A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Sziasztok!

Most tényleg csak egy pillanatra, röviden...

Momentán alig jutok a nethez, mivel a férjemnek lapzártája van ezen a héten, így most is csupán 5 percet kaptam.

Budafokra költöztünk, a lakást pedig béreljük egy barátunktól.

Hamarosan mindent részletesen átolvasok és írok, addig is mindenkinek legyen szép a napja! KépKép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Vadvirág!
Budafok?! 13 évig ott éltem!!! Én is imádtam!Kép

Doris!
Jó pihenést!Kép

Bea!
Jobbulást a triónak!Kép

Doris, Zizi!
Köszönjük már jobban vagyunk egy fokkal...KépKép

Holnap fotózás lesz a böliben, szorítsatok, hogy ne legyenek lázasak! Mostmár "csak" (vagy még?) köhögnek (Riki sajna elég durván, állandóan liftezik a "cucc"), és az orruk folyik kissé...Kép

További szép napot!

Erika
(2x32hó)

KépKép
herika

Doris, Mimóza, Eri, Zizi! Kép

Hát jobbkor nem is jöhetne haza! Ez a lány azóta elég intenzíven gyakorolja az ácsorgást, ráadásul olyan "vagány", hogy csak az egyik kezével kapaszkodik, én meg folyamatosan szívinfarktust kapok! Kinga is mostmár felkapaszkodik mindenben, ő szerencsére csak térdelget....
Ma, először próbáltam, hogy teljesen ülőhelyzetben a kocsi és bekötöm őket! Hááát, remélem, megszokják, mert nincs más választásuk, max az, hogy nem megyünk sétálni többet! Kép Amúgy mindig ki akarnak mászni a kocsiból, mindig úgy leizzadok a séta végére...

Krisztina
k78

Kriszti!
Próbáltál már a kezükbe adni valami érdekes játékot, amit csak sétára tartogatsz? Vagy ha ledobják, akkor eléjük is lehetne kötni, lehet kapni ilyen láncszerüen felfüzött játékokat. Szuper, hogy hazajöhet a férjed, teljesen elhültem, amikor a félévet irtad, én az nem birtam volna ki és nem is mentem volna bele! Igazi hös vagy!

Rita!
Még valami eszembejutott: amikor eléggé le voltam törve amiatt, hogy semmi szabadidöm nem lesz az ikrek mellett az tartotta bennem a lelket, hogy láttam mennyire aktív itt a topicban a sok ikres mama. Gondoltam, ha nekik jut idejük írogatni, talán nekem is lesz egy kicsi-és így is lett! KépKépKép Köszi, hogy írtál a munkádról, akkor te biztos ingyen mozizhatsz a plazákban! (Esetleg tudsz valami jó filmet ajánlani, holnap nagy nap lesz: kimenöt kapok du.-ra és moziba mennék a barátnömmel.Akció, horror és sci-fi nem vonz.)

Erika!
Nekünk meg az oviban lesz fényképezés holnap, Panka már elöre fél töle. 3 éve utálja, ha fényképezik...

Vadvirág!
A lapzárta nálunk sajnos mindennapos...A megoldás: dupla számítógép! Kép Hogy vannak a gyönyörü kis pufókáid? Márk?

Éva!
Itt vagy? Olvasol minket, vagy még arra se jut idöd? Van már fütésetek? Lorának hogy tetszik az új ovi, aranyosak az óvónénik? Fiúk szeretnek ott lakni?

Olyan édesek a fiúk, már lefektettem öket és ilyenkor mindig csöndben elalszanak, de most nem álmosak és "dumálgatnak" egymással. Olyan jó ezt hallani! Panka ekkora korában mivel egyedül maradt a szobájában mindig sírt és most se nagyon alszik el egyedül, sokkal munkásabb az ö lefektetése. (Látod, Rita, ezért is jobb ikrekkel!Kép )

Sziasztok,
Mimóza
mimóza

Sziasztok!

Vadvirág: merrefelé? Mi itt lakunk a Leányka utcában Kép Ha van kedved, találkozhatnánk!

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

SziasztokKép

Mimóza meggyőztél KépKép

egyébként elvileg tényleg ingyen mozizhatnék, ha lenne kedvemKép néha nagyon elegem van már a témából!!! de azért jó érzés a "saját" mozinkba egyszer-egyszer beülni valahová...
egyébként nagyon gyatra filmeket nyomunk mostanában...semmi maradandó!!!
de ahogy így írtad az alapján talán a Terminál ( Tom Hanks / rendezte: Spielberg ) tetszene Neked...
Nekem tetszett...tényleg, az utóbbi időben ez volt az egyetlen jó amit láttam.

EriKép
ti tényleg jól kikaptátok ezt a betegséget!!
kitartásKép

Rita
30+2
trus

Kriszta (k78)!!!
most láttam, hogy árulod az AVENT felszereléstKép
engem érdekelne !! meg az hogy milyen, mi van hozzá, és neked hogy vált be KépKép

köszi:
Rita
trus

Sziasztok lányok!
Nagy volt a szám Ricsike hétfőn belázasodott,két éjjel virrasztottam mellette, de már jól van. Az volt az érdekes hogy nappal nem volt semmi baja.
El kell mesélnem mert állati jólesett. Szóval nem a körzetihez mentünk hanem az ügyeletre és miután megvizsgálta Ricsót a dokinő rákérdeztem , hogy nincs nálam a közgyógyigazolvány és mit lehet ilyenkor csinálni?
Erre ő megkérdezte hogy miért van a kisfiúnak olyan,. Mondtuk hogy IV. fokú agyvérzése volt. Mire ő tényleg ha így jobban megnézem a kezén látszik.Mit csináltak maguk ezzel a gyerekkel?kevés szülő van aki következetesen végigjárja a lehetőségeket és nem adja fel.
Mi egymásra néztünk és ... na szóval nagyon jólesett mert igaz hogy nem az elismerésért csinálja az ember de azért az is kell néha.
bocsi az offért
bim_bam

Sziasztok!

Túléltük az első oltást! Kép
Igaz, sírás volt, de gyorsan megnyugodtak, a Szabi délben elaludt, és én ébresztettem fel háromnegyed hatkor, hogy egyen is valamit. A Levi alig aludt, és sírdogált, őt jobban megviselte.

Csilla, Erika!
Ti melyik tápszert kaptátok a bukásokra?
A lányom a Nutrilon A. R.-t ette, de szegény még ezt is kihányta, csak sokkal nehezebben, és sokat sírt emiatt.
Nem tudom, hogy a fiúknál beválna-e? Az a gond, hogy most szokták meg a Nuk tejes cumit, ezzel már elég jól esznek. /A háromnegyed órás evés lecsökkent 20-25 percre/ Ti a sűrűbb tápszert milyen cumival adtátok?

Doris!
Jó pihenést kívánok nektek, most nálunk nagyon szép idő van, süt a nap!Kép

Ildikó
ildikó

Csilla!
Most olvastam a hozzászólásod.
Biztosan tök jó volt hallani a doktornő szavait,én is csak gratulálni tudok a türelmetekhez és a kitartásotokhoz! Kép Kép Kép

Ildikó
ildikó

Erika!
Megvolt a fotózás? Mentek a fiúk a bölcsibe?

Krisztina!
Ügyesek a lányok!
Biztosan nagyon boldog vagy, hogy hamarabb hazajön a férjed!Kép
Az enyémnek ha új állása lesz, csak hétvégén lesz itthon, de nekem már ez is túl hosszú...

Ildikó
ildikó

Csilla!
Még nekem is jó érzés volt ezt olvasni, nemhogy nektek átélni! Én is gratulálok Ricsihez!

Rita!
Végül már válaszottunk filmet, az Igazából szerelem c. filmvígjátékot nézzük meg, mert mindketten vmi kis romantikus limonádéra vágyunk a barátnőmmel. De a Terminált is megnézem majd egyszer, ha neked tetszett és a főszereplő, rendező párosítás azért garancia arra, hogy ez jó film lehet.

Sziasztok,
Mimóza
mimóza

Sziasztok!!!

Mimóza! Kép Hát ez a 3 hó is bőven elég volt! Próbálom a játékot, Kinga elég jól elvan így a kocsiban, Regina viszont..., majd megszokja remélem, vagy őt itthon hagyom! Kép

Csilla! Kép Kép Kép

Ildikó! Mi is Nutrilon AR-t eszünk! Próbáltuk a beba ha ar-t, de rossz volt ízre, meg buktak tőle ugyanúgy! Én avent variálható cumival, annak is a 3-as felével adom nekik! Kép Ha NUK-os vagy, akkor a pépes cumijával adjad szerintem!
Hát igen, az is rossz, ha csak hétvégén lesz a férjed!
Ma reggel Kinga is felállt!
Mit akarnak ezek a lányok, azon kívül, hogy rendesen rámhozzák a szívbajt!!!

Rita! Írtam mail-t! Kép

Krisztina
k78

Sziasztok!

Képzeljétek tegnap lementünk a dokinénihez a Dundival, mert még mindíg nagyon rosszul nézett ki. Egész nap csak feküdt és nyöszörögte, hogy fáj a hasikája. Semmit nem evett, inni azért szerencsére igen,viszont néha hánytmég tegnap is. A dokinéni is mondta, hogy már azért el kelett volna múlnia, de megvízsgálta vizeletét és nem talált semmit. Adott Nándusnak egy vírusűző napocskás matricát. (azóta a szobályuk ajtaján van Kép)
Reggel meg arra ébredtünk, hogy parázs vitában van a két gyerek. Nándus mint régen! Semmi baja nem volt! Rendesen evett-ivott mindent, de sajna estére megint megfájdult a pocija. Pedíg úgy örültem, hogy megint rosszalkodik és nem csak fekszik mint egy darab fa. Remélem most már ez csak a vége. Annyira rossz ilyen elesttnek látni.
Levi is olyan furcsa. Mikor jól volt a Nándi mindenen összevesztek, mikor megint rosszul lett meg ment simogatni. Szó nélkül elpekolta az összes játékot és vitte oda a Nándinak az innivalóját.
Más nem kapta el ezt a vírust?
Fotózás nálunk is volt tavaly az oviba, november tájt. Még örültem is, hogy meglesz a karácsonyi ajándák a fél családnak, de mire elkészült már rég lementek az ünnepek. Kishíjján tavasz lett.
Minden kis betegnek jobbulást!!! Kép Kép Kép

juteszebe a karácsonyról. Marcsi! Idei naptárt nem tudsz szerezni mint tavaly? Az annyira bejött! Becsbe tartja mindenki és mutogatja fűnek-fának
NA megyek aludni...
Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!
Na, most én is akkor jelentkezem, mint Claire szokott! Kép A különbség "csak" annyi, hogy én nem a tudománnyal voltam elfoglalva, hanem megnéztem az Igazából szerelem c. filmet és nagyon tetszett! Ha nektek is kikapcsolódásra van szükségetek gyerekek nélkül, akkor tudom ajánlani, engem nagyon feldobott.
Vikics!
Nagyon drága Levi, ahogy segít a tesójának! Jobbulást Nándinak!
Jó éjt!
Mimóza
mimóza

Sziasztok! semmi tudomány, Ádi nem alszik, mert rájött a köhögés Kép. Amúgy köszönöm a dicséreteket, de laasan a resrrel, még nem írtam meg. (A párom segítsége nélkül nem is tudnám, de együtt próbáljuk összetákolni, a támavezetőm meg mindig belekötKép )Igaziból azért ilyen sürgős, mert már minden halasztást is kihasználtam. Mimóza! Iskolás korú gyerekek testfejlettségi vizsgálatából írom, elhízásés ennek társadalmi, szociális háttere, vagy vmi ilyesmi. Aműgy eredetileg azért vállaltam el, mert érdekelt a téma, meg megtisztelő is volt a témavezető felajánlása. Aztán nem lehetett nappalin csinálni, viszont a munkahelyemen előbb utóbb kell is, mert felsőoktatásban már nem lehet enélkül tanítani...Szóval a lényeg, mostmár szorít a kapca, de itt már nem adhatom fel!
Ádám végre alszik, muszáj nekem is. Mindenkinek jó hétvégét, és mégegyszer köszi, jól esik a bíztatás!
Rita! Én is rengetg dolgot csináltam, bár nem feltétlenül munka ambícióim vannak, mindenesetre nem gondoltam, hogy ennyire be fog ugrani a középpontba a család, és még élvezem is. Meg azért nem évtizedekeig lesznek ránk utalva, majd még dolgozhatunk elegetKép !
claire

Sziasztok!

Csilla!
KépKépKépKépKépKép

Vikics!
Milyen naptárt?

Kriszti!
Hát csak menni akarnak márKép
Szaladnának az apjukhoz Kép

Eri
simones

Sajnos a nyári ikertalin és Zsebi babán nem készítettem képeket. Kép
De egy miniről igen Kép A még csak majdnem kétévesekről és Szilviről. Kép
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=1624&page=3&image=85544

Eri
simones

Sziasztok!
csak egy gyors bejelentkezés.
Remélem mindenki jól! Az enyémek hősiesen járnak bölcsibe én meg élvezem a 4 órás melót. A börze nagyon jó volt, semmi rossz élmény, csak esetleg annyi, hogy úgy lefáradtam, hogy szétnézni, vásárolni már nem volt erőm.

Vikics és akit még érdekel!
Jövő évi naptárt is készítettem már, csak a pirosbetüs ünnepeket nem írtam még be. Nincs 2005-ös naptárom, de szerintem 1-2 héten belül véglegesítem. Ez egy word dokumentum egyébként, amit fel lehet tölteni digitális fotókkal csemetékről. Aztán szinesben valahol kinyomtatni, vagy ismerőssel munkahelyen. Kép
Aki kéri, írjon a profilos címemre!
Eri! Délutáni zenebölcsi hol van? Ha jönnek a hosszú téli délutánok, valahova kellene menni a skacokkal.
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!
Marcsi!
Néhány zenebölcsi link, de érdemes a környéketeken levő művelődési házak programjait is megnézni. Kép A zuglói cserepesházi ill. zeg-zugban levő zenebölcsit nem ajánlom. Mi kipróbáltuk, és alkalmatlanok a fiaim. Kép Lehet, hogy érdemes előtte bejelentkezni, hátha a hosszú téli délutánokon sokan akarnak menni. Te ugye egyből 2 gyerekkel. Kép
http://www.ringato.hu/fooldal3.html
http://www.manhattannyelvstudio.hu/index.php?kismamaknak
http://www.tar.hu/bobita_zenehaza/tanfolyamok.htm
http://www.viranyos.hu/gyerekek.html

A naptár jól hangzik.Kép
Én sajnos a sűrű hétvége miatt nem jutottam ki a börzére.

Eri
simones

Sziasztok!

Marcsi!
A Fazekas Gimiben is volt tavaly ilyen zeneböli, asszem hétfő délután.Kép
Mi sajna csak egyszer voltunk, mert utána egyből lebetegedtünk, de most, hogy kvázi 2 hetente lebetegszik amúgy is az ember (bölitisKép), ha gondolod elmehetünk valamikor közösen - bölcsi után.Kép

Erika

KépKép
herika

Cory!
Ez fantasztikus, de jó!!! KépKép
Mi a Tűzliliom utcában lakunk.
Valóban nagyon jó lenne majd valamikor talizni. Ha jobb idő lesz és picit rendeződnek a dolgok Márk körül, akkor mindenképpen összehozzuk OK? Kép

Erika!
Ez klassz! Kép Akkor biztos tudnál néhány remek helyet ajánlani, amit feltétlen érdemes megnéznünk, stb. KépKép

Érdekes, hogy egy átlagos lakótelephez képest, a házak aljában nincsenek kisközértek, barkácsboltok, virágárusok, újságárusok, fodászok, szoláriumok, stb.

Nem sorakoznak pl. egymás hegyén-hátán a nagyobb szupermarketek, orvosirendelők, fagyizók, meg hasonlók.

Ahhoz hogy ilyeneket találjunk, jóval beljebb kell menni a város felé.

Doris!
Annyira tetszik minden amit leírtál!!! Kép Igazán hangulatos, szuper jó, nagyszerű, remek hely lehet ahol éltek.

Én a beszámolód alapján most azonnal indulnék és odaköltöznék arra a környékre családostul. Kép

Nekem hihetetlen módon bejön az ilyesmi. És bevallom különösképpen azt sem bánnám ha nem szólítana meg minden 2. vadidegen - a legkülönfélébb helyeken - és kérdezősködne már az 1. percben a legmélyebb magánügyeinkről stb. Kép

Mimóza!
Úgy néz ki lesz saját gépem hamarosan. Kép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Olvaslak benneteket, csak írni nem nagyon van időm.Kép Most csak a legkisebbel vagyok itthon, aki épp szunyál. A többi fiú tegnap nagymamával cirkuszban volt, az apjuk most ment el értük!Kép

Doris!
Szívesen költöznék én is arra a környékre, ahol ti vagytok, több okból is. Egyrészt már éltem azon a környéken 1,5 évet, mert a német-svájci határ közelében dolgoztam, és nagyon szerettem ott élni. Másrészt épp most olvastam a KukaBúvár (http://www.kukabuvar.hu) című lap őszi számában, hogy Svájcban milyen fejlett a hulladékgazdálkodás, a komposztálás. Nekem, mint leendő környezetgazdálkodási agrármérnöknek, egy paradicsom lenne egy ilyen környezet!Kép

Rita!
Mi is láttuk a filmet, nekem bejött!Kép A páromnak csak Tom Hanks alakítása tetszett, a film maga nem annyira.

Claire!
Hajrá azzal a doktorival!Kép

Vadvirág!
Örülök, hogy sikerült egy ilyen klassz helyre költöznötök!Kép Biztosan jobban fogják érezni magukat a gyerkőcök a jó levegőn!Kép

Kisrobi egyébként jó baba, szépen hízik, minden szopit mosollyal hálál meg, csak még nem sikerült lefényképeznem.Kép

Majd még jövök, ha időm és a fiúk engedik!Kép

Gabi
efgabi

Vadvirág: ok Kép
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok! De jó, hogy írtál GABI, pont gondoltam, hogy érdeklődöm rólatok! A doktorival ne is bosszantsatok, a témavez kitalálta, hogy mi lenne, ha nem is egészen az lenne, amivel pályáztam, mert közben ment az idő és mozdult a tudomány. Ez utóbbi persze igaz, de egyrészt nem lehet variálni kényünk-kedvünk szerint. Másrészt kb az az érzésem, mintha lassító sztrájkba kezdett volna. Én nem Nobel díjra pályázom, csak egy megfelelt minősítésre! Valószínüleg nem én fogom most felforgatni a tudományt fenekestül! Á, bocs a kifakadásért, még jó, hogy Ti biztattok! Köszi!
Amúgy Te hogy vagy? Sebed?
Ez a környezet gazdálkodás tök izgi téma, de nagyon összetett nem?
Mit gondolsz, fogunk mi még 4 gyerek mellett dolgozni, vagy csak ha muszáj?
Bocs, most megyek. éppen alszik a nép, teregetnem kell! Claire
claire

Sziasztok!
Claire!
Mivel tudnád rávenni a témavezetődet, hogy maradjatok az eredeti variációnál? Meddig kell leadnod? Ő is tudja a határidőt?

Kösz kérdésed, én már egész jól vagyok! Sebem gyógyulgat, a váladékozás elmúlt, az a kis lyuk teljesen el is tűnt. Most már elkezdtem fújkálni, szerintem használ, mert viszket az egész heg, amire ugye azt mondják, hogy gyógyul!Kép

Nekem is izgalmasnak tűnt ez a környezetgazdis téma, de az első két év még csak "rávezetés", és főleg agrár oldalról közelít a témához (pl. növény- és állattan, talajtan). De bízom benne, hogy kitartok addig, amíg elkezdünk konkrét dolgokat tanulni. Bár szerintem ez is olyan, mint a többi iskola, hogy nagy általánosságokat tanítanak, aztán majd az első munkahelyen szembesülök a valósággal és a gyakorlattal! Már ha lesz "első" munkahelyem!Kép Mert mire befejezem a sulit már 40 leszek, és nem hiszem, hogy kapkodni fognak egy 40-es "zöld" pályakezdő után, akinek van négy kisgyereke. Szóval, most úgy gondolom, hogy nem nagyon fogok dolgozni a végzettségemmel, de sajna alakulhat úgy, hogy muszáj lesz.Kép

Ma a páromnak csak Marcit és Gergőt kellett lefektetnie, mert Bence a nagymamánál alszik, mert holnap ő viszi allergia kontrollra. Meg is jegyezte a párom, hogy mennyivel könnyebb kettővel, mint hárommal. Mondtam neki, hogy akkor jó, mert neki is kettő jut, meg nekem is!Kép Így igazságos!Kép
Csatlakozom a fiúkhoz, mert ők már alszanak.Kép

Gabi
efgabi

Sziasztok LányokKép
Visszatértünk Alsópáhokról és nagyon-nagyon jól éreztük magunkatKépKép Az idő egy nap kivételével gyönyörű napsütéses volt és a gyerekek élvezték a lubickolást, fürdést, pancsolást és az éttermi nyüzsi is nagyon bejött nekikKépKép Nagyon jól viselkedtekKép Igaz, tegnapra mindkettő betaknyosodott és köhögnek, dehát ez várható volt azok után, hogy ennyi ember közt lubickoltak. Csak komolyabb ne legyen...
VadvirágKép
Mi is Budafokon lakunk otthon Kép Szeretem, de a keskeny járdékon problémás a babakocsizás és eddig egyetlen normális játszótér sem volt a közelben de néhány hete felújitottak végre egy pici játszótKép
GabiKép
Számomra a szelektiv hulladékgyüjtés szervezettsége is nagyon pozitiv és természetesen mi is illeszkedtünk a rendhezKépKép Itt ez nem esik nehezére az embernek mert minden városkában van szelektiv gyüjtőtelep és a szemetes zsákoknak is olyan magas az áruk, hogy az ember csak azt igyekszik beledobni, ami igazán oda valóKépKép

Jobbulást a betegeknekKép

Kirrivel beszéltem telefonon és jól voltak még a múlt héten csütörtökön. A vizesedése is múlik mivel sokat pihen. A babák közt kb.2 heti különbséget mérnek de más gond nincsKép Azóta sajna még nem reagált az sms-eimreKép

MimózaKép
Válaszoltam ám az sms-edre, de fogalmam sincs megkaptad-e mert nem reagáltálKép Köszi a jókivánságot, jól éreztük magunkatKép

Bocsánat, most csak erre jutott időm mert szalad a lakás és valami ebédet is össze kell dobnomKép

Puszi:Doris
doris

szia Gabi! Nem tudom mi lesz belőle, időnként kissé elbeszélünk egymás mellett. Holnap kénytelen vagyok bemenni hozzá, mert meg kell néznem vmi hasonló témájú doktorit, nem adta kölcsön Kép. Pedig ki akartam használni az őszi szünetet, amit elrendeltem a fiúknak, és kirándulni akartam menni Kép. De talán élő szóban kicsit helyre tesszük a dolgokat. Amúgy rendes pasi, együtt mértünk, meg az egész közös kutatás, volt, hogy megírta helyettem angolul a cikket az előadásomból, csak hát tudod... 60 as, pasi, és még tudományos fokozata is van... gondolom Te is ismersz ilyet! Nehéz ügy! Egyébként 2005 szeptemberre kell tutin leadni, ami még kivitelezhető, ha támogat, és nem kötözködik!
azt az én párom is meg szokta állapítani, hogy kettővel mennyire könnyű ! (Főként, ha az ember kezdi szokni a 4-et.
Kend zöld krémmel is, akkor kevésbé érzed a viszketést. Örülök, hogy javul!
Ha nagyon dolgozhatnékod lesz majd, majd, majd, akkor szólj, mert tudod én bio-föcis vagyok, így több ismerősöm "kavart el " a "zöld vonalra"!
Egyik barátnőm meg, aki évfolyamtársam volt, most végez mint humánökológus!
Ikres körkérdés: Ádám már mászik, és előszeretettel köt ki Eszter fején, aki ezt néha nehezen viseli! Ti mennyire hagytátok őket egymást gyömöszölni? sokszor úgy örülnek egymásnak, aztán jó szertelenül kapkodnak, csapkodnak a másiknak, s általában a szeme, füle a legizgibb!
bocs, megyek, mert helyzet van. Este még tán benézek! Claire
claire

SziasztokKép

Sok a dolog mostanában, úgyhogy nem volt nagyon időm benézni, de remélem mindenki jól van és a beteg gyerkőcök is gyógyulgatnak már!!!

DorisKép
nagyon jó lehetett egy kis családi pihenés KépKép alsópáhok szuper helyKép
üdv újra itt!!
Kirri remélem jól van, csak nincs ideje írni...de ha hallasz róla légyszi írj, mert nagyon szorítok értük, hogy minden rendben legyenKépKép

KrisztiKép

köszönöm megkaptam a képeket!!!
de végül vettünk aránylag megfizethető áron a hétvégén anorákot, de kisebbet méretet vettem, mert szerintem a tiétek még nagyon nagy lenneKépKép
Sajna az AVENT sem fog kelleni, mert szereztem Medelát - és most kell a költségtakarékoskodás, mert iszonyatos sokba kerül mire mindent beruházunk...

Bár a hétvégén nagyon belehúztunk, szinte minden megvan...gyerekszoba, rucik stb. csak hogy ne maradjon az utolsó pillanatraKépKép

Rita
31+1
trus

SziasztokKép
ClaireKép
Remélem sikerült egyeztetned a Pasival és nem gördit akadályokat a dolgozatod eléKép A körkérdés jóKép Nálunk hónapok óta ez a gond ill. azzal a különbséggel, hogy kúsznak mindketten és Gergő előszeretettel markolássza, ráncigálja,nyomkorássza Lili fejét, füleit, szemét, orrát és mostanában egymás szájába is beletúrnak...Nálam egyetlen biztos módszer van, ha ott ülök a nyakukon és megóvom Őket egymástól. Ha nem igy teszek gyakran megy az üvöltés, visitás.
RitaKép
Örülök, hogy jól vagytok és ilyen szépen készülődtökKép Meghaladtad a mi születési időnket!!!GratulálokKépKép
Kirri irt smst: "Szia Doris!Holnap ismét UH, a lábaim megint karcsúak, javult a vizesedés. A vérnyomásomra kapok bogyókat, lehet végig benttartanak, de nem is bánom.Minden nap nézik a babák szivhangját, rendben vannak. Puszi:Kirri" Kép

Úgy olvastam az indexen, hogy Orsiék tegnap hazamehettekKép Biztos be van havazva, remélem azért jelentkezik majdKép

doris

LányokKép
A "ma megint megjött babásai" topikban irt Orsi, és Cat rakott fel képet a babáirólKép

doris

A fenébe, írtam déluán, és eltűnt! Pedig hosszan válaszoltam Dorisnak is! Bocs, majd holnap újra megpróbálom, most összecsukódom az álmosságtól! Legalább holnapig higgadtan átértékelem a mai találkozó folyományait.! claire
claire

DorisKép
te kis kétlaki!!! hozod nekünk az infótKép
megnéztem én is, és hát tényleg irtó édesek a babák mindkettőjüknélKépKép
reméljük majd idővel benéznek hozzánk is és mesélnek ...

MamikKép
nálatok volt valami korai előjele - mondjuk napokkal, vagy egy-két héttel a szülés előtt a dolognak?

mondjuk kóros fáradtság, levertség és esti derék-has szurkálások?
mert nálunk napok óta ilyenek vannak...ez normális?

Rita
31+2
trus

Sziasztok!

Doris!
Üdv újra itt, pihenten küztünk! KépKép
Alsópáhokra már én is nagyon szeretnék elmenni. Kicsit irigyellek is Titeket. Kép
Amikor végre rászántuk volna magunkat, már nem volt hely. Kép
Fényképeket nem készítettél?
Köszi a jó híreket Kirriről. Kép Drukkulunk Nekik. Kép)

Rita!
Én most is kóros fáradtságban szenvedek, pedig most biztos nem fogok szülni Kép
Amúgy én nem emlékszem semmi előjelre. Pedig folyton figyeltem magam, kerestem tüneteket, de semmi. Kép
Ez a derékfájás attól is lehet, hogy rosszul tartod magad, és elfárad estére. De hát 2 kis manóval nem csoda. Kép Még pár hétig bírd ki. KépKép

Eri
2*24 hó
simones

EriKép

én is kezdem figyelni, mert egyik este már olyan szabályosan jöttek nyilallások, hogy a férjem el kezdte forszírozni, hogy nézzük az órát...
na ettől még jobban megijedtem,pontosabban úgy beparáztunk, hogy kínunkban csak nevetgéltünk butánKép de megúsztuk...egyenlőre.

Tényleg jó lenne még 4-5 hétig húzni, de néha úgy érzem, hogy kipukkadok, vagy leszakadnak a tartószalagjaimKépKép

Mindenesetre ma búcsúzom a munkahelyemtől...
Még pityeregtem is, mint valami gyerek.
Dehát nekem ez annyira fontos volt. És most olyan, mintha valami nagy útra indulnék...
és nem tudom mi vár rám. Ez az első komoly változás. Dehát úgy éreztem, ennyi elég volt a munkából.

Rita
31+2
trus

Sziasztok!!!

Üdv kipihent Doris! Kép Kép Kép

Rita! Szép, hogy eddig húztad a mhelyen! Az biztos, hogy teljesen megváltozik az életetek! Kép Bár nem ide tartozik, de lásd: Máté Kriszta, Farkasházi Réka, Benkő Nóra(ráadásul ikrekkel)...

Krisztina 2*lassan 8 hó

Krisztina
k78

Sziasztok LányokKép
Sajnos nincsenek jó hireim Kirriékről... Most beszéltem velük, mert küldött egy nagyon lehangoló sems-t. A mai UH-on kiderült, hogy az egyik baba nagyon le van maradva és az utóbbi héten szinte alig gyarapodott. A nagy baba jól van, 1300 g körüli a súlya. A picinek 600-700 g körül saccolták a méretét és ma kaptak tüdőérlelőt. Minden nap nézik a flow-t és ha rossz lesz akkor megcsászározzák. Ez lehet, hogy napokon belül megtörténik, de nagyon reménykedünk, hogy néhány hétig még kihúzzákKép Drukkoljunk NekikKép

RitaKép
Elhiszem, hogy megrikattad a munkahelyedet, de hidd el egészen más örömeid lesznek az elkövetkező évekbenKép Olyanok amiket semmivel sem cserélnél elKépKép Vigyázz Magatokra és pihenj amennyit csak tudszKép

EriKépKrisztiKép
Nektek is köszi az üdvözléstKép
EriKépKészültek képek, de még nincsenek fent a gépemen, majd megkérem a Páromat, hogy ha ideje lesz tegyen fel néhányat és akkor rakok ide a netre isKépÉrdemes egyébként ide befizetni - bár tudom, hogy nem olcsó...- de igazán felkészültek és gyerekcentrikusak igy tényleg jutott némi pihenés isKépKépA fordrászatuk viszont katasztrófa... Hát én úgy nézek ki mint egy falusi vénasszony... Egy fiatal lányka volt a fodrász én meg vakon biztam Benne...kár volt de most már nincs mit tenni, növesztem a hajamKépKép Pedig hónapok óta készültem, hogy majd itt jól megszépülök...Kép
ClaireKép
Várjuk a beszámolótKép

Remélem a többiek is jól vannak, a betegek meggyógyultakKépKép

Nálunk alakul a nátha de a hangulatuk szerencsére jóKép Képzeljétek! Gergő felálltKépKép Felhúzta magát a kiságyában most először segitség nélkülKépKép Lilluska pedig hátra tud csücsülni a lábai közé és ki is tud mászni az ülésbőlKépKépNagyon kis ügyesekKép
doris

Doris,
Hogy érted, hogy megcsászározzák?
Már ilyen hamar?
Mitől lehet ekkora különbség a babák közt?

Nagyon-nagyon izgulok értük, ha bármit tudsz légyszi írjál!!!

R
trus

RitaKép
Sajna úgy tűnik ugyanaz a helyzet mint nálunk volt vagyis a kicsinek rossz a beágyazódása és igy a flow-ja is (keringése) igy nem jut megfelelő mennyiségű tápanyaghoz, oxigénhez és méhen belül elkezdhet sorvadni. Ezt az állapotot már nem várják meg, mert veszélyes. Most minden nap nézik a flow-t és ha romlana (blokkolódik)akkor azonnal megcsászározzák mert bizonyos mérlegelés után orvosi szempontból kiszámitható, hogy a kinti életre, túlélésre nagyobb az esélye a babának. Ezért veszik ki ha rossz lesz a keringése, mert ha bent maradna méhen belül elhalhatna...de reménykedjünk, hogy még néhány hetet kibirnakKép Most kezdték a 29. hetet és a tüdőérlelőt is megkapta, aminek 24 órára van szüksége ahhoz, hogy kifejtse hatását. Irok amint megtudok valamitKép

doris

Sziasztok!

Kirri!
Megy a drukk ezerrel!! KépKép Még maradjanak bent egy picit a babák. KépKép

Eri
simones

LányokKép
Ma tökéletes lett a kicsi flow-ja KirriéknélKép De azt irta, ha romlik az állapot akkor át kell jönniük a SOTE I-re. Én irtam Neki, hogy ne izguljon, mert ott lesznek a legjobb kezekbenKép Reménykedjünk, hogy még minimum két hetet kihúznakKép

doris

Sziasztok!

Nagyon drukkolok én is Kirrinek, maradjanak még a kicsik odabent jó sokáig!KépKép

Képzeljétek, ma mi történt velem. Elmentünk Kisrobival babakocsival sétálni, jól be is vásároltunk közben. Amikor hazafelé jöttünk, akkor láttam egy anyukát, aki két nagyobb lánnyal volt, az egyik közülük ikerbabakocsit tolt. Kicsit felgyorsítottam a tempomat, hogy utolérjem őket. Meg voltam győződve róla, hogy Linato az. Ahogy melléjük értem, meg is szólítottam az anyukát, hogy ugye ő Linato a Babanetről. Kicsit értetlenül nézett rám, de mondta hogy nem ő.Kép Meglepődött, hogy van más ikres is a környéken, ő még nem találkozott senkivel. Mondtam, hogy nekem is ikreim vannak, igaz kicsit nagyobbak az övéinél (9 hónapos Máté és Nóra). Nagyon örült, hogy megismerkedtünk, egyből kérdezgetni kezdett a fiúk alvási szokásairól, mert náluk az egyik nappal nem alszik, a másik éjjel. Azon aggódott, hogy valamit ő csinál rosszul, de megnyugtattam, hogy nem ő a hibás, és nézzen be ide hozzánk, itt legalább megoszthatja a gondjait hasonszőrűekkel.Kép Szegény, sétálni sem nagyon szokott, mivel nem tudja az ikerbabakocsit letolni az utca végén a lépcsőn, most is csak a két nagylány segített neki, akik vendégségben vannak nála. Kiderült beszélgetés közben, hogy egy utcában lakunk, alig néhány háznyira egymástól.Kép Remélem, hogy ezentúl többet fogunk együtt sétálni.Kép

Gabi
efgabi

Sziasztok!
Kirriékért jobban izgulok, mint a saját hülyeségeimen. De azért röviden annyit, hogy nehezen jutok dúlőre a fickóval. Ha ki találom, hogy hogy dolgozzam fel az adat halmazt, akkor az szerinte nem jó, meg nem érti, meg minden. Ha megkérdezem, hogy akkor hogyan, akkor azt mondja, csináljam a saját gondolat menetem szerint! Egy dologra jó volt ez a szerdai találkozó, eldöntöttem mit veszek bele, mi szerint haladok, aztán leadom, és süsse meg ! Legrosszabb esetbe visszadobják, akkor át kell írni, viszont ha nem adom le, akkor vége a dalnak! Szóval némi vívódás után kicsit megerősödve, és legalább vmi koncepcióval másztam elő! Ja, azt nem tudom írtam-e, hogy mi a téma: iskolás korú gyerekek testfejlettséi vizsgálata, közelebbről elhízás témában. Az adatokat együtt mértük, jó sokat, kb 5000 gyereket, csak hát az 96-ban volt, így már avul kicsit a dolog. de most mit tegyünk, ha közben jöttek a törpék egymás után. Igaziból akkor kellett volna nekiesni, amior Ábelt vártam. Viszont akkor sosem tapasztalom meg az igazi nagy vakációt, főállású , gyönyörű terhességet, amire azóta is olyan szívesen emlékszem vissza!
Köszi, hogy érdeklődtök, valahogy csak összehozom. Nem erre fogják a következő Nobel díjat kiosztani, de egy kicsike megfelelt is kielégít!
Viszont velem voltak az ikrek a tanszéken, őket mindenki megcsodálta!
Kirriéknél a magzati keringésbe nem tudnak belenyúlni? A beágyazódáson nyilván nincs mit változtatni, de a fekvésen, meg a ker. élénkségén, tartalmán sem lehet? Mikortól látják ezt egyáltalán? Hú, én annyit dumáltam nekik, hogy rendesen feküdjenek, izgultam miattuk is, meg nem akaródzott a két nagy mellől kórházba vonulni!
Na, felhagyok a regényemmel,üdv: Claire
claire

SziasztokKép
GabiKép
Sikerült azóta összefutnotok? Neked is jó lenne, ha közös sétapartnert találnál meg Neki is biztos hiányzik a társaságKép
ClaireKép
Akkor mégiscsak volt haszna a találkozónakKép Ne bánd, hogy msot fejezed csak be a diplomamunkát, a boldog terhesség hidd el mindennél többet érKép
Őszintén megmondom fogalmam sincs miért nem avatkoznak be Kirri babájának keringésébe ugyanis nálam azon nyomban megtették és igy még majdnem 4 hetet kihúztunk. Persze nem akarom hozzáértés nélkül birálni az orvosi döntést, de egyetlen tápláló vagy értágitó fuzit sem kapott és még tanácsot sem a fekvésen kivül... Nekem mind a SOTE-n mind a Margit kh-ban folyamatosan adták az infúziókat napi 6-8 palackot melynek többsége értágitót, cukoroldatot, tápanyagokat tartalmazott és tanácsoták, hogy hizzak amennyit tudok az utolsó napokban is. No nem esztelenül csak azt mondták bármit megkivánok vagy jól esik fogyasszam el, mert ezzel is adunk egy kis esélyt a picinek, hogy több táplálékhoz jusson ezen kivül nekem tanácsolták, hogy a kicsi baba keringését javitandó feküdjek a nagy babán mert nem harántban feküdtek, hanem egyikük jobb másikuk a bal oldalamon. Kirrinek ezt sem mondták csak azt, hogy hétfőn, vagy kedden átküldik a SOTE-ra. Ott biztos kap fuzikat amig bent vannak a babákKép A keringést normál esetben a 34-36. hét után nézik de ha felmerül valami gond, akkor hamarabb. Sajnos ennél többet mint amit én kaptam nem tudtak tenni, de legalább ezt megtették.

doris

Sziasztok!

Kirrinek megy a drukk!!! KépKépKép

Doris!
Én nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz. De neked köszönhetően azért már van valami sejtésem. Kép Ezeket elmondtad Kirrinek is? Lehet, hogy az ottani dokik nem nagyon találkoztak ilyen esetekkel.

Claire!
Valamit csak összehozol. Kép

Gabi!
A fiúk egyik szülinapi tortája az almatorta volt, amit Te küldtél. Ízlett nekik. Kép Köszi mégegyszer. Kép

Én a legtöbbször egyedül sétáltam a fiúkkal. Mert mindig úgy aludtak, hogy pont váltottuk egymást más anyukákkal. Kép

Eri
2*24 hó
simones

SziasztokKép

Doris,
szerintem is lehet, hogy mondani kellene Kirriéknek, amit itt írtál...
Én sem bírálni akarnám a dokikat, de azért szerintem a SOTE sokkal jobb hely lenne Nekik, mint egy vidéki kórház...itt legalább már minden elképzelhető problémás esettel találkoztak és gondolom ilyenkor ha napokat késlekednek már az is túl sok, szóval szerintem, jó lenne ha mielőbb feljönnének...
Mindenesetre nagyon szorítok neki, hogy tudjanak még javítani ezen az állapoton...

ClaireKép
szerintem minden ilyen nagy munkát csak elkezdeni nagyon "gyötrelmes"...
Aztán amikor megvan a koncepció és elkapod az alkotás fonalát akkor nincs megállás...akár a NobeligKépKép
Kitartás!!

Rita
31+5
trus

EriKépRitaKép
Persze, voltam annyira "tolakodó", hogy szépen mindent elmondtam Kirrinek és azt is mit gondolok az esetükről és szerintem szóljon az orvosának. ezen kivül biztattam az evésre is ill. hogy ne feküdjön a pici babára inkább a nagyra, mert Nála is egyértelmű a babák elhelyezkedése. Persze nem biztos, hogy az én szavam vagy véleményem mérvadó, és azzal sem vagyok tisztában mennyire van súlyos állapotban a két pici de mindenképp biztattam arra, hogy kérdezzen rá az infúziók adására...vajon miért nem kanak semmit? Pénteken még hallani sem akart a SOTE-ról, de most már nem Ő dönt és ott biztosabb kezekben lesznek a babák. Szerintem ha átmennek biztos kap majd valamit Ő isKép

Gergő ma elsőként teljesen egyedül felállt a kiságyában mint egy kis makiKépKépKép Vége a jóvilágnak, kezdődnek az esések...KépKép

doris

Sziasztok!

Doris!
Ügyes a kis Gergő. Kép Bizony jó nagyokat tudnak koppani még most is. Sokszor kaptam frászt ezért. Kép

Mi van ikresek? Mostanában nem nagyon írogatunk ide. Kép

Eri
simones

Doris!
Gratulálok Gergönek! Ne izgulj az esések miatt, nálunk a fiúk nagyon hamar megtanultak ügyesen esni és nem emlékszem egyetlen balesetre sem emiatt. Persze az is igaz, hogy akkor még csak 70 centi körüliek voltak, úgyhogy kapóra jött, hogy olyan kis mini manók, közel volt a föld! Kép

Rita!
Milyenek az elsö otthon töltött napok? Remélem azért nem unatkozol, pihenj, lazíts, ilyen sok szabadidöd legközelebb nyugdijaskorodban lesz! Kép

Claire!
Hajrá!

Kirri!
Kitartás! Jó dolgod lesz a SOTE-n, hidd el! Ott nagyon értenek a dolgokhoz és remélem, hogy Dorisék története biztatást jelent neked.

Lányok!
Olvassátok el a Babanet címlapján Ricsi történetét!!!

Csilla!
Olvastam az írásodat, végig a könnyeimet nyeldestem! Olyan szuper, ahogy ezt végigcsináltátok, gratulálok az egész családnak és le a kalappal a párod elött is!!!! Nagy puszit küldök Ricsinek és jó lovaglást a kis huszárnak!

Képzeljétek nálunk az a nagy fejlemény, hogy múlt héten Csabi rájött, hogy kell kimászni az ágyból. Egyik délutáni alvás után egyszercsak megjelent a gyerekszoba ajtajában, leesett az állam! Kép Azóta legkedvesebb szórakozása, hogy egyik ágyból átmászik a másikba, onnan vissza, aztán ki és be és így tovább...Mindehhez azt is tudni kell, hogy a hónaljáig ér az ágy! (Én valószínüleg nem lennék képes utánacsinálni.)Olyan ügyes, még egyszer nem esett le, nagyon erös és jól is tud egyensúlyozni. Pár nap múlva Marci is addig próbálkozott, míg neki is sikerült, pedig ö vékonyabb, mint Csabi. Lehet, hogy ez másnak nem nagy szám, de nálunk Panka ezt csak 3 évesen produkálta. Persze lehet, hogy más fiú is ilyen ügyes, de ilyenkor nekem mindig eszembe jutnak a kezdetek és arra gondolok, hogy milyen kár, hogy nem láthattam a jövöbe az intenziven! Úgyhogy mostanában kicsit idöigényes a fektetés: kb. 4x-5x kell Csabit visszanyomni az ágyába... Kép (Le tudja venni a hálózsákját.)

Sziasztok,
Mimóza (5 év és 2x2 év-3 hét)
mimóza

SziasztokKép
EriKép
Én is észrevettem mennyire nem megy most a topik pedig annyira érdekel mi van a többiekkl? Hogy megy a közösségbe járás vajon???
Köszi, két koppanásnak voltam ma fültanúja, szegény Gergő, ezt is meg kell tanulniaKép
MimózaKép
Én olyan jót mosolyogtam Csabin és MarcinKép Tündériek lehetnek ahogy akrobatikáznak de biztos én is lestem volna nagyokatKépKép Nagyon ügyesek ezek a Fiúcskák, gratulálokKép

Kirriéknél ma is jó lett a flow és azt mondta a tanácsomra csak a nagy babán fekszik, hogy a kicsit ne terhelje. SOTE-ról még nem tudok semmit hogy mennek-e és mikor???

doris

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: