Sziasztok!
Kata, Peti mar egy éves, huuu!
Ismerös, amit irsz, én is sokszor faradt leszek és igy ingerült is (pl. ma

)
Csodareceptet nem tudok, mindig csak a türelem, türelem.
Nem tudom mennyire szoktatok kimozdulni, én azt vettem észre, fontos, hogy magamnak (is) szervezzek programokat (persze oda is együtt megyünk), hogy ne legyünk allandoan összezarva. Jot tesz a lelkemnek, igy nyugodtabb vagyok, pozitivabban allok a naphoz, ha van program és nem mindig csak u.a. a rutin. Fontos emberekkel talalkozni, beszélgetni, stb.
A jo napokon nevetünk a hisztiken, fel sem veszem. Most beteg V, szobafogsag van, hm... hat egyaltalan nem élvezem mar a kis hisztijeit
Sztem fontos még atgondolni, hogy mit engedsz Petinek és mit nem.
Mostmar probalok minél kevesebb dolgot tiltani, igy el lehet kerülni egy csomo hiszti forrast és béke van.
Sokaig pl. nem engedtem felmaszni a mi agyunkra, mert féltem, h leesik. Naponta 25x felmaszott, leszedtem, megbeszéltük, h nem lehet, de mindig ujra probalkozott. Ettöl egyszer total kiborultam és rajöttem, h hülyeség az egész. Megtanult szépen lemaszni, azota is az agyon tölt egy csomo idöt

(azt hittem meg fogja unni, de nem).
Szoval probalok csak olyat tiltani, amit tényleg muszaj (szerintem): kés, ollo, wc-ben turkalas, stb.
Kukas vödör mar nincs a konyhaban (zacsit

akasztok az ablakra, azt nem éri el), wc kefe mar nem a földön lakik, ilyenek.
Együttalvassal kapcsolatban nem tudok segiteni.
Nekem is lenne kérdésem: Az allando NEM jelenséggel mit lehet kezdeni? Mindenre mindig nem a valasz (akkor is, ha szeretné csinalni, amit mondok neki). Ez meddig tart egyaltalan?
Mas: Fiacskam imad kézben lenni. Sokat is cipel(t)em, de most pocakosan van, amikor nem esik jol. Viszont nem akarja megérteni, hogy ö mar nagy, nehéz, stb. Ha nemet mondok neki és elmagyarazom, hogy miért nem nagy siras (vagy hiszti) a vége...
Kendöben a hatamon 5-10 percnél tovabb nem marad meg (lehet, hogy rosszul csinalok valamit? Szerintetek normalis egy 2 évesnél?)
Mit tegyek? Hogyan tudom erröl leszoktatni? Le "kell" egyaltalan?
Savitri, ez a zoknis történet!
Nagyon jol csinalod, nekem biztos nem lett volna ennyi türelmem!