A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Sziasztok!

Az ikrek.lap.hu -ba állandóan belekötnek, valami mindig nem tetszik nekik...pl. hogy egy oldalra max. 3 link mutathat, de egy csomó oldalra (babanet, lll.hu, stb...) több mutat....most mit csináljak, ha egyszer ott van a legtöbb hasznos infó? Most emiatt a szabály miatt nem fogom kihagyni egyik hasznos linket sem.Kép
De itt el lehet érni:http://admin.lap.hu/admin/page_admin/index.php?page_id=3844&ver=nojs

Éva!

Gratulálok az új házatokhoz!! Sok boldogságot a kiskutyushoz is, nagyon nagy dolog, hogy nem hagytátok magára azt a kis árvát!KépKépKép Meg is tartjátok, vagy gazdit kerestek?
Kéééépeeekeeet!!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Krisztina
k78

Szia Doris!
Azért az nem igaz, hogy mi nem ismerjük egymást, mivel én már a kezdetektől fogva olvasok rólatok és követtem a sorsotokat! Nagyon örülök, hogy most már hála Istennek túl vagytok a nehezén! :-) A kezdetek nálunk is hasonlóan alakultak sajnos, mint nálatok. A terhesség alatt szinte végig feküdnöm kellett, talán egy hónapot kivéve. A 20. héten kinyilt a méhszájam és onnantól kezdve még enni is csak fekve ehettem. A 27. héten feküdtem be a kórházba és 29 hét+ 3 napon kezdődő lepényleválás miatt megcsászároztak. Csabi: 1390 gr, 38cm volt, Marci(B): 1380gr, 42 cm. (Persze ebből is lefogytak 1 kg-ra...) A II. Női Klinikán voltam, a PIC miatt eleve ott választottam orvost, mivel számítottam koraszülésre. Összesen 11 hetet töltöttünk kórházban, ebből 5-6 hetet voltak inkubátorban a fiúk és sok minden előfordult közben, amit most nem részleteznék, de saját tapasztalataid alapján biztos el tudsz képzelni. Én is bent voltam velük, folyamatosan fejtem és amit nem kaptak meg a fiúk egy másik ismerős ikerpárnak elszállították. Közben otthon a család ellátta az akkor 3,5 éves kislányomat és megpróbáltak pótolni engem. 5 hetes koruktól, 1400 grammosan próbálhattak először szopni a fiúk és bár nem volt egyszerű, de szuperul megtanultak és 16 hónapos korukig szoptattam őket! 6 hetet a kistarcsai kórházban töltöttünk, ott még messzebb voltam a családomtól. Mire végre hazajutottunk a férjem és a kislányom felváltva megbetegedett, elköltöztek otthonról, nehogy megfertőzzék a fiúkat, úgyhogy otthon is egyedül voltam jó sokat. Mikor végre újra együtt volt a család még egy hétre beköltöztünk a fiúkkal a Sváb-hegyi fejlődésneurológiára, úgyhogy meglehetősen rémesek voltak az első hónapok. Remélem egyetlen pocakost se rémítettem el, veletek ez úgysem történhet meg! Én viszont rengeteget tanultam az egészből és tulajdonképpen büszke vagyok rá, hogy képes voltam végigcsinálni. Persze a legjobban annak örülök, hogy a fiúk teljesen egészségesen átvészelték ezt az egészet és szuper helyes, jófej gyerekek lettek és lelkileg is teljesen épek.

Amúgy, ha esetleg valakit elküldenének a "Sváb-hegyre" még nem kell rögtön kétségbeesnie, mert azért nekem jó tapasztalataim is voltak velük (Vadvirággal ellentétben) és a módszerük működik! A PIC-en és Kistarcsán is mindenki figyelmeztetett, hogy nagyon szigorúak és durva diagnózist állítanak fel, ehhez képest mi csak az elején találkoztunk egy valóban szemét felvételiztető orvossal, a kezelőorvosunk nagyon kedves volt és találkoztam több kifejezetten szimpatikus pszichológussal/gyógypedagógussal is ott. A környezet sem volt olyan vészes, mint amire számítottam. (Persze két gyereket nem volt egyszerű az engedélyezett fél óra alatt megszoptatni, így addig maradtam míg nem végeztem. Nem nagyon szóltak emiatt.) Hála Istennek nekünk csak minimális tornát írtak elő, Csabinak napi 2, Marcinak 1 gyakorlatot (amit gyakran el is hagytunk nála) és én ennek a tornának tulajdonítom, hogy Csabi mozgása sokkal gyorsabban fejlődött, mint Marcié.

Ennyit a múltról, még majd Erinek szívesen mesélek az éjszakáinkról, sajnos van mit...
Addig is mindenkinek gyereksírásmentes jóéjt!

Mimóza
mimóza

MimózaKép
Gratulálok a kitartásodhoz és a babák születési súlyához is, mert azért nagyon szép méretük voltKép (Persze minden viszonyitás kérdéseKép) Le a kalappal, hogy egyedül végig tudtad csinálniKép Nekem is igy alakult az első 6 hónapom a kiküldetés miatt bár hétvégenként hazajárt a férjem azért a munkák oroszlánrésze rám maradt de nem bánomKép Fő, hogy egészségesek a babákKép Mi a Szabadság hegyen nem jártunk, mert a korházból azokkal a feladatsorokkal engedtek minket haza, amiket ott állitottak össze. Nekem napi 6 alkalommal kellett tornáztatnom Őket a Katona módszer alapján de ezt ritkán tudtam kivitelezni. Viszont nekünk a Dévényezés hozta meg az igazi áttörő sikertKép Le a kalappal elöttetek (is) nagyon ügyesek voltatok és vagytokKépKép

EriKép
Az éjszakáinkról én is tudnék mesélni mert van ám mit...Kép Bár igazándiból mostanában "úri" dolgom van mivel 5-6 alkalommal megúszom a riadókat. Korábban ez a szám elérte a 15-öt isKép Egy hét múlva egy évesek lesznek de még mindig etetnem kell Őket éjszaka bár Lillus cumival hajlandó lenne beérni a dolgot és vissza is aludna, de nem akarok Rajta spórolni, hisz egyébként sem túl "kövér".(7.200 g)Gerikémet egyetlen egyszer próbáltam teával "megetetni"Kép Szépen megitta a teát majd üvöltött a tápszerértKépKép Azóta egyszer sem kisérleteztem, mert nem okoz nagy gondot megetetni Őket, ezen kivül is kelek hozzájuk jónéhányszorKép A borzalmas állapotokon (mikor még 15-ször kelt Gergő egy éjszaka alatt) a Lakatos módszerrel végzett torna, ill. az ágy áthelyezése segitettKép Nálatok mi a helyzet? Hogy telnek az éjszakáitok?

Puszi:Doris
doris

Fantasztikus a történted Mimóza! Csak gratulálni tudok!!Kép

Doris,
Nem is tudom mért, de vhogy azt hittem, hogy nektek szuper éjszakáitok vannak. És mégse. Kép
És mit csinálsz Velük a többi alkalommal mikor felkelnek? Gondolom nem kapnak tápszert mindig. Megsimogatod a hátukat és megvárod mig visszaalszanak? Külön szobájuk van?
Hogy tudsz igy vmit is pihenni?? És Apa nem kel, csak Te??
Az ágyat mi alapján helyeztétek át?

Szilvi
manoca

Regina!
Gratulálok a babákhoz! KépKépKép Sok boldogságot, egészséget kívánok nektek! KépKépKép

Doris!
A kérdés (szeptember 24 péntek - 12h 32): Lányok!
Nektek mikortól aludták át az éjszakát a gyerekek?
Nemsokára 2 évesek lesznek a fiúk és még mindig 2-3-szor felkelnek éjszaka szopizni. Mindegy, hogy előtte mennyit vacsoráztak. Ez a 15-höz képest kevés.Kép
Ma megmértük őket, Viki nincs még 10 kg, Zoli 11 kg körül van.
Mimóza, Doris meséljetek az éjszakákról. Bevallom jó hallani, hogy vannak sorstársak. Kép

Zsuzsi!
Nem lehetne a startlaposoknak petíciót írni, hogy nagyon kéne már az a lap? Tegyenek kívételt, ha már a szabályon nem módosítanak. Egyébként sem értem, sokszor volt, hogy valamelyik lap linkje már nem létezett. Ezt lehet?

Eri
simones

LányokKép
Most nincs időm részletesen irni, de este pótlom igéremKép Megyünk vásárolni a Németekhez és megnézem a nyakpárna árát is, bár már nem emlékszem ki érdeklődött...

doris

Regina!
Gratulálok a babákhoz!!! KépKépKép

Zsuzsi!
Nagyon megértelek, teljesen igazad van. Nem könnyű feladat minden igénynek megfelelni...
Azért KITARTÁS!
Nagyon ügyes vagy, idővel biztos megtalálod a megfelelő megoldást. KépKép

Gabi!
Sokat gondolok rátok.
Már csak pár nap!!! Kép

Szerintem aki a Svábra készül, jobb ha lélekben felkészül a legrosszabbra!!! Ezt nagyon komolyan mondom.

Vadvirág
Vendég

Claire!
Működik a freemail-os címed? Nem ment át a levelem Kép
debyand

Sziasztok!

Doris!
Köszi, én érdeklődtem a nyakpárna iránt.
De nem olyan sürgős, mostanában nem nagyon szeretnek a fiúk a hordozóban./Igaz, lehet hogy a párna segítene./ Nehezen tudnak benne büfizni, és párszor jó nagy hányás lett a vége...

Tényleg, mit csinálnak a babáid éjszaka, hogy 15ször kelsz hozzájukKép?

Nálunk a fiúk 3-4 óránként kelnek éjszaka, így velük alszom egy szobába, de már alig várom, hogy átalusszák az éjszakákat! A fő gondunk a kakilás, sajnos nagyon nehezen megy nekik, biztos a tápszer miatt.
Vadvirág! A te babáid könnyen tudnak kakilni? Az enyémek is a Milumil HA-t kapják, de nagyon szenvednek a kakilással...
Nagyon jó adagokat eszik Márk és Jázmin!
Mennyi a súlyuk most?

Éva!
Én is gratuálok a kertes házhoz! Mi kezdettől fogva ilyenben lakunk, és nagyon jó, főleg a gyerekek szempontjából! Mondjuk, nálunk vidéken, nem is lehet másmilyen házban lakniKép.

Próbálok feltenni képeket a fiúkról:

KépKép
ildikó

Amit elfelejtettem: az első képen a baloldali baba a Szabi, a jobboldali Levi, a másodikon pont fordítva.

Ildikó
ildikó

Zizi! Bocs, tele a postaláda, ígérem hipp-hopp kitakarítom! (azt is, ma a lakást már sikerült! Kép
Claire
claire

SziasztokKép
SzilviKép
Nem gond, hogy azt hitted, nálunk nyugodtak az éjszakák...hátha kihat a gondolatod, és átterjed RájukKépKép Nem bánkódom, vissza fogom én még ezt a kisbabás időszakot sirniKépKépKép (A Nővérem gyerkőcei a továbbtanulás kinjait élik épp...)
A 15-szöri kelés szerencsére megoldódni látszikKép Most azt teszem mikor felsirnak, hogy az időtől függően etetem őket egyszer. (Ha éjfél után ébrednek akkor odaadom a tápszert) Egyébként Lilluska leggyakrabban azért riad fel, mert beragad egy-két büfi és ilyenkor nyomja a pocakját. Vacsi közben többnyire elszunyókál a vállunkon és hiába paskolgatjuk a popóját meg simizgetjük sokáig a hátacskáját többnyire bentragadnak a buborékokKép Felveszem Őt, megbüfiztetem, megsimizem és cumival már alszik is a kis Drágám. Ha büfi után is ébred még éjszaka akkor elég a hátacskáját simizni és elszunyókál a cumijával. Lillus a nyugodtabb alvóKép Gergőkénél nincs büfiprobléma. A 15-szöri ébredés oka az volt néhány hónappal ezelött, hogy nem merült ki eléggé, nem volt elég fáradt. Az éjszaka közepén képes volt másfél óráig is éberen, aktivan "bulizni" persze nem az ágyában, ott visitott mint egy kismalac, hanem az ölünkben és hiába vesszük/vettük Őt magunk közé, ott sem nyugodott, folyton mozgásban volt és fel akart kelni. Ez annyira aggasztó volt, hogy elhatároztam alvásnaplót vezetek egy hónapon át. (A neten olvastam erről a dologró, mert a szakemberek ez alapján jobban tudnak tájékozódni) Nos, arra a következtetésre jutottam, hogy Gergő 6-7-8 hónaposan max.12 órát aludt egy nap ami nagyon kevés volt. Egy ismerős révén jutottunk el Lakatos Katalinhoz mert felmerült a hiperaktivitás lehetősége és Ő egy 15 gyakorlatból álló feladatsort állitott össze vizsgálat utánKép Ezek kellemes, szórakoztató gyakorlatok (labdán gurulás, gördeszkán gördülés, hintázás, pokrócban lóbálás...stb)melyeket élveztek a babák és kezdetben fokozatosan növeltük a tornák számát egy héten, majd mikor a javulás elindult, akkor csökkentettük azokat. Mostanra már csak egy két kedvenc feladat maradt napi rutinKépKép Ezzel párhuzamosan Gergő ágyát áthelyeztük a szobájukon belül másik helyre, mert egy másik ismerős megnézte a babák auráját és úgy találta, hogy Gergő Hartman-kereszteződésben fekszik ami lehetséges, hogy zavarja hisz ezek a babák érzékenyekKép Nos, hittük vagy sem, úgy döntöttünk ezen ne múljék, pénzbe sem került és bár kicsi a szoba, a pelenkázót felcseréltük az ágyával. Néhány hét múlva újra megnézték az auráját és azt mondták most már jó helyen fekszik. Nem tudom, hogy mi hozta meg a pozitiv eredményt, de szerencsére normalizálódott a helyzet és most már a normálisnak mondható 4-6 ébredésnél tartunk amiből egy etetés. Nem sürgetem az időt az evést illetően mert van, hogy 200 ml-ert is megeszik függetlenül a vacsi idejétől és mennyiségétől de van, hogy csak 60-70 ml fogy el... Gondolom ilyenkor nem éhes de tény, hogy megnyugszik az evéstől.Kép Arra is ügyelünk, hogy az esték nyugalomban, közel azonos időben, azonos ritmusban teljenek, hogy ne legyenek felzaklatva és Lilluskánál működik is a dolog tökéletesen. Most már csak arra tudok gondolni, hogy Gergő "ilyen tipus", nem egyforma az alvásigényünkKép A többi ébredésnél kiveszem, megsimizem a hátát, esetleg teáztatom, cumit adok Neki és igy alszunk továbbKép Egyébként tőlünk külön szobában de Lillussal együtt alszanakKép
Néhány hónapja nagyon kimerültnek éreztem magam, rengeteget olvasgattam a neten a témáról aztán szépen megnyugodtam, hogy az egyik gyerkőc ilyen, a másik olyanKépKép A szervezetem ráállt a kevés alvásra bár a 15-szöri ébresztések idején nagyon kimerült voltam. A Dévényes gyógytornász is sajnált tiszta szivből,de még az Ő kimeritő feladatai sem hoztak eredménytKép Még az is lehet, hogy egyszerűen Geri kinőtte ezt a korszakát...remélemKépKép
A Párom egy etetést vállal ha itthon van mert Neki reggel dolgoznia kell, tehát nem háritom rá eme "nemes"feladatotKép Amikor olyan sokat riadóztunk, időnként megkértem azért, hogy menjen Ő mert hajnalra már kimerültemKép Sajnos nálunk a közös ágyban való alvás egyáltalán nem jön be. Reggelente mindig együtt hancúrozunk a nagyágyban de aludni szinte sosem szoktak ott mert mindig izgatja Őket valamiKép
EriKép
2-3 szopiztatás nem kevés, főként, hogy már két évesek a Manók, de hát nincs mit tenni...KépKépKitartás Nektek (is)Kép
IldiKép
Nagyon szépek a Fiúk a fotókon, tündéri kis pofijuk van, szép kerekekKépKépGratulálok és kitartásKép
Kaki gondok nálunk is voltak és nekünk a HIPP tápszerek hozták meg az áttörést ezen a téren isKép
(Alvásról az üzim elején irtam) A nyakpárna ára átszámitva 4.000,-Ft. (Ez az a tipus amiben olyan aprócska golyócskák vannak mint a szoptatós párnákban, mert ez jobban idomul a nyakukhoz) A hordozóban miért hánytak? Menet közben etettél vagy csak a rázkódástól? Mi pokrócokkal emeltük meg a hordozó alját, mert a mi autósülésünk nagyon lejt, és túlságosan meredeken kellett volna ülniük. Esetleg próbáljátok ki igyKép

doris

Sziasztok!
Vadvirág!
Igen, már csak pár nap, most már kezdek izgulni. Egyrészt kicsit tartok a műtéttől, de majd csak túlélem valahogy. Bízom az anesztesben!Kép Másrészt eddig nem nagyon foglalkoztatott, hogy milyen lesz 4 gyerekkel, de most már egyre nehezebb feladatnak tűnik! Meg aztán el is felejtettem, milyen egy újszülött, de remélem, hamar felelevenednek az emlékek!Kép Na, és a szoptatás is kezd előtérbe kerülni!Kép

Vadvirág, Claire, Zizi, Bea, Kinga, PIldi!
Ti hogy szervezitek a sok gyereket? Várom a bevált praktikákat!Kép

Gabi
efgabi

Sziasztok!

Gabi!
Biztos minden rendben lesz. Kép Drukkolunkk Nektek. Kép Altatni fognak?
Három gyerek mellé még egy már meg se kottyan! Kép
Mondom én, akinek néha ez a kettő is sok mostanában. Kép

Doris!
Lesz idő, mikor azért nem fogok aludni, mert nem tudom hol csavarognak ezek a fiúk. Kép

Ildikó!
Szépek a fiaid! Kép

Eri
simones

Jelentem, postaláda kitakarítva! Claire
Gabi! Komolyan mondod, hogy én adjak tanácsot neked, aki anyóssal és családdal megy egyetemre, és hasonlók? Nem féltelek, ami a szervezést illeti. Én most nagyon apellálok arra, hogy a két nagy is eléggé összenőtt, sokszor lehet őket egy programra vinni, együtt mozgatni. Sajna nem mindig. Pl a kicsit még nem akarom bent altatni az oviban, így ebéd után elhozom, a nagy visznot már tavaly is bent aludt, meg ott jár tornára, stb.
sikerült megszerveznem, hogy a nagy odajárjon úszni, csak a következő órában, ahova a kicsiket viszem bébiúra, meg dávid is még ott úszik. Ábel nem túl lelkes, hogy idegen csoport, és hogy nem csak a játék van a vízben, de ez már egyí másik kérdés!
szerencsére igen sokat segít a családom, én meg megfogadom azt az ajánlást, hogy egy ikres anya ne utasítson vissza segítséget! bocs, most mennem kell!
még egy kérdés! Gergő ősszel megy suliba?
És uez kérdés mindenkihez, akinek már sulis vagy suli közeli a gyereke: mikor adtátok be, és mennyire jött be?
Köszi: Claire
claire

Ildikó!
Nekünk szerencsére bevált minden szempontból a Milumil HA, kakival is minden OK.

Lehet, hogy nálatok esetleg a folyadék kevés? Esetleg próbálj picivel több vizet adni a Milumilhoz...

A súlyukat és hosszukat én egyáltalán nem mérem, bár a tanácsadáson néha rávesznek erre.
(Persze nem igazán mérvadó, múltkor is a születési hosszukhoz képest 5 cm-el kevesebbet mértek... Mert nem nyújtották ki rendesen a lábukat. Kép)

A lényeg, hogy látom mindketten gyönyöruen gyarapodnak és ezt persze mások is azonnal észreveszik és szóvá is teszik azonnal. KépKép

Nagyon édesek a babák!!! Különösen tetszenek abban a kék sapiban, igazán jól áll nekik... Kép

Gabi!
Minden a leheto legnagyobb rendben lesz veletek, emiatt egyáltalán nem kell aggódnod! KépKép

Úgy várom már a boldog hírt, hogy világrajött a kispasi... Kép

Szerintem is ügyesen megoldod majd hogyan egyeztesd össze a 4 gyerek programját, stb.

Kár ezen elore gondokozni, meg izgulni miatta, úgyis ha már ott lesznek együtt, magától értetodonek fog tunni az egész. Eddig is nagyon ügyesen megszervezted a 3 kicsivel és most a 4-el is ugyanilyen klasszul kitalálod majd hogy a legjobb nektek. KépKép

Vadvirág
Vendég

GabiKép
Ne idegeskedj, minden rendben lesz és ügyesek lesztek 4 babával isKép Nem lehetne spinális érzéstelenitésben végezni a műtétet?
EriKép
Bizony, lesznek még álmatlan éjszakáinkKép
VadvirágKép
Ügyesek vagytokKép Én sosem vittem őket tanácsadásra mert nem akartam berángatni az sztk-ba a babákat. Ha kijött a védőnő láthatott mindentKép Hogy megy a torna? Utána jó nagyot alszik Márk ugye? Egymás mellé szoktad fektetni Jázmint és Márkot?

doris

Sziasztok!

Köszönjük szépen a sok gratulációt.
megígértem, hogy írok pár szót a picikről, íme:
Maroevich Milán (Tarzan), Zsombi (Bömbi), és Benyus 2004.08.04.-én hajnali három óra körül kéreckedtek ki a pocakomból a 34. héten.
Mindenki viszonylag jó súllyal (1740gr, 1900gr, 1650gr), a Barossban kezdtük és a Rókusban értük el a 2000gr-ot. Most már mindenki 3000gr fölött van és úgy tűnik egészségügyileg is minden OK, csak egy kis nátha gyötri Benyust, ami aggaszt.
Köszönöm a tippeket babakocsi ügyileg, ha a náthára is van hasonlóképpen ötletetek, az jólesne.
Üdvözletünk mindenkinek, remélem nem gond, ha bekukkantunk néha napján hozzátok?!-)
Regina
popjpeg{117737,}
r_regina

ReginaKép
Gratulálok mégegyszerKép Fotót is szivesen látnánkKép Náthára sajnos túl sok okosat nem tudok irni, csak azt amit valószinüleg már Ti is tudtok. Az én gyerekorvosom azt javasolta, hogy vigyem Őket bátran sétálni minden nap, lehetőleg jó levegőre és nem baj ha esik az eső, mert az kifejezetten jót tesz a léguti megbetegedések megelőzésében ill. kúrálásában. Lényeg, hogy melegen, szárazon maradjanak a babák. Kép(Persze láz esetén nem szabad kivinni, mert az önmagában is lemeriti a gyermekeket)Ami nálunk átütő eredményt hozott az a párásitó-légtisztitó berendezés használata a szobájukban éjszakánként. Az orvos egy márkát javasolt - VENTA - mert ez nem okoz gombásodást, penészesedést.Kép Az ára magas, de nekünk segitettKép Ebbe teszek meghülés elleni illóolajat ami könnyiti a légzést de már inkább nátha esetén, a megelőzéshez nem hiszem hogy van köze...Kép Várjuk a beszámolóitokat szeretettelKép Szép súlyúk volt a babáknak, gratulálunkKép

doris

Doris!
Mi is csak az oltásokra visszük be a babákat, de tőlünk szerencsére csak 3 sarokra van a rendelő és van lehetőség arra, hogy előre bejelentkezzünk és időpontot kérjünk.

A Védőnő úgy kb. 2 hetente jön egy pillanatra, de bármikor bármi miatt fel lehet hívni telefonon is.

Tényleg alszik hazafelé jövet Márk. Kép

Igen, szoktam Őket egymás mellé tenni, de a kiságyban már el sem férnek együtt se hosszában, se pedig keresztben. KépKép

Vadvirág
Vendég

VadvirágKép
Igen, gondoltam, hogy kimerül a kis DrágaKépKép Az első hónapokban az Enyémek is azonnal elszundikáltak annyira kifáradtakKépAz agyat nagyon megdolgoztatja ez a tornaKép
Szép nagyra megnőttek már a Babáid, bár nem is voltak picikékKépKép Sehogyan sem férnek már egymás mellé az ágyikóbanKép Tündérek lehetnekKépMilyenek az éjszakáitok? Még mindig 3 óránként kell etetned Márkot vagy már "lazithattok" az időbeosztáson? Jázmin milyen időközönként eszik? Tudsz azért pihenni valamicskét?

doris

Doris!
Pont nemrég tárgyaltuk ki Erivel és a többiekkel... Kép

Szóval 22:00-06:00-ig kibírják általában és szépen alszanak.
Mondjuk Márkhoz mindettől függetlenül azért fel kell kelni alkalomadtán többször is, a tüdőváladék miatt...
Ügyesek igaz? KépKép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!
Friss: Kép

Jó éjt! KépKép

Vadvirág
Vendég

Helló Mamik Kép
Megint én, és megint kérdéssel.

Elért a vizesedés. Ugyanolyan étkezéssel, amivel összesen 8 kg híztam a 31. hétig, most a 33. hétre sikerült 11 kg-t elérnem. Vagyis 3 kg röpke 2,5 hét alatt. Látszani eddig nem láttam magamon semmit, de ma már a párom észrevette, hogy a bokám nem olyan, mint korábban volt. A lábamon mindig látszódtak az erek (kicsit kidudorodtak), most egyáltalán nem látszanak.
Holnap megyek úgyis dokihoz, úgyhogy beszélek vele mindenképp.
Tudok valamit tenni, hogy javítsak a helyzeten? Mostantól nagyon odafigyelek a sóra, és próbálok egy almanapot tartani (azt olvastam, ez használni szokott).
Ami még egy kicsit aggaszt, hogy pár napja (3-4 talán) nagyon el kezdtem inni (na nem alkoholt Kép), 1,5 literes ásványvíz egy délután alatt lecsúszik, és folyamatosan szomjas is vagyok... (a legnagyobb nyári melegben a 1,5 literes víz 1 napra elég volt). Van ötletetek?
(csak mert picit féltem a manókat a toxémia miatt)

Orsi + 2 Kismaczkó
32+4

Doris Kép
Holnap megyek Cathez Kép Hozok majd róla híreket Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Claire!
Kösz a bíztatást, igazad van szervezést illetően, biztos bele fogok jönni. Addig meg itt lesz az anyósom!Kép Most is ő vitte el mind a három srácot már csütörtökön, és csak ma mentünk értük. Nélküle sokkal nehezebben boldogulnánk!Kép
Gergő most novemberben lesz 6 éves, most nagycsoportos, jövő ősszel megy suliba. Volt egy felmérés az oviban, hogy ki mennyire iskolaérett, és azt mondták, Geri teljesen a korának megfelelő. Tavasszal is megismétlik ezt a felmérést, és annak alapján javasolják iskolába vagy még egy évre óvodába. Minket ez utóbbi nem fenyeget, vagyis jöhet a tanítónéni keresés!Kép
Van egy ovistársa Gergőnek, akit a szülei Waldorf suliba akarnak iratni, de ott feltétel a betöltött 7. életév, ezért még egy évet Waldorf-oviba kell járnia.

Vadvirág!
Neked is köszönöm a bíztatást, remélem igazad lesz!Kép
Nagyon szépen kigömbölyödött Márk is, és mindketten olyan nyugodt babáknak látszanak. Tündériek!KépKép

Eri!
Bár kértem az altatást, nem javasolják az orvosok. Azt mondják, sokkal jobb a baba szempontjából a spinális érzéstelenítés, az előző két csaszimnál is ezt alkalmazták. Nekem nincsenek túl jó élményeim, de megbeszéltem egy aneszteziológussal a problémákat, és azt mondta, hogy nagyon oda fog figyelni.Kép Bár ma azt mondta a dokim, hogy talán halasztani kell a műtétet, mert mégsem jó az előre egyeztetett időpont az altatósnak. De majd holnap rákérdezek az anesztestől is.

Doris!
Spinális érzéstelenítést javasolt a dokim is és az aneszteziológus is. Azt már írtam, hogy eddig nem volt jó tapasztalatom ezügyben, de remélem, most másképp lesz!Kép
Fő a pozizív hozzáállás!Kép

Orsi!
A vizesedés teljesen normális jelenség magában. Nekem is olyan lábaim voltak, mint egy elefántnak, sőt a hasam is vizesedett. Mindig kérdeztem a dokim, mit tegyek ellene, de azt mondta, hogy amíg más probléma nem jelentkezik, addig semmit. Ráadásul szülés után beletelt két hétbe is, mire mindenhonnan eltünt a víz.
Most is vizes a bokám, ami engem nagyon zavar, de a dokim szerint nem kell semmilyen megszorítást tenni, igyak, ammennyi jólesik. Kérdezd meg a dokid véleményét, mert ugye minden orvos más irányelveket követ, és ha megbízol a saját orvosodban, akkor az ő tanácsait kövesd.Kép

Gabi
efgabi

Sziasztok!
Annyi édes babafotót látok itt, hogy én is kedvet kaptam.
Íme Doris egy a sok közül, ez még a Rókusban készült róluk:
Kép
Üdv Midenkinek: Regina
r_regina

Sziasztok!

Vadvirág!
Olyan békésen alszanak a babák! Kép Tényleg szépen kigömbölyödtek! KépKép Látszik, hogy jó dolguk van. Kép

Gabi!
Akkor lehet, hogy csúszik a nagy nap? Kép Gondolom már izgulsz nagyon. Kép Nemsokára karodba veheted a kis manót. Kép

Orsi!
Nekem csak a szülés után dagadtak be a lábaim, de akkor nagyon. Pár nap múlva le is ment. Kép

Eri
simones

Regina!
Nagyon édes a három kis manó. KépKépKép
Egy ágyban alszanak még?

Eri
simones

Sziasztok!

Nagyon szépek a képek, Zsófival már fél órája csak a babákat nézzük... Kép
Nálunk egyenlőre nincs szükség túl nagy szervezésre, egyenlőre csak Andrisnak vannak külön programjai, oda meg ha a párom nem ér rá, viszem magammal a kicsiket is. Úszni pl. az ovival járnak, szóval az oviból viszik őket busszal, péntek de. ezzel nekem nincs dolgom. Kép Ja, és az ovi tőlünk 10 perces séta, nincs messze.
Jövőre már kicsit izgalmasabb lesz, mert Andris megy suliba, Zsófi meg oviba, több lesz a mozgás. Andris nyáron volt 6 éves, szóval ő mindenképpen megy jövőre. Most kezdtünk el neki sulit nézni, hát nem egyszerű eldönteni... Van, ahová elment a férjem, felírták a gyereket, és már több mint 20 gyerek jelentkezett oda. (szeptember végén) Ott még "felvételi" is lesz, persze inkább a szülőkkel beszélgetnek, nem a gyerekekkel. De ez egy 12 osztályos suli, ha felveszik, és beválik, akkor egy darabig meg van oldva a sulikérdés. Kép

Ezek szerint én nagyon el vagyok kényeztetve alvás ügyileg, a kicsik 3 hónapos koruk óta átalusszák az éjszakát. Kép Persze vannak néha rosszabb éjjelek is, de szerencsére nem túl sűrűn. Kép

A vizesedést én mindig megúsztam, úgyhogy nem tudok jó tanácsot. Kép

Zizi
debyand

VadvirágKép
Nagyon édesek a babáid!

KépKép
KépKép
kirri

VadvirágKép
Tényleg nagyon ügyesek a BabákKép És milyen kis gömbölyűekKép Én Márkot kicsit kerekebbnek látomKép
OrsiKép
A vizesedésre tényleg komolyan kell figyelni, de toxémiára csak akkor kell gyanakodnod, ha a vizeletedben fehérjét találnak ill. a vérnyomásod is magas. Esetleg védőnővel érdemes soron kivül megnézetnedKép Én csak a császár után vizesedtem be, de akkor hihetetlenül és hetekig tartott mire lement.
Cat-et is puszilom és drukkolok NekikKép
GabiKép
Bocsi, nem tudtam, hogy a spinálissal rossz élményeid voltak... Én megúsztam a fejfájást de ez annak volt köszönhető, hogy a császárt követően egész reggelig vedeltem szivószállal a vizet, hogy megússzam a fejfájást ill. ügyeltem, hogy fekve maradjak szigorúan. Neked milyen gondjaid voltak?
ZiziKép
Ügyesek a gyerkőceidKép Legalább tudtok éjszaka pihenniKép A suliválasztás nehéz lehet...
ReginaKép
Gratulálok, nagyon tündériekKép Ki-kicsoda a fotón?

LányokKép Nem tudom ki látta tegnap a Naplóban az árak összehasonlitását... Épp szombaton döbbentem meg egy német bababoltban, hogy az az autósülés, amit két hete otthon a Madlenában megvettünk (Römer Kinp TS plus)18.000,-Ft-al drágább volt otthon mint külföldön... Ez a két ülésnél már 36.000,-Ft spórolást jelenthetett volna, ha elég körültekintő vagyok...

doris

Szia Doris!
Én láttam, és eléggé ledöbbentem rajta... Kép Nem gondoltam volna, hogy ilyen nagy különbségek vannak, és ráadásul hogy itthon a drágább!

Zizi
debyand

Sziasztok!

Köszönjük. Kép

Doris!
Szerintünk is Márk leelőzte Jázmint. Kép

Frissek: https://www.babanet.hu/album/main.php?album=3401

Regina!
Hihetetlen aranyosak így együtt! Szerintem a természet fantasztikus csodája 3 ilyen édes pici baba egyszerre. KépKépKép

Múltkor a Wellness-ben olvastam egy anyukáról, akinek elsőre ikrei lettek és most másodszorra megint ikreket vár! Ezt nem hittem volna... KépKép

Gabi!
Hajrá! Kép

Vadvirág
Vendég

ZiziKép
Igen, elég elkeseritő...ezt én sem hittem volna...
VadvirágKép
Megnéztem a friss fotóitokat, nagyon szépek vagytokKép Ti tényleg meg tudjátok tölteni a játszóteret egy családi kiruccanássalKép Van a közeletekben "normális" játszó? Úgy értem használható, biztonságos játékokkal felszerelt. Klasszak az új kocsikKép

doris

SziasztokKép

Mimóza, le a kalappal előtted, nem lehetett könnyű!!
De megnéztem a profilodat és hihetetlen édesek a gyerekek és szépek KépKép...szerencse, hogy ilyen tökéletesen átvészelték a kezdeti nehézségeket!!!

Gabi Kép
Olyan fura, hogy kezdesz izgulni!!azt hinném negyedszerre (ikrek után) teljes nyugalommal várod a fejleményeket KépKép
de kitartás és nagyon drukkolok Neked és minden tiszteletem a többi "nagycsaládosé" is!! nekem két gyerek is aggodalomra ad okot, hogy hogyan fogom megoldani Képde valahogy csak lesz...

VadvirágKép
nagyon helyesek a babák Kép nekem főleg az orrocskájuk tetszik - olyan felefelé kunkori Kép

OrsiKép
a lábam azt hiszem nekem is vizesedik, de nem nagyon tulajdonítok neki jelemtősséget, mert nem zavaró...a doki azt mondta, majd akkor szóljak ha már nem látszik a bokacsontom Kép
egyébként lehet enni rá vízhajtó jellegű dolgokat...a petrezselyemre meg a paradicsomra mondják, hogy hajtja a vizet...nekem az vmit használ ha estére ilyesmikből készült salit eszem...
Nekem egyébként azt mondták ne igyak túl sokat, mert az sem jó. Persze nem könnyű, ha egyszer szomjas vagyKép
Jó neked a 11 kg-val én már most a 27-re híztam 10-et...nem értem hogy, de nem is akarok belegondolni mennyi lesz a vége!!!

Regina Kép
nagy gratula Nektek...három ekkora baba igazán nem kis teljesítmény!!

R
trus

Sziasztok,

Vadvirág, Regina!!
Nagyon helyesek vagytok!! KépKépKép

Doris,
Alvás ügyben nem irigyellek! De hátha idővel jobb lesz. Engem az elején azzal vigasztaltak, hogy az 1 éves kor az nagy fordulópont. Onnan más lesz. Hátha nektek bejön. Kép

Orsi,
egy jótanács vizesedésre: mindig polcold fel a lábad. Még ha fekszel, akkor is. Tőlem sem vontak meg semmit, toxémia ügyben tényleg pisit néznek és vérnyomást.

Gabi, kitartás, drukkolunk! Kép

Szilvi
manoca

Vadvirág!
Aranyos a csipet-csapat! KépKép

Eri
simones

Kedves Regina!
Szeretettel köszöntelek a topicban és gratulálok a babák kéthónapos születésnapjához! Nagyon helyesek egymás mellett, látszik, hogy jól összeszoktak odabenn. A szoptatást meg tudod oldani valahogy, vagy tudsz nekik fejni? Az önkormányzat küldött neked gondozónőt, vagy van valaki más segítséged? Klassz, hogy még internetezni is jut időd! Sok erőt kívánok, azért minden nap egyre könnyebb lesz!

Vadvirág!
Gyönyörűek a kicsik!!! Ilyen babákat szoktak a reklámfilmekbe betenni, olyan elégedettnek és boldognak tűnnek. Nálunk itt a faluban több olyan család is van, ahol dupla ikerpár van és a Nők Lapjában olvastam egy nőről, aki először kettős, majd hármas ikreket szült és egyedül neveli az öt gyerekét!
Nagyon sajnálom, hogy olyan rossz tapasztalataid voltak a fejlődésneurológián, mi szerencsére megúsztuk minden gond nélkül.Sőt, csak segítettek.

Eri!
Éjszakai alvás: 5 hónapos koruktól átaludták az éjszakát a fiúk, addig nagyon nehezen viseltem a 2x2 órás alvásokat. Egyéves koruk után (bocs Manóca!) többször is voltak sírós korszakok, amiket már sokkal jobban tűrtem/tűrök. Volt, hogy a 3 gyerekhez felváltva kellett kelni, kb. 10x egy éjszaka. A fiúk többnyire a foguk miatt sírtak, Panka félt, bepisilt (mint kiderült hormonhiányos és gyógyszert kell kapnia, hogy szobatiszta lehessen éjjel) vagy vérzett az orra(újabb gyógyszer)... Legtöbbször Marci ébresztett. Sajnos rászoktattuk az éjszakai gyümölcslére, attól szépen visszaaludt, de 1 óra múlva ébredt újra és újra, és akkor már nagyon hosszadalmas volt megnyugtatni... Úgyhogy amikor a férjem 2 hétre elutazott eldöntöttem, hogy kipróbálom az ötperces módszert, és bevált! Elég drasztikus, de nálunk csak ez segített. Amikor felébredt Marci nem vettem ki a kiságyából, nem kapott gyümölcslevet, hanem csak megsimogattam, megnyugtattam és kimentem. Persze ő sírt tovább, úgyhogy öt percenként ezt meg kellett ismételni. Első éjjel 80 percig sírt...Biztos kegyetlennek tartotok, de neki sem volt jó, hogy olyan nyugtalan éjszakái voltak és már attól tartottam,hogy a férjem se fogja bírni a munkáját rendesen elvégezni. Szóval nagy elszántság és megkeményített anyai szív kellett hozzá, hogy kibírjam azt a másfél órát, de megérte, mert másnap éjjel már csak negyed órát sírt Marci, harmadnap pedig már fel sem ébredt és utána nyárig jók is voltak az éjszakáink. Akkor viszont a sok utazgatás miatt megint visszaesett Marci (az idegen környezet zavarta) és most ősszel már megint 4x-5x ébredt éjszaka. Úgyhogy megint rászántam magam 1 hete erre a módszerre és megint megoldotta a problémát, úgy tűnik. Most első éjjel csak 40 percig sírt Marci és másnap már csak felsírt, de oda se kellett menni, magától visszaaludt. Most azért döntöttem emellett az egyéjszakás "kínzás" mellett, mert kétszer is előfordult, hogy másfél órás bőgés, nyugtatgatás után a férjem már nem tudott visszaaludni és 3-kor felkelt és nekilátott dolgozni. Amúgy napközben is Marci alszik kevesebbet, ált. csak 1,5 órát és aztán gyakran nyűgös. Csabinak sokkal nagyobb az alvásigénye, most is 3 órát aludt. Szerencsére éjszakánként általában nem ébrednek fel egymás bőgésére, pedig egymás mellett áll az ágyuk.
Amúgy esetleg Évát is megkérdezheted a tapasztalatairól, ha túl vannak a költözésen. Neki igazán szörnyű éjszakái voltak, de aztán minden megoldódott, tudtommal ma már nincsenek ilyen gondjaik.

Éva! Hogy álltok, milyen az új ház? Hiányozni fogtok!

Na, én vagyok az, aki ritkán írok, de akkor aztán jó hosszan... :-)
Sziasztok,
Mimóza
mimóza

Doris!
Igen, azóta sikerült kettő klassz biztonságos játszóteret is felfedezni a közelben.

Mimóza!
Naháááááát... Ez hogy lehet? Akkor nem is egyedüli esetről van szó. Hát ez klassz!!! KépKép

Nagyon örülök, hogy nektek jó tapasztalataitok vannak a műintézményt illetően, jó nektek. Kép

Vadvirág
Vendég

Kedves Eri!
Már nem alszanak együtt, csak eleinte volt így, most a légzésfigyelő miatt három ágyikó sorakszik egymás mellett U alakban.
Kedves Doris!
A sorrend a kövi a képen:
Benyus, Milán, Zsombi. A két szélső baba egypetéjű ikerpár, Milcsi magánzó petesejt volt.
Köszönjük mindenkinek a tetszésnyilvánitást.
Üdv.: Regina
r_regina

VadvirágKép
Az nagyon jó, akkor érdemes összecuccolni, motyózni és elindulni mert van jó hely ahol ugrálhatnak a nagyokKép
SzilviKép
KösziKép Még élénken él az emlékezetemben, amikor egy ikres barátnőm (3 hónappal hamarabb születtek mint mi)azt mondta, hogy meglátom, ha elérik a babák az 5 kg-ot, akkor nyugodtak lesznek az éjszakák, nem fogunk már etetni...KépKép Vártam az 5 kg-os határtKép Aztán a 6-7-8...és most a 9 kg-ot de nekünk ez nem hozott áttöréstKép Vasárnap egy évesek lesznek, lehet, hogy hétfőtől már nagyokat alszunkKépKépKép
ReginaKép
És Benyus meg Zsombi tényleg jobban hasonlitanak egymásra? Bocsi, de a képen szemből vagy azonos oldalról pont nem látszanak igy csak annyit látok, hogy CSODASZÉP kis CipócskákKépKépKép A természetük különböző?

LányokKépNem akarom elkiabálni, de egész héten kanállal ette Lilluska is a főzeléket...eddig csak üvegből volt hajlandó megenniKép

doris

Sziasztok! Nem túl bíztató, amit az alvásról írtok. De azért én bizakodom, erre az ad okot, hogy a nagyokat annak idején mindig altatni kellett, az ikrek meg nap közben is van, hogy maguktól elalusznak. Főként Eszter olyan, kicsit nyökög, esetleg vmit nézeget, aztán szépen elalszik! Hátha a többi alvási kérdés is egyszerűbb lesz náluk!Naiv vagyok, Mostanában viszont nap közben kis gazemberek, felváltva alszanak, így mindig van vki ébren, és ha nyüglődnek a fogukkal, akkor a kezemben Kép!
Claire
claire

ClaireKép
Persze, bizakodni kell, a remény hal meg utoljáraKépKépKép Én is úgy teszem le Őket, hogy holnap reggel 8-kor találkozunk...KépKépKép Csak hát elengedik ezt a mondatomat a fülük mellettKépKép Igen, nálunk is gyakran váltva alszanak napközben igy alig jut időm bármire is. Sebaj,ez legyen a legnagyobb bajunkKép

OrsiKép
Jól vagytok, minden rendben? Vizesedés?

doris

LányokKép
Orsiért és a két Kismackóért nagyon kell most drukkolnunk! Ezt találtam a "ma megint megjött...babásai" topikban:
"De nem nekem kell most drukkoolni, hanem Orsinak. Beszéltem ma vele, és tegnap éjjel elkezdett erősen fájni a háta egy ponton. Nem gondoltak rosszra, de bementek a Sotera, megnézetni. Sajnos teljesen eltünt a külső méhszáj, de a belső zárt.
Kapnak tüdőérlelőt, magnéziumot és alkoholt infúzióban. A fájások elmúltak szerencsére, de napokig kapja még az infúziót. Remélem maradnak még a picurok, akik most 18OO gr körüliek. "

doris

Most olvastam a "ma megint megjött babásai" topikban Orsit.
Nagyon drukkolunk nekik, de a Kismackók már szép nagyok,biztos nem lesz baj.

ORSI!megy a nagy drukk!!!

KépKép
KépKép
kirri

KirriKép
Nem biztos minden rendben lesz csak még a tüdőérlelőt tudják bent kivárni a babák...Kép Egyébként már jócskán túlhaladták a mi születési időnket és súlyunkat, szerencsére...Kép

doris

Orsi!
Megy a drukk!! KépKép

Mimóza!
Ezt én nem tudom megcsinálni. A fiúk felébrednek, ha a másik sokáig sír. Ha csak felsír, akkor nem mindig.

Claire, Doris!
Ilyen nálunk is volt, hogy beosztották valaki mindig ébren legyen. Kép Most már szerencsére nincs ilyen. Legfeljebb csak nem ugyanannyit alszanak délután. De egy idő után felébresztik a másikat, hogy jöjjön játszani. Sokszor beraknak a kiságyba játékokat neki. Kép

Eri
simones

Orsi!
Tőlünk is megy a drukk a macikáknak és neked! KépKép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Nagyon régen jártam erre. Most van egy kis időm és bekukkantottam.

Még nem tudtalak beneteket elolvasni, de láttam a három manóról a képet és csak gratulálni tudok hozzájuk Reginának!

Magunkról:
Tomika és Alina már három hónaposak. Nyugodt babák, este 8-kor már alszanak és most már végig alusszák az éjszakát, 5 és 7 óra között ébrednek először. Azért így már könnyebb nekem is. Még mindig szopiznak mind a ketten, aktívan fogdosnak mindent ami a kezek ügyébe kerül, hangosan gőgicsélnek is.
A két gyerek a két véglet. Semmiben sem hasonlítanak egyébként egymásra. Számomra ez nagyon érdekes, nagyon élvezem.

Felteszek róluk néhány képet:
Kép
Kép
Kép

jó éjt
Vali
cvali

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: