Jó rég jártam erre, van majdnem egy hete
Először is üdv az újaknak
Andi!
Sajnálom a harmadik picúrt, de így a legjobb, nem a Ti vállatokat nyomja a felelősség, a természet jobban tudja.
Kérdezted, hogy hol volt a segítség az építkezés alatt. A barátok, szülők mind aktívak, dolgoznak, így napközben senki nem ért rá
apukám pl. rendszeresen megígérte hogy elintéz dolgokat, de ált. mindig késett vagy mégsem volt rá ideje így hiába a segítő szándék, nem sokra mentem vele.
A terhesség alatt persze mindenki kímélni akart, a férjemet is beleértve, de akkor sem volt más aki megcsinálja, kénytelen voltam.
A szülés után változik meg a helyzet, addig mindenki azt hiszi, majd jön babázni. Aztán rájönnek hogy ez komoly munka és már nem is annyira izgalmas
Meg az a helyzet hogy egy bébiszitternek meg lehet mondani, hogy ezt és ezt várom el, de a nagyiknak hiába. Pl. rettenetesen haragszom a "szép kezed" kezdetű maszlagra. Petra úgy néz ki hogy balkezes lesz, de anyukám és anyósom is folyton átszoktatnák jobbra. Nem értem miért kell erőltetni, ha balos hát balos. Vagy folyton rácsapnak a kezére, fenekére ha valamit nem jól csinál, hisztizik, stb. Én sosem ütöm meg a gyereket, bármennyire dühös is vagyok. Időnként kiabálok ha már nagyon kiakadok, de nem ütök rá, még csak picit sem. És ezt elvárnám tőlük is. Persze mindig azt mondják hogy csak meglegyintik, de ha én azt mondiom hogy ne akkor ne!! Egy bébiszittert az első ilyen alkalom után kidobnék! Ugyanez volt az altatással. Ha netán itt volt anyukám altatásidőben mindig ringatta a gyerekeket. Én hiába mondtam, hogy tegye le az ágyába, ha sír akkor is, mert mikor egyedül vagyok nem tudom ringatni (márpedig többet vagyok egyedül mint nem), akkor azt mondta hogy én szívtelen vagyok és bezzeg ő mindig elringatott minket
Szóval az ilyen és hasonló konfliktusok után döntöttem úgy, hogy egyedül is megoldom. Ma már azt mondom, hogy büszke vagyok magamra.
Brigi! Baba!
A férjem sem mindig így állt a dologhoz. Mikor megtudtuk hogy terhes vagyok nagyon örült, mikor kiderült hogy duplán, egy óra múlva a portás is tudta a munkahelyén hogy ikrei lesznek
És hogyha tudta volna sosem vállal gyereket. Remélem ha nagyobbak lesznek és nem lesz ilyen disznóól körülöttük akkor jobb lesz. Meg ha nem nyafognak a kocsiban, mert azt is utálja
De tény, hogy gyakran előpakolja a játékokat, és néha még fel is mossa a konyhát
A házhoz egyébként gratulálok, remélem nem kiabálom el, írj majd róla!
Kiliman!
Ez szerintem minden ennyi idős gyereknél eljön és nem csak a fogzás, nálunk egyébként a fogak szinte semmi gondot nem okoztak.
Az egyik módszer az amit Cat leírt, de ehhez elszántnak kell lenni, én megpróbáltam de nem bírtam végigcsinálni.
Nálam az jött be, hogy megpróbáltam kitapasztalni hogy mivel tudom visszaaltatni őket, mi nyugtatja meg ha felsír. Csengénél a kézfogás jött be, nagyon sokáig úgy aludt el, hogy fogtam a kezét, néhány hónapja szokott le róla. Petra ha hozzányúltam még jobban üvöltött, neki a puha rongyok, takarók, kispárnák váltak be. Ő már csecsemőként is nagyon szerette a textilpelust, rongyit és ez megmaradt. A mai napig néha húzza magával a takarójt, a múltkor a boltba is vinni kellett
Az a mai napig kell hogy lássák, hogy ott vagyok a szobában míg elalszanak. Meg szoktam kérdezni, hogy kimehetek-e, de azonnal jön a válasz hogy "nem!"
Tény, hogy hosszú távon ez a fárasztóbb módszer, de én megint ezt választanám ha megint gyerekem lenne, mert így nincs lelkiismeret-furdalásom hogy sírni hagytam. Cat-tel ellentétben (bocs Cat
Jó éjt, megyek fürdeni, aludni, mert abban viszont nagyon egyetértek Cat-tel hogy a kialvatlan szülő nem jó dolog és már megint csak 4 órám maradt
Ditke
csajok majdnem 20 hó
(és ők már durmolnak 4 órája)

[img]http://tickers.baby-gaga.com/t/catcatard20050525_0_Emese+and+Réka.png[/img]