladtunk egy kicsit és olyankor 12500Ft-ért kijöttek, újra felértékelték és a további készültésgi fok után kaptuk a pénzt.

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!
Edit!
Köszi az infót sokat segitesz....
Van még kérdésem remélem
nem traktállak vele.
Megkérdeztük az átminősitest, azt mondták 1,5-2 honap alatt megvan.csak az a kérdés a földhivatalnál mikor jegyzik be illetve elég e a banknak a határozat vagy megvárják a földhivatalt is?...mert az lehet 1 év is ahogy irtad.
nem tudod mennyibe kerül az ajándékozás?és mennyi idő?
Értékbecslő jön ki?Minek ?melyik a jobb?ha jól áll vagy ha rosszul az épitkezés?bent csak a konyhabútor hiányzik....Igaz kint nincs kerites,járda,járólap a teraszon,vakolat van csak szinezve nincs.
Jól lecsúsztumk az áfa visszatéritesről is.tavaly mikor voltam erdeklődni ez a joindulatu hölgy mondta hogy majd a szocpollal együtt intézzük ugy egyszerűbb......erre megszűnt....400000ft l
ett volna
Az a baj hogy szorit az idő is mert letelik az 5 év és lassan muszály megkérni a lakhatásit...
kristin
kristin75

Megvettük Jázminnak a pihiszéket és a rugóshintát... Kép
Nyugodtan állíthatom, hogy minden várakozást felülmúlt!!! Kép Szuper jó mindkettő! Kép

Marcell:
Kép
Vadvirág
Vendég

Vadvirág

Csodálatosak ezek a felvételek!!!!

Kristin

Lehet, hogy lecsúsztatok az ÁFA visszatérítésről, de a szocpol még így is több, mintha tavaly kaptátok volna az ÁFÁ-val együtt. De valami olyat olvastam, hogy akinek az építési engedélye tavalyi vagy azelőtti, az még megkapja a visszatérítést.

Éva

Kép

Kép
éva75

Kristin

Az a jó, ha már jól áltok, mert akkor annál több pénzt kaptok egyben. NÁlunk pár % maradt még bent (kb. 7), mert nincs bevakolva és még nincs meg a lakhatási.Arra figyeljetek csak, hogy majd kérnek a bankban egy költségvetést és azt úgy készítsétek el, hogy ne haladja meg a megengedett összeget, mert akkor nem adnak szoc.polt., azt majd ők mondják meg, az attól függ, hogy hol laktok, hány gyereketek van.
Mi Fejér megyében lakunk, 3 gyerekünk van és ha jól emlékszem 16milliót nem haladhatta meg a ktgvetésünk. Igaz mi még csak kb. 7milliónál tartunk, de inkább többet írtunk.
Ti merre építkeztetek?

Éva

Kép

Kép
éva75

A szocpolnál meg van határozva, hogy mennyi lehet a max. ktgvetés???
Tud ebben valaki segíteni?

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Mamik Kép
Csak az én derekam szakad le estére, vagy más is van így??? mit lehet ezellen tennni?

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Lányok!
Ha már ilyen jól dicsértem pár napja az IKEÁs etetőszékeinket, akkor most "meghirdetem" INGYÉRT ELVITELRE őket Kép Kép
Levehető tálcás (nem NDK-s Kép) biztonsági öves, fehéres, műanyagos, lábakat levehetős, könnyen tisztán tarthatós, nekünk nagyon kedveses...

Úgy áll, hogy kinőtték az enyémek és el vannak nélkülük is KépKép
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Na jól belemrültünk az építkezésbe!

Mégegyszer hangsúlyoznám:minden bank másképp csinálja!
Telekre nem jár szoc.pol.
A folyósítás szinte mindenhol készültségi fok alapján történik.Tehát van 1 ktgvetés,abban van saját erő.Azt kell valamennyire ( 80-100%-ban )felhasználni,hogy elkezdjék a szoc.pol-t ( na meg ha van hitel,azt is) folyósítani.Hogy ez hány lépcsőben történik,az a banktól függ.Mindig van egy bizonyos összeg (2-10%),amit csak a kikötésmentes lakhatási engedély után adnak.

Kristin!

Van olyan bank,ami leszerződik veled a határozat alapján,de folyósítási feltételként kell 1olyan tul.lap,amin már határozattal ( és nem széljeggyel) van bejegyezve a módosítás.
Lehet a földhivatalnál sürgősségi kérelmet benyújtani,ez csökkenti az eljárási időt.De ennek díja van.Hogy ennek ellenére mennyire hosszú,az az illetékes földhivatal leterheltségétől is függ.
Az ajándékozásban ügyvéd tud segíteni vagy esetleg az illetékhivatal.Ez az ingatlan értékétől függ.Sajna ennek díjszabását nem ismerem.Az időigénye annyi,amennyi alatt az ügyvéd megírja az ajándékozási szerződést,ti meg benyújtjátok a földhivatalhoz.
Az értékbecslés melyik házra vonatkozik?A meglévőre?Mert akkor az a jó,ha minél rosszabb állapotban van,kevesebbet ér.
Ha az újra vonatkozik,akkor minél jobban álltok,annál jobb.Illetve:legalább annyinak hátra kell lenni a ktgvetés szerinti befejezéshez,mint amekkora összeget igényeltetek.Lakhatási engedély után nem lehet már meglévő gyermekre szoc.pol-t igényelni.
Értékbecslés azért kell,hogy lássák hogy a kifolyósított összeget beépítettétek.Van olyan bank ( Intereurópa) ahol 1szer kell ért.becsl díjat fiz,de van olyan is ahol minden alkalommal.
Ha olyan bankot találsz,ami az építési engedélyt veszi alapul ( tehát jár az áfa),akkor ott a szoc. pol-t is ez alapján adják,azaz a kevesebb összeget.De általában a hitelkérelem benyújtásának időpontjában érvényes rendeletet veszik figyelembe!
Orsi!
Az én derekam is szokott fájni.Meg a hátam.Apa gyengéden masszírozó keze a legjobb.Vagy bármi meleg.Tele kád fürdővíz vagy egy kicsit odabújni a cserépkályhához ( ha van).Jobbat még nem találtam.

A ktgvetéshez van egy táblázat,ami a korm. rendelet része.Itt meghatározták,hogy Bp-en és vidéken mi a méltányolható lakásépítési ktg.Ez függ még a beköltözők számától és a szobaszámtól.Ezt általában a tervezők tudják.Ha nem, a bankban nyugodtan megkérdezheted.Ezt papíron ne lépjétek át!Sajnos fejből ezt nem tudom!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Na jól belemrültünk az építkezésbe!

Mégegyszer hangsúlyoznám:minden bank másképp csinálja!
Telekre nem jár szoc.pol.
A folyósítás szinte mindenhol készültségi fok alapján történik.Tehát van 1 ktgvetés,abban van saját erő.Azt kell valamennyire ( 80-100%-ban )felhasználni,hogy elkezdjék a szoc.pol-t ( na meg ha van hitel,azt is) folyósítani.Hogy ez hány lépcsőben történik,az a banktól függ.Mindig van egy bizonyos összeg (2-10%),amit csak a kikötésmentes lakhatási engedély után adnak.

Kristin!

Van olyan bank,ami leszerződik veled a határozat alapján,de folyósítási feltételként kell 1olyan tul.lap,amin már határozattal ( és nem széljeggyel) van bejegyezve a módosítás.
Lehet a földhivatalnál sürgősségi kérelmet benyújtani,ez csökkenti az eljárási időt.De ennek díja van.Hogy ennek ellenére mennyire hosszú,az az illetékes földhivatal leterheltségétől is függ.
Az ajándékozásban ügyvéd tud segíteni vagy esetleg az illetékhivatal.Ez az ingatlan értékétől függ.Sajna ennek díjszabását nem ismerem.Az időigénye annyi,amennyi alatt az ügyvéd megírja az ajándékozási szerződést,ti meg benyújtjátok a földhivatalhoz.
Az értékbecslés melyik házra vonatkozik?A meglévőre?Mert akkor az a jó,ha minél rosszabb állapotban van,kevesebbet ér.
Ha az újra vonatkozik,akkor minél jobban álltok,annál jobb.Illetve:legalább annyinak hátra kell lenni a ktgvetés szerinti befejezéshez,mint amekkora összeget igényeltetek.Lakhatási engedély után nem lehet már meglévő gyermekre szoc.pol-t igényelni.
Értékbecslés azért kell,hogy lássák hogy a kifolyósított összeget beépítettétek.Van olyan bank ( Intereurópa) ahol 1szer kell ért.becsl díjat fiz,de van olyan is ahol minden alkalommal.
Ha olyan bankot találsz,ami az építési engedélyt veszi alapul ( tehát jár az áfa),akkor ott a szoc. pol-t is ez alapján adják,azaz a kevesebb összeget.De általában a hitelkérelem benyújtásának időpontjában érvényes rendeletet veszik figyelembe!
Orsi!
Az én derekam is szokott fájni.Meg a hátam.Apa gyengéden masszírozó keze a legjobb.Vagy bármi meleg.Tele kád fürdővíz vagy egy kicsit odabújni a cserépkályhához ( ha van).Jobbat még nem találtam.

A ktgvetéshez van egy táblázat,ami a korm. rendelet része.Itt meghatározták,hogy Bp-en és vidéken mi a méltányolható lakásépítési ktg.Ez függ még a beköltözők számától és a szobaszámtól.Ezt általában a tervezők tudják.Ha nem, a bankban nyugodtan megkérdezheted.Ezt papíron ne lépjétek át!Sajnos fejből ezt nem tudom!

Edit

Kép

Kép
edit73

Bocs!
Ezt véletlenül 2szer küldtem el,pedig 1szer is hosszú!
Edit

Kép

Kép
edit73

Vadvirág!
Nagyon édi Marcell.Kép

Lányok!
Megjöttem az UH-ról.Minden rendben van a kicsikkel.:-)
Méreteik:
BDP: 48 mm 46 mm
FL: 28 mm 27 mm
HL: 26 mm 27 mm

Sajnos a nemüket nem tudtam meg:-(, de majd hátha a jövőhéten, ha megyek a saját dokimhoz.:-)
Borzasztó volt a korházban ez a "futószalag hadművelet".:-(Alighogy bementem a rendelőbe, a doki már pattogtatott, hogy menjek gyorsan feküdjek le, ezután gyorsan kb. 3 perc alatt lemérte a manócskákat, és alig öltöztem fel, már bent volt a következő kismama.Hát nem semmi ez a kórházi állapot.:-(Most már egyáltalán nem bánom, hogy magánrendelőbe járunk és ki kell fizetni havonta azt az összeget, de legalább ott alaposan megvizsgálnak és törődnek velem.:-)

Judyt+2 manó

Judyt
KépKép
judyt

VadvirágKép
Nagyon helyes Marcell.KépKép

Hol vettétek a rugós hintát ? Mennyibe került ?

Cat

Cat
Kép
cateye

Éva! Kép

Marcsi!
Mi is pályázhatunk 1 db etetőszékre Jázminnak?
Biztos nekünk is kedveses lenne. Kép
Pont tegnap vásároltunk mindenfélét az IKEA-ban és ezt is néztük többek között... Kép

Ez az ANTILOP típusú?

Márti!
Most próbálta ki Dávid először a játszóházat - Budaörsiben - és nagyon élvezte! Igazán klassz ez a szolgáltatás is... Kép

Judyt! Kép
Gratulálok a ti UH-os eredményeitekhez. Kép
(Még szerencse, hogy nálunk nem kellett sietni.) Kép

Cat! Kép
A rugós hintát - ABC Design - 10.000 Ft-ért itt:
http://www.babaapro.hu/

A pihiszéket - CAM - pedig 6.000 Ft-ért itt:
http://www.babaszoba.hu/services/smallad?cid=3;t=1

Mindkettő kifogástalan állapotban van és nagyon szuperek! Kép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Vadvirág Kép
Nagyon helyes a kiskrapek Kép Kép !!
Mi is pont tegnap voltunk az IKEA-ban,és az ANTILOP etetőszéket szerettük volna megvenni.A kolleganőm mondta,hogy a 8. héten lesz,mert újítanak rajta vmit... Képviszont ha megérkzik,siessünk,mert már november óta nincs ,és mindenki ezt keresi!!
Örülök,hogy Dávidnak teccet Kép most építik át az épületet,még jobb lesz!! Kép

Judyt Kép
Fej-fej mellett haladnak Kép

Márti

Kép[/url]
martisa

Sziasztok lányok!
Edit!
nagyon köszönöm a segítséged ha minden igaz holnap megyünk a K&H-ba érdeklődni majd irom hogy mi volt........

Hirdetnek egy bababörzét szombtra a budai skála mellett.Gondolkozom hogy el kéne nézni oda mert a nagy bababörzéről sok jót halottam csak nem tudom hogy ide van e értelme elmenni.
volt már valaki ilyen kissebben?
Voltam ma vérvételen,meg terhelésesen....tényleg más a kórház meg a magánrendelő,bár én nem kerültem fel "futószalagra".Te melyik kórházban voltál ahol ilyen rossz tapasztalatod lett?
Pont indult haza egy apuka az új kis családjával...olyan jó volt őket nézni.....
Már megint átrendeztem a babák cuccát...pedig még jó sok idő van még egyáltalán megszületnek..
Azon gondolkozom van-e értelme venni állványt a kádhoz.Én nem anatómiai vagy vmi különleges kádat akarok hanem nagyot amibe később is majd tudnak pacskázni nyáron...olyan labilisnak tűnt a vasállvány,vagy csak nem hozzávalo volt a kád.Ezt az auchan-ba néztem.Ti hogy oldottátok meg?
kristin75

Nekünk fából volt egy rácsunk, ügyeskezü férfiaknak nem egy ördöngősség ilyet csinálni. Olyan méretben, hogy szépen elfeküdjön a rendes nagy fürdőkádon. (széltében mint a nagy kád, hosszában meg mint a kicsi) Erre tettük rá a kiskádat. Később olyan is volt, hogy nagyobb tesó a nagykádban bent, mellette a rácson a kicsik.

Ildi

Ildi
pildi

Kristin!
Mi a KIKA-ban találtunk megfelelő állványt és az szuperül bevált. Kép

Márti! Kép
Aha! Kép Akkor hiába kerestük... Kép Viszont helyete minden más érdekeset, jópofát összevásároltunk. Igazán remekül éreztük magunkat. Kép Köszönöm a "titkos" infókat. Kép

Vadvirág
Vendég

És íme egy kép az én kis pillangókisasszonyomról:
Kép

Kép

Kép
éva75

Éva!
Nagyon tüneményes! Kép

(HELYETTE) Kép

Nektek is rosszalkodott ma a társalgó??? Kép
Nem is tudtam fellépni, aztán meg amikor végre sikerült és megírtam, küldéskor eltűnt, stb.

Ma 18:30-kor észrevettem, hogy kibújt Jázminnak 2 fogacskája középen alul!!! Kép HURRÁ! Kép Nagyon aranyos. Kép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Vadvirág! Nagyon jók az UH képek! Gratula a fogacskákhoz! Ezek szerint nem szenvedtétek meg! Kép Kép Kép

Éva! Nagyon ari a lányod!

Kristin! Mi a sima vas kádállványt használjuk ( még most is) TÖKÉLETES!
Remélem, nem csodálkozik rá senki, hogy ekkora gyerekeket kiskádban fürdetünk! Kép
De olyan hideg van és így gyorsabb, nem kell hajolni... Kép

Krisztina

Krisztina
k78

ÉvaKép
Tüneményes a kiscsaj!KépKép

VadvirágKép
Köszi a hinta elérhetőségét. Találtam az apróneten én is Gracot 7.000-ért.Kép

KristinKép
Nekünk is vas állvány van Ikeás, és tökéletesen bevállt. Olyan megoldást keress, ahol nem kell nagyon hajolgatni, mert estére már amúgy is kripli az ember háta, a sok emelgetéstől.KépKép

Remélem ma már jobb lesz a fórum elérhetősége, mert nagyon nehezen bírja a szerver ezt a rohamot.
Tegnap is írtam hozzászólást, ami elszállt.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

SZIASZTOK!

Arra a vas állványra gondoltok ami fehér és kb 3000ft körül van?Azt is nézegettem már csak nem mindegy milyen méretű bele a kád mert láttam olyat ami tök stabil és olyat is ami rozoga volt,de akkor megnézem a kikába meg az ikeába.

Más:milyen érzés amikor csuklik a baba?

Vadvirág:Tök édesek a uh-n,Én olyan ritkán kapok uh képet,fogom követelni én is!!!!!!!!!!!Ja és gratula a fogacskákhoz!!!!!!!!!!!!

Éva!
Nagyon édes a lányod!!!Volt már az ünnepség? hogy sikerült?Ki csinálta a jelmezt?

Kristin
kristin75

Krisztina! Kép
Igen, szerencsére egész jól túlvészeltük. Kép

Cat!
Szívesen, a Graco is biztos nagyon klassz. Kép

Kristin! Kép
Igen arra... Kép A KIKA-ban 7.000 Ft volt. Kép
Bizony, kérj fotót mindig! Kép Ha nincs kifogyva éppen a papír, akkor biztos szívesen adnak. Kép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a lányom nevében is jókívánságokat!

Kristin

Nekem állandóan csuklott az egyik baba, az olyan érzés, hogy kb. 10mp-ként mozdul egyet ugyanazon a helyen, eleinte én sem tudtam mi az, de aztán rájöttünk, hogy csuklik.
Lorának a szárnyát készítettem én a ruha meg már régről megvan, még egy barátnőméktől kaptuk és tavaly ezzel a ruhával, csak más kiegészítőkkel pl varázsló volt.
Már kétszer is voltunk farsangon, egyszer az oviban, egyszer pedig egy néptáncos farsangon voltunk, ott készült ez a kép is.

Vadvirág

Már ilyen jó képet csinálnak a sima UH-on is vagy ez 4D-s?

Érdekes, nekem nem rosszalkodott a gép én simán feltudtam lépni tegnap.

Éva

Kép

Kép
éva75

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: