A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Doris Kép
Nagyon köszönöm a sok-sok infót. Valahogy én is így gondoltam. És készítem a lelkem a sírásra Kép de tudom, hogy ez velejáró, és idővel jobb lesz.
Máté mindent nagyon személyesre vesz (az oltás után olyat ordított, hogy még levegőt sem kapott és rákvörös lett - sértve érezte magát).

Erika Kép
Hívd be a képet Paintben (Start menű / Kellékek / Paint), ott a Kép / nyújtás-döntés pontra kattintva állítsd át a kép méretét kb. 30%-ra, szerintem akkor már fel tudod tenni. Ha mégis azt írná ki, hogy túl nagy, akkor kicsinyítsd ott tovább. Majd mentsd el. jobb más néven menteni, hogy megmaradjon az eredeti jóminőségű kép is, mert pl. azt jobb kinyomtatni.

Vadvirág Kép
Ezt a kisképes dolgot nem értem. Kép hol legyenek a képek???
Mi nem használunk kölön ilyen pihenőszéket, mert szerintem a hordozó ugyanezeket tudja.

Gyűjtöm az adatokat Kép Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!
Igen, de azt akkor minden alkalommal ki kell szedni a kocsiból, stb. és ez picit nekem macerás... Kép

Úgy gondoltam, hogy mondjuk vízszíntesen a különböző adatok végén valamilyen táblázat-félében.
Pl.: mami neve, szülés/terhesség napja/hete, babák nevei és méretei, stb. és utána a legvégén egy pici méretű fotó/UH-kép is. Kép

Valahogy így... Szerinted? Kép

Milyen adatokra van szükség?

Vadvirág
Vendég

OrsiKép
Ne izgulj, megszokod és Értük teszedKép Egyébként ez a kis pihenőfotel annyiban "több", hogy nem merev a háta (feszitett vászon) és ahogy rúgkapál benne a babus úgy ringatózik nem hintázik mint ahordozó, hanem apró ringó mozdulatokat csinálKép Én e fölé állitottam játékokat (lábon állót)és Lilcsike nagyon szeretteKép
VadvirágKép
Tényleg mindketten imádják ezt a hintátKép Mikor tervezitek megvenni és hol?

Puszi:Doris
doris

Sziasztok!

Doris!
Nagyon klassz a hintátok! Rákerestem a neten, de így hogy "gumis hinta" semmit sem találtam. Itthon vettétek?

Orsi!
Tényleg jó lenne egy tábla!

Pontosan milyen adatokat írjak meg? / Régen irogattam egy másik topikba, ott szerepelt az anya neve, gyerekek, születési idők, jelenlegi kor, lakhely /

Ildikó
ildikó

IldiKép
Nem, mi Németországban vettük a rudat és Svájcban a hintát. Ha jól emlékszem valami Jumper lehetett a neve...mindjárt megpróbálok igy rákeresni. A csomagolása már nincs meg...

doris

Sziasztok!

Végre van újra itthon internetünk, mostmár mindennap tudlak benneteket olvasni. Jól levagyok maradva és annyi új kismami van, hogy csak ámulok-bámulok.

Heppi

Gratulálok a babákhoz, mindhárman tündériek. Az utolsó képen nagyon egyformák. Ha megnyugtat, nekem januárban voltak 3 évesek a fiaim és máig nem tudták megmondani, hogy hány petéjűek. Nálunk 1lepény és két burok volt és e szerint lehetnek akár egy és kétpetéjűek is. Nekem nagyon különbözőek, de az idegenek teljesen egyformának látják őket.

Éva

Kép

Kép
éva75

Doris!
Pontosan nem tudom, de jó lenne majd hamarosan és arra gondoltam, hogy valamilyen nagyobb babaáruházban, ahol bőséges a választék... Kép
Van esetleg valami jó ötleted? Kép
Jázmin imádja a reptetős-játékot, meg az ehhez hasonlókat, úgyhogy szerintem nagyon fog majd tetszeni neki is. Kép
Alig várom már... Kép

Vadvirág
Vendég

Herika

Annyiszor ígértem, most megpróbálok végre felrakni egy képet a házunkról. Nem biztos , hogy sikerül.
ÉvaKép

Kép

Kép
éva75

ÉvaKép
De szép, gratulálokKép Nagyon irigykedem...persze csak jó értelembenKép Klassz, hogy újra köztünk lehetszKép Gyerkőcök?

IldiKépVadvirágKép
Babyhopser a megnevezése, és a google kereső rengeteg cimet kiadott. Esetleg Ausztriát v.Németországot javasoltam vona, de szerintem a Brendonban is van otthonKép

doris

Éva!
Ez gyönyörűűűűűűűűűűűű!!! Kép
GRATULÁLOK! Kép

Gabi!
Olyan régen írtál már te is...
Hogy vagytok? Kép

Doris!
Igen, a Brendonban biztosan lesz 1-2 típus. Kép

Vadvirág
Vendég

Köszönöm szépen mindkettőtöknek!
A gyerekek jól vannak, a fiúk hétfőn kezdték először az ovit, Ádám első nap nagyon sokat sírt, de most már napról napra jobb lesz. Zolika minta ovodás, mármint az óvónéni szerint.
Lora már nagylány, most volt 5 éves.
Annyira belejöttem a képfelrakásba, hogy róluk is felrakok egyet, ha sikerült. A dátum rosszul van beállítva, egy pár hónapja készült róluk.
ÉvaKép

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Doris! Köszi!Kép /Hogy te milyen gyors vagy! Ilyenkor alszik Lillus meg Gergő?/

Éva!
Nagyon szép a házatok, gratulálok! Kép
A fiúkról nincs kép?

Ildikó
ildikó

Éva!
Húúúúúúúú de nagyok már!
Tüneményesek mindhárman. KépKépKép

Vadvirág
Vendég

Vadvirág Kép
A hordozót mi minden alkalommal kivesszük a kocsiból, mert én abban hozom fel a manókat. De, ha ti nem hozzátok fel, akkor tényleg jól jön egy ilyen.

A táblázathoz szerintem a köv adatok kellenének:
mama neve, baba/babák neve, születési idő, lakhely, esetleg születési adatok (ha gondoljátok)

ezen a miniképen még gondolkozom, de azt hiszem már megvan a megoldás

Éva Kép
nagyon szép a ház!
valószínűleg mi is építkezni fogunk :D most telekkeresőben vagyunk, és irogatjuk össze, hogy mit hogyan szeretnénk Kép
azért kicsit félek ettől az építkezéstől.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

ÉvaKép
Megelőztél!

Ildikó
ildikó

És még kettő:ezek már frissebbek.KépKép

Kép

Kép
éva75

ÉvaKép
Nagyon Édesek, gratulálok és milyen gyönyörűekKép
IldiKép
Igen, elvileg ezerrel csomagolom a bőröndöket...közben meg itt kuksolokKépKép Ha nem találnátok hintát, esetleg fel tudom ajánlani, hogy legközelebb (áprilisban)mikor hazamegyünk viszek haza NektekKép
Na megyek tényleg csomagolok....úúúúúúúúúúútálom!

doris

Lányok!

Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat.

Orsi

Mi is jó sokáig kerestüknk telket, míg végre rátaláltunk a megfelelőre. Mondjuk nekünk azért volt nehéz, mert kevés pénzből jó helyen nehéz telket venni.De sikerült.
Az építkezéstől pedig ne félj, nekünk olyan gyorsan felépült, hogy nem is gondoltuk volna, mondjuk a családunk segítsége nélkül nem ment volna az tuti. De megérte, néha voltak ideges napjaink, hol a fűtésre vártunk stb, de megérte!!! Sok sikert előre is az építkezéshez! Ti merre akartok telket venni?

Éva

Kép

Kép
éva75

Doris!
Köszi,nagyon aranyos vagy, azért szétnézünk hátha találunk itthon is!Kép

Éva!
Szépek a gyerekeid, a fiúk nagyon egyformákKép

Ildikó
ildikó

Éva!
Nagyon jól belejöttél a kép felrakásba. Kép
Örülök! Kép
Szuper aranyos mindegyik fotó! KépKépKép

Doris!
Miért "csomagolsz" már megint? Kép
Holnap nézzük meg a lakást, remélem fog tetszeni és akkor mi is csomagolunk újra. Kép
Remélem áprilisig sikerül beszerezni egyet. Kép
De ha nem, akkor nagyon jó lenne... Kép

Orsi!
És külön lesz egy mamis, meg egy kismamis? Vagy egybe? Hm? Kép
Nagyon izgi... Már kíváncsi vagyok ám. Kép

Vadvirág
Vendég

VadvirágKép
Ezek szerint elfelejtettem szólni...este úgyis megtettem volnaKép Megyünk haza 10 napra és nem leszek netközelben.Dévényezünk minden nap, meg pénteken viszem a kicsiket a Tömő u-ba szemészetre ill.jóvő héten a Pethőbe neurológiára igy újra pakolokKép Remélem kaptok hintát de ha mégsem szóljatok nyugodtanKép

doris

Doris!
Hihi, tényleg nem is csomagolsz... Kép

Hú, akkor nagyon kellemes utat és érezzétek jól magatokat itthon. KépKépKép

Puszi: Vadvirág
Vendég

VadvirágKép
KösziKépSajna a Párom repül majd Tel-Avivba igy egyedül leszek, de jön a Család, rokonok,barátok igy jó sűrű lesz a programKép

doris

Évi Kép
A Balaton partjára költöznénk. Az Apukám építőmérnök és van egy tervező irodájam így a szakmai részébe ő majd sokat tud segíteni.
A pontos elhatározás 1 hete született meg. Azóta megy a telekkeresés.
Lehet, hogy Balatonalmádiba költözünk. Én ott nőttem fel és a szüleim is ott laknak. Jó lenne elfogadható áron, jó telket találni.
Ti hol laktok?

Vadvirág Kép
még nem tudom, hogy hogy lesz.... meglepi lesz Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Találtam egy hasznos oldalt:
www.bababolt.lap.hu

Ildikó
ildikó

Doris, Orsi! KépKép
Vendég

Éva!

Csúúúúúúúúcs a házatok!!Kép Én is, én is szeretnék innen elköltözni!Kép
Boldog szülcsinapot utólag is az uraknak!KépKép

Nem tudtok vmi olcsó építési telket Bp közelében v. esetleg vmelyik déli kerületében (szóval pl.nem Békás és környéke, mert az nekünk mindentől nagyon messze lenne...)
Ja és nem tudtok vkit, akit érdekel egy törökbálinti családi ház 300-as telekkel?Kép
Anyu el szeretné adni.Kép

Orsi!
Köszi a részletes (pont nekem valóKép) leírást a kicsinyítésről!Kép

Doris!
Jó utat!! és jó tornákat!KépKép
csak ámulok és bámulok, hogy Gergő mennyire ügyes ezzel a szemüveg dologgal kapcsolatban - is! Csak így tovább!Kép

Erika

KépKép
herika

Sziasztok!

Doris!
Jó utat és betegségmentes napokat itthon. Kép

Orsi!
Akkor folytatom a sort Kép
Simon Viktor 2002.10.22. 50 cm, 2400 g
Simon Zoltán 2002.10.22. 52 cm, 2650 g
az Uzsoki kórházban születtek a 39. hétben, végülis császár lett, biztos kétpetéjűek Kép (különböző vércsoport)és Budapesten lakunk.

Eri
simones

Doris!
Írtam emalit.Kép
Jó utat kívánok nektek.Kép

Éva!
Nagyon jó a házatok.Kép
Gyönyörűek a gyerekekKép
Az Én párom is rágja a fülemet, hogy építkezzünk majd 1-2 éven belül.Az egyik szemem ilyenkor sírKép, a másik nevet.Kép

Judyt+2 manó

Judyt
KépKép
judyt

Orsi!
Eri után szabadon:
Nálunk mindkettő vércsoportja azonos az enyémmel, de asszem egyértelműen látszik - kétpetéjűek.KépKép
És mi is Budapesten lakunk.KépKép

Erika

KépKép
herika

Orsi

Mi Ráckeresztúron lakunk, Martonvásár mellett van pont. Azelőtt sosem hallottunk erről a helyről, egy újsághírdetésben találtuk meg a telket eljöttünk és nagyon megtetszett ez a hely. Nagyon olcsó volt a telek is és ezért választottuk ezt a helyet. Azelőtt Budakalászon laktunk, dehát ott nálunk 25-30 milliónál kezdődtek a telkek, várhattunk volna, hogy összegyűljön annyi pénzünk. Ezt a telket pedig 1,3millióért vettük 330nöl és közműves volt és tényleg egy szép helyen új házas részen. Az ovi is az utcánkban van és az iskola sincs messze.

Judy
Köszönöm! Szerintem ha tehetitek ne habozzatok kezdjetek bele az építkezésbe!

Herika

Köszönöm a szülinap jókívánságokat! Nektek is hamarosan itt vannak a szülinapok. Lesz buli?

Vadvirág

Ti már megint költöztök? Hisz nemrég költöztetek be az új lakásba!

Éva

Kép

Kép
éva75

Orsi!

tök jó ötlet a táblázat!

A mi adataink:

Dávid Eszter 2004.11.03 2600 g
Dávid Hanna 2004.11.03.2550 g
császármetszéssel születek a Kútvölgyi kórházban.

Erika
eriska

Heppi!

Mi az pontosan a HELLP szindróma?
Köszi előre is.

Erika
eriska

SziasztokKép
Köszönjük mindenkinek a biztatást meg a jókivánságokatKép
OrsiKép
A mi adataink: Róbert Gergely 2003.10.10. 1700g
Róbert Lili 2003.10.10. 1150g
Rohamcsászár SOTE I-en.

doris

Sziasztok lányok!Még nem sikerült végigolvasni azt amiről eddig lemeradtam,de irok mert a végéig el fogom felejteni hogy mit akartam.
ti nem lettetek feledékenyek,szétszórtak a terhesség alatt?Én régen nem voltam ilyen,de mióta pocaklakók vannak......

Marcsi!
Azt hiszem megvárom a bababörzét hacsak nem fut be egy jó ajánlat addig(és a babák is úgy akarják hogy el tudjak menni.

Sziszus!
Hol fogsz szülni,merre laksz?A pcakom nekem is most gyors növekedésnek indult,napról-napra nől egy kicsit még én is észreveszem.Nekem is csúcsos és elég fent van.

Szilvi!
Akkor nem laksz messze tőlünk,mi a Szigetcsépben.Vettem egy szopi párnát de nem golyók vannak benne (sajnos),és nem is annyira nagy de remélem azért jó lesz.
Jó volt olvasni hogy problémamentes volt a terhességed.Nem akarom elkiabálni de eddig nekem sem volt semmi,sőt a munkát is alig birtam abbahagyni(szerettem dolgozni),csak már a doki szólt hogy ne kisértsem a bajt mert nem tesz jót a 12 órás álló munka.Így már 2 hete nem dolgozom.

Erik,Heppi!
Nagyon szépek a babáitok!!!!!!!!!!!Gratulálok hozzájuk!!!!!!!!!!!!!!

Judyt!
Köszönöm a segitséget,úgy néz ki talán megtanultam menteni.Volt kint egy barát ma és megmutatta hogy kell,most meg olvsom a te segitséged ugyan az kár volt hívni hisz te innen ugyan úgy tudtál................
kristin75

Sziasztok!
Éva! De jó olvasni Téged Kép

Heppi! Milyen klassz, hogy már a Te fiaid is kint és mekkorák KépKép tényleg édes a hármas...

Egypetéjű/kétpetéjű...
Heppi, a tieid fénykép alapján tuti egypetéjűek.

Az enyémek 1 éves korukig fényképen nagyon egyformák voltak. De én láttam az alapvető különbségeket. Közelről látszott, hogy nem egyforma vágású a szemük, az orrlukacskák sem voltak egyformák, az ajkak felső íve, stb., stb. Ilyenek voltak: (ezen elég egyformák Kép
Kép
Kép

Aztán most már senki nem néz hülyének, ha a kétpetéjűségükről beszélek Kép
Kép
Szóval, szerintem bízz a saját megítélésedben/megérzésedben Kép

adataink: Kép Kép
Korinek Ádám (A) és Korinek Péter (B)
30 hónaposak
2002. július 18. 31+0, sürgősségi császár
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

plusz...
Ádám: 1650 g 43 cm
Péter: 1720 g 43 cm
Schöpf-Mérei Ágost kórház, Budapest
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

hinta Kép
Kép
nekünk ilyen volt és imádták a fiúk. a babaszoba.hu-n vettem 6000 Ft-ért, Hauck a márkája Kép
5000-ért adtam tovább Kép
dugultam Kép
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Akkor egy próbatábla... minden véleményt és ötletet szívesen fogadok

Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!

Szupi!!Kép

Előttünk van még:
Vikics, Éva
Utánunk:
Mimóza, Ambrosia (Őt régen láttam a topiconKép)
És valahol mellettünkKép:
Böbe (Őt meg még régebben...Kép)

Erika

KépKép
herika

Folytatom..............
Marcsi gyönyörűek a fiaitok!Igazán szép arcú fiúk!

Doris!

Jó utat,és jó szórakozást itthon,biztosan gyorsan eltelik a 10 nap.
Gratulálok a szemüveghez,igaz nem írtam neked ezzel kapcsolatban de mindig drukkoltam nektek.Ha őszinte akarok lenni nem gondoltam volna hogy ilyen gyorsan haladtok majd a szoktatással.Dévényezni,ez gyógytorna,de nem jöttem rá hogy milyen jellegű problémákra van.

Jó ötletnek tartom a táblázatot.Pocaklakós is lesz?Ha nem az se gáz mert majd szép lassan mi is rákerülünk ahogy érkeznek a babák.
kristin
kristin75

Kristin75 24hét 5 nap, 1fiú Norbi és 1 lány Petra,utolsó menstr.:2004.08.15
kristin75

Sziasztok! Egy kicsit nem vagyok résen, követhetetlenűl sokat írtok, így csak ahhoz szólok, amit sikerült megjegyeznem!
Babakocsi: Nekünk van egy Marco tandem, még a fiúknál vettem testvér kocsinak, deaz ikreknek is jó. Ezt tartom a kocsiban. Van egy terepjárósunk, ami jól jön itt a hegyen, de az enyém sajna nem az a szuper könnyű típus, és csomó helyre nem fér be. Viszont kirándulni is sdzoktunk vele! Ha most vennék, először néznék használtan, nem tudtam, hogy már ez is van így, de a tandemet használtan vettem, szerintem nagyon megérte!
Marcsi! Nálam a cuccok vannak kimenőben, eddig mindig úgy tettem el, hogy kell még a következőnek, sajna ennek vége...
Fog: van egy sorrend, de manapság ez mind időben, mind sorrendben totál felborul, ne izgulj tőle, kis táltos! Kép
Doris! Nagyon okos kis pofi ebben a szemüvegben!
Táblázat: az enyémek ma 10 hónaposak! Eszméletlen!!!
Hogy kell beírni?
Claire--Bärnkopf Eszter--2004.04.02--10hó--3240g,56cm--39.
--Bärnkopf Ádám--2004.04.02.--10hó--3310g,54cm--39.
MOntessori! Van ilyen néven honlap, én pont suliban utazom ebben a dologban, egyelőre a nagynak, ha bejön, a többinek is!
A képek szuperek, mindjárt én is teszek fel , ha sikerül, decemberiek!
Claire
claire

Sziasztok!

Heppi! Gratula a babákhoz! Kép

Éva! Nagyon szépek a gyerekek!

Doris! Nagyon jó ez a hintás kép!!! Kép Jó utat és érezzétek magatokat jól otthon! Kép

Marcsi! Azért nagyon hasonlítanak még most is a fiúk! Kép

Orsi! Tök jó ötlet a táblázatat!
Kinga 2700g és 49 cm
Regina 3100g és 51 cm
2004.03.06. és 38+0 ra születtek császárral!

Krisztina

Krisztina
k78

Ja és Orsi! Vélemény-ötlet! Lehetne úgy, hogy a fiúk kékkel a lányok meg rózsaszínnel vagy pirossal legyenek írva? Nem mintha nem tudnék olvasni! Kép Kép Kép

Krisztina
k78

Pocakos is van Kép ott a másik alatt Kép
Betettelek téged is, és a frissben már Ti is benne lesztek.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Túl nagyok, majd még próbálkozom! C
claire

Claire! Nincs képed a Marcoról? Kíváncsi lennék rá! Kép Köszi

Krisztina
k78

Akkor a frissebb Kép

Kép

Orsi
KépKépKép