A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Sziasztok!
Orsi!
A terv egyszerűen nagyszerű!!! KépKép

Holnap megyünk Dévény Annáékhoz vizsgálatra, stb. és eladjuk az ABC Design futóbabakocsit, helyette pedig 2 Cam Apollo Shopper-t vásárolunk ikerkapoccsal, így megoldódik a liftes probléma is. KépKép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok,

Jaj, bocsi-bocsi, hogy így elhanyagoltam ezt a topikot, de kicsit zűrösek voltak az utóbbi hónapok. Nagyon sokat kell feküdnöm, hogy ne kelljen kórházba mennem, amit végképp szeretnék elkerülni a 1,5 éves lányom miatt. Szal követni képtelenség benneteket Kép de azért jó, hogy így pörögtök.

Mi köszönjük szépen jól vagyunk, lányom kicsit hisztis mostanában, de lehet, hogy csak a front. ÉN- ha minden igaz - egypetejű fiúkat várok. A hétvégén megvettük a kiságyakat meg a szopipárnát is.

Orsi,
Terv nagyon jó, szerintem is 56-osok kellenek, azt olyan 4-5 hétig tudják hordani - jó esetben Kép Én a lányomról lemaradt rugikat fogom használni, illetve egy barinőm varr nekem angolpólyákat, ami vhogy így néz ki.
Kép
Én nagyon szerettem, mert nem kellett a patentokkal bíbelődni. Sajnos azt nem tudom, hogy hol lehet kapni, ezért is varratom Kép

Ja és nekem is van (kaptam - lemaradt egy kissrácról) "normál" pólyám, szívesen felajánlom bárkinek Kép Én anno, már a lányomnál sem komáltam, nem is tudom miért.

Most viszont már mennem kell, csak még keresek egy képet, hogy ránk ismerjetek Kép

Kép

Kép

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Sziasztok!

Orsi Kép
akkor ti már igencsak jól álltok!!!
mi csak körülnéztünk egyenlőre, de a babakocsi kérdésen már rendesen fenn akadtunk...alig hoznak be hozzánk ikerkocsikat!!! kinéztem tök jókat a gyártók honlapján én naiv Kép aztán semmi...
mert én egymás mögöttit szerettem volna de abból ami van, az vagy olyan hosszú mint egy gyorsvonat - vagy a másik fajta ami váz + rászerelhető többfajta ülés/hordozó stb. 300 000 Ft. lenne összesen...ami vicc Kép
szóval egymás mögötti kilőve de akkor milyen egymás mellettit? én valami sportosabbat, mondjuk háromkerekűt szerettem volna , ami nem túl széles, de nem láttam olyat, ami újszülött kortól is jó lenne...aztán végül egy nagykerben találtam elég tuti nem túl márkás egymás mellettit, amiből ki lehet szedni mózeskosarat + sok tartozéka van, mindezt 42 e.-ért és még jól is néz ki, szóval talán ez lesz - bár eredetileg abszolut nem ilyet akartam - Na de befejezem a litániát KépKép
Nektek milyen lett végül?
Milyen rucikat és mennyit vettél a srácoknak? ( van vmi. jó tipped, hogy hol érdemes? )
Volt valamilyen koncepció, vagy lista ami alapján vásároltatok? (mert én csak kapkodom a fejem, ez is kéne az is kéne aztán semmi!!!)

a légzésfigyelőt veszitek, vagy kapjátok?
(bocsi a kérdés-hegyekért Kép, de te előttem járod az utat Kép)

Vadvirág Kép
miért adjátok el a babakocsit? ennyire használhatatlan az egymás meletti? hogy fogod megoldani két külön kocsival ? ( bár én is gondolkodtam rajta, mert sokkal jobbak vannak simában )

Amúgy tegnap voltunk dokinál minden eredményem cukor stb. tök jó lett...+ megnézték a babákat is, akik még ici-picit nagyobbak is a kelleténél, de szinte hajszálra egyformák KépKép
és harántban fekszenek mindketten ( mondjuk már jó ideje így van )de a doki azt mondta most még nem baj...
Épp ezerrel rugdosták egymás fenekét így további megerősítést nem kaptunk, hogy tényleg fiúk-e, ahogy korábban mondták, de mindegy!!!

Hétfőn megyünk még egy utolsót kettesben nyaralni és a doki is áldását adta rá, szóval hurráKépKép

Tényleg, van vkinek egyébként eladó babakocsija?
csak kíváncsiskodomKép

Rita
trus

Rita!

Háromkerekűben én csak az ABC-Design-t tudom, szerintem az tök jól néz ki és nem is drága..., főleg, hogy itt van Vadvirágé, akik nem is nagyon használták még! Kép Ja és újszölött kortól használható! Pont tegnap láttam Vadvirág, hogy hirdeted! Kép
Egymásmögöttiben szintén van ABC Design és Hauck is, nem olyan hosszúak, mint a vonat (Peg Perego). A BéBéConfort tényleg jó drága!
Nekem pl Bergon van, én nagyon szeretem!

Krisztina
k78

Orsi, RitaKép

Babakocsiügyben mi is tanácstalanok vagyunk, de még ráérünk vele.
Hol érdemes megnézni?Gondolom Pesten, mert itt Veszprém megyében karcsú a felhozatal.
Nekem egy ikres ismerősöm azt mondta, hogy lekésve nem leszünk a kocsival akkor sem, ha meglesznek a babák, hiszen arra mínuszok röpködnek majd, és jó pár hétig nem lehet még őket tolni.
De infót szeretnénk már most, hol érdemes megnézni és milyen árban vannak.
A férjem a múltkor német és osztrák honlapokat nézett, 400Eur körül voltak jó kis ikerkocsik.
És nem is rosszak azok a márkák.

RitaKép
Kicsit én is úgy vagyok mint Te, összevissza kapkodok, hogy ez kéne, aztán mégse, mert hisz van időKépMinden vagyok, csak határozott és megfontolt nem ebben a témábanKép

OrsiKép
De én láttam ám a Kismackóid leendő járgányát, mert mindig bekukkantok az albumodbaKépNagyon szuperrrrr!
Írjál valamit lécciii a babakocsitokról!Pl.mikortól lehet a piciket benne tologatni, meg hasonló dolgok!
köszi
kirri

KépKép
KépKép
kirri

Rita!
Azért, mert a 6. emeleten lakunk panelben és annyira kicsi a liftünk, hogy csak összecsukott állapotban fér be az ikerkocsi.
Lent nincs tároló, így 2 babát egyszerre nem tudok levinni.
Ráadásul néha pl. Márk nem jön sétálni, ilyenkor is teljesen felesleges a nagy kocsival menni.
A két kicsi pedig - lemértem - simán befér a liftbe nyitott állapotban is, aztán pedig kint az utcán meg ikerkapoccsal összefűzzük. KépKép

Vadvirág
Vendég

Mamik Kép
Köszi, hogy véleményeztétek a tervet... akkor ez így marad.
56os és 62es cuccok nagyjából megvannak. Ami hiányzik, azt még megvarrom, amíg itthon leszünk.
Pólya ügyben mi jól állunk, kb. 6 dbot szedett össze a rokonság Kép

Rita Kép
A tervben is így volt korábba, hogy a 29-30. hét környékén megvesszük a nagyobb dolgokat, és a 32. hétre minden készen lesz... mert ugye ikreknél sosem lehet tudni. Kép
Babakocsink BebeConfort (itt megtekinthető a 2 hordozóval: https://www.babanet.hu/album/main.php?album=3181 - meg az étkezőnk egy részletével... mert én voltam a béna fotósKép ). 220e körül jött ki mindenestől, de a tesónak is jó lesz, mert egy-gyerekessé alakítható, és nagyon jól variálható. A bevásárlólistám, ha gondolod, átküldöm, ebben azt hiszem minden benne van, amire én gondoltam, hogy venni kellene.
Légzésfigyelőből egyet veszünk a Madarász utcában, és ott ikreknél a másodikat egy évre ingyen adják, így olcsóbb, mintha bármelyik másik márkából kettőt vennénk. Egy megy úgyis kellhet még a tesónak később.
Láttam, hogy nincs mailcím a profilodban, ha érdekel a lista, akkor dobj egy mailt az enyémre.
Viszont megnéztem a képeiteket Kép Nagyon szépek vagytok Kép

Kirri Kép
A mi babakocsink újszülött kortól a hordozóval használható csak, azt kell a vázra tenni. kb. 6 hónapos kortól lehet rátenni a sportüléseket, de mivel mi sokat járunk autóval, így nekünk ez a hordozós megoldás tökéletes lesz az első 6 hónapban. A nagy mínuszokban úgysem mennénk hosszú sétákra, így nem is fog hiányozni, hogy nincs mózes része.
Ha lekapom róla az ikerkeretet, akkor egy gyereknek is tökéletes... és nagyon megtetszett a rendszere - ezért döntöttünk emellett.
Babakocsi ügyben azt hiszem tényleg Pesten lenne érdemes körbenézni, mert a vesztprémi kínálatot nem ismerem, de a pesti sem egy nagy szám. Ikerkocsiból nincs valami nagy kínálat.

puszi mindenkinek

Orsi + 2 Kismaczkó
30+1

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok,
köszi Marcsi! Kép
Akkor közkivánatra Kép a kenyértorta receptje (a turóval a fél kiló gyümölccsel turbóztam fel és hogy kihagytam belőle a cukrot Kép)

7-8 szelet kenyeret (én szeletelt Grahamből szoktam) darabokra tépkedek és kb fél órára fél liter tejbe áztatom. Aztán rakok bele 7 dkg olvasztott vajat, 3 egész tojást felverve és 25 dkg összemorzsolt túrót Majd kis darabkákra vágom a gyümölcsöt (olyan fél kilót szoktam) és a végén ezt is beleforgatom.
Ha nem tul édes a gyümölcs esetleg rakok bele 1 zacsi vaniliás cukrot, és ha megy a gyümölcshöz, akkor plusz még jó sok fahéjat.
Lapos kerek tepsiben szoktam sütni (olyan gyümölcstortaforma) 150 fokon légkeveréses sütőben, hogy ne égjen meg és lassabban süljön. Kb egy óra, de figyelni szoktam mikor van már szine.
Nagyon finom meggyel, szilvával, körtével, barackkal, de jó volt málnával és eperrel is.
Télen pedig aszalt gyümölccsel csináltam, akkor azt is áztatni kell a tejben.

Babakocsiból nekünk GRACO van. Én imádtam, mert nagyon könnyű és jól lehet vele közlekedni. Újszülött koruktól használtuk, persze a kkor még elvesztek benne Kép És használtan vettük a Bababörzén. Én egyébként nagyon szeretem -tudom sokan viszolyognak a tömegtől-, kicsi koruktól ott vásárolok, fillérekért (folyton alkudozom Kép) jó minőségü és állapotú ruhákat. És nem érdekel, hogy használt, végül is nagy részét nem bálba hordják, hanem itthon és a téren mászkálnak benne.Kép
Szóval szerintem érdemes benézni (okt végén lesz), össze lehet szedni a kelengyét!Kép

És még egy amit csak ajánlani tudok az a szopis párna!! Nekem nagyon bejött!Kép A kórházban mutatták a csecsemösök, hogy hogy is lehet a kettőt 1szerre szoptatni. De egy gyerekkel is jó, mert nem kell a gyerek súlyát tartani és nem lyukad be a hátad!!

Na eleget reklámoztam, megyek KépKép

Szilvi
manoca

KrisztinaKép

az ABC design nekem is tetszik, egy aggodalmam van csak, hogy túl széles, és nem fogok beférni vele az ajtókon...Kép
a te Bergonod az egymás melleti v. mögötti?
egyébként tényleg van több márkából is egymás mögötti ami jobban néz ki, csak az a probléma ezeknél, hogy az első ülést nem lehet teljesen ledönteni fekvő helyzetbe, így nem jó a kezdetektől...
a BéBéComfort szuper, a legkirályabb, de a többszázezres összeg hallatán már nem tetszett annyira KépKép

Kirri Kép

nem tudom, hol érdemes én minden lehető helyen megnéztem itt Pesten és mégsem találtam olyat ami tökéletes lenne...
lehet megnézzük majd Bécsben - nem vagizásból - de azt mondják jókat lehet kapni és még olcsóbb is mint itthon...
én sem vagyok profi a babacucc témában - sőt teljesen béna vagyok, szóval kelleni fog Orsi listája KépKép

Vadvirág Kép

egyébként azon kívül, hogy nem kompatibilis a liftetekkel milyen a kocsi?
jól használható? nem túl széles, tudsz vele közlekedni?
van esetleg hozzá ilyen mózeskosár - féle ? vagy lehet hozzá valót kapni?

bocsi Kép csak azért faggatlak, mert lehet hogy érdekelne a tiétek...

Orsi Kép
tényleg szupi a kocsitok én is ilyet szerettem volna, de nem lesz...a párom "lebeszélt" róla KépKép
írok mailt, és kunyiznám a listát Kép

Rita
trus

Rita!
Amúgy a szívem szakad meg, mindig is erre vágytam és most is ez tetszik a legeslegjobban, mert amúgy minden más szempontból szuper jól bevált!!! KépKép

Csakhát naponta ez a macera nem hiányzik. Kár hogy nem nagyobb a liftünk, pedig csupán 1,5 cm-el kellene nagyobbnak lennie és már meg is oldódna ez a probléma.

Vadvirág
Vendég

Vadvirág Kép

megmutattam apának is képet a kocsiról, és annál már csak a babák tetszettek neki jobbanKép

csak nem tudod véletlenül, hogy lehet-e kapni hozzá mózeskosarat "betétnek"?
mert téli babák lesznek, meg az eleinte amúgy is jól jönne!!!

meg nem tudom anélkül hogy lehet elhozni egy újszülöttet a kórházból?

Tényleg ti miben hoztátok el?

R
trus

Sziasztok,

Babakocsi ügyben csak az alábbiakat szeretném mondani a BéBéComfoforttal kapcsolatban. A váz maga 66eFt, amire a hordozók darabonként 35eFt. A hordozókat mindenképpen meg kell venni, hiszen autóba kötelező. Újszülöttkortól használható, biztonságos, kényelmes. Egyébként nekem a lányommal sem volt "hagyományos" mélykocsim (mózeskosaras", ő is hordozóban utazott piciként. A nagyobb ülést (TwinClub) ráér kb fél év múlva is megvenni, illetve amikor már a babák biztonságosan tudnak ülni. Addigra meg ugye a tovább 70 rugót (TwinClub ülés 35-36eFt/db) vhogy csak össze lehet spórolni, ráadásul nagyjából ekkorra a hordozót amúgy is kinövik, tehát el kell/lehet adni, ami további bevétel, és akkor már nem is olyan húzós a 70, ha a hordozókat pl 40-ért el tudod adni.
Szal csak azt akartam mondani, hogy először mi is meg voltunk rőkönyödve, de aztán a fentieket végiggondolva mégiscsak ennél maradtunk. Beszerezhető a Madrinában és a Megatoys-ban. A Brendonban úgy tűnik, teljesen más márkákra vannak ráállva babakocsik és autósülések terén is.
Ja, és mi is dec elejére várjuk a fiúkat. Téliesíteni úgy fogom, hogy kapnak persze bundazsákot, azt még külön jó minőségű pléddel bebugyolálom, miután már be vannak csatolva. Ha a kupolát felhúzzuk a levegő nem is jár szinte a hordozóban, szóval én nem féltem annyira őket. Meg hát mire le lehet velük menni egy hosszabb útra, már majdnem tavasz lesz Kép

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Jaj, mégvmit elfelejtettem Trusnak Kép

A kórház általában "bármiben" kiadja a babát (pólya, hordozó, mózeskosár), én Orsit hordozóban hoztam, nagy szám lehettem, mert adott csecsemős nővér még ilyet nem is látott Kép

A bébécomfortra két mózeskosarat nem tucc rátenni. Vagy egy mózes+egy sportülés, vagy két hordozó. Előbbi megoldás testvérkocsinak, utóbbi ikerkocsinak szupi Kép

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Heppi Kép
Az árakhoz... mert most vettük.
Váz: 73.990
Ülés: Elios 33.990 ft/db (de ehhez még kell az újszülött szűkítő, 5.000 Ft/db)
vagy Creatis 39.990 ft/db (ilyen a mienk, ebben benne van az újszülött szűkítő (jobb, mint amit külön lehet kapni), és nem 9kg ig, hanem 12 kgig használható)
TwinClub ülés: 53.990 Ft (a 2 db)
Lábzsák hordozóhoz: 9.900 Ft/db (Ezzel téliesíthető, a mi fényképünkön már ez is rajtavan a hordozón)
Amit hivatalosan lehet hozzá venni, az teljesen jól zárható, ha még a tető is fel van húzva, akkor nem igazán tudnak bemenni a hordozóba a mínuszok Kép

A Megatoysosok (a Madrina is az övéké) forgalmazzák egyedül Mon. A Brendonnál a PegPerego van.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Rita!
Kép Ez aranyos!
Már el is vitték a babakocsit! Hát ez gyorsan ment... KépKép
Holnap már az új Apollo kocsikkal megyünk sétálni.
A kórházból egy vékony nyári sapiban, egyszál bodyban és zokniban na meg egy autósülésben hoztuk haza Jázmint, de akkor rettentő kánikula volt. KépKép

Vadvirág
Vendég

RitaKép
A kórházból úgyis hordozóban hozzátok majd el a manókat, vagy nem? Nem babakocsiban.
A hordozót mindenképp meg kell vennetek, ha akartok kocsival közlekedni, mert a babákat a KRESZ szerint kötelező bekötni.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Rita!

Mi is hordozóban hoztuk haza a gyerekeket! Kép
Szerintem az ABC Design nem Mózeskosarazható... Kép
A Bergonnak csak egymásmellettije van, de én nem is szerettem volna mögöttit... Ja, és ez csak 79 cm széles. Az ABC nyolcvanvalamennyi.

Krisztina
k78

Jaa, jut eszembe! De mégse a hordozóba voltak az autóban, mert nem tudtuk bekapcsolni őket a babazsák miatt! Kép Szóval gyorsan felhívtuk anyut, hogy jöjjön a kórházhoz és kézben voltak.
Orsi! Ennyit a Kreszről.... Oldja meg vki máshogy abban a szituban...

Krisztina
k78

Na, jó persze vannak kivételek... jól lehetnek kitalálva ezek a zsákok. (ezeket eddig nem is figyeltem, mert ilyet csak akkor veszünk, amikor szükség lesz rá, hiszen akkor lehet jó méretet venni). Tehát akkor figyelni kell, hogy a lába között átjöhessen a heveder.
De jó, hogy leírtad!
Ja, mamik. A télen, ha veszünk ilyen téli zsákot, akkor a gyerek éppen aktuális pl. body méreténél 1 mérettel nagyobbat vegyünk?

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi,

igen, legalább egy mérettel. De lehet kettővel is ha egész télen ki akarod húzni eggyel.
Lehet olyanokat kapni, amit ha akarsz zsákká alakitasz, ha akarsz akkor csinálsz neki lábakat, hogy pl be tudd kötni a gyerekeket a hordozóba. Kép

Egyébként őszinte elismerésem ahogy készülsz, ahogy mindent pontosan összeirtál, megterveztél, hanyadik hétre mi legyen meg stb.
Én pl egyáltalán nem gondoltam légzésfigyelőre és annyira nem készültem koraszülésre,(jó persze senki sem készül) hogy kb. a 36. héten lettek meg a kiságyak és a 37.-en a ruhák...
manoca

Manoca Kép
Az alapos felkészülés fő oka, hogy ismerem a párom Kép ha azt kérem, hogy hozzon egy tubus fogkrémet, akkor a boltból 3szor felhív, hogy melyiket hozza, majd felhív, hogy a márkán belül melyiket, majd még egyszer felhív, hogy akkor Comlpete legyen vagy fehérítős Kép én általában azt mondom, hogy mindegy Kép
Szerinted mit tenne, ha azt mondám, hogy vegyen 2 bármilyen 56os bodyt?? Kép Kép Kép Kép

A koraszülésre egyáltalán nem készülünk, sőt... október 27re programozom a fiúkat (akkor leszünk 36+0), de nagyobb biztonságban érzem magunkat, ha tudom, hogy ezzel nem kell kapkodva foglalkozni.

Köszi a mérettel kapcsolatos infót. Ha nem tiltakoznak nagyon, akkor lehet, hogy megvarrom a bélelt kabátukhoz (ami most készül) a bélelt kantáros nacit is... de a varrógép hangját nagyon utálják a fiúk. Ilyenkor mindig szólok Nekik, hogy nyugi legyen, mert az ő cuccaikat varrom Kép Kép (és megértik Kép)

Orsi
KépKépKép
icsilya

Mi is jóval nagyobb babazsákot vettünk (március) olyat, ami overállá alakítható, vagyis "lábakká" cipzározható az alja! Most nagyon-nagyon remélem, hogy már nem fognak sokat nőni, még egy picit lehet, mert akkor kidobtuk a sok pénzt és vehetünk télen újakat!

Krisztina
k78

Most csak ennyi Linatonak!
(meg azoknak, akik már kint hordják az ikreiket Kép Kép) most találtam meg... holland barátnőmtől kapott gratuláló képeslap
Kép
ma egyik kiskrapek se sirt reggel Kép Kép

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Látom nagy a készülődés! Babakocsik, ruhák miegymás... Kép Nekem a skacok 47cm-el születtek és az 56-os ruhák is irtó nagyok voltak rájuk. De akkor sem vettem kisebbet. Szerencsére, mert nagyon gyorsan belenőttek. És nagyon favorizáltuk a frotír hálózsákokat. Abban voltak éjjel-nappal. Az a bundazsák ami overál is egyben az tényleg nagyon jó. Mi 2 szezont simán átvészeltünk vele és ha a lelgelején ilyet kapunk akkor akár hármat is. Kép Asszem 92-es volt, vagy 86-os. Már nem emlékszem.
Babakocsi... Örök téma. Mi először egymás melletti peg peregot vettünk bababizóba kemény 20e ft-t. Akkor 120e ft-t ért csak kiszívta itt-ott a huzatát a nap és eért volt olcsó. Mózeskosaras-sportkocsis szétszehetős volt. Aztán jött a Hauck twin6 szembefordíthatós ami befér a penelliftbe is. Kép Az allopták és lett egy Graco stadium duo luxe hiper-szuper imádnivaló testvérkocsi. Azt most árulom, de újszülötteknek nem jó, mert az első ülés nem dönthető vízszintesig.
Érdemes szétnézni az e-bay-en ezügyben. kb 45 euro postaköltséggel kell számolni, de használtakat jó áron meg lehet csípni. Kép
Hordozó... Mi a babakocsi mózeskosarába vittük őket haza. Az legalább olyan volt mint egy ágy. Csak később kb 1 hónaposan raktuk hordozóba őket amit asszem 8-10e ft-t vettünk és tökéletes volt. Kép Most is ugyanazt a márkát használjuk. Safety baby. Nem drága, szerintem teljesen biztonságos (5 pontos) és nagyon szép huzatokkal gyártják. Kép

Vikics

KépKép
vikics

Orsi,

A nacikhoz cipőt is varrsz??

Szerintem arra programozd a fiukat, hogy akkor jöjjenek amikor Nekik jó...(de azért mindenképpen várják meg a 36. hetet, sőt inkább a 38-at. KépKép)
manoca

Sziasztok!

Nekünk szerencsére nem sok ruhát kellett vennünk. A párom egyik kollégájától kaptunk nagyon sok ruhát és néhány cipőt. Azóta is kapunk folyamatosan, ahogy kinővi a fiúk. Bébihordóból hármat is kaptunk. Kép Ezeket már mind vissza- ill továbbadtuk más kollégá(k)nak. A fiúkat október végén a bébihordóban hoztuk haza és jól betakartuk őket. Aznap éppen szép őszi idő volt. Babakocsit csak utólag vettünk. Amíg nem volt, a bébihordóban vittem le őket az udvarra, vagy csak jól bebugyoláltam őket és kinyitottam az ablakot. Kiságy is csak 1 volt, elfértek benne 1,5 hónapig. Kép Azt is kölcsönbe kaptuk.
Babakocsinál érdemes lemérni többször is a liftet, tárolót, ajtót. Milyen környéken fogtok sétálni.
A Kismama bababörze tényleg nagyon jó szokott lenni. Bár nekünk ruhát nem kellett venni, viszont sok játékot szereztünk onnan. Kép

Eri
simones

Sziasztok! Babakocsi: nekünk volt még a nagyok miatt egy testvér kocsink, egymás mögötti, de dönthető mindkeét ülés, ez Marco tandem, csak az a baj vele, hogy elég kicsi és bolygós a kereke, szóval nem egy túra kocsi. Mi a hegyen lakunk, így vettünk az ikreknek egy terepjárót a brumi- maci boltban. ( van honlapjuk is) . Ezzel már kirándulni is voltunk. Kicsit nehéz a váz, és tömeg közlekedéshez széles. Ezt sem lehet vízszintesig dönteni, de én újszülött kortól használtam, mivel eléggé bukósak voltak, és nem ártott feltámassztani a hátukat! Egyébként nekünk is ez az első újonan vett kocsink, a nagy börzén is, de kisebb börzéken, ill. turkálókban, illetve itt a neten a börzén is elég jókat lehet kifogni, szerintem! Claire
claire

Sziasztok!
Babakocsi... A BéBé komfort télleg gyönyörű... De ennél létezik olcsóbb megoldás is!! Nekünk is megváltás volt a HauckTwin babakocsi. Egy kis szereléssel (egyik ülés pöcökjének az eltávlításával, amit a bolt - Minimanó - megold, mindkét ülés vizszintesig dönthető) Tágas, elég meleg, 2 éve 59.000 Ft esővédővel. A mi liftünkbe is befért (régi bérház), és csecsemőkortól 1 éves korukig használtuk (télen-tavasz elején bundazsákkal). Utána én is e-bayezni kezdtem és némi szerencsével két gyönyörű kocsit sikerült vennem.
Képek az albumban!
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=113&page=2&image=17802
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=113&page=2&image=17807
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=113&page=3&image=17824
Recept:
Túrós meggyes (vagy más idénygyümölcs pl. feketeszederrel is kiváló) kocka.
Közepes gáztepsire való mennyiség.

Hozzávalók : 25 dkg finomliszt (én graham liszttel csinálom), 25 dkg porcukor, 25 dkg tehéntúró kimagozott friss vagy fagyasztott meggy (meggybefőtt) 4 dl.tej, 2 db. Tojás, 10 dkg margarin, 4 evőkanál olaj, 1 pupozott teáskanál sütőpor, fél citrom reszelt héja 1 mokkáskanál só.
Előkészítés : a lisztet szárazon összekeverjük a porcukorral, sütőporral, citromhéjjal, sóval. A tepsi alját és oldalát vastagon bekenjük margarinnal, majd a lisztes keverék felét beleszórjuk. A tojást habosra felverjük, és összeöntjük a tejjel.
Elkészítése : A tehéntúrót szétmorzsoljuk a lisztes keverék tetején és a gyümölcsöt beleszórjuk. Erre ráhintjük a megmaradt cukros lisztet. A tejes tojást kanalanként, hogy mindenhova egyformán jusson, rálocsoljuk a tetejére. Ezután az olajjal megöntözzük, és az előmelegített, forró sütőben nagy lángon sütjük 7-8 percig. Anélkül, hogy kinyitnánk a sütőajtót a lángot kisebbre vesszük, és 25-30 percig tovább sütjük. Hurkapálcával ellenőrizzük, hogy a tészta közepe is átsült-e. Ha már nem ragad rá a tészta, elkészült a sütemény. Ha kihűlt, kockákra vágjuk. (aki édesen szereti, hintse meg Pocukorral!)
Elkészítési ideje: 60 perc ( 3480 kcal )

KépKép

KépKép
2in1

Manoca Kép
Van szabásmintám a cipőhöz is, de olyat még életemben nem varrtam... még agyalok a dolgon. Először legyen kész a kabát a nacival, utána lehet játszani Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok Kép

nem véletlenül kérdeztem ám, hogy miben hoztátok el a gyerekeket a kórházból - és köszi a válaszokat - mert nálunk apa köti az ebet a karóhoz, hogy újszülött gyereket nem lehet hordozóba rakni!! csak teljes vizszintben feküdhet és ugye a hordozó meg nem olyan....
De ezek szerint mégiscsak lehetséges!!Kép

Vadvirág Kép
akkor lecsúsztunk a kocsitokról Kép
de azért örülök, hogy ilyen gyorsan el tudtátok adni KépKép az a lényeg Kép

Krisztina Kép

azt hiszem Bergont én még nem is láttam sehol !!!
pedig jártunk néhány helyen Kép
a bundazsákokat meg átvesszük jó áron, ha mégis kinőttétek volna KépKép
( na erről is most hallok életemben először!! jó hogy olvaslak titeket, így néhány létfontosságú dologról legalább tudomást szerzek Kép)

Vikics Kép
én néztem már az e-bayt, de egyrészt nem pontosan értem a működési elvet, másrészt nem tudom, mennyire tuti cuccokat árulnak ott...
amire licitálsz azt tutira eladják? vagy ha az eladónak nem megfelelő az ár, akkor visszavonhatja az eladást?
vettetek már ott valamit?

OrsiKép

te nagyon rendes, gondos mami vagy!!!
előre megtervezve minden, és még egész felszerelést is varrsz a srácoknak!!!
elismerésem Kép

A bababörzén van babakocsi felhozatal is?
Érdemes megvárni szerintetek?

Rita
trus

MarcsiKép

Olyan édesek a kisfiaid, megnéztem az albumodat.

RitaKép
Szerintem is érdemes kint Ausztriában megnézni a babakocsit.A több 100ezres kocsiról mi is lemondtunk, bár nagypapi beígérte, hogy azt megveszi, de hát az árkülünbséget majd másra fordítjuk.
OrsiKép
Alapos és körültekintő apukájuk van a Kismackóknak.Jó volt ez a fogkrémes sztori!Kép
Nálunk anyukám a fog sokmindent varrni, még angolpólyát és levegőzetőzsákot is.Nekem se ártana beletanulnom a varrás rejtelmeibe..
kirri

KépKép
KépKép
kirri

Rita,
van babakocsi a börzén, meg hordozó meg egy csomó minden. Ujak is, ha nem is olyan nagy választékban.Kép
manoca

Sziasztok!
KépKép
25. Babaruhabörze október 24-én vasárnap 8-15 óráig a BNV A pavilonjában.
Belépőjegy: 800 Ft/fő, 14 éves korig ingyenes Kép

Szilvi!
Addigra már gyermekeink 2 évesek lesznek. KépKépKépKép

Eri
simones

BNV természetesen a Budapesti Vásárközpont, nem a most levő vásár Kép

Eri
simones

Rita Kép
Én úgy gondolom, hogy a babáknak (bármennyire is kicsik) a hordozóban a legbiztonságosabb, mert bár csak 20 perc az út a kórházból hozzánk, de annyi idő alatt is történhet bármi...
A hordozók egyébként úgy vannak kialakítva, hogy az újszülötteknek is jó legyen, persze nem órákat kell, hogy eltöltsenek benne, de 1-1,5 órára teljesen megfelel nekik.

Úgy tudom, a bababörzén van kocsi is. Nektek érdemes megvárni.
Nekünk az már kicsit későn lett volna.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!
Akkora pocival ne is menj ki, majd tavasszal. KépKép Még a végén ott fogsz szülni. Kép Pedig még legalább 1 hétig utána bent maradnának. Kép
Mikor 2 éve tavasszal először kimentem, akkor még kicsi pocival is sokszor leültem volna. Kép A következőre már a fiúkkal mentünk. Kép
Eri
simones

Rita!
Van már honlapjuk, www.bergon.hu
Zsák, oké! Kép
Az albumomban 1-2 helyén látszik vmi a babakocsinkból is! Kép
www.babanet.hu/album/main.php?album=2326&p=7207945
Szilvi, Marcsi! Köszi a recepteket!

Krisztina

Krisztina
k78

Eri,

igen!KépKépKép
Mi tegnap délután beléptünk a 24. hónapba!KépKép
A lányok is egy ágyban aludtak az elején. Van is róla fénykép, de mikor nézegetem el se hiszem, hogy ekkorák voltak!KépKép
És egy hónap mulva kétévesek lesznek. KépHihetetlenKépKép

Szilvi
manoca

Sziasztok,

Orsi,
Köszi a legújabb árinfókat, majd ezzel kell kalkulálni, amikor apája megy vásárolni. Tkp már mindent megnéztünk, kiválasztottunk, szal innen már apája dolga a vásárlás Kép
Meg az is tök jó (nem is tudtam), hogy a hordozóhoz van újszülött szűkítő meg lábzsák is. Ez plusz infó, de ha aktuális lesz, úgyis felhívom a boltot Kép

Szólnék a többiekhez is, de a lányom már éhezik, szal muszáj lesz etetni Kép

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Heppi Kép
Gondolkozzatok el azon, hogy nem veszitek-e meg inkább a drágább hordozót (Creatis). Nézd meg élőben! Nekem sokkal jobban tetszik a belső kialakítása (az újszölött szűkítője sokkal masszívabb, és deréktámasz is van benne, hogy ne legyen olyan nagy a dőlésszöge a csecsemőknél, plusz van benne egy fejtámasz, amitől később is biztonságosabb állítólag), és nem kell akkor pluszban még a szűkítőért fizetni.
A lábzsák meg nagyon jó, mert körben zipzáros, az alsó felén meg átjön a biztonsági öv, így csak beleteszed a gyereket, és utána bezipzárazod... nekem nagyon praktikusnak tűnik.

Eri Kép
Nem is terveztem kimenni, mert úgy gondoltam, hogy 1 hónap múlva már nem fogok tudni órákat sétálni... már most is elég fárasztó a több órás séte. Majd tavasszal kinézünk a manókkal Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!
Igen, a hordozó közlekedésbiztonságilag - hűűde hosszúú - a legjobb. Ráadásul 9 hónapot ebben a pózban vannak/voltak a gyerkőcök - oké ott a magzatvíz, abban lebegnek - és hosszabb időre úgysem felejtitek majd benne őket...

Én vérszemet kaptam az egyik barátnőm sikere láttán, aki szintén ikrei ruháját árulta kb. 100.000 bevétellel tavaly a börzén. Úgyhogy idén nekem is van asztaljegyem, valamit csak el tudok adni. Ha jöttök, találkozunk!

Az én babáim biológiailag szeptember 20-án voltak újszülöttek - kb. akkorra is érték el 3,5 kg-t és októberben 74-es téli overállt vettem nekik. Akkor persze elvesztek benne, de márciusra már egész pofásan állt rajtuk. (lásd márciusi ifjak kép Kép) Természetesen következő télre már rövid volt. Szóval, ha olyat vesztek, aminek lába is van, akkor bátran vehettek 80-ast is. Amíg picik, úgysem zavarja őket a méret, jól alá kell őket öltöztetni egyébként is, aztán jó eséllyel beleférnek még 1 évesen is.
Csak 1 tipp...
A babahordozót 6000 Ft-ért vettem a Váci úti babadiszkontban (Árpád hídnál). De a börzén biztosan tud venni, aki nem akar újat!
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi!
Egyedül fogsz árulni? Ha jól emlékszem, tavasszal sokan loptak. Kép Talán Erikát is?

Egyre többen vannak a börzén. Lassan már kinővik az A pavilont.

Eri
simones

Sziasztok!

Fiús anyukák,
csak egy gyors kérdést tennék fel: hogy kell pelenkázni a fiúkat, hogy kb. negyed óra múlva ne pisiljenek ki a pelusból? Ma már másodszorra öltöztetem át őket, mert cssupa pisi mindenük...
Lehet a pelenka fajtájától is?
Eddig a Liberot, most Pamperst használunk, ez egy kicsit nagyobb. És oldalt áznak át a ruhák, pedig úgy érzem, elég szorosra állítom a tépőzárat.

Hordozóhoz hozzászólva:
Mi is hordozóban hoztuk haza őket a kórházból, nagyon jól elvoltak az autóban, végig aludtak.Most is néha beleteszem őket, főleg etetés után, hogy ne legyenek rögtön fekvő helyzetben. A kislányom szinte minden evés után legalább egyí órát a hordozójában volt, mert állandóan kibukta amit megevett, és folyamatosan újra kellett etetni...

Babakocsi:
Nekünk mózeskosaras, nagykerekű, hagyományos babakocsink van, elég széles, de itt vidéken nagyon jó a rossz járdákon, használtan vettük, 40 ezer forintért.

Ildikó
ildikó

Sziasztok!

Rita!
Ha komolyan érdekel az e-bay használata, elmagyarázom. Nem nehéz egyáltalán. És biztonságos. Sokat bizniszeltem ott. Kép

Mi annakidején mikor babakocsit néztünk elhültünk a százezres összegektől. Annyiért már egy autót (kispolszkit Kép) is lehet kapni! Én erős túlzásnak tartom, de aki megteheti az persze vegye. Tapasztalataim alapján a használtat jóóóóval olcsóbban meg lehet kapni és mikor kinövitek ugyanannyiért eladni. Az új meg onnantól kezdve éri a felét, hogy beleteszed a gyerekeidet.
Hauck Twint szerintem 35-40e ft küörnyékén lehet használtan kapi itthon, újat kb 65eft-t. A két hordozó együtt 22e ft újonnan. Szerintem ez a reális. Két gyerekre úgyis lehet még rengeteget költeni! Nekem volt tejem, de sajnos nem valami sok. Csak a tápszer volt kéthetente felírva 4e ft.Aztán a ruhák, tonnaszám az anyagpelusok, papírpelusok, milliónyi cumisüveg éssatöbbi... Szóval természetesen akinek nem számít az ár az vegye meg újonnan a hipert, de akinek igen annak ajánlom a használtat. Bőven lesz hová tenni a külömbözetet. Nem arról van szó, hogy mi nem tehettük volna meg, csak nem tartottam reálisnak.
Tudom mikor még kismama az ember lánya annyira izgatott és szeretne vásárolni, szerencsére anyósom nálam sokkal izgatottabb volt, így kos létemre megpróbáltam mindíg ellenkezni és reálisan nézni a dolgokat, mert azt meg lehetett magyarázni. Ki akarta fizetni újonnan a 120e ft-t a babakocsiért amiből tök ugyanolyan volt használtan 20e ft-t. A naptetők huzatát kiszívta a nap. Na bum! Úgyis mindernki a két gyönyörű gyereketz nézte nem a kocsit. Kép
Asszem egy kicsit hosszú lettem. Na megyek.
Vikics

KépKép
vikics

KépKép
vikics

Ildikó!

Szerintem a pelus a hibás. Ha nem elég passzos a lába körül, és még a kukaca is oldalra áll kézs a baj! A pampers-el mintha nekünk is lettek volna hasonló gondjaink. Liberot használtunk az bevált!
Látszik, hogy oviban vannak a fiúk. Kép Itt tepedek a neten. Kép
Vikics

KépKép
vikics

Ildikó!
Ilyen nálunk is előfordult elég gyakran, mindegy volt milyen pelust adtunk rájuk. Kép
Talán segít: A pelus a combjukon passzoljon, persze túl szoros se legyen. Próbáltuk eligazítani a fütyijüket lefelé, ez szokott segíteni. Később pedig már a Viki maga vette elő, és kipisilt. Szerencsére már leszokott róla. Kép

Eri
simones

VikicsKép
engem tényleg érdekel, olyannyira, hogy néztem is már többet ott...sajnos ami legjobban tetszett az már nincs fenn!!
nem regisztráltam, mert a főnököm fent van és minden héten rendel magának mindenféle marhaságot, szóval mondta, hogy ha kell szóljak, és ő licitál nekem....
tudom, az utolsó pár percben kell figyelni nagyonKép
eddik OK. a dolog, csak azt nem tudom, hogy amit már feltettek egyszer, azt tényleg eladják? vagy ha az eladó alacsonynal találja az árat, akkor nem adja oda a cuccot?

csak a párom parázik , hogy az zsákbamacska és nem tudjuk, hogy mit veszünk meg stb..

te mit vettél ebay-en?

tényleg örülnék ha leírnád, pontosan hogy is van a folyamat...mert a főnököm ugyan használja, aki egy szót sem tud németül ( mégis megy neki), meg magyarul seKépKép de tőle nem túl stabil infók jönnekKép
köszi

R
trus

Ja és Vikics,
lenne még egy kérdésem Kép
az e-bayen néztem és nekem nagyon tetszik a Marco marathon twin jogger háromkerekű...ebből egy csomó van fenn...
azt írják, hogy dönthető a háttámlája, de nem írják meddig.
szerinted az jó ujszülött kortól, vagy csak nagyobb babáknak való?

R
trus

Sziasztok!

Ma jócskán volt alkalmunk kipróbálni az új babakocsikat és kiderült, hogy nagyon szuper a 2 Cam Apollo Shopper!!! KépKép Kár hogy nem ezekkel kezdtünk rögtön az elején...
Kitűnően lehet velük metrón, buszon, villamoson, aluljárók lépcsőin, mozgólépcsőn, magas járdákon - ahol nincs lehajtó - sőt a tömegben stb. is közlekedni.
Extra kényelmes minden szempontból nekünk és a babáknak is, sőt még jól is néznek ki!

Voltunk Dévény Annáéknál, aki hihetetlen szimpatikus hölgy és szuper jókat mondott. Hát nekünk nagyon bejött ez az alapítvány!!! Tejesen új világ, egészen új távlatokkal.KépKép

Vadvirág
Vendég

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: