2005.08.21 09:52
2005.08.21 10:26
Vannak még azért becsületes emberek is, csak szét kell választani a búzát az ocsútól.2005.08.21 10:27
) Öcsém azt vallja, hogy minden vállalkozóval szerződést kell kötni, de az aljasság, sunyiság úgy se védhető ki szerintem. Tényleg szörnyű, hogy "kis" munkákra már nem is lehet hívni senkit, vagy ha valaki elvállalja, akkor lehet tudni, hogy az lesz a legutolsó munkája, mert minden "nagy" munka előrébbvaló.
: Másfél éves lánykánkkal voltunk csütörtökön az állatkertben. (Egyébként gyerek nélküli programnak is ajánlom, mi is voltunk még anno, nagyon szépen parkosították, és valahogy feltölti az embert egy ott töltött délután.) Kata a következő állatfajokat ismeri: kutya, cica, paci, kacsa, víz(imindenfélék), majom. Érdekes ám így szemlélni a világot! Kata, nézd, ott egy csíkos paci! Kata, nézd, ott egy hosszú nyakú paci! Kata, nézd, ott egy nagy, csíkos cica!
2005.08.21 14:51
.
.
2005.08.21 15:40
2005.08.21 17:35
2005.08.21 20:23
)
2005.08.21 20:31
).
Egyszerűen nem tudtuk elcsalni tőle, csak nézte-nézte nagy komolyan a lányt.
Szerintem nem tudta eldönteni, hogy most ember, vagy nem. Annyira cuki volt!
Szerintem mindkét kérdésedre igen a válasz, részemről legalábbis.
Tudok rá példát, hogy vérszerinti gyerek(ek)kel már rendelkező házaspár örökbe fogadott, úgyhogy ez biztosan nem reménytelen (főleg, ha nem újszülöttre, hanem nagyobb, 1-2 éves gyerekre gondoltatok). És hogy van-e jogotok hozzá? Itt a gyerek az első, az a legfontosabb, hogy szerető családba kerüljön, itt nem arról van szó, hogy "elhappoljuk" egymás elől a gyerekeket.
2005.08.21 21:50
))))
!
)
Mivel nem tudom, hogy hol laktok, így segíteni sem tudok... Nálunk vannak jó munkások akik biztosan szívesen megcsinálnák.
))
Gondolom akkor a hétvégéd végre az övék volt!!
Gratulálok hozzá!
Gondolom akkor sokkal könyebb ez a várakozás (most nagyon nagyon nehéz már)...
/

2005.08.21 23:01
Ha a gyerek nem természetes úton fogan, akkor meg lehet választani a nemét? És más genetikai tulajdonságait? Ha valaki örökbefogad, meddig mehet el abban, hogy meghatározza, milyen gyereket szeretne? Ha egy terhes nő megtudja, hogy beteg babája lesz, joga van ahhoz, hogy elvetesse, és ezzel megölje, csak mert még "csak" magzat és nem gyerek? És ahhoz joga van, hogy ne ölje meg, de miután megszületett, az állam gondjaira bízza? A nem kívánt terhességek részben felelőtlenségből származnak? És ha nem kérem, meg is ölhetem? Mikor van szabad választása egy nőnek? Ha magzatával is szabadon rendelkezhet? Ha a nem kívánt gyereket beteheti egy inkubátorba a kórházba? És a magzatnak vannak jogai? És a megszületett gyermeknek? Joga van tudni, kik a szülei, hogy genetikailag mit hordoz magában?
2005.08.21 23:30
)
2005.08.22 06:44
2005.08.22 10:13

2005.08.22 12:28
2005.08.22 13:10
2005.08.22 14:38
És azt hiszem, nagyon igaz, hogy mindenkire a saját babája vár.
, de azt hiszem, itt megbicsaklik az életszemléletem. Mert én abban hiszek, hogy semmi sem történik véletlenül, és minden történésben azt kell keresni, miért történt így, mire akart engem megtanítani ezzel az élet, a sors (az Isten?). De egy terhes nő két sorsot hordoz, a gyermekéét és a magáét, és én abban hiszek, hogy az a kis élet már a fogantás pillanatától létezik - és nagy kérdés, hogy ki mellé állunk, ha az anya el akarja vetetni. Sokat gondolkozom például egy barátnőm esetén, akinek két iskolás fia van már, aztán voltak nőgyógyászati problémái, és véletlenül terhes lett. Megbeszélte az orvossal, aki nem javasolta, hogy kihordja, anyagilag sem állnak jól, azt gondolták, neveljék fel a meglévő kettőt tisztességben - elvetette. Én azt gondoltam, nem szólhatok bele, a férjével az ő kettőjük dolga, nekem támogatnom kell a döntését, bármi legyen is az, de azóta is sokszor eszembe jut, nem kellett volna-e többet beszélgetnem vele erről, mielőtt ezt a döntést meghozta. Mert azt a kis életet ki képviseli? Másrészről: ki vállalja a felelősséget, ha az anyánál egészségügyileg nincs minden rendben? Tényleg borzasztó nehéz kérdések. 2005.08.22 14:52
Nincs jogom másokra ráerőltetni az én nézeteimet és kitenni egy gyermek boldogságát annak, hogy teljesen eltudják-e fogadni vagy sem. 
2005.08.22 16:00
Pénteken már kezd is! Olyan kis tisztességes ábrázata van - remélem minden rendeződik!2005.08.22 16:11
2005.08.22 16:47
2005.08.22 19:01

2005.08.22 19:02
2005.08.22 19:46
2005.08.22 21:00
! 2005.08.22 21:55
((((((((((((((((
)
)
/ 
2005.08.22 22:17
2005.08.23 08:25
2005.08.23 10:14
Sokat gondolunk Rád!
2005.08.23 12:39
2005.08.23 13:33
Csenge mikor icur-picur volt, a nappaliban a kanapén aludt napközben (míg én a fotelben hímezgettem
)), Mozart 'Best Of'
-ot tettem be, kb. 2 perc alatt el is aludt. A mai napig, ha beteszem ezt a CD-t, fülig ér a szája és most már ringatózik is hozzá, biztos vagyok benne, hogy kellemes emlékeket idéz fel benne. Én - sajnos - nem vagyok nagyon jártas a komolyzenében, de azt tapasztalatból mondhatom, hogy olyan gyerekdalok is eszedbe fognak jutni, amikről nem is gondoltad, hogy még végig tudod énekelni.
Én megvettem a 6-os, 7-es énekkönyvet, meg sikerült megszereznem végre a 'Mi dalaink' c. ősrégi kiadványt (még mozgalmi dalok, meg úttörőnóták is vannak benne
), mert nagyon szeretem a külföldi népdalokat, azokat is énekelgetek neki. Azt szereti legjobban, amikor én énekelek, pedig nem vagyok egy Maria Callas (sem egy Amneris
)! 2005.08.23 14:29
.
. A szeretet a fontos, amit átéreznek a csibészek a hangodon és megnyugtatja őket. Tegnap a páromnak énekeltem el ezeket.
(Hát ő kicsit kritikusabb, mint a gyerekek
) 
2005.08.23 14:34

2005.08.23 15:26
! (Ráadásul a Háryban a második versszakban, ha jól emlékszem, csak a capella énekeltünk, amikor befejeztük, akkor lépett be a zenekar, és ha elcsúsztunk - hát az elég feltünő volt...) Meg a Werthert szerettem még, ott mondjuk csak a színpad mögött énekeltünk, de az mindig karácsonykor volt, és ettől volt egy különleges hangulata. (Amiből némileg ki tudta ábrándítani az embert a nyikorgó hóesés...)
Amikor született, akkor meg a Bach Brandenburgi szólt korabeli hangszereken. És pocaklakó kora óta van egy altatósor, amit esténként énekeltem-énekelek neki. Már a pocakomban éreztem, hogy "lereagálja". Amikor elkezdtem énekelni, rúgkapált örömében, aztán elcsendesedett. És azért is jók az altatók, mert magadat is megnyugtadod vele... Amikor csak sír és sír, akkor a percek is óráknak tűnnek, meg ideges is lesz az ember - az énekléssel meg valahogy visszaáll az időérzék, és megnyugszik az ember.
) És azt is remélem, hogy hamarosan megjelenik magyar gyerekdalokkal Ida Bohata gyerekdalos könyve, mert gyönyörű rajzok vannak benne (mesekönyvei jelentek már meg magyarul, és nekem azt mondták, hogy már tárgyalnak a kiadóval a daloskönyvről is). Az én altatósoromban is van belőle két altató - németül.
A tegnapi témához: én is érintett vagyok egyesületekben, és úgy tudom, hogy az NCA idén nem oszthat annyi pénzt, mert tartalékolnia kell, botrányt is csináltak belőle a civil szervezetek. Nekem csak annyi jutott eszembe, hogy a minisztereknek (meg polgármestereknek stb.) van különkeretük, mondjuk oda talán inkább rendezvényekkel szoktak pályázni, de egy próbálkozást szerintem megér. És a Civil Rádió nyilvánosságát tudom még felajánlani (ez egy budapesti közösségi rádió, FM98, www.civilradio.hu), ott szerkesztő-műsorvezető vagyok. Meg az jutott még eszembe (de ez aztán már végképp szakmai ártalom), hogy az egészségügyiseknek, szociális szférában dolgozóknak van kötelező továbbképzése, oda valakikkel összefogva lehetne egy tanfolyamot akkreditáltatni, hogy a szakmabeliek között is terjedjen az ügy. 2005.08.23 17:03
2005.08.23 19:18
2005.08.23 20:46
Nálunk volt ABBA-korszak is, de hamar elmúlt, biztos nem volt benne elég gyerekhang, mint a HJ lemezen.
Még a Megasztár CD-t szereti Cseni, Bartók Eszter hangjára mindig felkapja a fejét (én is, de én valszeg nem azért, amiért ő
). 2005.08.23 20:53

2005.08.23 21:22
Jaj, Bajorország is a szívem csücske, az Aidáról meg a Varázsfuvoláról nem is beszélve... Láttátok a Varázsfuvolát a bábszínházban? Nem tudom, játszák-e még, de én nagyon szerettem! (Egyszer láttam
) Még kicsi volt az unokaöcsém, amikor elvittem rá. Kicsit félt, amikor elsötétedett az előadás előtt minden, mondtam, hogy ne féljen, nem lesz semmi félelmetes - erre mi az első jelenet? Jön egy szörny és tüzet okád
(Segítség, segítség, hová, merre fussak?
)
Pedig olyan szép vers!
) 2005.08.23 21:57
)
, az igazi vezetéknevemre gondolok - esetleg nem ismerős?
Szegény kis kölyök - és rögtön ezek után még meg is ölték azt a szerencsétlen sárkányt! 2005.08.23 22:38
)) 
)
))
(Persze nem
)
Bár mint leendő Tanítónéni, így az alsós ének-zene könyveket szinte kivülről tudom
Illetve elég sokat furulyával is;)
))
És persze nem azért mert a pancsida szerzője nagyon hasonlít az én kiskori arcomra:PPP (na majd egyszer én is elküldöm
) Biztos nem könnyű lefoglalni őket... Látszik rajtuk a huncutság és a báj
)
Mondjuk neki erről a paprika pálinka jutott eszébe
...
) )