A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

ErikaKép
Bizony milyen igazad van... Mikor az inkubátornál ácsorogva valaki azt mondta nekem, hogy meglátom majd néhány hónap múlva egymás fejét vagdalják a fakockával akkor azt gondoltam és mondtam is, hogy bár már ott tartanánk... Nos, ha nem is fakockával,de a praclijukkal folyamatosan a másik arcában turkálnak, markolásznakKépKépKép Életveszélyesek de ez már igazán nagy örömKépKép Egészség legyen, a többi nem számit!!!
SzilviKép
Már elérkezett ez az időszak...Kép Egész nap üvöltés van akkor, ha magukra hagyom őket. Ha Gergő alszik és Lili nem, akkor Lili szenved Geri nélkül, ha meg ébren vannak, akkor egymást piszkálják és tépkedik ki a játékokat egymás mancsábólKépKépKép A lakás sok veszélyt rejt ezért is találtuk ki ezt a karámot, de ebben egyenlőre nekem is nagy-nagy helyet kell foglalnom, mivel nélkülem nem élvezik a dolgot, egyszóval a lakás igy a 10. hónap elteltével is úszik, rohan és még mindig csak félkész ételek elkészitésére jut időm...Kép Lányok, ez normális igy? A többségnek több gyerkőce van...Veletek is igy volt ez? Néha kicsit bánt, hogy egész héten elöl van a vasalódeszka de mit csináljak, ha nincs szivem hallgatni a sirásukat. Néha igy is hallgatom hisz időnként el kell végeznem ezt-azt. Jól van ez igy, vagy valamit másként kéne tennem?

OrsiKép
Nagyon nagyok a babácskákKépGratulálokKép Tudod, nálunk Lilluska a 31.héten volt 1150 g, a Tieid nagyon egészségesen, szépen fejlődnekKép

RitaKép
Hány hetesek is vagytok pontosan? (Ne haragudj, nekem nehéz megjegyezni mert annyi mindenkivel levelezgetek. Néha nem irnád a neved alá a heteid számát?KépPersze csak ha nem nagy gondKép) Ne idegeskedj, szépen araszolgattok Ti is előreKép Ne sürgesd ezt az időt, mert olyan nagy boldogságKép Nem lesz semmi gondKépKép

Puszi:Doris
doris

DorisKép
nagyon szívesen aláírom, csak olyan kavarás van a heteim számával ( mert nem tudtam megmondani annak idején az utolsó menstruációm napját, de annyira nem mintha kitörölték volna az emlékezetembőlKép))
szóval mindíg valami mást mond doki , a védőnő és mást számol a férjem. De a legutóbbi hivatalos álláspont szerint 21+2 (szerintem egy héttel több Kép)
Na mindegy nem fárasztalak,
szóval kitartás a babukhoz

pusz:
Rita
21+2
trus

Szilvi Kép
Nálunk mindkét manónak hosszabb már elég régóta a combcsontja Kép A párom 195 cm magas, és csak 163 cm vagyok... így valószínűleg a magasságukat nem tőlem örökölték Kép
Az én dokim sem szokott súlyt mondani, most a Praxisban voltunk UHn, és ott a gép kiírta a sok-sok adat alapján. Úgy tudom, hogy később pedig még megyünk majd a SOTEra UHra, és az a gép is kiírja a súlyt.

Rita Kép
Hipp-hopp Ti is itt fogtok majd tartani, el sem hiszed, milyen gyorsan telik az idő. A 20. hét után sokat nő a poci... bár nekem kb.4 hete semmit sem nőtt... de a bentlakók ennek ellenére fejlődnek, mint a bolondgomba.

Doris Kép
Nekem is pont az jutott eszembe, hogy mennyi korababa van, aki ekörüli súllyal születik, és egészséges lesz. Remélem, hogy még 8 hetünk van (már miért is ne lenne, hiszen eddig sem volt semmi gond), de most már bízom abban, hogy ha bármi rossz is közbejönne, akkor ők már nagyon fejlettek, és egészségesek lesznek akkor is, ha korábban bújnak ki.

Orsi + 2 Kismaczkó
27+6

Orsi
KépKépKép
icsilya

RitaKép
Ez már szép kor, nem lesz semmi gond és nem fárasztottálKép Szerintem azt vedd alapul amit Ti a férjeddel számoltatok mert az biztosabb mint a gépi adatokKép
OrsiKép
Bizony, sok korababa születik ekkorán de Neked nem lesznek korababáidKépVan ebben a topikban már elég kora babuskaKép Egyébként csak hozzávetőlegesen irom, hogy a SOTE-ne nekem többször mérték a babákat és mindig lényegesen többet mértek tehát ezek nem megbizható adatok. A szülés elött egy órával Lillust 1460 g-ra saccolták és 1150 g lett, Gergőt pedig 2200 g-ra és 1700 g lett. Viszont a Margit korházban teljesen pontosan mérte az orvosom Őket a szülés napján és "sajna" az Ő mérése jött beKép

doris

Doris Kép
Persze a számokat azért én is rugalmasan kezelem. Ezt nekem a Praxis 4D UHn mérték, nem tudom, hogy mennyire megbízhatóak ezek az adatok, mert nem hallottam semmit ezzel kapcsolatban.
A lényeg, hogy jól fejlődnek!!!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Vadvirág hova tüntetek?Nagyon szeretnénk már hallani a picikről,és persze rólad.Cerka

cerka

Sziasztok!

Márkot vissza kellet vinni a kórházba, mert a normálisnak mondható 3 óránként termelődő váladék már fél óránként, sőt 10 percenként felgyülemlett és ez nem jó.

Szóval most kb. 1 hétig ott lesz, segítenek ezen a problémán aztán jöhet haza. KépKép

Szerencsére teljesen család centrikus, totálisan liberális szellemű helyen van és még a szobája is szuper. Egész nap ott lehetünk mellette, mindent csinálhatunk vele amitt itthon is, ezen kívül még mindenből a saját itthoni megszokott dolgait is használhatja bent, - ágyneműtől kezdve... - stb. Ugyanabban a kórházban ahol a PIC-en is volt 6 hetet..

Vettünk neki egy zenélő forgót a Brendonban, amit az ágyára lehet szerelni. 15 percen át Mozart hallatszik, éppen kellemes lágy hangerővel és közben mindenféle színben pompázó, fantasztikusan formatervezett tengericsikó, halacska és polip forog körbe-körbe, hullanak a csillagok és az egész totálisan aszimmetrikus.

Annyira tetszik neki...

Isteni klassz fotók készültek az iker taliról, nagyon szeretném ha már mi is nagyok lennénk, teljesen egészségesek és résztvehetnénk ezen a jó kis bulin. KépKép

Vadvirág
Vendég

VadvirágKép
Jaj de jó hogy irtál...KépKép Már azt hittem komoly gond van, de örülök, hogy egy hét múlva újra együtt lesztekKépKép

doris

Sziasztok!

Vadvirág!
A követlező talira már Ti is jöttök.KépKépKép

Manoca/Szilvi!
Tegnap este írtam, erre az egész elszállt.Kép Inkább lefeküdtem.
Tényleg jó lenne találkozni.Kép BKV-val nagyon hosszú az út, ezért legfeljebb autóval. Kép Ideje lenne végre vezetnem is, ha már van jogsim. Próbálok erőt gyűjteni, csak lassan már újra kell tanulnom. Pedig nagyon jól jött volna sokszor. Kép
Nálunk sokszor kupi van. Kicsit bele is fáradtam már. Az a baj, hogy a délutáni alvás átlag 1,5 óra csak, és ez sokszor nagyon kevés. Egyre több mindent tudok csinálni már velük is. Kép Viszont tegnap este a fiaim nagyon rendesek voltak. Mondtam nekik csak akkor megyünk fürdeni, ha előbb visszarakják a legot a dobozba. Visszarakták, a tetejét is, sőt még a helyére is visszatették a dobozt.Kép Remélem ez nem csak egy rendkívüli eset volt.Kép

Eri
simones

Eri,
A 13-i héthez mit szólsz? Akkor az Ember szabin lesz és el akar ugyis paterolni minket, hogy tudjon dolgozni a kertben Kép Kocsival mi is tudunk menni és féluton is találkozhatunk vhol.

Doris,
nálunk sincs rend. Hiába rámolunk össze esténként, másnap ugyanaz. És ha nem figyelek oda 3 perc alatt letekerik a WCpapirt, hajat mosnak a WCben, letépkedik a virágokat, kirámolják a zoknisfiókokat. És ugye emellett főzni, mosni, mosogatni kell. És persze Velük is lenni, játszani, mert nagyon igénylik. Kép
Nem tudom mennyire vagy vasalásmániás, de én nem szoktam előre, mert ugyis összegyűrödik a szekrényben. Mindig csak aznap szoktam, amit felveszünk. Ez rengeteg időspórolás. A másik, hogy ki is viheted magaddal a a gyerekeket a konyhába, fürdőbe etetőszékben, hordozóban. Lehet, hogy jól ellennének egy darabig...
Na jó befejeztem a jótanácsokat. Kép

Vadvirág,
örülök, hogy nincs baj, már nagyon aggódtunk.

Sz.
manoca

Manoca/Szilvi!
Jónak tűnik, egyelőre semmi sincs a naptárban Kép Majd egyeztetünk mailben.
Címem: simones@freemail.hu
Vasalni én utálok. Ráadásul fehér pamut ingeket. Kép Szerencsére mostanában anyukám vasalta az ingeket, de ezután már nekem kell ismét. Még jó, hogy van egy csomó ingje a páromnak. A többi ruhát csak ha nagyon muszály. Kép

Eri
simones

EriKép
Köszi, akkor a rendetlenség nem egyedi...Kép Sajna vezetés terén úgy állok mint Te...Kép Jogsim van kb. 7 éve de nem merek vezetni. Ill. miután a babákat hazaadták a korházból januártól kénytelen voltam, mert gyógytornára kellett Őket hordanom és a Férjem ugye 1000 km-re Tőlünk volt... A tornára azért mertem elvezetni, mert közel van hozzánk és a házak közt le tudok parkolni. Egyébként katasztrófálisan nem tudok parkolni...Kép Most is megyünk haza és két hétig hordanom kell Őket...
ManocaKép
Köszi a tippetKép Az etetőszékek a konyhába beférnek - éppen hogy - de a fürdőbe sajnos nem. Viszont nincsenek el benne túl sokáig és visitanak egy idő után. Gergő egészen addig csendben van, mib baba-kekszet adok a kezébe. Ha elfogy akkor a türelme is elillanKép Nos sebaj, majdcsak átvészeljük ezt az időszakot isKép

doris

Doris!
A szomszédomnál állítólag nagyon nagy a rend. De ő már talán túlzásba is viszi. Egy szem por, morzsa nincs nála. Nincs gyereke. Nem irigylem, mert itt csak a lépcsőházban 8 lakásra jut 3 pici + 1 felsős gyerek, ráadásul az ablaka az udvarra néz, ott meg jó sok gyerek van. A fiúkra sohasem mosolygott az elmúlt majdnem 2 évben. Inkább legyen nálam kupi és mosoly Kép
Az én jogsim lassan érettségizhetne Kép

Eri
simones

Eri,
OK.
Doris,
hát ez akkor nem jött be. Kép
és aludni hogy szoktak? Többször még vagy csak du.? És 1ütt vagy külön??
manoca

ManokaKép
Semmi gond, azért nem panaszkodom, most erről szól az életem...KépKép Aludni többször szoktak sajnos nem egyszerre, mert különböző az alvásigényük. Dlelött egyszer és délután egyszer de összességében ez négy alvás, mivel folyton egymás után teszikKépKép Pedig már próbáltam összehozni a dolgot,de ha a reggeli ébredés csúszással történik (mint ma is) akkor képtelenség egyszerre letenni Őket, mert a korábban ébredő nem tudja bevárni a másikat. Nálatok nem igy van ez?

EriKép
Igazad van, nem is panaszkodni akartam csak megnyugtatni magamat, hogy másoknál is igy van ez...Kép Te milyen gyakran vezetsz?

doris

Sziasztok!

Hát az én jogsim csak most kezdhetné a gimit,de az tény,hogy a lányok elött ki sem lehetett szedni az autombol,most meg be sem tudok széllni!
Na mindegy,13-tol hordom öket ugy is bölcsibe kocsival,és akkor a kedves férjem már nem azt fogja nekem mondani,hogy internetfüggő vagyok,hanem kocsifüggő!KépKép

Hát mostanában nálunk is eléggé szalad a lakás,a falak összekenve,leöntve,lekaparva,minden a plafonon,de majd..............talán valamikor rend is lesz!
Elkezdödött az iskola!KépKépKépKép:Csak tul hamar haza is küldték öket!Kép

Olvastátok amit Ebattárol és Eszter28-rol írtam?

Ha tudok valamit majd megírom.
Látom Lináto is bejelentkezett ahogy megemlítettem,ugy látszik olvasni szokott bennünket,de írni már nem akar.tud,fáradt stb......!

Bea

Kép
beatrix2

Doris!
Hát éppen ez a baj, hogy már nagyon régen vezettem. Kép Párom egyik kollégája már felajánlotta segítségét. Ő oktató volt. Ráadásul ez a Budapest, tele van idegbeteg sofőrökkel. Kép

Bea!
Igen, olvastuk Kép

Minden pocakosnak kitartást, minél tovább maradjanak a kis manók a pociban. Kép Ráérnek kibújni onnan. Kép Azért néha szeretnénk híreket hallani rólatok. Kép

Eri
simones

BeaKép
Köszi az infokat, én csak most vettem észre, hogy irtál...valószinüleg akkor azonos időben irtunk és én nem néztem vissza. Remélem minden rendben lesz velükKép Várjuk a további hireket isKépKitartás a sulikezdéshezKép
EriKép
Fogadd el a segitségetKép Ha nekem akadna ilyen én nem vacilálnék, csak hát gondolom Te is időhiányban szenvedsz...

doris

Doris!
Valakinek a gyerekekre is vigyázni kell. Most ezt sajnos nem tudom megoldani. Egyik nagyi sem ér rá. Kép Ráadásul most még a páromnak is sok munkája lett. Talán utána. Kép
Eri
simones

Doris,
nálunk nem egészen igy van. Csak egész kicsinek volt az, hogy saját maguktól váratlanul elaludtak különböző időpontokban. De mikor már csak du aludtak, összeszoktattam őket, hogy 1szerre aludjanak. (Szoptatni is 1szerre szoptattam őket egy idő után és nagyon jól működött.) Ébredni kb egyidőben szoktak és ha nem hát felkeltik 1mást.
Alvás ügyben annyit tettem még, lehet, hogy rosszul, mert egy-két hónapja szoktak le róla, hogy szinte születésük óta napközben a babakocsiban altattam őket, a levegőn. Hidegben is. Fantasztikusan működött és akkor nekem is volt egy kis időm és tudtam, amig kint vannak, alszanak. (azért nem raktam ki őket egész napra Kép ) Persze ez nagy melegben nem annyira jó, és ahogy nőttek már nem aludtak annyit, amennyit én akartam, de ez a babakocsis módszer -a dokinőnk rosszallására is - sokáig megmaradt. Most már kinőtték a kocsit, ezért is utálhatják nagyon, most 'ágyon tente' van, Sári a karomban, Viki mellettem alszik el.Kép
Sz.
manoca

Sziasztok!
Nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk elmenni a talira, de közben szombat délután elutaztunk, pedig úgy volt, hogy csak vasárnap fogunk.Kép Most suliban vagyok, de majd otthonról megnézem a képeket és visszaolvasok.Kép Jövő héten már leszek!Kép

Gabi
efgabi

EriKép
Remélem összejön majd valamikor ez a vezetés dolog...Kép
ManocaKép
Köszi, hogy leirtadKép Nálunk igyén szerinti altatás van és lehet, hogy rosszul csinálom a reggeli kelést??? Mert amelyik hamarabb kukorékol azt gyorsan áthozom magunkhoz a hálóba hancúrozni és nem engedem, hogy felverje a másikat. Igy persze elcsúszik az egész napi alvásuk...Kép A Te mostani altatásod tetszikKép Egyik a karodban másik meg melletted, igy legalább Te is tudsz pihenniKépKép

Lányok: A vizet meddig kell forralni a babáknak? Nem okoz gondot, csak a sterilizálás kapcsán jutott eszembe...

doris

Sziasztok! Ma a kicsi fiam ill a középső, szóval a két nagy... Na, tehát a nagyok ma voltak először oviba, és Dávid most kezdte a kis csopit, Ábelnek meg ez az utolsó éve, aztán irány a suli. Éa ettől úgy elérzékenyültem, még el is szomorodtam egy kicsit! Remélem a kicsiket sem kell majd bölcsibe adni, nem mintha nem tudnám elütni az időt, de tényleg kikerülnek az ember "bűvköréből" és így is olyan hamar! Szóval pocakosok, ne siettessétek az időt!
Ami a rumlit illeti, ma kitakarítottam, és 3x ment a mosógép, közben reggel levittem a nagyokat az oviban, és ebéd után hazahoztam őket (egyelőre), szóval bedobtam magam. De nincsenek illúzióim, hogy meddig fog tartani! Én a vasalást addig egyszerüsítettem, hogy nem is vasalok, így nem zavarja a látképet a deszkaKép. A kicsik cuccait vasaltuk (főként Anyám kezével), egészen amíg el nem utaztunk a Balcsira. Ott úgy döntöttünk, remekül fertőtlenít a napocska! Én csak azt vasalom ki, ami nagyon gány gyűrötten, viszont gyönyörűen tudok teregetni. Hajtogatni meg már a nagyokat is igyekszem megtanítani, mert hosszú távon nem vállalom, hogy mindent én csináljak 6 emberre! Próbálom a játékok rendben tartásáea is ösztönözni őket, főként, hogy sokszor az unokatesók is itt dúlnak. Azt hiszem most még gyorsabb lenne megycsinálni mindent, de inkább most rászánom az időt, hogy megtanulják, megszokják. Majd pár év múlva beszámololk, hogy bejött-e!
Szilvi! A nagyok nálam is hóban fagyban is kint aludtak. A kicsik is szoktak, de sajna nálunk is időnként össze-vissza alszanak, így nehezebb megszervezni! Miért rossz a kint altatás?
Doris! mikor jöttök haza?
Ja, még egy dolog, aztán bedőlök az ágyba, szerintem vezessetek, ha tehetitek. Nekünk sokáig nem volt mit, szóval majdnem újra tanultam vezetni, de aztán megszerttem. Nekem jó érzés, hogy ez a képesség is a birtokomban van. Aztán vettük ezt a nagy kocsit, aggódtunk, hogy mi lesz, de végül is élvezzük. (Kivéve most, mert még mindig húzódik a javítása. 4 gyerekkel itt a hegytetőn ez határozottan nehezítő körülmény! )
Vadvirág! Drukkolok, és várunk a következő találkozóra!
Claire
claire

Sziasztok!
Manoca mennyi idősek az ikrek?
Nálunk is állandó a kupi ha ottthon vagyunk.A wc papír,zoknis fiók stb, dettó. Amiről szépen leszoktak az a konyhaszekrény lábosok, fedők, ami még mindíg sláger az a felmosóvödör főleg koszos domestosos vízzel.Új a papírvagdosás,tépés falfestés , bimbiborogatás( már nem kunszt hogy bennemaradjon a produktum) és az alváshoz már nagynak érzik magukat úgyhogy egésznapos éberség van. Néha szerencsésnek érzem magam hogy eljöhetek dolgozni mert ettől be lehet fordulni. Igaz,hogy szívesen segítenek takarítani Ricsike profin porszívózik,Barbus anyuval kisikált 2 szönyeget tegnap de rendet rakni azt már nem.Ja nálunk gázkonvektoros fűtés van ill volt mert mióta ki vannak kapcsolva azóta szép lassan, de alaposan használhatatlanná tették a " szerelők". Úgyhogy most ha lesz időnk központi fűtést csináltatunk( meg persze kell hozzá "tehetség" is) vagy új konvektorokat kell venni.
puszi Csilla
bim_bam

SziasztokKép
ClaireKép
Jövő hétvégén megyünk hazaKép Rákövetkező héten felhivlak és majd megbeszéljük az immunrendszer erősitőtKép Én még mindent vasalok Nekik... A vezetéssel kapcsolatosan teljesen igazad van...elöbb-utóbb majd belejövökKép
CsillaKép
Köszi a Te leirásodat is...ezek szerint a kupi azért "normális"Kép A konvektorokat sajnálom...

doris

Szia Doris! Miből csináltátok a karámot? Én is szeretnék valamit, de nem tudom, hogy lehet-e kapni vmi kerítést...

Krisztina
k78

Doris!
hát még én!Még jó hogy teljesen lezártuk a gázról május végén.Az is igaz hogy már egyik szerkezet sem volt mai csirke, de azért egy telet felturbózva kibírtunk volna és most nem kellene kapkodni.
Lányok mondtam már hogy főiskolás vagyok? hát akkor most mondom tiszta izgalomban vagyok. Hogyan fogok én most 31 éves fejjel gyerekek meg munka mellett tanulni?Ha belegondolok jön a kétségbeesés.Most vagy bátor vagyok vagy .... ugye azért, ha szólok vizsgaidőszakban szorítotok értem!
puszi Csilla
bim_bam

K78Kép
A Kika-ban vettük "járóka keret"néven. Az ára kicsit húzós...23.000,-Ft egy járókának való és mi két csomaggal vettünk igy viszonylag nagy helyet le lehet keriteni vele. Ha felteszi a Párom a fotókat a gépemre akkor megmutatomKép
CsillaKép
Jaj, de ügyes vagyKép Drukkolunk természetesenKép

doris

Sziasztok!

Csatlakozom a "kupihoz", nálunk is állandósult a dolog, néha rászánom magam, és rendet rakok, de nem vagyok rá képes minden nap. Az egyetlen, amit betartanak, hogy a nappaliban ne legyen óriási a felfordulás, de a két gyerekszoba.... És a nagyok már elég jól elpakolnak maguk után (persze főleg úgy, ha én is "segítek"), de hát a kisfiúkat még nem tudom rávenni, és leginkább ők dúlják fel a nagyok szobáját is. (Mégsem lehetnek egész nap csak a saját szobájukban...)
Nálunk a kicsik szobájának az ajtaján van rács, így volt a legegyszerűbb, és így legalább tudok nélkülük porszívózni, felmosni, vasalni, stb. Ezt az IKEA-ban vettük, 10000 ft volt, állítható a szélessége.

Doris! Én kb. 10 hónapos korukig forraltam a vizet.
És most már szoktatom őket le a tápszerről, ill. rá a tejre, szerencsére jól bírják, semmi kiütés, vagy hasmenés nem jelentkezik, úgyhogy ha elfogy a tápszer már nem veszek többet. Kép

A vezetéssel pont így vagyok én is, 6 éve van jogsim, aztán sokáig neem volt autónk, most meg leginkább a párom használja, nagy "hőstett" volt a részemről, hogy egyedül elmerészkedtem vele a vasárnapi talira! Kép

Az alvás nálunk is egyszerre megy, ezt szokták meg, és nekem is kell az a két óra szünet. Bár ha Andris itthon van, ő már nem alszik délután. Sőt nekünk a három kicsi alszik egyszerre. (éppen most, azért tudok ilyen sokat írni.)

Csilla! Milyen sulit csinálsz? Nekem is tervben van még valami főiskola, ha a kicsik is ovisak lesznek, és még gyes-en leszek, mert így olcsóbb, ki kell használni a lehetőséget. Kép Csak még azt nem tudom, hogy milyen suli legyen. Na mindegy, még van egy kis időm kitalálni. Kép

Claire! Nekünk is ajánlották az aloe verás termékeket, pont most akarok venni egy pár dolgot, de előbb, gondoltam megkérdezlek Téged is: Örsnek sokszor volt a télen hörghurutja, és erre a nő a berry-s nektárt javasolta. Szerinted is jó, vagy nem érdemes külön ilyet vennei a sima gél mellé? Egyébként eltudnád küldeni e-mail-ben, hogy mi mire jó? A címem: debreczeni.rozsa@mail.datanet.hu

Zizi
debyand

Sziasztok!

Szilvi!
Én nem tudtam őket kint altatni, de ennek csak technikai akadálya volt. 3. emeleten lakunk és nincs erkélyünk. Nem értem én sem miért rossz a kint altatás? Váratlan elalvások náluk is voltak. Játék közben hirtelen elaludtak. Kép Ők is mellettem alszanak el, csak szopizás közben. Kép

Doris!
Én nem forraltam a vizet, igaz ők féléves korukig csak szopiztak, kivéve a kórházban az 1. héten, amikor valami cukros limonádét adtak nekik Kép. Amikor valamit vízzel, vagy teával kellett beadni, akkor forrásvízzel adtam be. Ezt nem forraltam fel, de a dokinőnk szerint így jó volt.

Csilla!
Sajnálom én is a konvektorokat. Nekünk majdnem cirkót kellett cserélni a nyáron. De sikerült találni olyan szervízt, akinek volt még hozzá alkatrésze. Bár a melegvízes része ment tönkre, fűteni még tudott volna. Már elképzeltem magam, hogy a vizet forrralom egész nap. Kép
Mit és hol fogsz tanulni? Majd megy a drukk, ha szólsz. Kép Tudod, hogy nem egyedül vagy iskolás? Gabi és Éva is tanul. Kép Valahogy meglesznek a vizsgák, legfeljebb nem lesz vörös diplomád Kép.

Eri
simones

Zizi!
A győri egyetem gazdálkodási főiskolai levelezőn itt Pécsen . Nekem az érettségin kívül meg van a mérlegképesk. vizsgám de az már egy kicsit kevés ezért kell, kellene továbblépnem, de ez a matek függvénytan meg ilyenek hát kész vagyok. 13 éve nem matekoztam és akkor sem voltam egy nagy spíler.Nem baj meg fogom csinálni ha leszakad az ég akkor is.Szóval szorítsatok lányok merta mondókáktól és versikéktől "edzett" agysejtjeim ........
bim_bam

Csilla!
A húgom is most kezdi Pécsen a főiskolát 2 gyerek mellett. Neki is van mérlegképes vizsgája. Lehet, hogy találkoztok. Bár nem tudom, melyikre vették fel. Uis. 2 helyre is jelentkezett.
Eri
simones

Íme!
még azt akartam írni, hogy nálunk a geyrekszoba ajtajának helyére lehet becsúsztatni egy rácsot amit a kiságyukról szedtünk le amikor kinőtték. Éjszakára mindíg bezárom őket , mert az életben nem aludnának el.Én próbáltam humánusan, de rács nélkül vad ,és egyre vadabb kergetőzéssel lett vége a napnak.Régebben napközben is bezártam őket, ha felmostam, vagy vasaltam , de most már nem kell.Ilyenkor egy kicsit kettesben vannak és tanulgatnak közösen játszani, ami eddíg állandó veszekedésből állt, ez most egyre hosszabb ideig sikerül.Szóval biztonságos és praktikus.

puszi Csilla
bim_bam

Sziasztok!

Hát nekünk 2 szobánk van! Az egyik nappali, a másik háló, ők is ott vannak, szóval az úgy nem jó, nincs gyerekszobájuk! Kép
Át akartunk már költözni a másik szobába, de a férjem elutazott, én meg inkább velük maradok egy szobában...
Az a kikás cucc jó drága akkor! Kép Azért tegyél majd fel képet Doris! Kép

A nap híre! Kép Kibújt Regina első fogacskája! A bal alsó! Kingának még semmi! Hétfőn lesznek félévesek!

Krisztina
k78

Krisztina!
Nekünk is 2 szobánk van. A nappaliban alszunk, a kicsi meg a babaszoba. Kép Most már ők is mondják a szobájukra, hogy baba. Kép Mi nem vettünk rácsot. Egyébként is hamar átmásztak volna rajta. Az ikeában is van rács, ha jól emlékszem az sem olcsó.
A fiúknak 8 ill. 8,5 hónaposan nőtt ki az első foguk. Úgyhogy Kinga nincs lemaradva. Kép Regina nem volt nyűgös a foga miatt?

Eri
simones

Eri!

Hát akkor lehet, hogy átvészeljük valahogy ezt az időt rács nélkül! Kép
Dehogynem volt nyűgüs! Mindig Kinga volt a hisztis, most kb 2 hete Regina lett a hisztéria kisasszony! Kép

Krisztina
k78

Kriszti!

Nálunk is a nappali lett a mi hálószobánk, amikor meglettek az ikrek, és a hálószobában vannak ők, ami elég kicsi, de most még elférnek benne, aztán max. 1 év múlva, amikor Andris suliba megy, akkor ő lesz külön a kisszobában, a három kicsi meg a gyerekszobában. Szoval variálunk a szobákkal, de mindig kevés marad... Kép

Csilla!
Én is valami pénzügyi, vagy közgazdasági sulit akarok a vegyészmérnöki mellé, de lehet, hogy nem fog menni, ezek egyenlőre csak álmok. Kép

Zizi
debyand

Zizi!

Én is szeretném már, ha külön lennének.. Főként, ha nagyobb lakásunk lehetne! Kép

A rumlihoz azért nem szóltam hozzá, mert most, hogy hárman vagyunk és anyu nem jönne át, akkor megenne minket a kosz, a kupi... (na, persze ezt nem büszkén mondom...)

Krisztina
k78

Krisztina!
Amikor kellett, beraktam az ágyba őket, egybe vagy külön. Ez nem nagyon tetszett nekik, de néha muszály volt. Kép
Regina akkor jól megszenvedett azért a fogért. A szomszéd kislánynak úgy kibújtak a fogai, hogy észre sem vették. Nem volt egyáltalán nyűgös. Ilyen is van, de szerintem ritka.
Hétfőn ünnepeltek? Kép

Zoli felébredt, egyelőre hagyja a Vikit aludni. Kép
Most próbálunk a fiúkkal a babaszobában rendet rakni. Az alvásuk idejére szünetelünk. Kép Folyt köv. nemsokára.Kép

Eri
simones

Eri!
derítsd ki melyikre fog menni jól jön egy-két ismerős, nekem jön a sógornőm is úgyhogy többen talán többre megyünk.
Egyébként nekünk van egy nagy gyerekszobánk egy nappali meg egy picike hálószobánk.Ez most még klasz de előbb vagy utóbb kellene nekiki külön szoba lévén fiú meg lány.De addigra remélem már kész lesz a tetőtérbeépítés( amit még csak épphogy tervezünk ergo se pénz se terv semmi csak a remény).
Ja és a mi rácsunk kb1m20 magas nem jutnak ki rajta és az apa úgy fabrikálta meg hogy én egy mozdulattal ki tudom nyitni ha ne adj'isten baj van.
Csilla
bim_bam

Csilla!

Igyekszem kideríteni. Kép De sajnos nekem ezek a megnevezések nagyon idegenek. Kép

Eri
simones

Kriszti!

És a férjed mennyi időre utazott el? Nem lehet könnyű nélküle... Kép
Az enyém elvileg itthon van, de már második hete annyit dolgozik, hogy alig látjuk. Aztán meg ha itthon van, akkor persze rajta lóg mind a négy gyerek. Kép

Zizi
debyand

Doris,
nekem nincs olyan szerencsém, hogy reggel a saját ágyukból szedjem ki őket. Kép A fél éjszakát az ágyunkban alusszák. Korán reggel lelopózom, hogy nyerjek egy kis időt,de mire meghallom a hangjukat általában mind a kettő fent van. Persze, ha ugy adódik, én is hagyom aludni a másikat. De igazándiból jobb szeretem az együttkelést, sőt még a mostani hétórás keléseket is, mert igy egyszerűbb a délutáni alvás és este sem úszunk el annyira.
Eri, Claire,
Nem a kintalvással volt a gond, hanem a babakocsival. Hogy bent a szobában is azt használtuk sokáig és nem a kiságyat. De hát már ezen is tulvagyunk.
Eri neked könnyű a szopival!!Kép
Csilla,
másfél hónap mulva lesznek két évesek. Mai hőstettük: piros filctollal összefirkálták a lepedőnket. Bár saját bevallása szerint a Sári volt. Kép A felmosóvödrös viz az nálunk is játszik!
Akkor te most könyvelőként dolgozol? Mert én is.

Nálunk is fogbujás van most teritéken. Csak ez már a 17. és a 18. Kép Egész véletlenül vettem észre.

Mi kétszintes házban lakunk. (de ehhez jó messze kellett költöznünk. ) A szobájuk fent van, de mindig le akarnak menni, hisz ott zajlik az élet. Igy aztán a nappali egy csatatér, ráadásul a lépcsőn nincs korlát, igy csak fent tudtuk berácsozni. (a bababörzén 1500ért vettem az IKEAs rácsot. Ki lehet fogni, ha nem kell feltétlenül uj) Igy azt is kell figyelnem mikor másznak fel a lépcsőn.
manoca

Manoca!
Nem könyvelek, és nem is sokáig könyveltem, talán csak 1/2 évig, mert itt nálunk ez nem fizet valami jól( csak annak aki már 10 éve elkezdte) egy fuvaroscégnél voltam pénzügyes adatrögzítő meg ilyenek, most a Mávnál dolgozom és anyaggazdákodó meg elmező munkám van ez mellett mindenféle nyilvántartások na mindegy szóval nem könyvelek.
Az enyémek novemberben lesznek 3 évesek és akkor kezdik az ovit kíváncsi leszek.Most anyukám anyósom meg a párom meg a párom nagymamája vigyáz rájuk felváltva hét közben a hétvége meg az enyém a mosással meg a többivel.Úgyhogy jó dolguk van, el is vannak kényezteteve alig bírok velük egyedül.Nem így terveztem de sajnos vissza kellett jönnöm dolgozni már egy éve.
puszi mindenkinek, a pocakosoknak még kitartást most már nem lesz az a nagyon nagy meleg.
Csilla
bim_bam

LányokKép
Köszi a keritéses válaszokatKép Nálunk van gyerekszoba de nem ott zajlik az élet és szivesebben tartom Őket itt a nappaliban mert az világos és a konyha átadó pultján keresztül látom Őket meg Ők is engemKép Persze ez egyenlőre még kevés Nekik mert azt kedvelik, ha én is ott ülök mellettük de ezt én rotottam el, mert eleinte is folyton ott lógtam rajtuk a legkissebb sirás esetén igy most már nehéz lenne leszoktatni Őket magamrólKépKépKép
KrisztiKép
Gratula az első fogacskáhozKép Nálunk Lilluskának a 4. hónapban bújt ki az első de azóta sem jött még még másik. Gergőnek a 7. hónapban kezdtek el jönni a fogai de most már a 7. és 8. fogacskájával kinlódunk...Kép A Párod remélem hamar hazaér...én útálom ha elutazik. Sajnos a karám tényleg piszok drága...
EriKép
Én csak úgy merem őket egy ágyba rakni ha ott vagyok, mert az első mozdulatuk az, hogy beletenyerelnek, belemarnak a másik arcába, szemébe és féltem őket... Ez idővel biztosan alakul majd de most még veszélyesek...
ZiziKép
Az enyém is munkamániás... Ez a mostani kor követelménye sajnos.
ManocaKép
Értem, szóval átjárnak HozzátokKépKép Mondjuk megértem Őket...KépKép JÓ is azKép És Ti azért tudtok pihenni mellettük? Gratula a sokadik foghozKép Merre laktok? Mi majd pár év múlva fogunk épitkezni...remélem.

doris

SZiasztok!
Lányok, hadd keseregjek egy kicsit! Annyi feszültség van bennem.
Igen, a bölcsi. Ha tegnap írtok, akkor kevésbé kesernyés beszámolót szültem volna.
De éreztem is valahogy a női (anyai) 6. érzékemmel, hogy nem lesz egy egyszerű eset
a beszoktatás. Pedig még nem is hagytam ott őket 1edül...
SZóval teljesen mások, mint otthon, és teljesen különbözik a két gyerek viselkedése is.
Újra átélem a 4 hetes korukban ért traumát, amikor Ádám éppen csak átkerült a sima
(nem intenzív) koraszülött osztályra. 3 hétig cukros vizen élt egy makacs fertőzés miatt
és mivel semmi beazonosítható kórokozót nem találtak tulképpen élet-halál között vegetált.
Aztán egyszercsak megrázta magát és roham tempóban javult, kb. 20 grammos fejadaggal
került a másik osztályra a tesója mellé. És akkor az egyik nővér közölte, hogy ő a rosszfiú,
mert nem eszik olyan ügyesen, Péter pedig a jófiú, mert ő makk egészségesen habzsolta a
40-50 grammokat.
Bocs a hosszú bevezetésért, szóval a mai napunk kész pechsorozat és K.O. volt Ádámkám
számára (s közben nekem is sajgott a szívem). Péter szinte végig hol önállóan, hol bandában
játszott, Ádám pedig sorra gyűjtötte a kudarcokat. Majd ebédnél kidőlt az innivalója, és
akkor borult szegénykémnél a bili is. Sírógörcsök egymásutánjában kérdezi tőlem a
"tapasztalt" gondozónő: Anyuka, otthon is ilyen a gyerek? HOgy lenne ilyen?????
Na, majdnem felrobbantam. Közben - itthon egyedül esznek (vagy nem esznek)
a fiúk - megint a kórházi élmények jöttek vissza. Rohanás az egyik gyerektől a másikig,
hogy a félórás szoptatási időbe mind a kettő beleférjen. Na, itt most a két kisasztal
között ingáztam.
Borzasztó érzés, amikor az édes-drága-gyerekemet valaki (ráadásul, aki majd vele lesz
nap nap után) nyűgnek érzi. Ma kérdezte tőlem ugyanez a gondozónő: Anyuka, miért maradtak
ilyen sokáig? Talán már fáradt a kicsi. Könyörgöm, hányszor szoktattam én be eddig gyereket?
És Ő? Végig kérdezgettem, hogy hogy lesz, mi a jó módszer? Mit javasolnak? Hát maradjanak ebédig, anyuka... Jajj...

MI a véleményetek?
Legszívesebben az egészet elfelejteném egy kis időre, aztán
visszatérnénk fokozatos beszoktatással. Azt hiszem ezt is fogom tenni.
Tojok a határidőkre és az elvárásokra. Akkor holnap játszóterezünk...
Közben meg is érkeztek, trainspottingoltak Apával a Keleti pu.-n.

Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Eri!
Inkább kedden Ünnepelünk, akkor lesz Regi névnapja... Kép
Zizi! Fél évre..., a legeseménydúsabb félévről lemarad! Kép Augusztus 5.-én ment.
Marcsi! Hú, nekem rögtön az ovi-váltás jutott eszembe.., persze tudom, az nem úgy működik...

Krisztina
k78

Na, megbeszéltük Apával, és hívott mindkét nagymami is. Nyugtatgattak, hogy ne aggódjak, és még nagyon az elején vagyunk, majd megoldódik, nem lesz semmi baj, menjünk holnap újra, csak rövidített üzemmódban.
Meglátjuk. Nem hisztizek, nem bőgök, remélem a legjobbakat, vagy csak egy kicsit jobbat.
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Kriszti!

Fél év?! Te szegény! Én meg itt nyavalygok pár nap miatt... És hová ment? Egyáltalán nem tud közben hazajönni? Lányoknak is nehéz lesz "visszaszokni" hozzá, ha hazajön. Kép

Marcsi!
Szomorú, amit írtál, pont a beszoktatáskor kellene a legtöbb türelem a gondozónők részéről, a gyerekek, és az anyukák felé is. Hiszen ez a szülőknek majdnem olyan nehéz, mint a gyereknek.
Ha úgy érzed, hogy nem jó nekik, és s munka miatt megteheted, akkor inkább halaszd a dolgot, mert azt a fiúk is megérzik, ha Te nem szívesen hagyod ott őket, és akkor ők sem érzik jól magukat.
Személyes tapasztalatom nincs, Andris 3 évesen ment oviba, két hétig volt sírás reggelente, aztán kb. karácsonyra már hiányzott neki, ha nem ment.

Zizi
debyand

MarcsikámKép
Jaj de sajnálom, hogy ilyen "élményeket" szereztetek... Nem is tudom mit irhatnék... Első gondolatom az, hogy ha nem muszáj várjatok még minimum fél évig a bölcsödével de fogalmam sincs milyen helyzetben vagytok tehát ez csak egy gondolat... Viszont, ha tudod, hogy egy-két hónapon belül újra kell kezdenetek a beszoktatást és meg kell oldanotok a gyermekfelügyeletet akkor azt hiszem kár most megállnotok. (Persze nekem könnyű innen bármit is irnom...) Ha úgy érzed nem tudsz bizni a gondozónőben, nem megfelelő az elvárásaidnak vagy a gyerkőcök igényeinek akkor meg kéne próbálni akár bölcsödén belül vagy kivül más helyet keresni...persze ez nehéz. Viszont úgy látom Pétert nem zavarja az új közeg Ádám pedig érzelmileg, lelkileg más beállitottságú gyerkőcKép A másik gondozónő milyen? Kedvesebb, aranyosabb, türelmesebb, jobban szót értesz Vele? Csak azért kérdem mert a jövő héten jó eséllyel Ő lesz a reggeles tehát akkor vihetnéd reggel Őket ezen a héten meg esetleg egy órával később kezdhetnétek és hamarabb fejezhetnétek be a dolgot. Persze lehet, hogy nem ennyire rugalmasak, ezt meg kéne kérdezned. Ha most kihagytok egy-egy hetet és utána újra kezditek valószinüleg ugyanez lesz az eredmény, tehát ha muszáj beszokniuk akkor ne tartsatok hosszú kihagyást mert az is trauma lesz a gyerkőcöknek és azt fogják hinni, hogy ez nem kötelező, ha nem akarnak akkor nem kell menniük. Mindezt úgy irom,hogy fogalmam sincs mennyire égető nektek a bölcsiKép Drukkolok nagyon és én tudom, hogy Neked legalább olyan nehéz az elszakadás mint NekikKépKép

KrisztiKép
Az én Párom egyhuzamban eddig max.3 hónapot volt külön...az is iszonyat hosszú volt, hát ez a fél év...Kép Anyukád veletek tud addig maradni? Lesz mód, hogy hazajöjjön? Legalább Karácsonyra...

Itt vannak a karámos fotókKép

doris

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: