A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Lányok!
Felhívtam a védőnői szolgálatot, és megvan az AFP eredményem, 1.8 lett.Szerintetek ez nem alacsony ikerterhességhez képest?
Ha jól emlékszem Gyöngyinek is 2,6 volt.
Na most jól beparáztattam magam.Kép
Amúgy hétfőn reggel megyünk majd genetikai UH-ra.Kép

Kristin!
Még a pocakomban vannak a kis manók.17 hetes és 2 naposak vagyunk.Kép

Judyt+2 manó
17+2

Judyt
KépKép
judyt

Eriska!

Nem hangzik gügyén Hogy elvetetted a Petra nevet.Ez nálam is kizáró ok lenne!
Tényleg nagyok voltak a babák mikor jöttek,de gondolom ez annak volt köszönhető hogy majdnem végig hordtad őket.Sok pihenés....bár sajnos ez nem csak ezen múlik.
Mennyi idősek most a lányok?

Doris!

Mi volt a 27 héttől?Kinyílt a méhszájad vagy vmi más?Írtad hogy onnantól kezdve befektettek a kórházba.Hány hetesen jöttek végül?

Marcsi!

Sokat segítettél te is meg a többiek is a babakocsi kérdésben,bár még mindig utálom ezt a témát de legalább tudom hogy melyik irányba érdemes elindulni.Az általatok már kitaposott úton.....
Valószínű hogy mi is a soros mellett döntünk bár nekem az egymás melletti jobban tettszik csak tényleg annyira széles hogy nemsok helyre jutnék be vele.Viszont én nem nagyon szeretnék újat venni csak ha már nagyon sürget az idő és nem talaltam olyan hasznátat ami megfelelne.Az üzleteket azért végig fogom járni hogy lássam a kínálatot típusonként.Hova érdemes menni?A brendonba már jártam,ott volt a 140cm hosszú.A minimanó hol van(kocsival),még hol van olyan hely ahol aranylag van választék?
Ha valaki lát vagy hall vmi jót az gondoljon majd rám légyszi!!!!!!!!!!!!!!
kristin75

Kristin!

Hát szerintem a 79 centijükkel egyáltalán nem szélesek a babakocsik és én pl elég sok helyre beférek a Bergonommal!

Krisztina
k78

Judyt Kép
tökéletes az AFPd. Egyáltalán nem alacsony!

Cat Kép
Köszi. Mindig azzal nyugtatom magam, hogy ők ugye 5 héttel korábban születtek, így nem biztos, hogy azonnal bajt jelent, ha valamit nem úgy csinálnak, ahogy az meg van írva Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Judit!

Nekem 2,2 volt az afp eredményem.Az orvosok egymás közt hallottam hogy beszélgetnek nem-e sok és abba maradtak hogy optimális.Szerintem nem kevés a tied de jobb az ha felhívod a dokit hogy meg van az eredmeny ...bediktálod...és mondjon rá valamit!

Vancsa!

Én Rákoskerten lakom a Pesti ut mellett a Sáránd u-nál,mielőtt kiérnél pestről.
29éves vagyok,a pocaklakók 24 és fél hetesek.
A babakocsiról írtam még nem vettem használtr vadászok,de 99% hogy egymás mögötti lesz.Az tűnik a legjobbnak.
Lakhely szerint én is a bajcsyba tartozom,de mivel a dokim a Tarcsaiba Így én ott fogok szülni.A bajcsyból 2 dokit ismerek Sulyok csaba és Szechenyi.Mind a kettőről azt hallottam hogy jó dokik.Te kinél vagy?
A vizsgálataimat vagy a kórházba szoktam,megcsináltatni vagy a Medical centerba.Ha a Medicalba 9-re mész nem kell sorbe állni mert addigra lemegy a sor a vérvételnél is meg a labornál is.Azt hiszem 10-ig vannak.Te mennyi idős vagy?Ha jól emlékszem te is előttem vagy 1-2 héttel.
kristin75

KristinKép
Az én történemtem tipikus rémtörténet ezért le sem iromKép A babák végül a peteleszivástól számitott 31+0 napon születtek megKép Ezen ne morfondirozz, lényeg, hogy minél tovább a pociban maradjanak a gyerkőcökKép Orsi kocsija még egymás mögötti és szemre nagyon klasszKép
JudytKép
Az AFP teljesen elavult vizsgálati módszer, nyugaton már nem is használják. Sokkalta fontosabb az UH/és Genetikai UH mert ott precizen ki tudják szürni azt amit az AFP-velKép Ne idegeskedj feleslegesn. Nekem 3,6 volt az értékem és mindenki összeszaladt, hogy milyen iszonyatosan magas...KépA 24. héten magzatviz vizsgálatot akartak csinálni de én akkor már nem egyeztem bele, mert az esetlegesen koraszüléshez vezethetett volna.
OrsiKép
Nekünk áttörést hozott a mozgásfejlődésben a föléjük állitható lógattyús játék, ill.játszószőnyegKép Próbáld meg esetleg de szerintem sincs ok az aggodalomraKép Érdekes, hogy én ilyesmin sosem stresszeltem magamKép
KrisztiKép
Nálunk most van ez a korszakKép Geri mád sétálni kézenfogva igy vele lépegetünk néhány kört a lakásban Lillust szerencsére kevésbé izgatja a dolog (mindig igy volt, Ő később kezdte a nagyobb mozgásokat) igy Vele akkor sétálunk, ha kedve vanKép Cipőt még nem adok rájuk, a Dévényes gyógytornász szerint nem szükségesKép
BeaKép
Sajnálom és jobbulást kivánok...Kép Elég rossz lehet egyszerre hármojukat ápolgatni, nekem időnként a kettő is nagyon kimeritő...Mielöbbi gyógyulástKép

Puszi:Doris
doris

K78(bocsi nem tudom a neve)

Neked egymás melletti van?Meg voltál vele elégedve?A kezdetek óta ezt használtad?Igazából én pont egy bergonba szerettem bele csak sokan a másikat javasolják inkább.
mennyiért adod a felszabaduló légzésfigyelőket?
kristin75

Doris! Kép Akkor jó, ha nem kell cipő! Kép Hát nálunk Kinga szeret jobban sétálni, ő már áll egyedül, de Regina is mindig kiköveteli, és persze, ha az egyik megy, akkor a másik is akar! Kép

Kristin!
Igen, Bergon, egymásmelletti, 65e volt tavaly. A kezdektől használom, én nagyon szeretem, mert tényleg sok helyre befér a 79 centijével!
Figyelők: 18e db-ja, baby Control, még 1 év cseregaranciával!
KRISZTINA Kép

Krisztina
k78

Most jut eszembe hogy a 4D-t nem írtam le.
Mi a megatoys-ba csináltattuk,de a brendonba is ugyan ennyibe kerül.A vizsgálat 9000ft amibe benne van 20 perc mozi,egy foto,és ha viszel videokazit rámásolják a 20perces vizsgálatot.3500ft-ért dvd-re írják,2000ft ért cd-re a 15 fotot mit a gépen nézegethetsz.Mi kértünk dvd-t de sajnos a cd-t nem pedig az is jó lett volna.Én 22 hetes voltam mikor voltunk.Azt mondta ott a dr-nő hogy ikreknél jobb ha monél előbb megy az ember mert ha már nagyok a babaák fenn áll a veszély hogy takarják egymást.Nagyon jó volt bár a kisfiú nem volt hajlndó megmutetni az arcát,mindig csak a popsij meg a lábacskája meg a kukaca volt látható.A kislány viszont nagyon produkálta magát:tornázott sürgött-forgott folyamatosan.Ja nem is 20 perc volt hanem harminc valamennyi.Az egyes babáknak 20 perc.sokszor megnéztem már azóta a felvételt.jó dolog.
Ez inkább a Judytnak lenne még nagyon aktuális.

Más téma!
Gondolom a régiek már kivesézték de engem nagyon érdekel hogy mi van a hasunkkal a szülés után.Azt én sem várom hogy olyan lesz mint volt,de arra kíváncsi vagyok mennyire lesz gáz.
nagyon szétreped?Persze ez bőrtípustól is függ.
A köldököm alatt van egy függőleges barnás csík,ami szerintem minden terhes anyukának van.Mi ez?elmúlik vagy megmarad?Szakadás vagy vmi más?
Hülyeségeket kérdeztem?
kristin75

Doris! Kép Tényleg nagyon ügyesek vagytok Kép Nagyon sok drukk, hogy továbbra is így haladjatok KépKép

Bea, gyógyuljatok gyorsan!! Kép Kép

Orsi Kép köszi a címeket!

Kristin Kép május 15.-re vagyunk kiírva.

Judyt Kép én azt se tudom mennyi volt az AFPm, az ikreknél a dokim szerint egyáltalán nem mérvadó. Nálad is minden biztos rendben lesz! Kép

Szombaton mi is néztünk babakocsikat. Próbáltam az általatok leírtak alapján is nézegelődni, így legszívesebben kettőt vennék egy egymás mellettit és egy egymás mögöttit Kép Kép De a realitás, hogy két külön kocsit veszünk és ikerkapoccsal fogom használni.

Szilvi
25+2 Kép Kép

Sz.

KépKép
sziszus

Judyt Kép

Szerintem tokeletes az AFP-d, ne aggodj! - de a doki ugyis megnyugtat majd...

Orsi Kép

Koszi a listat! Majd nekiallok bongeszni, ha a fonok lelep... Kép

4D-vel kapcsolatban. Mi a Praxisban voltunk, ott 10E Ft a vizsgalat, de ha itt a Babaneten regisztraltok akkor -1E Ft kedvezmeny. DVD 3E Ft - mi ezt kertunk, es egyszeruen innen vagtunk ki annyi kepet amennyit akartunk. Szoval szerintem ha valaki DVD-t ker, akkor felesleges meg CD-t is venni kepekkel.

Gyongyi

bgy

Lányok!
Köszönöm a nyugtató szavakat.Kép
Hétfőn az UH-n úgyis minden kiderül.Kép

Kristin!
Dilemmázunk is a párommal a 4D UH-n, mert amikor 14 hetesen voltunk, akkor is takargatták egymást és magukat is a manóink.Kép

Judyt+2 manó

Bea!
Mielőbbi jobbulást kívánok a lányoknak.Kép

Judyt
KépKép
judyt

Kristin Kép
A fekete csík - linea negra - a hormonok miatt alakul ki, teljesen természetes. A fiúk most 15 hetesek, és halványan még megvan a csík, de folyamatosan múlik el.

A has.... szerintem nagyon bőrfüggő. Az enyémen a bőr szerintem jó állapotban van, a köldök fölött van egy kis repedés, meg az egyik oldalon még 2 db kv. 2-3 cm-es repedt csík... de ahogy megy vissza a bőröm, úgy lesznek ezek is egyre kisebbek, persze elmúlni sosem fognak.

A mérete... nekem a szülés előtt 65-68cmes derekam volt, most még 75 cm. A csípőnacik rámjönnek, de aminek dereka van, az még nem.
Megfelelő fehérneművel egyébként egész jó eredményeket lehet elérni Kép úgy szinte nem is látszik, hogy szült az ember Kép

Arra azért kíváncsi vagyok, hogy a bőr mikorra fog visszahúzódni a hasamon az eredeti méretére. Most még simán össze lehet fogni, mert eléggé laza.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Üdv mindenkinek!

Kristin!
A lányaim csütörtökön lesznek 3 hósak. A legutóbbi archívban fotó is van:-)
Tanácsként annyi, hogy a pihenés sokat használhat.
Én eléggé örökmozgó vagyok, így az aktív pihenést választottam: 7. hónapig heti kétszer terhes torna és mindennap 1, 5 vagy 2 óra séta. A szülés elötti napokban is sokat sétáltam, mindig kiszöktem a kórházból:-) Így is sikerült 20kg.-ot hízni, még mindig rajtam van +5:-((((
Jó pocakosodást!
Ja, nekem egymás melletti HAUCK babakocsim van ( ajándékba kaptuk használan)elég sok helyre beférek vele. Én nagyon szeretem!!!

Orsi!

Látom te is folyamatosan figyeled, hogy mennyire teljesítenek papírforma szerint a fiúk. (én is kicsit hasonlóan gondolkodom) Mielőtt elkezdenél parázni, érdemes valóban azt a pár hetet amennyivel korábban jöttek levonni, mert ez a tényleges életkoruk és mindig tudni kell, hogy egyéni eltérések vannak a fejlődésben.
Ha valami nem stimmel úgyis észre fogod venni még időben!!!!Szerintem még adj egy kis időt, azonak a helyes pasiknak:-))))))

ÜDv.
Erika
eriska

Krisztina!

Ha dvd-t a gépen nézem meg tudok menteni belőle képeket a gépre?ezt nem is tudtam.Az bonyolult?Tudod én nem értek semmit a számitógéphez most próbálok itthon tanulni vmit.
H lehet igy is képeket nyerni akkor tényleg felesleges a cd,sőt igy számtalan kép készíthető.Ennek most nasgyon örülök.

Judyt!

nekem már külön-külön volt a két baba a 4D-n.Mondta is a doki hogy ez a 12. hét körül nagy élmény mert akkor még együtt láthatók.

Sziszus!

Én máj 22-re vagyok kiírva úgyhogy tényleg nem sok van köztünk.58kg-ról indultam és most vagyok 64kg.Neked vanb a köldököd alatt függőleges csík lefelé?kened a hasad valamivel?
Milyen kocsit veszel tudod már?
Milyen neműek?
kristin75

Ildi
pildi

Eriska!
Téged engedtek terhes tornára?
Nekem azt mondta a védőnő, hogy ne is álmodozzak róla.Kép
Úgyis rákérdezek a dokimnál, de sajnos csak 2 hét múlva megyek hozzá.Kép

Edit!
Nagyon nagy a képek mérete.Összecsomagolva is legalább 9-10 állományba tudnám elküldeni.Ha nem gond, akkor ideteszem a linkeket ahonnan letöltöttem:
http://www.geocities.com/EnchantedForest/Dell/9779/Pictures.html
http://www.geocities.com/runninggirls2001/plaatjes_index.html
http://www.hossa.net/window%20color/disney/window_color__disney.htm
http://www.fredscorner.nl/winniewallpapers1.php
http://www.peppitext.de/WiCo1/index.html

Ez egy falfestéses oldal:
http://web.axelero.hu/gszisz01/falfestes/

Judyt+2 manó

Judyt
KépKép
judyt

OrsiKép
A babák fejlődésénél mindig a korrigált kort érdemes figyelnedKép Egyedül a táplálkozás az, amit lehet a születési időpontjukhoz nézni (hozzátáplálásra gondolok) de az allergizáló ételekre sokkal jobban figyelni kell majd, mint a normál időre született babáknálKép Azért ez még messze vanKép

doris

KristinKép
Az én fiaim vasárnap lesznek 4 hónaposak.

A has az bőrfüggő, ahogy Orsi is írta, de soha nem lesz olyan mint fénykorában. Azért megviseli a terhesség, főleg ikrekkel. Nekem is összefogható a bőr, és a derekamat sem mondanám darázs deréknakKépKép
Az elhízástól nem kell félned, mert ikrek mellett nehéz elhízni, ugyanis nincs idő enni, és sokat kell utánnuk gályázni.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Vancsa, Kristin,

Mi is a XVII. kerületben lakunk, csak hát nem vagyok már mostani pocakos vagyok, a lányaim októberben voltak 2 évesek. KépKép
Ha még ez kérdés, akkor itt "vidéken" tökéletes az egymás melletti babakocsi. Nekem kettő is van, remélem most már eljutok oda, hogy csináljak róluk képeket, mert már mi sem használjuk. KépKép

Szilvi
manoca

Sziasztok!

Nálunk mostanában evéssztájk van! Már csak négyszer esznek egy nap, kb. 150 ml-t, de szerintem ez kevés egy 6,5 kilós gyereknek. Viszont az éjszakát végigalusszák, reggel kilenckor kelnek.

Doris!
Három óra az már nagyon jó, ügyesek vagytok!Kép
Nem is gondoltam volna, hogy ennyire jól viseli majd Gergő a szemüveget!

Hú, annyi új kismami van, hogy lassan kellene egy táblázat /nevekkel, stb/ Kép

Kristin!
Én öt hónapja szültem, és még mindig nem húzódott vissza a hasamon a bőr, pedig nem maradt rajtam súlyfelesleg. Csíkjaim nincsenek, minden nap krémeztem a hasamat, a vége felé már nagyon rossz volt ahogy húzódott, feszült a bőröm. A kórházban a nővérek minden szívhang hallgatáskor csodálkoztak, hogy még mindig nem repedt ki.Kép

Orsi!
Szerintem sincsenek lemaradva a fiaid! Az én gyerkőceim pl. még csak oldalra fordulni tudnak pedig már illene mást is csinálniukKép

Ildikó
ildikó

Judy!

Engem a dokim nem tiltott a tornától. Igaz én elötte is tornáztam és úsztam. Terhesség alatt nem mert a Bp-i uszodákba menni, így maradt a torna.
Viszont torna alatt, gyakran pihentem ittam és csak azokat a gyakorlatokat és addig végeztem amig jól esett.

Nekem sajna mardtak csíkjaim / érdekes az, hogy csak szülés után váltak lathatóvá, addig nem látszott semmi/.
Tud valaki valami hatékony terápiát? / egyelőre a szikét kerülném:-)))
eriska

Doris!
GRATULÁLOK, igazán ügyesek vagytok! Kép

Ti esetleg már rendeltetek innen?
http://olcsobban.uw.hu/

A Matti Babaáruházból pl. már én is rendeltem, de ott csak az áru átvételekor kellett rendezni a teljes vételárat és max. 3 napon belül megkaptam a kiválasztott terméket számlával, garanciával, stb. Kép

Az előbbi cég viszont előre kéri átutalni a teljes vételár 50 %-át és kb. 4 hetet kell várni amíg megérkezik a megrendelt típus...

Látott esetleg már valaki Babywelt termékeket valamelyik nagyobb babaáruházban?

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Judy!
Köszönöm a linkeket,én ezekere nem találtam rá.Nagyon hasznosak!

KRISZTINA!VADVIRÁG!

A félreértéssek elkerülése végett:ÉN NEM ERRŐL A TOPIKRÓL BESZÉLTEM!!!
Van egy internetes weblap:www.ikrek.lap.hu címen.Annak a tartalma nem olyan,mint amit én keresek.Egyrészt,mert az ikrek lelkivilága,az egykéktől eltérő nevelése és fejlődése érdekel.Mint mondottam könyv formában,hogy a kórházban se sikerüljön megőrülnöm.
Az általam említett weblap nem kimondottan erről szól ( van benne erről is szó) és nem tudom magammal vinni a kórházba se.Ezért írtam,hogy nem jó.Nekem nem felel meg.
Nézzétek meg,miről beszéltem és alkossatok róla ti is véleményt!!!

Ez a topik hasznos és számomra is nagyon érdekes.Ha nem így lenne,nem lennék itt és nem tölteném vele az időmet!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok.Megint elszáll egy üzim.Én vodafonos vagyok és ha megszakad a gprs-el a kapcsolat ki kell innen lépnem az elejére hogy ujra csatlakozzak.Ha el tudnám menteni az addig irt szöveget nem lenne baj csak nem tudom hogy mentem el az addig írtat.Egyáltalán lehet valahogy?
azt vettem észre de lehet hogy eztcsak én találom ki,hogy akkor szakad meg ha túl hosszú mar a szöveg amit írok .Ez létezik?mit nem csinálok jól?Segítsetek.Van limit a szöveg hosszával kapcsolatban?
kristin75

Edit!

Az ikrek.lap.hu oldalt Zsuzsi készítette a teljesség igénye nélkül. Kép Sok hasznos oldalt gyűjtött össze, köztük ezt a topikot is. Kép Ha találsz olyan oldalt, ami nem szerepel ott írd be ide a fórumra neki, ill. nekünk. Kép Egyébként Zsuzsi is iker, még tanul és régebben gyakran írt ide is. Kép Sajnos könyv nem nagyon van magyar nyelven, Métneki Júlia Ikrek könyvén kívül. Ráadásul most az sem kapható egy ideje. Kép

Eri
simones

Sziasztok!

Kristin! Én 26 éves vagyok és 26 hetes terhes. Tényleg alig van közöttünk pár hét Kép.
Az orvosom neve Dr. Nyitray Gábor. Nekem is ajánlották, mivel nem ismertem senkit itt. Eddig nincs rá panaszom, bár nem is vitte túlzásba a vizsgálódást. Mindenki magánrendelésre jár? Ha nem mennyit fizettek és mennyi időközönként?
Igazad van, erre a környékre tökéletes az egymás melletti, de mégis a másik tipus felé hajlok. Bár úgy emléxem, hogy a elöl lévő gyereket nem tudom teljesen lefektetni.Vagy mégis? Jajj! Úgy unom már a babakocsi témát! Nem tudok dönteni!!

Szilvi!Örükök, hogy Te is XVII. kerületi vagy. Hol szültél, hogyan és hány hetesen? A szoptatást hogy oldottad meg? A szoptatós párnáról mi a véleményed?

Szilvinek feltett kérdésre mástól is szívesen várom a tapasztalatokat.

Minden jót!

Ancsa

Kép
vancsa

EditKép
Én is ezt akartam irni, hogy Zsuzsi rengeteg energiát fektetett a lap létrehozásába és nem is olyan régen készült el de persze nem szerepelhet minden ott sem, igy érdemes Neki megirni, mert ha ideje lesz biztosan bőviti majdKép
VadvirágKép
Sajns nem ismerem ezt a márkát és az oldalt is csak most néztem meg, mert nem vásároltam még igy. Az biztos, hogy még februárban teszek egy-két kört babakocsi ügyben. Nekem egyébként tetszik ez a testvérkocsi és igy jónak tűnik, de látatlanban nem merném megrendelni...Kép

KépzeljétekKép
3 és fél órát sikerült ma Gergő szemét takarni és az alvásidőtől eltekintve egész nap viselte a szemüvegétKép Sirás is csak akkor volt mikor reggel letapasztottam a szemecskéjét meg alvás után feladtam a szemüveget, egyébként HŐsiesen viseliKépKép Fantasztikus kiskölykökKépKép

doris

SZIA.maganrendelőbe járok,7000/vizsgalat+ultrahang.eddig havonta volt a vizsgálat majd mostantol kezd sűrűsödni.havonta megyek a védőnőhöz is.
de kozben mindig van valami ami miatt beszelek a dokival pl.:leletek megjöttek ,milyen?.......
Szilvi te a kerület melyik részén laksz?Milyen kocsijaid vannak?melyiket ajanlod inkább így ujszülötteknek?Rakj képeket is ha tudsz.

Kristin
kristin75

Lányok!

Nem a lap készítőjét kritizáltam.Sőt senkit se szerettem volna kritizálni vagy megbántani!
Egyszerűen én nem ezt keresem most.Biztos mindent megtett a lap készítője,hogy jó legyen ez az oldal.Tisztában vagyok vele,hogy milyen nehéz a helyzete,mert nem túl sok anyagból ( és még kevesebb tudományosan megalapozott anyagból) válogathat.
Az Ikrek könyvét megveszem,amint lehet kapni.
Azt gondoltam,hogy valaki esetleg talált olyan irodalmat,ami mellett én elmentem.Merthogy gyerekneveléssel kapcsolatban rengeteg könyv van a piacon,csak épp ezt a speciális helyzetet felejtik ki belőle.

Edit

Kép

Kép
edit73

VancsaKép

Csak olyan b.kocsit vegyél, aminél mindkettő ülést lehet vízszintesig fektetni. Sajnos újszülötteknek ez a jó. Még akik télen születnek, azoknál át lehet hidalni más megoldással a levegőztetést, de a nyári babáknál a teljesen fektethető megoldás a jó.

A szopis párna nagyon hasznos. Én a Kikában vettem 7.990 Ft-ért, de ez volt az a dolog, ami megérte az árát, mégha borsosnak is hangzik. Én egyszerre szoptattam a 2 babát hónaljtartásban az első 2 hónapban, és az csak így megoldható. De mai napig használom, mert ha külön szoptat az ember, akkor is jól megtartja a babát, nem beszélve arról, hogy szeretnek rajta aludni a kölkök.Kép

EditKép
A Métneki Júlia könyve sajnos nem kapható sehol, én az antikváriumokat is végig jártam anno.KépKép Próbálj kölcsön keresni, mert abban sok hasznos info van az ikrek egymás közötti viselkedéséről, kezelésükről stb. Sajnos én nem tudok segíteni neked, mert én is kölcsön kaptam.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Nekem megvan a Métneki könyv,nem mondanám,hogy rongyosra olvastam. ha vkit érdekel, szívesen odaajándékozom,mélcím a profilomban.

Puszi:

Buksi
kisbuksi

Sziasztok!

Cat!
a hordozót végül nem sokat "hordoztam". bebideal a markája, es kényelmes volt. ráadásul kerekes modell, (egy pár), tehát tologatni is lehetett. (ajándékba kaptuk, nem tudom nennyiért vették egy börzén).
egyik kollégámék, szintén túrázók, a tatankára esküsznek. De lásd lejjebb: Kismama börze!!!

Kristin!
a Mini Manóban (nagy lajos kir útja, de Orsi listáján szerepel a honlapjuk) tartanak használt babakocsikat is.

Aki viszont a babakocsi vasarlassal meg tudja várni a Kismama börzét, azoknak melegen ajánlom Kép Kép május elején lesz, tutti babakocsi dömpinggel Kép Kép
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Lányok és Edit!
Itt van utalás más könvekről is : Kép
https://www.babanet.hu/aktivszules/ikersarok.htm
"Informálódj megbízható forrásokból! Nagyon hasznos mindent elolvasni, megnézni, meghallgatni, ami az ikrekkel kapcsolatos és meg tudsz kaparintani. Sajnos magyar nyelven csak kevés írott információ áll rendelkezésre, de azért vannak jó és értékes források, melyeket érdemes beszerezni, letölteni. Néhány ezek közül:

Métneki Júlia: Ikrek könyve (alapmű!!!)
Zentner, C.: Twins (angol nyelvű, fordítása elérhető e szórólap szerzőjénél)
Bryan, E. M.: Twins in the family (angol nyelvű, fordítása elérhető e szórólap szerzőjénél) "

Jó lenne, ha a fordításokat sikerülne megszerezni akár elektronikus formában is. Kép

Nem arról volt szó, hogy az Ikrek könyve bővített kiadás ősszel jelenik meg, mármint 2004-ben. Meg hogy Oyelele Monika is ír hozzá?

Eri
simones

Kristin Kép máj 22 az pont egy hét Kép de gondolom a végén ez nem fog számítani Kép
Én jelentős túlsulyjal kezdtem Kép és mivel terhességi cukrom lett szigorú diétán vagyok, viszont a pocakom rohamosan nő, teljesen előre csúcsosodik, sima niveával kenem, még nincs rajta semmi különös.
A kocsi márkáját nem tudom még, de olyan lesz amihez van hordozó, maga a kocsi rész pedig teljesen dönthető, és valószínű mi két külön kocsit veszünk.
Két kisfiú lakik odaben Kép Kép

Vancsa Kép mikorra vagy kiírva? te is nagyon közel vagy hozzánk Kép

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Sziasztok!

Ancsa, Krisztin!
Mi a Péceli és a Pesti ut között lakunk.

Az István korházban szültem, a 38. héten, hüvelyi uton. Nekem fantasztikus élmény volt KépKép Az orvosom nem inditott rögtön azzal, hogy ha ikrek akkor császár, és ez szerintem nagyon jó volt. Persze igy utólag nagyon nagy szerencsém volt mindenben, a terhességem végig szinte problémamentes volt, a végén Viki befordult fejjel, és igy nem volt érdekes, hogy Sári haránt fekszik, aki végül is farral bujt elő...
A szoptatással nem volt gondom, az 1szerre szopit a korházban mutatták meg, ott vettem a szopispárnát is, akkor még 5 ezer forint volt. De ez nem az a puha fajta, hanem tömörebb. Nekem nagyon bevált, én végig szinte egyszerre szoptattam őket. De egyesével szoptatva is könnyebb ezzel, mert nem kell tartanod a gyereket.

A babakocsiképeket holnap felrakom.

Szilvi
manoca

Doris!
Szóval úgy tűnik, hogy februárban ismét tovább keresed a megfelelőt... Kép Hajrá, én drukkolok! Kép

Megkérhetlek hogy a körúton majd esetleg figyeld a Babywelt Tandem testvérkocsit is? Kép

Arra lennék kíváncsi - már megint - hogy a hátsó része vízszintesig dönthető-e és természetesen hogy mennyibe kerül, na és persze hogy szerinted jó lenne-e nekünk? Kép

Zsuzsi!
Hogy mostonában mennyit emlegetünk... Kép
Nem csodálkoznék ha hirtelen egyszer csak megjelennél. Kép

Megragadom az alkalmat - ha már szóba került - és még egyszer GRATULÁLOK az oldaladhoz, valamint újra megköszönöm hogy a tanulmányaid és egyéb más elfoglaltságaid mellett - ami gondolom egy ilyen csinos és ambiciózus fiatal hölgynél akad bőven - fáradságot nem ismerve, lelkiismeretesen és gondosan elkészítetted azt az összes ikres mami legnagyobb örömére. Kép

Szilvi!
Tavaly júliusban is lehetett még olyan szopcsis párnát vásárolni a csecsemősöknél az Istvánban.
(Az ára teljesen szuper volt még akkor is.) Kép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok,

Nagyon sajnálom, hogy ilyen sokáig nem tudtam jönni, de egy 21 hós, és két 3 hós mellett nem sok időm jut "rátokű".

Mindenesetre néhány adat rólunk.
A fiúk (Viktor és Gábor) 2004.11.06-án 36 hétre császármetszéssel jöttek világra anyai HELLP szindróma miatt. Viktor 48 cm és 2810g, míg Gábor 48cm és 2900g. A kórházban besárgulta, így 3 napig fénykezelést kaptak. 8 napra engedtek haza alig több, mint 2,5 kilósan. Azóta csak anyatejet kapnak eredeti csomagból Kép és már túl vannak a 5250g-on is. Elég jók, viszont egyet nem tudok eldönteni Kép Szeretném a ti szakértő szemetek segítségét kérni.
Szerintetek egy- vagy kétpetéjűek? És mikor lesz számomra is egyértelmű???

Kép

Kép

Kép

Kép

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Heppi Kép
gyönyörűek vagytok!!! szerintem nagyon egyformák Kép
Gyönyörűen fejlődnek a babók, és olyan szó, hogy csak szopiznak Kép

Doris Kép
Ti hogyan jártok dévényezni? a kérdésem bővebben, hogy egy alkalommal foglalkoznak mind a két gyerekkel, vagy egyesével kell őket vinni? hogyan oldottad meg az etetést és az utazást?
nekem most ezek a fő kérdéseim.
Pénteken megyünk, és szeretnék már felkészülten menni.
Vagy van olyan, hogy kijönnek?
(elnézést a sok kérdésért, de Te vagy aki ikres is vagy és dévényes is Kép)

Mamik Kép
Mit szólnátok, ha összeállítanék egy táblát a mamaikról és a babókról, és akkor mindenki látná, hogy kinek mennyi idős a babája.
Vélemény??

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Heppi,
A doki nem tudta megmondani? Egy burok, egy lepeny, vagy mindenbol ketto?
Amugy gratula, irto szepek mindharman, es hat szerintem is nagyon egyformak!

Zsuzsi
zsuzsi74

Zsuzsi Kép
A burok és a lepény száma alapján nem biztos semmi, legalábbis a Ménteki könyvben ez volt!
pontosítok... ha kettő van mindenből, attól még lehetnek egypetéjűek.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Heppi!
Tényleg nagyon egyformának tűnnek. KépKép
De amiből meg lehet állapítani és választ kaphatunk a kérdésedre - szerintem is az - hogy mennyi placenta és mennyi burok volt... Kép
GRATULÁLOK a szopihoz! KépKép

Orsi!
Szerintem klassz ötlet a táblázat, ilyen még úgysem volt itt, biztos érdekes lenne. Kép
Sőt, mi lenne ha mindenhol lenne egy kis méretű fotó is a végén... Kép

Vadvirág
Vendég

HeppiKép
De kár, hogy nem tudsz gyakrabban jönni...olyan jó lenne többet olvasni RólatokKépCsodaszépek a gyerekek, gratulálokKép Nagyon egyformának tűnnek, de sajna nem tuodk válaszolni a kérdésedreKép
OrsiKép
Én három hónapos koruktól kezdve hordom Őket Dévényezni. Most már úgy, hogy ha otthon vagyunk akkor egy-két hétig intenziven (4-5 alkalommal egy héten). Én úgy oldottem meg a dolgot és most is igy teszem, hogy mindig egymás utáni időpontot kaptunk vagyis lekezelte az egyiket (többnyire a fáradt babával kezdtünk, hogy Ő aludhasson a torna végeztével) és utána következett a másik. Mig a második baba tornázott addig én az elsőt tudtam is etetni. Mi üvegből ettünk de nem probléma ha ott szoptatsz, magadra dobsz egy pelcsót és kész ill. ez csak Rajtad áll, hogy miként szeretnéd szopiztatniKép Én hordozóban vittem Őket mindig (most már komoly gondot jelent, mert kinőttük azokat) és mikor megetettem az első babót akkor felöltöztettem (persze overál nélkül)és hagytam aludni aztán következett a második baba, szintén evett és felöltöztünk mentek a hordozóba, a kocsiba és irány hazaKép Többnyire az autóban aludtak el ill.volt, hogy a lakásba is fel tudta Őket cipelni ébredés nélkülKép
Én mindig mindkét gyerkőcöt magammal vittem és viszem most is. Pl. ha egyikőjük nem is tornázik (volt ilyen, mert Geri lázas volt éjjel és akkor másnap nem nyúztuk)akkor is ott van, viszek játékokat nekik és szépen eljátszogatnak amig valamelyik tornázik. Nekem nem volt segitségem, nem is tudtam volna kire hagyni Őket de nem is szerettem volna igazándiból mert annyira hozzám/hozzánk vannak szokva (most meg a külföld miatt méginkább)hogy zokogna bármelyik ha otthagynám...Kép Úgy tudom Dévényes gyógytornászok nem mennek ki házhoz mert hihetetlenül elfoglalt mind és nincs erre idő, de a korababás topikban (Bubukáékhoz)kijár a Dévényesük de szerintem velük azért tettek különbséget, mert Grétike nagyon veszélyeztetett a tüdőbetegségekre, és kockázatos Őt bárhová is vinniKép
Vigyél peluskákat (textilt is),mert a könnyeket meg esetleges orrfolyást kell majd itatgatni ill.ne ijedj meg a sirástól, ez teljesen normális, de utána jól fogják magukat érezniKép Sok sikertKép

doris

Sziasztok!

Heppi!
Nagy gratula!KépKép Az utolsó kép alapján - egypetéjűeknek tűnnek...Kép

Orsi!
Szupi ötlet a táblázat!Kép

Vadvirág!
A "kiegészítés" is!Kép

Akkor rögtön kezdem is a hamarosan 3 éves gazfickókkalKépKép:

Sztankó Henrich Márk 2002.02.08. 2800gr 50cm
Sztankó Martin Richárd 2002.02.08. 2700gr 48cm
36+1 napra születtek a SOTE I-en, programozott császárral

Kell még vmi esetleg?
Kép hogy kerüljön a táblázatba?

További szép napot Mindenkinek!

Erika + 2x3év-6napKépKép

KépKép
herika

Ők lennének:
Kép

(még mindig nem tudok kicsinyíteni az általam készített digitképeken, így ez a szkennelt maradKép vagy esetleg meg tudnátok mondani, milyen felbontást kell választani a gépen? vénségemre még kezdő vagyok ezekben...is!Kép)

Erika

KépKép
herika

Vali!
Ha jól emlékszem karácsony előtt vettél a babáknak rugós hintát... Kép
Hogy vált be azóta?
Ezt a szerkezetet fel kell függeszteni valahova?
Milyen típus és milyen árban volt? Kép

Valakinek esetleg volt, vagy van pihenőszéke, a babái számára? Kép
És ha igen, hogy vált be, érdemes venni? Kép

Azért gondoltam, hogy jó lenne, mert Jázmin mostonában imád ott lenni ahol mi. Pl. az étkezéseknél, stb.
És akkor így velünk tudna lenni mindenhol biztonságosan és kényelmesen... Kép

Ilyesmi:

- Külön-külön állítható háttámla és lábtartó,
- hintáztató funkció
- nyugalmi pozíció
Kép

Vadvirág
Vendég

VadvirágKép
Mi használtunk ilyesmit, picit másként nézett ki csak kölcsönbe kaptuk, de Lillus imádtaKép)
Gumis hintát mi is használunk jelenleg is, Lillus kedvenc elfoglaltságaKépEzt egy rúdra akasztjuk rá, amely befeszithető az ajtófélfák közéKép

Kép
doris

ErikaKép
Tündériek, és fantasztikus, hogy milyen csodás és eltérő a hajukKép Nagy kópék lehetnek...Kép

doris

Orsi!
Szuper ötlet a táblázat.Kép

Doris!
Nagyon ügyik vagytok.Kép
Szerintem Te se gondoltad, hogy ilyen sokáig lesz majd Gergőn a szemüveg.Kép

Heppi!
Gratulálok, gyönyörűek a gyerekek.Kép

Kristin!
Próbáld meg úgy írni az üzidet, hogy valamilyen szövegszerkesztőbe begépeled pl. Word.
Ha készen vagy akkor jelelöld ki az egészet, és kattints a másolás gomra.Majd lépj be a Babanet-re
és ide a küldésbe kattints bele és nyomd meg egyszerre a CTRL + V billentyűket.Kép
Remélem sikerül.Kép

Judyt+2 manó
17+3

Judyt
KépKép
judyt

Doris!
Húúúúúúú, ez nagyon jó dolog lehet!!! Kép
Lillus arca mindent elárul ez ügyben. Kép
Hihetetlen ARANYOS!!! Kép
Akkor ilyet biztos kap Jázmin is hamarosan, nagyon köszönöm. Kép

Kár hogy Dávid méretében már nincs ilyesmi, biztos Ő is élvezné.
(Na és felnőtt méretben is gyárthatnák...) Kép
...Lara Croft a Tomb Raiderben már kipróbálhatta a felnőtt változatot. Kép

Erika!
De aranyosak!
Tényleg teljesen egyformák, csupán a hajuk színe különbözik. Kép

Vadvirág
Vendég

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: