A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Sziasztok!

Trus!
Ha valamit egyszer felraktak akkor az annyiért kel el ami a licit vége, vagy amire Te már rálicitáltál. Az összegtől függ asszem. Babakocsinál úgy van, hogy ha az előtted lévő 15 eu-t licitált és Te 18-at, akkor 15 lesz a vége. Nekem eddíg csak jó tapasztalataim vannak főként. Vettem sok babakocsit, gyerekcipőket, accus elemeket (12db 2300-as 5 e ft Kép) Ilyesmiket. Fényképen meg tudod nézni, de ha nem vagy elégedett vele, akkor írsz egy levelet az eladónak és kérsz tőle másikat, kérdezhetsz is akármit. Nem nagyon szoktak lopni-csalni-átverni, mert a németeknél ez nem divat, mert szerintem szórakozásbó meg helyhiányból csinálják, mert a vásárlás után megírhatod a véleményedet róla és ha rosszat írsz, akkor azt mindenki látja. A neve mellett van egy szám az az, hogy hány üzletet kötött már és asszem alatta, hogy hány %-ban kapott pozitív visszajelzést. A számra rákattintva megnézheted mások véleményezését is.
Marco... Nem néztem még meg, és én sem tudok németül, gyenge kis angolommal szoktam komunikálni. Kép De a twin szó valószínűleg nem véletlen. Szerintem újszülött kortól van mindkét ülés, pláne, ha egymás melletti. De kérdezd meg az eladótól. A képeken nem látni rendesen? Vagy nincs honlapjuk valahol?
Vadvirág!
Nekem a két kocsi azért lett kilőve, mert én egyedül jártam bevásárolni a boltba és oda egy olyan széles szerelvénnyel képtelenség bemenni. A corába meg nem volt kedvem mindennap elmenni emiatt. Nálatok nem lesz ilyen gond? Bár ha a férjed dolgozik, Neked biztos nagy segítség a nagylányod. Kép
Remélem minden jóra fordul ebben az intézetben. Kép

KépKép
vikics

Sziasztok! Vadvirág! Pontosan milyen az az iker kapocs, és mennyi a reális ára? Nekem van egy Pegperego plico maticom, ahhoz szívesen vennék még egyet, ha össze tudnám kapcsolni, mert az nekem nagyon bejött! Van fent a babakocsidról kép? A családom szerint én babakocsi gyűjtő vagyok, és egy mániákus! Kép
Nagyon örülök, hogy a D alapítvány eredménnyel kecsegtet, mit fognak csinálni? Amúgy már üldözöm a nőt, akit ígértem, sikerült telszámot szereznem, mert csak emilem volt, szóval felhívom, aztán referálok!
Vikics! Ami a használt babakocsit illeti, teljesen egyetértek, annyi jó dologra el lehet költeni a különbözetet, ami hasznos a kölyköknek, az meg, hogy fakult-e a vászna, marhára nem hatja meg a bébit! Amúgy mi ruhával is elég jól vagyunk eleresztve, a tesómtól van egy csomó cucc, mert az övéi már nagyobbak, meg néhány barátnőmmel állandó ruhacsere-bere akcióban állunk. Pl tél elején beosztjuk, melyik overált ki kapja, így nem kellett mindegyikünknek minden méretet beszerezni, és azt pl úgysem lehet egy tél alatt lestrapálni, pláne amíg csak fekszenek vagy üldögélnek benne! A gyerekeink meg majd röhögnek felnőtt korukban a fényképeken, hogy mindegyikükön uaz a cucc van adott korban! Kép
Claire
claire

Trus!

Megnéztem és nem tudom eldönteni képről, hogy mennyire lehet dönteni, de az biztos , hogy ugyanannyira mindkettőt. Éváéknak hasonló volt, talán ő tudna nyilatkozni.
Én inkább erre mennék rá:
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=23629&item=3747938396&rd=1
kb 45 euro magyarországig a postaköltség. A legtöbbje nem vállaja, hogy külföldre elküldje a cuccot, de ha tudatlanul megkérdezed az első levélben, hogy mennnyi a postaköltség, azért általában írnak összeget. Kép
Vikics

KépKép
vikics

Clarie!

Nagyon mázlista vagy, hogy ennyi cuccot kapsz! Míg picik voltak a fiúk mi is kaptunk, de most már régóta nem. Inkább mi adunk mindenkinek. Kép Van miből az biztos, mert megveszem amit kell, néha még többet is. De hát ha jobban bele gondol az ember egy napra az oviba a két kölöknek legalább 6 mackó kell. Egy amiben megy, egy az udvarra és egy a biztonság kedvéért. És ez csak egy nap! Ebből a 6-ból kettőt tutira koszosan viszünk haza. A többit meg muszály ott hagyni.
Az amortizáció mértékéről nem is beszélek.... fúk.... Kép Kép
Itt vannak a rosszcsontokKép

Kép

Vikics

KépKép
vikics

Rita!
Küldj egy mailt a profilomban lévő címre, leírnám én is az eBayes tapasztalatainkat, csak nem akarok itt nagyon off lenni!Kép

Vikics!
Nagyon jól néznek ki a srácok, és milyen nagy fiúk már!KépKép
Mi is rengeteg ruhát kapunk, még Gergő is. De azért vásárolni is szoktam a fiúknak, ne érezzék úgy, hogy mindig csak "levetett" ruhákban járnak. Nálunk a bölcsiben legalább három váltás ruha van a szekrényükben, ami Bencénél el is fogy három nap alatt.Kép Már egyáltalán nem adnak rá pelust, így alvás után mindig át kell öltöztetni.

Gabi
efgabi

Sziasztok!
Vikics!
Csupán 40 cm egyenként, de szerencsére vásárolni nem kell egyedül mennem. Védőnőhöz, játszótérre, stb. pedig egyedül is simán eltudok menni.

Ma bejártuk a várost BKV-val délután, ami jó kis túra volt, hiszen ilyenkor mindenhol tömeg, stb. Szuper volt hogy két ultra könnyű, különálló babakocsival tettük meg az utat!!! Az biztos, hogy az ABC-s ikerkocsival ez szinte lehetetlen feladat lett volna. KépKép

Claire!
A Brendonban 1.090 Ft 1 db és összesen kettő kell belőle.
Egy 27 cm-es heveder, aminek mindkét vége könnyedén csatlakoztatható a babakocsik vázaihoz, így összefűzve azokat.

Hát ez jó!!! A férjem ugyanezt mondta rólam, hogy egy babakocsi gyűjtő vagyok és hogy biztos ez valamiféle mánia nálam... Kép
Azt is megkérdezte, vajon még mennyit fogok összevásárolni. Kép
Mondtam, hogy végre megtaláltam a minden szempontból megfelelőt, de nem hitte el! KépKép

Fotók: Kép
Kép

Az alapítvány módszerével előjöhetnek a reflexek, stb.

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

A barátnőmnek ilyen Cam-je volt egy gyerekkel Kép, le is cserélte másikra...

Krisztina
k78

Miért cserélte le???

Vadvirág
Vendég

Kép Bolygott össze-vissza, meg rövid volt/lett! Ő is egy babakocsifaló! Kép

Krisztina
k78

Ja!!! Kép Na akkor megnyugodtam. KépKép
Vendég

Sziasztok!
Babakocsihoz: Nekünk a vonatos Peg Perego van. Szerintem nagyon kényelmes, én sokat megyek/mentem velük gyalog. Jól tudtak benne aludni. Itt a környéken kíválóan be tudok vásárolni. Befér a tárolóba. Kép BKV-val itt sajnos a kisebb babakocsikkal is nehéz utazni. Nem segítenek, ill. sokan vannak. De ezt már régebben kitárgyaltuk. Bár tegnap láttam az új fekete 7-es buszokat. Kép Arra kényelmesen rá lehet tolni. Ha valahova muszály busszal menni, arra van 2 kis esernyőre összecsukható babakocsi. Ez arra is jó, ha a kocsiba kell a hely, ez még akkor is befér. Kép) Még most is simán kibírnak 1 órát a fiúk, pedig ők aztán nem ülnek egy helyben sokáig. Mindenhova felmásznak, akrobata mutatványokat végeznek. Már több szülő is frászt kapott tőlük. Kép)
Szerintem még 1 évig használni fogjuk a hosszabb utakra. Kép

Eri
simones

Sziasztok!
ERi! Köszi, hogy mondod a börze veszélyeket! Viszek magammal segítséget, azért sem árt, mert még vásárlóként sem voltam, nemhogy árusként. Ha esetleg van valakinek valami hasznos tanácsa ezzel kapcsolatban, szívesen venném!! Kép
Kirri!
Köszi a dicséretet!
Vadvirág!
Soha ne mondd, hogy ez az utolsó kocsid Kép Kép Az egymásmögötti variáció még hiányzik a repertoárodból Kép Kép Azt hiszem a férfiak kevésbé bírják a változást. Nálunk a férjem a második kocsi után - most a 4.-et használjuk Kép -vesztette el a fonalat Kép Kép
Most is ugyan abban az idősávban - jól emlékszem? - hajnalban dolgozol?
Nálunk a legújabb: Péternek aftája van. Sír keservesen és közben hüppögi: anya, rossz a szám...
Afta miatt lehet lázas? Keresgéltem a neten és végülis virusos fertőzés áll a háttérben... szóval lehet, ugye?
HOlnap még tart a nyílt hétvége - amikor közintézményekbe lehet bemenni - valahova elvisszük a skacokat.
http://www.budapest.hu/engine.aspx?page=20040915-cikk-kulturalis_orokseg_napja
Saját portrés pénzverés a Nemzeti Bankban...
http://www.mnb.hu/engine.aspx?page=mnbhu_lk_aktualitasok
Ma délelőtt bicajjal (gyereküléssel) kirándultunk el a Timár utcai játszóra. Most is nagyon bejött a fiúknak.
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

TRus!
Nekem is csupa jó élményem van az e-bay-jel. Annyi infó még, hogy kb. 4-5 napos regisztrációval számolj! Ha megtörtént a neten a regisztrálás, postai úton, igazi levélben küldik az aktiválós kódot.
De a börzén ikerbabakocsiból biztosan lesz választék!
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi Kép
Afta ügyben sajnos nagyon járatos vagyok, mert nekem sok volt régebben, bár a terhesség alatt még nem jött elő.
Szerintem lázat nem okoz, legalábbis én egyszer sem tapasztaltam.
Viszont az aftát nem csak vírus okozhatja. Egyfajta ételallergia is lehet. Nekem pl. a paradicsomtól gyakran előjön. Erre figyeljetek esetleg oda.
Tenni sajnos semmit sem lehet ellene, mivel a mamám bőrgyógyász, így az összes lehetőséget kipróbáltuk, nekem semmi sem használt Kép
Remélem, hamar túl lesztek rajta.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Marcsi!
Kép Húha! Ez eddig még eszembe sem jutott, de most hogy mondod... Kép

Már csak arra lennék kíváncsi, hogy ez a babakocsi őrület kizárólag az ikreseknél ragályos, vagy...? KépKép

Igen volt késő esti plusz a hajnali, de most könnyített üzemmódban vagyok egyelőre, ami azt jelenti, hogy minden nap 18:00-22:00-ig.

Tegnap csak azért írtam olyan furcsa időpontban, mert 19:00-ra mentem a 6 hetes kontrollra Dórához, - minden OK - így végül éjfél után tudtam csak elkezdeni a munkát...

Vadvirág
Vendég

Orsi!
Köszi!!!!! Nekem herpeszem szokott lenni, abban vagyok sajnos otthon.
Vadvirág!
Szerintem egy ikres anyukának lételeme, hogy ki tudjon mozdulni. Mivel a méret a lényeg (na jó a babakocsié KépKép ezért keressük eszelősen az igazit!! Én is hasonló eufóriát éreztem, mint ami a soraidból sugárzott, amikor megtaláltam a második kocsinkat!
KLassz lett volna, ha összefuttok Dorisékkal a Dévényeseknél...
M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok! Nálunk csak a felnőtteknek szokott aftája lenni, pl a páromnak, nekünk 2 dolog jött be: 1. vagothyl nevű lötty, egyszer nekem írták fel egy szemét aftára, ami egész hátul a garatíven volt, ecsetelésre kellett volna járni, de elutaztam, és magamnak ecseteltem! Képzelhetitek! Szóval iszonyú ízű , de hatásos lötty, de lehet, hogy egy gyerek nem értékeli.
2. Aloe first fújó, ezt nagyobb unokatesók már maguknak is nyomatják. Tűrhatő és hatásos.
Az én nővérem mindig a menzán kapott aftát, aztán hordott magánál saját evőeszközt, ez volt a megoldás. Nálatok nem a bölcsi a ludas?
A babakocsi mánia nekem már régebbi, igaz a testvér kérdés sem egyszerűbb néha, amikor az egyik pici, másik kicsi, mint az iker!
Köszi, lehet, hogy felpróbálunk egy ilyen iker kapcspt. Minden kocsira jó?
Marcsi te mit használsz herpeszre?
claire
claire

Marcsi!
Talán a Borax homeopátiás szer jó lehet. Kép
A börzén én eddig csak vásárló voltam. A tavaszi börzéről írtak itt a fórumon, érdemes lenne visszaolvasnod.
Azt hiszem ebből a babakocsiőrületből én kimaradtam. Egyből megtaláltam az igazit. Kép

Eri
simones

Sziasztok,
én egy ikres keresztmama vagyok, és szeretném meglepni a testvéremet egy babakocsival. Náluk is ez lesz a 3. variáció lift és egyéb problémák miattKép Igazából még régen valamelyikőtök betett erről a babakocsiról egy képet, de nem tudom, hogy van-e ilyenje valakinek. Az e-bayen szeretném megvenni, így örömmel fogadnék e-bayes tapasztalatokat is. A babakocsi neve Marco sky. Olyan, mint egy sportkocsi, a babák egy kicsit egymás felett ülnek benne.
Előre is köszi,
anilla
anilla

anilla

Claire!
Nem tudom, fel kellene hívni Őket...

Vadvirág
Vendég

Anilla! Igen, Vikics mintha már ajánlotta volna ezt a kocsit, ő is talán az e-bayen látta.
Főnyeremény lehet ez a kocsi, ha kicsi a lift, vagy nincs egyáltalán. A 10,5 kg szerintem pehely súly... Az enyém 12,75 kg, a katalógus szerint. Annyit esetleg megkérdeznék a helyedben, hogy hány kg-t bír el a kocsi összesen. A terhelhetőséget általában korkülönbséges tesókra méretezik, szóval nem árt tudni, hogy mit javasolnak max. tömegnek... Az enyémnek 35 kg (csomagtartó tartalmával együtt) a terhelhetősége.
Claire! Ha sikerül elcsípnem a viszkető érzést, akkor zoviraxot, ha csak utána jutok hozzá, már annyira nem szoktam kenegetni.
Eri!
A boraxot se ismerem, eddig nem volt afta az életünkben... Kép Ha a gyerkőcöm hajlamos erre az "izére", akkor majd be kell valamit újítanom.
Ma Ádám is belázasodott. De annyira, hogy reszketett, szegénykém. Semmi más tünet nincs, ez a legrosszabb.
Ma mondott Péter egy aranyosat. Levágtam a férjem haját, s ő az ágyából leste a folyamatot. Miután elkészült a mű, Apa felállt a székről és megfordult. Péter felkiáltott: bácsi lett Apából! Kép Kép
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Claire!
Úgy tudom, hogy az ikerkapocs nem jó minden babakocsihoz. Kép

Eri
simones

Sziasztok!

Ma kaptam 2 SMS-tZsuzsitol(Eszter28),ezt szeretném megosztani veletek.
Idézem:
Bea,pár napja lett egy kis baj.Senki nem mond semmit.Elkesztem viszketni,nézték a májfunkciot,vérképet,valami ott nem stimmel.HELLP szindroma gyanut emlegetnek,meg a 3. baba elhalása miattiproblémát.Megkaptam a 3. tüdőérlelöt.Gyakran vizsgálnak,a babák állítolag jol vannak.Ma vagyunk 34+3.Az orvosok szerint jo lenne még kicsit kihuzni.Remélem a fiaim egészségesenkerülnek ki ebböl.Puszi neked,a lányaidnak,üdv a netes csajoknak.
Zsuzsa(eszter28)

Írtam neki egy kis bíztatást,és közben ö is visszaírt!

Idézem:
Kiderült,hogy a véralvadással van gondom,amit a 3. baba halála ota néznek,a dokim szerint nem kell aggodni.Felteheted a netre,köszi a bíztatást,majd írok.Puszi.

Hát lányok lehet szorítani nekik most már a finishez érnek.Ha volt valakinek gondja a véralvadásával,akkor küldjön egy kis bátorítást!

Bea

U.I.:Én kérdeztem tőle meg,hogy feltehetem-e ide amit írt,ezért szerepel a levélben ez!

Kép
beatrix2

Bea!

Már kezdtelek hiányolni! Kép De nem ilyen híreket vártam... Van egy ismerősöm, akinek szintén a véralvadásával voltak gondjai és ő is kb ekkortájt szült tervezett császárral, mindkét gyereke jól van és ő is! Kép Kép Kép

Krisztina

Krisztina
k78

Zsuzsi!
Akkor most HAJRÁ neked is Linato után így a finisben és menjen minden olyan klasszul mint nála!!! KépKép

Marcsi!
Tényleg nagyon aranyos... Kép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Zsuzsinak kitartás!!KépKép

VikicsKép
pont ezt néztem ki én is, nagyon jól néz ki a kocsi, elég keskeny is!!
volt egy olyan változata, amit két mózessal árultak, de azt hiszem arról lemaradtam...
szóval nekünk ez tökéletes lenneKép

már regisztráltam és postán küldenek saját kódot!!!

Ma elutazunk, egy hétere gy kicsi utónyaralásra Kép
de utána a tettek mezejére lépek és szerzek ilyen tuti kis kocsit!! legalább is megpróbálokKép

Gabi Kép
ha hazajöttünk írok mailt e-bay ügyben, mert kelleni fog a segítség, de addig is köszi Kép

Szóval mindenki nagyon vigyázzon magára én most elbúcsúzom egy hétre Kép

Rita
trus

Zsuzsinak minden jót, de ne aggódjon, már nem lesz semmi baj a babákkal!Kép

RitaKép
Kellemes nyaralást!

Mi ma voltunk dokinál, mindkét baba szépen nő, a méhszáj zárva.2 nap múlva kezdjük a 23.hetet.
kirri

KépKép
KépKép
kirri

Kedves Lányok,
nagyon köszönöm a tanácsokat!Kép
2in1, utánanézek a terhelhetőségnek is!
Zsuzsinak nagy drukk,
mindenkit üdvözlök,
anilla
anilla

Sziasztok!
Vírust nyaltak be szegénykéim. Ezen a héten szabin lesznek, nem mennek bölcsibe Kép Kép. Holnap reggel elutazunk nagymamázni Pécsre, ott lábadozunk. Hétvégén pedig Villányban szüretelünk. Nagyon klassz nagycsaládi összejövetel lesz Kép Kihasználom még ezt a hetet, jövő hétfőn indul a munka!!!
Addig is mindenkinek szép vénasszonyok nyarát!
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!
Marcsi!
Jobbulást a fiúknak! Kép Mi már lábalunk ki belőle, szerencsére ők nem voltak lázasak. A lázon kívül még mik a tüneteik?
Jó pihenést, szüretelést a munka előtt! Kép

Zsuzsi/Eszternek!
Kitartás! Még egy pici, aztán lehet babázni. KépKép

Eri
simones

Sziasztok ikres (kis)mamák!

Bár utoljára kb. 1 éve írtam nektek, azért nagyjából követtelek titeket és az augusztusi találkozón is ott voltunk.

Most azért írok, mert holnap lesz egy rádióműsor az ikrekről a Vendég a háznál c. műsorban a Kossuthon, 13:05-től. Ha valaki nem tudja hallgatni utólag felrakják a netre.

Még egy körkérdésem lenne: közületek tervezi valaki, hogy 6 évig otthon marad az ikreivel? Kiváncsi vagyok, hogy van-e valaki, aki jelenleg kihasználja ezt a lehetőséget, vagy ki fogja használni.

Jó éjt!
Mimóza
mimóza

Sziasztok!
Marcsi! Jó lábadozást és szüretet, ez utóbbi nagyon jól hangzik , főként azon a gyönyörű tájon! Nyaralni is szoktatok ott? Biztos azért is vannak róla ilyen szép emlékeim, mert akkor töltöttem Pécsett egy hetet, amikor éppen kiderült, hogy első csemetémet várom, és ettől mindig olyan nosztalgiám van! Kép
Különben örülsz, hogy mész dolgozni? Mit fogsz csinálni?
Amúgy akartam írni neked, hogy van egy aloe verás száj kence, olyan, mint a szőlőzsír, és az nemcsak kiszáradt ajkakra jó, a herpeszesek nagyon buknak rá!( Meg amúgy sem árt az ember tatyójában, mert csípésre, vérzés csillapításra is lehet használni, és hát amikor az ember apró gyerekekkel... szóval nekem már jól jött ez a kis zsebpatika párszor, igazán megérte azt a kb 800 ft-t.)
Mimóza! Én szívesen maradnék, mert 4 gyereket hurcolni mindenfelé, az nem lesz semmi, meg gyes mellett lehet fél állást vinni. Ez engem munkailag tök kielégítene, anyagilag még kérdés, hogy megtehetjük-e.! Claire
claire

Sziasztok!
Mimóza!
Én is szívesen maradnék itthon 6 évig velük. De valószínűleg nem így lesz. Oviba mindenképpen szeretném őket vinni, és anyagilag is majd előbb utóbb azért vissza kell mennem dolgozni. Még nem tudom mehetek-e félállásba. Majd meglátjuk, mit hoz a jövő. Kép
Egyébként pedig most sokalltam be, de már lábalok ki belőle. (GYES betegség?) Kép
Eri
simones

Sziasztok!

Mimóza!

Én is szívesen itthon maradnék! Kép De ennyi pénzért, jó annak, aki megengedheti magának... Örülök, ha 2 éves korukig kibírjuk így anyagilag... De hátha változtatnak addig az összegeken! Kép

Krisztina
k78

Mimóza!
Sajnos én sem tudok, tudtam otthon maradni velük, jó lett volna ,de hát ennyi pénzből nem lehet kijönni.
Állítólag az működik hogy a nagyszülő vállalja a gyest nyugdíj mellett.És ha fél napos oviba felveszik őket akkor nem is olyan megterhelő az ellátásuk.
Csak egy ötlet.
Csilla
bim_bam

Sziasztok,

hát én se fogom kihasználni a hat évet. (már most se használom Kép) Az ovi az kell, meg az utolsó az kötelező is, nem?? De azért ez a dupla GYES jól jön a félállás mellett Kép

Marcsi,
én csak vásárlóként vagyok jelen a börzén (bár néha már egy két dolgot eladnék, -legalább amiből kettő van-, de kapom a jótanácsokat, hogy ne tegyem, mert mi van ha majd megint ikrek jönnek?! Kép), de szerintem az a veszélyes, ha kipakolsz egy nagy kupacba mindent. Igy nagyobb a lopásveszély. Inkább mindent szépen összehajtva, rendezetten árulj, és a pult előtt is legyen vki!

Tudja valamelyikőtök, hogy egy genetikai vizsgálat hogy zajlik annak megállapitására, hogy egy vagy kétpetéjüek az ikrek, és mennyibe kerül??
manoca

Manoca!
A vércsoport nem elég?!?! Nem úgy van, ha különböző a vércsoportjuk, akkor kétpetéjűek?

Krisztina
k78

De ha azonos a vércsoportjuk??? Akkor kell a genetikai, nem?

azt hiszem a www.gendiagnosztika.hu oldalon van erről infó

Orsi
KépKépKép
icsilya

Kriszti,
szerintem az nem bizonyiték. Sima Kép testvéreknek is lehet egy a vércsoportjuk. Bár nem tudom a lányokét, de valószinű egyforma, mert nekem is és az apjuknak is B-s.
Nálatok különböző a vércsoportjuk??
manoca

Szilvi!
Nem tudom! Én akartam íratni beutalót a dokival, de bunkó és nem írt! Azt mondta, hogy minek, ha baj van úgyis leveszik stb... Csak azért meg nem! Pedig kíváncsi lennék rá nagyon! Mondjuk a lányaim nem hasonlítanak, én arra lennék kíváncsi, hogy mivel az egyik az anyja, a másik az apja, hogy estleg úgy egyezik-e a vércsoport! Érthetően írtam! Szóval,azt tudom, hogy Reginának ugyanaz, mint nekem (ő tiszta én), az ő kiskönyvében bennevan. Kingának nincs meg és kíváncsi lennék, hogy ua-e mint az apjuké! Kép

Krisztina
k78

Szilvi, Kriszti! KépKép
Az azonos vércsoport az tényleg kevés. Ráadásul az AB0 és az RH faktorokon kívül is még van sok minden. Pontosan nem tudom, de régebben adtam vért és ott láttam a papíron.
Nálunk vettek vért, mivel én negatív vagyok. De nem nézték meg pontosan, legalábbis a zárójelentésben elég zavarosak a vércsoportjaik. Kép De az biztos, hogy az egyik negatív és a másik pozitív. Kaptam is szúrit. Kép Ők ránézésre sem hasonlítanak egymásra. Kép

Eri
simones

Sziasztok!

Megint csak egy kis időre kukkantok be hozzátok, egésznap rohangálok a gyerekekkel, vásárolok, készülök a költözködésre stb.

Vikics

Neked egyszerre lettek szobatiszták a fiúk? Mert nálunk Zolika lassan egy hónapja már éjjelre is szobatiszta, míg Ádám még nappal sem hajlandó csak a pelusba pisilni-kakilni.

Éva

Kép

Kép
éva75

Mimóza

Én biztosan itthon maradok az ikrekkel GYES-en ameddig csak lehet. Így a suli is ingyen van és még csak most kezdtem el, de szerintem 3 gyerekkel nem nagyon találnék amúgy sem állást magamnak, de ha nagyon nem jövünk ki majd a Zoli keresetéből meg a Gyes-ből , akkor lehet, hogy inkább kutyusokat fogok itthon tenyészteni, nem tudom, de nekem egyáltalán nem hiányzik a munka, pedig már több, mint öt éve itthon vagyok, mióta Lorával terhes lettem .
Te vissza akarsz menni dolgozni? Jó már a drótpostás címed, írok majd mailt.

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Linato!
Hatalmas GRATULAAAA!KépKép

Eri!
Nálunk sem hasonlítanak egymásra - kicsit semKépKép (a barna tiszta apja, a szőke tiszta én - kiskoromban Kép), de a vércsoportjuk ugyanaz, sőt az enyém is! Mindhármunké A+! Szóval kétpetéjűeknek is lehet azonos vércsoportjuk.KépKép

Babakocsi téma:
bár ikres vagyok, de szerencsére engem nem fertőzött meg a babakocsi őrület, 1 kocsink volt 1,5 évig, akkor vettem egy esernyőkocsit (jól átvertek vele, 5 alkalom után eltört az egyik kereke...Kép), de hiába javítottuk meg, a srácok már nem akartak babakocsiban ülni, csak sétálni.KépKép Igaz mi nem is róttuk a várost éjjel-nappal, mert itt a belvárosban elég pocsék a levegő, sőt a kutyapiszkon és a parkoló autókon kívül látnivaló sincs sok - így ha tehettem, akár több napra is kimentünk a szüleimhez Törökbálintra.Kép
Ebből kifolyólag kvázi újszerűen adtam el a babakocsit, félárnál alig többért. Egymás mögötti, ABC design - a legjobb, legmasszívabb és a legkényelmesebb, legtágasabb a babák számáraKépKép, de pont ezért elég nehéz is volt...Kép Mivel itt nincs lift, tároló sehol, viszont elég gázos környék, alig mertem levinni üresen, mert féltem, hogy mire leérek a gyerekekkel, esetleg már nem lesz ott.Kép Ráadásul a házban takarítócég működik + vki mindig felújít - tele vadidegen emberekkel...

Orsi!
Gyönyörű a babakocsi, egy álom!KépKép
Én se vettem volna első babakocsinak használtan, de ez az ár azért eléggé húzós. Azt hiszik a gyártók, hogy a két manóval a pénztárca is duplán vastag...Kép

Gyes:
Én maradnék, főleg mert a melóhelyemen (bank) már másnap volt vki a helyemen, s nem valószínű, hogy most szülni menne... Ha másért nem, mert fiúúúú!Kép
De ebből a pénzből éveken át nem lehet megélni.Kép
Tud valaki esetleg vmi 4 órás melót???
Vagy otthon is végezhetőt?
Az lenne az ideális nekem is!Kép

Börze:
Igen sajna tőlem is loptak tavasszal, így már előre ver a víz, hogy most mi lesz. A barátnőm is ott fog árulni, de neki is lesznek saját asztalai, így nem tud nekem segíteni.Kép A párom vasárnap is dolgozik - így azt sem tudom, hogy megyek ki a rengeteg motyóvalKép -, de ha nem melózna sem maradna ott 10 percnél tovább. nem bírja ezt az őrületet! Tömegnyomor ezerrel - én mindenkit lebeszélek, hogy oda pici babát hozzon. Nem jó ez egy manónak sem, elhihetitek... Ha nem tudod megoldani a felügyeletüket, akkor inkább Te is maradj otthon a manókkal, mint kínozd őket a tömegben, zsivajban, melegben...
Szerintem...Kép

Na jó hosszú lettem, a bölisekről akkor majd legközelebb!KépKép

Erika

KépKép
herika

Apropó!
Ha vkinek szobatiszták lettek a manói, de bespejzolt a pelusokból, én átvenném a felesleges pelusokat maxi mérettől. Sajna a gondozónők eléggé visszavetettek a szobatisztasági projectünkön, s a napi (9től 3ig!)3-3 db bölibe igényelt pelust pampersből nem bírjuk. Reggel tisztában viszem be (fél9-kor pelusozok) és délután is alig bírja a pelus, tehát nem hiszem, hogy 3x váltották rajtuk...Kép Ja és akkor még ott az esti pelus! Szóval vicc, hogy 1,5 óránként tisztába rakják - állítólag -, ahelyett, hogy bilire ültetnék.KépKép De ha nem fogy ennyi (amit jobban elhiszek), akkor kinek a fenekén landol???
Egy szó mint száz: fölös pelusokra vevő vagyok - vmi baráti áron.Kép

Erika

KépKép
herika

Sziasztok!

Vikics!
Nagyon klassz a kép a fiúkról,ők egypetéjüek? Mert szerintem nagyon hasonlítanak egymásra.Kép

Zsuzsi!
Drukkolok, hogy még pár hétig bent maradjanak a babók, kitartás!

Marcsi!
Ez a bácsis sztori nagyon jó!
Jobbulást a fiúknak, és jó pihenéstKép

Tényleg, ti nem örökítitek meg a gyerekeitek
aranyköpéseit? Már gondoltam rá, hogy le kéne írni, hogy később is jókat derülhessünk rajtuk!

Gyes: Én is szeretnék itthon maradni, valahogy még nem hiányzik a munka, pedig már több mint három éve nem dolgozom.

Kérdeznék tőletek valamit: Ti hallottatok már a büfipadról? Ha igen, mi a véleményetek róla? Most jártam a www.bufipad.hu-n, és nagyon tetszett, lehet hogy rendelek is.
Nekem, ha tényleg jó, nagyon hasznos lenne, ugyanis a fiúk mostanában egyszerre akarnak enni, és mivel sajna nem szoptatom őket, és egyedül vagyok, kissé bonyolult az etetés. A másik pedig, hogy nagyon sűrűn kell büfiztetni őket. Most kb. 100-120 ml-t esznek meg, és közben háromszor-négyszer büfiznek. Szóval, nekem tök jó lenne, ha amíg az egyik baba eszik, a másik szépen büfizne.

Ildikó
ildikó

Szia Ildikó!

Az egyik barátnőm vett ilyet, de másokról is tudok, akik használták, sőt vki már hirdette is, hogy eladja. Ha érdekel, megkérdem a barátnőm, hogy használják-e még, bár szerintem már nem, és eladná-e. Bár újonnan se olyan drága, talán 5 eft, vagy 10e. Nem, azt hiszem 5.

Krisztina
k78

Ildikó Kép
Az indexes ikres mamiktól hallottam én először erről, és ott mindenki dícsérte. Én is használtan vettem egy ottani kismamitől. Szerintem megéri beruházni rá!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Néhány kép a fiúk felszereléséből:
újak: játszószőnyeg, fejvédő, takaróhuzat... az ágyra köthető zsebes is kész, de arról még nincsen kép Kép

https://www.babanet.hu/album/main.php?album=3182

egy része nem csak az én munkámat dícséri, a fejvédőket a nagymamival együtt varrtuk Kép

Orsi + 2 Kismaczkó
30+6

Orsi
KépKépKép
icsilya

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: