A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

SziasztokKép

Ma voltunk dokinál és 1470 és 1550 gr.-ra saccolta a gép a fiúkat.
Mindent rendben talált a doki, bár az UH-n kivül semmilyen más vizsgálatot nem csináltatott, ami meglepett.
Azt monda 3 hét ( !!) múlva jöjjek újra...addig hello!!!

Hát nem tudom mire ez a nagy nyugalom én azért nem osztom a véleményét, hogy negyven hétig fogjuk húzni... valahogy érzésem szerint max. 4-5 hét...és megmondom őszintén nem is vágyom még nyolc hétre így is az én óriás testalkatommal úgy érzem magam mint a farkas akinek köveket varrtak a pocakjába Kép

DorisKép
nemsokára rohangászhatsz utánuk, hogy csak úgy lobog majd a hajadKép
egyébként, olyan édesen írtad hogy "maki"...annyira megörültem neki...így hívott anyukám amikor kicsi voltamKép

Kirriéknek megy a drukk továbbra is!!!!

EriKép
én is néztem, hogy nagy a "csend" itt...
Sokan "eltűntek"....

MimózaKép

fura itthon, dehát ez van...
legalább csináltam nagytakarítást és kialudtam magam...majd csak elleszek valahogyKép

Majd írok ide jó sokatKépKép

Rita
31+6
trus

Sziasztok!
Lányok, örülök, hogy itt vagytok. KépKépKépKép

Mimóza!
Ez az ágyon átmászás nálunk is kedvenc. Kép Néha olyan akrobata mutatványokra képesek, hogy csak lesek. Kép

Rita!
Élvezd a pihenést. Nemsokára nem nagyon fogsz tudni majd. Kép

Kirri!
Még mindig megy a drukk! KépKépKép

Már mennék ki velük, de nem bírom felöltöztetni őket. Kép Leszórták az ágyneműt és ugrálnak az ágyunkon. Kép Most már csak megunják és lemehetünk végre a friss levegőre. Kép

Eri
simones

RitaKép
Nagyon szépen fejlődnek a babácskák és szépen egyformán ami jóKépKépNe izgulj, az otthoni pihenést is meg lehet ám szokniKépKépKép A lobogó hajat ne is emlegesd... Hónapok óta nem voltam fodrásznál akkor is itt kint Svájcban. A fodrász nem beszélt angolul én meg nem beszéltem németül. Nos a frizurám egész jó lett. Ezek után gondoltam majd most Alsópáhokon levágatom, végre magyarul megvitathatjuk mit szeretnék...hát én még ennyire kontárul sosem voltam lenyirva...olyan vagyok mint egy banya-nyanya és lobogni sem nagyon tud. Azért rohanni azt fogok a gyerkőcök utánKépKép Gergő már kétszer nagyot pottyant és nagyon nekikeseredik ilyenkor, zokogásban tör ki mert ugye kudarcélmény éri...szegénykém, úgy sajnálom de valahogy majdcsak megtanulja a lecsücsülést isKép
EriKép
Magam elé képzelem a gyerekeidet amint az ágyon ugrálnak és azonnal rájövök, milyen jódolgom van mégKépKépKép

Én is szóltam egy ikres barátnőmnek (EdinekKép), hogy jöjjön át ide irogatniKép3 hónappal idősebbek a gyerkőcei mint az enyémek, kiváncsi vagyok mikor jelentkezik be végreKép???

Puszi:Doris + 2 13 hónapos manócskaKép
doris

Doris!
Bizony még nagyon jó dolgod van. KépKép
Most olvastam, hogy Cat itt lakik a közelünkben. Kép De még nem találkoztam vele, vagy legalábbis nem tudok róla. Kép

Eri
simones

Sziasztok!

Én is vagyok, de csak a háttérből olvasgatok...Kép

Nálunk minden napra jut valami, így nem sok időm s erőm marad az íráshoz.Kép

Pl. szerdán leesett a Ricsi az asztalról a konyhakőreKép, nem evett, nem ivott, nyűgös lett - este 11-kor ügyelet (szerencsére a feje nem tört be), de valszeg agyrázkódást kaphatott, így másnap 24 órás megfigyelés - itthon...
Pénteken a Riki bemászott a forró konvektor mögé, mire beértem a konyhából (almát akartam pucolni az uraknak, de a sírásra besiettem hátha a Ricsi megint ráfeküdt a Rikire - előszeretettel műveli), a falra tapadva a gyerek, már tűzpiros, forró volt a combja és a tenyereKép. Percekig folyattuk rá a hideg vizet, szerencsére másnapra már nem volt nyoma...
Tegnap pedig kitépték a konvektor hőérzékelőjét (1,5 évesen már volt ilyenhez szerencsénk...), ma estére ígérte a szerelő, hogy jön... Kb. 10000.-...Kép
Szóval zajlik az élet, őszülök és lassan elkezdem szedni a nyugtatókat...Kép

Mimóza!
Másfél évesen kipattant a Riki az ágyból egy délutáni alvás - helyett... Szerintem kiesett, mert bőgve közeledett a hang... Másnap már az öccsénél érte a reggel, s onnantól felváltva ugráltak ki-be... Ez több mint 1 éve volt - s itt lett vége a minimális nyugalmamnak és szabadidőmnek, ami addig az alvásuk alatt akadt...Kép Pár nap múlva kiszedtünk a kiságyak oldalán 3 rácsot, s azóta ott közlekednek.KépKép

Megyek mert gyanús a csend: Vagy megfagytak (mivel nem tudunk fűteni amíg a szerelő meg nem csinálja a konvektort...)Kép, vagy megint valamit működnek...Kép
Megyek is...

Mindenkinek JOBB éjszakát!

Erika
(2 vagy 10x??? 33hó)KépKép

KépKép
herika

Sziasztok!

Én is vagyok,csak olvasgatok,mert mostanában tényleg nem írunk valami sokat.
A lányok jol vannak,megy a bölcsi.Apjuk hollandiában "nyaral",én meg szalam vagyok az öt gyerköccel.

Ebatta üdvözöl mindenkit.Jol vannak,most 34+3 napos.Képzeljétek el,azt írta,hogy ha 22-ig nem szül meg,akkor megcsászározzák!Hallottatok már ilyet,hogy valakit,akinek semmi problémája nincs 36 hetesen mütsenek?Kép
Nem az lenne a lényeg,hogy minél tovább huzza?
Nálunk még a 36. héten is visszatartják a 3-as ikreseket,de ezt nem értem!Kép

Legyetek jok!Puszi a gyerköcöknek!Kép

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok! Köszi a bíztatást! Nálunk is zajlik az élet, Eszter elhúzott súlyban ,mert ugye kényelmes a leányzó! Ő most 8,5 kg, Ádám, a kis perpetum mobile 8,1. Ami a mozgást illeti, az ikrek (Szilvi, köszi gratulációt) persze ezt sem egyformán csinálják!
Ádám, aki eleinte a gyugibb bébi volt, teljesen izgága, addig nyüzsög, amíg ki nem bukik. már nyöszörög a fáradtsaágtól, de le kell fogni , hogy elaludjon. Ha ébren van, mászik, ha talál kapaszkodót feláll. Hasizomból akar felülni, majdnem megy neki. Egész jól megül. Folyamatosan pakol, matat. Ha kint a szivacson alszik, és felébred, átmászik a szopis párnán, le a matracról, és vagy keres engem, vagy nekiáll, azaz hasal játszani!
Eszter nyár óta nem nagyon fordul meg. 4kézlábra áll, emelgeti a popsiját, maga alá gyúrja a lábát, ha rájönne a mozdulatra, simán visszatottyanhatna ülésbe. Most ő a szemlélődőbb, hosszan eljátszik, nézeget egy tárgyat. Szeret ülni, ha felültetjük nagyon stabilan ül, hosszan, közben egészen előre hajol a két lába közt, és vissza húzza magát. Mászni még mindig inkább hátra felé sikerül!
Hát "így mozgunk mi", ebből is jól látszik, hogy a gyerekek nem olvassák a könyveket, amiből megtudhatnák, mit miután kell csinálni, mikorra hova kell érni, így csak úgy érzésből fejlődnek!
A tieitek mikor kzdtek beszélni,
Nálunk a nagyok is iszonyú hamar, de mintha a kicsik, főként Eszter már most szavakat, hanglejtéseket ismételnének, és sokat magyaráznak, az a legjobb, amikor egymásnak! És Eszter nagyon tud udvarolni Apjának, mondja hozzá, hogy "apapapa", Zsolt meg olvadozik!
Drukk minden pocakosnak! Rita, a végén a 36. hét leteltével én is mondtam, hogy jöhetnek, de végül nem bántam, hohy a 39.ig bent kuksoltak!
Claire
claire

SziasztokKép

Jaj de jó látni a sok irománytKép

DorisKép
akkor a haj kérdésre rátapintottamKép
Bár ha jól emlékszem a fotókról göndör hajad van és azt nem könnyű ám jól levágni Kép dehát csak visszanő!!! azért nem lehetsz annyira banyásKép

ErikaKép

akkor nálatok zajlik az élet rendesen!!
Bár őszíntén szólva a fiúk szemében ott van a huncutság rendesen, úgyhogy minden egyedül töltött percük veszélyforrás lehetKép
kíváncsi vagyok nálunk milyen lesz a két fiúval...
ha magunkból indulok ki akkor nem könnyű...égedelem kölykök voltunk a párom is meg én is...és hát 2 fiú??? na majd meglátjuk.

Mindenestre már a pocakban és igen aktívak...főleg ha beülök az autóba.
Arról nem is beszélek, mi van ha én vezetek!!!
Lerúgják a bordáimat!!

BeaKép

mit szóltak a lányokhoz az oviban? volt nagy feltűnés gondolomKép és mit szólnak a lányok az ovihoz?

El sem tudom képzelni Ebattának milyen lehet 3 babával a pocakban...Nekem néha a kettő is igen soknak tűnik...

ClaireKép

én sem bánom, ha minél tovább maradnak, de azért már valahogy jöhetne az a bűvös 36.hét!!

Kérdeznék egyet:
Nagyon elkeseredtem, mert minden erőfeszítésem ellenére az elmúlt héten 2 kiló ( írd és mond kettő!!!) ismét rám ugrott...nem tudom hogy, mert zabkorpát gyümölcsöt főzeléket salikat eszem általában...csak hétvégén engedek ebből és akkor sem olyan vészes...Már 13 kilónál tartok és nincs megállás. Mit csinálok rosszul? Vagy mitől lehet ez? mert ránézésre nem látom , hogy hájasodnék....

Rita
32+0
trus

SziasztokKép
Tegnap irtam de valami gond volt a gépemmel, igy nem jelent meg az irományom...
EriKép
Jó lenne, ha Cat-al össze tudnátok járni, biztos sok tanáccsal tudnád Őt segiteniKép
ErikaKép
Jaj de szörnyű dolgokat irtál a fiúkkal kapcsolatban, remélem most már teljesen jól vannakKépKitartásKép
BeaKép
Lányok élvezik a bölcsit? Nátha? Apa mikor jön haza? Kitartás Nektek isKép
Egyébként sok esetben hallottam, hogy a betöltött 36. héten befejezik az ikerterhességet, de mindig valamilyen probléma miatt döntenek igy...Ebattáéknál lehet, hogy mégsem tökéletes minden? Drukkolok Nekik, szépen kihordta ŐketKép
ClaireKép
Mintha csak magunkról olvastam volna. Nálunk is feje tetején működik a mozgásfejlődésük de azért haladnak apró lépésekbenKép Köztük már több mint 1100 g különbség van a kezdeti 550 g-hoz viszonyitva. Lilluska balerina alkatKépA mozgásfejlődés ráérős nálunk Lilit kevésbé izgatják a dolgok viszont Gergő mindig úgy fejlődött, hogy megcsinált egy mozdulatot pl. átfordult majd hónapokig vártunk mire újra csinálta. Ezzel szemben Lillus később kezd mindent viszont megállás nélkül gyakorolja amint rájönKépKép A szakirodalmat Ők sem bújják és én sem mert feleslegesnek érzem azon aggódni mit mikortól kéne csinálniuk. Lényeg, hogy szépen, ütemesen fejlődnekKép
RitaKép
Én ugyan nem hordtam végig a terhességemet, majd jönnek a Lányok és elmondják ki mennyit hizott, de nekem abszolult arányosnak tűnik az az értékKép Én a 31. hét 0. napig mig meg nem császároztak 12 kg-ot szedtem fel és ez jónak volt mondható. Nekem az utolsó hónapban hizlaló koszton kellett lennem, hogy több táplálék jusson a piciknek. Én nem gondolom, hogy a Te 13 kg-ot sok lenneKép

Puszi:Doris
doris

Sziasztok!

Doris! Gratula Gergőnek! Kép

Elolvastam Ricsi történetét! Kép Kép Kép

Kirrinek és Ebattának Drukkolok én is! Kép

Rita! Én 38+0-n szültem, 20 kg plusszal, aztán ebből 23 mínusz lett! Kép

Krisztina+ 2*8 hó

Krisztina
k78

Sziasztok!

Rita!
Ne aggódj a súlyod miatt. Szerintem jó ez így. KépKép Most csak gyarapodjanak a fiúk a pocidban. Nekem a szülés után a súlyom annyi volt, mint a fogamzás előtt. Persze a hasam nem. Az sokáig nagy volt.

Erika!
Hát a 2 fiad nagyon merész. Nem irigyellek. A bölcsiben is így ügyködnek? Kép

Doris!
Úgy olvasom, Cat nagyon ügyesen csinálja az ikrezést. Kép Majd írok, csak nem tudom melyik fórumra.

Bea!
Ebatta melyik kórházban is van? Ezt a programozott császárt én sem értem minek, ha jól vannak.

Kirrinek és Ebattának megy a drukk!!!! KépKépKépKép

Eri
2*24 hó
simones

Sziasztok,

én is csak olvasgatok...
Nálunk Sári nyafogós korszakát éli, Viki meg teljesen fel van pörögve, nagyon jó kedve mindig. Kép Egész nap dumálnak, kommentálnak minden tevékenységet. És haláli, ahogy nagy komolyan magyaráznak egymásnak. KépKép Rájuk is kell figyelni, mert azért tudnak alkotni (látnátok hogy néznek ki a falak Kép), de azért mégsem annyira, mint amiket meséltek a fiukról. Kép Legalábbis eddig Kép

Csilla,
Ricsi történetét én is megkönnyeztem. Nagyon jól választott, hogy hova születik.KépKép

Doris,
úgy imádtam ezt a korszakot, mikor el kezdtek állni meg totyogniKép Csak az volt a rossz, hogy a kiságyban is mindig felálltak, és nem akartak este elaludni. Kép

Rita,
Én is kb 20 kg-t hiztam a 38. hétig, és mindennap megettem a magam kis édességét... Szoptatás alatt kb 5 kiló maradt pluszban, akkor is ettem rendesen, mert ugye termelni kellett a tejet,Kép de most már soványabb vagyok mint terhesség előttKépKép
Szóval semmi vész!! KépKép

Kirriért és Ebattáért szoritok én is!!!Kép

Szilvi
manoca

Rita! 38+1-re születtek az ikrek és 15 kg-t híztam. 6 hetes korukban ugyan annyi voltam, mint pocakosság előtt. Igaz van rajtam még jópár kiló az előző két terhességemből.Kép Mind a kettővel 18 kg-t híztam pedig akkor csak egy-egy babám volt.

Kirrinek és Ebattának sok-sok kitartás és drukkok.KépKépKép

Vadvirág! Mi van veletek? Rossz a számítógép? Kép
Remélem minden rendben, sokat gondolok rátok.

Erika! Néha én is úgy érzem nem is 4, hanem legalább 10 gyerekem vanKép

Gabi! Ha nem szakad az eső, akkor talizhatunk holnap a sulinál. Délben? Jól emlékszem?

A mi éjszakáink elég zűrösek, mert valamelyik drágaságom mindig szórakoztat.
Ruben 4100gramm(kezdő2920g), Lorena 4600gramm(kezdő3770g. Nem hizták agyon magukat, pedig tegnap voltak 8 hetesek. Elég sokszor esznek, de max. 100ml tápszert. A dobozon ennyi idős korra már 150ml víz + tápszer van, de képtelenség többet megetetni velük, egyszerűen elfordítják a fejüket és kiköpik a cumit.4 hetes koruk óta rémesen hasfájósak voltak, amiből szerencsére sikerült kilábalniuk a Rooibos tea segítségével. Na meg a veleda babamasszázs olajával.
Ráadásul Lolita köhög és szörcsög már két hete, Rubinak is folyik az orra. A két nagyobbról ne is beszéljünk, tiszta nátha mind a kettő.
Sírás van...

linato+2X8hét+1nap
linato

Erika!
Hihetetlen, hogy milyen félelmetes dolgok történnek a fiaiddal! (Illetve, hogy milyen félelmetes dolgokat művelnek!) Egy álnaiv kérdés: mit keresett Ricsi az asztalon?! Kép Ők mekkorák voltak 1,5 évesen? Vagy rugólábuk van, hogy ki tudtak pattanni az ágyból? Azt hiszem tényleg minden pillanatban résen kell lenned, úgyhogy nem is írok többet, gyorsan nézzed meg, hogy épp mit ügyködnek! Egyébként sokat gondolok rátok, amikor nekem sincs egy perc nyugtom se és mást se csinálok, csak valahonnan leszedem, kiszedem őket és balesetet megelőzök. Hála Istennek eddig még sikerült! Már elöre tartok a téltől, amikor többnyire be leszünk zárva a négy fal közé...
Nektek is balesetmentes telet kívánok!

Szilvi!
Olyan aranyosak lehetnek, ahogy magyaráznak egymásnak, már én is szeretnék ott tartani!

Rita!
Rajtam 14 kiló volt a Pankával és 2-3 maradt meg, a fiúkkal pedig 7-8 kilót híztam a 30. hét közepéig, de alig ettem, mert nem mozogtam, és nem voltam éhes.

Mimóza
mimóza

Csilla!
Elolvastam Ricsi történetét én is. KépKépKép

Eri
simones

Sziasztok!

Én is folyamatosan olvasgatok, csak ritkán írok. Ma 4 évesek a lányaim. Már hétvégén megünnepeltük itthon, ma pedig az oviban. Nagyon boldogok a kishölgyek. Itt láthattok róluk képeket:

https://www.babanet.hu/album/main.php?album=3863
régebbi
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=2191
még régebbi
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=178

Néha irigykedek a pocakosokra és a friss kismamikra, nincs is csodásabb dolog ennél, hogy egyszerre 2 kisbaba születik. Az enyémek már olyan "nagylányok". Szeptemberben kezdtük az ovit, szépen beszoktak. Néha kicsit túl sokat nyafognak, olyan igazi lányok, állandóan öltözködnek, de nem mindegy ám, hogy mibe! Azért szerencsére van egy kishugi, aki 23 hónapos, vele még lehet "babázni".

Trus, ne aggódj a kilók miatt. Én 23 kg-ot híztam, abból 15 még a kórházban lejött (2650 g és 2740 g-mal születtek), a többi is gyorsan eltűnt. A két fickót nagyra kell növeszteni!!! Gondolj bele, ők most kezdenek igazán gömbölyödni, ami rajtad egyátalán nem látszik. Csak küld le nekik a sok egészséges finomságot bátran.

Ennyit magunkról dióhéjban. Sziasztok
ikeranya

Sziasztok!

Sajnos, mostanában nem nagyon érek rá irogatni.
A fiúk egyre többet hánynak, szinte mást nem is csinálok, csak etetem őket.
Kaptak sűrűbb tápszert, Milumil AR-t eszik, de sajnos még így is hánynak evés után egy, másfél órával is. Persze mind kijön belőlük, így megetetem őket újra. Hízni szerencsére híznak, ígaz az eddigi 20-25 dkg-hoz képest most csak olyan 14-15 dkg-ot.
Ma volt nálunk a gyerekorvos, adott beutalót, jövő héten megyünk UH-ra, és lehet, hogy gyógyszert is kapnak a fiúk.
Különben nagyon jó babák, már tudnak mosolyogni, és nevetgélnek is, nagy szemekkel néznek ránk ha beszélünk hozzájuk.

Doris!
Nagyon ügyes Gergő!
Akkor most teljesen feltöltődtél, jöhet a mozgékony korszak.Kép

Fodrász: Már az én hajamra is ráférne egy alapos vágás, festés. Időnként arra gondolok, hogy levágom magamnak, ugyis a kicsit tépett, laza frizut szeretem, no meg elég hosszú a hajam, lehet próbálkozni...KépKép

Erika!
HÁt, nálatok tényleg zajlik az életKép
Minden fiús anyukára ez a sors vár? Kép

Rita!
Én 38+1 hetesen szültem, és 20 kilót híztam. A kórházból 3 kiló plusszal jöttem haza, ami már lement, de a hasam még kissé " lógós".Kép Szerintem ne aggódj a súlyodon, én nagyon sok édességet ettem főleg a vége felé, / a kórházban unalmas az élet.../a kedvencem a Boci fehércsoki volt.Kép

Ildikó
2*2,5 hó
ildikó

Boldog Szülinapot Csillának és Csengének! KépKépKépKép

Eri
simones

Ikeranya!

Nagyon jók a képek, boldog szülinapot kívánok Csengének és Csillának!Kép
Az is nagyon ötletes, hogy van külön asztalkájuk székekkel, én is fogok venni valami ilyesmit a lányomnak.Elárulod hol vettétek? Műanyagból vannak?

Ildikó
ildikó

SziasztokKép
Sajnos úgy tűnik döglődik a gépünk ezért hiába irok rendszeresen elszáll minden...nekifutok újra...
IkeranyaKép
Annyira szépek a Gyerekek, hogy csak ámultam és nagyon hasonlitanak egymásraKépLáttam a védősisakot a kerékpárhoz megkapták a lányokKépNagyon okosan tettétek, itt Svájcban nem is lehet védőfelszerelés nélkül kerékpározniKépGratulálok én is az ÜnnepelteknekKép

IldikóKép
Bátor vagy, ha neki mersz esni a hajadnak, én senkit se mernék megnyirniKép
Sajnálom a gyerkőcök hányását, borzasztó lehet és kimeritő is... Remélem kiderül az UH-on, hogy mi okozzaKép Ird majd meg az eredményétKép
MimózaKép
Csak 7-8 kg-ot hiztál??? GratulaKép
LinatoKép
Nekem nagyon szépnek tűnik ez a hizásKép Azért nem hiznak többet a gyerekek mert még nem tudnak olvasni és fogalmuk sincs mennyit kéne enniükKépKépKép Na jó nem viccelődöm de én tényleg normálisnak látom ezt az értéketKép Szerintem ne foglalkozz azzal, hogy mit ir a szakirodalom, lényeg, hogy heti ill. havi viszonylatban gyarapodást mutasson a mérlegKép Le se merem irni mi hány hónaposan értük el ezt a súlyt...Kép Igaz, korababák... Sajnálom a náthát és jobbulást kivánok MindenkinekKép
SzilviKép
Édesek lehetnek a Lányok ahogy karattyolnakKép Igen, sajna már Gergő is folyton ácsorog az ágyában igy elég nehéz fekve tartaniKép

Köszönjük a gratulációkat Gergő nevében isKép

Sajnos Kirri nem válaszolt az sms-emre, remélem nincs baj.
Ebattáéknak is nagyon drukkolunkKép

VadvirágKép
Hogy vagytok? Mi újság a gyerekekkel? Ugye nincs baj?

BeatrixKép
Még egy kérdésem volnaKép Nálatok hogy viseltetnek a Lányok Apucijuk iránt? Csak azért kérdem, mert nálunk Lillus hihetetlenül rajong ApucijáértKép Zokog ha elmegy itthonról és szinte sirva megy elé mikor megérkezikKépKép

doris

Ikeranya! Kép Boldog születésnapot a lányoknak!!! Szépek vagytok!!! Kész nők ezek a lányok! Kép
Van egy kedves ismerősöm, neki ma 1 évesek az ikrei!!! Kép

Krisztina
k78

Rita! Ez a hízás még 1 gyerekkel is ok, nem hogy 2-vel!
Ikeranya! Nagyon szépek a lányaid, az összes, sok boldogságot, nekik, és nektek velük! A férjem el is nézegette, hogy azért az milyen más, ha 2 lány avan az embernek! Mondtam neki, hogy még lehet.... Kép, de ennyire nem gondolta azt hiszem komolyan!
Meg aztán ki tudja, az oviban Dávidék csopijában van egy ikerpár (van egy másik is! ) , akiknek az anyukája épp terhes, most két kisfiút cipel a pocakjában! nem semmi!
Doris! Azt nem tudom, ilyen kicsiként hogy volt, de szerintem normális, hogy a kislány így rajong az Apjáért. Tapasztalatból mondom, egész életében az ujja körül fogja csavargatni Kép. Amúgy Eszter is iszonyúan tud udvarolni az apjának, olyan kis gyöngéd hangokat tart fenn csak neki, hogy Apa teljesen elolvad! Kép
Linato! Az enyémek lassan 8 hónaposak, és mégis szórakoztatnak éjszaka!
Manóca! Keressük egymást!
Taknyosaknak gyógyulást! Én inkább töltök beléjük egy kis ezt azt, nem bírom, ha folyton a betegséggel kell foglalkozni, márpedig az ovi, az egy fertő központ! A kicsik meg edződjenek!
Claire
claire

Sziasztok!

Köszönjük a szülinapi jókívánságokat. Doris, én is úgy gondoltam, hogy ez mostmár alap lenne, annyi baj történhet velük, jó ha már most megszokják, hogy sisak az kell! Már tavaly kaptak egy-egy bukósisakot síelés(tanulás)hoz, úgyhogy védjük őket, amennyire lehet.

Ildikó, a kisasztal és a kisszékek az IKEA-ból valók, nagyon szeretem őket, könnyű, minden széle kerekített, szép színes, abszolút bababiztos. Ők is tudják hurcolni a lakásban. Ilyenkor pedig, amikor sok gyerkőc összejön, praktikus is. Hétköznapokon egyébként a nagyasztalnál esznek, mindegyiknek van etetőszéke.
ikeranya

Sziasztok Mamik Kép
Na, lassan mindenhova eljutok Kép

1 hete itthon vagyunk. MA 3 HETESEK A FIÚK! Ezen alkalomból lemázsáltam őket Kép
Máté 2680 gr, Levi 2650 gr
(egy hete Máté 2310 gr volt (pedig ő 2050 gra fogyott le a PICen) Levi 2410 gr volt Kép Kép - tömöm őket Kép )

Angyali gyermekeink vannak. Nappal 3 óránként esznek, utoljára olyan 9-10 körül, éjjel 1-2 körül ébrednek, utána már csak reggel 6kor.
Külön szopiztatom őket, így kicsit tovább tart egy-egy etetés, de egyszerre nem megy, mert nem tudok kellően figyelni rájuk. PL. őket még sokszor ébresztgetni kell evés közben, és kettőre nem tudok egyszerre figyelni.

Nagyon sokat esznek. Máté 70-100 grammokat alkalmanként, Levi 60-90 grammokat (de tegnap evett 110-t is). Iszonyú mohók, így állandüan azzal harcolok, hogy ne fulladjanak meg ill. ne nyeljenek félre.
Lassan már ott tartok, hogy csak háton etetem őket (én fekszem hanyatt), hogy ne folyon annyira a cici, de még így is képesek fulladozni etetés közben.

Tejem rengeteg van. A fiúk fejenként olya 450-520 gramm környékén esznek, és emellett még napi 500-600 ml megy a fagyasztóba.

A kórházi élményeimet nem részletezném, mert nem volt jó. (majd talán később leírom)

Frissítettem az albumunkat:
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=3181
Ma majd készítek megint képeket.

Rita Kép
én a csaszi napjáig 12 kg-t híztam, de rajtam egy csepp víz nem volt a terhesség alatt. (bezzeg a csaszi után... úgy bedagadt a lábam, hogy nem bírtam behajlítani a lábujjaimat és zsibbadt iszonyatosan).
Most 3 kgval vagyok kevesebb, mint a terhesség előtt.

Próbálok most már rendszeresen jönni, csak az állandó fejés elég sok időmet elvesz, és persze a manók etetése is...

Ja, még valami. A fiúk minden nap most már van 1szer olyan, hogy 2 etetés között nem alszanak (vagy max. 1/2 órát). Ha kézben vannak, akkor nem visítanak, egyébként igen.
Mivel lehet lefoglalni egy 3 hetes manót? (szerintem még semmivel, de cáfoljatok meg) vagy legyenek ilyenkor csak kézben?

Orsi + Levi + Máté
2*3 hét

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Nagyon gratulálok, ügyesek vagyok és jó sok tejcid vanKép Esetleg próbálj meg a babák szobájába rádiót bekapcsolni, hogy valami hangot halljanak maguk körülKép

Lányok, ezt irta KirriKép
"Ma mondták, hogy sajnos 1 baba lesz,olyan rosszúl fejlődik, hogy ha most kivennék se lenne esélye, ezért azt javasolták a nagy babát benttartják még.Nem könnyű feldolgozni, de legalább 1 babánk legyen.A pici gyakorlatilag nem gyarapodik másfél hete. A nagy 1540 g a kicsi 60-700 g körüli. Minket nem is biztatnak. Azt mondták még a 33. hétig húzzuk ki a nagyobb érdekében. Sajnos én nem erősitem majd az ikres topik statisztikáját..."
Ez annyira elkeseritő...én még drukkolok, mert van olyan ismerősöm akinek 500 dkg-al született a babája és ma egészséges. Remélem csoda történik... Kérdeztem mikor jön át a SOTE-ra de nem válaszolt pedig ma is mondták, hogy át kell majd jönnie de mikor???

doris

Sziasztok!
Linato, Doris!

Semmi gond, minden OK velünk is. KépKép

Kivéve persze, hogy amióta a férjem elvállalta a Pest Info-t, azóta egy percre sem tudok a gép elé ülni.

Arra egyelőre meg még várhatok hogy saját gépem legyen...

Egyelőre akkor jutok ide, ha éppen el kell mennie értekezletre - és én pont ráérek - stb.
(Eleinte még harcoltam, hogy nekem is legyen gépidőm, de már feladtam, úgy tűnik ez afféle napi 24 órás munka...)

Majd csak megoldódik ez a probléma is előbb-utóbb. Kép

Mindjárt itt a télapó és a karácsony!!! KépKép

Legyen szép a napja mindenkinek! Kép

Vadvirág
Vendég

Jaj, Kirri! Kép

Doris! Bele szoktam néha olvasni a korababás topic-ba és tényleg olyan csodák vannak!!!
Mért nem kerültek még el Pestre???

Krisztina
k78

Doris Kép
Ha ébren vannak, akkor mellettünk az ágyban sem tetszik nekik. Kézben ill. mellkason szeretnek ilyenkor lenni.
Én ezt "anya- és apahiánynak" hívom, és megkapják, amit szeretnének.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

SziasztokKép

Annyira jó volt látni, hogy mindenki előkerült végre...

Aztán jött a hidegzuhany!

Doris,
borzasztó lehet Kirrinek most, de ténylge nem értem mit keresnek még ott, miért nincsenek a SOTÉN.Kép
A 700 gramm nyilván iszonyú kevés, de lehet, hogy itt még tudnának tenni valamit...
Mindenesetre rengeteg erőt kívánok Nekik, hogy átvészeljék ezt a nehéz időszakot...
Bárhogy is lesz, nagyon szorítok értük...

OrsiKép
örülök, hogy hallok rólatok isKép
és annak, hogy ilyen mintaszerűen alakulnak Nálatok a dolgokKép
A babák gyönyörűek - mert belestem ám a "megint megjöttös" topicba is Kép
Már akkor örülök, ha fele ilyen jók lesznek a fiaimKépKép

Köszi a hízásos hozzászólásokat KépKép
Mindenki nagyon ügyesen letudta a kilókat ezek szerint...
Nálam az a baj, hogy az étvágyam iszonyú nagy az akaraterőm meg egyre kissebbKép és mostmár néha tészta/süti/csoki is lecsúszikKépKép
Végül is annyira nem központi a kérdés, csak nem akarok bálnává nőni...a lényeg, hogy hízzanak a fiúkKép

Mára a védőnő utasítására mégiscsak ki kellet erőszakolnom vérképet +ezt-azt a dokinál, mert a védőnő is leakadt azon, hogy mennyire nem ellenőriz...hát ma bepótoltuk.
Jó pár órámba került.
Plusz még azt is megtudtam, hogyha dec. 20-ig nem jönnek maguktól, akkor megcsászároznak akkor.
Tehát ez az utolsó határidő.

Mégegyszer üdv mindenkinek, most megyek mert annyira becsípődött egy ideg a derekamban, hogy alig "mászom".

Pusz:
Rita
32+1
trus

Doris Kép
Kirriékért nagyon szorítunk, és én még próbálok bízni a csodában... annyi csodát láttunk mi már!

Rita Kép
Becsípődött egy ideg?? nálam is így kezdődött Kép Kép Kép Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

LányokKép
Én is irtam Kirrinek, hogy vannak csodák, de nem merem túlzottan biztatni sem mert ha mégis valami baj történik akkor lelkiismeret furdalásom lenne... Azért én nem mondanék le egy ekkora babácskáról sem főként a koraszülött topik ismeretében meg a személyes tapasztalataim alapján sem... Fogalmam sincs mikor kerülnek át a SOTE-ra de tudom az én esetemből, hogy a 31. héten úgy itélték meg a kicsi magzatnak már nagyobb esélye van a kinti életre, mint a méhen belüli túlélésre...reménykedem és átadom a jókivánságaitokatKépKép
RitaKép
Már meghaladtátok a 32. hetet, nagyon jóKépKépUH-ot is csináltak vagy az nem volt? A vérképednek mikorra lesz eredménye? Szerintem egyél bátran ami jól esik, most hizzanak még azok a babákKép
OrsiKép
Nagyon ismerős ez a dolog, hogy az ágyban sem jó nekik... Nálunk pont ez volt. Hiába vettük Őket magunk közé ott is sirdogáltak csak sétálva nem... Pedig a Páromnak is és nekem is már mindegy volt, hogy hol-miként alszunk csak aludhassunk...Kép Át kell vészelni ezt az időszakot, tényleg nincs semmi alkotó ötletem...sajna magunkon sem tudtam segiteni. Ha ketten voltunk akkor ketten ringattunk, ha egyedül voltam, akkor egyik a kezemben másik mellettem a szop.párnán aztán cserélgettem őketKép

doris

Gyerekek! Nem lehetne Kirrinek "lezsírozni" ezt az átszállítást? A dokija mit mond? Nincs vmelyikőtöknek olyan nagyfejes dokija akinek a szavára áthoznák? Lehet, hogy itt sem mondanak mást, de akkor legalább érezhesse úgy, hogy ő mindent megpróbált! Nem?
Csilla! Én is megkönnyeztem Ricsi sztoriját, sőt, a Párom is! További ilyen pozitív hozzáállást és rokonságot kívánok!
Ikeranya! gyönyörűek a lányok, és a kicsi is hogy hasonlít hozzájuk! Majd küldöm a fiúkat udvarolni! Kép
Doris! Mi ezt a jelenséget, már hogy rajtunk aludtak, csak "biomatracnak" hívtuk, szerintünk a sétálás, ringatás, babakocsi meg a benti ringást imitálja, így nekik biztos ez a normál állapot, főként ha izgága anyukájuk van Kép!
Bocs, most megyek, esti műszak! Claire
claire

Doris Kép
Köszi, hogy megosztottad azért a tapasztalatod. A mellkasunkon nagyon jól elvannak, és ott el is alszanak. Na, mindegy... akkor marad a jól bevált mellkasra fektetés.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi ne aggódj, nem tart sokáig, még visszasírod! (Mikor majd jön a "hagyjál békén" korszak Kép) Nem véletlen találták ki a kenguru módszert a koraszülött ellátásban! Claire
claire

ClaireKép
Én úgy éreztem Kirri nem annyira szeretne feljönni Pestre, mert távol lenne a családjától és Ő igyekszik elfogadni, hogy csak egy babájuk lesz...
OrsiKép
Szivesen, máskor isKép

doris

Sziasztok!

Kirri!
Drukk ezerrel!!Kép Vannak csodák! KépKép

Tegnap délután találkoztunk Catékkel. Kép Itt sétáltatták a fiúkat az utcánkban. Olyan édesek voltak, ahogy aludtak. Kép De régen voltak a fiaim ekkorák! Kép Sajnos nem nagyon tudtunk beszélni, mert mi éppen motoroztunk, és mentek a maguk feje után. Nem nagyon fogadnak szót, és hát nem veszélytelen ez az utcai motorozás. Még jó hogy nem sok autó jár itt ilyenkor. Kép

Eri
simones

Kedves Kenéz Kíra!
Nem így kéne reklámoznod a könyved, hogy majdnem minden topikba beleírsz. Kép
Eri
simones

Eri! teljesen igazad van,ez azért nagyon gáz!
Akárhova belépek,csak ebbe a könyvreklámba botlok!Miért nem lehet ujságban,tévében vagy pedig egy külön topicban reklámozni?
Én nem a könyvet itélem el,mert lehet,hogy tényleg tök jo,de miért nem lehet erre egy külön oldalt nyitni,esetleg a könyvből idézetekkel,hogy felkeltse az érdeklödést,miért kell egy topikba evvel beleszolni!
Kenéz Kira!
Bocs,ha evvel megbántottalak,de például ha valakinek elado valamilye van,az is csak abba a topicokba írja be,ahova egyébként is hozzászol,nem vadidegeneknek ajánlgat egy közel 3000 ft-os könyvet,amibe még beleolvasni sem tud!

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok!
Minden szülinaposnak utólag és egy kicsit előre is tiszta szívemből grataulálok.

Bocsi hogy eltűntem de vanak előre hozott vizsgalehetőségek és én már egyen túl is vagyok.Szerintem egész jól sikerült.
Elkészült a fűtés tegnap előtt gyújtották be a kazánt hihetetlen hogy elkészült és még jó is. Kép
Elkezdtük az oviba a beszoktatást, nagyon tetszik a srácoknak de ha megpróbálok elslisszolni rögtön eltörik a mécses.
Itt az évvége a rengeteg bezsámolótól azt sem tudom fiú vagyok e vagy lány.
Azért jövök néha olvasgatok de írni nem lesz időm egy darabig. Ha valaki ráér 22-én szorítson nekem akkor lesz a matek vizsga és nagyon rámférne egy kis segítség.
Köszi puszi CSilla
ÉS köszi azoknak akik elolvasták a történetet.
bim_bam

CsillaKép
Megy a drukk a vizsgáidhoz és én is Gratulálok Nektek a kitartásotokértKépKép Le a kalappal elöttetekKép

doris

Csilla! Kép
Tőlem is megy drukk a vizsgákhoz, és egy jó nagy kalappal vagy inkább szekérrel! Kép
Örülök, hogy végre jó a fűtés. Kép
Barbinak és Ricsinek Boldog szülinapot már előre is! KépKépKépKép Hátha akkor nem érsz rá olvasni minket. Kép
Jó hétvégét!
Eri
simones

SziasztokKép
Itt van néhány friss fotó RólunkKép

Kép
Kép
Kép

doris

Doris Kép
Tündériek vagytok!!!!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

SziasztokKép

Hááát, OrsiKép majdnem igazad lettKépKép
nekem is a derékfájás elég vészjóslóba ment át...kb 5 órán át tartott, aztán szerencsére elmúlt.
A doki szerint ezek jó kis jóslófájások voltak.
Kiváncsi lennék mennyit jósolnak mégKép

DorisKép

nagyon édesek vagytok!!!
Annyira hasonlítanak egymásra ( bár lehet, hogy csak így külső szemlélőnek) és Rád isKép

Rita
trus

Doris!
Tündériek. KépKépKépKépKép

Rita!
Vigyázz magatokra! Pihenj sokat! KépKép

Eri
simones

RitaKép
Jósló fájásaid voltak...??? De izgalmasKép
Köszönjük a dicséretetKép
OrsiKép
Neked is köszi a dicséretetKép HOgy vagytok? Kár hogy nem tudsz ide gyakrabban irni, de megértelekKép Szerintem nem nagy gond, ha 4-5 órát alvással töltenek ha egyébként megeszik az adagjukatKép

doris

EriKép
Köszi Neked isKép

doris

Sziasztok! Ez a könyv reklám nekem is sok volt, de azt hittem, csak én vagyok ilyen "izé"!
Doris! Tényleg nagyon helyesek! És nem is ronda az overál!!! Te egyedül is így két kocsival sétálsz?
Csilla! Drukkolok, de azt hiszem egy vizsga legfeljebb pillanatnyi kihívás számodra, nehezebb dolgokat is megoldottál már!
Eri! Ez a vad motorozás ismerős, én a nagyokat sokszor úgy viszem oviba, csak úgy suhannak (hogy az ő szavaikkal éljek) le a hegyen, én meg futok mellettük, képzelheted!
Ma az usziban az összes gyerekem olyan ügyi volt, az ikrek is, hogy nagyon örültem!
Mindenkinek jó hétvégét! Claire
claire

Sziasztok!
Bea, ClaireKép
Már nem először hirdet így. Kép

Claire!
Uszit mikor kezdted a kicsikkel és a nagyokkal? Egyedül vagy ott velük? Szeretném majd vinni őket én is úszni. Kép
Ezt a száguldást lefele ők is nagyon csípik. Kép Még jó hogy nálunk nem hosszú az út. Kép

Eri
simones

Sziasztok!

Doris! Édesek! Kép

Csilla! Drukk a vizsgához!!!

Krisztina

Krisztina
k78

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: