A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek 2 éves kor fölött

Erika!

Bocs, hogy az előbb elfelejtettem:

Nagyon, nagyon boldog születésnapot kívánok a fiúknak!!!!!!

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok :)
Vadvirág!
Hát én szóhoz sem jutok :) :P Szivből gratulálok de le a kalappal, hogy mennyi energiád van és igy birod a nagycsaládos létet! Nagyon boldog Babavárást és szülést kivánok Nektek :)

Éva :)
Gratulálok a munkádhoz és sajnálom a fránya betegséget....remélem hamar kilábalsz belőle és talán élvezni is tudjátok a kiruccanást :)

Minden kis Szülinaposnak utólag is nagyon-nagyon Boldog Szülinapot kivánok Szüleiknek pedig sok-sok boldog évet, örömet, egészséget :)

Erika :cry: Jaj de sajnálom, hogy ilyen évek állnak mögöttetek... Én meg mostanában - hamarosan itt a második és egyben végleges tárgyalás :( - gondolkodtam azon, hogy talán könnyebb lenne a helyzetem (elengednem a férjemet belsőleg is ) ha nem ilyen nagyon összhangban éltük volna ezeket az éveket. A sok szép élmény, emlék, közös küzdelem bennem inkább a szépet hozza előtérbe és képtelen vagyok gyülölni, haragudni. Időnként dühös vagyok Rá, a történtekre, de igazán még mindig tele vagyok önváddal amiért a gyermekeimnek Apa nélkül kell felnőniük...
De amint látom úgy sem könnyebb ezt feldolgozni ha az ember sokat szenvedett a kapcsolatában....
Talán próbáld meg úgy felfogni az egészet, hogy a gyermekeidnek tényle gigy lesz a legjobb, hisz Te nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb lettél attól, hogy már nem tépi az idegeiteket... Legalábbis remélem, hogy igy van.
Idővel könnyebb lesz majd remélem, de ezt nem lehet egyik napról a másikra lezárni... Ne okold magad és ne bánd, hogy igy történt! Nem érdemelt meg Téged/Titeket és Ő az igazi vesztes csak még nem tudja :evil: Fel a fejjel :D

A fotókat végignéztem, nagyon édesek és szépek a gyerkőcök :wink:
Mindenkinek jó egészséget kivánok :)

Puszi:Doris
doris

Sziasztok!

Doris!
Köszönöm szépen a kedvességed! :D :D

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Vadvirág!!!
Annyira örülök nektek! Akkor most megint dupla boldogság van a családban!!!Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen a következő ultrahangon! :D :D

Erika!
Mi is boldog szülinapot kívánunk a fiúknak! :D :D

Mi még mindig köhögünk, tegnap visszavittem a fiúkat az orvosunkhoz, azt mondta, kicsit piros a torkuk, írt fel megint egy antibiotikumot, remélem ez már segít.
Viszont szerencsére a betegség nem látszik meg rajtuk, most is alvás helyett a szobájukban randalíroznak...

Még rácsos kiságyban alszanak, de a két középső rács kivehető, így azzal szoktam őket fegyelmezni, hogy visszateszem a rácsokat, ha nem alszanak..
Pedig leszívesebben már levenném az összes rácsot, van az ágyukhoz leesésgátló, de attól tartok akkor még kevésbé aludnának.. Sokáig már nem halasztgathatom, mert ősszel oviba mennek, ott meg ugye nincs kiságy, jó lenne ha addig hozzászoknának.

Ildikó
ildikó

Sziasztok!

Vadvirág!!!
Annyira örülök nektek! Akkor most megint dupla boldogság van a családban!!!Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen a következő ultrahangon! :D :D

Erika!
Mi is boldog szülinapot kívánunk a fiúknak! :D :D

Mi még mindig köhögünk, tegnap visszavittem a fiúkat az orvosunkhoz, azt mondta, kicsit piros a torkuk, írt fel megint egy antibiotikumot, remélem ez már segít.
Viszont szerencsére a betegség nem látszik meg rajtuk, most is alvás helyett a szobájukban randalíroznak...

Még rácsos kiságyban alszanak, de a két középső rács kivehető, így azzal szoktam őket fegyelmezni, hogy visszateszem a rácsokat, ha nem alszanak..
Pedig leszívesebben már levenném az összes rácsot, van az ágyukhoz leesésgátló, de attól tartok akkor még kevésbé aludnának.. Sokáig már nem halasztgathatom, mert ősszel oviba mennek, ott meg ugye nincs kiságy, jó lenne ha addig hozzászoknának.

Ildikó
ildikó

Sziasztok!

Ildikó!
Nagyon szépen köszönjük a drukkot, kedves vagy! :D :D

Vadvirág
Vendég

Csajok!!!

Eképesztő dolog történt velem!!!

A Babanet/Társalgó/Szülészetek, Kórházak/36 éven felüliek topikban megaláztak... De nagyon!!!

Olvassátok el kérlek! Brühühü... Komolyan nem tudom mivel érdemeltem ki... Nagyon szomorú lettem amikor az imént elolvastam.

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Vadvirág!
Gratulálok! :):) Remélem, most minden rendben lesz. :)

Elolvastam. Ne foglalkozz más(ok) véleményével, pláne ha ilyen.
Pont elérte, amit akart. :(
Ne is írj neki többet, nézz át rajta. :)

Eri
simones

Erika! Nagyon utólag, de boldog szülinapot a fiúknak. Remélem tudsz egy kicsit pihenni.

Éva! Gratulálok az új munkahelyedhez. Én is úgy dolgozok, hogy nem kell 8 órát bent lennem. :)

Vadvirág! Gratulálok az ikrekhez. És csatlakoznék Erihez, hogy ne foglalkozz másokkal, tisztáztad magad, ne is írj nekik többet. Inkább gyere ide az ikresekhez, ahol szívesen látnak. :) Azért Te is jól odamondogattál nekik :wink: De most már hagyd ott őket, nem éri meg idegeskedni miattuk, gondolj a babócákra :!: Most nem szabad idegeskedned :!:

Lányok! Fülfájásra mit lehet adni a gyereknek? Gréti az éjszaka 3-4-szer riasztott, hogy fáj a füle, ma is egész nap fekszik, hőemelkedése van. Néha azt mondja, hogy fáj a füle, néha azt, hogy már nem fáj. (döntsem el, hogy mikor mond igazat) Az ügyeletre meg nem szivesen szaladnék vele, mert nem lázas (37,2 volt)

Így simizte Gergő Grétit:

Kép

A kis beteg:

Kép

További szép hétvégét mindenkinek

Andi

Kép
gandi75

Andi!
Mindenképpen keress jó fül-orr-gégészt! :)
Nekünk tavaly télen a 4. doki vált be. Mikor tavaly karácsony előtt csak azért akarták felszúrni a fülét, hogy ne kelljen karácsonykor az ügyeletben, akkor a férjem felhívta az egyik magánkórházat, és odavittük a gyereket. Azóta nem volt középfülgyuszija :) A héten Vikivel mentünk el oda, csak most egy másik dokihoz, mivel picit pirosan folyt az orra. Inkább fizetek többet, csak gyógyítsák meg végre a gyereket. Most még a körzeti dokijukat akarjuk lecserélni, ezt a másikban Catnek már részleteztem miért. :(
Ha középfülgyulladása van, akkor valószínűleg antibiotikumot is adnak majd neki. Addig is sokszor orrcsepp, 2-3 óránként, fejét hátra, ameddig bírja mozgasd orrcsepp után jobbra-balra, jusson mindenhova az orrcseppből. :) Fújja ki az orrát, ha nem megy, orrszívás. A melegítés nem mindenkinek jön be. Zolinak nem volt mindig láza közben.
Jobbulást neki! :)

Eri
simones

Sziasztok!
Eri, Andi!
Szívből köszönöm a gratulációkat, édesek vagytok!!! :D :D

Teljesen igazatok van, jól felbosszantottak és a végére bedurvultam, (sajnos elszállt az összes jólnevelt énem) de a lényeg valóban az, hogy tisztáztam magam. :D :D

Már végleg búcsút vettem tőlük, remélem immár boldogok lesznek nélkülem. Soha többé nem megyek még a környékére sem annak a topicnak.

Még szerencse hogy mi ikres Mamik egészen más útvonalról vagyunk megközelíthetőek. Hihi! :D :D

Itt és a "kis"ikresben 2004-ben is otthon éreztem magam mindig, igazán remek csapat mindkettő!!! :D :D

Andi!
Nagyon tüneményes mindkét gyerkőc, isteni aranyosak a fotók! :D :D

Vadvirág
Vendég

[quote="ildikó"]M írta:ildikóartisa!
Üdv újra! De nagyok már a gyerkek! Lányok ovisak már?

Ildikó

Még nem járnak oviba..bár már decemberben voltak 3 évesek,de majd csak szeptembertől mennek oviba :wink:

Márti

Kép[/url]
martisa

A megfogalmazhatatlanul fantasztikusan csodás hír:

Juj Vadvirág!!! ez tényleg fantasztikus!!! főleg azok után amik Veletek történtek
Óriási garula!!!

Márti

Kép[/url]
martisa

Sziasztok!

Megjöttünk Zalakarosról, nagyon jól sikerült a hétvége., leszámítva, hogy Ádámnak ma reggelre 39,3 lett a láza, úgyhogy azonnal hazajöttünk., pedig egy hete gyógyultak meg és ma újra beteg lett.
Én már jobban vagyok szerencsére, de még köhögök.
Szerencsére csak szerdán kell mennem dolgozni, remélem addigra jobban lesz Ádika.

Vadvirág

Iszonyatos, amit rólatok írtak abban a topikban, én a te helyedben arra se méltatnám őket, hogy többé válaszoljak a vádaskodásaikra.
Tudom, hogy nagyon nehéz megállni, de tényleg, csak a babáknak ártasz azzal, ha idegeskedsz. Inkább írogass nekünk, mi mindig szivesen olvasunk téged és izgatottan várjuk a fejleményeket a babákról.

Felteszek egy pár képet a hétvégéről.

Puszi

Éva

Kép Kép

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Márti!
Köszönjük szépen, aranyos vagy! :D :D

Éva!
Szuper hely! Klasszak a fotók, édesek a gyerkőcök! :D :D

Nálunk is mindenki elkapta a fránya influenzát, az összes tünettel együtt (orrfolyás, köhögés, torokgyulladás, levertség, izomfájdalom, láz, stb.) és kaptak Augmentin Duo-t. Pont holnap megyünk vissza kontrollra, nem is voltunk sehol hétvégén...

Igen, tudom, már többé nem megyek arrafelé. Hihi!

Csak egyrészt tisztázni szerettem volna magam, másrészt meg nagyon kijöttem a sodromból és már nem tudtam uralkodni az érzelmeimen.

Sajnálom, szégyellem előttetek kissé, bocsánat. :oops:

Vadvirág
Vendég

Vadvirág

Semmi okod rá, hogy szégyeld magad, hiszen bántották a családodat és a családomért én is akár ölni is kész lennék! (mármint átvitt értelemben)
Én is gondolkodtam, hogy írok arra a topikra, de azzal is csak téged bántottak, hogy "odatoborozod a barátaidat", úgyhogy inkább nem akartam bekapcsolódni és még jobban kiélezni a vitát. Végülis te már tisztáztad magad, úgyhogy nem kell velük a továbbiakban foglalkozni.

A betegséggel kapcs. csak az a baj, hogy egy hete gyógyultak meg a gyerekek, két hétig voltak betegek, magas lázzal, torokfájással, köhögéssel, takonykórral, egy antibiotikum kúrán is átestek és most megint betegek, ezt már nem értem? Dehát ez az ovival együtt jár, ahogy meggyógyulnak újra elkapnak valamit a csoportban. :cry:

Most megyek fürdetem a gyerekeket, aztán mennek aludni, mert nagyon sokat buliztak, fürödtek a hétvégén.

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Ha nem szólok még túl későn, ma 21:00-kor a National Geographic csatornán lesz egy két órás film az ikrekről most láttam a Porton.:)

Vadvirág!
Szívből gratulálok Pálmához és Larához! :D :D

Zsuzsi
zsuzsi88

Ne haragudjatok hogy ide is atmasolom a masik topikba feltett kerdesem de ugy latom itt nagyobb a forgalom es en meghalok izgalmamban! Legyszik segitsetek!
"Bocsi hogy csak igy ismeretlenul de 5 hetes kismama vagyok, most jovok uh-rol es ket petezsakot lattak de az egyikben latszik baba a masikban nem, a nagyobbik zsak 6,9 mm a kicsi 4,8 mm. Szerintetek mennyi eselyem van hogy megmarad mindketto? Egyforma nagysagunak kellene lenniuk, latszania kellene a masik babanak is? Lehet hogy jo par nap elteressel fogantak?"
Kép

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!

Éva!
Igen, teljesen felesleges bármit is írogatni nekik, én is úgy érzem hogy tisztáztam magam és ez a fontos, mostmár nyugodt vagyok. :D :D

Dávid is mehetne már oviba, viszont mivel szeptembertől kezdődik a suli, szeretném elvinni előtte szemészetre, fülészetre hogy biztos legyek benne minden rendben van. :D :D Szeretek ilyen hivatalos megerősítéseket kapni, akkor vagyok a legnyugodtabb...

Szóval már kaptunk is időpontot, de addig nem merem vinni újra oviba, nehogy ugyanúgy visszakapja, ahogy Ti is.
(Nálunk sajnos sok Anyuka beviszi betegen is a gyerekét, sőt még a gyógyszert is mellékeli hozzájuk az ovónéninek. Aki nem tudom miért, de belemegy ebbe...)

Ezért arra gondoltam, hogy mi van akkor ha pont előtte újra megbetegszik és emiatt majd esetleg nem tudják elvégezni a hallás-vizsgálatot (nem kapnánk pontos, megbízható eredményt ha mondjuk tiszta takony) aztán megint várhatunk1 hónapot mire bejutunk...

Szóval biztos ami biztos, inkább addig még itthon marad. Hihi!

Zsuzsi!
Szívből köszönjük, aranyos vagy! :D :D

Mi is néztük az NG-n este az ikres filmet. Nagyon-nagyon érdekes volt! :D :D

(Pláne amikor mondták hogy néhány éves korukban azt játszották, hogy a függöny egy-egy oldalára álltak és mosolyogtak egymásra, stb. Na persze az összes többi dolog is felettébb izgalmas volt! :D :D )

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Vadvirág!
Ne csodálkozz rajta, ha valakinek betegen is vinnie kell a gyerekét. Ui. sajnos sokan elveszthetik ma a munkájukat ezért is. Nem mindenki tudja megoldani, hogy otthon legyen velük. :(
Itt is vannak, akik nehezen találtak munkát gyerekkel. :(
Hol vannak a nagyik, rokonok? :roll:
Ismerek olyat is, aki először nem mondta meg, hogy gyereke van, aztán mikor kiderült még a próbaidő alatt, kirúgták. :(

Eri
simones

Sziasztok!

Eri!
Tudom-tudom, annak idején én sem engedhettem meg magamnak hogy otthon maradjak és Dominika már 2 évesen bölcsibe járt.

2 hetenként megbetegedett és meg kellett oldanom valahogy.

Viszont ott nem engedték betegen a gyerekeket bölcsibe, csak orvosi igazolással, miután teljesen meggyógyultak.

Nekem is bébiszittert kellett fogadnom (az egy emelettel lentebb lakó néni, akit gyerek korom óta ismertem) aki viszonylag normális összegért vigyázott a csajszimra.

Én sem maradhattam otthon a lázas gyerkőcömmel (pedig erre lett volna legnagyobb szüksége) azonnal kidobtak volna.

Amikor felvettek, ez volt az egyik megállapodás, hogy bölcsi szünet, betegség, stb. esetén megoldom és nem hiányzok emiatt.

De ha az anyucik beviszik (tudom borzalmasan nehéz megoldani) akkor mások is lebetegszenek és azoknak a szülei sem fogják tudni jól megszervezni. Hiszen legtöbb helyen nem családbarát a munkahely sajnos.

Tehát akkor az az egy ember magával ránt másik 10-et is...

Nem könnyű, de szerintem ez nem jó megoldás hogy lázasan, gyógyszerekkel oviba járatnak gyerekeket.

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Eri!
Közben megreggeliztem végre és tovább gondoltam...

Szóval ha esetleg valaki otthon is van GYES-en/GYED-en és olyan szerencsés hogy nem kell visszarohannia dolgozni, akkor meg azért nem jó ha az ovis gyerkőc elkap valamit, azoktól akik betegen járnak oviba, mert legtöbb esetben tutira átadja a többi tesójának.

Ha Dávid megbetegszik, akkor szinte biztos hogy Jázmin, Márk és Dominika is átesik ugyanazon a betegségen.

És tapasztalatom szerint nem is egyszerre, hanem egy kis eltéréssel, mikor már majdnem meggyógyul az aki elsőként lett beteg, akkor kezdi a második, aztán a harmadik és így tovább.

Na és ha megszületnek az ikrecskék, akkor ez csak fokozódik és olyan érzés mintha soha nem akarna vége lenni, nem tudunk addig kimozdulni sem itthonról, stb.

És a legkisebbek nem értik miért vannak olyan ramatyul, nem lehet elmagyarázni nekik (mint Dávidnak) hogy kb. 3 nap múlva már jobban lesznek, hatni fog az antibiotikum, stb.

(Nem az olyan gyerekekre értettem, hogy nem kellene bevinni őket akik még csak köhécselnek, vagy folyik az orruk, náthásak, hanem azokra, akik tényleg lázasak és antibiotikumot kell szedniük.)

Remélem nem keltettem feszültséget azzal, hogy más véleményen vagyok. :D :D De én valahogy így látom ezt a kérdést...

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

A témához kapcsolódóan, nálunk sem veszik be a lázas, beteg gyerekeket, pont azért, hogy a többiek ne fertőződjenek meg. De nálunk nem jellemző, hogy úgy beadnák a gyerekeket.

Ádám éjjel is lázas volt, úgyhogy ma megyünk a dr.nénihez, kiváncsi vagyok most mi baja lehet?
Én ma voltam röntgenen, holnap lesz meg az eredmény., de már jobban vagyok.
Még jó, hogy ilyen laza az új munkahelyem, mert elvileg péntek óta már be vagyok jelentve, de majd csak szerdán kell bemennem egy kicsit segíteni. Mindig ilyen munkáról álmodtam, de ez csak márciusig lesz így, mert utána beindul az új iroda és akkor már mindennap mennem kell.

Most megyek, mert nem hagynak a gyerekek. Lorának jelmezt kell csinálnom, az ikreknek meg palacsintát kell sütnöm.

Később írok.

Éva

Kép

Kép
éva75

Vadvirág!
"(Nálunk sajnos sok Anyuka beviszi betegen is a gyerekét, sőt még a gyógyszert is mellékeli hozzájuk az ovónéninek. Aki nem tudom miért, de belemegy ebbe...) " Azt nem írtad, hogy lázasan is beviszik. Azt tényleg nem kéne. :( De gyógyszert sokszor még amikor már jól vannak akkor is szedni kell. Szóval ez ennál kicsit bonyolultabb probléma, persze mindenkinek a maga szempontja a legfontosabb. ;)
Egyébként én ma nem vihettem be Vikit oviba, hiába van jobban, ui. pénteken lázasan hoztam el és kellett volna egészséges igazolás. Viszont várt rám 14 gyerek, hogy vigyem őket vizsgázni. Már majdnem vittem Vikit is magammal, de szerencsére anyós most jobban van és bevállalta őket. :) De pl. munkahelyre sokan nem vihetik be a gyereket.

Eri
simones

Sziasztok!

Eri!
Oxi, akkor minden OK. Hát nem egyszerű az biztos... :D :D

Vadvirág
Vendég

Lora végül bohóc lesz holnap a farsangon, lusta voltam jelmezt készíteni neki és inkább kölcsönöztünk egy jelmezt neki.

Íme:

Kép
éva75

Sziasztok!

Minden kisbetegnek jobbulást kívánunk! Mi már jobban vagyunk, hatott az antibiotikum.

Ovi ügy: Nálunk az ovikezdés elején kerek-perec megmondták az óvonők, hogy gyógyszereket nem lehet bevinni az oviba és igazolást kell hozni minden betegség után, hogy közösségbe mehet a gyerek.
Dolgozó szülőknek biztosan nagyon nehéz megoldani, ha a nagymamákra nem lehet számítani, hová tegyék szegény gyereket..
Szerencsére én könnyebb helyzetben vagyok, igaz még nem dolgozom, de a nagymamák nagyon sokat segítenek már most is.

Lányok,
nevelés ügyben kérnék tőletek tanácsot:-)
egyszerűen már nem tudom hogyan fegyelmezzem a fiaimat..
A legnagyobb gondom, hogy délután nem nagyon akarnak aludni, vagy ha alszanak is csak az alvásidő végén, és utána ha felkeltem őket, duzzognak, mert még ugye aludnának...
Ha nem érek rá velük foglalkozni, egy ideig eljátszanak, de utána csupa olyan dolgot csinálnak, ami nem nevezhető játéknak: pl.ablakpárkányban üldögélnek, a cumisüvegből locsolják a vizet, és mossák vele az ablakot, bemásznak az ágyunk mögé vezetékeket babrálni, mindenre felállnak, és felkapcsolják a villanyt, asztalra felmásznak, vagy csak megengedik a vizet a mosdóba és locsolgatnak..
Nálatok van valamilyen büntetés, tiltás?
Mivel fegyelmeztek? Ha állandóan velük lennék, szépen lejátszanának velem, de néha főznöm, takarítanom is kell.. Ők 2 és fél évesek, ha becsukom őket a szobájukba büntetésképpen, kinyitják ( nincs meg a kulcs, de már gondolkodom a zárcserén
:D ), vagy elkezdik verni az ajtó üvegezését, én meg félek, hogy kitörik, és megvágják magukat.

Ildikó
ildikó

Éva!

Most látom Loráról a képet, nagyon jó a bohócjelmez!
Nálunk a Napsugár tündérkirálynő :D szeretne lenni..

Ildikó
ildikó

Épp az előbb panaszkodtam...
Azt hittem hogy alszanak, közben a szobájuk ablakából leszedegették az üvegfestésemet. Pedig olyan szép állatokat, cicát, thomast a gőzmozdonyt csináltam nekik...Teljesen elszomorítottak, tényleg...Ezek után nem is töröm magam, hogy szépítsem a szobájukat..
ildikó

Éva :)
Örülök, hogy jól sikerült a hétvégétek :)
Remélem már jobban vagytok! Mit mondott az orvos?

Gandi :)
Remélem Gréti már jobban van :) Szegény...a képen is látszik mennyire megviseli, bágyadt.Sajnálom a fülfájás nyavaját :( Ez nagyon rossz...:( Nálunk a december és jan.eleje telt ezzel....Gerinek vissza-visszatérően fájt a fülecskéje. Nagyon szerencsénk van, mert bár ügyeletben - péntek du.18.30-kor - levittem a rendelőbe, de ellopták (!!!) a fülkukkerát és ezért nem tudták megvizsgálni a fülét. Igy kötöttünk ki a Tétényi u-i korház fülészetén ahol az ügyeletes orvos nagyon alapos, segitőkész volt úgyhogy Hozzá vittem utána mindig.

Ildikó :)
Megértem mennyire nehéz igy. Én úgy oldom meg a főzést, hogy a konyhapultnál - mosogató mellett - van a kisasztaluk és amikor főzőcskézem ott csücsülnek játszanak, rajzolnak, gyöngyöznek gyakran mellettem :) Takaritani úgy szoktam, hogy végigszaladok a porszivóval fürdetés elött, akkor Ők mesét néznek és miután letettem Őket aludni felmosok mindenhol :) Mondjuk nekem olyan gondom nincs velük amikről Te irsz. Ugribugri az ágyon, kanapén az megy, de azért vészes dolgok nem történnek :) Kitartás !

Ma voltunk szemészeten és kiderült, hogy Lilcsike is rövidlátó csak eddig elég jól kompenzálta a hibát :) Csütörtökön megyünk szemcsit csinálntatni de elötte még egy vizsgálatra vissza kell mennünk a Tömő u-ba. Remélem jól sikerül keretet választanunk és megszokja majd könnyen :)

Én láttam a NG-on az ikerterhességről szóló filmet és engem nagyon lenyűgözött és magával ragadott :) Megható volt :)

doris

Jaj Istenem! Úgy felpörgött a topik, hogy azt sem tudom, hol kezdjem a reagálásokat!

Talán a betegen az oviba c. témával, ami nálunk sajnos aktuális. :cry: Gréti (bár jobban van, mert már nem fáj a füle, de hőemelkedése volt este) nem ment oviba. Anyukám vitte el az orvoshoz, mivel nekem mennem kellett dolgozni. :cry: Kapott fülcseppet, és azt mondta, hogy 1-2 napig még maradjon itthon, aztán ha jól van, akkor menjek az igazolásért, és mehet az oviba. Na mármost ! Ha az anyukám éppen nem munkanélküli lenne, akkor nem tudta volna elvinni az orvoshoz, és nálunk sem nézik jó szemmel, ha hiányzok a munkahelyről :cry:
Egyébként az oviba nem szabad nálunk olyan gyereket vinni, aki ab.-ot szed, mert az óvónéniknek meg van tiltva, hogy elvegyék a gyógyszert és beadják a gyereknek.

Ildikó! Nagyon szuper a jelmez. Nálunk Gréti magyar kislány lesz, Gergő meg Ludas Matyi. Már csak egy ludat kellene szerezni :wink: A farsan majd márc. 10-én lesz, ha készül kép, majd rakok fel én is. (márpedig fog készülni, arról én gondoskodok :wink: )
Nevelés ügyben sajnos nem sokat tudok segíteni. Az én fiam is ilyen sajtkukac. Mindenhol ott van, mindent megpiszkál, mindig a rosszat keresi. :cry: Grétivel nincs ilyen gond szerencsére :) Türelem-türelem, előbb-utóbb csak javulni fog a helyzet.

Doris! Azt honnan vettétek észre, hogy Lilcsikének is baj van a szemével? Vagy csak sima rutinvizsgálatra mentetek és ott derült ki, vagy volt valami jele? Nekünk azt mondták, hogy kb. 5 éves korukig nézetni kell a szemüket a koraszülöttség miatt, de szerintem mi 2 évesen voltunk utoljára :oops: Vagy még régebben? Már nem is emlékszem :oops: :cry:

Az ikres műsort felvetettem Apával a NG-ról, és ma este fogom megnézni, miközben keresztszemezek. (maga lesz a menyország :wink: :lol: Csend és nyugalom :lol: ) Tegnap csak belepillantottam, és most már nagyon kíváncsi vagyok rá.

Most mennem kell: Andi

Kép
gandi75

Még annyit Tontica-nak, hogy nekem a 7. héten azt mondták, hogy 1 élő magzatot látnak (másik petezsákról szó sem volt) És csak a 12. héten derült ki, hogy ketten vannak. :lol:

Úgyhogy érdemben nem tudok segíteni :cry:

Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!

Doris!
Szívből durkkolok hogy valami szuper klassz szemüvegkeretet találjatok! :D :D

Éva!
Lora nagyon helyes a jelmezben. :D :D Általános iskolában én is viseltem ilyet farsangon. Hihi! Nekem a Nagymamám varrta akkor a kellékeket. :D :D

Mi is kölcsönözni fogjuk, az Auchanban van egy Pán Péter Játszóház és mindenféle jópofa cucc van, amit ki lehet bérelni. Tigris, béka, maci, tündér, stb.

A Duna Plazaban a Posta előtti Játékboltban meg vásárolni lehet klasszakat és szerencsére cseppet sem drágák...

Vadvirág
Vendég

Gandi :)
Örülök, hogy már jobban van Gréti:)
Az az igazság, hogy kb. az elmúlt fél év folyamán vettem észre, hogy mikor koncentrálni kell valamira (pl.rajzolunk, gyöngyözünk)akkor a bal kezét - mindig a balt - a bal szemecskéjéhez emelte önkéntelenül. Mintha gondterhelt lenne.... Aztán még az a gyanús, hogy minden aprólékod munkát könnyen felad. Persze ez lehet alaptermészetéből adódó is, de a gyurmázáson kivül semmi apró kézmozgásos dolog nem érdekli talán pont azért, mert nem jól lát. Majd meglátjuk, hogy mi lesz. Fél évvel ezelöttig teljesen egészségesnek vizsgálták de fél éve már felmerűlt a gyanú a rövidlátásra. Egyébként mi mindig fél évente jártunk vizsgálatra. Ez azért alakult igy, mert tudod, Gerit hiába hordtuk rendszeresen 13 hónaposan mégis kiderült, hogy csak pár cm-es látása van a bal szemén és nekem ez elég volt arra, hogy ne hagyjam a "kisördögöt" aludni :) Mivel Gerivel úgyis kiüljük azokat az órákat ott a rendelőben igy teljesen mindegy, hogy két gyerkőccel teszem-e ezt :) Mindig két személyre kérek időpontot :)
Nagyon jó kikapcsolódást kivánok estére :)

doris

Sziasztok!

Jól felpörgött a topic!

Vadvirág!
Először is szívből gratulálok a lányokhoz! :) Másodszor örülök, hogy újra köztünk! :)

Kisbetegeknek jobbulást!!!!!
Mi zeptembertől szedtük a Broncho-vaxom-ot, és kop-kop-kop szerencsére eddíg bevállt. Azóta egyszer voltak betegek és egy hetet hiányoztak. Szeptemberben, szinte nem is voltak oviba annyi nyavaját szedtek össze, és ezen begurulva irattam fel nekik megint. És magamnak is. Én arcüreges vagyok és azóta azt is megúsztam. :)

Betegen ovitéma:
Nálunk sem szabad semmiféle orvosságot bevinni. Régebben mikor a fiúk visszatartották a kakit és muszáj volt kanalas cukorszirupot enniük ebéd után, azt minden gond nélkül beadták, de egyebet tuti nem adtak volna. Mondjuk szerintem alap, hogy nem viszek beteg gyereket oviba soha. Még ha elmúlt a láza akkor is utána még legalább 2 napig tartom őket itthon, hogy erősödjenek egy kicsit és tutira kigyógyuljanak.
Mondjuk én nem panaszkodhatok, mert mindkét nagyi nyugdíjas és ugranak minden szavamra, sőt családbarát a munkahelyem is, de szerencsére ezzel még nem kellett sokszor élnem.
Amúgy én azt a felnőttet is hazazavarnám (és ajánlom is neki) aki betegen jön dolgozni. Aztán jól megfertőz, én meg a fiúkat.... brrrrrrr. Nemrég a kolléganőm bejött betegen..... egész nap nyitva tartottam az ablakot, neki meg jó meleg pulóvert ajánlottam. :) :)

Nevelés...
Hát két és fél évesen nem tudom mi lenne a legmegfelelőbb. Mi kb 3- 3 1/2 éves koruk körül vezettük be a gondolkodó széket. Szerintem nagyobb büntetés mintha agyonütném. 5 perc a minimum, onnan számolok felfelé , attól függ mit követett el. :)

Éva nagyon jó a jelmez! Nálunk a fiúk szerencsére idén is horgászok akarnak lenni. :) Az nem lesz bonyolult! :)
Én sajnos nem láttam az ikres adást. :( Nem lehet letölteni valahonnan? Úgy megnézném.

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok "nagy " ikres mamik!

Meme vagyok a "kis" ikresektől.
Már igazából szeptember végén elmúltak a gyerekek 2 évesek, de eddig csak terveztem, hogy ide is jövök. :oops:

Először is üdv. mindenkinek.

Azonnal egy körkérdéssel kezdenék, biztosan tudtok segíteni.

November elje óta levettetük a pelust. Zsófim kezdte, egyik napról a másikra, persze Zsombi azonnnal követte. ( ugye ilyenek a gyerekek, hát még az ikrek).
Az eleje rázós volt, de mostmár nappal és a délutáni alvás nagyon szépen megy, már nem is tudom mikor volt utoljára baleset.

A gondom:

Éjszakára még van. ( persze ez nem zavar). De, kb. 1 hete 1-2-szer felkelnek este, odahívnak, isznak ha viszek, s már alszanak is vissza. Ez azért fura mert előtte nem tették. Éppen most vagyunk egyébként túl az influenzán.
Erre barátnőmék, akinek 3 héttel idősebb a kisfia ma azt mondta, hogy azért kellenk fel, mert akkor pisilnek. Csak azért nem szólnak, mert tudják, hogy van rajtuk pelus, és hogy nem várom el.
Szerinte éjszakára ne adjak rájuk, hanem vigyem őket ilyenkor pisilni.
De, én meg nem akarok éjszakai vándorlást.

Volt valakinek ilyen???

Mert ez azért fura, mert nagyfiamnál, kb. ugyanennyi idősen ez úgy volt, hogy 1 hét alatt éjszaka is szobatiszta lett.

Vikics!

Most csak neked külön, máris nagyon jó ez a gondolkodó szék dolog. Mikortól vezetted be?
Én sem verem meg őket, egyrészt nem tudnám ( mindig a fakanalat emlegetem, mert puszta kézzel biztos nem menne), másrészt szerintem nem célra vezető nálunk.
Most ha szakad a cérna, emelem a hangom, valamint a bünti nagyon bevált. :oops:

Ehhez is egy kérdés, a barátnőmék bizonyos fantom " ördöggel" ijesztegetik, s állítólag bevált.

Köszi, remélem nem zavartam. :wink:

Meme
szinta

Sziasztok!

Vikics!
Szívből köszönjük szépen, aranyos vagy! :D :D

Megint fagyit eszem, picit netezek, aztán fogat mosok és így már tudok majd még mintegy 30 percet aludni. :D :D

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Nevelés ügyben köszönöm a válaszokat, remélem majd idővel ez is megoldódik..
Doris!
Ilyenkor sűrűn szoktam rád gondolni, hogy bárcsak nekem is annyi türelmem lenne mint neked... :D
De most el vagyok kényeztetve, mert Napsugár oviban, a fiúk meg anyukámnál vannak, és ebéd után ott is alszanak. Addig is gyűjtöm az erőmet és a türelmemet :D

Meme!
Üdv itt!
Az én fiaim augusztus 26-án voltak két évesek, mi nyáron kezdtük a bilizést, sokat voltak kint az udvaron kisgatyában, és nappalra ők is hamar szobatiszták lettek. Most 2,5 évesek, de már nem kell pelus éjszakára. Náluk Szabi mondta egyszer este hogy nem kell pelus, és onnantól kezdve nem is pisilt be, csak egy-két alkalommal. A Levente akkor még használta a pelust, és eleinte szépen bele is pisilt, utána egyre kevésbé, aztán üres volt a pelus. Persze amikor nem adtam rá, öt alkalomból háromszor biztos bepisilt
:D , de szépen megtanulta visszatartani, és az esti kakaóivást is egy kicsit előbbre tettem, utána csak nagyon kevés vizet isznak, éjszaka egyáltalán nem adok nekik. Viszont egy -két hete a Levente legalább egyszer felébred éjszaka, és el kell menni vele pisilni. Most ez egy kicsit rossz, hogy kb. alszok egy órát, és mehetek vele pisilni, de remélem ez az időszak sem tart sokáig.

Nem tudom, lehet, hogy tényleg felébrednek a gyerekeid, hogy pisilni kell, esetleg próbáld ki egyszer.
Vagy ha szeretnéd, hogy elhagyjátok a pelust, akkor szerintem éjszaka nem kellene inni adni nekik, és este is kevesebbet( ha isznak vizet), vagy lefekvés előtt közvetlenül pisilni vinni őket.

Én is szeretnék kérdezni tőletek megint:
Takaró ügyben: ti milyen takaróval takarjákok be a gyerekeket? Hagyományos, felnött takaróval, vagy lehet kapni a babatakarón kívül gyerekektakarót is?
Nálunk a fiúk eddig hálózsákban aludtak, a babatakarójukat inkább maguk alá gyűrték, vagy párnának használták. De már nem adok rájuk zsákot ( a pisilés miatt olyan körülményes a használata).

Ildikó
ildikó

Sziasztok!

Meme!

Üdv nálunk! :) Pontosan már emlékszek mikortól van gondolkodó szék, de szerintem ahogy a képekre emlékszek már 2 1/2 éves koruk körül tutira. Nem volt könnyű bevezetni, de megéri! Mostanra tényleg már gondolkodnak is rajta mi történt és nam csak leülik. :) Mert hát ugye a végén el kell mondaniuk mi volt a tanulság, mit nem csinálnak eztán és hogy csinálják jól.

Takaró...
A fiúknak már régóta gyerektakarójuk van ami kb fele a felnőttnek. Mondjuk felnőtt is van nekik és azt húzom fel amilyen huzat a kezembe akad. De a felnőttbe jobban belegabajodnak.
Nálunk a panelben viszont horror meleg van, ráadásul "galériaágyuk" van, így ha totál kitakaróznak, akkor sem fázhatnak meg. :)

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Jártam már egyszer erre, de azért bemutatkozom, jobb kétszer mint egyszer sem :wink:
Szóval Ditke vagyok, a lányok novemberben voltak két évesek.
Szeretnék csatlakozni hozzátok, tudom, hogy itt is sok haznos infót gyűjthetek majd mint a kisikres topikban :D

Ovival kapcsolatban szertnék kérdezni Tőletek:
van köztetek olyan, aki miután elmentek oviba a gyerekek otthon maradt gyesen? Engem most megijesztettek, hogy ha beiratom oviba, akkor nem maradhatok gyesen, a kettő együtt nem megy, illetve akkor, ha magánovit keresek, mert az állam nem finanszírozza azt hogy a gyerek az oviban anyuka meg otthon :?
Azt mosndták március-áprilisban lesznek a nyílt napok az ovikban, ott már rákérdeznek arra, hogy fogok-e dolgozni? Vagy hogy fut össze a két dolog?

Köszi a segítséget!

Ildikó!

Majdnem akkorák az én lányaim is, nálunk a bezárás működik. Mondjuk nincs üveg az ajtóban, kulcsra kell zárni, mert különben kinyitják, de így bevált, tudják, ha rosszat csináltak mennek büntibe. Sőt, árulkodnak és küldik egymást :lol:
Gyerektakarójuk van, anyukám varrta, de csak az egyikük takarózik be, ő is csak az ezeréves agyonmosott rongyijával (még a Pampers pelenkához adták 2 éve, egy ideje ez a "pótanyja" :oops: Cseneg csak a takaró tetején fekszik. Ha betakarom egy másikkal akkor még egy réteggel feljebb fekszik :lol:
Ezért én nem is csak pizsamában altatom őket, hanem harisnya, body, és úgy rá a pizsama. Így tutira nem fáznak meg :)

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Ditke!
Igen, ez a kizárás tényleg jó, csak nálunk nincs zárható ajtó, csak a bejárati.. De már gondolkodom egy zárcserén.
Ovi: nem tudom, máshol hogy van, de itt nincs ilyen kikötés, még az sem, hogy csak négy órában veszik fel a gyereket, ha az anyuka itthon van.

Takaró: tegnap este a fiúk felnőtt takaróval aludtak, de úgy vettem észre kicsit nagy még nekik. Lehet, hogy elviszek egyet a varrónőhöz, hátha el tud vágni egyet kettőbe.

A gondolkodó szék is jó ötlet, nálunk a lányom ovijában csendes pad van, és oda ültetik büntetésül a gyerekeket.

Meme!
Olvasom, hogy te is írtál büntiről? Ez mit takar?

Ildikó
ildikó

Sziasztok!

Ditke, Meme és a többi újak!
Üdv. itt köztünk, gyertek sokszor és ha bármiben tudunk segítünk!!!

Ditke

Nekem már két éve oviba járnak a fiúk és én itthon vagyok gyesen, és ők ott is alszanak, de nekem soha nem mondtak olyat az oviban, hogy ha beadom őket, akkor elvesztem a gyesem.
Mond azt az oviban, hogy dolgozol, de olyan helyen, ahol nem jelentenek be, ha nagyon kukacoskodnak., de szerintem nincs joguk erről papírt kérni, hogy tényleg dologzol-e.

Takaró: nálunk most voltak öt évesek az ikrek és eddig gyerekpaplannal, nyáron meg vékony kis pokróccal takaróztak, de most nemrég kaptak felnőtt paplant a mamától és azóta azzal takaróznak, nekik már kicsi volt a gyerektakaró, kilógott a lábuk alóla.

Büntetés: nálunk az a büntetés, hogy ha rosszat csinálnak, vagy nem fogadnak szót, hogy szétválasztom őket, ilyenkor külön szobába rakom őket és az hat, mert ezek létezni sem tudnak egymás nélkül.

Most mennem kell, mert mennem kell a földhivatalba.

Tök jó az új munkahelyem, múlt hét óta be vagyok jelentve, de eddig még csak pénteken dolgoztam kb. 3 órát és azóta semmi, ma kellett volna bemennem segíteni egy kicsit, de este telefonáltak, hogy majd csak holnap menjek, tők jó lenne, ha mindig ilyen keveset kéne dolgozni a fizetést meg kapnám rendesen.

Éva
éva75

Sziasztok!

Nagyon jól esett, hogy ilyen jól fogadtatok.Köszi nektek.
:wink:

Ildikó!

Mi légvonalban tök közel lakunk egymáshoz.
Köszi a tanácsokat, a kakaót én is előrébb hozom, meg megvárom, hogy teljesen kigyógyuljunk az influenzából, s utána megpróbálom, hogy nincs pelus, hanem pisilés. ( sajnos 3 hét a lappangásával együtt). Éjjel egyébként már Zsófi nem volt fent, csak Zsombi 1-szer. Mégis volt reggel a pelusban pisi, de talán 1 adag lehetett csak, mert nagyon kevésnek tűnt.
Mi délutáni alváshoz gyerekpaplant használunk, míg este zsákot. De, ha lekerül a pelus, zsáknak is le kell.Mert én is úgy gondolom, macerás lehet éjjel még azt is ki-be bontogatni.

A bünti: szóval a szükséges rossz.
Cat-tól ( kis ikres topic-ból) a büntetés a kiságy volt, ha hisztiztek, vagy verekedtek.Kipróbáltuk mi is, és nagyon bejött. Kénytelen voltam bevezetni, mert Zsombom nagyon hisztis, és nagyon domináns volt. Igy nem titok, neki kellett jóval többször.
Most már, hogy csillapodnak a kedélyek, a klasszikus bünti a bünti a : SAROK!
Hiszti, bunyó, egyéb rosszaságokért állnak be oda, s addig nem jöhetnek ki, míg nincs lecsillapodás stb.
Ez olyan jól működik, és olyan jót tesz, hogy most a " gondolkodó széket" ( köszi Vikics ) fogom bevezetni.
Mert mostmár, ha kijöhetnek a büntiből, akkor jön az elbeszélgetés című fejezet, amivel lezárjuk az egészet.

Ditke!

Szia itt is! :lol:
Én pont most beszéltem egy könyvelővel erről. Aki egyébként barátnőm, ha konkrét dolog kell, csak szólj, s megkérdezem.
Szóval, én sem nagyon akarok dolgozni menni, mert a 3 gyerek mellett a régi mh-emre nem tudok, meg nem nagyon akarok .Valamint jónak érezném ha még pár évig csak az övék lehetnék.
Főállású anyaként az év dec. 31-éig itthon lehetek, míg az ikrek iskolakötelesek nem lesznek. Ez 2011. dec. 31.
S, ezáltal az munkahely kérdés meg is oldódott, járhatnak oviba.
Nálunk legalább is ez elég az ovihoz, nem gond.Annyi, hogy nem nézik jó szemmel, ha főállású anyuka még délután is ott altatja, de hát majd meglátom....

Éva!

Mi ez a szuper munkahely?

Meme
szinta

Sziasztok!

Üdv az új/régieknek! :):):)

Éjszakai pelus: Nem sokkal azután, hogy nappalra már nem kellett pelus, éjszakára sem adtam rájuk. Ritkán történt baleset, de ez belefér. :wink:

Takaró: gyerektakarójuk van, de csak az elején takaróznak be vele. Bezzeg az oviban végig rajtuk van. :)

Ovi-Gyes: a GYES a jelenlegi törvények szerint addig jár, amíg iskolába nem mennek. Semmi köze nincs az ovihoz, ill. hogy otthon vagy-e. Mindenestre inkább ne mond meg, hanem mond azt, hogy otthon is dolgozhatsz néha... Ha kérnek igazolást, valahonnan biztos tudsz majd szerezni. ;) ( Pár éve az egyik diák fiú nőgyógyásztól hozott igazolást :)) Tavaly a bölcsiben elszóltam magam, hogy GYES-en vagyok, és akkor csak félállásban lehetett 2005-ben dolgozni mellette. Simán közölte velem a gondozóőnő és a vezetőnő, hogy akkor nem aludhatnak ott. :( Csakhogy én nem tudok végezni 11-ig, hogy 12-ig odaérjek. Ráadásul sokszor 3-ig van órám. Végül kiegyeztünk abban, hogy akkor nem viszem reggelire (3/4 8 -ra) őket, hanem "csak" 9-re. Az órarendemet pedig ehhez igazíttattam. Idén pedig már teljes állásban dolgozom, sok túlórával.

Ditke!
A másikba már akartam írni, hogy szép lett a fürdőszobád és tetszik a Thomasos is. :) A mintát el tudod küldeni e-mailben nekem?

Éva!
Jó a jelmez. :)
Az oviban ma volt farsang. A csoportjukban mindenki bohóc volt. A fiúknak reggel nem volt kedvük beöltözni. :( De később azért átöltöztek.
Jövőre állatok lesznek. Ui. minden évben 1 téma körül zajlik az egész farsangi felkészülés.

Andi!
Hogy van Gréti füle?
Sajno az ikres filmet elfelejtettem megnézni. :(

Eri
simones

Sziasztok!

Eri! Köszi az érdeklődést, Gréti fülének kutya baja. :lol: Szombaton hajnalban kezdődött a cirkusz, már délben kifolyt belőle valami trutyi, kitakarítottuk, aztán még délután is folyt belőle valami (olyan volt, mintha fülzsír lett volna, de fogalmam sincs, hogy mi volt valójában), vasárnap megint kitakarítottuk a fülét, és azóta nem is fáj neki. Azért hétfőn elvitte Anyukám a dokihoz, kapott fülcseppet. De már nem fáj neki semmi, ma már volt oviban is.

Ovi/bölcsi: Az enyéim 2 éves koruktól jártak bölcsibe, de a kutya nem kérdezte, hogy ki dolgozik vagy ki van GYES-en, otthon. Sőt most az oviban sem volt ez kérdés. Nyáron viszont tényleg csak az vihette bölcsibe ill. oviba a gyereket, ahol mind a két szülő dolgozik. De igazolást akkor sem kértek, csak alá kellett írni, hogy szeretném vinni a gyerekeket vagy sem. (Habár az is igaz, hogy kis városunkban mindenki ismer mindenkit, tehát nagyot hazudni nem lehet :lol: ) Egyébként én sem tudnék igazolást vinni arról, hogy dolgozok, mivel nem vagyok bejelentve :roll: Azt viszont már bevezették, hogy aki főállású anyaként van otthon, az csak 4 órában viheti a gyereket az oviba. A mi csoportunkban is van olyan, akit ebéd után hazavisznek.

Takaró: mi karácsonyra vettünk nekik felnőtt méretű takarót. Grétinek Hamupipőkéset, Gergőnek Micimackósat. Hát jó nagy, és alig fér az ágyukba, mert olyan az ágyuk, hogy körben támla van, hogy ne essenek le, de a nagy takaró mellett még a gyerektakaró is be van hajtogatva melléjük (ők kérték így), plusz még a párna (Gergőnek min. 4 db), plusz még 5-6 jószág. :roll: Még jó, hogy a gyerek befér ennyi cucc mellett az ágyba :roll: :lol:

Meme! Pelusügyben csak annyit tudok mondani, hogy nekem Gréti télen lett nappalra szobatiszta (2,5 évesen), Gergő majdnem 3 éves volt, mikor szobatiszta lett. Viszont akkor 1-2 hét alatt teljesen leszokott a pelusról. Mikor éjszakára sem kellett ráadni, akkorra lett Gréti is éjszakára pelus nélküli. Tehát nála volt majdnem fél év eltérés a nappali és az éjszakai szobatisztaság között.
Nálunk is úgy volt, hogy Gréti kérte, hogy ne adjak rá pelenkát, nem fog bepisilni. Az első éjjel még rácsempésztem, a másodikon viszont hagytam pelenka nélkül. Meglepő volt, de tényleg nem pisilt be. Gergőnél sokkal többször előfordult "baleset", még hónapokkal később is, Gréti szinte soha nem pisilt be. Szerintem ebben is eltérőek a lányok és a fiúk. A lányok valahogy hamarabb érnek, hamarabb csinálnak mindent (legalábbis nálunk így van)

Bünti: nálunk már a bölcsiben is volt gondolkodós ágy, ahova leültették az olyan gyerkőcöt, aki valami hülyeséget csinált. Gergőkém ült rajta egy párszor. :wink: Most az oviban nem láttam még ilyen gondolkodó széket, de azt hiszem nekünk is be kell vezetnünk valamit, mert Gergő kezd eldurvulni. Mondjuk mi a sarokba állítást szoktuk alkalmazni, de mostanában nem nagyon jön be. :cry:

Ditke! Én is láttam a fürdőszobátokat, szép lett nagyon. :lol: És a kisvonatok is jók. :lol:

Na jó, mára eldugulok, jó éjszakát mindenkinek: Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!

Eri!
A National Geographic-on február 23-án (jövőhét pénteken) 21 órakor megismétlik az ikres filmet. :D :D

(Én is elaludtam a 20. hétnél, de most felveszem biztos ami biztos DVD-re. :D :D )

Vadvirág
Vendég

Szia Meme itt is :)
Pont egy év van a gyerkőceink között és úgy látom szobatisztaság témában nagyon kis ügyesek vagytok :) Nálunk még csak Lilcsike szobatiszta de megbizhatóan viszont éjszakára adok rá pelust. Ők ritkán kérnek vizet inni éjjelre de többnyire száraz pelcsóval ébred viszont ha többet ivott lefekvés elött akkor nedves a pelus. Szerintem a felébredések nem függenek össze a pisiléssel... :)

Takaró téma: Az enyémek puha-termo takarót használnak már jó régóta és felnött méretüt. Ezt keresztbe teitem rájuk igy forgolódásnál is egész sokáig betakarva maradnak :)

Szinta, Neked is üdv itt:)

Nálunk az a bünti, hogy bezavarom a szobájukba azt amelyik rosszaságot csinált. Elötte megszidom és ettől kitör a "forradalom", óriási a sértődött hiszti és azt szoktam kérni akkor jöjjön ki a szobából ha befejezte az orditást :oops: Az esetek 95%-ában Geri megy a szobájába de viszonylag hamar megbékél :) Lilcsikével nem igazán van ilyen gond :)

Éva :) De jól hangzik ez a munkahely :)

Lányok :)
Az ikres filmet többször is vetitik, ha kapok értesitést a következő ismétlésről majd beirom ide :)

doris

Sziasztok!

Köszi a kedves fogadtatást :)

Úgy látom ezt a gyes-ovi kérdést ovoda válogatja. Azt hiszem magamtól nem szólok majd semmit, ha kérdezik meg majd kitalálok valamit :wink: Olyat lehet mondani, hogy van egy bt-nk (ami igaz, csak én ugyan tagja vagyok, de nem dolgozom benne), és hogy annak dolgozom? akkor nem gond az igazolás sem :lol:
Sajnos nálam a főállású anyaság nem jön be, csak két gyerekem van :(

Ja, a bünti témához még annyit, hogy nálunk Petra a nehezebben büntethető fajta. Általában mókának fogja fel a büntetést is, pl. este csak úgy megy aludni, hogy előtte be kell zárni egy picit a gardróbba (ő kéri! :shock: ) aztán magától megy a szobájába, lefekszik és alszik... Mindig mondjuk a férjemmel, hogy lesznek még gondok ezzel a gyerekkel...

Eri!

Persze, elküldöm a Thomasos mintát, priviben írd meg a mail-címedet ! :) Van még több, nagyobb mintám is ha érdekel :wink:
Meg persze másnak is elküldöm ha szeret valaki még keresztszemezni :)

Vadvirág!

Tök jó, hogy fel tudod venni dvd-re. Át tudnád írni nekünk? Annyira szeretném ha meglenne, csak nekünk nincs, csak lejátszós dvd-n. A részleteket persze majd priviben egyeztetjük :)

Mindenkinek szép estét!

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Ditke!
Persze, rendben van, naná, szívesen! :D :D

(Mostonában szinte minden esti filmet úgy nézek vissza másnap, mert képtelen vagyok bármit is végignézni, rendszeresen elalszom a felénél... Hihi!)

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Kis nyugi van a munkahelyen gondoltam bekukkantok! :)

ovi kontra gyes:

Nekem az unokatestvérem óvonő és én tőle hallottam először, hogy gyes mellett az ikreket csak 4 órába adhatnám be. Nálunk szerencsére ezt vagy nem tudják vagy nem is érdekli őket, soha nem volt probléma.
Mikor beadtam őaket én is azt mondtam, hogy dolgozok otthon. Mondjuk az elején tényleg dolgoztam otthon, de az hamar abbamaradt. :) Mivel látták, hogy mindíg mackóba megyek értük, tudták, hogy nem rendes munkahelyen. De abból sem volt gond. Elég rugalmas az óvoda.
Én most azután kezdtem kutakodni, hogy ha nem mennek a fiúk iskolába szeptemberbe, akkor jár-e a gyes tovább. És elvileg igen jár. De azért még várok amíg lehet, hátha mégis gyorsan kedvet kapnak a srácok és megkomolyodnak egy hónap alatt. :)

Vadvirág!
Köszi! Gyoran beírtam a baptárba, hogy ne felejtsem el megnézni! Ha mégis kimaradna átírod nekem? Bár ígyekszek nem rászervezni. :)
Ditke!
Milyen Thomasos mintád van? Az nálunk is nagy sláger! Ha nem keresztszemes én is kérhetném? Nem vagyok egy nagy kézimunkázos. :)

Vikics

KépKép
vikics

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: