A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

húúúú Marcsi, amíg el nem tűnsz! Kép
Mi az a montessori módszer?
Látszik, hogy nem vagyok még képben ilyenekben! Kép

Krisztina
k78

SziasztokKép
CatKép
Tündériek ezek a pucér-popsik és micsoda párnácskájak...KépKépKép Beléjük lehet harapniKépKépKépSzerintem a fogzás miatt nem kell aggódnod, úgy értem nálunk Gergő papirforma szerint növesztgeti a fogait, Lillus viszont teljesen rendszertelenülKépKép Lényeg,hogy a kis fogcsontocskák ott vannak az iny alatt, a sorrend annyira nem számitKép
EditKép
Köszönjüka dicséretetKép Ma szintén nagyon Hősiesen viselkedett GergőKép Egy órán át sikerült rajta tartani a tapaszt persze nagyon sirt szegénykém... Azt is észrevettem, hogy ha ragasztjuk a jó szemét akkor kicsit bizonytalanabb a mozgása, nem olyan magabiztosan nyúl a tárgyak felé vagyis tényleg csak ilyenkor kényszerül a rossz szemecskéje a használatra. A mai napon fantasztikus ügyes volt GergőKép Az ébren töltött időszak kb. 80%-át szemüvegben küzdöttük végigKépKép Nagyon oda kell rájuk figyelni és amint tépné le már meg is akadályozni a dolgot, mert ha levette sokkal nehezebb visszatenni rá és mindig sir... Napról napra jobb lesz reméljükKép
VadvirágKép
Megnéztem és tényleg CAM Trolley-ünk van...ennek semmilyen felhajtható lábtartó része nincs hátul és az ülés sem dönthető teljesen vizszintbe.
MarcsiKép
Nagyon édesek az asztalfőn a gyerekekKép Azt a gyertyatartót igazán beszerezhetnétek már...KépKép
VancsaKép
Nálunk kezdettől fogva külön szobában voltak a gyerkőcök és mi használtunk légzésfigyelőt igy nyugodt voltam. MOndjuk én nem tudtam szoptatni, vagyis mindenképp ki kellett mennem melegiteni a tápszert éjszakánként igy nem volt külön megterhelő. Nyaralásnál egy szobában aludtunk de nekem nagyon szokatlan volt és minden kis szusszanásukra meg nyögésükre felébredtemKép
NettkeKép
Köszi a dicséretet meg az együttérzéstKép
A vizesedésre nagyon kell figyelni. Próbálj sokat pihenni, feküdni ill. érdemes sószegény diétát tartanod, mert a só leköti a szervezetben a vizet. A védőnődnek emlitsd meg mert akkor tuti ellenörzi majd a vizeletedben a fehérjét meg a vérnyomást is érdemes figyelniKép
ErikaKép
Ez a szemlélet ami a Dévényesek és Konduktorok közt van olyan szomorú...főként akkor mikor az ember a sérült vagy beteg gyermekéért a világon mindent megtenne és abszolult természetes módon minden lehetőséget kipróbál ami adódik csak hogy javitson a gyerkőce állapotán. Én a XXII,-be hordom a gyerekeket Dévényezni és egy nagyon inteligens, kedves Dévényes gyógytornászunk van aki párhuzamosan kezel Pethős, Kora fejlesztős, Katonás gyerkőcöket és nem itéli el azokat a módszereketKép Ha gondolod és aktuális lesz megadom a számát, hozzá bátran mehetszKép Egyébként a Konduktor barátnőm is tudja, hogy rendszeresen Dévényezünk és az Ő véleménye az, hogy sok esetben hihetetlenül hasznos a Dévény módszer és Neki (Nektek)pl.sokkal könnyebb olyan gyerkőccel foglalkoznotok akit már korábban kilazitott egy Dévényes gyógytornászKépValahogy közeliteni kéne a módszeriteket egymáshozKépNagyon szépek a Lányok, tündériek és hasonlitanak egymásraKép Édes a ruhácskájuk isKépKép
KristinKép
Üdvözöllek és GratulálokKép A babakocsi vásárlásnál azokat a szempontokat kell nézned amiket Te is emlitettél, hol, milyen célzattal használod majd. Ha vásárolsz is velük akkor a pénztárak kasszájának szélességét is szem elött kell tartani no meg azt, hogy a patikába bejuss...stb. Nálunk ezét csak egymás mögötti jöhetett szóba. A méretnél fontos, hogy a kocsid csomagtartójába miként fér beKép Engem kivizsgálásra nem fektettek be csak mikor már gond volt. (27. héttől feküdtem korházban a szülésig)Kép
YabuKép
Pont az általad is emlitett dolog miatt nem elég a szemüveget ragasztani mert kilát és ki is kukucskál mögüle...Kép
VadvirágKép
Újpestre költöztök? Szegény, újra pakolhatsz, remélem ez már a végleges leszKép

Mindenkinek köszönjük az elismerő szavakatKépKép Tényleg nagyon kis hősiesen gyűrjük a szemüveg témátKép

Puszi:Doris
doris

Krisztina!
részletes infoért inkább honlapot küldök.
valójában montessori volt, aki a mai klasszikus ovis berendezést pl. kis asztal, kis szék, kis wc először használta, módszertanilag alkalmazta.
én először Hollandiában találkoztam vele.. sok más alternatív pedagógiai módszerű sulit végig látogattunk. aztán a csepeli alapítványi montessorsi suliban gyakorlatoztam is. most nagyon leégnék, ha rögtönöznöm kéne egy módszertani beszámolót. a lényeg, hogy a gyereket az ismeretszerzésre tanítják az iskolában, honnan-mit-hogyan keressen. témakörökben tanulnak, a sulis rendszer nagyon különbözik a normál poroszos oktatástól, kb. annyira mint a waldorf.
az ovoban is az önálló tanulás, felfedezés asszem a lényeges különbség. vannak jópofa eszközeik, matematikai, logikai.
na, de itt a honlap.
egyébként sok önkormányzati ovi vallja magát montessorinak. a magán montessorik pedig iszonyú drágák. pláne ikreknek Kép
www.montessori.hu
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi! Kép Kösziiiiiiiiiii! Megnézem!

Krisztina
k78

Yabu!
köszi, meg is néztem most a honlapon és tévedtem, a IX. kerületben van kettő, a VIII.ban csak az az egy. térképen is látszik, hogy az Orczy kert mellett van az utcája.
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Kristin!
Üdv és gratulálok a babákhoz!
A kivizsgálás valószínűleg belgyógyászati lesz.Vérkép,vizelet,EKG.Előfordul,hogy készül hasi és szív uh.Mindegyik tök veszélytelen és nem kellemetlen.
Ezekre azért lehet szükség,hogy lássák az álltalános egészségi állapotodat.Illetve,hogy ne szülés ( főleg ha császár lesz) közben derüljön ki valami rendellenesség.A terhesség sok problémát okozhat,ami utána aztán el is múlik.
Ne izgulj miatta!Legalább ismerkedsz az ottani személyzettel és szokásokkal!
Ha nagyon foglalkoztat a dolog, kérdezd meg az orvosod!

Eriska!
Gyönyörűek a lányok!Irigyellek!

Krisztina!
Van tarcsiba lánynév is,bár azt még nem mondom,hogy ez is marad (Rebeka,Sára és talán Fanni).De az uh meg apa szerint nem lesz lány!

Nettke!
Vizesedésre:sómentes étkezés ( ha ez nem megy,akkor legalább sószegény)Talán gyógynövényteát is lehet találni olyat,amit terhesség alatt ihatsz.A belgyógyász nekem zöldteát ( napi 2pohár) ajánlott.És még egy módszert: nézd meg mennyi az 1napi vizeletet.Felfogod valamibe és megméred.Kb-re kell.Ehhez adj hozzá 8-10dl-t, ez kell a szervezet működéséhez. Amit ezen felül iszol,eszel az a fölösleg.Általában 2-3literről beszélnek,hogy annyit lehet 1nap inni.De a belgyógyász azt mondta,hogyha vizesedek,akkor
nem mindegy,hogy 2 vagy 3liter.Ez egyénileg változik.
(ment a válasz e-mail)
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Hát nem semmi mennyiség, amit tenap írtatok!Kép
Még "jó", hogy ma nem megyünk bölibe (a pokoli hisztis éjszaka utánKép), így volt időm visszaolvasni...
Nem tudom, vmi front, v. a hó, v. mi lehetett az oka, de még hajnal 1-kor sem aludtak.Kép A Tv-t akarták nézni (mivel nem engedtem óriási műsor, hiszti), nyűglődtek órákig...KépKép
Remélem ma éjjel már alszunk, mint a tej.KépKép

Üdv. a legújabb pocakosoknak!Kép

Megnéztem a képeket is - nagyon aranyos minden manócska!KépKép

Doris!
Gergő nagyon édes ezzel a szemüveggel, olyan komoly, férfias.Kép És egy HŐS! Nagy nagy gratula a fiatalembernek!! S persze Neked is!Kép
Nagyon ügyesek vagytok - csak így tovább!!!!Kép

Cat!
Ez a fotó?! nekünk is volt egy hasonló, de azért nem ennyire cenzúrázható.Kép Micsoda kis husik!! Nagyon édesek. Kár, hogy az enyémek már így megnőttek, jó nosztalgiázni....................

Marcsi!
Igen, én is szerettem volna megkérdezni ennek a módszernek a lényegét - köszi, hogy megadtad a linket. Ha találsz vmi szupi ovit a kerületben, arra mi is vevők vagyunk! Esetleg mehetünk együtt is nyomozni!Kép

Na megyek, mert úgy hallom ébredeznek a gengszterek!

Szebb hetet, mint amilyen az éjszakánk volt!Kép

Erika

KépKép
herika

Sziasztok!
Marcsi!
Örülök hogy megtaláltad! Úgy volt hogy az enyéim is oda fognak járni, mert a munkahelyem közel volt, de közben kirúgtakKép így hát maradt a Szigetszentmiklósi ovi. Végül is jó az itteni ovi is csak egy kicsit túlzsúfolt, ezért elég körülményesen vettek fel minket ide.
Nekem meg most az a gondom hogy a nagyobbikat hova vigyem suliba. Mert persze az itteni iskolák is túlzsúfoltak, és nem mindegy hogy egy 28 vagy 20 fős osztályba jár a gyerek. Ami szóba jöhet az Csepel, a Campona környéke és a IX. ker (mert én ott nőttem fel és a rokonság is ott lakik) Ha van valakinek infója hogy ezeken a részeken hol vannak jó sulik azt szívesen meghallgatnám! Kép

Doris!
Sajnálom hogy nem lehetKép de remélem hamar megszokja a kis szeme a kötést!Kép

Yabu
yabu

KristinKép
Engem sem fektettek be kivizsgálásra, de 2 hetente ellenőrzött a dokim. Végül a 38. héten kellett befeküdnöm, hogy szem előtt legyek, és a 39. héten kiszedtéka babákat, mert romlott a vérképem. A bentfekvés alatt volt napi 2 ctg,uh-n flow metria vizsgálat, vérnyomásmérés. Én nagyon sajnáltam, hogy be kellett feküdnöm, mert 1 hetet eltöltöttem bent tök feleslegesen. Járóbetegként is meg tudtam volna oldani, és akkor otthoni körülmények között pihenhettem volna.Kép

MarcsiKép
Van az albumodban egy nagyon aranyos kép, amint háti hordozóban és kenguruban vannak a gyerkőcök. Bevállt Nektek ez a háti hordozó ? Mi elég sokat túrázunk, mert ez a hobbink, és tavasszal már bevetnénk a fiúkat is. Kenguruink vannak, de ez sokkal biztonságosabbnak néz ki. Milyen típus volt ? Mennyiért ?

ErikaKép
Azt mondják, hogy ha havazás van, akkor jól alszanak a picik. Hát ez nálunk sem jött be, de a fogzásra fogom! Pihenj le ha tudsz amikor a lurkók alszanak!

JudytKép
Nem tudom az albumodat megnézni, rossz a link. Pedig nagyon kíváncsi vagyok az alkotásodra!

DorisKép
Hihetetlen ügyes GergőKép. Lilike nem akar szintén szemüveget viselni, látva Gergőt ?

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Megint csak egy rövid időre ugrok be hozzátok. Még mindig rossz a telefonunk és sajnos nem tudok otthonról írni.
Képzeljétek, a fiúk ma mentek először oviba és már ott is hagytam őket. Nagyon élvezték az új játékokat, kiváncsi vagyok sírtak-e miután hazajöttem.
Remélem, mindenki jól van.
Most rohanok értük, mert csak ebédig maradnak.
Jövőhéten talán már beszerzünk egy másik telefont és akkor majd írok gyakrabban.

Puszilok mindenkit!!

Éva

Kép

Kép
éva75

Doris!
Köszönöm, hogy megnézted a típusát, gondoltam hogy jól emlékszel. Kép
Szívesen költözünk ám vissza. Kép Az egészben tényleg az összepakolás a legrosszabb.
A kipakolás és az új lakás berendezése már sokkal kellemesebb. Kép

Krisztina!
Ja, hogy Szolnokon kerestek ovit? Ezt eddig nem is tudtam... Kép

Na jó, azt azért még mintegy érdekességként elmesélem, hogy az itteni ovi kertjében a medence kör alakú és apró színes mozaikokból van a belseje kirakva. Az alja delfineket ábrázol. Kép

Ráadásul a csoport termekből - mindegyik elől egy-egy - óriás csúszdákon lecsúszva lehet megközelíteni a kertet, ami telis tele van érdekesebbnél érdekesebb fajátékokkal, stb. Kép

A tornatermében meg függő létra, óriás labdák, függő "hinta-félék", stb.
(Mintha kis állatkölyköknek lenne kitalálva kb.) Kép
(Ezt mi sem fogjuk sajnos kipróbálni...)

Vadvirág
Vendég

Cat!
A múltkor elfelejtettem megkérdezni, hogy egyszerre pelenkázod a fiúkat?Vagy a kép kedvéért voltak mind a ketten a pelenkázón?
Pedig le ellenőriztem a linket, akkor működött.Kép
Itt van mégegyszer, az oldalon az utolsó kép:
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=3691&page=3

Még egy kérdés.KépOlyan szép és vagány kis rucijuk van a fiúknak.KépTi hol vásároltatok?

Judyt+2 manó

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Cat!
Nekünk is ő a dokinénink. Kép Hozzánk is kijött, de szerencsére nem sűrűn találkozunk. Kép
A Bóbita oviba tartozunk, azt sokan dícsérik. Kép
Judit linkje own=1& nélkül Kép
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=3691&page=3&image=107381
Nagyon szép! KépKép

Krisztina!
2 év alatt sok minden történhet. Reméljük nálatok is lesz egy jó ovi. Kép

Edit!
Nekem csak szülés után dagadt be a lábam, de akkor nagyon.

Kriszti!
Üdv a topikon! KépKép
Engem is be akartak fektetni, de csak azért mert ikrek. Végülis nem mentem be, csak a szülésre. Ilyen kivizsgálás nem volt, csak a szokásosak.

Milyen sok kismama van most itt. Kép
Pocakosok élvezzétek a kis pocaklakókat! KépKép Beszélgessetek velük. És pihenjetek sokat, ha tudtok. Kép

Eriska!
Édesek a lányok. Kép

Doris!
Kitartást a szemüveghez! Kép
Hétvégén felpróbálták a fiúk a szemüvegem. Tetszett nekik. Amíg nem volt szemüvegem néha apám szemüvegén át néztem a világot. Elég érdekes volt. Kép

Marcsi!
Még tolhatsz babakocsit, ha nem is a fiúk testvérét, hanem a gyerekeikét. Kép
Milyen jó lesz nagymaminak lenni. Kép
A közelben is van egy magánovi, "csak" 55 eFt/fő/hónap. Kép Függetlenül attól, hány órát van a gyermek ott.

Erika!
Akkor januárban sem voltak végig bölcsiben. Kép

Úúúúgy szeretem, mikor csak az egyik alszik du. Kép

Eri
simones

JudytKép
Csuda klassz az antikolás. Nagyon jó kézügyességed van!!Kép És a babakéznyomok sem fognak látszani rajtaKépKép

Nem egyszerre pelenkázom a fiúkat, csak egyszerre fürdetünk. Akkor már Apa is itthon van, így együtt és egyszerre fürdetünk. Ez 2 emberes meló, mert már 1 pillanatra sem szabad egyedül hagyni őket a pelenkázón, mert könnyen lefordulhatnak.

A ruháikat többnyire itt a neten veszem, mert nagyon sokan foglalkoznak babaruha árusítással, ill. sokat turkálok nekik. Ha újonnan veszek, akkor a C und A-ban szoktam venni leértékeléskor. Így is egy vagyont költök rájuk, mert ezek a kispasis cuccok nekem is bejönnek, és nem tudok ellenállni nekik.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Vancsa, Kristin!

Várlak bennetek a XVII ker topikban!! (merthogy olyan is van ám!)

Egy öreg xvii ker-i ikres (9,5 évesek már)

Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

Én is üdvözlöm az új kismamikat!Kép

Még egyszer köszönöm a fa etetőszékes hozzászólásaitokat, ilyet fogok én is venni a fiúknak, főleg a helyhiány miatt, no meg jobban is illik a házunkba, mert nálunk mindenhol fa van, meg parketta, még a konyhába is...

Doris!
Tényleg nagyon ügyes Gergő,/és jól áll neki a szemüvegKép / csak így tovább, neked pedig sok türelmet, és kitartást kívánok! Kép

Minden baba nagyon édi,
Cat, gondolom a fiúk nagyon szeretnek ruha nélkül lenni, az enyémek is nagyon élvezik, ha fürdés előtt nudiznak egy kicsitKép

Lányok,
de jó hogy ti választhattok, kereshettek óvódát! Sajnos, nálunk csak egy ovi van, és ha tetszik, ha nem, oda kell járni mindenkinek...Kép

Ildikó
ildikó

Cat!
Köszi az elismerő szavakat.Kép
Hol szoktál a neten vásárolni?
El postázzák vagy hogy?
Mert ugye Én Nyíregyházi vagyok, és személyesen nem tudom megnézni.Kép
Én is akarok majd turizni.KépSzuper jó cuccokat lehet kifogni.Kép

Judyt+2 manó

Judyt
KépKép
judyt

Judyt Kép
átdobom Neked az általam eddig összegyűjtött babarucis oldalakat, ha érdekel. (az 56os rucikon kívül én is szinte mindent ezekről az oldalakról vettem, mert így sokkal jobb áron jut hozzá az ember igazi minőségi dolgokhoz)

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi Kép

Nekem is at tudnad kuldeni azokat a netes linkeket?

Cat Kép

Halali a ket kisficko. Kép Imadom a kis hurkas babakat!

Eriska Kép

Gyonyoruek a kislanyok! Mennyi idosek? Ja, most latom mar irtad... Kép

Judyt Kép

Irto ugyes vagy! En csak a huto leolvasztasaval tudnek mint hetvegi tevekenyseg buszkelkedni, de errol nem erdemes foto felrakni... Kép

Gyongyi

bgy

Orsi!
Köszike előre is, hogy elküldöd.Kép
Tőled is megkérdezem, hogy postai úton kapod meg a rucikat vagy személyesen kell érte menni?

Gyöngyi!
Köszike a bókot.Kép
Pedig megnéztem volna azt a képetKépKépKép
Hogy vagytok így lassan a félidőben?

Judyt+2 manó

Judyt
KépKép
judyt

Judyt!

Megnéztem a munkáidat, nagyon szépek! /Még most díszítsd fel a gyerekszobát is, mert később úgysem érsz rá... Kép/

Ildikó
ildikó

Judyt Kép

Koszi jol vagyunk, a lanyok ma igen aktivak, egesz nap rugdosnak. Lehet, hogy mindezt a ma eloszor felvett kismama nadrag oromere teszik?! Kép
Mikor mentek UH-ra?

Gyongyi

bgy

Orsi,
megtennéd, hogy a babaruhás oldalagyüjteményedet nekem is elküldöd a nettke3@yahoo.com cimemre? nagyon köszi!!!!

És mindenkinek köszi a vizesedéses tippeket. Fogok beszélni a védőnővel, nem aggasztó a dolog, de ne is legyen az:-) Mindig megnyugtat, ha másnak is van / volt..

Kép
nettke

Ildikó!
Érdemes bükk etetőszéket venni. Az jobban bírja a gyűrődést, mint a fenyő. Kép Bár a legtöbb helyen az kapható.

Eri
simones

Vadvirág!
Hoooool van ez a csoda ovi??? Olyan ahogy leírtad, mint a mesében...Kép

Judyt!
Ez is fantasztikus! Nagy gratulaaaa!Kép

Orsi!
Nekem is átdobnád az összegyűjtött babaoldalakat? sajna én csak a babaszobát ismerem, s ott annyi 98-104-es gyerek anyukája nyomul, hogy csak a véletlenen múlik, ha akad vmi ezekben a méretekben...Kép
Előre is köszi!Kép

Eri!
Kép
Ez jó!! Ez bejött! Tiéd a 2 hangszóró!Kép

Erika

KépKép
herika

Erika!
Kép

Judyt!
Nagyon szép munkáid vannak. Kép
Gyerekszoba készül már?

Eri
simones

Sziasztok!

Köszi a bókokat, a lányok nevében:-)!!!!!!!

Doris!
Igazad van abban amit a dévényesekről és konduktorokról írtál. Nagyon szomorú a helyzet.
Szerencsére vannak olyan emberek akik gyógyítanak és nem csinálnak ebbőől presztízs kérdést.
Ha aktuális lesz akkor jelentkezni fogok a tel.számért, előre is köszönöm.
hogy vannak a te kis csöpségeid?????

Erika
eriska

Simones, Ildikó!
Igen, igen a gyerekszoba is lassan készül.Kép
Már felrajzoltam a falra Micimackóékat, de majd csak jövőhéten festem ki apránként.Kép

Herika!
Köszike.Kép

Gyöngyi!
Biztos, hogy az új nadrág örömére volt a nagy bulizás.KépOlyan jó már neked, hogy rendesen érzed a lányokat.KépÉn még csak néha-néha érzek valamit, de nem tudom pontosan, hogy ők csinálják -e.Jövőhéten megyünk a genetikai UH-ra.Kép

Judyt+2 manó

Judyt
KépKép
judyt

Eriska!

Mintha csak a nőgyógyászok kontra Czeizel kérdésről írtál volna...Kép (konduktorok és dévényesek...)
Nekem 20 hetesen derült ki, hogy a Czeizelhez is jártam és másnap már nem vállalta a szülést a doki...KépKép
no comment.............................

Erika

KépKép
herika

...mármint nem a másnapi szüléstKép, hanem hogy nála szülhetek majd, ha elérkezik az idő...

KépKép
herika

JudytKép
Van aki postáz, és van akivel személyesen tudunk találkozni ruhacsere ügyben. Persze a postaköltséget általában a vevő viseli, csak 5000 Ft felett szokták átvállalni. De nagyon könnyű sajnos 5e Ft-ot összevásárolni.

Ne izgulj, hamarosan érzed majd a manókat, sőt utánna majd azon fogsz izgulni, ha nem érzed 10 percig, akkor tuti baj van. Ezek ismerős érzések, még aludni sem hagyja az ember a manókat, mert folyton érezni akarja őket.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Erika!
A XXII. kerületben, a Rózsakert Lakótelep közepén. Camponától még meredeken felfelé a hegyen... Kép
(De felhívnám a figyelmed, hogy most tavasszal azbeszt mentesítés kezdődik az egész területen!!!)

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Judy!
Nagyon szépek a munkáid.Olvastam,hogy a falra is festesz a csöppöknek.A párom is gyönyörűen fest,rengeteg képe van a lakásban,meg a rokonoknál.Ő is szeretne az fiúknak festeni valamit,de ezt a technikát nem ismeri.Mivel nem szeretnénk képet akasztani a kiságyak fölé, abban maradtunk,hogy a falra fest valamit.Tudnál abban segíteni,hogy milyen technikával kell ezt csinálni( mi legyen az alap, meg milyen festékkel lehet csinálni stb)?!Ha megoldható és lesz rá időd,írd meg kérlek priviben ( nyedit@freemail.hu)Előre is köszi!

Más:
Olyan keveset tudok a koraszülöttségről,annak következményeiről.Úgy gondoltam keresni kellene valami irodalmat róla,de eddig nem talátam.Van valakinek ehhez kapcsolódó könyvet,amit bátran ajánlana,mert hasznos infók vannak benne?
Ugyanez a helyzet az ikrekkel kapcsolatos dolgokról ( lelkivilág,nevelés,fejlődés stb.).Olvastam Métneki Júlia Ikrek című könyvéről.Megvan valakinek?Milyen?Érdemes megvenni?

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Babák mind gyönyörűek Kép Kép irigykedve csodálom őket, én már kezdek teljesen türelmetlen lenni Kép pedig még reméljük 3 hónapot bent töltenek a fiúk Kép

Orsi, én is kérek címeket. Kép

Judyt Kép én bőven a 21. hetet tapostam mire igazából éreztem őket. Viszont azóta szinte folyamatosan Kép

Kristin Kép nálunk sem volt szó előre, hogy be kellene feküdnöm, csak ha valami nem úgy megy ahogy kellene. De reméljük minden úgy fog menni ... Kép

Szilvi
25+1 Kép Kép

Sz.

KépKép
sziszus

Edit!
Köszike.KépÍrtam emailt.Kép
Nekem meg van az Ikrek Könyve.KépSzerintem jóKép, csak az a gond vele, hogy nem lehet kapni.Kép
Én is csak kölcsön kaptam egy ismerőstől.Kép
Próbáld meg antikváriumba, de Én ott se jártam nagy sikerrel.KépA kiadóval beszéltem, azt mondták, hogy valószínű tavasszal lesz újra kiadás.Kép

Cat!
Köszike az infot.Kép
Nekem a személyes találkozás a gond, a távolság miatt.Kép

Szilvi!
Köszike, megnyugtattál.Kép

Judyt+2 manó

Judyt
KépKép
judyt

SziasztokKép
Bocsi, de most, hogy szemüvegszoktatás van nincs időm gyakran jönni igy nem tudok bekapcsolódni a napi eseményekbe. Gergőnek ma 3 és negyed óráig tudtam takarni a szemecskéjét és egész nap szemüvegben voltKépKép Nagyon kis ügyes, büszke vagyok ráKépKépKép
Van már a neten iker lap és koraszülött lap is akit érdekelKép

doris

Doris!
Nagyon ügyesek vagytok!!!Kép
Gratula mindkettőtöknek.Kép
Majd megírod az iker lap elérhetőségét?

Judyt+2 manó

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

www.ikrek.lap.hu

Krisztina
k78

Sziasztok!

Nem semmi mennyiségű levél érkezik erre a topira, ami azt jelenti, hogy hál'Istennek sok ikres anyuka van. Csak egy hétvégét hagytam ki és az én kérdéseimre a válaszokat már az archívumban tudtam csak elolvasni Kép)).

Nagyon jók a felrakott képek, annyira szép, aranyos babáitok vannak! Na majd ha az én csöppeimet mutatom nektek....Kép))

Kristin!
Jaj de jó tényleg, hogy van még egy XVII kerületi anyuka!Mármint kezdő, ikreket váró, hisz Ildi már rutinos Kép). Én a Mátka utcában lakom, a cinkotai úttól nem messze. Jó kis hely, a párom lakott itt, én csak júliustól. Jászapátiról költöztem ide, sajnos tavaly márciusban meghalt az édesanyám és teljes helyváltozásra volt szükségem. Nagyon nehéz volt lépnem, de ha nem tettem volna, most biztos a bolondok házában ücsörögnék és nem hordanám a pocakomban a kis porontyaimat.De most már jól vagyok,köszönhetem a páromnak. Na befejezem a témát, hisz itt örülnünk kell és nem siránkozni!!!
Te mennyi idős is vagy? Lehet hogy írtad is már? Én a Bajcsy kórházban fogok szülni,és Te? Orvoshoz, vérvételekre a szakrendelőbe járok.Te?
Választottál már babakocsit? Szerinted erre a környékre melyik lenne a legjobb?

Doris!
Köszönöm a hozzádszólásodat a különszobához. Írtad hogy volt/van légzésfigyelőtök. Milyen tipus? Mi úgy gondoltuk a Mini Manóból fogjuk bérelni. Mit szólsz hozzá? Mennyi ideig érdemes bérelni?

A jövő héten megyek egy hétre Ausztriába.A barátok síelnek én meg élvezem az Alpok szépségeit és a jó levegőt. 27 hetes fogok lenni. Szerintetek helyes ez? Az orvosom szerint nem kell begubózni, nyugodtan mehetek, csak vigyek magammal több B6 vitamint. Ezt kell bevennem, ha véletlenül görcsim lennének.Eddig nem voltak. Azért kérdem, mert olvastam ,hogy néhányatókat ilyen idősen befektették kivizsgálásra. Nekem ilyenről nem beszélt az orvosom.

Valki írta, hogy volt 4D ultrahangon. Hol voltál és mennyibe került? Igazából az anyóssom erőlteti, mi nem nagyon. Valahol érthető is, hisz csak az első unokákról van szó Kép)).

Na jó éjszakát nektek, én is megyek pihenni. Mármint ha hagynak Kép). Úgy mocorognak néha, hogy hullámzik a hasam.Olyan jó érzés!!!!!!!!!!!!

Vancsa

Kép
vancsa

AncsaKép
Mi a Madarász u-i korházból vásároltunk egy légzésfigyelőt (ennek ára 50.000,-Ft volt) és ikrek esetén itt egy légzésfigyelőt kölcsön adnak egy évre ingyenKép Nem tudom mennyiért bérelnétek, érdemes kiszámolni. A márkája Babysense II és két lapos, erre figyeljetek, az egy laposról nagyon hamar legurulnak és olyankor vakriasztások történnek. Egy évig érdemes szerintem használni, de nekem korababáim vannak és "kötelező" is volt használnunk az előzmények miatt. Szerintem utazz el bátran ha jól érzed magadKép Reülést már érdemes meggondolni de kocsival nyugodtan csak vigyázz MagatokraKép Jó pihitKép

doris

Sziasztok!

Én is vagyok,csak olvaso modban.Az egyik nap írtam egy regényt,de elszállt.

Minket is elkapott a betegség.Van láz,köhögés,orrfolyás,orrdugulás,torokfályás,hányás.És ugyebár hogy is lenne másképp,minthogy egyszerre mind a három beleesett.
Szoval zajlik az élet.Ezen a héten nem mehetnek bölcsibe,pedig nagyon szeretik.Oktober óta folyamatosan,betegség nélkül végig jártunk,ugyhogy nem panaszkodhatom,hogy betegesek lennének.

Sziasztok!

Bea

Kép
beatrix2

Nettke!

Nem írtál nekem valamikor egy emailt?Lehet hogy olvasás nélkül kitöröltem?

Bea

Kép
beatrix2

Helló mamik Kép

Ebben a word fileban vannak a linkek. Ha rákattintotok, akkor odavisz. (sajna jobb megoldást nem találtam, hogy hogyan tudnám átadni az "anyagot")

én mindent postán intéztem, mert nehéz elszabadulni a 2 gyerek mellől.

<!--attachment: linkek-151275.doc*mime_msword.gif*application/msword*29.2*linkek*linkek%2edoc --><center><pre>
Képlinkek
linkek.doc (29.2 k)</pre></center><!--/attachment-->

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Judy!
Kösz a e-mailt,ment a válasz.Az Ikrek könyvre nekem májust ígértek.Ami több a semminél,de jobb lett volna előbb,mert akkor én már babázni fogok.

Az ikrek.lap nem sok hasznos infót ad,legalábbis nem olyat,amit én keresek.Ráadásul én nem nagyon tudok ülni és ezt az időt inkább a fórumokon lógva töltöm ( kb.1óra).Meg a kórházba keresnék magamnak olvasnivalót.Ott lesz időm rendesen,mert kb. 2hónappal korábban be kell feküdnöm.Itt ez a szokás.
A korszülött lapot nem néztem,de majd rápillantok.

Kép

Kép
edit73

Orsi!
Köszike a linkeket.Kép

Edit!
Nekem is a húgom szerezte meg a könyvet.Mert a barátnője (24 éves)is egy ikerpár tagja.Lehet, hogy érdemes lenne olyan ismerősöket megkérdezni, akiknek van idősebb iker gyermekük.

Judyt+2 manó

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Bea! Jobbulást a lányoknak!

Edit! Hát én örültem volna, ha Zsuzsi megcsinálta volna ezt az oldalt, mikor még terhes voltam! Kép

Vancsa és többi kismami... Nekem még mindig eladó márciusban a 2 db 3 lapos figyelőm, igen jó áron, cseregarival, ha vkit érdekel, mail cím a profilomban.

Ti hogy sétáltatok a gyerekekkel? Úgy értem, mikor még nem tudtak járni, de követelték, hogy sétálj velük és persze, ha elkezdesz az egyikkel, jön a másik is, hogy ő is! Ti mikor vettetek először cipőt? Mert olyan eltérőek a vélemények... Én csak akkor gondoltam, ha már szépen önállóan mennek! Hm?

Krisztina

Krisztina
k78

Mamik Kép
A ti gyerekeitek mikor kezdtek el tárgykért nyúlni ill. fogni? mi ugye 15 hetesek vagyunk, de semmi ilyet nem csinálnak még a fiúk. Nem gond ez?

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Nekem kb. 2 hete nyúlnak a tárgyakért a fiúk. De nagyon ügyetlenül fogják meg, és ha kicsúszik a kezükből, akkor már nem nyúlnak utánna. Szerintem még nincsenek semmiről lemaradva a Tieid sem.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Edit!

Szerintem írd meg itt Zsuzsinak ha van valami jó ötleted amiről úgy gondolod, hogy esetleg hasznosítható lenne az ikrek.lappal kapcsolatban... Kép

Tőlünk is kérdezte annak idején, hogy van-e valami jó meglátásunk ezt illetően.

Amennyire emlékszem nem igazán volt... Kép

Nekem tetszik az oldala. Kép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!Most próbalom 4-szer a levelet megirni.3 hosszú már elszállt.Mikor küldtem volna a "lap nem jeleníthető meg" így el sem tudtam küldeni és nem tudtam elmenteni az írásom.Azt hogy kell?

Már nem írok hosszút csak több rövidet bocsi előre is érte!

Sziszus!

Mennyi idős vagy most?Ha jól emlékszem nem sokkal vagy előttem 1-2 hét.

Judyt!

te mennyi idős vagy?vagy neked már megvannak a babáid?

Pildi!

xvii-keres topik?hol talalom?

Cat?

Mekkorák a fiai?
megnéztem megint a babaképeket,meg a ngyobbakét is .Olyan tündéri mind!
kristin75

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: