A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Visszatérve az egy és kétpetéjű problémára. Vannak tuti helyzetek, amikor két petéjűek: fiú-lány, különböző vércsoport (mellesleg ezt minden csecsemőnek be kell vezetni a kis könyvébe, még a kórházban), eltérő szemszín. Azt, hogy tuti egypetéjű, nehezebb kijelenteni, mert a kevésbélátványos eltéréseet nem biztos, hogy tudjuk. Egyébként az Ikrek könyvében elég jól benne van, de ott is írja, hogy csak vészhelyzetben csinálnak részletes vér, genetikei vizsgálatot.Én izgultam, hogy mi lesz, ha nem lesz egyértelmű. Hát a lehető legegyértelműbb lett Kép
Claire
claire

EF Gabi! Írtam neked a II. ker topicon játszó ügybem! Olvastad? Claire
Bocs, ez nem tartozott ide!
claire

Claire,
Nekünk aztán semmi nincs a vércsoportról a kis könyvben...
Az Ikrek könyvében viszont az van, hogy két burok egy lepénnyel, ahogy nálunk volt az tuti egypetéjüséget jelent. A dokim szerint meg nem. Na most légy okos...
És amit ma mégiscsak megtudtam, hogy egy ilyen vizsgálat hasonló az apaságihoz, árban is, ami azt jelenti, hogy olyan 100-150 ezer forintocska. Ugyhogy lehet, hogy sosem derül ki az igazság. KépKép

Erika,
Nem tudom milyen területen dolgoztál a bankban, de nálunk majd januártól keresnek 4 órás pénztárost. Ha esetleg érdekel...
Teljesen igazad van, hogy gyereket nem szabad a börzére vinni. Szörnyülködve és sajnálkozva nézem mindig a pár hetes, hónapos kicsiket a babakocsiban tologatva szenvedni a tömegben. Levegőt alig kapnak.Kép Én se vittem ki a lányokat soha, szerencse, hogy apára rá lehet bizni őket.Kép

Orsi,
Nagyon helyes a felszerelés!Kép Gratula neked és a mamádnak!Kép

Szilvi
manoca

Szilvi!

De arról is ír az ikrek könyve, hogy összenőhet a két lepény! Szóval igaza van a dokidnak is! Szóval ez nem jelent egypetéjűséget!!! Nálunk az elején két lepény volt, aztán összenőtt, a végén egy marha nagy lepény volt! Kép Vagyis nekünk is két burok, egy lepény és két teljesen különböző lány lett a végeredmény!!! Kép

Krisztina
k78

Zsuzsi! Volt már köv. forduló?!?! Kép

Krisztina
k78

Ez OK, de a doki nem ezzel jött, hogy lehet, hogy összenőtt, hanem, hogy egy lepénnyel nem lehet és kész. És szülésnél is azt mondták, hogy egy. Nem tudom, hogy ha összenő, akkor az mennyire látszik, könnyen észre lehet-e venni. Persze akkor kellett volna kérdezősködni jobban, de hát nem ez volt akkor a legfőbb gondom...Kép
manoca

Szerintem nem látszik! Ezt korai (még nem nőtt össze Kép ) Uh-on kellett volna megfigyelni! Nekem egy ideig mindig az volt, hogy a lepények, aztán meg már csak egyről beszélt a doki...
Hú, ha nagyon hasonlítanának a lányaim, tuti, én is keresném a megoldást, hogyan lehetne kideríteni, hogy hány petéjűek! Kép

Krisztina
k78

Sziasztok!
Mimóza!
Évához hasonlóan én is úgy terveztem, hogy amíg lehet, itthon maradok a fiúkkal, és esetleg GYES mellett vállalok majd valami négy órás melót a régi munkahelyemen, ha a főnök ad rá lehetőséget. De mivel én is elkezdtem a sulit, inkább arra koncentráltam, mint a munkára. Mostanra pedig változott a helyzet, az új jövevény elrendezte, hogy maradjak itthon a fenekemen!Kép

Erika!
Elég érdekes a gondozónők hozzáállása nálatok!Kép Nálunk nagyon segítették a szobatisztává válást, és inkább átöltöztették a fiúkat a "balesetek" alkalmával, mint pelenkázták őket! Nekünk maradt kb egy csomag Junior méretű (12-25 kg) Babylove pelus. Ha kell, írd meg, hogyan juttassam el hozzád! Még két hétig itthon vagyok, aztán 6-án irány kórház, a dokim már nem akar tovább várni, kikapja a picurt 7-én!Kép

Képzeljétek! A párom főnökének van egy két éves kisfia, szerettek volna mellé egy kislányt. Teherbe is esett az asszonyka, és úgy néz ki ikreik lesznek!KépKép Pont így volt nálunk is! Párom vigasztalta, hogy ne essen kétségbe, nem olyan veszélyes a dolog.Kép

Gabi
efgabi

Sziasztok!

Mi sem tudjuk hány petéjüek a fiúk. És már csak azért is érdekel, mert ez az első kérdése mindenkine. A párom egyből rávágja, hogy egy, de én nem tudok hazudni. Mindíg mondom, hogy nem tudjuk. És innentől még fél óráig tutira feltartanak, hogy, mért nem ésssatöbbi. Kicsit unalamas már.
Nálunk az elején a nyírőben egy babát láttak, aztán a 12. héten a Margitba kettőt. Aztán ki tudja, hogy félrebandzsított a nyírős... A vércsoportjuk, hajszínük, állaguk szemszínük, lábmáretük egyforma. A forgóiknagyjából ugyanott, a hátsó tükörkép. A Nándi 1cm-el és 1kg-al több volt nyár elején. Most nem tudom, de ez állítólag még simán belefér. Amúgy a képen tök más a két gyerkő frizurája és így is mennyire hasoinlítanak. Azért vannak olyan képeink ahol nem. Kép
Éva!
Nekünk még nem szobatiszták a fiúk. Kakilni csak a pelusba hajlandóak este vagy reggel, így aztán nem is foglalkoztunk az éjszakai szobatisztasággal. Nándus régebben kakilt wc-be vagy 4x, de aztán szépen leszokott róla. Semmilyen megvesztegetési forma nem jött be eddíg. Majd csak kinövik....
Erika!
Valóban elég furcsák a bölcsibe. Mi van, ha megtagadod a pelenkavitelt? Inkább beviszel 3-4 gatyát, alsóval. Mi lenne, ha nem lenne pénzetek rá? Nekünk a párom veszi a pelust a széne tér fölött nemsokkal. Ott van egy diszkont vagy mi. Tegnap hozott épp egy kartonnal. És reménykedett, hogy ez léesz az utolsó.

Lepényösszenövés... Én azt olvastam, az ikrek könyvében asszem, hogy nagyon nehezen állapítható meg az összenövés. Szerintem összeforrhat szinte láthatatlanul mint egy seb.
Köszönöm a dícséreteket!Kép
Gyes...
Én is itthon maradnék, de legalább is valami félállásba. 4 órára bejelentett meló mellett még igényelheted a gyest. Örülnék vakami 4-6 órás melónak, de csak azért, hogy ne legyek itthon, és némi zsebpénz sem ártana a nyaraláskasszánknak. Tök jó lenne, ha a családi pótlékot megemelnék tényleg.
Vikcs

KépKép
vikics

Gabi!
Húha...! Október 7. mindjárt itt van!!! HAJRÁ! Kép
Van esetleg így a szülés előtt pár nappal fotó a pocidról?
Hogy bírod? Az ikrekkel való terhesség után könnyebben viseled, hogy "csak" egy babát kell hordani a pocakban? Kép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm a büfipados javaslataitokat, akkor ezek szerint hasznos lehet.
Akkor emailen meg is rendelem gyorsan, hátha már a hétvégén használhatom.Kép

Orsi!
Nagyon szépek a munkáid, ügyesek vagytok, biztosan tök jól fog kinézni a babaszobaKép

Egypetéjűség: Az én fiaim vércsoportja is azonos, egy lepényem volt, és két burok, a hetedik héten azt mondták, hogy egypetéjűek, utána meg azt, hogy nem tudják...
De szerintem nagyon hasonlítanak egymásra, csak a 40 dkg súlykülönbség látszik rajtuk, és a fülük formája is tök egyforma, mind a kettőnek van egy kis kidudorodása a jobb fülén, az orrukon pedig fehér kis pötttyöcskék vannak...

Ildikó
ildikó

Sziasztok!

Nálunk a lányokra több doki is mondta,hogy egypetéjüek.
Nálunk egy burok volt,csak belül volt elválasztoburok.
Még a császár után is azt mondta a doki.

Bölcsi!
Imádnak járni,ma már ott is reggeliztek,holnap meg már ebédelni is ott fognak.

Bea

Kép
beatrix2

Beatrix! Nem hisszük el, hogy a lányaid egypetéjűek!!! Kép Kép Kép

Krisztina
k78

Sziasztok,

Vikics,
nálunk szinte ugyanaz volt/van, mint nálatok Kép. 6 hetesen egy petezsák, 12 hetesen: jé ez kettő! Pedig ugyanaz a doki volt. Születéskor 10dkg volt köztük, most szinte semmi, de a Viki sokkal vasgyuróbbnak néz ki és fiusabb, Sári meg csajos. Engem is kiborit, hogy mindenki azzal jön, hogy hánypetéjüek. És mindenki okoskodik, hogy szerinte hogy van. Én a fejformájukat se látom egynek, meg most rájöttem, hogy a fogsoruk se 1forma Kép

Bea,
Ugy érted, hogy a háromból kettő egypetéjű, ugye?

Gabi,
mi az, hogy a dokid nem tud várni??? Nem ugy volt, hogy 23-ra vagy kiirva?? Az OK, hogy mindenképp császár, de mért nem lehet megvárni, mig megindul a szülés?

Ildi,
mért nem sikerült a szopi??

Szilvi
manoca

Sziasztok!

De jó, nem vagyok egyedül, mindenki "hülyének" néz, hogy nem tudom ezt az alapvető dolgot, hogy egy- vagy kétpetéjűek a fiaim. Ugyanaz a helyzet, mint sokaknál, két burok, egy lepény, azonos vércsoport, de szerintem ők kezdenek egyre kevésbbé hasonlítani. Kép

Gabi! Tényleg mindjárt szülsz! Kép Nevetek van már?

Aki megy a börzére árulni, elárulná az asztalszámát? Mert én meg tuti megyek vásárolni, hátha tudunk üzletet kötni... Kép

Egyébként képzeljétek, a fiúk kezdik első lépéseiket megtenni! Kép Egyenlőre még két lépés után elhasalnak, na de gyakorlat teszi a mestert! Meg egyre többet állnak kapaszkodás nélkül, Örs tegnap úgy állt fel, hogy semmibe nem kapaszkodott. Úgy élvezem nézni őket, ahogy ügyesednek. Kép

Zizi
debyand

Sziasztok Lányok!

Mindenkinek köszönöm a hatéves GYES-hez való hozzászólását! Azért úgy tűnik, elég kevesen szeretnétek, illetve tudtok majd élni vele,sajnos...Engem mostanában eléggé foglalkoztat a "mi leszek, ha nagy leszek?" kérdés, ezért is voltam kiváncsi, hogy mások hogy tervezik a jövőjüket. Jó szakmám van, csak éppen 5 éve itthon vagyok és 3 kisgyerekkel, 4 éves 6 évvel korábbi szakmai gyakorlattal nem biztos, hogy visszavennének. Ráadásul a nagylányom kb. akkor menne iskolába+a fiúk oviba, úgyhogy ez talán egy kicsit túl sok változás lenne egyszerre.
Gondolkodunk a negyedik babán is, így rettentő kiváncsi vagyok Gabi leendő tapasztalataira! Gabi, nagyon drukkolok, hogy minden rendben menjen a szülésnél és sok erőt a későbbiekhez! Igaz, Zizi, Beatrix és Vadvirág példája eléggé bátorító,de én azért nem érzem magam olyan szupernőnek. Bár lehet, hogy csak ki kéne próbálni! :-)
Egyelőre úgy érzem elég jól ki lehet bírni három gyerekkel, (pláne, hogy szuper aktívan segítenek a nagyszülők) de nem tudom milyen lenne még egy kicsit ellátni, szeretni, játszani vele és négyre odafigyelni, igényesen felnevelni. Persze ez már a nagycsaládos topicba tartozik inkább...
Amúgy nekem se hiányzik a munka, nagyon élvezem, hogy itthon lehetek a fiúkkal, olyan klassz figyelni ahogy fejlődnek és egyre jobban élvezem, hogy ikrek lettek. (Az elején eléggé szenvedtem még a gondolatától is, hogy ikreim lesznek...) Most már sokkal könnyebb velük, mint annak idején Pankával volt, olyan jól lekötik egymást és mindig teljesen meghatódom, amikor azt látom, hogy mennyire örülnek egymásnak. Szóval a szívem azt súgja, hogy maradjak csak itthon amíg lehet, az eszemmel pedig inkább azt sejtem, hogy hosszú távon kell gondolkozni és ha még akarok dolgozni az életben, akkor menjek csak vissza minél előbb, különben egyre nehezebben fogok elhelyezkedni.

Orsi, én is gratulálok, nagyon ügyes vagy! Nálad nem lesz gond, hogy miből éljél meg, ha esetleg a hatéves GYES-t választanád! :-)

Nálunk is teljesen egyértelműen kétpetéjűek a fiúk, többnyire azt sem akarják elhinni, hogy egyáltalán testvérek, de azért így is van, aki megkérdezi, hogy egypetéjűek-e!

Sziasztok!
Mimóza

Éva!
Várom a leveledet, ha ráérsz, írjál!Kiváncsi vagyok a fejleményekre!D.
mimóza

Sziasztok!

Erika!
Ennyi pelus tényleg sok arra a pár órára, hacsak nincs hasmars. Lehet hogy nem mindenki visz, vagy elviszik haza, netán elboltolják? Kép Sajnos nem egyedi lenne, olvastam egy fórumon, hogy a postás árulta a minta pelusokat. Kép Valami olcsóbbat kell vinni. Esetleg jelöld be a pelust, hogy egyáltalán legalább egyszer cserélik-e.

Orsi!
Nagyon szépek! Biztosan tetszeni fog a kis manóknak. Kép

Gabi!
Most hanyadik hétben vagy?

egypetéjűséghez:
Bár szemmel láthatóan különbözőek a fiúk, mégis megkérdezik néha, hogy egypetéjűek? Kép Sőt valamikor lánynak is nézik őket. Felváltva mindkettőt, mert ilyen szép arca csak lánynak lehet. Kép

Zizi!
Nemsokára szaladhatsz utánuk. Kép
Én 1 óra motorozástól teljesen lefáradok.

Munka:
Azért ez elég borzasztó, hogy már nem mehettek vissza a régi helyetekre még 2 év után sem, nemhogy 5 év. Kép Nálam pont fordítva van. Alig találtak helyettest. Bár én közalkalmazott vagyok, hiány szakkal.

Hogy csináljátok a vicsorgó fogút. Próbálom azt, amit mutat, de nem jön össze. Kép

Eri
simones

Eri,
ki kell hagyni az orrát Kép
csak szeme meg szája van.
manoca

OrsiKép
Megint csak ámulok és bámulok a fiúk ágyikói láttán:-))
Nagyon ügyes vagy!

KépKép
KépKép
kirri

Szilvi!
: és mi ?
:0 Kép ?
Eri
simones

Köszi! KépKép
Sikerült!
KépKépKépKépKép
Pedig talán ezt is próbáltam. Bár most ios rajtam tornásznak.
Milyen az a gyerek, amelyik 2 évesen nyugton van, mikor nem alszik?

Eri
simones

Sziasztok!
Három babát várok, most vagyunk 16 hetesek.Tapasztalatokat próbálok gyűjteni ezzel kapcsolatban. Minden tanácsot szívesen fogadok.
Baba cuccok vásárlásával kapcsolatban is. Ki?mikor? kezdett vásárolni. Én nem merek addig semmit sem venni még meg nem születnek a babák.Ki hogy oldotta meg az ellátásukat? mennyi segítségre van szükség? Ki hol szült? Mennyivel kellett a szülés előtt befeküdni a kórházba?
Köszi.
Zozo
Vendég

Zozo Kép
Üdv a csapatban Kép!!!! három kismanó?!?!?! Gratulálunk!!!!
Spontán babók, vagy máshogyan fogantak?

Mi a 30. héten vettünk meg minden nagyobb dolgot, ruhácskákat már előtte is vettem 1-2 dbot.
Mi a SOTE IIn szülünk, befeküdnünk nem kell, de nálunk "csak" 2 baba lesz. Van egy három babós kismami (Ebatta), őt a 26. héten fektették be, ha jól emlékszem. De ha visszaolvasol, akkor kiderül.
A többi kérdésben nem tudok segíteni, mert első babók lesznek, és még én is kíváncsi vagyok, hogy mi hogyan lesz.

Orsi + 2 Kismaczkó
31+0

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Nem tudja véletlenül valamelyikötök,hogy hol olvashattam a bölcsödei ellátásrol?
Végül is nekem az kellene pontosan,hogy a 3 vagy több gyermekeseknek ingyenes a bölcsödei ellátás!
Ezt pontosan emlékszem,hogy olvastam,de most nem találom,és sajna most nincs idöm keresgélni!KépJa és a bölcsibe nem tudják!KépKépKép

Köszi aki tud segíteni!

Bea

Kép
beatrix2

Szia Zozo!

Nekem csak egy babám van,csapattag sem vagyok,de gyakran benézek ide. Volt alkalmam másfél hónapot egy hármas ikres anyukával együtt feküdni a kórházban. Ő egy kisvárosból jött,ahol mindenki a szívén viselte az ügyet. A polgármester is bejött hozzá látogatni,szóval nagyon pozitív volt a hozzáállás. Szereztek nekik mindenféle "szponzorokat" és a bébiétel-, pelenkagyártóknak ezek nem tételek,viszont egy ekkora családnak megoldhatja a mindennapi ellátással kapcsolatos problémáit. Mármint az anyagiakat. Amúgy ha jól értettem,három babánál az önkormányzat mindenképp "kiutal" egy remélhetőleg szimpatikus, gyermekekhez értő hölgyet napi x órában, segíthet a háztartásban, megoldani a sétát,stb. Hirtelen ennyi jutott az eszembe,hátha valami hasznos is belőle. Már a Schöpf-Mérei topikban gartuláltam,de ha nem olvasnád:Gratula még egyszer!

Buksi
kisbuksi

Szia Zozo!
Üdv a topikon! KépKépKép
Gratulálok! Három baba KépKépKép
Kb 1,5 hónappal a tervezett szülés előtt mentünk vásárolni néhány dolgot. Szerencsére sokat kaptunk, ill. kapunk még most is a párom egyik kollégájától. Az elején csak 1 kiságy volt, elfért benne a 2 fiú. Később vettünk még egyet. A babakocsit csak a szülés után vettük meg. Persze előtte körülnéztünk. Hármasikres kocsiból nagyon kicsi a választék, 2 éve csak kétféle volt. Bea nem is tudom hogyan sétáltatta a lányait egyedül.
Nem kellett befeküdnöm, ill. a doki akarta, de csak azért mert ikrek. Nem indokolta semmi más. De én csak 2 babát vártam. Kép 39. hétben születtek meg az Uzsokiban. Ez neked nem lenne jó, mert itt nincs koraszülött osztály.
Ellátásukat főleg egyedül kell(ett) megoldanom. Biztos jól jön majd minden segítség. Ne utasíts vissza lehetőleg semmilyen segítséget sem!Kép Nekem most is jól jönne, de sajna nincs. Kép A nyugdíjas nagyik nem érnek rá.
Eri
simones

Zozo!
GRATULÁLOK a babákhoz! KépKépKép

Vadvirág
Vendég

Bea!

Én úgy tudom, hogy nem ingyenes, csak fele összeget kell fizetni. Legalábbis nálunk így van az oviban. Esetleg hívjad fel a Szociális és Családügyi Min. ügyfélszolgálatát, benne vannak a telefonkönyvben és az a dolguk, hogy ilyen kérdésekre válaszoljanak.

Én is szeretnék kérdezni tőled valamit: pár héttel ezelőtt szóba került a topicon, hogy 1500 gr alatt született gyerekek közgyógyellátásban részesülnek+kétéves kor felett (miért nem alatt?) pelenkát kapnak. Ezeket hol lehet elintézni? Sajnos mi is érintettek vagyunk, azaz most már nem sajnos, mivel minden jó, ha vége jó és még a pelenkát is ingyen fogjuk kapni! :-)
Persze, ha nem érsz rá válaszolni, megértem, végülis én is felhívhatom a Minisztériumot...
Jó éjt,
Mimóza
mimóza

Mimóza Kép
Én azt is hallottam, hogy valami másmilyen családi pótlék is jár. Erről tudtál?
forum.index.hu - szülői munkaközösség - Gyes/Gyed ---> Itt Szakbarbár tud az ilyen témában segíteni

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!
Ezt most találtam és ahogy olvastam biztos érdekel titeket! Kép

2004. 09. 17.

Rendezvény neve. BABA-MAMA CSERE-BERE

Helyszín: Récsei Bevásárlóközpont (Kisstadion mellett, XIV. ker. Istvánmezei út 6. )

Dátum: 2004. 10. 02-10. 03

Időpont: 10. 00-18. 00 óráig

A rendezvény 1200 m2-en kisgyermekes családok és cégek részére nyújt lehetőséget a feleslegessé vált babaruhák, babakocsik, bútorok stb. elcserélésére, adására-vételére.

A rendezvény city light posztereken, rádió és sajtóhirdetésekben, szórólapokon és hirdetőknek, óvodáknak, iskoláknak megküldött levélben lesz meghirdetve.

A rendezvényhez kapcsolódik egy Óriási Pelus vásár is, ahol kedvezményesen juthatnak pelenkákhoz az érdeklődők.

Szolgáltatásként a rendezvényen kismama tanácsadás és gyermekmegőrző működik. A színpadon pedig híres színészek olvasnak fel a legszebb mesékből.
Részvételi feltételek:

Az érdeklődők részére asztalokat és székeket biztosítunk, a belépés mindenki számára díjmentes. Asztaljegy nincs, de előre foglalni kell. Kérdéseikkel kapcsolatban a T: 0670-558-66-57-es telefonszámon állunk rendelkezésére.

Amennyiben programunk felkeltette érdeklődését és szívesen részt venne, kérjük, hogy részvételi szándékát az alábbiak kitöltésével 2004. 09. 24-ig visszajelezni szíveskedjen:
Név:
Mit vennék-cserélnék:
Telefonszám:
Igényelt asztalok száma:
Eladásra kínált termékek megnevezése:

Várjuk szíves visszajelzését.
Üdvözlettel,
Erdős Amel
Marketing asszisztens

Récsei Bevásárlóközpont

Budapest, XIV. Istvánmezei út 6.
T: 460-3608

Krisztina
k78

ja, az a 09.17., nem tudom, hogy került oda! Kép

Krisztina
k78

Mimoza!

Mivel a babák kissulyuak és koraszülöttek,ezért fejlödésneurologiára kellett hordani öket.A szakorvos állítja ki az igazolást,ezt kell elvinni a tb kifizetö helyedre és ott automatikusan megemelik a csp duplájára (13200ft/gyerek).Ezt a papírt kell elvinni az önkormányzathoz,és ott kitöltik a közgyogyigazolványt.Erre nem sok gyogyszert lehet felírni,de pl ingyenes az augmentin,az orrcsepp,és az antipiretikus lázkupp.
Betöltött két évtöl egy évem át jár a pelenka,amit az orvos ír fel.
Nálunk ez ugy néz ki, hogy a Biankára és a Brigire dupla csp-t,közgyogyellátást kapunk,de a Bettinára nem,mivel az ö sulya 1540gramm volt,és ezzel átlépte a büvös 1500grammot!KépKép

Zozo!
Üdv itt "sorstárs"!
Nekem most 2 évesek a hármasikreim.Ha kérdésed van nyugottan írj ide,vagy e-mailbe is kérdezhetsz!Cím a profilomba!
Ebatta jolvan,használt neki a diéta,nem kell inzulinoznia magát.A méhszáj zárt,kicsit puha.
Jol érzi magát,szépen halad!

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok!
Kriszti!
Biztos akkor rakták ki. Kép
Ezek szerint ez 2 napos?
Hol találtad? Az oldalukon nics erről szó.
Eri
simones

Szia Eri!
Egy másik helyen, ahol fórumozok írta egy lány, hogy a babaszobán találta! Kép Hívd fel őket! Kép

Krisztina
k78

Krisztina
k78

Sziasztok!

Bea!

Az ingyenes bölcsödei v. óvodai ellátást az önkormányzattól lehet kérvényezni, és ők szociális alapon eldöntik hogy jár-e nektek. Nálunk az önkormányzat fél évig tudja biztosítani az ingyenes étkeztetést, de lehet hogy más "pénzesebb" önkormányzatoknál több évet is kifizetnek. Mindenesetre ha bementek az önkormányzathoz ott meg tudják nektek mondani. Alaptámogatás pedig az hogy csak a felét kell fizetni, de nekünk a három gyerekre így is havi 10 ezer Ft.

Szobatisztaság: nálunk az ikrek 2,5éves koruk óta teljesen szobatiszták és teljesen maguktól hagyták el a pelenkát. Én úgy értem el hogy éjszaka se kelljen pelenka hogy este lefekvés elött elvittem őket pisilni és elhagytuk az esti kakaót.

Zozo gratulálok a három babához Kép Kép Kép. Lehet már tudni a nemüket?

Yabu
yabu

Kriszti!
Köszi. Kép
Beleolvastam a fórumba, eddig 40 asztalt foglaltak le. Lányok aki árusítani akar, HAJRÁ!!! KépKép
Én legfeljebb csak vásárolni megyek, ill. körülnézek. Kép

Többiek jöttök majd?
Marcsinak nem kéne telefonálni, hátha ott is akar árulni. Én nem tudom a számát. Kép

Eri
simones

Sziasztok!

Csak linatorol szeretnék érdeklödni, hogy vannak?? otthon vannak-e, ilyesmi. Ha valaki tud roluk köszi.

sziasztok
Viki
boribaba

Viki!
Minden OK velük és gyönyörűségesek a babák! KépKép

http://linato.gportal.hu/ Kép

Vadvirág
Vendég

Linato!
Nagyon szépek a babák!Kép

ZozoKép
Gratula a 3 pocaklakóhoz, nem semmiKép
Én még a terhesség elején voltam kórházban-Veszprémben-ahol a szobatársam egy 3-as ikres kismami volt, őt már a 24.héttől befektették.
Ő mesélte, hogy a babák születése után kiutalnak hozzájuk egy segítőt a picik gondozásához.(már volt neki amúgy 3 gyerekeKép

A babacuccokkal kapcsolatban:mi sem merünk nagyon még sokmindent venni, néha persze nehéz ellenállni, 1-2 kisbodyt vettem, sokat kapunk majd a sógornőmtől is, de a nagyobb dolgokat még halogatjuk.
kirri

KépKép
KépKép
kirri

Szev lányok!
Benéztem Linátóhoz. HÁT VALAMI CSODA ez a két gyerkőc.
Csilla
bim_bam

Kedves Ikres Mamák,
szeretettel köszöntök mindenkit! Örömmel jelentem, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel, az Aktív Szülés Program keretein belül IKERKLUB indul 2004.október 30-án 10 órai kezdettel. Különböző vezértémák, meghívott szakemberek, tapasztalatcsere, ikres babaruha- és játékbörze szerepel a programjaink között. Klubvezető: Oyeyele Monika pedagógus, újságíró, ikres szoptatási tanácsadó, ikres mama. További információ és feliratkozás: femiremi2000@yahoo.com, vagy 06 30 292 3029
Mindenkit szeretettel várunk várandósként vagy ikerbabáival együtt is!
iyawo

Kedves Bea!
Köszi a részletes választ! Jellemző, hogy nekünk ezekről annak idején senki nem adott felvilágosítást se a PIC-en, se a hízlaldában, se a fejlődésneurológián, mert persze mi sem úsztuk meg a Sváb-hegyet... Az emelt családi pótlékról is csak utólag hallottam egy volt szobatársamtól, amikor felhívtam, hogy hogy vannak a kisfiai. Szóval azt már elintéztük, igaz két haviról lemaradtunk, de senki nem beszélt nekünk a közgyógyról és a pelenkákról! Remélem így utólag is elismerik, hogy jár nekünk, mert azért elég sokat voltak betegek a fiúk tavaly télen, kb. 3-4 hetente kellett antibiotikumot kapniuk és azért a pelus sem mindegy. Ők egyébként 29. hét +3 napra születtek lepényleválás miatt 1380 és 1390 grammal.

Zozó, kitartás! Minden rendben lesz!

Linato!
Gratulálok! Minden nappal egyre könnyebb lesz, bár az alvásmegvonás számomra is felért egy kínzással... (Olvastam a honlapodon, hogy 2 órát aludtál az éjjel. )Kb. 5 hónapos korukban aludták át a fiúk az éjszakát és onnantól már minden szuper volt.

Mindenkinek jó éjszakát!
Mimóza
mimóza

Sziasztok!
Zozo!
Üdv a fedélzeten, vigyázz nagyon a csöppségekre!Kép

Vadvirág
Október 7. tényleg mindjárt itt van!!! Nagyon izgulok, pedig tudom mire számítsak!
Készült fotó a pocimról, csak nem tudom feltenni, mert hagyományos, és párom visszavitte a munkahelyére a scannert. De még csináltatok vele szülés előtt egyet, és azt fel is tetetem vele az albumba!Kép
Azt nem mondanám, hogy könnyebben viselem, hogy "csak" egy babát kell hordani a pocakban, mert közben öregebb lettemKép, meg több gyerekem lett.KépKép Bence és Marci éppen ma délelőtt kapták meg a hároméves oltásukat a combjukba, szegények a déli alvás után sírva ébredtek, nem tudtak lábra állni, nekem kellett kivinni őket pisilni. Aztán inkább rábeszéltem őket a mászkálásra, mert kicsit megfájdult a hasam. Úgy sajnáltam szegényeket, remélem holnapra elmúlik!

Szilvi
A dokim szerint azért nem lehet megvárni, amíg megindul a szülés, mert a fájások rossz hatással vannak a hegre, és fokozódik a szétnyílás veszélye. A másik ok, hogy már elég nagy a baba, és minél tovább hagyjuk nőni, annál jobban feszíti a méhet, és ez megint az előbbi miatt veszélyes.

Eri!
Ma töltöttem be a 36. hetet, azért is tűzte ki a szülés időpontját október 7-re a dokim, mert aznap leszek 38 hetes. Az ikrekkel is ez volt a kívánságom, és ezt figyelembe vette.

Zizi!
Vezetéknevünk már van!Kép(Tegnap voltunk az önkorminál apai elismerő nyilatkozatért) Ez már félsiker!Kép Egyébként a fiúk kisöcsinek szólítják a babát, és szerintük Robika lesz. Egyszer a párom kérdezte tőlük, hogy mit szólnának hozzá, ők meg tényként könyvelték el a dolgot. Személy szerint Dánielt vagy Domonkost szerettem volna, de ekkora túlerővel szemben nem hiszem, hogy labdába rúghatok!Kép Bár a műtőbe én leszek ott egyedül!Kép

Mimóza
Köszi a drukkot, én is nagyon remélem, hogy minden rendben megy majd a szülésnél, bízom a dokimban és választott aneszteziológusban! Utána meg majd kialakul, minden segítséget el fogok fogadni!Kép

Bea!
Úgy tudom én is, hogy alapból csak fele összeget kell fizetnia bölcsödéért. Azoknak ingyenes, akik rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülnek az önkormitól. Ezt elég macerás elintézni, egy csomó papírt kell beadni, jövedelemigazolások, vagyoni helyzet, stb, és végül a környezettanulmány. Ja, és úgy tudom havi kb 3000 Ft az összeg, amit kiutalnak, nem gyerekenként, hanem összesen. Ennél a pontnál adtam fel én az utánajárást.

Gabi
efgabi

Gabi,
A rendszeres gyv.tám. összegét a család jövedelmi viszonyai alapján az önkormányzat állapítja meg. Nekünk gyermekenként 5100 Ft jön havonta, az ugye 15300. Csak a szülők jövedelemigazolása szükséges hozzá, meg az akvi kivonat-másolatok, és akkor küldenek v. adnak egy kitöltentyűt, sok kérdéssel. A környezettanulmány kb. 5 percet vesz igénybe, viszont évente újra elvégzik, és be kell adni az új kérelmet is. Valamennyit szoktak is rajta emelni.
iyawo

Sziasztok!

Lányok!
Nektek mikortól aludták át az éjszakát a gyerekek? Most olvasom, hogy Mimózának már 5 hónapos kortól! A fiúk még most sem alusszák át az éjszakát. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor aludták át. Kép Hát nem tudom,lehet, hogy bennem van a hiba talán? Kép

Gabi!
Meddig leszel kórházban? Kb 1 hétig? Én is drukkolok nektek nagyon! KépKép
Még lehet a neve akár Róbert Dániel vagy Róbert Domonkos is. KépKép

Elfoganék én is minden segítséget, ha lenne. De amíg nem születtek meg, addig sokan mondták hogy jönnek, aztán persze senki sem jött Kép

Eri
simones

Gabi!
Kitartás... Kép

Eri!
Nálunk 1,5 hónapos koruk óta rendszeresen 22:00-tól O6:00-ig OK az alvás. KépKép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Eri!

Nekünk onnantól volt nyugi, hogy elérték az 5kg-ot. Vacsira mindíg valami durvábbat kaptak, mint a bébirgríz mézzel simán tápszerből hígabb gríz.
Egyszer bepróbálkoztak, nálunk is. Kép Többször felkeltek éjszaka és mikor odamantem megvígasztalni őket, már a vállamon visszaaludtak. Képzelheted.... az ötödiknél már pipa voltam. Aztán hősiesen kibírtam, hogy nem megyek be, másnap már csak 3x csinálták aztán 2x és végül elmaradt. Kép De ez nem most volt... Kép Kép Kép
Mostanában mindíg átjönnek hajnalban és mellénk fekszenek. Hááát már elég szűkös az ágy így. Mióta hidegebbek az éjszakák hálózsákot adok rájuk, de a Nándus még abban is képes átbotorkálni. Kép
Gabi!
Nagyon jó kis neveket találtatok. Nekem mindegyik tetszik! Kép
Vikics

KépKép
vikics

Gabi,
OK, igy már értem.Kép
Drukkolok én is! Kép

Eri,
Nálunk sincs alvás éjszaka, pedig nem rossz alvók. Egyszercsak felébrednek, de nem tudom miért. Mint ahogy azt se tudom, hogy mitől van az, amikor meg átalusszák az éjszakát. Persze ez ritka. Kép Szerintem megszokták anno a szopi miatt, hogy odaveszem őket az ágyunkba. Olyan 13 hónapos korukig ment a szopi éjjel is. Tudom nálatok most is.Kép Nekem nem volt erőm fotelben ülve szoptatni, igy legalább tudtam aludni. Aztán már nem is a szopi, csak 1szerüen 'anya' kell. Tudom, mert amikor az első ébredés után az ágyunkban kötnek ki, odabujnak és máris alszanak. Van, hogy igy is felébrednek, és ha háttal vagyok, addig macerálnak, mig meg nem fordulok és át nem ölelem őket jó szorosan. Kép
Persze biztos le lehetne őket szoktatni, ha hagynám őket sirni éjjel, de nincs hozzá szivem...

Mondtak különben mindent, hogy egyéves kor után másképp lesz, meg ha majd 'rendesen' vacsoráznak este stb. Persze semmi nem jött be.

Szilvi
Szilvi
manoca

Sziasztok!
GAbi!
Az alvás nálink igen változó volt eddíg.6 hónapos koruk körül kezdtek nagyobbakat aludni(5-6 óra) de azt kb. egyszerre, akkor kezdett egy kicsit könyebb lenni az élet velük mert nem voltam állandóan álmos. Barbus azóta kisebb nagyobb kihagyásokkal átalussza az éjszakákat.Neki nagyon jó alvókája van.Ricsike kevésbé jó alvó, most is felkel általában egyszer, de ha nagyon fáradt akkor ő is alszik esete fél kilenctől reggel 8ig.(kb.)
( Novemberben leszünk 3 évesek, istenem de rohan az idő!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
puszi Csilla
bim_bam

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: