Gesztenyés banános palacsintacsiga

Én imádom a palacsintát. De néha baromira unom a retro változatait. A gyerekem inkább enné meg egyébként magában, mint lekvárral. Kakaóval  tutira imádná, csak én nem akarom még adni…  Tehát kellet valami rém egyszerű dolog, amivel a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad. Tehát én és a babám is szeresse, ne legyen bonyolult, de legyen tápláló és egészséges. Így született meg a konyhámban a palacsintacsiga banános gesztenyés töltelékkel, ami a klasszikus palacsintarecept egy sokkal fincsibb és izgalmasabb újragondolása. Ha nem akarsz snassz lekváros palacsintát adni a gyerkőcnek, nem vezetted még be a túrót vagy tejérzékenyek vagytok, esetleg kakaót sem erőltetned még, akkor ezt a palacsintacsigát mindketten imádni fogjátok.

Hozzávalók a palacsintatésztához:
 
  • 1 bögre liszt
  • 1 tojás
  • szóda, tej vagy növényi tej
  • egy csipet só 
  • Hozzávalók a töltelékhez:
  • gesztenyepüré
  • banán
palacsinta egy kicsit másképp
Ha kisütötted a palacsintát nincs más dolgod, mint a kiterített palacsintába vastagon gesztenyepürét reszelni és a közepébe fektetni egy érett banánt. A palacsintát feltekered a banán mentén, és szeletekre vágva egyszerűen tálalod. A tetejére még reszelhetsz díszítésként gesztenyét. Aki pedig szereti még étcsokit vagy tejcsokit is reszelhet azt rá. Tápláló és nagyon finom reggeli vagy uzsonna!
 
Jó étvágyat! wink

Juhász Nóra, 2016. szeptember 17.

 
 
 
Címkék:  

babaetető

X
EZT MÁR OLVASTAD?