A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Krisztina!
Nekünk is Brevi etetőszékünk van (igaz nem tudom, hogy "sztár"-eKép), de ennek a tálcája 3 fokozatban állítható oda-vissza... A belső mellett nincs az a cérna pali, aki feláll.Kép

Látszik, hogy nincsenek ma itthon a skacok - itt lődörgök folyton...

Erika

KépKép
herika

Sziasztok!

Marcsi!
Gyertyatartót tényleg be kéne szerezni már. Kép

Erika!
Köszi a beszámolót neked is. KépLassan már kezdtheted az ovi választást. A bölcsi választás sem volt egyszerű, de legalább közben megtaláltam az ovit is. Hacsak nem történik csoda, és nem költözünk nagyobb lakásba. Kép
Egyedül, gyerekek nélkül. De jó neked. Kép Kis pihi. Kép

Ildikó!
Én nem csavaroztam az etetőszéket. A tálcáját 2 fokozatba lehet állítani. A belső elég sokáig jó volt nekik. Most már a külsőn van. Mindig könnyen beraktam őket, és be is lehet kötni őket. Az ikeás is jó, csak nálunk még 1 sem férne el, nemhogy 2. De tetszik nekik. Kép ld:
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=1624&page=3&image=85544

Orsi!
Szépek a fiúk, sokat nőttek. Kép

Eri
simones

Orsi!
Mikor voltatok Dévényeseknél? És miért mentél el, hiszen még a "nagykönyv" szerint időben vannak vagyunk. Amúgy a csajoknál ha odaigazítom akezüket akkor szuperül emelik a buksit.
Valószínű igazad van és jó lenne egy kontroll, de nem akartam túl reagálni a dolgokat, mert amúgy szuperül fejlődnek( gügyögnek, mosolyognak stb).
A baj az, hogy kicsit túl aggódós vagyok, szakmai ártalom (konduktor vagyok).
Ja, amúgy, hogy kell ide képet betenni?

Eriska
eriska

Erika! Kép

Az a pony lehet, már bánom, hogy nem azt vettük! ki gondolta volna, hogy ilyet figyelni kell!

Krisztina
k78

Orsi!

te mikor szültél? valószínű egyidősek a gyerekeink. Én nov.3.-án. Jövő hét csütörtökön leszünk 3 hónaposak.

Eriska
eriska

Eriska!

"melléklet feltöltése"
DE le kell előtte kicsinyíteni a képet, mert kiírja, hogy túl nagy, már nem emlékszem talán 650*700 pixeles fér fel, de nem biztos! Kép

Krisztina
k78

Marcsi!
Igen, persze hogy ikreknek. Kép Jaj tényleg! Már értem... KépKépKépKép

Krisztina!
Ez a Babywelt Tandem is klasszul néz ki.
Na jó, úgy látom azért nem is annyira kétségbeejtő a választék mint azt az elején gondoltam. Kép

Köszönöm szépen mindenkinek a remek ötleteket. Kép

Vadvirág
Vendég

Hát, akkor még egy kérdés, hoyg kell kicsinyíteni???
Bocs, hogy ilyen amatőr vagyok.

Kösz.
eriska

Eri!
Pihiiiii??? Amíg elmentek Anyuhoz szánkózni én takarítom a lakást...Kép Csak lassan haladtam - de miért is??Kép

Marcsi!
Te néztél már ovit?Kép
Én itt a kerületben nem igazán szeretnék, de nem úgy tűnik, hogy idén el tudnánk költözni...Kép

Erika

KépKép
herika

SziasztokKép
Orsi, jó, hogy újra itt vagytokKép Nagyon édesek és szépek a Fiúk de a fotók alapján nagyobb súlykülönbség látszik köztükKépKép
EriskaKép
Ne idegeskedj, tényleg időben vagytok de ha mégis valami kételyed volna, akkor a babák 5 hónapos koráig érdemes őket megmutatni Dévényes gyógytornásznak, mert az agyban addig működik egy kis "rendszer" ami a hibákat, téves parancsokat ki tudja javitani. Utána is lehet segiteni, de 5 hónapon belül gyorsabb, könnyebb ez a folyamat, persze nem hiszem, hogy aggódnotok kéneKép
MarcsiKép
Igen, a mienket nem lehet ledönteni fekvő pózba és a lábrésznél sincs semmi felhajtható rész... Most már az nem biztos, hogy ez a márka... úgy értem tuti CAM meg úgy is néz ki mint Vadvirág fotóján de ezen belül nem emlékszem a márkára...holnap lemegyek a tárolóba és szétnyitomKép

Megkaptuk ma a szemüveget és kicsit nehéz dolog ez a szoktatás de azért menni fogKép)) Sajnos a ragasztást egyáltalán nem tűrte ma el, szó szerint lesirta a matricát a szeméről azaz leázott a könnyeitől!!!! A szivem szakadt meg érte...ezek után már nem tettünk rá új ragtapaszt, majd holnap, viszont a szemüveg kb. másfél órát rajta voltKép)) Szerintem ez nagyon-nagyon szép eredményKép) Büszke vagyok RáKép))) Lilcsókát is távol kell tartani Geritől, mert megy oda, és szedné le a kis drágám a fejéről a szemüveget igy ha Gergő épp nem gondol a fején lévő tárgyra Lilike megteszi helyetteKép) Felkészültünk mindennel, mobil, új játékok melyeket eddig még nem vettünk elő ...stb. Hétfőtől fogalmam sincs mit teszek majd mert akkor már Andris dolgozik, egyedül kell örködnöm felettük...Kép

Ime egy fotóKép

Kép

Puszi:Doris
doris

Doris!
Anniyra édes Gergő ezen a képen. És tényleg milyen ügyes! Gondolom mennyire boldogok voltatok, hogy igy sikerült az első nap Kép Csak igy tovább! Kép Kép
A kocsin pedig nagyon csodálkozom.

Közben befutott két érdeklődő az enyémre Kép

Erika!
Ovival én is óvatosabb szeretnék lenni. A Rákóczi úti módszertani oviról mindenki csak pozitivan nyilatkozik. De az udvara nagyon szomorú: semmi fű, csak a kifutkározott föld és kopott fajátékok. Meg hát ott a Rákóczi út 10 méterre.
A IX. kerületi Nagyváradtér közelében lévő Szivárvány oviról hallottam még jókat. Nekünk az kb. 30-40 perc BKV-val, de tényleg 3 év és tényleg fontos. Szoktatom magamat a gondolathoz, hogy nem a szomszédba viszem majd őket, hanem utazunk Kép
De ha már nem ragaszkodom a környékhez, akkor jobban elengedhetem a fantáziámat Kép Március környékén el kell kezdeni keresgélni.
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

még valami Kép
http://ovoda.lap.hu/
van egy ilyen oldal, ezen lehet csemegézni Kép

KépKép

KépKép
2in1

MarcsiKép
Igen nagyon jól sikerült igy elsőre...kicsit tartok is a holnaptól, hogy miként lesz??? A babkocsi teljes márkáját megnézem lent holnap, valahová talán ráirták, a papirja otthon maradt.Kép Az ovikereséshez sok sikert, nem egyszerű de annál fontosabbKép

Puszi:Doris
doris

Eriska Kép
A manók október 20án születtek, így van 1,5 hét előnyünk hozzátok képest.
A dévényesekhez azért vittem el őket, mert szerettem volna, hogy látja őket szakember. Semmi tünetük nem volt akkor, 7 hetesen voltunk először.
Ikreknél a kis hely miatt gyakoribb a kényszertartásos baba ill. a mi manóink korababák is (35+0-án születtek), és a korababák közül sokakat kell tornáztatni.

Doris Kép
január elejéig Levi volt a nagyobb, ő amióta átalussza az éjszakát kevesebbet hízik, és napközben sem valami nagyétkű.
Amikor 7 hetesen elvittük őket Dévény Annához, először Levit vizsgálta meg, utána Mátét. Majd Levi után megkérdezte, hogy mennyivel nehezebb Máté... akkor Máté még 150 grammal kisebb volt Levinél Kép Kép Kép
Máté rövidebb, mint Levi, de a súlya nagyobb... ő vaskosabb baba Kép
Gerinek nagyon jól áll a szemüveg Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Erika!
http://www.weblink.hu/ovoda.php
ez jobb Kép
de a környéken található ovik nem igen nyomulnak az interneten Kép

KépKép

KépKép
2in1

Orsi!
Akkor nekünk kell eldönteni Kép Kép kérünk egy csoportképet Apával, Anyával és a két kicsi fiúkkal Kép
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Hurrá OrsiKép, de jó, hogy van netetek!KépKép
Tényleg Máté sokkal nehezebbnek néz ki, mint Levi !
Nálunk is Oli nagyobbnak nézett ki amikor egy súlyban voltak akkor is, de már Samu elhagyta.

DorisKép
Fú nagyon ügyesek vagytok Gerivel! Nem gondoltam, hogy elsőre ilyen eredményt értek el nála. És nagyon jól áll neki a szemüveg!KépKép

Teszek fel egy Chippendale képet a fiaimrólKépKép

Kép

Cat
Kép
cateye

OrsiKép
Ja és megnyugodtam, hogy nem csak mi vagyunk ilyen hosszú hajúakKépKépKép

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Nagy kérdés: Olivérnek most vettük észre, hogy kint van a szemfog oldalt az ínyén, tehát maga a csont kinyomta már az ínyt. Az ínye alja is már ki van fehéredve, sőt a másik oldalon is a szemfog ínye már fehér, és duzzadt. A gyerkőc nem nyűgös, nem nagyon nyáladzik (Samu sokkal jobban), csak a pelenkát és az öklét emelgeti a szájába, és rágja.
Utánna olvastam, hogy a szemfognak a 20. hónap után kellene jönnie.

Szerintetek ez normális ? Metszőfogaknak nyoma sincs.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Doris!

Egyszerűen fantasztikus,amit produkáltál!Mindkettőtöknek csak nagy-nagy dícséret jár!Látod, menni fog ez!A következő lépés a tapasz lesz,azt is megszokja.További sok kitartást!

Cateye!
Fantasztikus ez a kép!Szerinted 15 év múlva mit szólnak a fiúk hozzá?

Ovi keresés:
Akinek éppen aktuális:ne óvodát keressetek, hanem óvónénit!Higgyétek el sokkal fontosabb,hogy szeresse az óvónéniket és az ő egyéniségének megfelelőek legyenek,mint hogy milyen szuper játékok vannak,meg milyen az udvar,meg hogy milyen program szerint nevelik!Az óvódában játszani kell, meg közösségi életet megszokni és nem tanulni!Az az iskola dolga.
Mi váltottunk óvónéni ( óvodai átszervezés miatt a fiam annak idején más csoportba került).Utáltuk!A második óvnéni-páros nem a Dávid egyéniségéhez való volt.Sosem simogatták meg,nem segítettek az öltözésben stb.Például középső csoport első hetében azért nem mehetett ki az udvarra,mert nem tudta bekötni a cipőjét.
Egy bújos,pusziszkodós fiúhoz(mint a fiam) nem való a katonás,parancsolós óvónéni.Majdnem elvittük az óvodából.

Edit

Kép

Kép
edit73

Doris!
Húha, az a másfél óra tényleg nagyon szép teljesítmény! GRATULÁLOK! Kép
Tudom, hogy sikerülni fog nektek - bármilyen nehézségekkel kell is megküzdeni - mert már sokszor tanúbizonyságot tettél a kitartásodról, és a szeretettel teli gondoskodásodról, szóval HAJRÁ! Kép
Tényleg igazán aranyos Geri a fotón. Kép

Edit!
Egyetértek, hogy az egyik legfontosabb szempont, hogy milyenek az óvónénik. Ez teljesen biztos! Kép
(Akik remélhetőleg nem cserélődek sűrűn...) Kép
De azért valljuk be, az sem elhanyagolható ovi keresés szempontjából, hogy pl. milyen az udvar, napfényes, világos-e a foglalkoztató terem, stb.
És persze az is jó dolog, ha pl. nyáron lehet medencében pancsolni, a homokozó felett található napvédő pavilon, gondozott szép a pázsit és a mai kornak megfelelő, modern, színes, formatervezett, biztonságos, izgalmas készségfejlesztő játékok találhatók az ovi egész területén, stb. Kép
Azért napi 9-10 órát ott töltenek a gyerekek egy héten 5 alkalommal...

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!
Cat, fog témában nem tudok semmi okosat irni KépKép
Hova siet ez a gyerkőc? Kép
Gyönyörűek vagytok a profilos képeden, no meg az albumokban is Kép

Lányok!
Most őszintén, meg lehet ismerni szerintetek egy óvónőt 2-3-szori bekukkantás alkalmával?
Persze, az az ideális forgatókönyv, hogy a legjobb óvónénit találjuk meg a gyerekeknek. Na, de eleve két totál más gyerkőcömnek kell majd ovit találnom. Első nekifutásra nem bánnám, ha külön csoportban lennének, sulira úgyis azt tervezem. De, hogy két szuper óvónénit is találjunk egy oviban ???? Gondolom azért majd engedik az ovik a "bejárást" a különböző csoportokba, majd meglátjuk...
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

MarcsiKép,EditKép
Köszi a dícséretet. Azon röhögtünk mi is a párommal, hogy 20 év múlva már fizetnének a csajok majd egy ilyen fotóértKépKépKép

Fog:
Megnéztem Samunak, és neki is a szemfoga jön. Tiszta fehér már ott a kis ínye, de még nincs kint a csont mint Olinak. Majd megkérdezem a dokinőt, hogy normális-e ez, hogy 2 drakula kisfiam leszKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Marcsi!
Szerintem azt, hogy mennyire lehet jó egy óvónéni azt nehéz így megállapítani így. Bölcsi/ovi keresésnél itt a kerületi topikban és a környékbeli kismamáknál érdeklődtem. Aztán megnéztem kívülről is, és telefonáltam. Szerintem már most kezdj el érdeklődni különböző fórumokon. A mi kerületünkben sajnos a jobb bölcsi/ovikba nem egyszerű bekerülni, mert nagyon sok új lakópark épült sok gyerekkel. Szerencsére a mi körzeti ovinkról csak jókat mondanak, de majd jövőre veszik fel őket. Kép Nyílt napok legfeljebb tavasszal lesznek. Nektek viszont egyből 2 hely kell. Szerintem ha lehet iratkozzatok fel várólistára, ha találtok ovit. Kép

Cat!
Nagyon jó a kép! Kép
Hosszú haj! Kép Vikinek csak kétszer vágtam a haját, azt is csak azért ne nézzék lánynak.Kép Kis hosszú tincse volt hátul, és márcsak a masni hiányzott. Kép
Néha előfordul, hogy nem a szokásos sorrendben nőnek ki a fogak.

Eri
simones

Cat!
Nektek ki a dokinőtök?

Eri
simones

Krisztina!
Valami egyszerű övet nem lehetne szerkeszteni az etetőszékeitekre?
Az mieinken ilyen van. nyitva, csukva
KépKép
Saját készítésű, kicsit már megviselt Kép
Gyerkőcön igy áll:
Kép
pont csak a derekán/csípőjén fog, így abszolút nem tudnak felkelni Kép Kép
ja és a gyertyatartó nélküli ebédlőasztal:
Kép
mai vidám ebéd: helyet cseréltek, az olyan mókás Kép Kép a partedlit azért nem adták oda egymásnak Kép
m.

KépKép

KépKép
2in1

EriKép
Mi Dr Balogh Zsuzsannához tartozunk a Ráskai Leába. Én meg vagyok elégedve vele, nagyon lilkiismeretes, és nem a pénzt nézi. Eddig minden oltásra kijött hozzánkKép

Ovi: A barátnőm az Öv utcába tartozik, és Ő az Egressy térre vitte oviba a kislányát. Nekik az jött be.Kép Ti hova tartoztok oviilag ?

MarcsiKép
Hihetetlenek a skacok, hogy ennyire tetszik nekik a helycserés támadásKépKép Banánt ebédeltek, vagy az csak a desszert volt ?Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Bingo! Az volt a desszert Kép
Ők is vagdoshatták a műanyag késsel, így megettek majdnem 1-1-et, pedig előtte rendesen ebédeltek KépKép
M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Cateye, Edit73, Vadvirág3, Nettike és a többi segítőnek köszönöm a tippeket, tapasztalatok átadását.
Kertvárosban lakom a XVII. kerben. Nagyon jó környék, sétálgatni tudnék egymás melletti ülésű kocsival is, de ahogy Cateye írta,az ügyeket is intéznem kell és bevásárolni is szeretnék, amihez a másik tipus a praktikusabb. BKVra nem hiszem hogy fel tudnék szállni egyedül így marad az autó. Skoda Fabia Combink van, már úgy vásároltuk, hogy az ikrek cuccai "kényelmesen" elférjenek. Még mindig nem döntöttem, de kicsit közelebb jutottam az ügyben.

Más kérdés: külön szobába szeretnénk rakni a gyerekeket. Nem tudom ez jó vagy érdemesebb az első hónapokban velük együtt "aludni"?Tervben van légzésfigyelő bérlése a Mini Manóból.

Vancsa

Kép
vancsa

Nettke!

Meg tudnád írni az ajánlott boltok címeit?
A közeljövőben megyünk Ausztriába és valószínűleg lesz időm vásárolni is.
Köszönöm szépen!
Vancsa

Kép
vancsa

Edit,
nagyon klasszak a nevek!!!! Bravó!! Örülök, hogy sikerült mindenki megelégedédére választani:-)
És köszönöm a tippeket is:-)))
(OFF: email ment ma délután)

Doris,
nekem nagyon tetszenek a szemuveges fiúk, és a tiéd nagyon kis jóképü:-))) örülök, hogy jól ment az első nap. A tapasz miatt meg a szivem szakad meg szegényen.. hogy lesirta :-(((

Kedves Mindenki,
22. hétben elkezdtem kicsit vizesedni. Szerintetek ez OK? (nem lábilag, inkébb kézileg, és nem is látszik, csak érzem, nehezebb hajlitani az ujjakat) van valami tippetek, tapsztalatotok ezügyben, Mit lehet tenni??
Köszi,
Nettke

Kép
nettke

Vancsa,
a Shopping City Süd-ben voltunk, ez Vosendorf-ban van, Bécstől kicsit délre. Az autópályán végig ki van irva.
A weboldalakon (babyone.at, toysrus.at oldalakon) egész részletes utleirast is le tudsz tolteni. A Toys R Us honlapon a vosendorfi áruházra keress rá:-) Mi ebben a 2-ben voltunk, a Shopping City-n belül ezek elég küzel vannak egymáshoz.
Jó vásárlást!

Kép
nettke

Doris!

Nagyon helyes a Gergő!!! Gratulálok és szerintem aranyos szemüveget választotattok. Remélem hamar megszokja tapaszt is.

Orsi! MIlyen gyakran fogtok járni gyógytornára? Hova és kihez? Gondolkozom, hogy elmenjek a Dévény Annához. A baj csak az, hogy ők nem igazán szerteik a konduktorokat, így el kellene titkolnom...másrészről a konduktorok fognak kinyírni, ha meg tudják, hogy hova járunk...
A párom meg teljesen kiborult mikor elmondtam a félelmeimet. Szerinte elhamarkodottan ítélem meg asaját gyerkőceimet és várjunk...
Valószínű így lesz!

Pusszancs.
Erika meg a lányok
eriska

Sziasztok!

Doris! Nagyon édes Gergő szemüvegben és nagyon ügyi!!!

Cat! Jó a kép! Kép Kép

Ovi-téma: amit pl Vadvirág írt ovi, olyan létezik egyáltalán? Mert errefelé szerintem sajna nem! Kép

Marcsi! Van öv a széken, de ki tudnak bújni belőle! Kép

Edit! Majdnem elfelejtettem írni, hogy tök jók a nevek!! Mi van, ha lányok? Kép

Nettke! Nekem 30.hét körül kezdett vizesedni a kezem, reggelre mindig zsibbadt, nem tudtam fogni...
Azt mondják, sót nem szabad enni! Illletve a lábaim szülés után nőttek triplájára: fehérje diéta!

Vancsa! Írnál nekem mailt, a címem a profilomban! Köszi

Krisztina+ 2* lassan 11hós!

Krisztina
k78

sziasztok.kriszti vagyok.Vancsa én is xvii ker lakom,az én pocaklakóim 24 hetesek.mi rákoskerten élünk.Ti?Jó hogy van egy másik ikres lány is a közelben.Te hol fogsz szülni.
kristin75

Csináltam egy tesztet az előző üzenettel ,mert ma már próbáltam irni,de valahogy mégsem jutott el hozzátok.2 hete figyelem a társalgót de még nem nagyon értek a netezéshez igy csak ma jutottam el oda hogy megpróbálok bekepcsolódni közétek.A nagy kérdés nálunk is a babakocsi.Igazán egyik sem szimpi de majd valamilyet mégis muszály lesz venni.a bkv-t én sem fogom hasznalni mivel a külvárosban élünk,marad az autó.Nekem az egymás melletti lenne szimpi csak ne lenne 80cm széles.Az egymás előtti pedig 140cm hosszú ami szinten nem tűnik túl kicsinek.Az lenne a kérdésem hogy ebből a tipusból mind ilyen hosszú vagy van több verzió?Én most a 24 hétben vagyok.Azt mondta a dokim hogy a 28 héten befektet 2-3 napra a kórhazba egy nagy kivizsgalasra,ne ijedjek meg ezt igy szokták.Tényleg?Ti is voltatok?Örülök is meg nem is(nem jó bent,de legalább kicsit megismerkedem a szülészettel.Kerepestarcsán szülök.hallott vki vmit róla?
kristin75

Nettke!

A kezeim nekem is vizesek. Legalábbis azt hiszem. Már két hete nem tudom felhúzni a jeggyűrűmet és reggelre iszonyatosan megfájdulnak az ujjaimban az izületek. Na lehet, hogy csak a hízástól van, de a bokáim sem a régiek. Egyetlen csizmám jön rám, az is szorít. No, de rajtad egy gramm felesleg sincs.
Holnap írok mélt is.

A gyerekeim elkezdtek vadul rúgdalózni. Nagyon élvezem, de fél éjszaka nem hagytak aludni. Már rendesen látszik a pocakomon kívűlről is, ahogy mozognak. Ha ez így lesz végig, nagyon fogom élvezni. Gondolom, aztán meg azért aggódunk, hogy eleget mozognak-e.

Doris!
Jól áll Gergőnek a szemüveg. Nekem 6 éves korom óta van, de én 6 évesen sem tűrtem meg magamon egy óránál tovább.

Judit!
Jól eltűntél!

Mindenkinek minden jót!

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Kép
eriska

Sikerült föltenni egy képet a szépségeimről.
Balról Eszter és Hanna. ( a kép 3 hete készült)

Szia Kristin!

Gratulálok a pocaklakókhoz!
Nekem nem volt ilyen "nagyobb" kivizsgálásom, de a
35. héttől befektetett a dokim, hogy "szem elött legyek", közben folyamatosan labor, uh, meg Ctg. Így egész szülésig bent voltam,csak hétvégén engedtek ki. Én nagyon útáltam a korházasdit...
Szerintem, kérdezz rá, milyen vizsgálatokat miatt kell befeküdnöd.
üdv.
eriska

Eriska! Gyönyörűek a lányaid.Mennyi idősek most?Kérdeztem én is hogy van valami amit lát?,Ő mondta hogy nincs semmi csak náluk ez minden ikresnél igy van.Ez egy általános nagy kivizsgálás ami jó dolog mert nagy rálátást nyújt arra hogy minden rendben megy-e. Te hányadik héten szültél?Császárral vagy természetes úton sikerült?Tudom nem én döntöm el hogy hogy fogok szülni,de ahogy kérdezősködtem nem tudom eldöntenihogy járnék jobban.megvan mindkettőnek a maga előnye és hátránya.Nem izgultam eddig a szülés miatt hisz van még sok időm addig,de amióta azt hallottam hogy az epidural -természetes nem olyan jó mert a végén ált. gond szokott lenni (előkerül a vákum...)azóta egy kicsit kezdek.Eddig abba a hitben voltan megúszom a nehezét. Voltunk 2 hete 4d ultrahangon és ott mondták hogy az egyik fiú(ezt már tuttuk akkor 2 hete) és nagyon izgultunk hogy vajon a másik baba mi lesz.A párom nagyon szerette volna ha a masik pedig kislany.Teljesült a kivansága mert a másik baba miont kiderült csajszi.A nevük:NOrbi és Petra.A Petrába még nem vagyok biztos,mert bár nagyon tettszik sok gyerek kapja. Mostanában én is inkább nézem a mozgolódast a hasamban.sokszor jobban latszik mint érezhető.Nagyon szeretem amikor mozognak,de nekem még ez is kevésnek tűnik.Milyen lenne ha csak 1 lenne.
kristin75

Eriska Kép
pénteken megyünk vissza, és akkor dől el minden, akkor tudok majd pontosabbat.
Szerintem egy kontrollt megér, azzal nincs vesztenivalótók.

Aranyosak a csajok Kép randizunk??? Kép Kép Kép van két eladó pasim KépKépKép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Krisztina!
Ilyen ovit a IX. kerületben a József Attila Lakótelep közepén találtam. Kép Ide Dominika járt.
A leírt követelmények mellett még szuper tornaterme is volt, óriás növények, gyümölcsnap, angol, stb. Imádtuk. Ja és még az óvónénikkel is szerencsénk volt. Kép

És most Újpesten - ahova hamarosan költözünk - szintén a lakótelep közepén még egy ilyet sikerült felfedezni séta közben. Kép Ide pedig majd Dávid fog majd járni ha kedve lesz, illetve legkésőbb amikortól már kötelező.

Sőt, itt a Rózsakert Lakótelep közepén is van egy ilyen klassz ovi. Kép

Lehet, hogy szerencsések vagyunk???? Kép

Kristin!
GRATULÁLOK a babákhoz! KépKép

Vadvirág
Vendég

Cat!
Gyönyörűek a fiúk.KépNagyon jó képek készültek róluk.KépA mosolygósak annyira cukik az albumban, olyan kis zabálni valóak.Kép

Orsi!
Nagyon édes a két kis krapek.KépMáté tényleg jól elhúzott levitől.Kép

Doris!
Nagyon cuki Geri a szemüvegben.Kép
Olyan kis okos tojás.Kép
Gratulálok a kezdeti sikeretekhez.Kép

Annamari!
Köszi, hogy hiányolsz.Kép
Itt vagyok, csak hétvégén egy kis alkotni valóm akadat.A szobánk falát antikoltam.Kép
Itt megnézheted:
https://www.babanet.hu/album/main.php?own=1&album=3691&page=3&image=107381

Eriska!
Édesek a lányaid.Kép

Kristin!
Üdv köztünk.Kép
Tudod már a pocaklakóid nemét?

Judyt+2 manó
17+0

Judyt
KépKép
judyt

Eriska! Szépek a lányok!!!

Kristin! Üdv és gratula!

Vadvirág! De jó nektek!!! Hát én itt Szolnokon még nem láttam ilyet! Itt csak olyanokat látok, ahol az udvaron az ezeréves vas mászókák és társai vannak, főként olyan nénikkel, akik egymással beszélgetnek és ezért nem veszik észre, hogy a gyerek hol lóg! Ja és ezt asszem pont bölcsiben láttam...
De hátha mégiscsak van ilyen itt is vagy addigra, mire kell, lesz! Kép

Krisztina

Krisztina
k78

Kristin!
Na mire megírtam a mondanivalómat, addigra ki is derült a kérdésem.KépGratula vegyes pároshoz.Kép
Mi is reménykedünk, hátha szerencsénk lesz.Kép
De az se baj, ha egyneműek lesznek.Kép

Judyt+2 manó

Judyt
KépKép
judyt

Orsi!

A randi megdumálva! :-)))))))))
Majd számolj be a pénteki eseményekről! Valószínű mi is elmegyünk, de egyelőre megígértem páromnak, hogy várunk két hetet.

Kriszti!

Nagyon gratulálok egy fiú egy lány!!!!!! SZUPER!!!
Az én párom is nagyon szerette volna, ha az egyik fiú... DE, hát ezekbe a dolgokba nincsen beleszólásunk:-)
A Petra név nekünk is sokáig a topon volt. Én azért nem akartam, mert a párom ex szerelmét is így hívták( tudom ez gügyén hangzik, de...)
A lányaim lassan ( febr.3-án) 3 hónaposak. Én a 37. hétre szültem,császárral a Kútvölgyi kórházban. elötte mint írtam, befektettek, ugyan semmi panaszom nem volt...
Hogy miért lett császár? A Hanna ő volt a "B" iker haránt ill.farral feküdt, ez volt az egyik rizikós tényező, a másik meg az volt, hogy ahogy nőttek egyre jobban nyomták a májamat, epémet, így nem egyre rosszabbak lettek a vérképeim. A lányok nagyok voltak Eszter 2600, Hanna 2550 ezért nem várták meg a 38. hetet és a 37. héten megműtötek.
Szerintem, fontos az, hogy a vége felé gyakrabban figyeljen rád az orvosod, mert sok minden befolyásolhatja, hogy hogyan fogsz szülni.
Én nem olvastam el elötte senkinek a történetét, mert nem akartam, hogy más /esetleg horror/ sztorik borzolják a lelki békémet. Tudtam, hogy ez mindenkinek más és más lefolyású. Nekem, így volt jó, de ha te több infót szeretnél akkor érdemes visszaolvasni itt a régebbi irományokat.

Most mennem kell, fürdetni a babókat! Neked jó pocakosodást! Téged olvasva jó volt nosztalgiázni... én imádtam terhesnek lenni...
eriska

sziasztok!
elvitték a kocsinkat KépKép
olyan gyorsan, hogy csak na! egészen elszomorodtam... fogok én még babakocsit tolni? nem tudom lesz-e harmadik bébink Kép

kristin,
de ha már a babakocsinál tartunk,
nekem az egyik kedvenc témám Kép Kép asszem már néhányszor elmeséltem, bocs azoktól, akik már olvasták Kép
abszolút átérzem a kocsiválasztás fontosságát Kép
nekem muszáj volt minden nap kimozdulni, mert segítségünk nem volt/nincs. és egyébként is minden nap akartam levegőztetni a csöppeket.
kb. 5 (biológiailag 3 hónaposak) voltak a fiaim, amikor rátaláltam a legjobb megoldásra. (az első albumunkban van egy csomó féle kocsiról kép: https://www.babanet.hu/album/main.php?album=113 )
liftes házban lakunk, ami nagyon jó, de jócskán leszűkítette a szóba jöhető babakocsi választékot. Egyrészt nem is voltam annyira tájékozott, másrészt túl sokat nem tudtunk rá költeni, így a választásunk a Hauck Twin6 típusra esett 56.000 Ft volt esővédővel. Ezt a típust testvérkocsiként árulják, de a Minimanóban (nagy lajos kir. útja), ahol vettük megszerelték és az első kiskrapek ülését is hátra lehett vizszintesig dönteni. egymással szembe fordítottam őket és prímán tudtam közlekedni velük. varrni kellett hozzá egy új baldachin huzatot (házilag gyártottam, de a bolt ajánl varrónőt is). és így 6-8 hónapos korukig tudtam fektetni mindkét bébit. ráadásul befértünk a liftbe is Kép 104 cm volt asszem a hossza, a liftben felhajtottam arra a rövid időre ülő pozícióba az egyiküket.
ezt a némileg fapados megoldást mindenkinek nyugodt szívvel ajánlom. nekem aszolút megváltás volt az egymás melletti első béna kocsink után, ami nemhogy a liftünkbe, de még a ház kapuján sem fért ki kinyitva. szóval megoldható a dolog!!
kivizsgálásom nekem sem volt. a 31. hét végén kivánkoztak ki a fiúk KépKép
marcsiKép

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!
Marcsi!
Én tudok egy ovit a VIII. ker.-ben az Orczy kertben van, Montessori rendszerben működik. A nővérem oda hordta a gyerekeit és meg volt vele elégedve. Zöld övezetben van és nem túlzsúfolt,ha nincs túl messze tőletek meg tudjátok nézni. Egyébként én is azt mondom hogy nagyon sok múlik az ovónéniken is! Persze az is fontos hogy az óvoda ne a betonrengeteg közepében és szmogfelővel körülvett legyen!

Doris!
Jaj de édi Gergő a szemüveggel! Az nagyon jó hogy hagyta magán a szemüveget!Kép Azt nem lehet megoldani, hogyha semmikép nem hagyja a szemragasztást, akkor a szemüveget leragasztani? Én sok kisgyereknél láttam így, lehet hogy azt jobban viselné mint a szemragasztás. Mondjuk abból oldalt kilátna, de szerintem azt házilag is meg lehet oldani úgy, hogy körberagasztani kartonpapirral... De ez csak egy ötlet ha az előző módszer nem válik be.Kép

Yabu
yabu

ja, és ne féljetek kocsit váltani, ha az egyik nem jön be Kép
nekem összesen 4 kocsim volt 2,5 év alatt (ja, volt még egy egymás melletti kb. 1 hónapig, de azt ajándékba kaptuk). az egész sorozaton ennek a haucknak az eladásán buktam a fél összeget. az összes többit annyiért adtam kb. amennyiért vettem. szerintem nekünk ikreseknek lételemünk az önálló közlekedés lehetősége. szóval mindenkit arra buzdítok, hogy csak bátran kisérletezzetek, és ne adjátok fel, amíg meg nem találjátok a legjobbat Kép Kép Kép

egy öreg (motoros) babakocsis Kép Kép
(ezen a hétvégén jó sokat írtam, most újra eltünök, de azért olvaslak Titeket!)
m

KépKép

KépKép
2in1

Yabu!
Köszi Kép Kép Kép
VIII. kerület is és Montessori is?
megkérdeznéd, hogy melyik utcában van pontosan?
kettő montessoris is van ugyanis tőlünk mindkettő elég távol, de a montessori módszer nekem szimpatikus.
m.

KépKép

KépKép
2in1

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: