A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Sziasztok!

Doris! Szomorúan olvasom én is hogy milyen rossz Gergőnek a szeme.Kép Sajnos nálunk én vagyok a vaksi nekem -6,5D mindkét szememKép A lézeres szemműtétre anyagi okok miatt nem vállalkoztam eddig, de már benne van a következő 5 éves tervbe.Kép
Azt mondod hogy a inkubátor nem befolyásolja a rövidlátást? Akkor egy kicsit megnyugodtam, mert nekem a Máv kórházban azt mondták amikor voltunk annak idején szemvizsgálaton, hogy minden ok a szemfenékkel és nem hívtak vissza kontrollra.
Én most fogom mind a hármat vinni hogy megnézzék hogy örökölték-e az én vaksiságomatKép
Az a doktornő akihez én járok az a mi családi jóbarátunk én gyerek korom óta hozzá járok, a Logodi utcában és a János korházban rendel. És lézeres műtétet is csinál az Optik-Medben. Ha gondolod megadom a nevét pirvátban, mert a Logodi utcában van bejelentkezés és akkor nem kell órákat várni a csöppségekkel. Ő nagyon aranyos és kedves, nem szoktak félni tőle a gyerekekKép

Yabu
yabu

Sziasztok!
Doris!
Sajnálom, de remélem a szemüveget hamar megszokja. Kép
Nekem is rossz a szemem, az egyik szintéb -6,5. Nekem 2. osztályos koromig jó volt a szemem. Akkor kezdett elromlani. De már régóta nem romlik. Sőt egy picit még javult is a jobb szemem. Ez már biztos a korral jár Kép De a műtétre én nem merek vállalkozni. Félek, hogy nem sikerül. Inkább lássak így vaksin, mint sehogy. Kép
A fiúkat mi is elvittük szemészhez, eddig minden rendben. Kép Ráaásul nálunk apának van egy kis szemproblémája, amit a fiúk szerencsére nem örököltek. Kép

Krisztina!
Szépek a lányok, és nagyon hasonlítanak. Kép

Eri
simones

Sziasztok!

Doris!
Nem akarlak megbántani, sem senkinek az érzéseit megsérteni.De javaslom próbáld ki, amit leírtál.Vegyél fel egy szemüveget, de előtte ragaszd le a szemed és legyél így egész nap.Mindent csinálj meg, amit egyébként szoktál.Milyen volt?
Ekkora babával, mint a Gergő, nem lehet egyszerre két lépést mecsinálni.A kudarc most borítékolva!
Az az orvos, aki ezt mondta, pedig...?Hát számomra elég kétséges, hogy bíznék-e a szakértelmében.
Szerintem először hozzá kell szoktatni a szemüveghez, aztán leragasztani a szemét.Gondolj bele: ha most te olyan helyzetbe kerülné ( pl betegség miatt), hogy szinte nem látnál semmit.Teljesen ki lennél szolgáltatva.Nem üvöltenél, mert tudod, hogy idővel vége.De ő nem fogja tudni!!!És persze,hogy üvölteni fog.És a töredékét nem fogja fel annak,amit mondasz!Pedig csak az kellen,hogy arra az 5,10,15..percre az öledbe ültesd és eltereld a figyelmét a szemüvegről.Aztán már észre se venné, ha felteszed.Mert megtanulja.Ugyanúgy,mint ahogy a fogszabályzóhoz hozzá szokunk.
Azért ekkora kapkodást nem kell rendezni, az idő bár ellenségetek, de nem ennyire.
Szóval gondolkodnék és esetleg elvinném másik orvoshoz is.Olyanhoz aki a gyerek érzelmi-értelmi lényét is figyelembe veszi és nemcsak egy beteget lát benne.
Tudod, mire emlékszem gyerekkoromból?Hogy a szemész ( egy idős bácsi) a vizsgálatokon hozzám beszélt.Elmondta, mit csinál és miért.Kérdezhettem tőle, mert leült velem szemben.Még a műtétről is, pedig akkor csak 5éves voltam.A váróban mindig rengetegen voltak, de amikor beléptünk a rendelőbe, az a nyugalom szigete volt.Megszünt a nyüzsi, sosem siettünk, mindig kedves volt.
Szóval fontos az orvos személy!Sokszor fél siker.Megéri keresgélni.
Bocs, ha úgy érzed túlságosan belekotyogok.De túl nagy gond ez ahhoz, hogy hibázz!Ha már az orvos ezt megtette!

Nettke!
Kösz a neveket!És persze mindenki másnak is!
Máris akadt újabb két kedvenc.A fiamnak a Marcell, nekem az Olivér.Apa dolgozik, ő még nem látta.
Azért is jó, ha bárki elmondja, mert vannak nevek amik eszembe se jutottak volna abban a "névrengetegben".Így olvasgatva, próbálgatva a csengését meg jól hangzik.
És én még dupla keresztnevet szeretnék.A fiúnk Dávid Tamás lett ( Tamás az apa után).Hát már nem biztos, hogy ezt annyira szeretném.

Megyek, mert beteg a fiam és a hőmérővel a hóna alatt elaludt.Tényleg ideje lesz egy fülhőmérőt venni.
Kinek milyen tapaszatalata van ezzel kapcsolatban?Ha tudtok, árat is írjatok!Légy szi!
Edit

Kép

Kép
edit73

EditKép
Nagyon igaz amit elmondtál pusztán egy dolog miatt kell nagyon megfontolni a dolgot. Azzal, hogy letakarom a szemét "kényszeritem" az agyát arra, hogy használja a rossze szemet amit ugye kikapcsol viszont, ha ilyen állapotban nem adok rá szemüveget akkor tényleg nagyon kegyetlen vagyok hisz nem lát a rossz szemecskéjére. Viszont, ha nem takarom le a szemecskéjét, akkor ugye a két szem két teljesen különböző képet vetit egy normálisat (a jó szemén) ill. egy lényegesen kissebbet (a rossz szemén). Nos ezt a kettős képet iszonyatos nehéz lehet kezelni ezért is gondolom, hogy javasolják a ragasztást. Az orvos nagyon kedves volt egyébként, végtelenül türelmes persze nehéz szitú volt, mert az anyanyelvünkön nem beszélt, de igyekezett magyarul Kukucs-olni a gyerekekkel, ill.millió újjbábút elővett és azzal próbálta elterelni a figyelmüketKép Holnap egyébként felhivjuk Őt újra, és rákérdezünk pontosan a ragasztás-nem ragasztás lényegére mert úgy tűnik mindkettő hihetetlenül fontos csak ugye az a kérdés, hogy elöbb vissza kell-e kapcsolni az agyban a rossz szemet vagy a két különböző kép látásához kell-e hozzászoknia??? Annyira tudatlan vagyok, apránként tájékozódom de én is a legjobbat szeretném Neki ezt elhihetedKépPersze az biztos, hogy néhány napot, esetleg hetet is rá kell szánnom arra, hogy ott ülök mellette, igyekszem valami nagyon fontos dologgal elterelni a figyelmét (telefonomKép)stb ezen kivül mi is elővettünk szemüvegeket de nekem is vérzik a szivem, nem szeretnék hibázniKépTermészetesen nem egy orvos véleményére hagyatkozom, ezért derült ki többek közt hogy gond van, de néhány hét múlva otthon is elviszem egy sokak álltal javasolt orvoshoz abban a reményben, hogy Ő majd megnyugtatóan el tudja mondani mekkora a gondKép Nem bántottál meg, sok igazság van abban amit mondaszKép
EriKép
Igen, a rövidlátás összefügg a növekedéssel és sokaknál csak a kisiskolás korban derül ki, mikor nem látja a gyerkőc a táblát.
YabuKép
Köszi, egyenlőre a Tömő u-ban javasoltak egy orvost,hozzá megyünk 02.04.-én de kösziKép Ha szükségem lesz másik orvosra mindenképp szólokKép

Puszi:Doris
doris

Doris Kép
Az elsőben még láttam, aztán másodikban az első padba kellett ülni, majd szemészhez menni. Előtte minden évben voltunk szemvizsgálaton, uis húgom már az oviban kapott SZTK_s szemüveget, amit nagyon utált. Kép

Edit!
A nevekkel mi is bajban voltunk. Végülis mindketten kiírtuk mi tetszik, majd a közösekből választottunk. A lista sokáig változott. A Viktor hamar megvolt, és még egy lány név, hátha tévedtek a dokik. Kép A Zolit az utolsó napokban döntöttük el, de nagyon jó választás volt. Kép Úgy hogy még van időtök. Egy barátunk szerint mivel mássalhangzóra végződik a családnév, a keresztnév mássalhangzóval kezdődjön. Ez nálam nem így van, nem is könnyű kimondani. Húgomé mássalhangzóval kezdődik, azt sokkal könnyebb mondani. Ettől függetlenül nem változtatnám meg a nevemet, még a férjem nevét sem vettem fel. Pedig azt mindenki könnyen leírja. Kép

Eri
simones

Sziasztok!

Doris Kép én semmi okosat nem tudok mondani, de nagyon drukkolok. Kép

Nevekkel mi is küzdöttünk, most a Gergő, Peti -nél tartunk Kép (Kislánynevet bezzeg egy csomót találtunk Kép

Ma voltunk UH-n. Babókkal minden renben! Magzatvíz normális mind a kettőnél, szinte teljesen egyformák. A méreteik alapján is napra pontosan 24+1-et tapossuk. Kép
Azt mondta az UHs, hogy úgy fekszenek, hogy bármikor helyet tudnak cserélni, meg is mutatta, ahogy atkusztak egymáson Kép. Szóval fogalmam sincs mikor ki hol van Kép
Viszont a genetikus azt mondta a cukorra, szerinte a vége felé nem lesz elég a diéta (mivel ikrek, és túl korán kimutatható volt). Ettől kicsit bepánikoltam, de igazából nem tudok mit tenni ...

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Sziasztok!

Doris! NAgyon drukkolok nektek, hogy Gergő sikerrel vegye az akadályokat!!! Kép

Kriszta!
Ezen a képen tényleg nagyon egyformák, pedig egész mások voltak! Most már egyforma hosszú a hajuk?

Yabu!
Elküldenéd nekem a szemész doktornéni elérhetőségeit? debreczeni.rozsa@mail.datanet.hu
Nekem is nagyon rossz a szemem (családi örökség), és szeretném a gyerekeket megmutatni valakinek, főleg most Andrist, mert ő jövőre megy suliba, ne ott derüljön ki... MEg a lézeres szemműtét nálunk is szerepel a távoli tervek között. Kép

Zizi
debyand

LányokKép
Nem akartam senkit megijeszteni a szemproblémánkal, remélem nem tettemKép
ZiziKépSzilviKép
Köszi a drukkokat, majd beszámolunk miként alakul a szemüvegviselésKép
SzilviKép
Örülök,hogy minden rendben volt az UH-onKép Most még ne idegeskedj a későbbi dolgok miattKép
EditKép
Remélem jobban van a kisfiadKép
Sajnos nincs fülhőmérős tapasztalatunk...remélem valaki tud majd segiteniKép

doris

Sziasztok!

Edit, Doris, Mimóza, Ildikó, Eri, Zizi! Kép Kép Kép

Mimóza! Kinga újabban fél a habtól, mióta merült egyet! Regina pedig eszi a habot...

Edit! Fülhőméről tapasztalatom nincs, mert nem hallottam róla jókat, ezért nem vettünk! ( nem mér jól azt mondják)

Zizi! Hát mostmár majdnem egyforma hosszú a hajuk! Kingáé már háromszor volt vágva, legutóbb egy hete FODRÁSZNÁL! Kép Reginának meg olyan dús lett!

Szárazon is egyformák? Kép

Kép
Kép
Kinga

Kép
Regina

Krisztina
k78

sziasztok!

Nekem csak jó tapasztalataim vannak a fülhőmérővel, az ikrek születésekor kaptuk ajándékba a család barátjától, gondolván, hogy 5 gyereknél már kihasználjuk biztosan.
Tény és való, hogy meg kell tanulni a használatát, de utána nagyon gyors, egyszerű és nem utolsó sorban biztonságos-gondolok itt a higanyosra-vagy a szintén digitális, de szerintem igen hegyes normál hőmérőre.
Tudod, nálunk 10 db. kíváncsi kezecske nyúl azonnal az érdekesség felé, nagyon odakell figyelnem, hogy ki mit ér el--olyan, mint az" itt a piros hol a piros játék..."
pkinga

KrisztaKép

Tündériek a leányzók!

KépKép
KépKép
kirri

Sziasztok!

Doris!
Nagyon sajnálom, hogy Gerike látása nem jó - remélem sikerül még idejében "orvosolni" a dolgot és minden rendbejön! Szorítok!!Kép
A drnőről jobb ha nem írok bővebben, sajna nekünk is volt hozzá szerencsénk...
Futkározott, mint a mérgezett egér - már ha ott volt szem előtt, fogalma sem volt, hogy ki vár rá és mit akar... Ráadásul órákat kellett rá várni feleslegesen, volt alkalom, hogy nem is jött fel, mert műtét lesz, sürgős esetet hoztak, stb. stb... Ott vártunk rá a síró pici csecsemőkkel a zsúfolt folyosón, mikor a 3. alkalommal megelégelte a párom és valahol lekapcsolta. persze nem jutottunk be vizsgálóba, hanem a FOLYOSÓN!!, egy KULCSTARTÓT ide-oda mozgatva a gyerek szeme előtt történt az egyik gyereknél a "vizsgálat".Kép Eredménye: nem kancsal, csak az orrnál, a szemzugban a bőrredő miatt a szemfehérje nem látszik eléggé (mint a kínaiaknál, elég "vágottszemű" a Ricsi...). A Rikire nem maradt ideje.Kép No comment...
Asszem érthető, hogy oda mi sem megyünk többé, hiába ajánlották nekünk is - nálunk nem jött be - SŐT!Kép

Yabu!
Én is kérhetem a szemorvos elérhetőségét?Kép

Edit!
Mi szülés előtti este döntöttünk a nevekről!Kép Akkor jöttek felírni a variációkat!KépKép Addigra kb. 20db név volt nemenként a listán - mert azért titkon reméltem egy kislányt...Kép
Ja és nekünk is duplák a nevek (így legalább eldönthetik, melyiket akarják használni): Henrich Márk és Martin Richárd (Riki és Ricsi).KépKép
Nekem sajna egy van - utálom is...Kép

Jó éjt Mindenkinek!
Erika

KépKép
herika

Doris!
Nagyon sajnálom.Kép
Drukkolok nektek!!!Kép

Kriszta!
Nagyon szépek a kicsi lányok.Kép
Gyönyörű szép nagy szemük van.Kép

Sziszus!
Gratulálok az eredményekhez.Kép
Ne aggódj a cukor miatt.

Én tegnap voltam AFP-n.Majd jövőhét csütörtökön megyek a védőnőhöz az eredményért.Utánna pedig a genetikai UH-ra.Kép
Két napja szúrkálgat a hasam alja.Kép
Szerintetek a méhem növekedését vagy a méhszalag nyúlását érzem?
Egy kicsit megijesztett, mert eddig semmi gondom nem volt.

Judyt+2 manó
16+2

Judyt
KépKép
judyt

Samy!
Febr.1, de lehet, hogy folytatják, csak más cucc lesz akciós! C
claire

Sziasztok!

Kösz a fülhőmérő tippeket!Azért még majd kutakodok, hátha találok róla valami írott anyagot a neten.Ahhoz nekem drága,hogy feleslegesen dobjak ki rá pénzt.De nagyon kényelemes és egyszerű a használata, ezért gondoltuk, hogy 4gyerek mellett már megérné.

Judy!
Ne izgulj!Ha nem keményedik és nem görcsölsz,akkor csak a méhet tágul.Ilyen rendszeresen visszatér a terhesség alatt.Kellemetlen, de nem gond!Pihenj amennyit tudsz!

Doris!
Nagyon szorítok a Gergő miatt!Kitartás és meglesz az eredmény!

Más:
Volt valakinek a terhesség alatt magas vérnyomással problémája?Nekem 145-155/.. a vérnyomásom, elég magas pulzussal( 90 fölötti, de előfordult már 122-es is)Naponta háromszor mérem.Mindenki( házi orvos, védőnő, nőgyógyász) mást mond róla!Szombaton megyek a belgyógyászhoz, talán ő a legjáratosabb ebben.
Addig is örülnék neki, ha van valakinek tapasztalata ebben, megosztaná velem!
Edit

Kép

Kép
edit73

KrisztiKép
TündériekKép Látom az erkély nálatok is nagy kedvencKép
KingaKép
A 10 kiváncsi kezecskén jót mosolyogtamKép
ErikaKép
Nekünk is volt hasonló tapasztalatunk a Dr-nővel... Remélem ezúttal megtaláltuk a jó orvolst...Kép
EditKép
KösziKép Nem irtad hogy van a Kisfiad? Remélem már jobbanKép A magas vérnyomásra terhesség alatt azért kell nagyon-nagyon figyelni, mert esetlegesen toxémiára utalhat, de nem törvényszerű. Épp ezért a védőnőnél lehet ellenőriztetni a fehérjeüritést a vizeletedből. Ha van rá időd, érdemes bugrani egy perc alatt megvan az eredmény és megnyugtató lehet. Ha csak a vérnyomásoddal van probléma talán gyógyszeresen kezelhető de a kimélő életmód mindenképp javallottKép Vigyázz MagatokraKép

doris

Judyt
nekem rendszeresen fáj a hasam alja, ha ülök vagy sokat mozgok. vagyis ha nem fekszem agész nap, ahogy kéne..:-)
Szóval lehet, hogy többet kéne pihenned, hiszen nőnek a babák, és nehezednek. A Magnézium adag emelése is segit, én egy időben 3x2 magneB6-ot szedtem. Most a doki átállitott Magnesii Citrici-re, azt mondta, az hatékonyabb.
Csak pihengess, ne aggódj, ez természetes dolog!!

Kép
nettke

Doris!

A fiam sajnos még nincs jobban, mától másik gyógyszert kap.5. napja ugyanaz a láz( 38,5-38,8), a mandullája gyulladt és csúnyábban is köhög.Sajnos a hétvégén nem volt itthon az orvosunk, így kénytelen voltam az ügyeletre bevinni.Felírtak egy gyógyszert, ami nem elég, hogy drága volt, még nem is használt.Úgyhogy tegnap újra orvos( most már a sajátunk), újabb gyógyszer.És várjuk, hogy használjon.Remélem, ez már jó lesz.Mert a fiam 4 napja rosszul alszik, semmit nem eszik, így már kezd türelmetlen lenni.

A vizeletem rendben, ezt a ikerterhesség, meg a magas vérnyomás miatt gyakraban ellenőrzik (kb. hetente).Szerencsére(?!) nem ez a gond.Kímélni meg annyira kímélem magam, hogy már jobban nem is lehetne.Semmit nem csinálok, egész nap fekszem.Én úgy veszem észre, hogy az időjárás nagyon betesz nekem.Még azt se mondhaton, hogy azért mert sokat híztam(kb. 5kg).Nagyon nem szeretnék gyógyszert szedni, mert az hatással van a babákra is.Ezért kérdeztem, hátha ismer valaki valamilyen praktikát.

Nettke!
Hogy vagytok?Voltatok Ausztriában?Milyen volt?

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit!

Nekem minden terhességnél magas volt a vérnyomásom, Dopegyt-et szedtem rá, orvosi javaslatra, ez nem árt a babáknak. Szimpla terhességnél kevesebbet, az ikreknél többet, szintén a doki mondta a mennyiséget. Az én orvosom azt mondta, hogy ne nagyon menjen 140 fölé, az jobban árt a babáknak, mint a gyógyszer. Persze ezt is orvosa válogatja, gondolom. Kép
Én kimélni nem nagyon tudtam magam, a másik két gyerek mellett, Zsófit még cipeltem is rengeteget (akkor volt 13 hónapos, mikor az ikrek születtek), de szerencsére nem lett semmi gond. Kép
Fülhőmérős tapasztalatom nincs.

Yabu! Köszi a mailt!

Zizi
debyand

Doris!
Most olvastam, hogy jártok a Petö intézetbe. Én konduktor vagyok és ott dolgoztam, a lányok születése elött. Ha van valami kérdésed, írjál setleg privátban.
Szem ügyben pedig azt tapasztaltam, hogy a tapasz+szemüveg sokszor hosszútávon megoldja a problémát:-)
SEGÍTSEtek járóka ügyben!!! ki milyet használ és hol lehet venni mennyiért?? semi ötletem sincs, hogy melyik jó az ikreknek, mi vált be stb.

Köszönöm.

Erika
Hanna és Eszter l hét múlva 3 hónaposak!!!
eriska

Sziasztok!

Eriska Kép
Nekünk 100×100-as fa járókánk van és még elférnek benne Kép (13 hó)
Nekem ez a típus teccik,(fa)és ha elfért volna még nagyobbat vettem volna...mondjuk 140×140-es,de ezt már csak készítettni lehet Kép
Ha szánsz rá több pénzt is,akkor ezek a 6(?) szögletű járókák is nagyon jók,és még emelhetőek is. Kép
Akár vmelyik nagyáruházban is vehetsz járókát,14-15e körül vannak,de érdemes körülnézni Kép
Én használtat vettem,de csak 3 órát volt benne az előző lakó Kép
Itt van egy link ahol méretre is készítenek
http://gportal.hu/portal/bababutor/

Edit Kép
Én is rosszakat hallottam a fülhőmérőről,DE csak JÓKAT tudok mondani róla Kép
Az a titka,hogy meg kell tanulni használni,és akkor nagyon egyszerű az egész.
Én a patikában vettem 8 e ft-ért és nagyon bevált a 4 gyerkőc mellett Kép
Azt írja a tájékoztató,hogy egy kicsit el kell húzni a fülcimpát,és úgy lehet hitelesen mérni Kép

Márti

Kép[/url]
martisa

SziasztokKép
EditKép
Mi is igy jártunk decemberben mikor otthon voltunk, hogy Gergőnek nem használt az első antibiotikum csak a második... Remélem ettől már jobban lesztekKép
ErikaKép
Köszönöm, nagyon aranyos vagyKép Még sosem jártunk a Pethő intézetben, de Lilluskát megmutatnám ott is szakembernek igy egy barátnőnkön keresztül (Csilla a keresztneve és most otthon babázik, talán ismeritek egymástKép)jutottunk el oda febr.09.-én. Ha visszajövünk beszámolok majd az eredményről, mert most két eltérő diagnózisunk van (spontán tónusbelövellés - örömszerzés) és abban reménykedünk, hogy egy harmadik szakember talán igazságot teszKép
Nekünk fajárókánk volt de azt nem igazán szerették a gyerekek mert kicsi lett egy idő után igy azóta a már emlegetett szines járóka keretet használjuk (KIKA-ben vettüknk két szettet) habtapira téveKép Ez kitart amig szükséges keriteni a dolgokatKép Sajnos az ára húzós volt...

doris

Edit, Nettke!
Köszike megnyugtattatok, hogy nincs semmi gond, csak növekszünk.Kép

Lányok!
Végre sikerült feltennem a manókról képet.Kép
Itt található:
https://www.babanet.hu/album/main.php?own=1&album=4265&page=2

Doris!
Tennél fel képet erről a karámról, mert Én még nem láttam, és hát kíváncsi lennék rá, és az árára is.
Előre is köszike.Kép

Judyt+2 manó

Judyt
KépKép
judyt

JudytKép
Aranyosak a babák, megnéztem ŐketKép
A karámról megpróbálok feltenni képeket. A fotókon két szett van összeépitve. A piros elemek ajtók és van két játszófelület isKép Az ára elég húzós, 22.000,-Ft/szettKép
(A fotók még nyáron készültek)

Kép
Kép
Kép
doris

Doris!
Nagyon szuper ez a karám, csak attól félek, hogy kettő nálunk nem férne el.Ha nem nagy kérés a méreteket leírnád 1 szettre.Mármint, hogy mekkora területen fér el.
Mennyire könnyű szétszedni, és összerakni?
Bocsika a sok kérdésért, köszike előre is.Kép

Judyt + 2 manó

Judyt
KépKép
judyt

JudytKép
Gratulálok a 2 picurhoz!!!KépKép Ha nem fér a 2 karám, lehet 1-t venni, mert az is klassz kis terület a piciknek.

DorisKép
Ez a karám a fél nappalit elfoglalja nem ? Nekünk is valszeg így lesz, de nagyon klassz, hogy a tiltott részeket el lehet keríteni.KépKép

LányokKép
Kinek van elemes orrszívója ? Bevállt ? Nekem csak a porszívós van, de szerencsérfe még nem használtuk. Valaki ajánlotta az elemest, de 10.000 Ft, így feleslegesen nem ruháznék be rá, ha nem jó. A porszívót cígölni nagyon macera.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Kirri, Doris, Judyt! Köszike! Kép

Cat! Csütörtökön vetettem a férjemmel ilyen living lab orrszívót, másnap visszavitettem vele a boltba! Nagy sz@r! Alig szív, nagyon gyenge!!! Mondta az eladó, hogy hát igen, ez ilyen, volt, hogy elküldték a szervízbe, de nem tudtak vele mit csinálni, ilyen! Nagyon felhúztalk vele, hogy lehet ilyet eladni! Szerencsére levásárolhattuk az árát!

Krisztina
k78

Cat!
Nekem az ismerőseim a Pesztronka orrszívót ajánlották, hogy az jó.Tegnap néztem a patikában 7e Ft körül volt.

Judyt+2 manó

Judyt
KépKép
judyt

Cat!
Ja azt elfelejtettem, hogy ez nem elemes, hanem hálózatis.

Judyt+2 manó

Judyt
KépKép
judyt

Kép Kép Kép

Már elemes is a pesztonka, azt hallottam!
De őszinte legyek? Nekünk az se vált be, oké bevallom, 1-2 hónapos korukig azt használtam, mert nem mertem a porszívót, de szerencsére nem nagyon kellett használni, mert nem sokat ér....

Ja, és mindkettőre azt írják, hogy HALK! Süketek gyártották ezeket?! Oké, persze a porszívónál halkabbak, de nem halk!

Még annyi, hogy a living Lab-től ráadásul úgy megijedtek a lányok! Kép

Krisztina
k78

KrisztaKép
Köszi, hogy írtad a Living Lab-ot, 10.000-t spóroltam vele. Pont azt néztem ki egy barátnőmnél, de hangos volt az is, egyébként.
Kicsit kímélőbbet akartam a porszívónál, de marad a porszívós.Kép

JudytKép
Pesztonkát olcsón lehet használtan is venni már, a babaszobán, de nem merek, mert nem tudom, hogy jött be másoknak használat közben. Miért adják el annyian, ha jó, mindig ez a kérdés merül fel bennem.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Edit
Részletes beszámoló Ausztriáról már elment e-mailben:-) nem akartam nagyon OFF lenni itt...
Sajnálom, hogy Dávid ilyen beteg...Vigyázz magadra, Te ne kapj el semmit!
Judyt
megnéztem a képeket:-)))

Akik Magnesii Citrici-t szednek (szedtek), hogy veszik be? Azt irja: vizben oldva. Nos, nem oldódik, meg egyébként is fura lenne.. Ha van tapasztalat, légyszi osszátok meg!

Kép
nettke

Doris!

Azt hiszem ismerem a Csillát, de lehet, hogy ő engem nem, mert én két éve végeztem , szóval még nem dolgoztunk együtt. Majd számolj be, hogy milyen volt a Petőben!
Köszi a képeket a karámról. Nagyon-nagyon tetszik!!! Az ára elégé húzós!!De lehet, hogy jobban járunk mint egy járókával, amit kinőnek!

Köszönöm mindenkinek a járóka tippeket!

Pusszancs:-)
eriska

Judyt! Megnéztem a képeket! Kép Kép Kép

Nettke! Én vízben oldottam fel, pici víz és kiskanálal összetörtem és kavartam! Fincsi!

Krisztina

Krisztina
k78

Cat!
A porszívóstól először mindenki megretten... Kép
Pedig nagyon fontos, hogy valóban kíméletlenül és maradéktalanul kiszívja az összes felgyülemlett váladékot az orrból.
(Sajnos - tapasztalat alapján - a többi típus erre nem igazán alkalmas.)
A porrszívósnak az az óriási hátránya, hogy pl. utazás közben nem lehet használni és éjszaka pedig meglehetősen hangos tud lenni, de egyébként igazán hasznos szerkezet...

Vadvirág
Vendég

CatKép
Én is egyetértek Vadvirággal. Én kaptam kölcsön barátnőmtől Pestonkat (hálózatisat) de semmit sem ér igy mi csak a porszivósat használjuk. Utazásnál ha szükséges kérek a recepción porszivót, minden szállodában vanKép
Egyébként a karám tényleg az egész nappalit elfoglalja. Jelenleg az ülőgarnitúra, szekrénysor sé az üvegasztal elkeritésére szolgál, a másik oldal nyitva van igy a lakás többi pontján szabadon garázdálkodhatnak. Fürdőszobát-WC-t zárva tartom, most már a hálónkat és a vendégszobát is. Igy az előszoba, étkező,sajátszobájuk és a nappali az Ő teritoriumukKépKép A konyhát védőrács vanKép
EriskaKép
Beszámolok mindenképpKépIgen, a karám tényleg drága de nekünk most nagyon nagy segitséget nyújtKép
JudytKép
Este megirom a méretetKép

doris

Cat!
Jó, hogy felhoztad ezt az orrszívó témát, mert Én is tipródtam rajta, hogy majd milyet vegyek.Kép
De ha a gyakorlat a porzsívós melett szól, akkor lehet, hogy olyat fogok venni.Igaz még ráérek vele, de jó ha tudom milyen típus a hatásosKép

Doris!
Köszike, nagyon ari vagy.Kép

Judyt+2 manó

Judyt
KépKép
judyt

Nálunk egész nap óriási, sűrű, gyönyörű nagy pelyhekben zuhog a hó és mindenhol kb. 6 cm vastagon belep mindent. Hihetetlen szép! Kép

(Azért persze várom ám a tavaszt és a nyarat minden finomságával együtt. Pl.: napfény, lágy szellő, virágok, illatok, színek, zamatos gyömölcsök, vízicsúszdák, szökőkutak, stb.) Kép

Vadvirág
Vendég

VadvirágKép
Nálunk négy napig szakadt a hó és mostara 30-40 cm-es mindenütt a hópaplanKépTegnap vett a Párom két szánkót és elvittük a gyerekeket szánkózniKép Tetszett Nekik, bár kicsit furcsállották a helyzetetKép Gyönyörű lehet otthon is a hóesés, idén ez az első havazás ugye?

doris

Cat Kép

Ilyen a Medela mellszivod?

Kép

vagy a dupla valtozat?

Kép

Melyiket erdemes beszerezni?

Ugy irigyellek titeket a hoeses miatt!!! Lehet, hogy otthon nem mindenki orul neki, de en imadom a havat!

Gyongyi

bgy

Doris!

Igen, nálunk ez az első igazi hóesés. Kép
Hihetetlen klassz lehet az a nagy hótakaró nálatok. Kép
Készültek fotók az első szánkós kalandról? Klassz lehetett... Kép
Azért a közlekedés zavartalan ugye?

Vadvirág
Vendég

VadvirágKép
A Fényképezőt tegnap elfelejtettük levinni igy az első szánkózás nem lett megörökitve...majd hétvégén fotózunkKépA közlekedés teljesn kifogástalan, mindenütt takaritanakKép

doris

Sziasztok!

Nálunk is /Bács-kiskun megye/ havazik!
Ilyenkor nagyon szép a táj, de a szürke latyakot már nem szeretem...

Doris!
Ezek a karámos képek nagyon jók, már egy párszor megnéztem őket, tényleg biztonságos megoldás.
A nagy méretű habtapikat is itthon vetted? Én még ekkorát nem láttam, nekünk sokkal kisebb méretű van, de azt nem szeretem, sok apró darabból áll. A habtapi alatt csak parketta van, vagy szőnyeg is?

Orrszívó: nekünk porszívós van, szerintem is ez a leghatékonyabb. Egyik ismerősömék féltek használni, pedig tök náthás volt a baba, és homloküreggyulladás, fülfelszúrás lett a vége.Kép

Ildikó
ildikó

IldiKép
Igen, otthon vettük még a Régió játéknagykereskedésben egy évvel ezelöttKép Néhány kicsi darab van ebben is de nem vészesKépA habtapi alatt csak parketta vanKép

doris

GyöngyiKép
Nekem a szimpla, felső képen látható Medela van. Nekem azért jó mert van amikor az egyik gyerek szopik az egyik cicin, és közben fejem a másikat. Az 1 ciciszívós az mobilabb, a 2 szívós viszont hatékony, ha egyszerre mindkét cicit lefejed. Ez mindenkinek gyakorlatban jön ki, hogy melyik a jobb megoldás.

Cat

Cat
Kép
cateye

SziasztokKép
JudytKép
150 X 150 -es a járóka keret és ebből van két szett összeépitveKép
EditKép
Remélem már jobban vagytokKép Beszéltünk az itteni szemészorvossal és rákérdeztünk újra a szemüveg-szoktatás kérdésére mert szeretnék ügyes lenni, hogy ne vegyem el a kedvét. Minden nap takarnom kell a szemét min.3 max 4 h hosszát, mert az agy csak igy kapja meg a parancsot arra, hogy használja a rossz szemet. Ha a tapasszal hordja majd a szemüveget, az egy kicsit "kedvezőbb" lesz, mert egyféle képet lát majd viszont korhoz van kötve, hogy a jó szem mennyit lehet letakarva és ez az Ő korában max. 4 óra, mivel hosszabb takarás árthat a jó szemnek. A takarás nélküli szemüveg viselés valóban "rosszabb" látást nyújt majd átmenetileg, mig az agy meg nem tanulja a kétféle kép kezelését. A cél, hogy minél többet hordja majd a szemüvegét de persze nem azonnal. Türelem és hosszú hetek kitartó munkája szükségeltetik mert az orvos szerint is legnehezebben dolog, a szemüveg elviselése lesz, az idegen tárgy a kis buksiján...

CatKép
Tudsz valamit Orsiékról? Tudom, hogy rossz a nete, de rossz, hogy nem tud irogatni...puszilom Őket isKép

Doris
doris

Orrszívóhoz most csak röviden annyit, hogy mi is porszívósat használunk, nagyon jól müködik, mindenkinek tudom ajánlani. Arra vigyázzatok, hogy ne üvegböl legyen, mert elég veszélyes egy (vagy több) kapálózó kisgyerek mellett!
Nálunk Marci már teljesen önálló ezen a téren: mutogatja az orrát, bekapcsolja az elökészített porszívót, odatartja az orrszívót mindkét orrlukához és megvárja, amíg elkészül. Csabit úgy kell levadászni és erövel lebírkózni, de ma este ö is nagyon bátor volt, és egyedül kiszívta magának! Kép

Jó éjt,
Mimóza
mimóza

Doris!
Köszike, az infót.Kép
A páromnak is nagyon tetszett a karám.Kép

Judyt+2 manó

Judyt
KépKép
judyt

DorisKép
Először is köszi a karámos képet. Én meg tudtam győzni vele a páromat, hogy szükséges, nem megint valami pénzkidobás.KépKép

Orsival beszéltem telcsin. A fiúk tegnapelőtt kapták a 2 hós oltást. Kicsit nyűgik voltak, de plusszba Levinek nagyon bedurrant tőle a lába. Piros és dagadt is volt, tenyérnyi felületen. A dr-nő Phenylbutazont írt fel nekik, de kiderült, hogy az allergiás reakciók miatt 14 éven aluli gyerkőcnek nem adható, nemhogy egy 3 hónapos kisbabának. No comment... Sajnos a Matáv még mindig nincs a topon, így nincs netjük.KépKép

MimózaKép
Nagyon édes lehet. ahogy Marci készíti magának az orrszívót.Kép Nekem is ez volt a tippem, hogy az egyik gyerkőcöm félne tőle mint a tűztől, a másik viszont aktívan használná.KépKép Érdekes, hogy minden családban ilyen az ikerfelállás.

Nagyon szuper a profilodban a kép!Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!
Doris!
Kösz, a fiam már láztalan, hála a második gyógyszernek.De mivel sokára ( 4. nap végén) kapta, ezért ugat,mint egy kiskutya.Kezelgetjük mindenfélével.De most is úgy látom, hogy az összes csodagyógyszernél többet ér nagymamám házi "receptje".Disznózsír a hátra és a mellkasra.Így még aludni is tud.Már ha a napi 6óra annak tekinthető.
Mégegyszer kitartást a kicsihez, biztos jól fogod csinálni ennyi infó után!Majd azért mesélj, hogy bírta!Nálunk dupla esélye van a dolognak:örökölheti is meg az inkubátor is okozhat ilyet.Remélem, elkerüljük!

Nagyon örülök az orrszívós tippeknek, mert én tuti elektromosat vettem volna.A barátnőmnek az volt és sosem panaszkodott rá.Nekünk anno porszívós volt, de a fiam iszonyúan félt tőle.Így a használata 2emberes volt és még így se mindig volt sikeres.El sem tudtam képzelni, hogy van olyan gyerek, aki önként és dalolva használja.De ha ennek nagyobb az eredménye,akkor semmi értelme az elektromost megvenni.Lehet,hogy attól is félnek majd.

Edit

Kép

Kép
edit73

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: