Jó rég irtam már ide, az akkori kérdéseim szerencsésen megoldódtak, köszönet nektek is érte!

Most újabb fejvakarnivalóm adódott. Nem igazán találtam még forrást arra, hogy hogyan szoktassam át a gyereket a tápszerrõl a tejre. Emlékeztetõül, 8 hónapos koráig szopott, de már 4 és félhótól kellett pótolni tápszerrel. Kb. 10-11 hónapos korában kezdtem adni neki joghurtot módjával persze, nem is okozott nála semmilyen kiütést. Ma már esténként egyik nap danone aktiviát adok neki (simát vagy gyümölcsöset; meggyest vagy barackost) és szoktam belekeverni egy kevés wheetabix-et, hogy tömõsebb legyen, másnap pedig az idáig is adott tejpépet kapja. Bár nagyon izlik neki a joghurt, egynél többet nem adok neki, mert a másnapi kakitermelését megduplázza. Nem megy tõle a hasa, csak rengeteget kakil tõle. Védõnõ és dokinéni szerint fehérjebombát kap ilyenkor, ezért a sok kaki. Ezért tömõsitem, és igy a kakibizniszt normális keretek között tudom tartani. Négy nap múlva lesz 13 hónapos a gyerkõc, és anyósom felvetette, hogy adhatnánk neki túrót is, igy az egyik tizóraijára kapott almás túrót. Nagyon izlett neki, csakhogy a kakitermelésnek is nagy lökést adott. Akkorát pakolt, hogy a fenekét is kicsipte. Megint nem volt hasmenéses, csak épp rengeteg. Úgyhogy a túróval leálltunk. Emellett napi kétszer kapja még a tápszert reggelre és estére cumisüvegbõl. (A vizet és minden más folyadékot, levest pl. már pohárból kapja, és elég ügyesen iszik is belõle, de nem ekkora mennyiséget.) Kis szertartás lett már a tápizásból, reggelinél utána az ágyban együtt játszunk hármasban apával, esténként pedig a fürdés után közvetlenül lefekvés elõtt egy utolsó összebújás van még.
Szóval hogy és miként szoktassam hozzá a túróhoz, várjak vele ugye, amig meg nem szokta és utána adjam a tejet, de érdekelne ennek is a mikéntje. Tizenöt hónapos koráig gondoltam a tápszer kifutását. Õszintén szólva nincs kedvem átállni a babatejre, csak egy felesleges láncszemnek tartom, ráadásul elég drága láncszemnek is.
Köszi szépen elõre is!
Széttápszerezett fejû gyermekemrõl itt látható néhány kép (nem is dicsekszem, én, áá, dehogy...