A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek 2 éves kor fölött

Andi!

Nálunk sajnos egy szem hó sem esett, pedig már nagyon várják a gyerekek!!!

Ide küld légyszi a naptárt:gemini2002@freemail.hu

Mimóza

Örülök, hogy ilyen jól vagytok!!!! Majd valamikor meglátogatlak benneteket!!!!

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok! De jó titeket látni is. Doris, neked külön örültem , a válasz smsednek is, már aggódtam, úgy eltűntél. (Képzeld Sényi dr nőnél voltunk Ádival, és nagyon jó tipp volt, köszi. Azóta tök jól hordja a szemcsit, egy jó keretre is szert tettünk. meg nekem is jől elmondta, miért kell, mennyire fogja kinőni, stb. Sajnos képet nem tudok róla feltenni, mert a gépemet megfújták, ráadásul csomó letöltetlen képpel)

Bocs mindenkitől, hogy egy üdvözletre sem futotta Karácsonykor, most legalább az újévet nem késem le: EZÚTON KÍVÁNOK NEKTEK BOLDOG ÚJ ÉVET, JÓ EGÉSZSÉGET, TERVEITEK VALÓRA VÁLÁSÁT, NÉMI SZABADIDŐT, ÉS SOK ENERGIÁT: Claire
claire

Sziasztok :D
Gandi :)
De irigykedem, hogy Nálatok esett a hó!!!! A gyerkőcök már annyira váják és napjában többször is beszélünk arról miért nem esett és mikor lesz már hó....nagyon szeretnének hógolyózni meg hóembert épiteni :wink:

Mimóza :)
Gratulálok, hogy ilyen ügyesen össze tudod szervezni a kis csapatot pedig egy hónapos babuskával azért biztos nem lehet egyszerű... :lol: Édesek lehetnek nagyon :P Köszi kérdésed, már jól vagyok bár még járok pszichihez. Erre inkább azért van szükségem, mert a gyerkőcökkel kapcsolatban sok-sok váratlan szitu adódott és jól jön egy kivülálló segitsége ha elbizonytalanodom :) A lakás nagyon kellemes, otthonos, olyan melegséges hangulatúra sikerült nagyon szeretem :P Amilyen nyögve-nyelősen találtam rá és amilyen idegeskedéssel telt az egész herce-hurca annyira jó érzés most már itt lakni :P Most már a gyerekek is kiegyensúlyozottak és megszünt Lilcsike dadogása meg az éjszakai keserves zokogások. Azt hiszem Ők is elfogadták és megszokták ezt a helyzetet :)

Claire :)
Nagyon örülök, hogy Nektek is jó tapasztalatotok van az orvosunkal kapcsolatban :) Ügyesek vagytok, hogy megszoktátok a szemcsit! Persze eltüntem-eltüntem mert annyi minden lefoglalta a figyelmemet meg a gondolataimat, hogy képtelen voltam rendszeresen benézni...

Mindenkinek Nagyon Boldog Új esztendőt kivánok :P

Doris
doris

Sziasztok!

Először is boldog, békés, türelemmel teli új évet kívánok mindenkinek.

Mi tegnap bealudtunk Apával :oops: Éjfél előtt 1 perccel keltem fel, őt is felébresztettem, lementünk Anyuékhoz a földszintre, koccintottunk, aztán 1 órakor ismét szunya :roll: Biztosan öregszünk :roll: :lol: Na meg Apa ma reggel elment dolgozni, úgyhogy neki korán kellett kelni. :cry:

Mindenkinek ilyen csendes volt a szilveszter, vagy volt aki bulizott?

Kép

Olyan sok petárdázás meg tűzijáték volt felénk, de a gyerekek hál' Istennek nem ébredtek fel egyszer sem.

Doris!
Gréti is hisztizett már egy párszor, hogy miért nem esik már a hó? De hát mondtam neki, hogy a havat nem én csinálom, nem tudok vele mit kezdeni :roll: Most, hogy esett egy kicsi, magától kérezkedik ki az udvarra. :P Máskor meg alig lehet őket kimozdítani itthonról :cry: Ma is viszünk Apának ebédet a munkahelyére, berakom a kocsiba a szánkót, ott talán még maradt annyi hó, hogy szánkózhatnak egyet, mert az úton már nem nagyon maradt. :cry:

Andi

Kép
gandi75

Sziaszok!

Mi is nagyon boldog új évet szeretnénk kívánni Mindenkinek! Kép

Ildikó
ildikó

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk... :lol:
Nagyon jók a képek Mindenkinél!!:)
A hóra mi is irigyek vagyunk... :P

Doris!
Örülök, hogy újra hallok felőled és jó híreket!! :wink:

Sikerekben gazdag, örömteli új esztendőt kívánunk mi is mindenkinek!
Erika, Riki és Ricsi

Kép

most gyorsan el... szerdán leszek 40 éves, ezt még emésztenem kell... :mrgreen:

Jó éjt!
Erika

KépKép
herika

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánunk! :)

Andi!
A havat mi is irigyeljük.
Szilveszter nálunk is hasonló volt, bár én most nem is vágytam másra. :)

Eriék
simones

Hello!

A havat már nem is kell irigyelni, elolvadt az egész :cry:

Eri!

Egyébként én sem vágytam semmiféle bulira. Nem tudom, mi van velem, de állandóan csak aludni szeretnék. Fáradt vagyok, nyűgös vagyok, ingerült vagyok. :oops: :cry:
Ahhoz képest ma már dolgozni voltam. :cry:

Andi

Kép
gandi75

Sziasztok :)
Andi:)
Nekem szerencsém van a gyerkőceimmel mert szeretnek sétálni, motorozni, úgyhogy ha nincs csúnya hideg ködszitálás akkor mi minden nap csavargunk :)
Erika :)
Ti jól vagytok?
Mi sem buliztunk, 11-kor lefeküdtem bár a petárdázásra felébredtem de csendesen telt az év utolsó napja :) Mondjuk örülök, hogy ezt az évet már a hátunk mögött tudjuk, eztán már jónak kell következnie :wink:
Puszi:Doris
doris

Szia Doris!
Köszi szépen, megvagyunk... :wink: Hol jobban, hol kevésbé... Sajna a Ricsi viselkedése "kicsit" aggaszt (kezelhetetlen számomra és anyu számára) :(, egyértelműen érződik rajta egy normális apa hiánya, aki nem csak 3x1órát van velük egy héten és az együtt töltött időben törődik is velük... :cry: a beszédével is súlyos gondok vannak - lassan 2 éve járunk logopédushoz, de nem sok sikerrel. :cry:
Szóval zajlik az élet...
Irigylem az optimizmusodat és az energiáidat - számomra maximális mintakép vagy. :wink:
Ma, hogy betöltöttem a 40-et :roll: , sok mindent mérlegre kell tenni... rengeteg változást tervezek, remélek, bízom bennük.... remélem ez az év már a mi évünk is lesz. :wink:
puszi
Erika

KépKép
herika

Erika!

Nagyon sok boldog szülinapot kívánok Neked
Kívánom, hogy ez az év tényleg sokkal jobban alakuljon számotokra.

Kép

Nekem Gergő fiam tűnik mostanában kezelhetetlennek, mintha süket lenne, ha szólok neki, Grétit fojtogatja, leteperi a földre, nem fogad szót. De lehet, hogy csak unatkozott már itthon a téli szünetben. Ma megkezdődött az ovi, talán egy kicsit visszaáll a régi kerékvágásba.
Gergő sem beszél szépen, de most, hogy kivették az orrmanduláját (ami állítólag a hallását is gátolta valamennyire) meg leszívtak a füléből valami váladékot, én úgy vettem észre, hogy egy ici-picit mintha javult volna a beszéde.

Nálatok miben nyilvánul meg Ricsi "rosszasága"?

Kép
gandi75

Sziasztok!

Ha utólagosan is de mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok!!!
Elég sokat tanulok a vizsgákra, ezért nem volt időm írni., már csak 12én lesz egy és ha az sikerül, akkor februárban kezdem a negyediket!!!!

Gyerekek jól vannak, nálunk is nagyon sokat veszekszenek, ami nagyon idegesítő tud lenni.

Erika!

Nagyon boldog szülinapot kívánok neked!!! Fel a fejjel!!!

Hallottátok azt a szörnyű kompos balesetet? Engem nagyon megviselt, iszonyatos lehet most a szülőknek, én biztosan megőrülnék a helyükben.

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Erika!
Boldog szülinapot! :)
Én már nem is számolom hány éves leszek, csak a fiúkat tudom mindig és ahhoz adok hozzá, ha megkérdezik. ;)

Andi!
Én is mindig fáradt vagyok, dehát muszály dolgozni. Nem mi nyertük a lottó ötöst, bár nem is veszek szelvényt. ;)
Az a baj, hogy most mikor tudnánk aludni, nem aludhatunk, és később pedig majd mikor aludhatnánk, nem fogunk tudni aludni. Kicsit fura ez az emberi természet.
Ráadásul még a szülés előtt sem tudtam kialudni magam, mivel bármilyen pozíciót vettem fel, valakinek mindig rossz volt. ;)

Ma is kérdezték, mikor lesz hó? :(

Éva!
A munka végén olvastam csak a hírt, mielőtt indultam értük az oviba. Még jó, hogy az ovinál hagytam az autót, annyira kiakadtam én is, hogy nem bírtam volna vezetni. :(

Na megyek, vár a munka. :)

Eri
simones

Sziasztok!

Erika!
Boldog szülinapot kívánunk mi is!! :D

Nekem is kerek lesz az ezévi szülinapom, a 30-adik, már előre tartok én is tőle, mert eddig huszonéves voltam:-)))
És pont úgy jön ki, hogy májusban pedig a 10 éves házassági évfordulónkat ünnepeljük! Csupa kerek számok :D

Mi is hallottuk a kompos balesetet, szegény gyerekek, borzasztó lehetett nekik..

Doris!
Jó olvasni téged is, te mindig pozitív energiát sugárzol:-)))! Gyere gyakrabban! :D

Ildikó
ildikó

Herika :)
Nagyon sajnálom, hogy ennyi nehézséggel kell szembenéznetek...tudom min mész keresztül...sajna ezt az utat járom már másfél éve és mostanra érzem azt, hogy kiegyensúlyozott vagyok és a korábbi aggályaim, félelmeim, szorongásaim mégsem voltak olyan tragikusak mint én ezt akkor gondoltam. :) Hidd el, eztán már csak jó dolgok következnek :) Én mikor elszontyolódom akkor mindig azt mondom magamban "mi már egyszer megjártuk a Poklot, ez a helyzet azzal össze sem mérhető!" És tényleg igy van. Őszintén mondom, nekem a PIC maga volt a pokol...az a két hónap egy életre megtanitott, hogy mindig tudjak mérlegelni és mindig lássam mik az igazi nehézségek :) Örökre hálás leszek a gyermekeimnek amiért megtanitottak a küzdésre :) Nélkülük nem ment volna és nem menne most sem :) Nekem szerencsém van - ha beszélhetek egyáltalán szerencséről egy válás után, egy imádott társ elhagyása után - mert egy héten kétszer viszi el a gyerekeket - ebből egyszer alszanak Nála és én úgy látom ilyenkor tényleg foglalkozik velük, tartalmas programokat szervez szóval ezt az időt tényleg rájuk szánja az exférjem....húúú de rossz ezt még most is igy leirni. Szóval talán jobban is alakult az egész mint arra számitottam. Ami nagyon hiányzik az egy társ, egy barát, egy felnött, egy férfi aki mellett vonzó lehetek, szép, aki szeretné a gyerekeket...stb.szóval Valaki....de azt hiszem még nem állok készen arra, hogy bárkit is közel merjek engedni magamhoz. Ez a másfél év ilyen szempontból még nem volt elég. Ha bármiben segithetek vagy csak kisirnád magad valaki vállán akkor bátran irj vagy cserélhetünk számot is :) Fel a fejjel! A völgyek után már emelkedő jön :) És nehogy azt hidd, hogy Nekem több az energiám....egy frászt! Én még nem dolgozom, itthon élvezem a gyermekeimet, mert most már igazán élvezhető minden perc:) Én azt gondolom ezzel a válással "kaptam" a sorstól másfél szép évet amit tényleg a gyermekeimmel tölthetek, nem kell megfelelnem teljesithetetlen elvárásoknak, a magam ura vagyok, nem gond, ha estére nincs rendben a lakás mert miután leteszem őket nyugodtan meg tudok csinálni mindent szóval próbálom nagyon pozitivan nézni a történteket:) Ha nem igy tennék még most is a másfél évvel ezelötti énemmel küzdenék, akinek egyik napról a másikra kirántották a talajt a lába alól....Ezt már nem akarom:)

Éva :)
Húúú de ügyes vagy, hogy igy haladsz a tanulással!!! Le a kalappal :)

Ildi :)
Köszi a kedves szavakat :)

A komptragédiát én is olvastam...:(:( Iszonyat, nem is tudom miként lehet ezt túlélni.... Borzalmas és újra csak hálát adok a sorsnak...

doris

Sziasztok!
Hú, hát nem túl vidám hozzászólások jöttek így év elején, de azért mindenkinek Boldog(abb) új évet kívánok. És remélem senikinek (beleértve magamat is) a küzdelme nem volt hiába való, és valóban lesz felfele!
Más téma: Eri! Te mindig szoktad tudni, hol éri meg fotót kidolgoztatni. Most sokat kéne megcsináltatnom, szerinted hova érdemes?
Egy ideig amúgy nem lesz ilyen gondom, mert a karácsonyi ünnepségen Dávod ovijában felejtettem a gépemet, és mire eszméltem megfújták. Amúgy karácsony előtt. így az ünnepeket egy hagyományos kölcsöngéppel fotóztam. Az anyagiakon kívül az a legrosszabb, hogy 3 havi kép volt rajta letöltetlenül, ami ugye megismételhetetlen. (gyerekek, doktori avatásom, még jó, hogy ott volt hivatalos fotó), hévízi hétvégénk, Mikulás, stb...)
Most viszem őket úszni, majd még jövök: Claire
claire

Sziasztok!

Doris

Hát nem vagyok valami ügyes, mert sajnos az utolsó vizsgám nem sikerült, úgyhogy 12én megint mehetek pénzügyi jogból és ráadásul pénteken megint összetörtem az autónkat, amit kb. két hete csináltak meg, mert decemberben már egyszer összetörtem suliból hazajövt, és a legbosszantóbb az, hogy amit kijavítottak az autón 100ezer ft-ért pont ott tört össze megint. Tíz éve vezetek és eddig nem nagyon ütköztem és most egy hónapon belül kétszer is és mindkétszer éaz én hibámból. Pedig annyira figyeltem és mégis meglett a baj. A féjrem már egy szót sem szól, azt mondta most már ilyennek fogad el, hogy kéthetente összetöröm az autónkat. Kedves mi?
Dehát úgy voltunk vele, hogy ez legyen a legnagyobb bajunk, a légyeg, hogy itt vagyunk egymásnak öten és egészségesek, boldogok vagyunk, a többi nem számít.

Erika
Fel a fejjel, kívánom én is, hogy most már csak jó dolgok történjenek veletek!!!
Azért nem irigyellek benneteket, hogy egyedül vagytok a gyerekekkel!!!! Tényleg nagyon erősek vagytok!!!

Most megyek tanulgatok egy kicsit, hogy pénteken sikerüljön az utolsó vizsgám. Szorítsatok majd 15 órakor!!!

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Claire :)
Húúú, de sajnálom a fényképezőgépet....ez olyan elszomoritó dolog... :(
Éva :)
Ne viccelj már!!!! Gyerekek mellett tanulni!!! Igenis le a kalappal a következő vizsgád meg úgyis sikerül :P Én bele sem vágok a tanulásba mert sajna sosem voltam elég szorgalmas és kitartó tanulás szempontjából... :oops: :oops: :twisted:
A baleseteket nagyon sajnálom....de az a lényeg, hogy "csak" anyagi kár lett belőle és Te jól vagy :) Nekem 6-7 éve van jogsim de nagyon betoji vagyok...a gyerekek megszületése után kezdtem vezetni - a kényszer ugye nagy úr :lol: , a gyógytornákat másképp nem tudtam volna kivitelezni - és egy éve vezetek napi szinten de rutinosnak még nem mondom magam :roll: Én inkább másoktól tartok az utakon :x

A drukkok mennek ám a vizsgádra :wink:

doris

Sziasztok! Az, hogy egy vizsgán kirúgnak, nem minősít Téged, az egy pillanatnyi dolog, még a tudásodat is csak ímmel-ámmal tükrözi, sajnos. Mondom ezt úgy, hogy voltz szerencsém sokat-sokat vizsgázni, amit mindig a szívemre vettem, most meg inkább vizsgáztatnom kell, amit nem nagyon szeretek. Ráadásul ha nagyon megvakargatnánk, a tanárt is ki lehetne rúgni, még a saját tantárgyából is szinte. Persze tudom, amikor megbukik az ember, akkor ez sovány vigasz. Pénteken biztos sikerül. Ami az autót illeti, az tényleg nagy méreg, még jó, hogy nem lett senkinek baja. Nyilván nem rosszabbul vezetsz, hanem fáradt és stresszelt vagy, 3 gyerek, vizsgák, stb. Ha túl leszel rajta, talán tudsz egy kicsit lazítani, s akkor majd visszaállnak a dolgok.
Doris! Tényleg le a kalappal, hogy egyedül nyomjátok. Mert nálunk is többnyire én koordinálom a gyerekeket, de azért mégis van még vki. Amúgy a nagyszülők mennyire tudnak segíteni?
A gyes után hogy tervezed?
Claire
claire

Sziasztok!

Claire!
Most nem tudok, de nézz körül itt:
http://fotokidolgozas.lap.hu/

Éva!
Egy nagy kalappal, vagy inkább szekérrel! ;)

Eri
simones

Sziasztok!

Nagyon régen írtam Nektek, de olvasgatni szoktam. :wink:

Éva, Vikics!

NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK A FIÚKNAK! :) :D :) :D

Hihetetlen, hogy múlik az idő... :o

Zsuzsi
zsuzsi88

Sziasztok!

Rég jártm erre. Hát igen... a dolgos hétköznapok. :)
Mindenkinek utólag is Boldog Új Évet!
Zsuzsi! Köszönjük, hogy gondoltzál ránk! :D
Mi van Veletek?
Nálunk mostanában szerencsére semmi. :D A fiúk szeptemberben sokat betegeskedtek, de aztán megint megcsináltuk a Bronho-vaxom kórát és azóta szerencsére kopp..kopp...kopp... semmi. :D
Az oviban iskolaérettne titulálták őket, de nem akarnak menni. Úgyhogy mi nem is erőltetjük. Legyen még egy gondtalan évük. :)
Mi meg nyertünk kis időt egy nagyobb lakás megszerzéséhez.
Ma tartottuk a 6. születésnapjukat.
Itt egy kép: Kép szülinap

Amúgy jók, és sokat segítenek nekem, de mostanában egyre gyakrabb, hogy direkt cukkolják egymást. Az egyik énekel, akkor a másik majd megőröl tőle és akkor erre rájön a másik és csakazért is énekel. Az egyik visít emiatt a másik cukkol. Na ez borzasztó.

Erika, Doris!

Nagyon rossz a mi Veletek megtörtént. Borzasztóan sajnálom. De abban nem kételkedek, hogy Ti ígyis megálljátok a helyeteket és okos, szép, jólnevelt gyerekeket neveltek a lurkókból. Remélem a 2007-es év tartogat számotokra sok kellemes meglepetést és egy valamirevaló társat/párt akivel leélhetitek életetek hátralévő részét!

Vikics

KépKép
vikics

Júj, de sajnálom, hogy ez nekem nem jutott eszembe...
Boldog Szülinapot Kivánunk mi is a Gyerkőcöknek:) :)

Vikics :)
Nagyon helyesek a Fiúk és milyen nagyok :P Gratulálok az iskolaérettséghez is:)

doris

Sziasztok!

Sajnos a második vizsgám sem sikerült pénzügyből, úgyhogy most eléggé kivagyok, de majd csak lesz valahogy., még van egy lehetőségem, talán akkor sikerül.

Vikics

Boldog szülinapot kívánok a fiúknak!!!

Mi is múlt héten tartottuk a fiúk szülinapját, szűk családi körben.
Lorának szombaton lesz zsúrja, 14 barátját hívta meg, mi lesz itt???!!!

Zsuzsi!

Köszönjük szépen a jókívánságokat!! Aranyos vagy, hogy gondoltál ránk!!!

Puszi

Éva

Kép

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

De jók ezek a szülinapi képek!

Vikics, Éva!

Boldog szülinapot kívánunk a fiúknak!!! :D :D

Éva!
Ne szomorkodj, majd legközelebb sikerül a vizsgád! Akkor Lorának is boldog szülinapot kívánunk! :D Jó nagy bulija lesz!!

Ildikó
ildikó

Sziasztok!

Mostanában átálltam egy kicsit olvasó üzemmódra. Sok a meló :cry: A múlt héten az 5 napból 4 nap boltokat leltároztam, beutaztam a fél országot :roll:

Szülinaposoknak utólag is boldog szülinapot kívánok

Kép

Lorának pedig előre :lol:

Kép

Éva :) Jézusom! 14 gyerek (+ 3 saját :lol: ) Én már előre félek, ha kitalálják 1-2 év múlva, hogy zsúr kell nekik. :oops: Biztosan addigra már kialakul, hogy Grétikének barátnői lesznek, Gergőnek kis barátai. Most vagy egyszerre hívunk meg mindenkit, azaz 2x min. 6-8 gyerek, az összesen kb. 14-16 kölök, abba én belebolondulok. Habár annyi jó van, hogy nyáron van a szülinapjuk, így kerti partit lehet csinálni medencézéssel, stb. Vagy külön-külön hívják a barátaikat, csak akkor meg kétszer kell készülni. :roll: Az sem jobb :roll:

Vikics! És azon nem gondolkodtál, hogy egy osztályba fognak járni vagy külön? Lehet, hogy csak én csinálok ebből problémát, de mindig az lebeg a szemem előtt, hogy Grétike olyan kis okos, szorgalmas, lelkiismeretes lesz, Gergő meg .... Hát, mint egy fiú. És mi van, ha mindig azt kell hallgatnia majd, hogy bezzeg Gréta meg tudta tanulni, bezzeg Gréta el tudta hozni a tesicuccot, bezzeg Gréta meg tudta csinálni ezt vagy azt, és a végén lehet, hogy megutálják egymást :?: :roll:
Ezt a külön osztályba íratást az "Ikrek könyvében" olvastam, és azóta olyan sokat gondoltam erre. Pedig még van 3 évünk :lol:
Ezzel a különválasztással Marcsi foglalkozott még tavaly, hogy mindkét fiú maradjon-e kiscsoportos ovis, mert az egyiküket engedték volna középsőbe. Akkor ő úgy döntött, hogy együtt maradnak, ami oviban szerintem még nem gond, de engem már a suli izgat. :oops:

Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!

Andi, Ildikó!

Köszönjük szépen a szülinapi jókívánságokat!!

Hát egy kicsit én is tartok attól, hogy mi lesz itt szombaton, még ez az első ilyen bulink, de majd meglátjuk. Az ikrek nem lesznek itthon, azt mondták, ők nem akarnak itt lenni a nagyokkal. Mennek hétvégére a mamához, jobb is mert tuti veszekedés lenne, hogy a vendégek nem mehetnek be a szobájukba és nem játszhatnak a játékaikkal, pedig a fiúkat biztosan nem a Lorena barbibabái fogják érdekelni.

A vizsga miatt most lenyugodtam egy kicsit, áttettem a jövő hétre, hogy most csak a zsúrra koncentráljak, reménykedem még, hogy csak sikerül.

Most megyek is tanulok még egy kicsit.

Andi

Megnyugtatásként írom, hogy a Lora osztályában vannak hármasikrek és ők sem egyformák, egyik nagyon okos, a másik közepesen a harmadik meg elég gyengécske, de nincs különösebb probláma velük, nem is ülnek egymás mellett, külön barátaik vannak, szóval nem zavarják egymást.

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok! Szülinaposoknak Boldog szülinapot, szüleiknek sok örömet a gyerkőcökben!
Ikrek: ami a szétválasztást illeti, ezen én is filózok, de azt hiszem fiú-lány ikreknél ez kisebb gond. Szerintem kevesebb összehasonlítás éri őket, mások az elvárások egy fiútól és egy lánytól.
Buli: nekem a nagyok téliek. Először úgy hidaltam át a dolgot, hogy rábeszéltem őket, tavasszal elkészül a kertben a játszó, tartsanak avató bulit. Ez eléggé bejött, következő évben is akkor volt. Idén a játszóházas buliért nyúznak, lehet, hogy az lesz belőle. Van itt több is, többször voltak ilyenen, nagyon élvezik, végig rohannak, ugrálnak, csúszdáznak, stb. Még tortázni is alig kerülnek elő.
Előnye: nem a te lakásodat rúgják szét, le vannak kötve, mozognak. Hátránya: drágább, mint otthon, mindenkié uolyan, aki ott tartja, nem tudsz mit csinálni, ha vki lemondja. Az idő is kötöttebb, de ennek előnye is van.
Én lakásban azt hiszem csak akkor fogok bulit vállalni, amikor már jobban elvannak társas játékkal, stb, és esetleg jobban el tudják dönteni, kit is akarnak valójában meghívni, és az csak néhány ember.
Különben nálunk 6-8 gyerek gyakran nyüzsög, mivel egy házban lakunk a sógoromékkal (ott is 4 gyerek van), de az azért más, mint a vendégek.
Eri! köszi a linket, megnézem.
Üdv: Claire
claire

Sziasztok!

Túlvagyunk a zsúron, elég jól sikerült, a gyerekek nagyon élvezték, csak egy kicsit leamortizálták a lakást, még a karnist is leszakították és, de ennek ellenére minden jó volt.

Közben az ikerek megbetegedtek, szombat óta magas lázuk van (39,5), köhögnek, taknyosak, tegnap még hánytak is és ma már hasmenésük is van. És közben a pénteki vizsgámra készülök, úgyhogy most minden összejött nálunk, de nem adom fel.

Most el is köszönök, majd jelentkezem a vizsga után.

Puszi

Éva

Kép Kép

Kép

Kép
éva75

Éva!

Jó kis buli lehetett, ha még a függönyt is leszaggatták :lol: :wink: Na ezért írtam, hogy még jó, hogy nekünk nyáron van szülinap, akkor lehet kerti party-t rendezni :lol:

A kis betegeidnek sok gyógypuszit küldünk, Neked meg egy kalappal péntekre.

Mi jól vagyunk, csak az én fejem fáj :cry: Pénteken lesz az oviban farsang, és Gergőnek még nincs jelmeze. Grétinek örököltünk a keresztlányunkról egy kis magyar lányka jelmezt, az nagyon tetszik neki, már kimostam, csak vasalni kell, Gergő meg Ludas Matyi akar lenni, csak össze kellene szedni a hozzávalókat. Ing, nadrág, kalap, bot, na meg egy lúd. :roll: :lol:

Puszi mindenkinek: Andi

Kép
gandi75

Farsang 2007 február 24-én szombaton!
Farsang, jelmezvásár, jelmezbemutató jelmezbál!

http://www.szulokhaza.com/szulokhaza_pr ... ujabb.html

Helyszín:

Szülők Háza Családi Központ és Játszóház
Budapest XI. Gazdagrét, Eleven Center
1118 Bp., Rétköz utca 7. I. emelet (P2 szint)

Program:

10:00 - 11:00 Kreatív játékok, kalandfal, alkotó
foglalkozás (kézműves)
11:00 - 12:00 Varázserdő: zenés drámajáték a
gyerekek részvételével
12:00 - 13:00 Jelmezvásár, könyvvásár,
arcfestés, farsangi köröm az anyukáknak
- szünet -
16:00 - 17:00 Kreatív játékok, kézművesség,
kalandfal
17:00 - 18:00 Bábelőadások
Hol lakik az idő?
Manómese
18:00 - Zenés jelmezbemutató: mutasd meg
magad, és ha kedved van, mondj verset, énekelj,
táncolj az otthon készített, vagy a délelőtt itt
vásárolt jelmezedben; ajándékok a résztvevőknek.

Árak:

Gyerek jegy:
1.500,- Ft / gyerek (1-14 év)
Kísérő jegy:
500,- Ft (14 év fölött)
Családi jegy:
3.000,- Ft / család
szulokhaza

Sziasztok!

Köszönjük a szülinapi jókívánságokat!!!

Éva!

Nem semmi szülinapi buli volt nálatok! :) Ha jövőre kicsit nagyobb lakásra szert teszünk, akkor nálunk is itthon lesz, de egyenlőre marad a játszóház. Nem túl olcsó, de legalább annyi az előnyünk, hogy a két gyerekét egybe tartjuk, így egyszer kell csak kifizetni. :)
Jobbulást a fiúknak. Levi és Nándi is betegek voltak a múlt héten, de nem volt vészes.

Andi!

Én tuti nem fogom őket külön osztályba rakni. Járjon a franc két szülőire évekig. :) Meg ahogy én elnézem őket nálunk az, hogy ott a másik inkább ösztönzőleg hat. Szóval reményeim szerint majd ha az egyik jobb lesz, akkor a másik összeszedi magát jobban. :)
Meg aztán abszolut ép lelkűek, simán lehet úgy bánni velük mint az "egyszerű" tesvérekkel már. Nincsenek egymásra nőve sem, de azért ha külön osztályba kerülnének azt nagyon utálnák. Meg valószínűleg engem sem zárnának a szívükbe érte. Még mindíg el lehet őket választani ha baj van. De az oviban sincs. Meg aztán ha a másik tényleg jobb és figyelmesebb, akkor az jó is ha a másik tudja, hogy kapja össze magát ha dícséretet akar. :)

Kép Pufik

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Az egész család lebetegedett nálunk, nekem péntek óta 39fokos lálzam van, nagyon köhögök, fáj a torkom, taknyos vagyok,
Ma éjszaka a Lora is belázasodott majdnem negyven fokos láza volt, nagyon gyenge, ahogy én is. A fiúk már több, mint egy hete betegek, de nekik legalább már nincs lázuk, de még nagyon csúnyán köhögnek és nagyon taknyosak.
Reggel 8kor telefonáltam az ügyeletre, hogy ugyan jöjjenek már ki, erre azt mondták, hogy vigyem be a gyereket., mondtam nekik, hogy négyen betegek vagyunk és ilyen magas lázzal nem fogom kivinni a gyereket az utcára, azt mondták majd kijönnek, de azóta sem jöttek ki, pedig már lassan fél 11 van, nem tudom ezek mit képzelnek magukról, nem az a munkájuk, hogy kijöjjenek?

Amúgy jó dolog is történt velem, pénteken végre sikerült a vizsgám és nem is akárhogy, 4-es lett harmadik nekifutásra!!! Végre mehetek negyedikbe!!! És behívtak holnapra egy állásinterjúra is, de ebben az állapotban nem tudom hogyan menjek el, pdeig nagyon jó kis állás lenne, hát majd megpróbálom összeszedni magam.

Most megyek lefekszem, mert hulla vagyok.

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Csak gyorsan bejelentkezek, mert mi is lebetegedtünk. :cry: Tegnap egész nap feküdtem, 2 napig egyfolytában fájt a fejem. Nem tudom hány fájdalomcsillapító vettem be, de nem akart elmúlni. :cry: Anyukám szerint nem bírom a szelet, ma már elállt a szél, és a fejem sem fáj (annyira) :roll: A gyerekek is itthon vannak, Gergő hétvégén lázas volt, taknyosak, köhögnek mind a ketten, Grétinek ma reggel hőemelkedése volt. Nem tudom, hogy ez még rosszabbodni fog-e náluk, vagy most már javulnak-e. Mindenesetre ma már jobban köhögnek, mint tegnap. :cry: Még egész reggel be nem áll a szájuk. Hol az egyik, hol a másik, hol kórusban. Tegnap meghallgatta őket a doki, azt mondta, hogy tiszta a tüdejük, benyaltak valami vírust. Felénk most valami járvánféle lehet, mert az iskolában is, meg az oviban is alig van gyerek, mindenki beteg. Meg a felnőttek is.

Éva! Jobbulást nektek. Sikerült elmenni az állásinterjúra? Milyen volt?

Hát most ennyire futotta, szép napot mindenkinek, és gyógyulgassatok !!!

Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy ismeretlenül zavarlak Titeket ilyesmivel, de szeretnélem megkérni Titeket, hogy szavazzatok a kisfiamra. Már csak 2 nap van hátra, és 75 szavazattal vagyunk lemaradva az elsőtől. Talán még behozható.
Légyszives még szavazzatok még ma és holnap! Esetleg szóljatok néhány ismerőseiteknek is, hogy szavazzannak a Mátéra.

http://www.jatekfutar.hu/szavazolap.html

Referencia szám: 2006_00776 Máté

Köszönöm, hogy szavaztok.

Zsani

Jaaaa....és a kisfiam is írt Nektek:)

Anyukám azt mondta, rajtad múlik, hogy enyém lehet-e az a sárga quad, aminek a fényképét már lassan egy hónapja mutogatja nekem, kérlek ha nem felejtesz el és nem nagy kérés gondolj rám még 2 napig, nagy örömet okoznál nekem…

Máté
Vendég

Sziasztok!

Lehet,hogy már nem is emlékeztek rám :roll: ..olyan régen jártam erre!!..
Gyönyörűek a gyerkőcök!!!

Anna és Eszter decemberben voltak 3 évesek..szóval már ők sem mai gyerekek :lol:

Kép

Kép[/url]
martisa

Na,most látom!! mindenki beteg!! :( :(

Gyógyuljatok!!

Márti

Kép[/url]
martisa

Sziasztok!
Martisa! De jó, hogy előkerültél, gyönyörűek a lányok. mindig ilyen nagy az összhang?
Mindenki! Gyógyuljatok, és vigyázzatok, ez a magas lázas izé tényleg ronda! Aki még nem kapta el, vitamin hegyek! Nálunk a hányós-hasmenős kórság járt, remélem ezzel kipipáltuk a dolgot.
Sziasztok: Claire
claire

Azt hittem, túlvagyunk ezen az influenzás vacakon, erre ma Gréti visszaesett. :cry: 3 napja semmi baja, előtte lázas volt. Most már csak köhécselt egy kicsit, meg folyik az orra, erre ma délutánra megint hőemelkedése lett. Elér sz.rul néz ki szegénykém. :cry: Én ma dolgoztam, anyukám volt velük, és mikor hazajöttem, azt mondta, hogy egész nap feküdt, még aludt is egy kicsit.
Gergőnek hál Istennek semmi baja, nem győzöm csitítani, hogy ne tomboljon, mert Gréti pihenni szeretne. :evil:

Mindenkinek jobbulást: Andi

Kép
gandi75

[quote="claire"] írta:clairemindig ilyen nagy az összhang?

hááááát :D :D :D :roll: :roll: ,nem mindig ,de nem panaszkodom... :wink:
nagyon egy hullámhosszon vannak pedig nem is egypetéjűek...
és a fiúkkal is nagyon jól kijönnek..

Kép

Minden kisbeteg-nagybeteg gyógyuljon!!

Márti

Kép[/url]
martisa

Sziasztok!

Mi nagyjából túlvagyunk az influenzán, Lorena ma már ment iskolába is.
Képzeljétek, megkaptam az állást!!! Ma már megyek szerződéskötésre és holnaptól már dolgozom is.
Egy mérnökirodában leszek valami titkárnőféleség. Jó, mert nagyon közel van hozzánk, és a fizetés se rossz.
Most el is köszönök, mert indulnom kell.

Puszi

Jobbulást mindenkinek!!

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Remélem már mindenki gyógyulófélben van!! Nálunk is betegek voltak a gyerkekek, de szerencsére a láz elkerült minket, csak nátha és köhögés van, viszont ez utóbbi sehogy sem akar elmúlni...

Éva!
Gratulálok az állásodhoz! Biztosan jó érzés lesz megint dolgozni! Hány órában dolgozol? De mellette lehetsz gyesen is nem?

Martisa!
Üdv újra! De nagyok már a gyerkek! Lányok ovisak már?

Ildikó
ildikó

Ildikó

Elvileg nyolc órában fogok dolgozni, de gyakorlatilag lehet, hogy kevesebbet kell majd bentlennem az irodában. Ma már megírtuk a munkaszerződésem is, úgyhogy most már tuti az állás. A gyest természetesen kapom a munka mellett.

Jobbulást nektek. Én két hete köhögök, minket nem került el a magas láz, de a köhögés nálunk sem múlik.
Lorena ma volt először suliban, öten voltak az osztályban.

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziiiiiiiiiiiiiiiiiiiasztok!

A megfogalmazhatatlanul fantasztikusan csodás hír:

Kép

Igen csajok!!! Ketten vannak és gyönyörűek, egészségesek mindketten!!!

Ők is teljesen spontán érkeztek hozzánk, akárcsak Jázmin és Márk 2004-ben.

Viszont azóta van egy remek orvosom, akivel meg is beszéltük hogy mindenképpen császárral segíti világra augusztusban az ikreinket. Mostmár biztonságban vagyunk mindhárman.

Méghogy minden 100. szülésre jut egy-egy ikerpár!!! Hihi!

ANNYIRA ELMONDHATATLANUL BOLDOGOK VAGYUNK, ENNÉL CSODÁSABB, HATALMASABB AJÁNDÉKOT NEM KAPHATTUNK VOLNA A SORSTÓL.

Kép
Kép
Kép
Kép

Vadvirág
Vendég

Vadvirág!

Annyira boldog vagyok a jó hír hallatán, hogy el is bőgtem magam!!! Ez tényleg csoda!!!!! Nagyon örülök nektek!!!
Már rég írtál nekünk , pedig én sokat gondoltam rátok, mi lehet veletek.
Hány hetes terhes vagy?

Irj!!!

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Éva!
Annyira édes vagy! Köszönöm szépen az őszinte gratulációt, nagyon jól esett! :D

Alkalomadtán olvasgattalak azért benneteket, de már nem éreztem hogy közétek tartoznék, azért egy "fél" iker mégsem ugyanaz mint egy ikerpár. :D

De mostmár megint úgy érzem magam mint amikor legelőször írtam hozzátok. :D :D

9+5 napnál tartunk és Dr. Tarnóczi Péternél fogunk szülni a Péterfy Kórházban. :D :D

Puszi, Vadvirág
Vendég

Ma megvoltak az első labor vizsgálatok, találkoztunk a védőnővel is.

Február 23-án megyünk a 12. heti genetikai UH-ra, majd kérlek benneteket drukkoljatok, hogy minden OK legyen. :D :D

És íme a legelső UH-fotók a babákról:

Kép

Kép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Micsoda hírek, mióta nem jártam erre! :lol:

Vadvirág!
Hatalmas gratula!! :mrgreen: Újra ikrek! Ez csúúúúcs! :lol:
6 gyerek?? :lol: Csodállak - le a kalappal előttetek! :wink:
Ha van időd ide is dobj fel a többi gyerkőcről fotót.
Vigyázz Magatokra! Szorítok én is!! :wink:

Éva!
Grat az álláshoz és a vizsgádhoz! :lol:
Irigyellek, hogy a közelben és ilyen jó kis állást sikerült kapni, pláne, hogy még a pénz is ok! :wink:

Doris!
Hihetetlen, hogy még ezt a helyzetet is pozitívan tudtad/tudod kezelni - fantasztikus vagy! :wink:
Nekem sajna nem megy, én évek óta belül depi vagyok(kifelé próbálom magam tartani), de gyakran türemetlen, hamar ingerült leszek :oops: - nekem ez a 18 év több sz.rt adott, mint boldog percet, sokszor elátkoztam a napot, amikor megismertem... :evil: A 2 fiam az "egyetlen", amit ennek az embernek köszönhetek..... :cry:
De Ők meg nem lennének (ill. nem Ők lennének), ha akkor 89-ben nem talákozunk az apjukkal... :wink:
Ja és pont ma 5 évesek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :mrgreen: :mrgreen:

Minden mostanában ünneplő szülinaposnak utólag is BOLDOG SZÜLINAPOT kívánunk! :D

És minden kis és nagy betegnek jobbulást!! :wink:

Pusza
Erika

KépKép
herika

Vadvirág

Nagyon szorítok a genetikai UH-ra , de szerintem minden rendben lesz. Végülis Márk is végig egészséges volt, csak a szülésnél lett szegénykémnek baja. De most biztosan nagyon fog rátok vigyázni az új orvos.

Nagyon meghatóak a UH képek!!!

Pont tegnap gondoltam arra, hogy milyen csodálatos érzés volt, amikor megtudtuk, hogy ikreink lesznek és hogy mekkora csoda számunkra az ikerség. Annyira imádják egymást.

És te hogy fogsz bírni hat babával /gyerekkel? Lesz segítséged?

Erika
Sajnálom, hogy még kivagy!!! De ha csak bánatot okozott neked a férjed, akkor ne szomorkodj utána, meg sem érdemel téged!!!
Fel a fejjel, biztosan találsz majd egy sokkal rendesebb társat magadnak!!!!

Én közben meg haldoklom, úgy néz ki tüdőgyuszim lett a jó kis vírusból, de holnap már Veszprémbe kell mennem az új főnökömmel és délután meg utazunk Zalakarosra egy jó kis wellness hétvégére, remélem, azért tudom majd élvezni is lázasan., de már nem akarom lemondani, mert a gyerekek annyira várják, már egy hete fürdőgatyában és úszósapkában rohangálnak, és minden reggel megkérdezik, hogy hányat kell még aludni "Zenekarosig" ők így hívják Zalakarost. De anyuék is jönnek velünk, úgyhogy lesz majd aki segít.

Puszilok mindenkit

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Erika!
Nagyon boldog szülinapot a gyerkőcöknek!!! :D :D
Köszönjük szépen a drukkot!

Éva!
Igen, mostmár biztonságban vagyunk, az új orvos vigyáz ránk. :D :D

Igazán szerencsés vagyok a családommal. :D
A férjem majd segít amikor hazaér a munkából. Szerencsére 16 óra körül már itthon van általában és hétvégén is velünk van. :D :D

Plusz Dávidot Ő viszi reggel oviba és amikor a babák megszületnek, onnantól kezdve Ő is fogja elhozni majd. :D :D

Dominikára is bátran rá lehet bízni a gyerkőcöket rövidebb időre (mondjuk amig leszaladok a postára, stb.) már igazi felnőtt csajszi.
Most nyáron ballag majd 8.-ból... :D

És Anyukám meg az Öcsikém is besegít hétvégenként ha arról van szó egy-egy rövidebb időre. :D

Amúgy meg még mindig egy energiabomba vagyok, imádom a reggeltől-estig pörgést, az ide-oda futkosást. Ez tart fiatalon és mosolygósan. Hihi!

Na és arról nem is beszélve, hogy mennyire nagyon szerettünk volna megint ikreket!!! :D :D Akár egyedül is bírnám, akkora az öröm és tényleg annyira nagyon vágytuk Őket. :D :D

Vadvirág
Vendég

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: